|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
więc to Ci chyba nie pomoże hee. A wg usg miałam na 23 marca. Chodziłam,okna myłam,podłogi no wszystko i nic mi nie przyśpieszyło porodu,nawet gorące kąpiele,drażnienie sutków czy słynny seks ![]() Dzień dobry .U Nas piękne słoneczko od samego rana świeci .Ale ja jak tylko wstałam rano z łóżka to od razu złapał mnie kłujący ból podbrzusza . I jak chodze to boli nawet troche mocno,bo jak siedzie to czuje ale nie jest źle. Ja już nie wiem o co chodzi . Byłam nie dawno u gin z tym ciągnięciem w podbrzuszu i było wszystko dobrze. Nie długo będę co tydzień latała. Chyba do niej zadzwonie niech mi cos podpowie bo zwariuje . I brałam nospe i g.... za przeproszeniem pomogła. Duphaston też ulgi nie przyniósł. No jak nie przejdzie to zwariuje a mąż w pracy![]() ![]() No to się wyżaliłam
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-26 o 07:02 |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
Pogoda fatalna ale ja do kosmetyczki sie na 10ta umowilam wiec moze pomimo paskudnej pogody, poprawi sobie samopoczucie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
no dziś ładne słońce od samego rana a nie to co wczoraj ...Coś mnie w gardle dusi ... już odkąd się obudziłam . Jeśli chodzi o ruchy to kiedyś faktycznie mi tak bulgotalo ... a teraz jak położę ręce na brzuchu to czuje jak maluch tam się przemieszcza świetne uczucie ![]() Ja lubie spać i leżeć na brzuchu i jeszcze mi się czasem to zdarza bo brzuch tak nie przeszkadza ale zauważyłam że maluch się wtedy uaktywnia i daje czadu chyba mu nie wygodnie ...Pobudka mamuski
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Poczujesz prędzej czy później na pewno więc się nie przejmuj
ja dopiero poczułam tak wyraźnie od 20 tygodnia ![]() Doświadczone mamuśki mam pytanko jak często kąpałyście swoje maluszki? bo z tego co się orientuję jedni kąpią każdego dnia inni co drugi, a jeszcze inni raz w tygodniu
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry bardzo slonecznie
normalnie Majorka![]() trzeba wymieniac ciuchy w szafie po malu,niedobrze ze mam karte kredytowa z limitem 2 tys a tak powaznie to chce kupic tylko spodnice ciazowa taka do kolan i jakies bokserki dluzsze. Najlepsze jest to ze u mnie na ślasku taka pogoda ma trwac nawet do 30 stopni.To taka spodnice chce kupic,godzi sie? http://moda.allegro.pl/jeansowa-spod...289408800.html a tu piekne lozeczko turystyczne http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...255440534.html |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie pierwszy raz to ja nie wiem ile można
.Zwariuje w tej ciąży. Wczoraj mąż wieczorkiem zrobił pyszny bigosik z białej kapustki na dzisiaj na obiadek,żebym nie musiała robić ![]() Konczi a jak Ty się czujesz? |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze go dobrze z klatki nie wynioslam
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
zielona1911 co do tej spódnicy to od razu mówię, że wypada dużo większaaaaaa... mi ją przysłali przez pomyłkę zamiast spodni. Gdyby była dobra to bym ją może i zostawiła, ale L- rozmiar który zawsze noszę była baaaardzo wielka
![]() Oczywiście, dziecko musi mieć swój harmonogram żeby potem z nocy sobie czasem dnia nie zrobiło
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mimo,że niemowlaczki się nie brudzą,ale pocą się i pocałym dniu taka kąpiel to odprężenie przed snem .
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Gratuluję córeczek!!! Wygląda na to, że pogoda nam w końcu odpuściła i zaczyna się już dzisiaj ta piękna pogoda, którą zapowiadali przez ostatnie dni. A my dzisiaj z TŻ-tem lecimy na zakupy do nowego mieszkania. Czeka nas kupienie kanapy... coś czuję, że to będzie ciężki moment dla nas. Chociaż on już powoli się uczy, że lepiej mi przytakiwać i nie wdawać się w dyskusje, bo inaczej to budzi potwora. ![]() Co do zakupów to wczoraj przyszły mi spodnie z allegro, które zamówiłam. Oto aukcja: http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...292653069.html Rozmiarówka idealnie się zgadza z opisem sprzedającego. Ja oczywiście muszę je uciąż, bo niewyrośnięta jestem.
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny brzusio a zawartość jeszcze piękniejsza też włosków dużo jak u mojej super. Tamlin ja dobrze kojarze, że twoja córcia z 2006 czy 2007? Dzień doberek w ten piekny słoneczny dzioneczek ide nadrabiać dalej
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-26 o 08:27 |
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
zielona1911 to zdecydowanie weź ten mniejszy rozmiar, a nie pożałujesz
spodnie mam od nich i też większe wypadają dużo niestety :/
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Hej, pogoda dziś rzeczywiście piękna. Ja siedze w domciu, musze odpoczywać. Wole to niż leżeć w szpitalu. Jak się nie forsuje to nic mnie nie boli.
Anusia proponuje Ci porządnie odpocząć, jak tylko mężuś będzie mógł się zająć małym to Ty leż i będzie dobrze Dziś muszę poprasować to co uprałam, pewnie będę się zbierać cały dzień Co do tych ciuchów allegrowych to mnie wkurza najbardziej, że zawsze jak zamówie to przychodzi mi bubel. Materiały oszukane, kosmacą się za chwilę.
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiała któraś jakieś bluzki luźniejsze bądź tuniki, niekoniecznie ciążowe warte polecenia? bo ja już pomału nie mam co na siebie zakładać
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pare bluzek co chodzilam przed ciaza i teraz tez smigam. Bluzki nie musza byc typowo ciazowe tylko po prostu dluzsze jak tuniki. Ja zaopatruje sie w zwykle bokserki.
|
|
|
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Axxa co do teminu porodu to nie wyczujesz jak to będzie
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia no wiem,że wypoczynek jest najlepszy
. Ale widzisz całą noc spałam,a wstałam rano z łóżka i brzuch mnie kłuje i boli podbrzusze,a przeciez w nocy wysiłku nie miałamWzięłam duphaston bo mam brać,ale nic to nie daje,wczoraj trzy nospy mi nie pomogły. I siedze teraz na dupie za przeproszeniem .Słoneczko piękne świeci chyba jest bardzo ciepło bo mi w mieszkaniu aż gorąco .Mieliśmy zmieniać mieszkanie na większe,ale chyba zrezygnuje i dalej to będziemy wynajmować. Nie nadaje sie teraz na przeprowadzki,zmiany. Gracjanek też się tutaj przyzwyczaił. Muszę porozmawiać o tym z mężem
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Anusia to zadzwoń sobie do tej Twoje gin, zobaczysz co Ci powie, najwyżej przejdziesz się do niej, ale będziesz pewna, że wszystko jest okey.
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Obudzona słońca promieniem postanowiłam rozpocząć dzień nieco wcześniej niż przed 9.00. I tak jestem już po śniadanku i zabieram się za pisanie, potem krótki spacer na dotlenienie i trzeba będzie ugotować obiadek dla całej rodzinki, a to aż 5 osób, z czego trójka to faceci, więc żartów nie ma, ryżem i sałatą ich nie zapcham No to życzę miłego dnia. A ja jestem zakochana w tym kimonku: http://moda.allegro.pl/bluzka-narzut...256268257.html |
|
|
|
#2336 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
halo dziewczyny
ja juz wstalam, maz oczywiscie spioch spi jeszcze ;p a ja musze jakies sniadanko ogarnac i potem obiad bo wkoncu przejelam obowiazki domowe ![]() u nas piekna pogoda juz 17 stopni takze az chce sie zyc ![]() Cytat:
dziekuje, ja to ogolnie strachu juz sie w soim zyciu najadlam tez bo kiedys tata mial operacje bajpasow takze co chwile cos.. u mnie w rodzinie to zdrowia niestety brakuje ehhCytat:
dziekowacCytat:
![]() ![]() dziekuje *Cytat:
|
||||
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, mam taki problem. Nie spałam prawie całą noc. Miałam jakby napady lęku. Ciągle boję się o dziecko, myślę często o jakichś zagrożeniach właściwie bez powodu, ale nie objawiało się to do tej pory tak silnym uczuciem lęku. Jakbym miała podniesiony poziom adrenaliny, który nie pozwolił mi zmrużyć oka. W nocy wypiłam melisę i szklankę mleka. Nic nie pomogło nawet na chwilę. Nie śpię od godz. 2. Nadal nie czuję zmęczenia. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Słyszałyście może o takich problemach? Bo same nie pisałyście o tym, więc chyba jestem odosobniona
Prze to że tak długo to trwa, denerwuję się o dziecko jeszcze bardziej.
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć u mnie słoneczko choć trochę zimno z rana
![]() Katee zawartość brzuszka prześliczna, a i sam brzusio niczego sobie Anusia bidulko może faktycznie zadzwoń do gina. Będziesz spokojniejsza. Ja przy bólach mogłam sama zwiększyć dawkę duphastonu na 3 dziennie. Może też ci coś podpowie Mnie też coś brzuch dziś boli, ale chyba temu, że jestem niewyspana, z racji wczorajszego meczu. Natomiast poczytałam wczoraj na necie o tym, że faktycznie niektóre dziewczyny czują dzieciątko bardzo nisko. I sprawdziłam na to jeden sposób - kilkanaście minut poleżeć na plecach z poduszką pod pupą. Nie powiem, ulga jak cholera. Na razie też chodzę w przed ciążowych koszulkach, no ale brzusio nie jest jeszcze zbyt okazały. Musiałam natomiast dziś wypruć gumkę ze spódnicy takiej zwyklej bawełnianej z szerokim paskiem bo już mnie gniotła. 8 godzin bym nie przetrzymała. Orchid witaj bo się wczoraj nie przywitałam chyba
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaj! u mnie piknie dzis jejeje
|
|
|
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej Lucia,widac,że pogoda dopisuje
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

.
. I jak chodze to boli nawet troche mocno,bo jak siedzie to czuje ale nie jest źle. Ja już nie wiem o co chodzi

normalnie Majorka

Chociaż on już powoli się uczy, że lepiej mi przytakiwać i nie wdawać się w dyskusje, bo inaczej to budzi potwora.
.
za mamę. Z moją przeżywałam to samo kilka lat temu, z tym, że miała mięśniaki na macicy. Teraz jest ok. Ale wiem ile strachu i nerwów to kosztuje.
dziekuje, ja to ogolnie strachu juz sie w soim zyciu najadlam tez bo kiedys tata mial operacje bajpasow takze co chwile cos.. u mnie w rodzinie to zdrowia niestety brakuje
Prze to że tak długo to trwa, denerwuję się o dziecko jeszcze bardziej.