Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 09:20   #2341
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć, mam taki problem. Nie spałam prawie całą noc. Miałam jakby napady lęku. Ciągle boję się o dziecko, myślę często o jakichś zagrożeniach właściwie bez powodu, ale nie objawiało się to do tej pory tak silnym uczuciem lęku. Jakbym miała podniesiony poziom adrenaliny, który nie pozwolił mi zmrużyć oka. W nocy wypiłam melisę i szklankę mleka. Nic nie pomogło nawet na chwilę. Nie śpię od godz. 2. Nadal nie czuję zmęczenia. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Słyszałyście może o takich problemach? Bo same nie pisałyście o tym, więc chyba jestem odosobniona Prze to że tak długo to trwa, denerwuję się o dziecko jeszcze bardziej.
a cos innego ci jeszcze dolegało podczas tego lęku? Bo ja mam np nerwicę lękową która o dziwo się uspokoiła właśnie teraz w ciąży Moze masz to samo ... powinnaś myśle z lekarzem pogadać ze masz napady lęku włąśnie takiego niech ci przeopuisze jakiś preparta ziołowy na uspkojenie bo to wbrew pozorom jest dośc niebezpieczne.

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:22   #2342
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć, mam taki problem. Nie spałam prawie całą noc. Miałam jakby napady lęku. Ciągle boję się o dziecko, myślę często o jakichś zagrożeniach właściwie bez powodu, ale nie objawiało się to do tej pory tak silnym uczuciem lęku. Jakbym miała podniesiony poziom adrenaliny, który nie pozwolił mi zmrużyć oka. W nocy wypiłam melisę i szklankę mleka. Nic nie pomogło nawet na chwilę. Nie śpię od godz. 2. Nadal nie czuję zmęczenia. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Słyszałyście może o takich problemach? Bo same nie pisałyście o tym, więc chyba jestem odosobniona Prze to że tak długo to trwa, denerwuję się o dziecko jeszcze bardziej.
Ja bym powiedziała, że to nerwica. Też tak miałam czasem, ale w ciąży mi się nie zdarzyło.
Stary 2012-04-26, 09:25   #2343
Orchid_87
Raczkowanie

[QUOTE=Anusia479;33779942]A skąd tyle tych facetów wzięłaś?

Największy głodomor to Mężulek, za nim na drugim miejscu dorastający brat, a jako trzeci tata

Przejściowo mieszkamy z moimi rodzicami, bo domek się buduje
Dlatego przy stole takie zamieszanie
Orchid_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:29   #2344
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

[QUOTE=Orchid_87;33780055]
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A skąd tyle tych facetów wzięłaś?

Największy głodomor to Mężulek, za nim na drugim miejscu dorastający brat, a jako trzeci tata

Przejściowo mieszkamy z moimi rodzicami, bo domek się buduje
Dlatego przy stole takie zamieszanie
A no to rozumiem,a myślałam,że to Twoi wszyscy.
Masz co robić.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:32   #2345
Agnes!84!!
Rozeznanie

Miałam postawioną taką diagnozę - nerwica lękowa- przez lekarza ogólnego. Trafiłam kiedyś do niego z silnymi skurczami rąk i nóg, które zaczęły się od lekkiego poddenerwowania. Co dziwne naprawdę nie miałam powodu do stresu. Zastrzyk nie pomógł (jakiś lek rozkurczowy) i wylądowałam w szpitalu. Tam stwierdzili że to tylko niedobór potasu. Podali kroplówkę i doszłam do siebie.

Lukrecja tym razem tylko jestem pobudzona, mam szybsze bicie serca, na szczęście nic innego się nie pojawiło. Czym to grozi? Mogę dostać skurczy czy chodzi o wysokie ciśnienie (bo chyba mam podwyższone wtedy)? :-( Boję się
Pójdę do lekarza. A melisę można pić bez obaw?
Stary 2012-04-26, 09:42   #2346
elena_100
Wtajemniczenie

Agnes na samym początku wątku chyba jest link jakie leki są bezpieczne w ciąży. I melisa tam była

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:46   #2347
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Miałam postawioną taką diagnozę - nerwica lękowa- przez lekarza ogólnego. Trafiłam kiedyś do niego z silnymi skurczami rąk i nóg, które zaczęły się od lekkiego poddenerwowania. Co dziwne naprawdę nie miałam powodu do stresu. Zastrzyk nie pomógł (jakiś lek rozkurczowy) i wylądowałam w szpitalu. Tam stwierdzili że to tylko niedobór potasu. Podali kroplówkę i doszłam do siebie.

Lukrecja tym razem tylko jestem pobudzona, mam szybsze bicie serca, na szczęście nic innego się nie pojawiło. Czym to grozi? Mogę dostać skurczy czy chodzi o wysokie ciśnienie (bo chyba mam podwyższone wtedy)? :-( Boję się
Może brak magnezu i potasu... spróbuj tym się nafaszerować, tzn bez przesady
Stary 2012-04-26, 09:50   #2348
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

u mnie pogodowo piękny dzień
za to w pracy się chrzani i już się popłakałam

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Doświadczone mamuśki mam pytanko jak często kąpałyście swoje maluszki? bo z tego co się orientuję jedni kąpią każdego dnia inni co drugi, a jeszcze inni raz w tygodniu
ja (a w zasadzie mąż) kąpię dziecko codziennie, czy zdrowe czy chore, bo nawet jak była chora to uważałam, że jak ją odświeżę to będzie lepiej.
a poza tym dla mojej córki od małego, a nawet od czasów z brzuszka, woda to raj i nadal tak jest
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:50   #2349
angel166
Zakorzenienie

niegrzeczna88 witam wszystkie nowe mamusie
córeczki i dużo zdrówka dla mamy
Katee27 sliczny synus

Dzień dobry
my dzisiaj pospaliśmy aż do 9 normalnie grzech piję teraz herbatkę i zaraz muszę jakieś śniadanko zjejśc tylko na co mamy ochotę
później zmykam na jakiś spacerek, bo tak cieplutko, że masakra szkoda w domu siedziec dzidzius jeszcze chyba śpi, bo od rana go nie czułam, chyba wczoraj nakopał za tydzien w przód

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:53   #2350
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dzięki to wypiję jeszcze melisę. Sprawdzę czy mam magnez i potas w domu, bo kiedyś brałam. Wspomagałam się sokiem pomidorowym, który zawiera dużo potasu.
Myślicie że mogę pójść do szpitala i poprosić o sprawdzenie tętna płodu? Pewnie mnie wyśmieją w tym moim beznadziejnym szpitalu. Może to by mnie uspokoiło...
Stary 2012-04-26, 09:59   #2351
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

melise można pić bez obaw ale czy ci pomoże .. to jest bardziej kwestia psychiki ta nerwica. Ja lekarzem nie jestem ale stwierdzam ze właśnie na to cierpisz... To są typowe objawy ja tez je miałam nie trzeba mieć powodu do stresy wystarczy dłuższy okres jakichś stresów nawet małych u mnie tak jest jakaś długo utrzymująca sie napięta sytuacja wywołuje u mnie to. Mam przyspieszone bucie serca lub takie nierówne bicie, raz jest mi gorąco mam zawroty głowy i duszności za chwilkę lodowacieją i całe ręce i stop[y i jest mi zimno , mam uczucie jak bym miała z a chwilkę umrzeć, jak by mi serce miało przestać bić. Ostatnio zestresowałam sie badaniami (przed ciążą w listopadzie) bałam sie co zobnacze na wunikiach i ciśnienie skoczyło mi do 180/120 dobrze ze w spitalu byłam. Podali mi leki na obniżenie cisnienia ale nic to nie pomogło dopiero jak kazałam podac sobie cos na uspokojenie to ciśnienie wróciło do normy. To podświadomość tak robi kochana Różne można miec objawy tego ja mam takie. Niebespieczne to jest nie chce cie straszyć bo wiem ze to w nerwicy nie pomaga no ale kolezanka moja która równiez na to cierpi straciła przez to 3 ciąże. włąsnie przez te napady lęku które bardzo ciśnienie podnosiły jej więc nie zwlekaj idź do lekarza. Odrazu ówie ze wielu lekarzy bafatelizuje to lub nie do konca wie co to za choroba i pytają : a czym sie pani tak zdenerwowała nie rozumiejąc ze to nie trzeba sie zdenerwować na kogoś np ze mnie wkur.wił kierowca np co sie wlecze przedemną i mam napad to psychika .. boisz sie o dzieckop o ciąże i to wywołuje w tobie taka reakcje. Najlepiej znaleźdź psychoterapęutę( nie psychiatrę) który z tym miał stycznosć czasem pomaga tylko rozmowa i nauka jak sobie z tymi napadami radzić. Ja na to cierpie od szkołu podstawowej i juz sie nauczyłam z tytm zyc i radzic sobie w razie ataku chodź czasem samo wmawianie sobie ze nic sie nie dzieje nie popmaga

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

a i po tym moim wysokim cisnieniu lekarz dał mi magnez i potas włąsnie do łykania i jak mnie nachodziło znowu to to łykałam i juz psychika moja stwierdzała ze za chwile przejdzie i przechodziło

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Dzięki to wypiję jeszcze melisę. Sprawdzę czy mam magnez i potas w domu, bo kiedyś brałam. Wspomagałam się sokiem pomidorowym, który zawiera dużo potasu.
Myślicie że mogę pójść do szpitala i poprosić o sprawdzenie tętna płodu? Pewnie mnie wyśmieją w tym moim beznadziejnym szpitalu. Może to by mnie uspokoiło...

ja radze ci tak:

jak bedziesz na wizycie u gina to powiedz ze masz nerwice lękową niech zanotuje to u ciebie w karcie ( ja mam tak na punkcie niektótych leków czasem podadzą mi coś w szpitalu i u mnie wywołuje to reakcję lękową ze coś mi sie od tego stanie, nigdy ulotek nie czytam jakie skutki uboczne bno ja zawsze je mam jak o nich wiem ) niech ci ginekolog przepisze coś bezpiecznego dal kobiet w ciąży na uspokojenie w razie takich sytuacji, dodatkowo magnez i powinno wystarczyć. I spokój I nie panikuj któty jesteś tc??

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:04   #2352
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dzięki Lukrecja za uświadomienie i zrozumienie tego problemu. Nawet mnie to uspokoiło. Przejdę się w takim razie do szpitala żeby chociażby sprawdzić ciśnienie. Porozmawiam z lekarzem. Jeszcze raz dziękuję
17 tc zakończony, mam suwaczek

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-04-26 o 10:06
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:12   #2353
moniniteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Z przyjemniejszych rzeczy napisze ze bylismy w pon na wizycie i wszystko jest w porzadku bedziemy mieli córeczke lekarz powiedzial ze na 100% widzi tu kobiete wiec mam nadzieje ze sie nie pomylil, a wiec bedzie IGA
jako mama z listy poszukiwanych chciałam właśnie napisać dokładnie to samo i u nas będzie córeczka - IGA MAGDALENA !! Cieszę się niezmiernie bo po domu biega mi Damianek (2,5 roku).

kciuki za mamę
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

Edytowane przez moniniteczka
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:55
moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:15   #2354
Sojka1990
Zadomowienie

Agnes mam nadzieje że szybciutko się wszystko uspokoi

Witamy 23 tydzień !!!
Stary 2012-04-26, 10:17   #2355
tamlin111
Zakorzenienie

Witam. Jak pięknie dziś
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
do mamus co rodzily: jak u was wygladalo to z terminem i w ktorym tc rodzilyscie? macie jakies sprawdzone sposoby na przyspieszenie pozniej. ?
Miałam termin na 12-tego lipca. W ten dzień byłam u gina i stwierdził że nie ma szans na poród do końca tygodnia, a był czwartek. Po południu mąż mnie dopadł i bzykanko skończyło się w szpitalu, bo zaczęłąm krwawić. Rozwarcie było na 2cm. Na drugi dzień podłączyli mi oksytocynę i poszło. Tak więc seks przyspieszył. I jeszcze na porodówce jak siadały skurcze to drażniłąm sutki i się rozkręciło.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
tamlin - śliczna ta Twoja Luna
Śliczna zawartość
W imieniu Pauli i Luny dziękuję

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jejku wyglądasz zjawiskowo zresztą śliczna z Ciebie kobita
Dziękuję

Cytat:
Doświadczone mamuśki mam pytanko jak często kąpałyście swoje maluszki? bo z tego co się orientuję jedni kąpią każdego dnia inni co drugi, a jeszcze inni raz w tygodniu
Kąpałam codziennie. Teraz kąpiel z leżeniem w wannie jest na zmianę codzinnie z prysznicem. No chyba że sobie mój leniuch strzeli dzień brudasa

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tamlin ja dobrze kojarze, że twoja córcia z 2006 czy 2007?
13 lica 2007 - piątek
Stary 2012-04-26, 10:42   #2356
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Agnes mam nadzieje że szybciutko się wszystko uspokoi

Witamy 23 tydzień !!!

my wczoraj

u mnie dzis deszczowomam juz dosc tej pogody

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:45   #2357
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Hej dziewczynki, przez ostatnie dni nadrobiłąm niemal 20 stron, więc wybaczcie, że nie odpiszę.

Konczi, cieszę się że wyszłyście już, dbaj o siebie i nie pozwól maleństwu za szybko wyjść na świat.

Orchid, witamy, mój synek ma na imię Marcelek

Agnes, w poprzedniej ciąży zdarzały mi się różne czarne myśli, panicznie bałam się cc, którego w końcu nie miałam, a kiedy czytałam o różnych chorobach u dzieci miałam schizy, że moje dziecko to będzie mieć. Teraz jestem spokojniejsza, ale od czasu do czasu napadają mnie też jakieś obawy, głównie czy dzidzia będzie zdrowa.

Dzięki dziewczyny za komplementy w sprawie brzuszka. Oglądając te zdjęcia teraz trudno uwierzyć, że brzuch może być aż tak duży.

Co do cen ciuszków ciążowych to popieram stanowczo za wysokie są. Dlatego ja w letnie bluzki obkupiłam się w ciucholandzie, jeszcze tylko z dwie pary spodni muszę sobie wyszperać. Na allegro nie zamawiam, bo w poprzedniej ciąży zamówiłam kilka rzeczy i w sumie z żadnej nie byłam zadowolona. Jak będę mieć chwilę pokażę wam jakie perełki sobie na szmatach wyszperałam. I jakie cudne buciki dla maleństwa.

Od poniedziałku mam tydzień wolnego, więc wrócę dopiero 7 maja, już sobie wyobrażam ile stron tu naskrobiecie. 30 mam wizytę a za 2 tygodnie połówkowe. Dzisiaj i jutro muszę porobić porządki w pracy, powywalać niepotrzebne papiery, bo chociaż chciałabym jeszcze popracować różnie może być po wizycie. Muszę być przygotowana na ewentualność L4.

Na majówkę nigdzie ni ewyjeżdzamy, ale w naszym mmieści co roku odbywają się zawody balonowe, przyjeżdza wesołe miasteczko i tż załatwi w pracy karnety darmowe . Są samochodziki, karuzela, ciuchcia, wiele atrakcji dla maluchów, więc powinno być fajnie 1 maja Marcel ma 3 urodziny, ale imprezę robimy mu już 29, w niedzielę. Muszę listę zakupów zrobić. Ciekawe czy teściowa przyjedzie, ostatnio była u nas w poprzednie urodziny, rok temu

Dzisiaj ubrałam spodnie ciążowe z pasem i bluzkę marszczoną z przodu, która w sumie podkreśla mój brzuch. Matko, jak mnie wkurzają te ukradkowe spojrzenia koleżanek z pracy, gdy wchodzę do jakiegoś pokoju najpierw rzut oka na mnie a później na brzuch. Jakby baby w ciąży nie widziały. Jestem niska (156 cm) i brzuszek już jest widoczny, dlatego pewnie że to druga ciąża. Poza tym mam brzuch bardzo wysoko, zaczyna się tuż pod piersiami. Zależnie do stroju jest bardziej lub mniej rzucający się w oczy. Jestem w ciąży i nie wstydzę się mojego brzucha, cieszę się że dzidzia rośnie, ale nie znoszę tych spojrzeń wścibskich. Moja sąsiadka też od jakiegoś czasu wścibsko zagląda zza domu kiedy mnie widzi i zastanawia się czy jestem w ciąży czy nie jestem. Ale ma baba problem. Bo już by chciała po wsi roznieść wiadomość, ale nie jest tak do końca pewna jeszcze.

Niegrzeczna obejrzałam zdjęcia na mailu, ślicznie wyglądałaś, gratulacje.

Ej, no i przestańcie już z tym wysypem córek, zostawcie dla mnie jedną, co?. Bo chłopaka już mam, teraz córcię chcę!

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:47   #2358
weronika_91
Zakorzenienie

Widzę że liczycie do przodu ... ja się właśnie ostatnio gina pytałam czy jak mam 18+2 to zalicza się jako 19 tydzień... a on , że w żadnym wypadku.

Widzę , że coraz więcej dziewczynek się pojawia
Stary 2012-04-26, 10:51   #2359
Kalpana
Zakorzenienie

Hej
Nadrobiłam Was, zaraz się zbieram do rodziców, więc jak wrócę wieczorem, to pewnie znowu czeka mnie dużo nadrabiania
Obudziłam się z bólem głowy i skubaniec nie chce w ogóle przejść.... Nie wiem czy nie łapie mnie jakieś przeziębienie I to akurat teraz, jak w sobotę idziemy na wesele.... Ale mam nadzieję, że się mylę....
Do krawcowej jadę dzisiaj ze spodniami, bo wczoraj jej nie było.
Wczoraj troszkę się zaczęliśmy z TŻtem "przytulać" i w pewnym momencie tak mnie zabolało/zakuło, że odruchowo odsunęłam się, ale jak z procy normalnie.... TŻ wystraszony, ale później było dobrze, tylko martwię się, żeby dzidziowi przez to się nic nie stało i nie wiem jak to teraz będzie z seksem, bo pewnie cały czas będę się bała o maleństwo

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Widzę że liczycie do przodu ... ja się właśnie ostatnio gina pytałam czy jak mam 18+2 to zalicza się jako 19 tydzień... a on , że w żadnym wypadku.
A mój gin właśnie sam tak liczy i położna też.

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-04-26 o 10:53
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:00   #2360
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, dawno ię nie udzielałam, ale podczytuję na bieżąco . Dzisiaj zaczynam 16 tydzień i już od wczoraj nie czuję się najlepiej, coś mnie kluje w brzuchu, dzisiaj jak wstawałam, to mnie mocno zakuło, ale zaraz po sekundzie przeszło. Zastanawiam się czy dzwonić do gina, czy przesadzam? W poniedziałek miałam wyjechać nad jeziorko i mam nadzieję, że mi przejdzie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:08   #2361
Katee27
Zadomowienie

Dzień doberek dziewczyny!!!
Słoneczko chyba w całej Polscezaraz idę wymienić moje spodnie na mniejsze,mam nadzieję,że nie będzie problemu.
Dziękuję za komplementy o synusiu i brzusiu(choć ten był gigantyczny w porównaniu z Waszymi jak patrzyłam,tak się nisko opuścił)

Agnes i Anusia szybciutko do lekarza i zdrówka życzę

Mój gin zapisuje w karcie pełne tygodnie,synka kąpaliśmy codziennie to dobry rytuał,aby maleństwo miało swój plan dnia i wiedział,że po kąpieli cycuś i pciaWczoraj mi tak słodko powiedział:kocham cię mamusiu,zwykle mówi mamoale mi było radośniei powiedział,że może być nawet dziewczynka,bo do tej pory chciał tylko brata i nie było mowy,że to może być siostrzyczka.A teraz chce i siostre i brata,więc mamy jeszcze nad kim pracować...a płci nadal nie znam

Dziś imprezka-półmetek u nas,zaczynam 20tc
Szarlotkę właśnie wyjęłam,jeszcze cieplutkaZapraszam
MIŁEGO DNIA!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:10
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:18   #2362
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

Mnie liczyłby że to 19 tydzień. Jak jestem na wizycie np w 17 tc + 3 dn to mówi, że jest 18 tydzień, bo 17 pełnych skończyłam i zaczęłam 18
Ale to pewnie zależy od jego upodobań

Kate zjadłambym szarlotkę
Gratuluje półmetku, czas tak szybko leci, niedługo zaczniemy 6 miesiąc
Stary 2012-04-26, 11:24   #2363
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny!!!
Słoneczko chyba w całej Polscezaraz idę wymienić moje spodnie na mniejsze,mam nadzieję,że nie będzie problemu.
Dziękuję za komplementy o synusiu i brzusiu(choć ten był gigantyczny w porównaniu z Waszymi jak patrzyłam,tak się nisko opuścił)

Agnes i Anusia szybciutko do lekarza i zdrówka życzę

Mój gin zapisuje w karcie pełne tygodnie,synka kąpaliśmy codziennie to dobry rytuał,aby maleństwo miało swój plan dnia i wiedział,że po kąpieli cycuś i pciaWczoraj mi tak słodko powiedział:kocham cię mamusiu,zwykle mówi mamoale mi było radośniei powiedział,że może być nawet dziewczynka,bo do tej pory chciał tylko brata i nie było mowy,że to może być siostrzyczka.A teraz chce i siostre i brata,więc mamy jeszcze nad kim pracować...a płci nadal nie znam

Dziś imprezka-półmetek u nas,zaczynam 20tc
Szarlotkę właśnie wyjęłam,jeszcze cieplutkaZapraszam
MIŁEGO DNIA!!!
gratuluje!
a szarlotki pojadlabym

moj synek najpierw mowil,ze chce siostrzyczke a teraz ,ze brata...
a ja tez nadal nie znam plcimaluszek nie chce pokazac
ale w sumie z pierwszym dzieckiem nie wiedzialam-po moim pytaniu o plec lekarz,ktory mi robil usg stwierdzil ze nie ma ŻADNEJ płci

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:25   #2364
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno ię nie udzielałam, ale podczytuję na bieżąco . Dzisiaj zaczynam 16 tydzień i już od wczoraj nie czuję się najlepiej, coś mnie kluje w brzuchu, dzisiaj jak wstawałam, to mnie mocno zakuło, ale zaraz po sekundzie przeszło. Zastanawiam się czy dzwonić do gina, czy przesadzam? W poniedziałek miałam wyjechać nad jeziorko i mam nadzieję, że mi przejdzie .
Mam tak samo,tylko mocniej i nie przestaje. Trochę ulżyło,ale jak wstaje to i tak to czuje. Ja później zadzwonie do gin i spytam.
Oby to nie było nic złego

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:25   #2365
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Konchita ja dobrze znowu Ciebie tu widzieć!
Cieszę się, że pobyt w szpitalu dobrze się skończył. Odpoczywaj więc, jedz, pij wodę i relaksuj

Agnes ja też jak coś mnie martwi to obawiam się jechać do szpitala bo boję się, że mnie wyśmieją albo zbagatelizują problem. Mimo wszystko chyba lepiej zaryzykować i pojechać, a jak oleą Cię w szpitalu to koniecznie pogadać z ginkiem.
Oby szybko Ci przeszło.

lilka00 o kłuciach w podbrzuszu to tu często słychać. Zwykle nie ma powodów do niepokoju.

Kalpana jeżeli nie ma przeciwwskazań to raczej nie ma się co bać przytulanek. My z mężem nie rezygnujemy, zawsze to trochę sportu ale oczywiście staramy się już nie przyciskać brzuszka.

weronika_91 ale liczenie do przodu jest tu nawet logiczne. Chodzi o to, że jeżeli np. jesteśmy w ciąży 14 tygodni i 3 dni czyli 14 tygodni mamy za sobą, a więc leci 15 tydzień Takie tam.
Stary 2012-04-26, 11:28   #2366
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

mi liczy tak jak i tobie jak byłam u niej kiedys w czwartek czyli tak jakby ostatni dzień 15 tg bo w piatek juz zaczynałam 16, to ona i tak liczyła jako 15

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:29   #2367
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój też w żadnym wypadku

Stary 2012-04-26, 11:32   #2368
weronika_91
Zakorzenienie

kasiam187 , elena_100 skończone tygodnie nam liczą w sumie jak dzwoniłam ostatnio się zapisać na prenatalne to położna też mi się pytała w którym tygodniu ciąży jestem i prosiła o podanie skończonych tygodni.
Więc to jest różnie jak widać zależy od gina jak już któraś mówiła

A ja na 16 śmigam dziś do dentysty myślę że przeżyję hehe
Stary 2012-04-26, 11:34   #2369
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Dzisiaj ubrałam spodnie ciążowe z pasem i bluzkę marszczoną z przodu, która w sumie podkreśla mój brzuch. Matko, jak mnie wkurzają te ukradkowe spojrzenia koleżanek z pracy, gdy wchodzę do jakiegoś pokoju najpierw rzut oka na mnie a później na brzuch. Jakby baby w ciąży nie widziały. Jestem niska (156 cm) i brzuszek już jest widoczny, dlatego pewnie że to druga ciąża. Poza tym mam brzuch bardzo wysoko, zaczyna się tuż pod piersiami. Zależnie do stroju jest bardziej lub mniej rzucający się w oczy. Jestem w ciąży i nie wstydzę się mojego brzucha, cieszę się że dzidzia rośnie, ale nie znoszę tych spojrzeń wścibskich. Moja sąsiadka też od jakiegoś czasu wścibsko zagląda zza domu kiedy mnie widzi i zastanawia się czy jestem w ciąży czy nie jestem. Ale ma baba problem. Bo już by chciała po wsi roznieść wiadomość, ale nie jest tak do końca pewna jeszcze.

Niegrzeczna obejrzałam zdjęcia na mailu, ślicznie wyglądałaś, gratulacje.

Ej, no i przestańcie już z tym wysypem córek, zostawcie dla mnie jedną, co?. Bo chłopaka już mam, teraz córcię chcę!
U mnie to samo, plus to, że nikt nie ma odwagi zapytać czy jestem w ciąży więc szeptają po kątach

Stary 2012-04-26, 11:38   #2370
weronika_91
Zakorzenienie

a jak się mieszka na wsi to cała wieś huczy jest się w centrum zainteresowań

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości