|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Moze masz to samo ... powinnaś myśle z lekarzem pogadać ze masz napady lęku włąśnie takiego niech ci przeopuisze jakiś preparta ziołowy na uspkojenie bo to wbrew pozorom jest dośc niebezpieczne.
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Anusia479;33779942]A skąd tyle tych facetów wzięłaś
Największy głodomor to Mężulek, za nim na drugim miejscu dorastający brat, a jako trzeci tata Przejściowo mieszkamy z moimi rodzicami, bo domek się buduje ![]() Dlatego przy stole takie zamieszanie |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Orchid_87;33780055]
Cytat:
,a myślałam,że to Twoi wszyscyMasz co robić .
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Miałam postawioną taką diagnozę - nerwica lękowa- przez lekarza ogólnego. Trafiłam kiedyś do niego z silnymi skurczami rąk i nóg, które zaczęły się od lekkiego poddenerwowania. Co dziwne naprawdę nie miałam powodu do stresu. Zastrzyk nie pomógł (jakiś lek rozkurczowy) i wylądowałam w szpitalu. Tam stwierdzili że to tylko niedobór potasu. Podali kroplówkę i doszłam do siebie.
Lukrecja tym razem tylko jestem pobudzona, mam szybsze bicie serca, na szczęście nic innego się nie pojawiło. Czym to grozi? Mogę dostać skurczy czy chodzi o wysokie ciśnienie (bo chyba mam podwyższone wtedy)? :-( Boję się Pójdę do lekarza. A melisę można pić bez obaw?
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes na samym początku wątku chyba jest link jakie leki są bezpieczne w ciąży. I melisa tam była
|
#2347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u mnie pogodowo piękny dzień za to w pracy się chrzani i już się popłakałam Cytat:
a poza tym dla mojej córki od małego, a nawet od czasów z brzuszka, woda to raj i nadal tak jest
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
niegrzeczna88 witam wszystkie nowe mamusie
i dużo zdrówka dla mamyKatee27 sliczny synus ![]() Dzień dobry my dzisiaj pospaliśmy aż do 9 normalnie grzech piję teraz herbatkę i zaraz muszę jakieś śniadanko zjejśc tylko na co mamy ochotę![]() później zmykam na jakiś spacerek, bo tak cieplutko, że masakra szkoda w domu siedziec
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki to wypiję jeszcze melisę. Sprawdzę czy mam magnez i potas w domu, bo kiedyś brałam. Wspomagałam się sokiem pomidorowym, który zawiera dużo potasu.
Myślicie że mogę pójść do szpitala i poprosić o sprawdzenie tętna płodu? Pewnie mnie wyśmieją w tym moim beznadziejnym szpitalu. Może to by mnie uspokoiło...
|
#2351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Różne można miec objawy tego ja mam takie. Niebespieczne to jest nie chce cie straszyć bo wiem ze to w nerwicy nie pomaga no ale kolezanka moja która równiez na to cierpi straciła przez to 3 ciąże. włąsnie przez te napady lęku które bardzo ciśnienie podnosiły jej więc nie zwlekaj idź do lekarza. Odrazu ówie ze wielu lekarzy bafatelizuje to lub nie do konca wie co to za choroba i pytają : a czym sie pani tak zdenerwowała nie rozumiejąc ze to nie trzeba sie zdenerwować na kogoś np ze mnie wkur.wił kierowca np co sie wlecze przedemną i mam napad to psychika .. boisz sie o dzieckop o ciąże i to wywołuje w tobie taka reakcje. Najlepiej znaleźdź psychoterapęutę( nie psychiatrę) który z tym miał stycznosć czasem pomaga tylko rozmowa i nauka jak sobie z tymi napadami radzić. Ja na to cierpie od szkołu podstawowej i juz sie nauczyłam z tytm zyc i radzic sobie w razie ataku chodź czasem samo wmawianie sobie ze nic sie nie dzieje nie popmaga---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- a i po tym moim wysokim cisnieniu lekarz dał mi magnez i potas włąsnie do łykania i jak mnie nachodziło znowu to to łykałam i juz psychika moja stwierdzała ze za chwile przejdzie i przechodziło ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
ja radze ci tak: jak bedziesz na wizycie u gina to powiedz ze masz nerwice lękową niech zanotuje to u ciebie w karcie ( ja mam tak na punkcie niektótych leków czasem podadzą mi coś w szpitalu i u mnie wywołuje to reakcję lękową ze coś mi sie od tego stanie, nigdy ulotek nie czytam jakie skutki uboczne bno ja zawsze je mam jak o nich wiem ) niech ci ginekolog przepisze coś bezpiecznego dal kobiet w ciąży na uspokojenie w razie takich sytuacji, dodatkowo magnez i powinno wystarczyć. I spokój I nie panikuj któty jesteś tc??
|
||
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Lukrecja za uświadomienie i zrozumienie tego problemu. Nawet mnie to uspokoiło. Przejdę się w takim razie do szpitala żeby chociażby sprawdzić ciśnienie. Porozmawiam z lekarzem. Jeszcze raz dziękuję
17 tc zakończony, mam suwaczek
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-04-26 o 10:06 |
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i u nas będzie córeczka - IGA MAGDALENA !! Cieszę się niezmiernie bo po domu biega mi Damianek (2,5 roku).kciuki za mamę
zmienić się w tornado..... tak nagle.... bez wytłumaczenia..... Damianuś 03.08.09 Ilonka 22.08.12 Edytowane przez moniniteczka Czas edycji: 2012-04-26 o 11:55 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Agnes mam nadzieje że szybciutko się wszystko uspokoi
Witamy 23 tydzień !!!
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam. Jak pięknie dziś
Cytat:
W imieniu Pauli i Luny dziękuję Dziękuję Cytat:
![]() 13 lica 2007 - piątek
|
||
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my wczoraj ![]() u mnie dzis deszczowo mam juz dosc tej pogody
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, przez ostatnie dni nadrobiłąm niemal 20 stron, więc wybaczcie, że nie odpiszę.
Konczi, cieszę się że wyszłyście już, dbaj o siebie i nie pozwól maleństwu za szybko wyjść na świat. Orchid, witamy, mój synek ma na imię Marcelek ![]() Agnes, w poprzedniej ciąży zdarzały mi się różne czarne myśli, panicznie bałam się cc, którego w końcu nie miałam, a kiedy czytałam o różnych chorobach u dzieci miałam schizy, że moje dziecko to będzie mieć. Teraz jestem spokojniejsza, ale od czasu do czasu napadają mnie też jakieś obawy, głównie czy dzidzia będzie zdrowa. Dzięki dziewczyny za komplementy w sprawie brzuszka Co do cen ciuszków ciążowych to popieram stanowczo za wysokie są. Dlatego ja w letnie bluzki obkupiłam się w ciucholandzie, jeszcze tylko z dwie pary spodni muszę sobie wyszperać. Na allegro nie zamawiam, bo w poprzedniej ciąży zamówiłam kilka rzeczy i w sumie z żadnej nie byłam zadowolona. Jak będę mieć chwilę pokażę wam jakie perełki sobie na szmatach wyszperałam. I jakie cudne buciki dla maleństwa. Od poniedziałku mam tydzień wolnego . 30 mam wizytę a za 2 tygodnie połówkoweNa majówkę nigdzie ni ewyjeżdzamy, ale w naszym mmieści co roku odbywają się zawody balonowe, przyjeżdza wesołe miasteczko i tż załatwi w pracy karnety darmowe . Są samochodziki, karuzela, ciuchcia, wiele atrakcji dla maluchów, więc powinno być fajnie 1 maja Marcel ma 3 urodziny, ale imprezę robimy mu już 29, w niedzielę. Muszę listę zakupów zrobić . Ciekawe czy teściowa przyjedzie, ostatnio była u nas w poprzednie urodziny, rok temuDzisiaj ubrałam spodnie ciążowe z pasem i bluzkę marszczoną z przodu, która w sumie podkreśla mój brzuch. Matko, jak mnie wkurzają te ukradkowe spojrzenia koleżanek z pracy, gdy wchodzę do jakiegoś pokoju najpierw rzut oka na mnie a później na brzuch. Jakby baby w ciąży nie widziały. Jestem niska (156 cm) i brzuszek już jest widoczny, dlatego pewnie że to druga ciąża. Poza tym mam brzuch bardzo wysoko, zaczyna się tuż pod piersiami. Zależnie do stroju jest bardziej lub mniej rzucający się w oczy. Jestem w ciąży i nie wstydzę się mojego brzucha, cieszę się że dzidzia rośnie, ale nie znoszę tych spojrzeń wścibskich. Moja sąsiadka też od jakiegoś czasu wścibsko zagląda zza domu kiedy mnie widzi i zastanawia się czy jestem w ciąży czy nie jestem. Ale ma baba problem . Bo już by chciała po wsi roznieść wiadomość, ale nie jest tak do końca pewna jeszcze.Niegrzeczna obejrzałam zdjęcia na mailu, ślicznie wyglądałaś, gratulacje Ej, no i przestańcie już z tym wysypem córek, zostawcie dla mnie jedną, co? . Bo chłopaka już mam, teraz córcię chcę!
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że liczycie do przodu ... ja się właśnie ostatnio gina pytałam czy jak mam 18+2 to zalicza się jako 19 tydzień... a on , że w żadnym wypadku.
Widzę , że coraz więcej dziewczynek się pojawia
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam Was, zaraz się zbieram do rodziców, więc jak wrócę wieczorem, to pewnie znowu czeka mnie dużo nadrabiania ![]() Obudziłam się z bólem głowy i skubaniec nie chce w ogóle przejść.... Nie wiem czy nie łapie mnie jakieś przeziębienie I to akurat teraz, jak w sobotę idziemy na wesele.... Ale mam nadzieję, że się mylę....Do krawcowej jadę dzisiaj ze spodniami, bo wczoraj jej nie było. Wczoraj troszkę się zaczęliśmy z TŻtem "przytulać" i w pewnym momencie tak mnie zabolało/zakuło, że odruchowo odsunęłam się, ale jak z procy normalnie.... TŻ wystraszony, ale później było dobrze, tylko martwię się, żeby dzidziowi przez to się nic nie stało i nie wiem jak to teraz będzie z seksem, bo pewnie cały czas będę się bała o maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A mój gin właśnie sam tak liczy i położna też. Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-04-26 o 10:53 |
|
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, dawno ię nie udzielałam, ale podczytuję na bieżąco
. Dzisiaj zaczynam 16 tydzień i już od wczoraj nie czuję się najlepiej, coś mnie kluje w brzuchu, dzisiaj jak wstawałam, to mnie mocno zakuło, ale zaraz po sekundzie przeszło. Zastanawiam się czy dzwonić do gina, czy przesadzam? W poniedziałek miałam wyjechać nad jeziorko i mam nadzieję, że mi przejdzie .
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek dziewczyny!!!
Słoneczko chyba w całej Polsce Dziękuję za komplementy o synusiu i brzusiu(choć ten był gigantyczny w porównaniu z Waszymi jak patrzyłam,tak się nisko opuścił) Agnes i Anusia szybciutko do lekarza i zdrówka życzę Mój gin zapisuje w karcie pełne tygodnie,synka kąpaliśmy codziennie to dobry rytuał,aby maleństwo miało swój plan dnia i wiedział,że po kąpieli cycuś i pcia Wczoraj mi tak słodko powiedział:kocham cię mamusiu,zwykle mówi mamo ,bo do tej pory chciał tylko brata i nie było mowy,że to może być siostrzyczka.A teraz chce i siostre i brata,więc mamy jeszcze nad kim pracować...a płci nadal nie znam![]() Dziś imprezka-półmetek u nas,zaczynam 20tc ![]() Szarlotkę właśnie wyjęłam,jeszcze cieplutka Zapraszam![]() MIŁEGO DNIA!!!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-26 o 11:10 |
|
|
|
#2362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to pewnie zależy od jego upodobań Kate zjadłambym szarlotkę ![]() Gratuluje półmetku, czas tak szybko leci, niedługo zaczniemy 6 miesiąc
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje!a szarlotki pojadlabym moj synek najpierw mowil,ze chce siostrzyczke a teraz ,ze brata... a ja tez nadal nie znam plci maluszek nie chce pokazacale w sumie z pierwszym dzieckiem nie wiedzialam-po moim pytaniu o plec lekarz,ktory mi robil usg stwierdzil ze nie ma ŻADNEJ płci
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby to nie było nic złego |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Konchita ja dobrze znowu Ciebie tu widzieć!
Cieszę się, że pobyt w szpitalu dobrze się skończył. Odpoczywaj więc, jedz, pij wodę i relaksuj ![]() Agnes ja też jak coś mnie martwi to obawiam się jechać do szpitala bo boję się, że mnie wyśmieją albo zbagatelizują problem. Mimo wszystko chyba lepiej zaryzykować i pojechać, a jak oleą Cię w szpitalu to koniecznie pogadać z ginkiem. Oby szybko Ci przeszło. lilka00 o kłuciach w podbrzuszu to tu często słychać. Zwykle nie ma powodów do niepokoju. Kalpana jeżeli nie ma przeciwwskazań to raczej nie ma się co bać przytulanek. My z mężem nie rezygnujemy, zawsze to trochę sportu ale oczywiście staramy się już nie przyciskać brzuszka. weronika_91 ale liczenie do przodu jest tu nawet logiczne. Chodzi o to, że jeżeli np. jesteśmy w ciąży 14 tygodni i 3 dni czyli 14 tygodni mamy za sobą, a więc leci 15 tydzień Takie tam.
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam u niej kiedys w czwartek czyli tak jakby ostatni dzień 15 tg bo w piatek juz zaczynałam 16, to ona i tak liczyła jako 15
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam187 , elena_100 skończone tygodnie nam liczą
w sumie jak dzwoniłam ostatnio się zapisać na prenatalne to położna też mi się pytała w którym tygodniu ciąży jestem i prosiła o podanie skończonych tygodni.Więc to jest różnie jak widać zależy od gina jak już któraś mówiła ![]() A ja na 16 śmigam dziś do dentysty myślę że przeżyję hehe
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Prze to że tak długo to trwa, denerwuję się o dziecko jeszcze bardziej.

,a myślałam,że to Twoi wszyscy
.

jak często kąpałyście swoje maluszki? bo z tego co się orientuję jedni kąpią każdego dnia inni co drugi, a jeszcze inni raz w tygodniu 
tylko na co mamy ochotę

mam juz dosc tej pogody

I to akurat teraz, jak w sobotę idziemy na wesele.... Ale mam nadzieję, że się mylę....