Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 12:18   #1531
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

albo taki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:19   #1532
elf27
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Witajcie ja mama listopadowa, czasem tu bezczelnie zaglądam podczytać ciekawostki u bardziej doświadczonych mam. Mam pytanie do mamuś alergików - jakie słoiczki dajecie maluszkom? Od mca rozszerzamy dietkę, ale gotuję sama, zastanawiam się nad podaniem słoiczka tylko jakiego?

pozdrawiam
Stary 2012-04-26, 12:20   #1533
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No właśnie nad tym dumam
Znajomi taki kupili dla dziecka, fajny z wyglądu, bajerancki, ale Mikołajek potraktował jak kolejną zabawkę. I kupili taki zwykły i się przy takim nauczył,ale to wiadomo każde dziecko inaczej reaguje, Może Martusi podpasuje

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:27   #1534
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, ze przez ten długi sen poprzestawia mu się wszystko. Teraz jest pora obiadu, a Adaś co robi?....śpi
A jak będzie czas drugiej drzemki i spaceru to on będzie rozbudzony na całego i będzie chciał spać pewnie dopiero przed kąpielą i trzeba bedzie go przetrzymywać, a to nie łatwe

Oj już wolę jedno tradycyjne pobudki o 7.00
ja się już przyzwyczaiłam, że jak jest ładna pogoda i można wyjść z domu to od jakiegoś tygodnia Zo zasypia koło 11-12 i śpi trzy godziny! i potem jest obiad i spacer, na którym też pośpi godzinkę. Wracamy, trochę zabawy, kolacja i śpi. Także ja dziecko ostatnio nie mam

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
albo taki
oba fajne, ale mnie ten papier toaletowy w tamtym zauroczył i chyba jak już to na taki ze spłuczką i papierem się zdecydujemy, ale niech najpierw zacznie pewnie siedzieć
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:28   #1535
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Minio może to i racja, u mojego brata się sprawdziło ale w sumie nigdy nie wiadomo kurcze nawet nad głupim nocnikiem trzeba dumać

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-04-26, 12:28   #1536
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Znajomi taki kupili dla dziecka, fajny z wyglądu, bajerancki, ale Mikołajek potraktował jak kolejną zabawkę. I kupili taki zwykły i się przy takim nauczył,ale to wiadomo każde dziecko inaczej reaguje, Może Martusi podpasuje
no w sumie i tak może być, bo to że mamie się podoba sukcesu nie gwarantuje

Minio my jeszcze makaronów i kluseczek nie jadłyśmy. U nas powoli w porównaniu z innymi mamami idzie wprowadzanie nowości kulinarnych!
Stary 2012-04-26, 12:36   #1537
minio1984
Zadomowienie

Tylko pozadrościc takiej córeczki
U nas też Adanio śpi o tych samych porach, tylko dzis jest inaczej

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:37   #1538
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko pozadrościc takiej córeczki
U nas też Adanio śpi o tych samych porach, tylko dzis jest inaczej
pewnie jutro wszystko wróci do normy!
Stary 2012-04-26, 13:06   #1539
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

heja my już po pierwszym spacerku 2-godzinnym, byliśmy w galeri, na zakupach zjedliśmy obiad i zaraz zmykamy znowu na spacer z koleżanką
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mamusie chłopaczków szybkie pyanie- jak dzisiaj 20 stopni to wystarczą dresiki? bez kurtki i rajstop ofkors??

-
u nas dziś pokazuje 22 stopnie ale jest dość wietrznie więc ubrałam body długi rękaw i cienką bluze i spodnie i skarpetki i cienka czapeczka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:11   #1540
rabarbar83
Rozeznanie

minio,Martusiaaa, kaileight, Sharifa dziękuję za przytulaski

Cytat:

Sharifa cudna ta Twoja malutka jest

Rabarbarku pitulam będzie dobrze, lato idzie

Dziewczyny jakbyście miały jakiś fajny pomysł na nocnik to dajcie namiar ja właśnie przekopuję all i nie wiem co się nada
no właśnie bujamy się na wietrze może gadzik da mamci pomyśleć i zebrać trochę siły do życia

kurcze to już o nocnikach mowa planujesz małą już uczyć? my chyba w lecie będziemy śmigać w gatkach bez pieluchy ale o nocniku jeszcze nie myślałam

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość

powoli wszystko wróci do normy!

oby bo męczę się sama ze sobą dzięki

brawo! a co do ubioru to sama nad tym dumam, a przy aktualnej pogodzie to u nas body z krótkim, rajstopy, cienkie spodnie, koszulka z długim i bluza. Walczę ze sobą czy jej czapkę zakładać. Patrzę w inne wózki, ale to co tam czasem zobaczę to mnie przeraża. Zośka w zimie czasem była lzej ubrana niż niektóre dzieci teraz!
ciężko ubrać malucha w taka pogodę, u nas 22 stopnie w cieniu ale wietrzycho mocne więc Hania lekko ubrana ale na wierzchu kurtkę cieniutką ma taką przeciwwiatrową rozpiętą do połowy

ja nie zakładam rajtek pod spodnie tylko zarzucam kocyk na nóżki jak się robi cieplej to można odkryć

idę podumać nad życiem pchając wózek bo maluch się już kręci spała całe 20 minut ehhhhhhhh
Stary 2012-04-26, 13:25   #1541
mama zosi
Zakorzenienie

Ćwiczyłam całe 40 minut z ewą chodakowską i padam doszłam do połowy jutro próbuje od nowa, może po miesiącu uda mi się skończyć cały trening
Stary 2012-04-26, 13:35   #1542
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Sharifa cudna ta Twoja malutka jest

Rabarbarku pitulam będzie dobrze, lato idzie

Dziewczyny jakbyście miały jakiś fajny pomysł na nocnik to dajcie namiar ja właśnie przekopuję all i nie wiem co się nada
Dzieki

A ja dumam czy juz dumac nad nocnikiem Ale chyba sobie jeszcze daruje. Jak pojedziemy latem do babci to moze tam zaczne ja sadzac, bo babcia ma nocnik dla starszej wnuczki. Wydaje mi sie, ze teraz to za wczesnie, bo przeciez i tak nie umie komunikowac, ze chce akurat siusiu czy kupke, to chyba tylko tak, zeby sie przyzwyczaila, ze mozna na czyms siedziec

Pewnie i tak nie uda sie jeszcze odpieluchowac tego lata, potem to mam w domu za zimno zeby dziecko w gatki robilo zanim sie nauczy wolac, ze chce siku, wiec zostaje nam nauka za rok dopiero

Cytat:

my na razie rybę ze słoiczka, a ale zamierzam jej sama robić na parze

Ja jeszcze nie dalam ryby
Zakupilam jeden sloiczek, ale skoro i tak nie chce jesc z lyzeczki to na razie nie daje, bo i tak sie zmarnuje. Nie wiem kiedy ryby wprowadzimy. Na 18-tke dopiero

ja też śpię z Zo nad ranem i czasem widzę że się przebudzi nad ranem, zobaczy ze jest mama i zasypia znowu może one potrzebują naszej bliskości po prostu!

Moze i tak

co do warzyw, to mam pustkę w głowie i nie umiem wymyślić nic czego byś już nie dawała

Dzisiaj dam ziemniaka, marchewke i kalafior, moze cos skubnie.

brawo! a co do ubioru to sama nad tym dumam, a przy aktualnej pogodzie to u nas body z krótkim, rajstopy, cienkie spodnie, koszulka z długim i bluza. Walczę ze sobą czy jej czapkę zakładać. Patrzę w inne wózki, ale to co tam czasem zobaczę to mnie przeraża. Zośka w zimie czasem była lzej ubrana niż niektóre dzieci teraz!

Odnosnie ubierania - my juz bez czapeczki, ale przez pierwsze dni bralam ze soba do torby na wszelki wypadek - jakby wialo za mocno.
W sloneczne dni z malym wiatrem ubieram bodziak z dlugim i cienka bluzeczke z dlugim, do tego cienkie dzinsy i grube skarpety. Biore cienki kocyk i przykrywam jak wieje albo jak zasnie.

Wbrew pozorom u mnie nie jest jeszcze goraco W cieniu pewnie nie wiecej niz 19-20 stopni, na sloncu tak ze 27 moze byc w poludnie.

Wlasnie sprawdzilam pogode w necie i u mnie w weekend ma padac a ja chcialam na dlugi spacer nad morzem
Stary 2012-04-26, 13:51   #1543
DzastaW
Zadomowienie

Witam =)
My dzisiaj z Czarkiem po 3 godzinny spacerze, a w sobotę wyjeżdżamy na tydzień na działkę, ale niestety bez męża

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:53   #1544
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie chłopaczków szybkie pyanie- jak dzisiaj 20 stopni to wystarczą dresiki? bez kurtki i rajstop ofkors??

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Kaileight - a ja nie tęsknię tak jakoś miocno, jade do szkoły nawet na 10-12 h i nie przeżywam tego teraz jak na początku, przyzwyczaiłam się (w koncu pół roku jezdżę). I nie jestem jakoś zwolennikiem takich urlopów jak w Danii . Ale może ja się nie znam. Sama nie wiem, czy bym siedziała te 3 lata, czy jednak bym chciała wracać do pracy, serio.
ja co prawda mama dziewczynki ale na spacerze dzisiaj Zuzia miała założone body kr. rękaw, koszulka z długim i sweterek a na dole rajstopki i spódniczka, chustka pod szyją i opaska na uszkach wyglądała przepięknie aż jej idę cyknąć fotkę

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Witajcie ja mama listopadowa, czasem tu bezczelnie zaglądam podczytać ciekawostki u bardziej doświadczonych mam. Mam pytanie do mamuś alergików - jakie słoiczki dajecie maluszkom? Od mca rozszerzamy dietkę, ale gotuję sama, zastanawiam się nad podaniem słoiczka tylko jakiego?

pozdrawiam
u nas skaza i dajemy wszystkie słoiczki oprócz tych gdzie jest seler, mleko, wołowina, cielęcina chyba tyle jak coś to pytaj konkretnie bo nie pamiętam czego tam jeszcze nie daję

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:56   #1545
DzastaW
Zadomowienie

Ja Mojego ubrałam w krótkie body, bluzkę z długim rękawem, bluzę, spodenki i skarpety i do tego czapka z daszkiem

Stary 2012-04-26, 14:41   #1546
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka gratki za przespaną nockę Oby tak zostało

Nie dziękujemy

Natka w ogóle myslałąm o Tobie wczoraj wieczorem. Jak to zrobiłaś, że odstawiłaś Szymka od cycka. Podziwiam, naprawdę Ja nie wiem jak to ogarnąć, chyba będę karmić do 18 jak Archi

Po 1 wróciliśmy do smoka, a po 2 udało mi się kupić butlę która wreszcie podpasowała Szymkowi, no i potem już nie miał wyboru - bo mnie po prostu nie było Ale z nockami walczyliśmy jeszcze przez miesiąc Zastępowałam wpierw przez tydzień karmienia w porach kiedy miałam pracować, a potem tak co 2 dni kolejne aż w dzień nie było wcale butli.

A i miałam się pytać dajecie dzieciom rybę? Tzn gotujecie same czy kupujecie gotowe słoiczki? Bo ja jakoś zapomniałam o tej rybie Macie jakieś przepisy sprawdzone?
Ja daję ze słoiczka

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
dla Szymka, niech czesciej daje mamie sie wyspac.

I dziekujemy za komplementy

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś przytuli

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to super że Szymuś tak ładnie spał dał sie mamie wyspać w wolny dzień a ja myślałam że cały przyszły tydzień masz wolne
a co do odczuć to mam nadzieje że będzie tak samo jak u Ciebie
Nie ma tak dobrze, żeby mieć tyle wolnego On jest pod takim wrażeniem, że jestem w domu, że spać po południu nie chciał, co to będzie po 4 dniach wolnego
Będzie ok

Cytat:
Dziewczyny w week ma być ponad 25st i juz się zastanawiam jak młodego ubrać
Macie jakieś propozycje?
Ja myślałam tak: cieńsze spodnie i body na długi rękaw i tyle

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
zazdroszczę i gratki Kaja się jeszcze budzi jak chce smoka
Będzie czego zazdrościć jak prześpi tak co najmniej kilka nocy z rzędu a teraz to pewnie taki wybryk

Cytat:
My dzisiaj spacerowaliśmy w takim zestawie: body na krótki, ogrodniczki, sweterek, skarpetki, buciki, czapka - a na szyi ślinak

Cytat:
brawo, oby tak częściej
Oby

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:01   #1547
anciaahk
kosmitka

My jednak w rajstopkach, bo mocno wieje. Do tego leciutki dresik, bodziak z krótkim i bluzeczka. bez kocyka of kors. Jak widziałam biedne opatulone w niemal zimowe kurtki dzieci i pozawijane kocykiem, to było mi ich autentycznie żal. A mamuśki w marynareczkach.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:06   #1548
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
My jednak w rajstopkach, bo mocno wieje. Do tego leciutki dresik, bodziak z krótkim i bluzeczka. bez kocyka of kors. Jak widziałam biedne opatulone w niemal zimowe kurtki dzieci i pozawijane kocykiem, to było mi ich autentycznie żal. A mamuśki w marynareczkach.
też dzisiaj widziałam pare takich dzieci. Najbardziej żal było Mi jednego dziecka, ponieważ ubrane było w kombinezon zimowy, grubą czapkę, szalik, opatulone kocem i założona dodatkowo ochrona na wózek. A obydwoje rodzice na krótki rękaw

Stary 2012-04-26, 15:10   #1549
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To jest męczenie dziecka Ostatnio jak było tak ciepło (ale chłodniej niż dzisiaj) to spotkałam znajomą na spacerze, weszłam na kawę i jak zaczęła rozbierać swoją córeczkę to o mało nie padłam dziecko miało ubrane: body na krótki rękaw, kaftanik, śpiochy, koszulkę z długim, welurowe spodenki, grube papciochy, kombinezon polarowy, czapkę wełnianą, chustkę na szyi i do tego było przykryte pokrowcem z wózka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:26   #1550
anciaahk
kosmitka

Wszystkim mamusiom dziękuję za pomoc ws ubierania

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:12   #1551
mama zosi
Zakorzenienie

mam pytanie do mam "zębatych" już dzieci? czy zgrubienie na dziąśle, nie czerwone, to zapowiedź zęba?
Stary 2012-04-26, 16:15   #1552
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

kurcze to już o nocnikach mowa planujesz małą już uczyć? my chyba w lecie będziemy śmigać w gatkach bez pieluchy ale o nocniku jeszcze nie myślałam
Ja narazie myślę co by zakupić ale fakt faktem chcę zacząć małą sadzać jak tylko zacznie samodzielnie siedzieć, może uda się jakos szybko i bezboleśnie odpieluchować

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzieki

A ja dumam czy juz dumac nad nocnikiem Ale chyba sobie jeszcze daruje. Jak pojedziemy latem do babci to moze tam zaczne ja sadzac, bo babcia ma nocnik dla starszej wnuczki. Wydaje mi sie, ze teraz to za wczesnie, bo przeciez i tak nie umie komunikowac, ze chce akurat siusiu czy kupke, to chyba tylko tak, zeby sie przyzwyczaila, ze mozna na czyms siedziec

Pewnie i tak nie uda sie jeszcze odpieluchowac tego lata, potem to mam w domu za zimno zeby dziecko w gatki robilo zanim sie nauczy wolac, ze chce siku, wiec zostaje nam nauka za rok dopiero
No też mi się wydaje że cudów nie ma ale wszędzie słyszę że im prędzej się zacznie tym lepiej i w ogóle

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam =)
My dzisiaj z Czarkiem po 3 godzinny spacerze, a w sobotę wyjeżdżamy na tydzień na działkę, ale niestety bez męża
Oj fajnie wakacje my też planujemy ale to w czerwcu dopiero i też bez męża, ale u nas stety bo mąż i tak zaproponował oddzielne wakacje żeby odpocząć od małej cudnie prawda wszelki komentarz zbędny...

Cytat:
My dziś byłyśmy w rajtkach i cienkich spodenkach dresowych, bodziaku, bluzeczce dł rękaw i kurtka, oczywiście rozpięta ale nie zdjęta bo mocno wieje. Czapki już nie mamy za to mamy takie trójkątne coś z cienkiego polarku, coś a'la chusta. Muszę coś zakupić na ciepłe dni bo mówią że weekend ma być już mocno ciepły. Nic na szyi nie było choć nie wiem czy nie za szybko no i oczywiście bez kocyka. U mnie mamuśki myślące chyba są bo wszystkie dzieciaczki które mijałam były całkiem rozsądnie ubrane i raczej nie okryte niczym fajnie letnio się robi

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To jest męczenie dziecka Ostatnio jak było tak ciepło (ale chłodniej niż dzisiaj) to spotkałam znajomą na spacerze, weszłam na kawę i jak zaczęła rozbierać swoją córeczkę to o mało nie padłam dziecko miało ubrane: body na krótki rękaw, kaftanik, śpiochy, koszulkę z długim, welurowe spodenki, grube papciochy, kombinezon polarowy, czapkę wełnianą, chustkę na szyi i do tego było przykryte pokrowcem z wózka
po co body kaftanik i śpiochy??? można nie wiedzieć jak dziecko ubrać żeby nie zawiać ale zakładanie całej garderoby to chore jest.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-04-26, 16:20   #1553
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie do mam "zębatych" już dzieci? czy zgrubienie na dziąśle, nie czerwone, to zapowiedź zęba?
u Mojego tak było zanim wyszedł ząbek =)

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Oj fajnie wakacje my też planujemy ale to w czerwcu dopiero i też bez męża, ale u nas stety bo mąż i tak zaproponował oddzielne wakacje żeby odpocząć od małej cudnie prawda wszelki komentarz zbędny...
u Nas niestety osobno dlatego że by poszły Jego dwie tygodniówki na benzynę, a nie możemy na to Sobie pozwolić bo nie mamy zaoszczędzonej nawet złotówki
Nio, lepiej nie komentować takiego zachowania Jego...

Stary 2012-04-26, 16:33   #1554
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No to Filip zaliczył pierwszą glebę z łóżka.
Mądry tatuś się śpieszył, jedynie szturchnął, że sadza małego obok, myślałam, że obudzi mnie jak już będzie wychodził. Zresztą od razu mówiłam, że jeszcze chwilę chce pospać. 5 min później zerwało mnie na nogi huknięcie i płacz. Matko. Nie wyglądało tak strasznie jak by mogło. Bo widziałam jedynie sam koniec. I nawet nie miałam dużego stracha. Jedynie co takie współczucie dla mojego misiaczka małego rozżalonego. Teraz guga sobie w łóżku a ja mam wrażenie, że jakiś facet dzisiaj zginie, zgadnijcie który

Ja zaraz idę na spacer i zakładam : body na długi rękaw, kurteczkę lub grubą misiową/ginozaurową bluzę + rajtki i kocyk/czasami bez. Raz nawet zaszalałam i założyłam skarpetki spodnie i jakieś kapcie, ale nie czułam się pewnie. Mam wrażenie, że ta pogoda to taka podstępna masakratorka. Pięknie ładnie a później katarek i te sprawy
Czytałam, że ktoś nie założył czapki (?) na to bym się nie odważyła jednak

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-04-26 o 16:37
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:36   #1555
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Oj zrób komuś jesień średniowiecza kochana

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-04-26, 16:40   #1556
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mądry tatuś się śpieszył, jedynie szturchnął, że sadza małego obok, myślałam, że obudzi mnie jak już będzie wychodził. Zresztą od razu mówiłam, że jeszcze chwilę chce pospać. 5 min później zerwało mnie na nogi huknięcie i płacz. Matko. Nie wyglądało tak strasznie jak by mogło. Bo widziałam jedynie sam koniec. I nawet nie miałam dużego stracha. Jedynie co takie współczucie dla mojego misiaczka małego rozżalonego. Teraz guga sobie w łóżku a ja mam wrażenie, że jakiś facet dzisiaj zginie, zgadnijcie który
no zabić to za mało
Dobrze, ze Filipkowi nic się nie stało- nasz twardziel

A ja dziś cały dzień na spacerkach z małym- sandała- z przerwami na przewijanie w domu i jedzonko jestem tak dotleniona,ze juz mnie głowa boli
A dzis normalnie lato- w sandałach byłam- za to małego za grubo ubrałam no ale bede wiedziała jutro- zawsze jak pierwszy raz jest jakaś taka diametralnie inna pogoda to nie wiem co mu założyć

Nie wiem czy dam rady cokolwiek poczytać
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:44   #1557
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Sandał? Wow.

Ja jeszcze ostrożnie trampki, ale w sumie mało kryjące więc duża część stopy na wierzchu U nas dzisiaj drugi spacer. Aż się cieszę. Nie to co zimą.
A wczoraj zaliczyłam pierwsze bieganie, chwaliłam się? No o ile mozna to nazwać bieganiem. Mam taką kondycję, że nie wiem czy emeryci nie mają lepszej. Już po pierwszych 5 minutach dyszałam, sapałam, szłam bardziej niż biegłam i jeszcze tak się dotleniłam, że mało nie padłam tak mi się zakręciło

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:50   #1558
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko zaliczyło około dwa tygodnie glebę z leżaczka, tak się rzucał że zleciał, ale zamiast płakać to się zaczął śmiać =)

Stary 2012-04-26, 16:57   #1559
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Cotka czytam Twoj post i u mnie bylo dzisiaj dokladnie to samo ... z tym, ze ja konca nie widzialam tylko slyszalam.... efekt - lekko zdarta skorka na czole i czerwony nos
Nie dosc ze mala plakala to ja ryczalam

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-04-26 o 16:59
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:24   #1560
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Sandał? Wow.

nom u nas dziś 24 stopnie w cieniu!
Małemu muszę jakieś buciczki chyba kupic co by wyglądał elegancko jak sie przesiądziemy do spacerówy

A wczoraj zaliczyłam pierwsze bieganie, chwaliłam się? No o ile mozna to nazwać bieganiem. Mam taką kondycję, że nie wiem czy emeryci nie mają lepszej. Już po pierwszych 5 minutach dyszałam, sapałam, szłam bardziej niż biegłam i jeszcze tak się dotleniłam, że mało nie padłam tak mi się zakręciło
zaszalałaś- mam nadzieje ze po bieganiu Ci lepiej
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Cotka czytam Twoj post i u mnie bylo dzisiaj dokladnie to samo ... z tym, ze ja konca nie widzialam tylko slyszalam.... efekt - lekko zdarta skorka na czole i czerwony nos
Nie dosc ze mala plakala to ja ryczalam
uuuu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości