Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 16:57   #1831
tahito
Raczkowanie

GG do tahito
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A ja jutro robię sobie dzień spa. Fryzjer, pazurki, kosmetyczka No i mam pytanie- czy mogę mieć pomalowane paznokcie jak pojade rodzić???
właśnie przeczytałam, że jednej anestozjolog zabronił, ale może wystarczą niepomalowane u rąk bo u stóp to ja zawsze mam na ciemno pomalowane i bez lakieru tam czuję się dziwnie.
U nas nie można ,położna tłumaczyła to tym,że po kolorze paznokci często widać czy coś nie tak,ale moją znajomą wzięły skurcze i na rękach miała tipsy-urodziła jest zdrowa ona i jej córa
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:58   #1832
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a ja od tego roku będę wycinać wszystkie brzozy żeby mój synio mógł normalnie funkcjonować ktoś pomoże ???
Nic nie wycinaj, bo jeszcze w pudle wylądujesz, bo przecież wszystko chronione.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno, w sobotę najprawdopodobniej się przeprowadzimy. I nię będę miała internetu W domu zawsze miałam neostradę, ale tam nie da się jej podłączyć. I myślę nad internetem orange na kartę. Ma możę któraś? Sprawdza się to??
Moi rodzice mają. Więc tak jak nie będziesz chciaął ściągać "filmów ze ślubu kolegi" a raczej tylko do przeglądanie strony itd. to jest to super pomysł. U moich rodziców wygląda to tak do 16-17.00 prędkośc i jakość zarąbista (gadamy czasem na skype) więc widze ich jak z okna - super sprawa. Natomiast po tych godzinach to predkość spada i jest troszkę gorzej.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dobra, chyba muszę iść się robić na bóstwo, bo za 3h sesja, a ja jestem w proszku.
Trzeba włosy na wałki zakręcić
No ja też mam dzisiaj wielkie wyjście. Idę z M i jego ludźmi z pracy do restauracji na koszt firmy, więc też nie mogę wyglądać jak czupiradło.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Okno jest duże białe ściana biała - okno zajmuje 1/2 tej ściany a pod oknem łóżko więc widać tylko okno. A ponieważ od rana świeci slońce to roleta jest wiecznie opuszczona więc na ścianie jest wiecznie zielona roleta - mnie się tam to nie podoba - teraz chcę dać białą roletę i ocieplić krótkimi zasłonami + doniczkami w kolorze jeszcze nie zdecydowałam jakim

Ale może masz rację że nie lubię tej rolety i dlatego takie mam odczucie

ja też mam zamiar cycem uciszać mojego Synka

I chciałam się pochwalić że zrobiłam czapeczkę do karmienia na szydełku - demotywatory mnie zmotywowały - no i to leżenie w łóżku
A ja myślałam, że to cycek do ssania jak dziecko będzie płakać

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ale gorąco na dworze
u chińczyka nic ciekawego czyt. taniego nie było, w ccc tylko jedne baleriny za 19,99 zl ale fioletowe i sztywne jak dla mnie, poszłam no SNC czy jakoś tak i kupiłam sobie japonki z McArthura za 9,90 zł uwaga - 2 rozmiary większe niż nosiłam przed ciążą są fajne, ale np. do kościoła w nich nie pójdę.... dzisiaj już widziałam parę dziewczyn w japonkach. Mam nadzieję, że już będzie cały czas tak ciepło, tylko teraz pojawił się kolejny problem - jest mi mega gorąco w dżinsach...Na koniec poszłam do Rossmana kupiłam sobie krem i mydełko z babydream i tusz z rimmela za 14,59 zł.

i ja

Myślę, że po części są związane z uciskiem, dlatego, że to on ( przynajmniej wg mojego gina) powoduje puchnięcie organizmu, nóg itp. Gin powiedział mi, żebym nie przyjmowała więcej niż 2l płynów dziennie, ponieważ będzie się jeszcze więcej wody odkładać w organizmie i wystąpią duszności już takie na serio, więc to chyba wszystko od ucisku macicy się bierze.

Dobrze, wiemy, że Ty stanowisz wyjątek

niezłe określenie

dobrze, że wszystko w porządku

Ja mam ciśnienie w normie, nogi jak balony - mam nadzieję, że nie wyląduje na koniec ( w sensie przed porodem) w szpitalu

na 8 maja już parę wizyt się szykuje a co tam z dzidziolkiem? miałaś usg?

spokojnie, poród Cię nie ominie
za tc
No właśnie ja też tak mam. jutro na 11 mam wizytę u lekarza i ma byc niby 24 stopnie, chyba pójdę w sukience już, bo tak to mi się chomik zaparzy i będzie, że zdechł.
Stary 2012-04-26, 16:59   #1833
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wykąpana, włos zrobiony (jako tako ), ciałko nasmarowane i nawet...uwaga, uwaga...udało mi się samej pomalować paznokcie u nóg Teraz tylko make up i gotowe. Stroić się specjalnie nie będę, bo zdjęcia będą chyba nago
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ja bym zostawiła tą pościel. Możesz np hmm.. zawiesić sobie literki i obrazki na czerwonych wstążeczkach i już masz nawiązanie do tematu Jeśli kupisz ten kolorowy dywanik, tam też jest czerwień . a resztę dodatków kupujesz w bieli na przykład, żeby się nie zrobil za duży bałagan. Możesz ewentualnie jeszcze pokusić się o kolorowy klosz na lampę. Najlepiej jednokolorowy, żeby nie przesadzić. A jak np w oknie oprócz roletek zawiesisz po bokach białe delikatne zasłonki to ta zieleń też nie będzie dawać po oczach, biel ja złagodzi.
tak też właśnie zrobię Jeszcze poduszkę robię na fotel bujany, ale nie napiszę z jakich kolorów, bo już w ogóle wyjdzie bezguście Muszę zakupić zieloną wełnę
Aaaa, w oknie myślałam o krótkiej, prostej, lnianej zasłonce/firance.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
przyszła mi paczka od rajrodzica. Faktycznie zapakowana w folię a nie karton, ale nic sie nie zniszczyło także luz. W sumie to zadowolona jestem.
Zamówiłam tez łózeczko i materacyk Może przyjdzie przed weekendem majowym to bedziemy składać
Moje zamówienie było w kartonie.
Jak złożycie łóżeczko, to wstaw zdjęcie.
Zastanawiałam się ostatnio nad materacem i w sumie najbardziej skłaniam się ku tym najdroższym Jednak 200, 300zł, to trochę dużo za materac dla dzidziolki. Muszę pogadać o tym z P.

Cytat:

I chciałam się pochwalić że zrobiłam czapeczkę do karmienia na szydełku - demotywatory mnie zmotywowały - no i to leżenie w łóżku
Jaki fajny...cyc

Idę się dalej szykować
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:00   #1834
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
nie miałam różowej włóczki

z ciekawostek - kiedyś się tym interesowałam
Feng shui mówi że ustawienie łóżka ma duże znaczenie na nasze samopoczucie. Podstawowa 2 zasady:
1. nie wolno mieć łóżka skierowanego "nogami do wyjścia"
2. trzeba uwolnić przestrzeń pod łóżkiem
A ja czytałam kiedyś, że nie powinno się spać głową do drzwi, tzn tyłem. I ciekawi mnie co oznacza ten drugi podpunkt :P

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:01   #1835
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Chyba mój organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem, nie mam biegunek ale załatwiam się częściej (wczoraj 3 razy) i mam takie uczucie że ciągle chce mi się 2
Jeszcze pare dni temu tak miaałam i wzsystko przeszło teraz jem za 10 i nic nie czyści
Stary 2012-04-26, 17:05   #1836
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Okno jest duże białe ściana biała - okno zajmuje 1/2 tej ściany a pod oknem łóżko więc widać tylko okno. A ponieważ od rana świeci slońce to roleta jest wiecznie opuszczona więc na ścianie jest wiecznie zielona roleta - mnie się tam to nie podoba - teraz chcę dać białą roletę i ocieplić krótkimi zasłonami + doniczkami w kolorze jeszcze nie zdecydowałam jakim

Ale może masz rację że nie lubię tej rolety i dlatego takie mam odczucie

ja też mam zamiar cycem uciszać mojego Synka

hehe dobry ten "cycek" idealnie Ci wyszedl
Stary 2012-04-26, 17:07   #1837
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A ja czytałam kiedyś, że nie powinno się spać głową do drzwi, tzn tyłem. I ciekawi mnie co oznacza ten drugi podpunkt :P
Wg fs łóżko powinno stać między oknem, a drzwiami Na lini okno- drzwi Tam jest najlepszy przepływ energii. Moje tak stoi i śpi nam się wyśmienicie Nie może stać tyłem do okna, ani drzwi, bo wtedy podświadomie człowiek czuje niepokój.
Stary 2012-04-26, 17:19   #1838
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No właśnie ja też tak mam. jutro na 11 mam wizytę u lekarza i ma byc niby 24 stopnie, chyba pójdę w sukience już, bo tak to mi się chomik zaparzy i będzie, że zdechł.
o kurna

Cytat:
Stroić się specjalnie nie będę, bo zdjęcia będą chyba nago
nawet bez majciochów?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:29   #1839
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ciśnienie w normie, nogi jak balony - mam nadzieję, że nie wyląduje na koniec ( w sensie przed porodem) w szpitalu
Opuchnięcie nie zawsze jest związane z nadciśnieniem więc nie musisz się martwić na zapas

Podziwiam Was, że już macie wszystko przygotowane, ja nie mam nic poza listą co muszę kupić ale nawet jak zaczne rodzić to do szpitala na szczęście nie muszę mieć nic poza bielizną, kapciami i szlafrokiem

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:33   #1840
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Też jestem ciekawa, czemu po 3 skurczach masz jechać? A nie zapytałaś go dlaczego??
Zapytałam czy mam poczekać aż będą regularne a on, że nie, jak będą 3 w ciągu godz to jechać. I potem zaczął mówić jak te skurcze wyglądają.
Ja to zawsze na wizycie jestem jakaś zakręcona i dopiero jak wyjdę to mi się nasuwają pytania...
A jeszcze mnie zastanawia to, że już 37tc a ja żadnych skurczy nie miałam, nawet tych przepowiadających. Raz mi się wydawało, że mam 2-3 skurcze, ale brzuch mi nie twardniał i to chyba poprostu był taki ból, kłucie.

Cytat:

Super czapeczka ale czemu akurat do karmienia? Na sr mówili, że nie powinno się dziecku zakładać czapki do karmienia.

Cytat:
Ale gorąco na dworze
u chińczyka nic ciekawego czyt. taniego nie było, w ccc tylko jedne baleriny za 19,99 zl ale fioletowe i sztywne jak dla mnie, poszłam no SNC czy jakoś tak i kupiłam sobie japonki z McArthura za 9,90 zł uwaga - 2 rozmiary większe niż nosiłam przed ciążą są fajne, ale np. do kościoła w nich nie pójdę.... dzisiaj już widziałam parę dziewczyn w japonkach. Mam nadzieję, że już będzie cały czas tak ciepło, tylko teraz pojawił się kolejny problem - jest mi mega gorąco w dżinsach...Na koniec poszłam do Rossmana kupiłam sobie krem i mydełko z babydream i tusz z rimmela za 14,59 zł.

U mnie też upał mi było gorąco w czarnych legginsach, w dzinsach bym się chyba ugotowała.
Ja widziałam fajne sandałki japonki w Tesco, płaska cienka podeszwa z przodu pasek od palca do zapięcia na kostce a na tym pasku kwiatki z materiału, były miętowe i koralowe ale za 60zł. Jak na moją kieszeń i to, że raczej na bardzo wytrzymałe nie wyglądały to trochę dużo. Ale były śliczne i teraz trochę żałuję że nie kupiłam.

na 8 maja już parę wizyt się szykuje a co tam z dzidziolkiem? miałaś usg?

Nie miałam usg ostatnie miałam 2 tyg temu (czyli 35tc) i następne będzie już w szpitalu przed samym porodem.
Ostatnio dzieć miał 2800g i był główką w dól i nadal jest
Cytat:

Feng shui mówi że ustawienie łóżka ma duże znaczenie na nasze samopoczucie. Podstawowa 2 zasady:
A ja mam nogami do wyjścia a pod łóżkiem pełno pudełek z butami a z samopoczuciem różnie, muszę te pudła gdzieś powynosić

Edytowane przez benka99
Czas edycji: 2012-04-26 o 17:39
benka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:34   #1841
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:

Moje łóżko stało głową do okna i do kaloryfera jednocześnie ,a pod łóżkiem pełno pudeł, teraz stoi między oknem a drzwiami i do żadnego nie jest tyłem, a z pod łózka zniknęły pudła ,został tylko pokrowiec z suknia ślubna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 17:35   #1842
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, ja też tak miałam,ale tydzień temu przestawiłam łóżko i już ok , może też spróbuj
A jak nie ma gdzie przestawić łóżka, to co?
Ja generalnie nie lubię narzekać, ale od kilku nocy też mi się fatalnie śpi - albo mi za gorąco, albo niewygodnie, albo się budzę co chwilę i głupie sny przy takim płytkim śnie mam... Aż dziwne, że do tej pory prawie nie chodzę w nocy do ubikacji
Moje łóżko spełnia wymienione przez Was wymagania (no może poza tą przestrzenią pod łóżkiem - mam tam szuflady z pościelą, to się liczy? ), więc to chyba po prostu ciąża

Cytat:
Uuu, trzeba było nie mówić i udawać, że efekt zamierzony

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Zamówlismy wózek i łóżeczko. Za 2 tyg. mozemy odbierac
Kurcze, ale sie ciesze

Cytat:
Wykąpana, włos zrobiony (jako tako ), ciałko nasmarowane i nawet...uwaga, uwaga...udało mi się samej pomalować paznokcie u nóg Teraz tylko make up i gotowe. Stroić się specjalnie nie będę, bo zdjęcia będą chyba nago
Udanej i miłej sesji życzę!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:45   #1843
Gaabbi
Wtajemniczenie

UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

"...Stasiu urodził 13:25 i waży 3300g i długi 55cm zdrowy i cały pozdrawiam Was wszystkie"

Stary 2012-04-26, 17:49   #1844
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

"...Stasiu urodził 13:25 i waży 3300g i długi 55cm zdrowy i cały pozdrawiam Was wszystkie"

Super . Kolejna mama na wątku.

Gratuluje
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:53   #1845
kism
Wtajemniczenie

Efijy, huraaaaaaa! Gratulacjeeeeeee!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:53   #1846
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

Super czapeczka ale czemu akurat do karmienia? Na sr mówili, że nie powinno się dziecku zakładać czapki do karmienia.

widzialaś to zdjęcie z demotywatorów??
jak nie
to zobacz, tam jest odpowiedz

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

GRATULACJE
Stary 2012-04-26, 17:55   #1847
cate_
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

Gratulujemy

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:57   #1848
onething
Zadomowienie

Cytat:
Jest taka ksiażka w której autorka podaje metody na kolkę - pomogły synkowi mojej psiapsiółki Tracy hogg - język niemowląt - można znaleźć w necie wersję w pdf - jak ktoś chce mogę podesłać na meila.
Mam tą książkę, ale jakoś nie mogę się zmotywować, żeby zacząć ją czytać

Cytat:
Znowu chcę się Was poradzić
Kolor ścian w pokoju Hani jest taki jak na zdjęciu. Myślicie, że zielone (intensywnie) rolety będą pasowały? Mebelki też będą białe, jak na zdjęciu
Ja bym wzięła zielone rolety, poza tym wydaje mi się, że przecież nie będą one non stop zasłonięte, więc też nie będzie to jakaś "fanaberia".
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

w realu teraz są papersy mini 108 szt za 59,95
Nie lubię Real'a. W gazetce mają mnóstwo promocji, a jak się pojedzie to połowy albo więcej brak.

Cytat:

rinco brawo za wizytę. Ja nie miałam usg od początku kwietnia i nie wiem jakiej wielkości jest dzidziuś i raczej się nie dowiem ,bo mi lekarz powiedział, że dopiero przy porodzie bedę miała usg. Może jutro spróbuję go ziąć pod włos, żeby mi zrobił usg tylko nie wiem co wymyślić, bo on raczej taki jest powściągliwy. Macie jakieś pomysły??
Ja tam przychodzę i mówię " a mówiła pani, że na następnej wizycie usg zrobimy, bo dawno nie było i ja się już tak nastawiłam". Moja jest w ogóle świetna pod tym względem, jak chcę usg to każe mi się położyć, pokazuje to co chciałam i koniec.

Cytat:
a ja od tego roku będę wycinać wszystkie brzozy żeby mój synio mógł normalnie funkcjonować ktoś pomoże ???
Ruszam z tobą, bo mam męża uczuleniowca.

Cytat:
Dobra, chyba muszę iść się robić na bóstwo, bo za 3h sesja, a ja jestem w proszku.
Trzeba włosy na wałki zakręcić
A później ładnie nam się pochwalisz, bo my lubimy oglądać sesyjne foty

Cytat:

Boska, tylko kolory nienaturalne

Cytat:

Mi od zawsze mówili, żeby nie spać nogami w stronę drzwi, bo tak zwłoki wynoszą

Wiecie co:
1. Zrobiłam pranie w Loveli, powiesiłam na balkonie i usiadłam sobie z deserkiem obok. Zapach tego p4rania, gdy zawiał wiatr mnie powalił, taki dzidziusiowy, że aż mi się już zachciało tulać takiego szkraba

2. Ja nie wiem jak moje dziecię jest obrócone, bo daje czadu z każdej strony, ale dziś przesadził. Nie mogłam na chwilkę usiąść, bo (jeśli ma główkę na dole) to walił mi z główki normalnie i do tego tak mnie w "pici" rwało, że miałam ochotę kogoś wychłostać Do tego biegam co chwilkę do toalety, bo mi się podobno siku chce, a jak już usiądę to poleci kilka kropel i koniec. I tak cały dzień z wariatem

No i gratuluję kolejnej szczęśliwej mamusi !
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-04-26 o 17:58
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:57   #1849
ania_85
Rozeznanie

jak we wrzesniu czytalam "pierwsze objawy ciazy" tak teraz czytam "pierwsze objawy porodu" boli mnie brzuch i czysci mnie dzisiaj,w ogole dziwnie sie czuje.. mam nadzieje,ze to falszywy alarm
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:58   #1850
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

Super!!! Gratulacje!!!

A ja mam już wózek. Ale póki co czekam na M. aż go będzie składał- mi za ciężko. Zresztą jakby zobaczył że sama to zrobiłam to . Na razie rozpracowałam fotelik samochodowy- jak się pasy pociaśnia i poluźnia. Kolor mam ten zielony i jest zdaniem inny od tego w necie. http://allegro.pl/tutek-grander-2012...293917301.html
Jest bardziej "wyrazisty". Ale nie martwię się, bo i tak jest piękny. Jak zrobię fotki to wstawię.
Stary 2012-04-26, 17:58   #1851
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Z tymi torbami do wózków to raczej zależy od modelu wózka, nie wiem czy we wcześniejszych modelach x-landera nie było jej w zestawie, bo coś mi się wydaje, ze sprzedawca mowił, że nawet na tym firma chce przyoszczędzić.
w xlanderze z 2007 roku torby nie było w zestawie ja dokupowałam za ok 150zł.
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Jednak co doświadczone mamy, to doświadczone.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja nie dyszę I buty sobie sama wiążę
Wiazac też wiąże ale jak
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Właśnie wróciłam od lekarza i tak w skrócie:

Miałam robione KTG (pierwszy raz) - zapis prawidłowy.

Pacior teoretycznie wyleczony, ale mam już nie powtarzać wymazu, bo i tak będę mieć przy porodzie podany antybiotyk (lekarz powiedział, że jak raz wyszło, że jest pacior, to nawet jak się go podleczy to trzeba uznać, że on i tak może w każdej chwili wrócić). Infekcji żadnej nie mam (coś mnie tam swędziało po tym antybiotyku i się obawiałam, że coś mi się przyplątało, ale w sumie już przeszło)

Ciśnienie OK. Lekarz powiedział, że jak nie przekracza 140 to jest dobrze.

Sebuś waży prawie 2,85kg i wszystko z nim w porządku, ale strasznie się pcha na ten świat Szyjkę mam miękką i jeszcze bardziej skróconą (podobno ma ok. 1cm), w dodatku jakieś lekkie rozwarcie mi się zaczęło robić (na opuszek palca, ale nie dopytywałam się już ile dokładnie to jest). No i lekarz powiedział, że jest 5% szans, że doczeka do 26 maja. Mam tylko jeszcze przeleżeć weekend majowy, a 8.05. odstawić fenka i niech się dzieje co chce Akurat on ma dyżur w szpitalu 9.05. więc dobrze się składa, w razie gdyby się jakaś akcja zaczęła

Poza tym nadal nie wiem gdzie rodzić, bo gin znowu mnie zachęcał do Tuchowa, bo się tam mną zajmie, a jak nie to przekaże mnie innemu lekarzowi i na pewno nie będę "niczyja" (a w Tarnowie podobno tak właśnie jest). No i chyba zdecyduję na żwyca, tzn. jak się zacznie akcja to zadzwonię do niego i się spytam gdzie mam jechać

A mój mąż wybiera się na spływ kajakowy 1-3 maja, niby niedaleko, ale jakby się coś zaczęło dziać to będą niezłe jaja Nie chcę mu zabraniać, bo wiem, że strasznie chce popłynąć, najwyżej będzie zapierdzielał wiosłami, żeby zdążyć choć na parcie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Efijy trzymam kciuki, żeby szybko poszło

Gaabbi a może niekoniecznie jakaś bardzo intensywna ta zieleń, tylko taka stonowana, np. oliwka?

Co do paznkoci to też słyszałam, że do porodu mają być niemalowane, żeby było widać ewentualnie jakieś zmiany na nich jakby się coś niedobrego działo.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A w ogóle to jestem strasznie podekscytowana jak sobie pomyślę, że za 2 tygodnie już mogę urodzić I nawet tego przeleżanego weekendu majowego mi nie szkoda
Czyli co która pierwsza
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
mój gin na ostatniej wizycie zapisał mi nazwę tego leku, mówił że 12 lat temu za ciężką kasę sprowadzali go z żoną z Niemiec. Agata ma jednak rację, że ponoć Polski BOBOTIC jest odpowiednikiem tego leku. Warto spróbować.

Byłam dziś na ktg w szpitalu, zamieszanie straszne, jedno ktg padło i działały położne tylko na jedno. Kolejka się zrobiła masakryczna. Nie zapisywały nawet na przyszły tydzień bo nie ma miejsc kompletnie. Mówią, że rodzących dużo teraz.
Miałam też usg w medicover, wychodzi, że młody ma ok. 3 kg, lekarka mówiła że trochę zaniżona waga bo nijak już nie może zmierzyć całej główki która jest już baaaaardzo nisko. Mówi, że może mieć ok 3200kg. Więc chcę już rodzić, żeby nie był za duży, taka waga mi odpowiada

Gdyby któraś z Was była zainteresowana to kupiłam dziś w realu krem ochronny przeciwsłoneczny 50+ z hippa, do stosowania od pierwszych dni życia, cena ok 25/26 zł za 50 ml.
Trzymam kciuki za Efiji
klask i:
Cytat:
Brzoza teraz strasznie pyli Biedny twój synio
Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, ja też tak miałam,ale tydzień temu przestawiłam łóżko i już ok , może też spróbuj
W dzień dzisiaj nie spałam,zobaczymy czy w nocy będe spała.Jak nie to robię przemeblowanie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:00   #1852
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
: jupi::j upi:
EFIJY GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-04-26, 18:05   #1853
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!! Gratulacje!!!

A ja mam już wózek. Ale póki co czekam na M. aż go będzie składał- mi za ciężko. Zresztą jakby zobaczył że sama to zrobiłam to . Na razie rozpracowałam fotelik samochodowy- jak się pasy pociaśnia i poluźnia. Kolor mam ten zielony i jest zdaniem inny od tego w necie. http://allegro.pl/tutek-grander-2012...293917301.html
Jest bardziej "wyrazisty". Ale nie martwię się, bo i tak jest piękny. Jak zrobię fotki to wstawię.
właśnie całkiem niedawno na stronie producenta ( http://www.tutek.pl/menu,48,Grander ) zmieniły się zdjęcia z kolorami tych wózków na takie (moim zdaniem) bardziej prawdziwe, tj bardziej właśnie żywe. Te poprzednie i te pokazane na aukcjach (zaczerpnięte ze starej wersji) są własnie jakies takie blade
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:05   #1854
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

SUPER GRATULACJE

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:05   #1855
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

Gratulacje.Kolejna mamusia na wątku.

Która następna

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:16   #1856
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

gratulacje!!! dla mamusi i Stasia!! ale się wzruszyłam jak to przeczytałam
Cytat:
Super!!! Gratulacje!!!

Super, ładniutki ten Wasz tutek
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Gratulacje.Kolejna mamusia na wątku.

Która następna
Ja może jeszcze poczekam, przynajmniej do niedzieli chociaż w sumie jutro mam trochę załatwień na mieście, chodzenia, dopinania na ostatni guzik to może coś się ruszy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:17   #1857
Dasti80
Zakorzenienie

Ale szybko poszło a wczoraj jeszcze zastanawiała sie kiedy mały zdecyduje się na wyjście

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:20   #1858
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Ja tak na chwilę do Was bo chciałam powiedzieć że po dzisiejszej wizycie wszystko ok i jak to gin. powiedział gotowe do porodu szyjka zgładzona mały waży 3200g posprawdzał przepływy zrobił ktg i teraz tylko czekać kiedy mały będzie chciał wyjść

To Efijy napisala wczoraj..
uwielbiam takie posty

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

No sama jestem ciekawa ile każe na siebie czekać jak nie będzie chciał wyjść to 7. maja ma się stawić.[/QUOTE]

hehe a potem to

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-04-26 o 18:22
Stary 2012-04-26, 18:28   #1859
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Zrobiłam zamówienie w aptece DOZ

Teraz tylko poczekac na paczke i odebrac

Ale jestem uradowana zakupami
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:28   #1860
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ech, ja też jakieś porządki w tej kolejce muszę zaprowadzić Dziś kończę 38 tc, minął tydzień od odstawienia Fenka i nic... Też coś tam gin wspominała na ostatniej wizycie o rozwarciu na opuszek, ale nie przywiązywałam się do tej myśli. Dziś mnie już opuszcza nadzieja na niedługi poród i zaczynam uzbrajać się w cierpliwość, bo to jeszcze mogą być 2-3 tyg czekania...
Haha no to rzeczywiście mogą być jakieś zamiany w kolejce

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
corka mojej kolezanki ma pol roku i placze w nocy 7 razy..ta zaczela z nia spac, jak placze to daje cyca-a juz karmic w nocy nie powinna, raz jej spadla z lozka :O aaa i mala jest tak gruba,ze wyglada jak Kalisz

ja tez bede dawac jak juz nie bedzie rady,ale roznie to bywa
Może chłopcy inaczej reagują na uspokajanie cycem

Cytat:
O ja pitolę, you did it!!! Ale extra wyszła
Ja przed chwilą skończyłam robić maskotkę-rybkę i chyba chwilowo mam dość szydełka Jak mi przejdzie to jeszcze mam pomysł na "finger puppets" o ile zdążę
A w sumie i tak najbardziej zadowolona jestem z kocyka

Cytat:
Ad 1) W moim panieńskim pokoju miałam ustawione łóżko nogami do drzwi i spało mi się w nim świetnie
Ad 2) Teraz mamy łóżko z szufladami (jest całkowicie zabudowane od spodu) i też mi się super w nim śpi

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Zamówlismy wózek i łóżeczko. Za 2 tyg. mozemy odbierac
Kurcze, ale sie ciesze
To co, wzięliście seledynkową Sekę?
My nadal nie mamy łóżeczka - mąż był w paru sklepach i nic fajnego nie było

Nie wiecie czy takie łóżeczka można kupić w sklepach meblowych? Chcemy takie zwykłe, proste, w kolorze buk.

Cytat:
A ja myślałam, że to cycek do ssania jak dziecko będzie płakać

Cytat:
Mam nadzieję, że pochwalisz się potem zdjęciami

Cytat:
Zapytałam czy mam poczekać aż będą regularne a on, że nie, jak będą 3 w ciągu godz to jechać. I potem zaczął mówić jak te skurcze wyglądają.
A jak wyglądają? Bo ja w sumie nadal nie wiem czego się spodziewać

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

Super, gratulacje!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości