|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
-urodziła jest zdrowa ona i jej córa
|
|
|
|
|
#1832 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() " a raczej tylko do przeglądanie strony itd. to jest to super pomysł. U moich rodziców wygląda to tak do 16-17.00 prędkośc i jakość zarąbista (gadamy czasem na skype) więc widze ich jak z okna - super sprawa. Natomiast po tych godzinach to predkość spada i jest troszkę gorzej. Cytat:
![]() , więc też nie mogę wyglądać jak czupiradło. Cytat:
Cytat:
|
|
#1833 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wykąpana, włos zrobiony (jako tako
), ciałko nasmarowane i nawet...uwaga, uwaga...udało mi się samej pomalować paznokcie u nóg ![]() Cytat:
Jeszcze poduszkę robię na fotel bujany, ale nie napiszę z jakich kolorów, bo już w ogóle wyjdzie bezguście ![]() Aaaa, w oknie myślałam o krótkiej, prostej, lnianej zasłonce/firance. Cytat:
Jak złożycie łóżeczko, to wstaw zdjęcie. Zastanawiałam się ostatnio nad materacem i w sumie najbardziej skłaniam się ku tym najdroższym Jednak 200, 300zł, to trochę dużo za materac dla dzidziolki. Muszę pogadać o tym z P.Cytat:
Idę się dalej szykować
|
|||
|
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie może stać tyłem do okna, ani drzwi, bo wtedy podświadomie człowiek czuje niepokój.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet bez majciochów?
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Was, że już macie wszystko przygotowane, ja nie mam nic poza listą co muszę kupić ale nawet jak zaczne rodzić to do szpitala na szczęście nie muszę mieć nic poza bielizną, kapciami i szlafrokiem
|
|
#1840 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to zawsze na wizycie jestem jakaś zakręcona i dopiero jak wyjdę to mi się nasuwają pytania... A jeszcze mnie zastanawia to, że już 37tc a ja żadnych skurczy nie miałam, nawet tych przepowiadających. Raz mi się wydawało, że mam 2-3 skurcze, ale brzuch mi nie twardniał i to chyba poprostu był taki ból, kłucie. Cytat:
ale czemu akurat do karmienia? Na sr mówili, że nie powinno się dziecku zakładać czapki do karmienia.Cytat:
Cytat:
a z samopoczuciem różnie, muszę te pudła gdzieś powynosić
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() Maksio - 31.05.2012 Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2012-04-26 o 17:39 |
||||
|
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,a pod łóżkiem pełno pudeł, teraz stoi między oknem a drzwiami i do żadnego nie jest tyłem, a z pod łózka zniknęły pudła ,został tylko pokrowiec z suknia ślubna.
|
|
|
|
|
#1842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja generalnie nie lubię narzekać, ale od kilku nocy też mi się fatalnie śpi - albo mi za gorąco, albo niewygodnie, albo się budzę co chwilę i głupie sny przy takim płytkim śnie mam... Aż dziwne, że do tej pory prawie nie chodzę w nocy do ubikacji ![]() Moje łóżko spełnia wymienione przez Was wymagania (no może poza tą przestrzenią pod łóżkiem - mam tam szuflady z pościelą, to się liczy? ), więc to chyba po prostu ciąża ![]() Uuu, trzeba było nie mówić i udawać, że efekt zamierzony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA !!!
sms od Efijy! "...Stasiu urodził 13:25 i waży 3300g i długi 55cm zdrowy i cały pozdrawiam Was wszystkie" |
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje |
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
Efijy, huraaaaaaa! Gratulacjeeeeeee!
|
|
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie to zobacz, tam jest odpowiedz ![]() ![]() GRATULACJE |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1848 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubię Real'a. W gazetce mają mnóstwo promocji, a jak się pojedzie to połowy albo więcej brak. Cytat:
". Moja jest w ogóle świetna pod tym względem, jak chcę usg to każe mi się położyć, pokazuje to co chciałam i koniec. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boska, tylko kolory nienaturalne Cytat:
![]() Wiecie co: 1. Zrobiłam pranie w Loveli, powiesiłam na balkonie i usiadłam sobie z deserkiem obok. Zapach tego p4rania, gdy zawiał wiatr mnie powalił, taki dzidziusiowy, że aż mi się już zachciało tulać takiego szkraba 2. Ja nie wiem jak moje dziecię jest obrócone, bo daje czadu z każdej strony, ale dziś przesadził. Nie mogłam na chwilkę usiąść, bo (jeśli ma główkę na dole) to walił mi z główki normalnie i do tego tak mnie w "pici" rwało, że miałam ochotę kogoś wychłostać Do tego biegam co chwilkę do toalety, bo mi się podobno siku chce, a jak już usiądę to poleci kilka kropel i koniec. I tak cały dzień z wariatem![]() No i gratuluję kolejnej szczęśliwej mamusi ! Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-04-26 o 17:58 |
|||||||
|
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
jak we wrzesniu czytalam "pierwsze objawy ciazy" tak teraz czytam "pierwsze objawy porodu"
boli mnie brzuch i czysci mnie dzisiaj,w ogole dziwnie sie czuje.. mam nadzieje,ze to falszywy alarm
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja mam już wózek. . Na razie rozpracowałam fotelik samochodowy- jak się pasy pociaśnia i poluźnia. Kolor mam ten zielony i jest zdaniem inny od tego w necie. http://allegro.pl/tutek-grander-2012...293917301.htmlJest bardziej "wyrazisty". Ale nie martwię się, bo i tak jest piękny.
|
|
#1851 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiazac też wiąże ale jak Cytat:
![]() Czyli co która pierwsza![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Która następna
|
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!!! dla mamusi i Stasia!! ale się wzruszyłam jak to przeczytałam ![]() Cytat:
![]() Ja może jeszcze poczekam, przynajmniej do niedzieli chociaż w sumie jutro mam trochę załatwień na mieście, chodzenia, dopinania na ostatni guzik to może coś się ruszy
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Ale szybko poszło
![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To Efijy napisala wczoraj.. uwielbiam takie posty ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- No sama jestem ciekawa ile każe na siebie czekać jak nie będzie chciał wyjść to 7. maja ma się stawić. [/QUOTE]hehe a potem to
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-04-26 o 18:22 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zamówienie w aptece DOZ
![]() Teraz tylko poczekac na paczke i odebrac ![]() Ale jestem uradowana zakupami
|
|
|
|
#1860 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja przed chwilą skończyłam robić maskotkę-rybkę i chyba chwilowo mam dość szydełka Jak mi przejdzie to jeszcze mam pomysł na "finger puppets" o ile zdążę ![]() A w sumie i tak najbardziej zadowolona jestem z kocyka ![]() Cytat:
![]() Ad 2) Teraz mamy łóżko z szufladami (jest całkowicie zabudowane od spodu) i też mi się super w nim śpi ![]() Cytat:
To co, wzięliście seledynkową Sekę? ![]() My nadal nie mamy łóżeczka - mąż był w paru sklepach i nic fajnego nie było Nie wiecie czy takie łóżeczka można kupić w sklepach meblowych? Chcemy takie zwykłe, proste, w kolorze buk. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Mamy V-VI cz.VIII

No i mam pytanie- czy mogę mieć pomalowane paznokcie jak pojade rodzić???

dobrze, że wszystko w porządku

teraz jem za 10 i nic nie czyści

Aż dziwne, że do tej pory prawie nie chodzę w nocy do ubikacji
". Moja jest w ogóle świetna pod tym względem, jak chcę usg to każe mi się położyć, pokazuje to co chciałam i koniec. 

klask i:
Też coś tam gin wspominała na ostatniej wizycie o rozwarciu na opuszek, ale nie przywiązywałam się do tej myśli. Dziś mnie już opuszcza nadzieja na niedługi poród i zaczynam uzbrajać się w cierpliwość, bo to jeszcze mogą być 2-3 tyg czekania...