Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 19:47   #3691
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Podbijam wczorajszy i dodaję ten z dziś

przed śniadaniem małe, kruche ciastko ;p
Śn. duża kromka razowca ze słonecznikiem, masłem, sałatą lodową, wędzonym żółtym serem, ketchupem i rzodkiewkami, pół bułki z zarodkami pszennymi z masłem, sałatą, golonką w galarecie, chrzanem i rzodkiewką
czarna kawa
II śn. duże potarkowane jabłko z 2-3 garściami bf z rodzynkami, kokosem, pestkami dyni
O. spora miska lecza (pomidory świeże i z puszki, cebula smażona, papryka, kiełbasa, jakaś szynka pokrojona, przyprawy) z łyżeczką śmietany 18% na wierzch
Deser: plaster babki piaskowej w czekoladzie z kokosem
Podw. kilka potarkowanych marchewek z sokiem z cytryny, cynamonem, kilka świeżych orzechów włoskich
małe Toblerone mleczne
Kol. mała bułeczka z zarodkami z sałatą lodową, filetem z makreli w sosie pomidorowo-paprykowym, kromeczka razowca z sosem z rybki, sałatka z ogórków gruntowych,szczypiorku, curry, pieprzu ziołowego
po: ciastko owsiane, garść słonecznika

Do ocenki
oba super, urozmaicone spontaniczne na luzie U
Stary 2012-04-25, 20:25   #3692
Milka1224
Rozeznanie

U

I 2 grzanki z chleba wieloziarnistego ze śliwką - 1 z masłem orzechowym, 2 z łososiem, sałatą, oliwkami i szczypiorkiem, pomidor

II wrap - mała pszenna tortilla z sałatą, ogórkiem, czerwoną cebulą, kiełkami i szczypiorkiem z plastrem wedliny z piersi indyka

III aromatyczny makaron penne pełnoziarnisty z włoskimi warzywami, ziołami i fetą

IV tofu deSerek ;D - kawałek tofu wędzonego zmiksowane z bananem i kakao naturalnym, mały precelek z makiem

V oscypek na ciepło - smazony na oliwie + zurawina, troche warzyw z mieszanki na patelnię
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:30   #3693
anpapi
Zadomowienie

dzisiejsze U:
8min ABS
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta
Ś: 4 placuszki (białko jaja, łyżka płatków owsianych, 1/2łyżki otrąb owsianych, 1/2łyżki płatków gryczanych, łyżka mąki, mleko do gęstości), 1 z kiwi, 3 z jabłkiem i cynamonem, zjedzone z wieśniakiem/homo/twarogiem/dżemem/jogurtem ananasowo-kokosowym + czerwona herbata
10km marszu (ze 4km z obciążeniem - 5kg siata )
O: 100gr piersi z kurczaka podsmażone na łyżeczce rzepakowego z połową cebuli i marchewką w sosie orzeszkowym zjedzone z garstką makaronu razowego/żytniego
P: resztka białego sera z dżemem i połową Satino czekoladowego, trochę żurawiny
20minut biegu, 20minut cwiczeń na brzuch
K: omlet (białko jaja, łyżeczka płatków owsianych) z białym twarogiem wymieszanym z serkiem homo, poppingiem z amarantusa, pszenicą z melasą i odrobiną Satino czekoladowego
wypiłam 1,5l herbaty zielonej, no i woda
jak to się prezentuje?
Stary 2012-04-25, 20:32   #3694
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I 2 grzanki z chleba wieloziarnistego ze śliwką - 1 z masłem orzechowym, 2 z łososiem, sałatą, oliwkami i szczypiorkiem, pomidor

II wrap - mała pszenna tortilla z sałatą, ogórkiem, czerwoną cebulą, kiełkami i szczypiorkiem z plastrem wedliny z piersi indyka ja też szalałam z wrapami

III aromatyczny makaron penne pełnoziarnisty z włoskimi warzywami, ziołami i fetą aromatyczny ?

IV tofu deSerek ;D - kawałek tofu wędzonego zmiksowane z bananem i kakao naturalnym, mały precelek z makiem gdzie kupujesz tofu?

V oscypek na ciepło - smazony na oliwie + zurawina, troche warzyw z mieszanki na patelnię
powiem/pokaże tylko tyle

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:37   #3695
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Podbijam wczorajszy i dodaję ten z dziś

przed śniadaniem małe, kruche ciastko ;p
Śn. duża kromka razowca ze słonecznikiem, masłem, sałatą lodową, wędzonym żółtym serem, ketchupem i rzodkiewkami, pół bułki z zarodkami pszennymi z masłem, sałatą, golonką w galarecie, chrzanem i rzodkiewką
czarna kawa
II śn. duże potarkowane jabłko z 2-3 garściami bf z rodzynkami, kokosem, pestkami dyni
O. spora miska lecza (pomidory świeże i z puszki, cebula smażona, papryka, kiełbasa, jakaś szynka pokrojona, przyprawy) z łyżeczką śmietany 18% na wierzch
Deser: plaster babki piaskowej w czekoladzie z kokosem
Podw. kilka potarkowanych marchewek z sokiem z cytryny, cynamonem, kilka świeżych orzechów włoskich
małe Toblerone mleczne
Kol. mała bułeczka z zarodkami z sałatą lodową, filetem z makreli w sosie pomidorowo-paprykowym, kromeczka razowca z sosem z rybki, sałatka z ogórków gruntowych,szczypiorku, curry, pieprzu ziołowego
po: ciastko owsiane, garść słonecznika

Do ocenki
super, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

II wrap - mała pszenna tortilla z sałatą, ogórkiem, czerwoną cebulą, kiełkami i szczypiorkiem z plastrem wedliny z piersi indyka

III aromatyczny makaron penne pełnoziarnisty z włoskimi warzywami, ziołami i fetą

IV tofu deSerek ;D - kawałek tofu wędzonego zmiksowane z bananem i kakao naturalnym, mały precelek z makiem

Twój też super, fajne połączenia smakowe

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:
8min ABS
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta
Ś: 4 placuszki (białko jaja, łyżka płatków owsianych, 1/2łyżki otrąb owsianych, 1/2łyżki płatków gryczanych, łyżka mąki, mleko do gęstości), 1 z kiwi, 3 z jabłkiem i cynamonem, zjedzone z wieśniakiem/homo/twarogiem/dżemem/jogurtem ananasowo-kokosowym + czerwona herbata
10km marszu (ze 4km z obciążeniem - 5kg siata )
O: 100gr piersi z kurczaka podsmażone na łyżeczce rzepakowego z połową cebuli i marchewką w sosie orzeszkowym zjedzone z garstką makaronu razowego/żytniego
P: resztka białego sera z dżemem i połową Satino czekoladowego, trochę żurawiny
20minut biegu, 20minut cwiczeń na brzuch
K: omlet (białko jaja, łyżeczka płatków owsianych) z białym twarogiem wymieszanym z serkiem homo, poppingiem z amarantusa, pszenicą z melasą i odrobiną Satino czekoladowego
wypiłam 1,5l herbaty zielonej, no i woda
jak to się prezentuje?
mi się podoba

Cytat:
Napisane przez warek44 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj po raz pierwszy testuję podkład Lumiere, konkretnie formułę Cashmere.
Aplikacja była bardzo przyjemna, trochę mało wyrównuje kolor ta formuła, ale ostatecznie może być. Więcej informacji udzielę już za kilka dni.
reklama?
Stary 2012-04-25, 20:40   #3696
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1.bulka z ziarnami z maslem,serkem wiejskim,wedlina wieprzowa,jajkiem,salata, pomidorem,szczypiorkiem i sola, earl grey z cytryna,multiwitamina do picia

2. 2 kremowki earl grey z cytryna

rower 1h

3.zupa brokulowa z makaronem, ryba,kus kus z groszkiem,salatka obiadowa sloikowa

4.serek wiejski z jablkiem,jagodami,migdala mi, pare marwitek, inka z mlekiem

5.2kromki wieloziarnistego z maslem,wieksze pol duzej makreli ,pomidorek,szczypiorek,po krzywa do picia.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:40   #3697
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość

reklama?
Może koleżance się wątki pomyliły
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:42   #3698
Jorelia
Rozeznanie

Moje P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem waniliowym, truskawkami, startą białą czekoladą i płatkami migdałowymi, kawa z mlekiem.

II. Serek wiejski z orzechami włoskimi i łychą konfitury wiśniowej, rogal z kruszonką posmarowany masłem, kubek kakao na mleku;
jabłko, dwa kiwi.

III. Talerz ogórkowej z ziemniakami;
dwa naleśniki ze szpinakiem i mozarellą, szklanka soku marchwiowo - bananowego.

IV. Cappuccino, kawałek cynamonowej szarlotki;
pomarańcza, dwie krówki.

V. Dwa jaja na miękko, dwie kromki razowca z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem i cebulką;
kawa zbożowa na mleku z miodem, paczka sezamków.

I jak? Próbuję zwiększać bo zależy mi na szybkim przytyciu (chciałabym 1kg/ na tydzień, żeby mieć już to z głowy... poza tym od tego zależy moja aktualna sytuacja życiowo - mieszkaniowa, która nie zmieni się póki nie uzyskam odpowiedniej wagi..)

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:45   #3699
uroczysko
Zadomowienie

Moje R:
śniadanie: płatki owsiane na wodzie, jogurt naturalny, garść mieszanki studenckiej, jabłko na tarce
obiad: spaghetti ze szpinakiem 300g niestety spaghetti pszenne...
2 śniadanie: małe płatki just fit z połową bardzo białkowego jogurtu z biedronki (na 250g 11g białka)
<tu siłownia, wysiłek średni, bo dopiero zaczynam>
kolacja: serek wiejski z papryką plus (nie mogłam się powstrzymać) kostka czekolady gorzkiej 70%

Jak tak rozpisałam, to wychodzi strasznie mało, ale ja najedzona w sumie jestem Chociaż z drugiej strony po siłowni powinnam zjeść więcej węgli, ale teraz to już za późno chyba na węgle... Jak myślicie?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:54   #3700
natalcia250
sentimental animal

R, choć dzisiaj to nawet po U podchodzi

-owsianka z mlekiem 1,5 %, garść pestek z dyni, rodzynek, żurawiny, otrębów żytnich, cynamon
-2 kromki żytniego chleba z masłem roślinnym, szynką z indyka, pomidorem, szczypiorkiem, sałatą, banan, garść pestek z dyni
w międzyczasie zjadłam Pawełka, pierwszego od 6 tygodni
ćwiczenia: Fire 55EZ Class
-reszta z wczoraj, czyli pierś z kurczaka, brązowy ryż, biała rzodkiew z jogurtem naturalnym
1h roweru w plenerze
-wędzona makrela, 3 kromki żytniego chleba z masłem roślinnym, pół pomidora
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-04-25 o 20:57
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:16   #3701
kdm999
Przyczajenie

GG do kdm999

gotowane warzywa:szparaga zolta zielona brukselki kalafior itp posypany bulka tarta pycha i ma malo kalori
kdm999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:23   #3702
dirtysoul
Raczkowanie

Moje P:
Śniadanie: 2 kromki razowca; jedna z masłem orzechowym, druga z serkiem do smarowania, ogórkiem i plasterkiem fileta z piersi kurczaka
Drugie śniadanie: 4 ciasteczka lu go, owsianka śliwkowa Nesvita
Obiad: 2 chochle fasolki po bretońsku, kromka chleba pszennego
Podwieczorek(rozłożony w czasie): jabłko, jogurt pitny bakoma 0% malina i cytryna(wzięłam na wypróbowanie, fuuj), lód big milk śmietankowy
Kolacja: bułka z ziarnami, 200g serka wiejskiego z łyzeczka dżemu truskawkowego, ok. 30g paluszków solonych, kawa z mlekiem, 100g serka wiejskiego z pół łyżeczką dżemu truskawkowego, 2 herbatniki korzenne

Co o tym myslicie, wizażanki? ciekawa jestem,hehe To pierwszy dzień pożądnego starania się!A co, JA JESTEM GÓRĄ! JA! YESyesYES!!!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem waniliowym, truskawkami, startą białą czekoladą i płatkami migdałowymi, kawa z mlekiem. Jak robisz ta owsiankę? Dopiero zaczynam przygodę z owsiankami, takze no;D Brzmi pysznie, fajne, pożywne śniadanko

II. Serek wiejski z orzechami włoskimi i łychą konfitury wiśniowej, rogal z kruszonką posmarowany masłem, kubek kakao na mleku;
jabłko, dwa kiwi. owoce są, białko, zdrowe tłuszcze, kurde średnio się na tym znam, ale wydaje mi się być bardzo w porzo

III. Talerz ogórkowej z ziemniakami;
dwa naleśniki ze szpinakiem i mozarellą, szklanka soku marchwiowo - bananowego. mniam!

IV. Cappuccino, kawałek cynamonowej szarlotki;
pomarańcza, dwie krówki. jeśli kawałek nie był 2cm na 2cm to ok ;D

V. Dwa jaja na miękko, dwie kromki razowca z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem i cebulką;
kawa zbożowa na mleku z miodem, paczka sezamków.

I jak? Próbuję zwiększać bo zależy mi na szybkim przytyciu (chciałabym 1kg/ na tydzień, żeby mieć już to z głowy... poza tym od tego zależy moja aktualna sytuacja życiowo - mieszkaniowa, która nie zmieni się póki nie uzyskam odpowiedniej wagi..)
Moim zdaniem bardzo smacznie, pożywnie, odpowiednioale ekspertem nie jestem xdd

Edytowane przez dirtysoul
Czas edycji: 2012-04-25 o 22:15
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:12   #3703
nikol12
Rozeznanie

na urodzinach buło super ( ,, aż 2,5 godziny spania) . jestem objedzona jak bąk, bo zjadłam, 2 kawałki dużej pizzy, 2 kawałki tortu, michałki, czekoladę ( nie całą ), kawałki kurczaka w ziarnach słonecznika i pł.kukurydzianych, i duużo innych rzeczy, więc dzisiaj lekki jadłospisik : owsianka, owoce, warzywa, jogurty itp.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Fajnie

Moje U

I 3 kromki chleba z 2 z serem śmietankowym, sałatą, jajkiem i pomidorem
1 z serkiem, sałatą, jajkiem i ogórkiem

II duża grahamka z sałatą serkiem wiejskim (150g) i pomidorem

III duża pełnoziarnista tortilla z sosem koperkowym (serek śmietankowy, 2 liście sałaty, 3 czubate łyżki groszku, 2 czubate łyżki kukurydzy, 1/2 pomidora, pół puszki tuńczyka w sosie własnym)

przekąska: 2 michałki kawowe, 2 michałki białe, jabłko

IV kilka kawałków domowej szarlotki

V 3 kromki chleba zytniego z osełką, sałatą, jajkiem, łososiem i pomidorem

Przed telewizorem będą fistaszki
pysznie
Stary 2012-04-26, 12:18   #3704
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
na urodzinach buło super ( ,, aż 2,5 godziny spania) . jestem objedzona jak bąk, bo zjadłam, 2 kawałki dużej pizzy, 2 kawałki tortu, michałki, czekoladę ( nie całą ), kawałki kurczaka w ziarnach słonecznika i pł.kukurydzianych, i duużo innych rzeczy, więc dzisiaj lekki jadłospisik : owsianka, owoce, warzywa, jogurty itp.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

pysznie
Fajnie że miło spędziłaś czas

Dziękuję za komentarz

Stary 2012-04-26, 12:29   #3705
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie

Moje U

I 3 kromki chleba z 2 z serem śmietankowym, sałatą, jajkiem i pomidorem
1 z serkiem, sałatą, jajkiem i ogórkiem

II duża grahamka z sałatą serkiem wiejskim (150g) i pomidorem

III duża pełnoziarnista tortilla z sosem koperkowym (serek śmietankowy, 2 liście sałaty, 3 czubate łyżki groszku, 2 czubate łyżki kukurydzy, 1/2 pomidora, pół puszki tuńczyka w sosie własnym)

przekąska: 2 michałki kawowe, 2 michałki białe, jabłko

IV kilka kawałków domowej szarlotki

V 3 kromki chleba zytniego z osełką, sałatą, jajkiem, łososiem i pomidorem

Przed telewizorem będą fistaszki
Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
bardzo fajnie!
Dziękuję za ocenę.
Twój jadłospis, Ervisha, standardowo wzorowy.
PS Uwielbiam białe michałki. I szarlotkę.

Kobity, nie mam pomysłu na obiad. Siedzę przy książkach (artykuł na jutro + kolokwium) i jem co mi się nawinie , bez specjalnego kombinowania. Macie jakieś koncepcję, co mogę sobie ugotować (dziś dla siebie tylko- mamie został obiad z wczoraj, a siostra wybywa, więc będę gotować tylko jedną porcję)? Może być coś wymyślnego.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-26 o 12:31
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:44   #3706
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dziękuję za ocenę.
Twój jadłospis, Ervisha, standardowo wzorowy.
PS Uwielbiam białe michałki. I szarlotkę.

Kobity, nie mam pomysłu na obiad. Siedzę przy książkach (artykuł na jutro + kolokwium) i jem co mi się nawinie , bez specjalnego kombinowania. Macie jakieś koncepcję, co mogę sobie ugotować (dziś dla siebie tylko- mamie został obiad z wczoraj, a siostra wybywa, więc będę gotować tylko jedną porcję)? Może być coś wymyślnego.
Ryż z sosem pomidorowym, albo kasze gryczaną z sosem pieczarkowym Makaron z serem, makaron z sosem Od niechcenia jajecznica

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja tez lubie biale michałki Kawowe mi jakoś zbytnio nie smakowały

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Mozesz zamówić pizze

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-04-26 o 12:43
Stary 2012-04-26, 14:22   #3707
Ainnel
Zadomowienie

Redukcja:
przed: łyżka oliwy z oliwek, łyk soku marchewkowo-owocowego dla zabicia smaku.
I: owsianka z 4 łyżek płatków z serkiem wiejskim (200g), suszoną żurawiną, amarantusem i zarodkami pszennymi. banan.
II: 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej z gulaszem z czerwoną fasolą, cukinią i pieczarkami. Sałatka z połówki pomidora, ogórka i szczypiorku.
III: starte jabłko z cynamonem i migdałami.
IV: omlet z dwóch jajek z sałatką jak w obiedzie. drożdże.

Jak dzisiaj?

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:45   #3708
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Redukcja:
przed: łyżka oliwy z oliwek, łyk soku marchewkowo-owocowego dla zabicia smaku.
I: owsianka z 4 łyżek płatków z serkiem wiejskim (200g), suszoną żurawiną, amarantusem i zarodkami pszennymi. banan.
II: 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej z gulaszem z czerwoną fasolą, cukinią i pieczarkami. Sałatka z połówki pomidora, ogórka i szczypiorku.
III: starte jabłko z cynamonem i migdałami.
IV: omlet z dwóch jajek z sałatką jak w obiedzie. drożdże.

Jak dzisiaj?
Tak jak wczoraj. Bialko tylko z wiejskiego i dwoch jajek, jablko to nie posilek. Nie jesz miesa, ryb? Najadasz sie? Bo dla mnie to mega malo jedzenia tutaj

Zeby nie bylo OT, moja dzisiejsza eR!

I: 4 lyzki mixu platkow (owsiane, orkiszowe, zytnie), 1 lyzka musli sante nieslodzonego, kilka truskawek, wiejski 150g. Moj pyszny standard

II: domowa tortilla: pelnoziarnisty wrap, grillowana piers z kurczaka, pomidor, papryka, ogorek, cebula, keczup.
w drodze do pracy wpadl Big Milk

III: buleczka zytnia posmarowana bieluchem, z grillowanym kurczakiem, ogorkiem, cebula i kielkami.

IV: twarozek domowy z lyzeczka pestek dyni i lyzeczka slonecznika.

V: tunczyk z czyms, pewnie z pomidorem.

2x35 min szybkiego marszu, godzinny spacer, wieczorem 30days Shred i cwiczenia na brzuch.
I jak?

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-04-26 o 14:47
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:50   #3709
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Tak jak wczoraj. Bialko tylko z wiejskiego i dwoch jajek, jablko to nie posilek. Nie jesz miesa, ryb? Najadasz sie? Bo dla mnie to mega malo jedzenia tutaj
Nie jem mięsa i najadam się. A białko było też w fasoli, kaszy i drożdżach. W każdym razie mam okazję jeszcze zmienić 2 ostatnie posiłki .

Edytowane przez Ainnel
Czas edycji: 2012-04-26 o 14:53
Stary 2012-04-26, 14:57   #3710
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Nie jem mięsa i najadam się. A białko było też w fasoli, kaszy i drożdżach. W każdym razie mam okazję jeszcze zmienić 2 ostatnie posiłki .
Ok, rozumiem, ale w takim razie skoro nie jesz miesa musisz zadbac o bialko troche bardziej. Bialka z kaszy i drozdzy na pewno nie ma tyle, zeby pokryc zapotrzebowanie, i z tego co sie orientuje fasola (puszkowa?) tez ma go nie za wiele.
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:00   #3711
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Ok, rozumiem, ale w takim razie skoro nie jesz miesa musisz zadbac o bialko troche bardziej. Bialka z kaszy i drozdzy na pewno nie ma tyle, zeby pokryc zapotrzebowanie, i z tego co sie orientuje fasola (puszkowa?) tez ma go nie za wiele.
Z tym, że jedynym dostępnym dla mnie źródłem białka są strączkowe (fasola, białka ma w sumie sporo), jaja, nabiał i takie produkty jak właśnie kasze, amarantus. Musiałabym jeść tego tony żeby wyrobić normy ogólnie przyjęte (swoją drogą, moim zdaniem zakwaszające organizm i nie lubię wpychania białka na siłę do każdego posiłku, no ale zdaję sobie sprawę, że dietetyka na wizażu trochę innymi prawami się rządzi).

Edytowane przez Ainnel
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:01
Stary 2012-04-26, 15:39   #3712
nikol12
Rozeznanie

U ( miało być lekkie ale po jeździe na rowerze mi ulżyło jakoś - chyba wszystko się ładnie strawiło już) :
I : micha owsianki na mleku z jabłkiem
wpadły:3 wafle ryżowe - cienkie i z yy...3 marchewki
1h jazdy na rowerze
Obiad : ziemniaki, buraczki, fasolka szparagowa, jajko sadzone, surówka jakaś ( chyba z marchwii i czegoś jeszcze )
Po : jabłko
Podwieczorek duży kubas cappucino, pasek gorzkiej czekolady, jabłko ( wiem, znowu .... ) 3 wafle ryżowe ( mam jakąś ochotę dzisiaj na nie ) z miodem - prawdziwym, polskim
pójdę na spacer z psem
Kolacja : 100g twarogu z jog .nat ( tyle żeby wymieszać ) i przyprawami, 2 kromka razowca : 1 z masłem, 2 z szynką i masłem

Zerknie ktoś ?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:40
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:42   #3713
poppy seed
Zakorzenienie

U.

1. Owsianka z z budyniem waniliowym, tartym jabłkiem, masłem orzechowym i dżemem wiśniowym.
2. Grahamka z masłem, szynką drobiową, żółtym serem, rzodkiewkami i solą ziołową.
puszka coli (od jutra odwyk) 2 kostki czekolady, kruche ciasteczko
3. Pełnoziarnisty makaron (świderki) z sosem z pomidorów, tuńczykiem, czarnymi oliwkami i ziołami posypany startym żółtym serem.
kawa z mlekiem
4. Twarożek z warzywami i może jakaś kromka razowca z szynką, jeśli będę głodna

aktywnośc mała, jakieś tam cwiczenia lekkie w domu + krótki spacer (pogoda )

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:43
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:43   #3714
Vinga21
Raczkowanie

R

1 śniadanie: owsianka 3 łyzki, 1/2 szklanki mleka sojowego, 1 truskawka , otręby, słonecznik, herbata owosowa
2 śniadanie: mniejsza połówka bułki pełnoziarnistej z masłem, jajecznica z 1 jajka na plasterku polędwicy z kurczaka, cebula, curry, kawa rozpuszczalna ze śmietanką 7,5

obiad: 50g makaronu razowego, 1/2 małego kubeczka j. naturalnego,truskawa, 1łyżeczka dżemu malinowego, cynamon
podwieczorek: surówka z 1/2 jabłka, 1marchewki -> nie wiem czy będzie bo wyjątkowo najadłam się obiadem
kolacja: 1/3 kostki twarogu z połówką bułki pełnoziarnistej

+biała herbata/ i butla wody niegazowanej

Cel:
53 ->52,5 ->52 ->51,5->51->50 kg

Edytowane przez Vinga21
Czas edycji: 2012-04-26 o 16:45
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:53   #3715
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U ( miało być lekkie ale po jeździe na rowerze mi ulżyło jakoś - chyba wszystko się ładnie strawiło już) :
I : micha owsianki na mleku z jabłkiem
wpadły:3 wafle ryżowe - cienkie i z yy...3 marchewki
1h jazdy na rowerze
Obiad : ziemniaki, buraczki, fasolka szparagowa, jajko sadzone, surówka jakaś ( chyba z marchwii i czegoś jeszcze )
Po : jabłko
Podwieczorek duży kubas cappucino, pasek gorzkiej czekolady, jabłko ( wiem, znowu .... ) 3 wafle ryżowe ( mam jakąś ochotę dzisiaj na nie ) z miodem - prawdziwym, polskim
pójdę na spacer z psem
Kolacja : 100g twarogu z jog .nat ( tyle żeby wymieszać ) i przyprawami, 2 kromka razowca : 1 z masłem, 2 z szynką i masłem

Zerknie ktoś ?
Skromne te U, ale rozumiem po wczorajszym

Stary 2012-04-26, 16:22   #3716
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Skromne te U, ale rozumiem po wczorajszym
hehe no właśnie ....
ale raz się żyje
Stary 2012-04-26, 17:15   #3717
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U

I owsianka z musli egzotycznym, suszonymi bananami, jogurtem naturalnym, wkrojonym jabłkiem, michałkiem kawowym

II wrapp - duża pełnoziarnista tortilla z twarożkiem waniliowym, jabłkiem, gruszką, pomarańcza i sosem tiramisu

III ryż z fasolą, grzybkami i sosem sojowym (50g ryżu brązowego, mieszanka fasoli białej i czerwonej, pieczarki, sos sojowy/ micha 0,7l)

IV jogurt naturalny z musli egzotycznym, suszonymi bananami,rodzynkami, małą gruszką,jabłkiem, fistaszkami i białym michałkiem

V planowane 3 kromki chleba z twarożkiem z orzechami, rzodkiewką i łososiem

Stary 2012-04-26, 17:41   #3718
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vinga21 Pokaż wiadomość
R

1 śniadanie: owsianka 3 łyzki, 1/2 szklanki mleka sojowego, 1 truskawka , otręby, słonecznik, herbata owosowa
2 śniadanie: mniejsza połówka bułki pełnoziarnistej z masłem, jajecznica z 1 jajka na plasterku polędwicy z kurczaka, cebula, curry, kawa rozpuszczalna ze śmietanką 7,5

obiad: 50g makaronu razowego, 1/2 małego kubeczka j. naturalnego,truskawa, 1łyżeczka dżemu malinowego, cynamon
podwieczorek: surówka z 1/2 jabłka, 1marchewki -> nie wiem czy będzie bo wyjątkowo najadłam się obiadem
kolacja: 1/3 kostki twarogu z połówką bułki pełnoziarnistej

+biała herbata/ i butla wody niegazowanej

bardzo mało............

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

r
  1. kanapka z chleba razowego z twarożkiem, szynką, pomidorem, kiełkami, sok z pomarańczy
  2. kanapka jak wyżej, 4 plastry szynki
  3. sałatka- rukola, czosnek, pomidor, ogórek, rzodkiewka + pierś kurczaka smażona + 1 ziemniak
  4. plaster sera żółtego, 2 paluszki rybne na zimno

i jak ?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:41   #3719
hauuu
Wtajemniczenie

Dziewczyny skończcie już z tych michałkach! Ja tak uwielbiam białe, że az mnie skręca jak czytam!

Moje R:
I: 2 tosty z twarożkiem, pomidor, 2 suszone sliwki z wody
II: jogurt z otrębami, jabłko
III: filet z kurczaka z mieszanką warzyw na patelnie grecką - pół paczki, polane zimną oliwą (nigy więcej nie kupie wych warzyw z biedronki - na 450 g jakies 3/4 wagi stanowiły wielkie kawały ziemniaków)
IV: wielki kubeł kefiru +siemie lniane
V: sałatka - sałata, pomidorek, cebulka, serek wiejski, oliwa

Wiem, że II i IV takie se ale walcze z zaparciami i musze chwilowo jesc jogurty i kefiry a one mnie tak zapychają, że potem ciężko cos wcisnąć. Śliwki, jabłko, otręby i len tez na zaparcia Ograniczenie węgli do niezbędnego minimum to również walka z zaparciami. Poszłam nawet o krok dalej i ograniczyłam kawę - piję jedną filiżankę rano
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:43   #3720
Vinga21
Raczkowanie

[QUOTE=Irish lady 28;33788220]bardzo mało............

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

naprawdę? wyjątkowo jestem napchana, może przez to, że jest gorąco i dużo piję... Ale poza ilością może być?

Cel:
53 ->52,5 ->52 ->51,5->51->50 kg
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości