Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 19:03   #751
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki rozmiar śpiworków kupujecie?? Zastanawiam się czy nie kupić trochę większy, ale znowu nie chciałabym żeby moje dziecko w nim "pływało". Proszę o radę
ja mam rozm.68 welurowy i chce dokupić jeszcze bawełniany też w rozm.68

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ok więc pokazuję ciuszki, dwa pierwsze zdjęcia to kupiłam dzisiaj w pepco, ten zielony dresik kupiłam kiedyś w lidlu, a te śpiochy i bodziak kiedyś w realu.
Narazie nic nie mam w rozm 56cm, ale niewiem czy będę kupować.
śliczneja też muszę wybrać się do pepco.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a taką mi Mamuśka kupiła wanienkę dla Lili
mam taką samą niebieską!
Cytat:
wszystko słodziutkie
z tej serii lidlowej mam w taki sam wzorek śpioszki welurkowe
foto poniżej:
słodkie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:06   #752
Mandragorrka
Zakorzenienie

Eh Gadułki ile to można pisać? Wróciłam przed chwilą ze spaceru z małżem i jestem przyjemnie zmęczona. Tak fajnie mi teraz
Zaraz idę do kuchni poszukać czegoś do jedzenia - najchętniej zjadłabym ciasta Ale nie ma i może to i dobrze. Potem muszę jeszcze posprzątać kuchnię - po obiedzie nic tam nie zrobiłam, tylko od razu poszliśmy na spacer A jak małż pojedzie na trening to ja będę miała czas na wizaż

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:12   #753
depoison
Zadomowienie

Cytat:
a jaki wózek, jaki???chyba juz kiedyś pokazywałaś, ale ja już nie pamiętam....

a majtasy kupiłam, bo nie wiem czy dadzą-lepiej mieć, w jakiejś gazetce była lista i były napisane, to pal licho-przezorny ubezpieczony
znalazłam jeszcze taką listę:
http://www.babycenter.de/pregnancy/g.../kliniktasche/
najlepszy tekst o kawie-do czego to do cholery??
wózek ABC Design Mamba (http://www.baby-walz.de/Autositze-Ki...0c47f8e5a11b73) - nawet nie to, że on mnie jakoś nieprzytomnie zachwycił, ale ponieważ to niemiecka firma, to w razie czego nie będzie dymu z serwisem gwarancyjnym

A ta lista - rewelacja! Najbardziej podobało mi się, co partner powinien ze sobą zabrać:
"ewentualnie drugą osobę na zmianę"

Kawa też mnie zdziwiła, ale teraz widzę, że to żadne śmichy-chichy, tylko że faktycznie służy ochronie krocza. Ciekawe

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a Wy latem swoje pociechy w nocy będziecie przykrywały kołderką czy kocykiem ?
kołderkę mam zamiar kupić najwcześniej późną jesienią, więc kocyk albo śpiworek

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Wstawisz fotki wózka
chętnie, ale na pewno jeszcze nie teraz, bo najbliższy miesiąc wózek spędzi w kartonach, w mieszkaniu szwagierki (której teraz nie ma, więc jej ten sprzęt nie wadzi)

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzidziuś nadal jest chłopczykiem,waży 755g, ułożony jest główką w dół, wszystkie pomiary wyszły w normie poprosiłam o zbadanie szyjki- zrobił usg przez pochwowe, ma 4,8 cm, jest zamknięta
świetnie, że wszystko ok!
a czy w kwestii imienia coś ruszyło? macie już jakieś konkretniejsze pomysły czy wciąż nic?
no i moje ulubione pytanie - MASZ ZDJĘCIA?
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Problem w tym, że czuję ulgę tylko jakieś 30 minut po jedzeniu. Potem zaczyna się od nowa
szczęściara
ja nawet tych 30 minut nie czuję ulgi

Cytat:
Dziewczyny a jaki rozmiar śpiworków kupujecie?? Zastanawiam się czy nie kupić trochę większy, ale znowu nie chciałabym żeby moje dziecko w nim "pływało". Proszę o radę
poradzić - nie poradzę, bo to się dopiero okaże, co się sprawdzi, ale śpiworki mam cztery:
maleńki i bawełniany na 0-3
ocieplany na 56-68
polarkowy na 6m
i 'włochaty', opisany w centymetrach (50x90cm)
I w takiej kolejności planuję używać

Cytat:
Ok więc pokazuję ciuszki, dwa pierwsze zdjęcia to kupiłam dzisiaj w pepco, ten zielony dresik kupiłam kiedyś w lidlu, a te śpiochy i bodziak kiedyś w realu.
śliczne! te z Pepco mają przesłodkie motywy!

Mąż mnie dziś rozczulił - przyniósł z Rossmanna paczkę Pampersów New Baby (rozczulenie wynika z faktu, że on miał bardzo długo na wszystko czas, a teraz już jest taki nastawiony na rychłe pojawienie się Zosieńki, że sam zaczyna kupować - choć do terminu przecież jeszcze 2 miesiące)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:23   #754
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam wlasnie

no wiec tak
w lewej nerce niema nic. Tzn w tej co mnie teraz bolała. lekarz mwoi ze jest czysciutko. Wiec albo mialam jakiegos paprocha i mi juz wyleciał, albo co jest bardziej prawdopodobnie bole zwiazane byly z ulozeniem dziecka albo mnie pokopała

ale mimo tego ze prawa juz nie boli, to dalej jest zastój moczu , powiekszone kielichy i miedniczka dostałam skierowanie do szpitala ale lekarz mwoi ze niejest konieczne bym jechala juz dzis bo mnie przeciez nieboli, i MAM DIBRY MOCZ(gdyby był zly to tez juz dzis by mnie wysłał).Ale mowi ze w kazdym czasie moze zaczac bolec wiec skierowanie mam miec i wrazie co odrazu jechac do tego szpitala w tamtym miescie.
Mówi ze gdybym zaczela goraczkowa albo miala cisnienie a nawet niebolała nerka to tez mam jechac do szpitala.
dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.
Dobrze ze jestem w domu. A moja córcia to rośnie rozrabiaka po mamie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

tz je hamburgery a ja miseczke płatków zbozowych z mlekiem
mimo z emnie namawia to ja twarda jestem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:34   #755
anna99302
Zadomowienie

Hey mamcie!

Hanju mam prośbe czy mozesz po raz kolejny wkleic przepis na ciacho? Wiem, jestem pierdoła..ale gdzies zapisałam i nie mogę odnaleźc
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:36   #756
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey mamcie!

Hanju mam prośbe czy mozesz po raz kolejny wkleic przepis na ciacho? Wiem, jestem pierdoła..ale gdzies zapisałam i nie mogę odnaleźc
Proszę bardzo:

Cytat:
CIASTO BANANOWE

4-5 dojrzałych bananów
250g mąki
190g cukru
50g roztopionego masła
1 jajko
łyżeczka sody

Banany rozgnieść widelcem, dodać mąkę, cukier, jajko, sodę i roztopione masło. Wymieszać łyżką. Przelać do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60-70 minut (trzeba sprawdzać patyczkiem) w temp. 150 st. C
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:45   #757
branzoletka
Branzoletka

Melduje się w nowej części
Necika mamy z powrotem więc już wam nie znikam Nadrobić nie dam rady choć poczytam troszkę co mnie ominęło.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Branzoletko - jak FIfi dzisiaj?
A dziękuje lepiej Nie obyło się bez cewnikowania więc mamy sajgon w domu, bo bez kraniku żeby go dodatkowo nie męczyć, no ale jutro już ściągamy i kołnierz też w którym wygląda jak sierotka marysia.
Strasznie mi go szkoda i mam nadzieje, że więcej się to nie powtórzy

Właśnie przylazł się przytulic i tyle było z siedzenia na kompie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:48   #758
agunia82
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

Ciastek dobrze, że z tą nerką jest wszystko ok, a córa niegrzeczna, że tak męczy mamusię

A tu lektura obowiązkowa dla wszystkich TŻ

http://www.joemonster.org/art/19952/...ezarna_kobiete

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:48   #759
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Linka - później sprawdzę tą betę, dobrze? Dość dawno temu obiecałam mamie, że zrobię jej PIT, więc już się denerwuje i mnie pogania.
pewnie post jest na stronie 22

ja wczoraj zrobiłam PITa wreszcie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wrocilam wlasnie

no wiec tak
w lewej nerce niema nic. Tzn w tej co mnie teraz bolała. lekarz mwoi ze jest czysciutko. Wiec albo mialam jakiegos paprocha i mi juz wyleciał, albo co jest bardziej prawdopodobnie bole zwiazane byly z ulozeniem dziecka albo mnie pokopała

ale mimo tego ze prawa juz nie boli, to dalej jest zastój moczu , powiekszone kielichy i miedniczka dostałam skierowanie do szpitala ale lekarz mwoi ze niejest konieczne bym jechala juz dzis bo mnie przeciez nieboli, i MAM DIBRY MOCZ(gdyby był zly to tez juz dzis by mnie wysłał).Ale mowi ze w kazdym czasie moze zaczac bolec wiec skierowanie mam miec i wrazie co odrazu jechac do tego szpitala w tamtym miescie.
Mówi ze gdybym zaczela goraczkowa albo miala cisnienie a nawet niebolała nerka to tez mam jechac do szpitala.
dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

tz je hamburgery a ja miseczke płatków zbozowych z mlekiem
mimo z emnie namawia to ja twarda jestem
no, to wieści nie najgorsze
a z hamburgerem to trzymaj się, daj tu TZta na forum to my już mu wytłumaczymy jak kobieta w ciąży powinna jeść i czy powinno się ją kusić

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-26 o 19:50
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:51   #760
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części
Necika mamy z powrotem więc już wam nie znikam Nadrobić nie dam rady choć poczytam troszkę co mnie ominęło.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

A dziękuje lepiej Nie obyło się bez cewnikowania więc mamy sajgon w domu, bo bez kraniku żeby go dodatkowo nie męczyć, no ale jutro już ściągamy i kołnierz też w którym wygląda jak sierotka marysia.

Dobrze że już jesteś i że z nim wszystko dobrze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-26, 19:54   #761
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

dobre, dobre
Stary 2012-04-26, 19:56   #762
prince_polo
Zakorzenienie

Linka
no wiesci w miare ok tylko ta prawa Mnie ZASKOCZYŁA Bylam pewną że już zdrową bo nie boli. a tu Dupa. ciekawe co mój GIN na to.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-26, 19:56   #763
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio widziałam przecenione body w 2paku z lidlu, ale jakoś mi się tak jakościowo nie spodobały. Nie wiem, czy to tez tylko takie były, czy w ogóle lidl ma takie ciuchy.
Ja mam kilka sztuk z Lidla dla małej i wg mnie jakość super.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:57   #764
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Proszę bardzo:
Dziękuję. Dzisiaj bede probowac
Stary 2012-04-26, 19:58   #765
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka
no wiesci w miare ok tylko ta prawa Mnie ZASKOCZYŁA Bylam pewną że już zdrową bo nie boli. a tu Dupa. ciekawe co mój GIN na to.
no widzisz.. może jednak nie jest z nią tak źle, bo nie boli
jak by było bardzo źle to by bolało chyba
no ale musisz sie obserwować - ważne że masz wszystko pod kontrolą
Stary 2012-04-26, 20:01   #766
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Karolina - wznoszę toast soczkiem za tą wizytę. Moje spodnie z C&A (jeansy i rybaczki) mają regulowaną gumkę pomiędzy nogawkami, a pasem ciążowym. Jak trochę ją skróciłam, to rybaczki w brzuszku są tylko trochę za luźne, więc od maja powinny być dobre. Jak natępnym razem będziesz w sklepie, to spróbuj skrócić tą gumkę.

I też zasypiam nad ranem.
Dzięki
Dobrze, że mi przypomniałaś o C&A, zapomniałam, że tam mają ciuchy ciążowe, może tam znajdę coś na moje dupsko A te spodnie z Hama nie mają żadnej gumki w pasie, ewentualnie można pasek w szlufki wciągnąć żeby tak nie odstawało.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Kawa też mnie zdziwiła, ale teraz widzę, że to żadne śmichy-chichy, tylko że faktycznie służy ochronie krocza. Ciekawe

świetnie, że wszystko ok!
a czy w kwestii imienia coś ruszyło? macie już jakieś konkretniejsze pomysły czy wciąż nic?
no i moje ulubione pytanie - MASZ ZDJĘCIA?

Mąż mnie dziś rozczulił - przyniósł z Rossmanna paczkę Pampersów New Baby (rozczulenie wynika z faktu, że on miał bardzo długo na wszystko czas, a teraz już jest taki nastawiony na rychłe pojawienie się Zosieńki, że sam zaczyna kupować - choć do terminu przecież jeszcze 2 miesiące)
Ad1. A co ma kawa do krocza, bo nie wiem
Ad2. Dziękuje co do imienia, to dziś w nocy jak nie mogłam spać coś mi zaświtało, ale mąż jeszcze nic o tym nie wie, więc na razie nie mówię głośno
Mam jedno zdjęcie, bardzo niewyraźne i kawałek filmiku, też słabej jakości, bo dzidziolek bardzo szalał przy badaniu, nie bardzo jest co wstawić
Ad3. też bym się rozczuliła
Cytat:
wrocilam wlasnie

no wiec tak

dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.
Czyli w sumie dobre wieści , córunia sobie ulubiła kopanie mamy po nerkach
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Biedny koteczek, dobrze, że z nim już lepiej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:04   #767
blueberry88
Zakorzenienie

Prince, w sumie dobrze, że nic nowego nie wyszło. Jednak się nacierpisz z tego bólu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:08   #768
Mandragorrka
Zakorzenienie

Karolina czy mogłabyś polecić mi jakąś szczoteczkę elektryczną akumulatorową? Byłam dzisiaj u dentysty - bardzo miła babka i straszna gaduła, chętnie udziela rad, ale nie chciałam dzisiaj jej o to pytać bo i tak miała poślizg. Dodatkowy pacjent z bólem zęba A jeszcze za mną była w kolejce kobieta, która dość głośno wyrażała niezadowolenie z tego poślizgu.
Rozglądałam się za takimi szczoteczkami, ale jest dość spory wybór i w sumie nie wiem na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za jakiś typ. To nie jest pilne, ewentualnie kiedyś jak będziesz miała wenę na takie coś

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:09   #769
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli Cię to przeraża, to zamów wszystko na allegro u 1-3 sprzedawców i podaj adres rodziny w Polsce.
Ja czekam na zamówione ciuszki, a potem wszystko policzę i brakującą ilość wraz z resztą wyprawki zamówię właśnie na allegro. To, co może leżeć w maju, a kosmetyki najpóźniej w czerwcu. Tż-ta zaciągnę do sklepu tylko po farby (ciekawe, kiedy znajdzie czas na malowanie pokoju ), proszek do prania i może jakieś drobiazgi, a poza tym, żeby na żywo obejrzeć wózki i meble. Matę edukacyjną raczej zamówię dopiero po porodzie.
Może faktycznie coś zacznę zamawiać, ale z drugiej strony to rodziców co chwilę nie ma w domu i nie chciałabym żeby latali na pocztę po moje paczki. W sumie za 3 tygodnie planuje już być w Polsce, więc może jakoś wtedy szybciutko wszystko pozamawiam.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jeden kupiłam w rozmiarze 68cm a drugi 80cm. Ten 80cm jest taki duży że noworodek by w nim pływał na 100% więc dokupiłam na pierwsze pół roku 68cm
Cytat:
Mam dwa. Znalazłam mniejszy i zmierzyłam, bo w sumie nie ma na nim rozmiaru i ma 55 cm długości, a drugi mam gdzieś wciśnięty w jakimś pudle, ale na pewno jest większy. O ile pamiętam pisze na nim 3-6 miesięcy Kupiłam w lumpku. Myślę, ze ten mniejszy będzie ok dla noworodka, a ten większy właśnie na kolejne miesiące.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam chyba 74 cm i nie wiem, jak to wyjdzie. Akurat taki w Lidlu wtedy został

Chyba poproszę babcię o uszycie poszewki na kocyk i to będzie nasza kołderka.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja mam rozm.68 welurowy i chce dokupić jeszcze bawełniany też w rozm.68
Cytat:
poradzić - nie poradzę, bo to się dopiero okaże, co się sprawdzi, ale śpiworki mam cztery:
maleńki i bawełniany na 0-3
ocieplany na 56-68
polarkowy na 6m
i 'włochaty', opisany w centymetrach (50x90cm)
I w takiej kolejności planuję używać
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. W takim razie zamówię narazie lżejszy śpiworek na lato (rozmiar 68 bo mała jest dosyć długa), a nastepny kupię juz na bieżąco, jak mała już z tego wyrośnie.

Prince to dobrze że to nie z powodu nerki. Mnie znowu wczoraj tak siekło w pracy że się ruszyć nie mogłam, nie mogłam się schylić, nawet kroku nie mogłam zrobić, taki nagły, przeszywający ból z krżyża, na szczęście po jakimś czasie przeszło. Ale stałam jak głupia i nie wiedziałąm co zrobić. Wydaje mi się że mała mi na jakiś nerw ucisnęła.
Stary 2012-04-26, 20:15   #770
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie... Ale przerazilam sie, ze juz mam tak duzy zapas. Wydawalo sie tak samo wypelnione jak po porodzie Wiesz, ze polozysz sie na boku, niechcacy sciszniesz piers i leci ciurkiem [COLOR="Silver"]

Moje juz jest biale. Roznie bywa na poczatku, nie musi byc przezroczyste
OOOO no to ja tak jeszcze nie mam. Pewnie to po Twojej pierwszej laktacji to ja jestem głupek

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość

anna99302 - ja tez wogule nie przytylam wagowo, choc brzuch mi urósł i dupsko... ale w poprzednich ciazach to mi tez tak dopiero 6-7 mies zaczynalo przybywac
Kochana ja przytyłam wagowo już 5 kg od początku. Tylko jakoś przez ostatnich kilka tygodni nic...
Cytat:
Moja ciocia dwa razy straciła dziecko i nadal ma pokarm - a w ciąży była, jak byłam mała

Cytat:
Super wieści! Zazdroszczę, że masz tylko +5 kg
Spokojnie jeszcze nadrobię
Cytat:
WITAM WAS MOJE KOCHANE!!!
I OD RAZU ZAWIADAMIAM, ŻE DZIŚ MAM:

[CENTER]100 DNIÓWKĘ[COLOR=DarkOrchid]
[COLOR=Black]A WIĘC

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Super wieści

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
relacja z wizyty:
wymiary niuńki w porządku, waży 1315g i ma 28 cm,
ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia.
wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież...
Ale fajnie, że Twoja mała już taka duża
Stary 2012-04-26, 20:18   #771
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince to dobrze że to nie z powodu nerki. Mnie znowu wczoraj tak siekło w pracy że się ruszyć nie mogłam, nie mogłam się schylić, nawet kroku nie mogłam zrobić, taki nagły, przeszywający ból z krżyża, na szczęście po jakimś czasie przeszło. Ale stałam jak głupia i nie wiedziałąm co zrobić. Wydaje mi się że mała mi na jakiś nerw ucisnęła.
no z jednej strony Ciesze się ze to Niunia moja wolę to niż mieć coś nie tak z jedną i druga.
a z drugiej strony to taki straszny Bol był że masakra. i tak może być częściej .. i do końca ciąży

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-26, 20:22   #772
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
i gratulacje!
Cytat:
Witam się z trójką z przodu Czyli zaczynam 30. tydzień

Dziś jest jakiś odcinek o 16.30 ale nie wiem która wersja
Dla mnie ta amerykańska to taka jak serial trochę, a ta brytyjska jak prawdziwe życie-bo sama tak to tutaj przechodziłam
gratulacje! a porodówki nie widziałam bo dopiero do domu dotarłam
Cytat:
Co się dziwisz. On też jest w ciąży
To prawda!
Cytat:
miałam już Wam dawno zaprezentować moje zdobycze dla Liluni z PL

oto i te najciekawsze:
Śliczne!

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 26 tydzień
Stary 2012-04-26, 20:24   #773
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Do teoretycznego terminu masz 2 miesiące, ale przecież Zosia ma własny kalendarz i może wyjść wcześniej
Cytat:
wrocilam wlasnie

no wiec tak

dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.
No to nie jest źle To pewnie sprawka Rozalki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:29   #774
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jest źle To pewnie sprawka Rozalki
no mój maly szogun

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-26, 20:29   #775
natee
Zakorzenienie

Cytat:
W ramach mojego użalania się nad sobą, żeby się dobić zamówiłam sobie pizze i mam wszystko gdzieś
ja też dziś mam pizze
Cytat:
a ja nad spiworkiem jeszcze nie myślałam, myslałam że wystarczy jakaś kołderka/kocyk
bo wystarczy, ale śpiworek jest wygodniejszy, bo dzidzia może sie ruszać i go z siebie nie ściągnie
Cytat:
a taką mi Mamuśka kupiła wanienkę dla Lili
ładna
Cytat:
Za dwa miesiące, a może nawet wcześniej u nas tak będzie
Ja tam się już nie mogę doczekać
Ja tez juz sie nie moge doczekac, jesli to nie byłoby zagrożeniem dla dzidzi to mogłabym szybciej rodzić

Musze sie przyznać, ze mój TŻ tez juz czuje zbliżające sie rozwiązanie i sam mnie goni do sporządzania wyprawki, kompletowania torby do szpitala miłe to

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-04-26 o 20:33
natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:48   #776
nicki86
Zadomowienie

Wreszcie Was nadgoniłam z czytaniem

U mnie dzisiaj upały, a ja łaziłam po lekarzach, pierw załatwiać recepty tacie i babci a potem sama byłam umówiona do endorynologa. Ja jestem jednym z tych znarźluchów co potrafią wrękawiczkach jeszcze wiosną chodzić, a dzisiaj tylo w zwiewnej bluzeczce i mi się plamy od potu pod pachami porobiły, ja nie wiem co się ze mną dzieje

Endokrynolog mnie trochę zdziwił, bo po tym co pisaliście spodziewałam się zmniejszenia dawki (bo niby dzidzia sobie sama powinna już produkować co trzeba) a tu lipa. Z dawki Euthyrox 50 naprzemiennie z 75. Przeszłam na 75 codziennie. No ale niech tam sobie będzie jak chce oby córeczka zdrowa była

Gratuluje udanych wizyt bardzo ładne i niebanalne imię Leon moja córcia na początku wątku zapisana jako Lilianka ale chyba jednak nią nie będzie,nie ma to jak zdecydowani rodzice

W ogóle dzisiaj miałam schizy... patrzę na tą świeżo zieloną trawę i takiego smaka sobie narobiłam że chętnie bym sobie z niej sałatkę zrobiła Poszłam do sklepu i nakupywałam pietruszek, rukoli, szczypiorków itd.

A co do żelaza tak namiętnie piszecie o nim... to ja suplementowałam tabsami ostatni raz żeby nie skłamać ale z 3,5 miesiąca temu gdzieś albo i 4, teraz tylo uważam na dietę i mam wyniki za wysokie.... a morfologia i tak mi spada....
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:50   #777
ewurka
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór
Cytat:
Ale naskrobałyście od rana myślałam ,ze przy takiej pogodzie większość wyjdzie spacerować
Ja dziś w końcu byłam na połówkowym, chyba jako ostatnia z Was
Dzidziuś nadal jest chłopczykiem,waży 755g, ułożony jest główką w dół, wszystkie pomiary wyszły w normie poprosiłam o zbadanie szyjki- zrobił usg przez pochwowe, ma 4,8 cm, jest zamknięta, potem wyskoczyłam jeszcze do CH na małe zakupy, kupiłam 3 bluzeczki w Reserved (rozm.XL) poszłam do H&M zmierzyć spodnie, uda nie wchodzą mi nawet w rozmiar42 podczas gdy w brzuchu są dużo za duże, zrezygnowałam Uda mieszczą sie tylko w stare, bawełniane alladynki mąż będzie musiał jakoś to przeżyć- nienawidzi tych spodni u kobiet
Z cukrem jadłąm mniejsze porcje i tak nie skoczył ale najeść się takimi porcjami nie jestem w stanie
Piękne wiadomości ciesze się, że szyjka tak długa i piękna...mojej tu nikt nie sprawdza ale na szczęście już za niecałe 2 tygodnie obejrzy mnie mój gin
a spodnie alladynki ja sobie ostatnio kupiłam właśnie w h&m nie mogłam kupić kolejnej pary rurek chyba bym zwariowała jakbym miała je na nogi wciągac

Cytat:
Ale cudne kurcze ja nie mogę się moich zakupów doczekać...póki co mam jedną pare bucików, sweterek i wózek i to wszystko a zakupy dopiero po przeprowadzce czyli w czerwcu... chyba, ze mama mnie wyciągnie na zakupy w Pl

Dziewczyny a macie tak czasami, że czujecie, że maluszek Was kopie po szyjce czy pęcherzu, mnie się wydaje że normalnie czasami aż popuszczam...

Ja dziś zjadłam 3 kanapki z paprykarzem ależ mi smakowało...teraz ide pod prysznic i chyba spać...praca mnie wykańcza!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:50   #778
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale naskrobałyście od rana myślałam ,ze przy takiej pogodzie większość wyjdzie spacerować
Ja dziś w końcu byłam na połówkowym, chyba jako ostatnia z Was
Dzidziuś nadal jest chłopczykiem,waży 755g, ułożony jest główką w dół, wszystkie pomiary wyszły w normie poprosiłam o zbadanie szyjki- zrobił usg przez pochwowe, ma 4,8 cm, jest zamknięta, potem wyskoczyłam jeszcze do CH na małe zakupy, kupiłam 3 bluzeczki w Reserved (rozm.XL) poszłam do H&M zmierzyć spodnie, uda nie wchodzą mi nawet w rozmiar42 podczas gdy w brzuchu są dużo za duże, zrezygnowałam Uda mieszczą sie tylko w stare, bawełniane alladynki mąż będzie musiał jakoś to przeżyć- nienawidzi tych spodni u kobiet
Z cukrem jadłąm mniejsze porcje i tak nie skoczył ale najeść się takimi porcjami nie jestem w stanie
Świetnie Karolina! A z cukrem, to się pewnie niebawem nauczysz dawkować jedzenie.

Cytat:
Super, że mała jest zdrowa

A facet..ohyda

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super córcia zdrowo rośnie i z szyjką ok!
a co do tego facetaobrzydllistwo !masakra!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
świetne wieści! Gratulacje

Cytat:

Wspaniale

Cytat:
Super, ze wszystko ok, a z tym facetem to przeginkaobrzydliw e...

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
robiłam tylko odrosty więc zadowolona jak najbardziej Gratuluję udanej wizyty a co do tego sra..ącego chłopa to chyba bym się zżygała jakbym to zobaczyła

Cytat:
Super wiadomości!

A co do faceta, to na całe szczęście widziałam "tylko" wycieranie.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:50   #779
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Super, uśmiałam się
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Karolina czy mogłabyś polecić mi jakąś szczoteczkę elektryczną akumulatorową? Byłam dzisiaj u dentysty - bardzo miła babka i straszna gaduła, chętnie udziela rad, ale nie chciałam dzisiaj jej o to pytać bo i tak miała poślizg. Dodatkowy pacjent z bólem zęba A jeszcze za mną była w kolejce kobieta, która dość głośno wyrażała niezadowolenie z tego poślizgu.
Rozglądałam się za takimi szczoteczkami, ale jest dość spory wybór i w sumie nie wiem na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za jakiś typ. To nie jest pilne, ewentualnie kiedyś jak będziesz miała wenę na takie coś
Braun Oral B Vitality, to najprostszy model i moim zdaniem całkowicie wystarczający, pasują do niego wszystkie końcówki ( zwykłe, wybielające, ortodontyczne, itp) Kupujesz jedną szczoteczkę a przez wymienne końcówki korzysta cała rodzina. Ewentualnie dla osób z koronami, mostami czy aparatami ortodontycznymi, implantami, ogółem mających trudności z doczyszczeniem nicią czy szczoteczka problematycznych miejsc polecany jest model z irygatorem klik
Szczotki sonicznej czyli wykorzystującej ultradźwięki nie używałam, więc trudno mi coś o niej powiedzieć, producent obiecuje że czyści już zanim dotknie zęba, ale cena też jest powalająca ok 7oozł. Nie sprawdziłam jej, więc nie mogę polecać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:51   #780
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Haniu Twoje ciasto jest PRZEPYSZNE
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości