|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Cytat:
Ale to pewnie moja wina, bo przyzwyczaiłam się do nakładania różu tylko na minerały, a jednak na filtrze to trochę inaczej się pracuje. Albo muszę dłużej odczekać, żeby się wchłonął jeszcze bardziej.
|
|
#2912 |
|
Matka Smoka
|
Może przez to, że jest niewidoczny to nakładasz go więcej i dlatego niewydajny?
Ja go w takim razie zachomikuję na wyjścia bez mejkapu, bo tż nie może znieść jak straszę ludzi białymi plamami ![]() Malla - chyba trafiłaś na kogoś beznadziejnego w tej karli. Ta fajna babeczka, o której Melka pisze, to właścicielka - pani Karolina. Mnie odpisała od razu i bardzo fajnie w sprawie tych topów, ona też mnie obsługiwała mailowo przy poprzednim zamówieniu. Ja za to trafiłam na kogoś beznadziejnego w ck kosmetykach - maile dwuwyrazowe, zero form grzecznościowych - al emnie wkurza taka obsługa klienta. |
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na święta robiłam np. nadziewaną pierś z indyka - w dzień pieczenia była bardzo dobra ale na dzień następny zrobiła się wręcz boska
Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2012-04-26 o 19:27 |
|
|
|
|
#2914 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś po tym upale w drodze powrotnej i śmierdzących ludziach naprawdę marzyłam o dwukołowej bryce. Swoją drogą wracając do domu nagle zrobiło mi się tak słabo, że autentycznie bałam się, że nie dojdę i padnę po drodze. Nie wiem czy to ten upał, głód, niewyspanie, nagły spadek cukru we krwi czy jeszcze coś (byle nie ciąża ), nigdy tak nie miałam.Wróciłam, rzuciłam się na jedzenie, nadrobiłam Was nie zauważając, że jest kolejna strona jeszcze i zasnęłam. Teraz się obudziłam, wypiłam setkę malinówki na podniesienie ciśnienia i nadal mi słabo makaron, pół cukini, pół brokuła, pół słoiczka pesto, mała paczka oliwek. Koszt 4-5zł. Za 3 dni możesz zjeść drugą połowę. Obiad pycha. kuskus, mały filet z kurczaka, warzywa na wagę. Koszt 4-5zł. placek do tortilli, mały filet, mały pomidor, trochę ogórka, trochę mix'u sałatowego z Biedronki. Koszt 4-5zł. Naleśniki z porcją mielonego mięsa, krojonymi pomidorami z puszki, papryką. Koszt 4-5zł. A na następny dzień makaron + reszta mielonego mięsa i warzywne dodatki. Koszt 4-5zł. To moje ulubione tanie dania. Można jeśli się chce Cytat:
Dam sobie rękę uciąć, że jak kupisz płytkę to będzie leżeć odłogiem i nawet 2tyg nie potrenujesz Ja jutro od 17 piję wódkę z panem (lat 60+) z Muzeum Lotnictwa ![]() Cytat:
Z OMD nie, ale z SdC, Mallą, GG i Hard ![]() Cytat:
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-04-26 o 19:48 |
||||||
|
|
|
#2915 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dobry numer.
Przesunęła i nie odzywa się od tej pory ![]() Wrzucę Ci do majtek
|
|
#2916 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Stan na ten tydzień:
- praca licencjacka wstępnie zakończona - praca zaliczeniowa z humana oddana - pozostały 2 egzaminy + dyplomowe - śmierdzenie ludzi w autobusach - było - zalecający się do mnie żul - był - niezdrowe żarcie w formie kotleta w bułce + cola - były Czuję się spełniona
|
#2917 | |
|
Pani Buka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33786752]No tak, tylko jaki ma sens robienie grilla dla 30% osób, które by chciały, ale akurat w ten weekend nie mogą?[/QUOTE]
podlicz, na który termin jest więcej chętnych ![]() Cytat:
tak czy siak, trzymam kciuki!co do jedzenia - ja mam tak że przez 2 dni coś spokojnie mogę jeść (rzeczywiście niektóre zapiekanki czy potrawy jednogarnkowe na drugi dzień są lepsze czasem), ale trzeciego dnia to już jakoś nie bardzo... rzadko się zdarza, chyba że muszę no i zależy co. Ineso - pytanie co do łososia, bo ja bym sobie czasem zjadła innego niż wędzonego z paczki, ale właśnie nie wiem jakiego kupować. ryby z oczkami nie kupię, mowy nie ma więc co mi zostaje?Granatowo - żeby tylko nic poważnego! odpocznij!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - haha spokojnie, ja też zadawałam to pytanie, bo nie wiedziałam, że łosoś to taki gigant
zależy jaka dostawa - bywają od 3kg. Jak my kupowaliśmy to akurat były takie po 5kg, ale chyba to faktycznie dużo i rzadko się zdarza, bo sporo ludzi wychodziło z kolejki jak się dowiedzieli (była dłuuuuga). Także najlepiej spytać sprzedawcy.
|
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszcie mnie
oblalam angielski tak jak przeczuwalam I juz nawet nie mam checi sie uczyc na zaden inny przedmiot. Chociaz mam dobre oceny ---ale nie moja wina ze ja nie slyszalam za wiele na koncu sali. Poplakalam sie. granatowo nie mierzylam zakiecikow a mialam zajrzec do butiku i popatrzec na te promocyjne. Lososia kupowalam (filet) na 28 zl na kilo.Drogo troche ale w sumie w innych sklepach sa drozsze bo widzialam nawet i po 40 . Ja go kupuje raz na jakis czas jak juz mi slina na jego widok cieknie po butach ![]() Myszko no ucze sie i ucze i wlasni e dzis mam wynik uczenia Moj plan nie zaklada powtorki semestru
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2012-04-26 o 19:52 |
|
|
|
#2920 |
|
Matka Smoka
|
kasiencja - to chyba zostaje Ci kupowanie dzwonka lub filetu (to droższe). Dzwonka w promocji chyba ok. 22 zł.
A zupa na głowie z łososia taka pycha
|
|
|
|
#2921 |
|
Pani Buka
|
zupa na głowie
![]() kurde, nie mogłabym kroić ryby, która się na mnie patrzy...
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysypiać się Nie stresować się A jak nie przejdzie to do lekarza ![]() Nie przy ludziach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fais-moi une place dans tes urgences, dans tes audaces, dans ta confiance. Edytowane przez zielona_nadzieja Czas edycji: 2012-04-26 o 20:01 |
|||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() Na głowie i kręgosłupie! Później koniecznie należy oskrobać mięsko z kręgosłupa i dorzucić do zupy
|
|
#2924 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak sie czuję? jak juz obie wyzdrowiałyśmy to ok ![]() a tak poważniej to myślałam ze bedzie gorzej, że nerwowo n ie dam rady i bedę psychicznie zmęczona. Ale jest super!! Mała jest cudowna, zaczęła rozpoznawać niektóre ulubione zabawki i tak sie cieszy jak je zobaczy ![]() ja nie pragnę treningu ale etektu treningu! Cytat:
![]() Co by tu zjeść na kolację? wedliny/miecha brak, mlecznych nie mogę, jajka nie bardzo..... |
||
|
|
|
#2925 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Poważnie, to ja nie miałabym siły, bo to wielkie cielsko - tż się z rozmiłowaniem pastwił. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Ale wrzucaliśmy wszystkie resztki, potem odcedzaliśmy, i od ości odrywaliśmy wszystkie kawałki mięsne i do gara ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Oczywiście ten łosoś jak się go kupuje, to jest wypatroszony - trzeba tylko odciąć głowę i ogon, a reszta na dzwonka. |
||
|
|
|
#2926 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Ble, ble, bleeeee!!!
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Nadziejo wiem ze nie koniec ale bardzo sie staralm i uczylam duzo i taki marny efekt.
Nie chcialabym powtarzac bo ten papier to moja przepustka do lepszej pracy ![]() Mallo to byl pierwszy termin. Teraz mi pozostal ustny a ja jestem lepsza w pisemnym. Jesli ustny zawale to jak nic poprawka we wrzesniu. A ustny pojdzie mi kiepsciutko bo ona daje po 3 minuty na zadanie a to dla mnie za malo.
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
granatowo
A jak się teraz czujesz? Lepiej już? ![]() Frapo Weźmiesz się porządnie do nauki (nie tak jak ja dzisiaj) i wszystko pięknie zdasz! Nawet ten angielski
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2930 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. koniecznie ![]() 3. Pytaj Kamy, ona tam mierzyła i kupowała Cytat:
) A do kiedy ta promocja? Podjechałabym jutro po pracy. Muszę najpierw się upewnić, że Tż weźmie ją pod swoje skrzydła. Ja co najwyżej mogę zapłacić i zjeść. Zdecydowanie to gorsze niż surowe mięso ![]() Widziałam też billboard, że banany są za mniej niż 3zł/kg to przy okazji bym wzięła. Cytat:
Jak my się rozumiemy ![]() Cytat:
Jasne, mało przyjemne jest ponowne uczenie się tego samego materiału, ale tak jak kiedyś pisałam, ten angielski to może i na coś się w życiu przyda (bo reszta przedmiotów to naprawdę w systemie zdać-zakuć-zapomnieć), więc powtórek w jego zakresie nigdy za wiele Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ineso, a na ile porcji starczył/starczy Ci ten Twój byk?
|
|
#2931 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#2932 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie jadam ryb
|
#2933 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - chyba nie policzyliśmy tych dzwonków
Nie pamiętam kiedy kupowaliśmy, ale parę miesięcy temu na pewno. Próbowałam wyguglać, bo pisałam o tym tutaj na pewno - ale nawet sobie nie zdajecie sprawy ile mi wywaliło postów wizażowych z połączeniem ineso+łosoś Teraz nam się skończyły, a jemy różnie - czasem raz wtygodniu, czasem raz na dwa tygodnie. Myślę, że jak poprosisz pana w sklepie, żeby Ci pokazał rybę i oszacujesz wzrokiem to pi razy drzwi - ilość porcji Ci wyjdzie. Nie pamiętam do kiedy promo, chyba do poniedziałku - sprawdź na www w katalogu. Na banany się zbytnio nie nastawiaj, ludzie wykupują je na pniu. Poza tym - nie, żebym Cię nie doceniała, ale chcesz dźwigać tyle kilogramów?![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- O, to żeby jeszcze bardziej popsuć Wam apetyt to powiem, że tego łososia zjedliśmy też od razu trochę na surowo. Sushi home made |
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba lepiej, jestem po trzech setkach malinówki i serce mi już normalnie bije
Cytat:
Poprawka we wrześniu to też jeszcze nie koniec świata
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
nie dam się uczesać "w ciemno" ![]() Cytat:
![]() Oj Ale nie ma co się martwić, na pewno się zmobilizujesz i w następnym terminie zdasz
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzmi super i chyba naprawdę się opłaca Pierwotnie miałam zrobić Tż niespodziankę, kupić a potem przygotować obiadokolacje, ale finalnie chyba go wyślę jutro do południa (ma wolne, więc i tak bym nie dała rady zrobić tego po kryjomu), kupi, zrobi, ugotuje i to ja będę miała niespodziankę Może w godzinach porannych banany się uratują? Tak lubię je zmiksować z mlekiem
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja go dzisiaj użyłam (informuję, że 2ml wchłaniają się po 10 minutach całkowicie
), ale mnie trochę piekło . Co jest?Dokładnie! Mnie się nie chciało wyliczać ile mój obiad kosztuje (za to wiem, ile waży ).Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - jak akurat trafi na rzut bananów i potrąci kilku staruszków to szansa jest
a poważnie - to różnie bywa. Łososia opłaca się na sto procent w ten sposóbSdC - wystarczy jeden składnik, który Cię podrażnia i może piec ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- granatowo - głowę możesz podrzucić mnie. W gazecie |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podobne wnioski wyciągnęłam, ale nie mam aż takiego zaparcia w czytaniu składu . I cały czas jestem pod wrażeniem wchłaniania .
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Nie depcze krokusów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Mnie niektóre potrawy lepiej smakują na drugi dzień/po którymś tam podgrzaniu.
bo zamiast isc je przewrocic to ja sobie siedze na wizazu .
I w pierwszym momencie nie wiedziałam co jest grane i się wystraszyłam nie na żarty
), nigdy tak nie miałam.Wróciłam, rzuciłam się na jedzenie, nadrobiłam Was nie zauważając, że jest kolejna strona jeszcze i zasnęłam. Teraz się obudziłam, wypiłam setkę malinówki na podniesienie ciśnienia i nadal mi słabo 
aktualnie w Carrefour jest znów promocja 14,99/ kg. Jest to jednorazowy spory wydatek, no i trzeba mieć zamrażarkę. I porządny nóż, żeby go poporcjować

Wysypiać się