|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja narazie tak tylko o sobie bo nie wiem kiedy się ogarniemy
![]() Opis porodu może jutro uda mi się wstawić..było mega ciężko ale co się dziwić jak o 7 wchodziłam mniej więcej na salę porodową bez bóli własciwie i z uśmiechem na twarzy a 25 minut później darłam japonę na cały oddział niczym te niektóre bohaterki "Porodówki" z których zawsze się smiałam...hehe...położne mówiły że poprostu to za szybko jakby poszło i te bóle były własciwie bez przerw tak więc nie miałam czasu nawet "odsapnąc" między nimi...a synek tez taki krzykunek jest...rzadko płacze ale jak zaczyna to osiąga naprawde niebezpieczny poziom decybeli...w każdym razie jak tylko mnie przewieźli na salę poporodową to ja stwierdziłam że moge iść do domu bo w zasadzie to super się czuję...no i każdemu z Warszawy i okolic będę polecała Inflancką...począwszy od IP przez poródówkę a na oddziale poporodowym kończąc...a swoją położną to do końca życia będę super wspominać.. Urodził się leniuszkiem i mało brakowało żeby nas nie wypuścili bo cały czas spał, ja nie miałam mleka, jemu waga spadała...i puścili nas tylko pod warunkiem dokarmiania sztucznym...ech...mimo bólu i pokrwawionych brodawek zawzięłam się i dziś zaczęło płynąc mleczko ![]() Jutro jadę na zdjęcie szwów...nie nacinali mnie...pękłam malutko (położnej bardzo zależało na ochronie krocza - cudna babka) - niby 3 szwy...ale nie zaglądam tam...szczypie mnie no i nadal nie byłam na nr 2 w wc... No i na mailu foteczki syneczka ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-26 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Czesc dziewczyny
![]() Nie mam jak ostatnio tu do Was zagladac...tesni mi sie za Wami i za codziennym pisaniem i rozmowami ![]() ![]() Mam nadzieje, ze u Was wszystko.ok??? Moze dzis troszke nadrobie...choc watpie bo maz chory i tylko ja zajmuje sie malym i mezem tez oczywiscie... ![]() ![]() ![]() ![]() * trzymajcie sie cieplo kochane...i buziaczki dla Wszystkich maluszkow! Lece kapac mojego bezpepkowego ![]() ![]()
#2373 | |
Zakorzenienie
|
![]() Była dzisiaj u Nas położna i niestety Michałek przez tydzień przytył, aż 490g ![]() ![]() Chociaż on wcale, aż tak dużo nie je ![]() ![]() Dziś wogóle jakieś to moje dziecko nie spokojne ![]() No i przyszła niania elektroniczna wieczorem ją z TŻtem sprawdzimy ![]() ![]() ![]() A teraz głodna jestem jak cholera, ale Michałek chyba się wybudza więc nie ma szans na jedzenie ![]() Cytat:
Co do krwawienia ja krwawiłam ok 2tygodnie i nagle przestałam więc musiałam wybrać się do lekarza i mam antybiotyk po Nim zaczęłam krwawić ale malutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko wzięło smoczek
![]() i spokojnie sobie ssie (bo ciągle chce do piersi ale tylko cycać a nie jeść). Dziś był u mnie 5-letni siostrzeniec, dziewczyna mojego kuzyna z 4-letnią córką. Najpierw nie wiedziałam, że mam dzieci ale jak się rozfikali, to o Boże ![]()
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i podobno pomogło.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no nie wytrzymalam, podalam smoczek!!
![]() Ale cyce juz mi odpadaja, caly dzien mala nie spala tylko ciumkala, jadla i robila sobie krotkie drzemki przy piersi lub na niej... jak odkladalam do lozka, to ryk i oczy jak piec zlotych. Smoczka wcale nie chciala, ale ja przemoglam, no bo ile tak mozna...? Teraz lezy i ssie, chociaz widze ze zadowolona nie jest bo nic z niego nie leci. Ja tez zadowolona nie jestem w sumie, ale juz nie wiedzialam co robic ![]() I juz ryk... wiec ide. Ale mam poczucie winy przez tego smoka, tak nie chcialam go dawac... ![]() Ide dac jej piers, bo mi jej szkoda... ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-04-26 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | ||||||||||
Zadomowienie
|
T wrocil z pracy, zjedlismy na raty obiad a teraz zabawia Małego(stwierdzilismy,ze nie mozemy Mu juz dac podsypiac ,bo w nocy bedzie walczyl i "przetrzymujemy" do kąpieli 2h
![]() *odkad zaczelam pisac tego posta wlasnie wlaczyl syrene i T sie bawi w uspokajacza ![]() ![]() Swoją drogą wczoraj w koncu oddałam sie temu co lubie najbardziej- sprzątaniu i układaniu (wiem wiem brzmi jak choroba psychiczna;p), a moi Mezczyzni poszli na spacer po okolicy ![]() Od jutra chyba zaczynam ograniczenia smoka ![]() Cytat:
aa spiworek tez mamy,ale w zwiazku z tym,ze Roba "budza" rączki poki co u nas nie wchodzi w gre;/ Musze Go zawsze jakos "zabezpieczyc" i dlatego przewaznie spi na boku(wtedy nie robi "rece do gory". Cytat:
Ja staram sie sporo na brzuchu klasc,bo wtedy podobno latwiej bedzie Mu się "wywnętrznić" ![]() Z wyjmowaniem to roznie...czesto sam wypluwa.Ja staram sie za kazdym razem wyjac i przewaznie sie udaje. Czasem sie zassie i kilka razy wyjelam "sila" ![]() ![]() Ja ewidentnie widze zaleznosc smok=usypianie. Jego to ciumkanie uspakaja. Cytat:
![]() ![]() a powiedz w nocy Kaja tez spi ze smokiem? ..a jak wypluje i sie budzi to znowu Jej ładujesz,czy czekasz..az moze usnie sama. Ja juz sama nie wiem co z tym smokiem robic..czy oduczac..czy co. Wiem,ze za chwile pewnie zacznie trafiac piąstko do paszczy i tak czy siak cos bedzie ciumkał. Jednak nie chciałabym aby sie uzaleznil od czegokolwiek ,bo nie slyszałam o grupie Odwykowej Od Smoka ![]() Kurcze mam nadzieje,ze Ninka szybko wydobrzeje. Biedactwo wiadomo,ze chorowanie to nic dobrego. Dodatkowo bedziesz miala troche zachodu skoro Małe musza byc oddzielnie. Upilnowac te Mała Wędrowniczke pewnie bedzie Ci ciezko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najwazniejsze,ze Malutka przybiera ![]() Udało Wam się zakupić ten pakiet dla Małej? jesli moge zapytac to w jakimś Enelmedzie/Medicoverze, czy cos calkiem innego? Cytat:
![]() Cytat:
Co do pogody to my tez mamy takiego fuksa...wchodzimy do klatki,a za chwile ulewa. W sumie to nawet nie mam folii przeciwdeszczowej. A masz moze cos od slonca? ja rozwazalam parasolke,ale ostatnio natknelam sie na daszek przeciwsloneczny i bardziej do mnie przemawia Jest tylko problem aby to dostac ![]() Cytat:
![]() A co do spania Eryczka..wiesz co wydaje mi sie,ze to jak spi jest poki co uwarunkowane tym jak był w brzuszku ułozony. Robson tez miał swoją " ulubiona strone" prawa,wlasnie przez to,ze tak był skrecony w srodku. Jednak od pewnego momentu Maluchy nie maja tam za duzo miejsca i tj sie ustawia tak potem dluzszy czas musza wytrzymac. U nas tez byla stopka wykrzywiona i troche to trwalo zanim juz jej tak nie zginal. Mysle,ze poki co nie ma sie co marttwic..obserwuj poprostu jak to wyglada. Cytat:
![]() Miny dzieciowe sa przefajne. ja kiedys nie wytrzymałam i tak parsknelam smiechem,ze az biedny sie obudzil. Uwielbiam mine kiedy usteczka robia się w podkowke,a za chwile usmiech ![]() Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2378 |
Wtajemniczenie
|
Flower, Iw piekne zdjecia!!
Mala brawo za brak kikuta!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Laura wczoraj ważyła 3406gramów na wadze u padiatry, a na naszej domowej równo 3500g, ale zawsze była różnica jakaś. Teraz ważenie w przychodni będzie przed szczepieniem 10maja. Dzień dobry ![]() nadrobiłam na raty ![]() Kulka trzymam kciuki! ![]() Desia to już jutro ![]() ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o krwawieniu. Mi całkowicie wszystko skończyło się 4tyg i 3 dni po porodzie ![]() U nas zalatanie oczywiście, najpierw rano zanim się dobudziłam to było po 9.00 (Laurka w nocy po karmieniu nie chciała odrazu zasypiać, więc musiałam a to pogłaskać, a to podać smoczek - ja używam go z premedytacją niestety, bo mała ma potrzebę spania i ssania, ale jak zaśnie na dobre to wypluwa na szczęście; będę próbowała oduczyć pewnie przed pierwszymi urodzinami), potem przyszła ciotka na kawę (mega upierdliwa!), a następnie pojechaliśmy na dwie godzinki do "teściowej", bo TŻ się uparł ![]() ![]() ![]() Zmykam na mejla, bo naczytałam się, że same słodkości no i wreszcie nowe dzidziusie się pojawiły ![]() Laurka dziś skończyła 5 tygodni! ![]()
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Mravka, tak wykupiliśmy (w Medicoverze), w przyszłym tygodniu idziemy na pierwsza wizyte do lekarza. Jestem dużo spokojniejsza wiedząc że Kaja ma taką opiekę. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Flower widze znajome twarze na zdjęciu z porodówki - pani doktor często badała moją Kaję i tą pielęgniarkę też pamiętam. Jak Ty ładnie wyglądałaś!!! a Morfeuszek słodziak! ![]() iw32 piękne zdjęcia!!! ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Evvcia brawa dla Laurki za 5 tygodni! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-26 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Wtajemniczenie
|
Flower zdjęcie z porodówki wymiata
![]() ![]() ![]() ![]() iw32 mimo tych wszystkich przeżyć okołoporodowych jest się czym szczycić teraz, bo Filipek przystojniak ![]() ![]() ![]() ![]() Lena Kaja niedługo Cię wygryzie z wyrka ![]() ![]() Koniakonia napatrzeć się nie mogę na te Twoje córy ![]() ![]() ![]() Aguśka masz co dźwigać ![]() ![]() ![]() Gosia2612 Miałaś rację, że z tym kolorem wózka będzie Cię widać z daleka ![]() ![]() ![]() Ja też muszę w wolnej chwili jakieś fotki wrzucić może ![]()
#2382 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy to prawda ze sciagniete mleko mozna trzymac 12h w temperaturze pokojowej bo i w szpitalu i polozna mowi mi ze tak.
i musze powiedziec, ze Michałek dzisiaj sam obrócił sie z brzuszka na plecki ![]() ![]() Cytat:
np dziś dałam mu 90ml mm po 18 to teraz mi wisi na cycku i je bo głodny jest ![]() boje sie ze przytyje mi znowu nie wiadomo ile a tez glodzic dziecka przeciez nie bede. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Padam na pyszczek
![]() Karolca, moja Andrea też właśnie ostatnio tylko przy cycu by siedziała. Już ma brzuszek jak dzieci z Afryki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() A mi Morfeuszek kojarzy się z Matrixem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
chyba przejde całkowicie na mm bo po moim jest masakra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio założyłam Zuziaczkowi blog: http://zuziulek.blogspot.com. Jak macie ochotę to możecie tam sobie zaglądać. Jak tylko mam czas usiąść do komputera to właśnie na tej stronce spędzam najwięcej czasu, żeby moja Niunia miała małą pamiątkę ![]() Widziałam zdjęcia na mailu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Asika21 Czas edycji: 2012-04-26 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praktycznie wogóle nie spał mam dzisiaj z nim istną masakre ![]() A czasem są takie dni, że jest spokojny, ładnie śpi i kup robi znacznie mniej i nie w takich odstępach. Już mam dość tego jego cierpienia sama nie wiem co robić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Asika super blog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś też podałam smoczek, bo miałam dość trzymania Ewelinki przy piersi. Dla samego cycania, bo żeby chociaż coś ssała. Mam przynajmniej trochę spokoju na wieczór. Bo spanie? Gdzie tam!
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie mam sily i glowy poodpisywac!
Jestem zestresowana, boje sie jutra ![]() Jade dopiero na 12, wiec mysle ze sie rano odezwe. Ciekawe jak Kulkaaga, nie odzywala sie do nikogo? Bo moze cos przeoczylam, jestem dzisiaj do niczego normalnie!
#2391 |
Zakorzenienie
|
Desia, ale najpóźniej w sobotę będziesz miała maluszka przy sobie
![]()
#2392 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje wlasnie ze pojdzie mi chociaz szybko i sprawnie
![]() Uciekam spac dziewczyny! Do jutra!
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Desia trzymaj się tam, mam nadzieję,że wszystko pójdzie sprawnie i szybko
![]() ![]() Asika piekne zdjęcia, śliczne jesteście ![]() ![]() Mravka w dzień czasem dociskam smoka, bo on mi służy do przytrzymywania "wielkiego głoda" , ale też czasami jak wyleci to nic nie robię, Ona nie śpi , ale nie drze się to nie zmuszam do spania,w nocy to raczej odkładam ze smokiem, przytrzymuje ręką z łóżka ( i tu by mi się łapa Inspektora Gadżeta przydała) i jak zaśnie ( w sumie nie wiem kto pierwszy ![]() Iw ale miałaś przejścia ![]() Flower super zdjęcia, Morfeusz słodziutki , a Ty wyglądasz na porodówce jak na leżaku w spa ![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz za miłe słowa odnośnie moich Babeczek ![]() Ja właśnie usiadłam , kręci mnie w nosie i drapie w gardle, chyba wezmę panadol na noc.Dzień upłynął , a raczej rzekłabym usmarkał pod znakiem ninowej choroby,syropy i czopki chyba zrobiły swoje , bo teraz pierwszy raz temperatura spadła nawet poniżej 36,7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Desia
![]() ![]() ![]() Ja leze juz w lozku. Moja Zabenka nakarmiona slodko spi ![]() ![]() Dobranoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
Iw32, ale mialas przezyc kochana! Ale najwazniejsze ze juz jestescie razem w domu
![]() ![]() ![]() Flower, porod- ekspresowy mialas, czyli w sumie marzenie niejednej z nas ![]() ![]() Cytat:
Ah KOnia, dzieki raz jeszcze za to co napisalas Mravce o tym smoku! Ja normalnie mam juz jakas paranoje na tym punkcie, no ale musi Ania kiedys spac. Dzis caly dzien byly walki miedzy karmieniami, dopeiro po ostatnim udalo sie zasnac i to bez smoka. Zaraz bede leciec i wybudzac zeby nie przekroczyc 3.5h, ale stresiora mam... Apropos ramienia Inspektora Gadzeta to kombinuje czy by nie przystawic lozka do lozeczka, wtedy bedzie latwiej podac/przytrzymac smoka w razie potrzeby... Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-04-26 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rybka nie miej wyrzutów...lepiej smoczek niż kciuk albo żeby Ci zrobił żelki z piersi...ja już do szpitala wzięłam ze sobą...no ale narazie obywa sie bez...on i tak tylko śpi i śpi... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy chłopczyków dzis zobaczyłam że Synkowi z małego wypływa kilka kropel takich gęstych pomarańczowych...to normalne ? Miała tak któraś? |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 12, 15, 18, 21, 12, 3, 6, 9. O tych godzinach najczęściej je. Zdarzają sie przesunięcia i zamiast 3 godzin są 4 godziny przerwy, ale wtedy mam jak w banku, że kolejna będzie miała 2 godziny. Czasem bywa, że przerwa w jedzeniu to tylko 1,5 godziny bo Ewelince nie chce się spać. Myślę, że nie jest źle ![]() Dziś się popluskała się w wanience. Daliśmy jej duzo ciepłej wody, pochlapałą nóżkami, rączkami. Usmiechała sie łądnie, dała do wymycia cała szyjkę ![]()
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja łóżeczko łapą przyciągam do wyra, tylko mi się teraz trudniej rękę przeciska ,bo zamontowałam karuzelę. Ja dzięki smokowi wyrobilam Małej regularność jedzenia i myślę,że ten Jej spokój to też po części z tego się wywodzi, ale największa zasługa tej Malej Bulinki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | ||||||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlugo czekaliscie,wiec naprawde jest powod do radosci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wrzuc koniecznie fotki swojego sloneczka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie ma problemow z tego powodu,nic go nie boli,wiec nie mam czym sie martwic,tyle ze roboty wiecej przy malym osrusku ![]() Kochana kciuki z calej sily trzymam za ciebie!!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.