|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
U nas kupa to święto Są nagrody, Michał chodzi z nami do wc i pokazujemy mu jak fajnie jest zrobić kupę
|
|
#1502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mały mleka w formie mleka nie pije ,ale je kaszę manną na mleku krowim rano i wieczorem codziennie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mleka nie pije wcale ,tylko je kasze łyżką ,tak od 6 miesiąca ale nawet jakby pił z butelki to juz bym dawno zabrała i kombinowala inaczej U nas kupa jest codziennie zawsze po sniadaniu , codziennie też je kiwi pewnie to tez ma wpływ , chleb pełnoziarnisty albo graham ,jeśli wasze dzieci mają dietę bogatą w błonnik to zatwardzenie może powodować sztuczne mleko ,tam jest zelazo. Pamiętam jak po porodzie miałam brać żelazo bo hemoglobina mi spadła i brałam przez parę dni to myslałam że umrę na kiblu ,zaprzestałam pod groźbą anemii nawet .Być może wszystko zależy od organizmu ,jednemu nie będzie wywoływac skutków ubocznych a drugiemu... A no i jak Miko przez jakis czas próbowałam paść sztucznym mlekiem to też były problemy ,dlatego od 6 miesiąca jest na krowim. Oczywiście to moje zdanie niczego nie chcę narzucac nikomu ![]() Za oknem na termometrze w słońcu 30stopni |
||||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzonka! |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez upal. Dzisiaj jezdzilam na rowerze w krotkim rekawku, super jest.
Maly jak jestesmy w domu to na balkonie siedzi i przesypuje ziemie z jednej donicy do drugiej. Musze pomyslec o prowizorce piaskownicy na balkonie .
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja nie wiem czy to mleko czy nie, zmieniłam kilka rzeczy na raz i się z kupą poprawiło. Najmniej obstawiałam mleko ale tak poradziła pediatra
Teraz skończę opakowanie mm i już nie kupię więcej. Myślę nauczyć Michałka pić wodę przynajmniej na drzemkę. I tak sporo nabiału wcina więc dodatkowa porcja mleka mu nie potrzebna (kiedyś robilam mu badania to miał wysoki poziom wapnia) Wczoraj Michaś dostał rowerek. Największą frajdą było składanie go. Chwilę pochodził z nim między nogami i tyle. Dziś wzięliśmy do ogródka na trochę ale też nie chciał za długo chodzić. Nie czuje się chyba pewnie siedząc na siodełku bo nie sięga żeby całymi stopami stanąć. Chyba będziemy musieli chwilkę poczekać i spróbować znów.
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja tez pije mleko z butelki mimo, że resztę pije z kubeczka lub szklanki bez żadnego problemu. Już nie raz próbowalam dać mleko w niekapku czy szklance- to wzięła dwa łyki i odkładała. u nas to jeszcze jest ten problem, że ona jak sie rano obudzi koło 5-6 to dostaje mleko i po nim zasypia dalej. próbowałam już jakieś 4 razy jej nie dawać to juz było po spaniu. A jak dostanie to dosypia nawet do 8. Więc wole jej go nie zabraniać
![]() A mleko uwielbia. Zawsze przed spaniem woła "mamusia, mleczko" i nie ma mowy o oszukaniu czym innym Cytat:
Cytat:
![]() No własnie... a co z Minką?? ![]() Aaaa... i Megi nam się cos tu wbić nie może... pisz co u was
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:01 |
||
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał nigdy z butelki ze smoczkiem nie pił - nie chciał, dostał od razu niekapka...
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
mrowka- Co u was/ My jednak chyba nie bedziemy jechac do Pleszewa :/ choć namawiam nadal tz-ta
jeszcze nie wszystko stracone. No chyba, że Wy mi wybędziecie... ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Oczywiście jak ja jestem to tu pustki no chyba już maluchy śpią a nie ganiają po dworze? ![]() Ja dzis po pracy od 16.30 do 19.15 siedziałam z małą na placyku. dzieci był wysyp. Ledwo się mieściły w piaskownicy Pierwszy raz mała sama zaciągnęła mnie do domu mowiąc "mamusiu, idziemy na spacer z lalusią, już nie chcę kopać w piachu" <lala w wózku była z nami> Przez ten czas nie chciała siusiu. Pytałam co chwila bo dawno nie robiła- w domu też. Ale szkoda jej było czasu. Dopiero w drodze powrotnej zawołała
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:33 |
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
Co do picia to Olka pije z lovi 360 picie w przedszkolu w domu z butelek od wody kubusia piją , lub z kubeczków tych ikea zwykłych . Zresztą talerzyki i całą resztę też mają z tej seri . Olka już się nakarmić nie da , wszystko musi sama . Zresztą u niej nigdy nie było problemu z butlą , bo ona w zyciu nawet 100ml mleka z butli nie wypiła . Szymek sam pogardził butlą jak miał 1.5 roku robiłam mu rano mleko ale już coraz mniej wypijał , w końcu sam powiedział że nie chce . Na noc zjadał kaszę , ale przed kąpielą . Ale dziś fajowa pogoda była , mam nadzieję że tak już zostanie .
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też już od dawna nakarmić się nie da. Wszystko tylko "siama" i "siama". Nawet jak je zupkę to rzadko coś nabrudzi. Pięknie już je
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mrowka z Pleszewa? |
||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, z Konina. Mamy po drodze z Torunia. Ale raz nam się udało tylko spotkać
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dziś dostało od babci ktora wrociła z niemiec jeden z prezentów http://allegro.pl/hello-kitty-mikrof...275580512.html wyobrazcie sobie co mam w domu...
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
yo yo
Z tego co pamietam ![]() Pop super wiesci , krok do przodu , jak z badaniem oczu, wyniki byly czy beda? wszystko okey? Madzia dajesz dajesz , fajna fotka , pamiatka , czesto sa te biegi?Nataszka slodka mala .Maly mi w aucie spal Moj od dawna juz niechce pic m.mleka , nad czym ubolewam , tam sa rozne witaminy, vit D, itd. Robie mu tosty z zoltym serem, jogurty, mleko czasem ale cos ne rpzepada z aplatkami z mlekiem i actimel, to chyba styknie . Lind gdzie robilas te badanie na wapno w zwyklym laboratorium ta? Chyba zrobie jak bede w pl. Wiecie jaki moj tz to CZUB no CZUB jakich malo. Bylismy na zakupach ok 40 km od domu |
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, u nas jest szał na miki, skarpetki, koszulki, czapki, worki jakieś, naklejki na ścianach, książki, gazety, mozna tak wymieniac i wymieniac ale od 2 dni mowi o DORZE.... kojarzycie??? ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- az Ci zazdroszcze, moja jest nie sprzedajna, jak ja mam jakies klientki to ona nawet do pokoju nie wejdzie... czy ona z tego wyrosnie??? mam nadzieje!! |
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to leci , spiewa , zaczepia ![]() Cytat:
Moj oglada dore czasami. Moze i wyrosnie a moze nie, ja do tej pory jestem wstydliwa .
|
||
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
mONKA
Moja się wstydzie ale na początku i wisi mi na kolanach , a potem już nie ma problemu . Szymek nigdy się nie wstydził
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Badania robiliśmy w zwykłym labolatorium, Misiek dostał skierowanie po złamaniu ręki. Muszę syna pochwalić. Dziś był dzień bez wpadek (nie licząc kupy do pieluchy przed drzemką i zlanej doszczętnie pieluchy po drzemce ) A byliśmy jakiś czas w mieście, w aucie sporo czasu... Nie woła ale ładnie trzyma. W sumie sikał tylko raz pod krzaczkiem![]() Wczoraj dłużej nas nie było i też super ale w domu 2 wpadki wieczorem - ale to nasza wina bo nie zabraliśmy go do wc w porę
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala to sie boji , bo kazdy wiekszy, oo zaosnety czy cos . Teraz kwestia jest taka czy beda tam swiatla, akurat tutaj byly, a nie zawsze sa i biegla bym jak glupia za autem , w sumie tera bieglam, ale nie daleko . Troche sie zasapalam
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, od jutra tez sie zabieram, u nas dzis z rana zimno , chlopdno bylo, padalo, a po poludniu korka goraco sie zrobilo . Wezme tez rowerek , obym nie musiala jego i rowerka taszczyc ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ty , ty mu nic nie mowi, bo jeszcze ty bedziesz biegla , bo bedzie chcial w praktyce sprawdzic czy tez cie to bawi Ja kiedys mojego starszego zamknelam w aucie . A on gowniarz byl to nie kapowal o co chodzi i jeszcze spal w foteliku . Klucze w aucie byly.
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już sprawdzam![]() U nas to ja jestem kierowcą a tz chodzi z wózkiem... no i świateł nie ma tam gdzie najczęściej zakupy robimy - no sa tylko spoooory kawałek by musiał biec
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Polecialam na droge i zatrzymywalam, babka mi pozyczyla i otworzylam |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za pamięć czasu mi brak ostatnio, do tego mała się ryczka i maruda zrobiła pracę magisterską muszę skończyć i egzaminów trochę miałam nawarstwiło się i już nawet na bieżąco nie jestem
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
monka jak Boga kocham ja tak kiedys tz zostawilam,na szczescie mial nie daleko,przyszedl a ja zdziwiona gdzie on byl,taki jakis dzien roztargniony mialam,telefon rozladowany w samochodzie;p jaja byly,jego mina bezcenna,ale moja jak stanal w drzwiach jakbym ducha zobaczyla.
Moje dziecko nigdy nie bylo wstydliwe i nie jest ,maluch tez sie smieje doslownie do wszystkich,wystarczy ze ktos przy wozku stanie a ta jakby miala skrzydla latalaby jak golebica. Oczywiscie my caly dzien na dworze,doslownie ja na ramiaczka krotkie gacie japonki,mloda krotki rekaw maluch bluzeczka na dlugi -bajka!!!! ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- monka ja jak jezdzilam starym oplem kadettem to otwieralam 2 kadetty kolegos swoimi kluczykami,ale oni mojego nie mogli ![]() spadam na film. Jutro piekna pogoda,grill i caly dzien na dworze.
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia hahaha no dobrze , ze nie musiala daleko zapierdzielac
. Ja mam jakis zamek zjechany, ale kij z tym bo to gruchot Jutro na TVN Style leciec program o 8 letniej anorektyczce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Są nagrody, Michał chodzi z nami do wc i pokazujemy mu jak fajnie jest zrobić kupę

. Ogladała wszystko, macała, przekładała na wieszaczkach i półkach a mierzyć nie i koniec. Oczywiście kupiłam "na oko" czyli z kartonikiem odbitej stopy i innym butem na wzór. Mam tylko nadzieję że nie będą za wąskie. Można wymienić ale byłoby mi szkoda bo skórzane elefanty w fajnej i atrakcyjnej cenie.
Teraz spróbuję powoli wrócić do zwykłego mleka, może rozcieńczonego

no chyba już maluchy śpią a nie ganiają po dworze?
mowiąc "mamusiu, idziemy na spacer z lalusią, już nie chcę kopać w piachu" <lala w wózku była z nami> 

, od jutra tez sie zabieram, u nas dzis z rana zimno , chlopdno bylo, padalo, a po poludniu korka goraco sie zrobilo