|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Hej
![]() Napisałam dziś strone wstepu do pracy magisterskiej... Najgorsze dziadostwo na świecie... Mam zamiar zrobic połowe teraz w czasie weekendu majowego. Pierwsza strona najgorsza - już za mną ![]() Ide spac, padam na twarz ![]() Papa
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że z Dzidzią wszystko dobrze ![]() No i jeśli potrzebujesz wyciszenia, to słuchaj sie siebie, Twój organizm wie, czego teraz potrzebuje A możesz wmówić zdjęcie Dzidzi ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [QUOTE=wieka22;33792602]Witajcie ) [\QUOTE]Szkoda ze tyle nerwów i znowu nie wyszlo No ale to dla dobra Synka, katarek jest i tyle...Ale z drugiej strony możecie spędzić aktywniej majowke Dobrze ze interesują sie ciezarowkami, prawidlowo
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja farbowałam w zeszłą sobotę, ale farbą bez amoniaku. Cytat:
Cytat:
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie jest problem;/ bo zapomnialam wziasc zdjecia;/ naprawde;/ tyle mialam tych papierow jeszcze ze szpitala, On mi dawal jakies kartki, tu kurtka, tu torebka... kapnelam sie w tramwaju;/ jak dzwonilam do mojemu TŻ i mowilam Mu ze w domu pokaze zdjecie;/ nie wiem jak ja to zrobilam;/ jestem wielka;/ az glupio sie przyznac;/
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie z PM2011 pamiętam ![]() Kochane moje.Też mam ten olejek z Rossmanna ![]() uwielbiam jego zapach![]() Ale dzis miałam masakre.. Wymiotowałam rano chyba 3 razy.. poszłam na obiad na miasto i ... masakra.. ledwo do domu doszłam, było mi słabo i brało mnie na wymioty... A miałam pare dni przerwy od mdłosci .. tylko wtedy były TYLKOmdłości a teraz juz wymiotuję... Nie chce tegoo
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
MiciaKicia,
Kurcze, te mdłości i wymioty to naprawdę meczarnia... Próbowałaś z vit. B6? Mi trochę pomaga, czuje poprawę a jutro zaczynam dopiero 8 tydzień, wiec powinno niby być gorzej niż lepiej. A wymioty nie dają Ci ulgi? Ja to mam wrazenie ze jakbym zwymiotowala to by mi sie polepszylo. Ale mnie tylko muli i mdli, nie haftuje... ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Ja coś wiem na ten temat, prace dwa lata pisalam ![]() Będę Ci kibicować.
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do brzucha ja jestem szczupla ale za to brzuch mam jak bania i ciagle ejstem glodna...dopiero co zjadlam 4 skibki z serem smazonym iznow jestem glodna leze w lozku i mnie ssie i sie zastanawiam czy jesc czy poczekac do rana...zwariuje dojotka super ze wszytsko ok i maluszek juz taki duuuży! wieka biedny ten Twoj synus ale trzymma kciuki bedzie dobrze )---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- mystique trzymam kciuki abys wytrwala w postanowieniu ja napsialam swoja prace w meisiac tyle ze zabralam sie za nia meisiac przed obrona i oddalam w ostatni mozliwydzienmialam takieigo promotora ktory centralnie mial gdzies mnie i moja prace i od razu chcial wszystkie rozdzialy.nigdy nawet mi jej nie poprawil, podejrzewam ze nawet nie przeczytal:-]..akurat nei bylo to fajne bo na innych trzech studentach sie skupil, pomagal im a mnie mial w nosie bo wybralam temat ktory mu sie nie podobal ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna,
to jest okropne - mam to samo, zjem i ledwo skończę czuje ssanie To jest jakaś masakra...a ja jeszcez sobie odmawiam rożnych niezdrowych rzeczy i przez to ciagle chodzę niezadowolona (nieszczęśliwa jak mawia mój mąż). No i i tak tyje - tzn potwierdzi to na 100% nowa waga, która jutro kupię. Wyobraźcie sobie moja minę - wchodzę dzisiaj na wagę 0a tam....115,6 kg Ja zaspana, zanim zakumalam ze coś jest nie halo z waga, to musiałam mieć niezłą minę
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaa
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha hahaha DOBRE!!!!!! ja pewnie będę tyle ważyć pod koniec ciąży!!!!
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropo wagi.. no ja normalnie ważę ok 50kg. Waga mi sie narazie nie zmieniła, nadal 51. No ale to dopiero 7 tydzień
|
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
o, jestem pierwsza
![]() dzień dobry dziś wraca mój Tż z dwutygodniowej delegacji, będę go miała tydzień ale wróci po następnych 2 tygodniach, bo mamy komunię jego chrześniaka muszę trochę ogarnąć siebie i nasze apartamenty całe 2 pokoje i kuchnię
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo to zapowiada Ci sie całkiem miły dzień kochana ![]() Tylko nie szarzuj z tym sprzątaniem, coby brzucho potem nie bolał. Kaaaasia, Jesteś tu? To znaczy w pracy ![]() Czy dzisiaj wolne i śpisz smacznie
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja dzisiaj wcześnie, bo musiałam się zarejestrować na wizytę i już nie mogę usnąć. Oczywiście nie mogłam się dodzwonić, więc zarejestrowałam się internetowo, zadzwonię tylko później spytać czy na pewno się zapisało 19.05 o 10 mam usg z badaniem przezierności, itp., a o 11.30 wizytę u mojego lekarza ![]() Mnie dzisiaj czeka pakowanie, bo jedziemy do rodziców na weekend majowy.
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj to będziemy trzymać kciukasy...ale to jeszcze troche ![]() Nie lubię pakowania, ale weekendy majowe to i owszem. Ty tez sie tam nie nadwyręż nam przy tym pakowaniu, ok?
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca wszystkie brzuchatki
Ja już w pracy.. i znowu zapowiada sie zabiegany dzień Od miesiąca cały czas coś robię , cały czas coś sie dzieje.. Nie pamiętam już kiedy tak naprawdę odpoczęłam i przeleżałam w łóżku cały dzień .. ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym chyba tyle bez TŻeta nie wytrzymała ..
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pocieszam się, że weekend majowy szybko minie jak zawsze, a potem to już niedługo ![]() Ok
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja weekend majowy spedze rozpakowywując pudła Ale nie daruję TŻetowi .. chociaż jeden dzień musimy się wybrać gdzieś za miasto .. jakieś rowerki / kajaki .. Musze odsapnąć ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-04-27 o 07:59 |
|
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My pewnie będziemy jeździć nad pobliskie jeziorko połazić, a tak to w domu. Sezon grillowy trzeba rozpocząć Mam nadzieję, że cały weekend będzie taka piękna pogoda
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O i grilla przy okazji zrobimy ..zjadłabym kiełbachę ..
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
karolamankowa koffana nie przejmuj sie jedzeniem ja raczej zdrowo nie jem ale cooo poradzic ja mam zachcianki na kebaby pizze frytki lody czekolade aaaa tak wogole to ciagle jestem glodna umyje zeby poloze sie do lozka i wstaje po jedzenie bo nie wytrzymam wczraj zjadlam 3 jablka i banana msuze zaraz isc kupic jakies owoce i nimi sie zapychac boooo za chwile bede miec najwiecej na plusie
i mine czarnamadonne bo my idzimy rowniutko z kg o ile dobrze pamieytamco do mdlosci dziewcznki koffana trzymam w kciuki zeby wam przeszzlo co do zdjec tooo bardzo dziekuje faktycznie sukienki mamy podobne ale to przypadek mamy w nich jeszcze pare fotek pozniej wam pokaze nawet na weeken majowy mysle ja ubrac poki jeszcze wejde noi niuni w tym roku tez kupilam ta sama tylko wieksza wogole uwilbiam sukienki z hm dla dziewczynek a njagorsze ze nie mamy sandalkow a tu upaly maja byc najwyzej bedzie w ttrampkach albo na bosakach biegac bo za bardzo nie mam kiedy pojechac aaa moze po niedz sie nam uda jakims cudem wyrwac |
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień!
Jak dobrze , że majówka już za chwilę. My pewnie pojedziemy do znajomych, rodziny na grilla. Karolamankowa wyobrażam sobie strach w twoich oczach jak stanęłaś na wagę ![]() Happy-eve trzymamy kciuki za wizytę ![]() ![]() DeKajka czy nasze kciuki z wczoraj pomogły? Kurcze nie wiem jak wy ale nie mam się w co ubrać w taka pogodę. Nogi biją bledościa po oczach- a tu nie można się opalać Nic mi się nie chce w taka pogodę- iść do pracy, do szkoły... Ech.....
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
my jedziemy w niedziele na 2 latka do sostrzenia a pozniej 5 mam bierzmowanie a po nim zostaniemy u moich rodzicow na nooccc
i tooo nasza majówka hehe przynajmniej gabrysia bedzie szczesliwa bo wybiega sie z adusiem
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Aha . zapomniałam . bradzo dziekuję dziewczyny za wczorajsze kciuki
niestety nie wyszło to co wyjśc miało.. No ale widocznie tak miało być ..
|
#446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobrażcie sobie, że mnie sie mdłości skończyły... No chyba, że to jakaś wstrętna cisza przed burzą Normalnie pyszna kanapeczka!! Cytat:
Jak napisałaś ją w miesiąc to ja dam rade napisac ją w dwa miesiące Cytat:
To byłoby straszne |
|||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
co do mgr to ja dalam do sprawdzednia i mi nie oddal poprawionej poweidzal za tydz sie bronmy prace dobre
|
|
|
|
#448 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smaruję się codziennie wieczorem przed snem. Choć nie powiejm parę razy zdarzyło mi się zapomnieć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Następnym razem napewno się uda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też już mam taki malusi okrąglusi Jak założę coś obcisłego to już ludzie na ulicy zwracają na niego uwagę ![]() Cytat:
Kto by pomyślał, że tak potoczą się sprawy i spotkamy się jeszcze na tym wątku Cytat:
![]() A próbowałaś jakichś specyfików na nudności, np. imbir? Cytat:
![]() Podziwiam Cię,że wytrzymujecie taką rozłąkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I w ogóle to dziś zaczynam baaardzo dłuuugi weekend. Wracam do pracy dopiero w przyszły piątek (o ile nie zrobią nam wtedy wolnego) A we wtorek mój TŻ ma urodziny- 24 ![]() mam nadzieję, że pogoda będzie ładna przez cały tydzień ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Chyba nasze kciuki nie zawsze działają
|
||||||||||||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka a coś sie złego stało?
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Złego ? nie
.. Wiecie co zauwazyłam .. ? od początku ciązy brałam witaminy Falvit Mama .. tak sama zadecydowałam bo znam siebie i wiem jak sie czasem odzywiam .. Ale co najwazniejsze wogóle nie miałam mdłości .. dosłownie zero .. Od ponad tygodnia nie biorę tych witamin bo chcialam sprawdzic jak moj organizm zareaguje .. I powiem wam ze wlasnie od tamtego czasu zaczely mi sie codzienne .. Mysle ze to moze witamina B6 tak na mnie dzialala .. Wiem tylko ze znowu zaczne je brac bo mialy na mnie zbawienny wplyw ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

moje to porazka troszke;p mialam okropna fryzure;/ normalnie dramat;/;p 
) [\QUOTE]
Łeeee..

, nie ważne co)

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

.. Musze odsapnąć ..
Mam nadzieję, że cały weekend będzie taka piękna pogoda 
28.08 2010 Nasz Dzień
niestety nie wyszło to co wyjśc miało.. No ale widocznie tak miało być ..

..
.. Ale co najwazniejsze wogóle nie miałam mdłości .. dosłownie zero .. Od ponad tygodnia nie biorę tych witamin bo chcialam sprawdzic jak moj organizm zareaguje .. I powiem wam ze wlasnie od tamtego czasu zaczely mi sie codzienne
.. Mysle ze to moze witamina B6 tak na mnie dzialala