|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
dbaj o siebie!!!
#2403 |
Zakorzenienie
|
Zgłaszam się że żyje i czytam ale nie mam sił pisać.
#2404 |
Zakorzenienie
|
Ja też mykam już spać, bo oczy mi się zamykają..
Część rzeczy przewieźliśmy, dokupiliśmy też pędzle i inne pierdoły... ![]() To dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Emilko, dbaj o siebie
![]() ![]() Evel, widziałam inne Twoje torty - są super. Czy mogę spytać robisz je na sprzedaż, czy 'hobbistycznie'? Czemu nie masz siły? Co się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emilia dbaj o siebie ![]() Dobry wieczor ![]() A co tu taka cisza ![]() Bylismy w M ![]() ![]()
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie zrobilam lazanie ![]() ![]() Dziewczyny to prawda ze do porodu nie mozna miec wymalowanych paznokci? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym (cytat): mgr Magdalena Witkiewicz, położna Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu? Po pierwsze: W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz. Po drugie: Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu. Po trzecie: Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany. Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ![]() ![]()
![]() |
#2410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde to ja na szybko bede musiala zmywac lakier bo zawsze mam wymalowane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może Twój wybrany kolor wyjdzie ładnie, ja tylko mówię, że nasz efekt nas rozczarował ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może poród Cię aż tak nie zaskoczy, żeby zmywać lakier na szybcika ![]() Dziewczyny, a farbujecie włosy w ciąży? bo różne opinie krążą, czy się powinno czy nie... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje,z e jakos to bedzie wygladało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- ![]() Butter ja farbowalam ![]()
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane!!!!
![]() ja się melduję, że wszystko ok ![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc przez to bardzo mi się dzień dłuży, a myślałam, że będzie wręcz przeciwnie. Z TŻem rozmawialiśmy przez kamerki na skype (Bogu dzięki za ten wynalazek) i mi trochę ulżyło, a TŻ mówi, że wręcz przeciwnie, bardziej tęskni ![]() ![]() Nadrobię Was przed spaniem, bo jeszcze jedziemy na sklepy z siostrą. Buziaki ![]()
#2414 | |||||
Zakorzenienie
|
UWAGA: przelatuję!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Ja też kiedyś strasznie się wściekałam, ale od kiedy sama dużo jeżdżę, to zmieniłam trochę podejście. Co prawda ja nie zarobiłam jeszcze żadnego mandatu (jak to możliwe?! ![]() Więc po prostu odpuściłam trochę, bo sama mogę w każdej chwili mandat przywieźć. I jeszcze jedna kwestia - Twój mąż też zarabia i na pewno też jest wściekły, bo zdaje sobie sprawę z ogromu wydatków, jakie Was czekają. Nie złość się ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Choć bardziej od dziania się czegoś panuje u mnie brakoczas...
![]() |
#2415 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurczę, zabrzmiało jak horror ![]() Ale ja po prostu nie wyobrażam sobie ciąży mnogiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o krew pępowinową, to gdzieś ostatnio czytałam (chyba nawet na stronie instytutu, który się tym zajmuje), że takiej krwi nie można zastosować przy dziecku, z którego pępowiny się ją pobrało - ewentualnie dla rodzeństwa. Zdziwiło mnie to, ale może rzeczywiście tak jest ![]() Mnie przede wszystkim zniechęcają koszty. A poza tym dla mnie to trochę jak wywoływanie wilka z lasu. Onyks, czytałam o działce - super! ![]() Co do chrapania - mój mąż też chrapie, ostatnio ze wzmożoną intensywnością. I też dopuszczam się łapoczynów ![]() stokrotka - ![]()
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Witam u podnóża dłuuuuuuuuuuuuuugiego weekendu!
![]() Tak tak - szef zaakceptował wniosek urlopowy ![]() Co prawda nie jedziemy nigdzie ani też konkretnych planów na ten czas nie mamy, ale potrzebuję odpoczynku ![]() Niestety mąż nie będzie miał wolnych całych 9ciu dni (zwłaszcza, że jutro i pojutrze ma jeszcze zajęcia na uczelni ![]() ![]() W planach na pewno sprzątanie piwnicy (która widziała piwnicę, do której nie można wejść?! ![]() ![]() Przysięgam dziewczyny - chyba do niczego w życiu nie zabierałam się tak, jak do tej pracy ![]() Wczoraj dostałam telefon służbowy, więc oficjalnie zostałam przywiązana ![]() ![]() Poza tym dobrze. Pogoda nastraja baaardzo pozytywnie i pysk sam się śmieje na widok słoneczka ![]() Wczoraj mieliśmy po pracy wyruszyć na rolki, ale tak mnie rozbolała głowa i tak się ciężko poczułam, że niestety musieliśmy to odłożyć. Chyba ciśnienie szalało, bo byłam kompletnie pijana, nieprzytomna i jakby mnie ktoś młotkiem w głowę trzasnął. Wieczorem, po tabletce p/bólowej przeszło i byłam tak rześka, że mogłam siedzieć do nocy. Efekt taki, że zanim zasnęłam, to chyba z 1,5h powierciłam się w łóżku. Nienawidzę nie móc zasnąć ![]() Miłego piątku Kochane! ![]()
#2417 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Wlasnie siedze sobie w poczekalni,bo mam robiony test na glucose.Wypilam juz soczek,powiem wam ze mi smakowal. Teraz 2 godz. oczekiwania.Wzielam sobie "jezyk niemowlat" do czytania.
#2418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzięki ![]() zdjęcia nie pokażę, bom gruba ![]() dzięki ![]() A ja już wstałam, zjadłam śniadanie, mały jeszcze śpi, a za oknem kolejny piękny dzień ![]()
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie będę się spierać, bo specjalistą nie jestem...ale dla mnie to głupota... ![]() Mam nadzieję, że dzień mi szybko zleci...chociaż głowa mnie trochę boli... ![]() Amani super, że już na miejscu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
witaj kochana ![]() ![]() [Blonde ja farbuję normalnie od samego początku. Amani witaj ![]() Nikita ale by było z tą ciążą mnogą ![]() Strong tak czytam "roztrzaskać te piersi czy nie" i az zgłupiałam co ty chcesz robić, dopiero doczytała, że kotlety ![]() U nas lipa. Mąz wrócił wczoraj i nawet cześć mi nie powiedział (a ja jak dobra żona przygotowałam obiadek). Zjadł, poszedł do salonu i tak się spędziliśmy cały wieczór. Ja siedziałam i czytałam książkę a on obok gapił się w TV. Zarąbiście. Było mi bardzo przykro, bo co jak co, ale to ja mam powód aby się gniewać a nie on. Nawet brzuszka nie dotknął aby się z małą przywitać no cóż... dziś jak szedł do pracy (a miałam do niego sprawę) to 3 razy musiałam ponawiać pytanie aż raczył mi coś tam odpowiedzieć (półsłówkiem). Nawet nie wiecie jak mnie to wkurzyło. Normalnie jak zacznę dziś rodzić to sobie sama pojadę do szpitala a ten niech się dalej gniewa, a co ![]() ja wczoraj skończyłam czytać "język niemowląt" zarąbista książka ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-04-27 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- hej dziewczeta, może mnie trochę nie być bo ... mąż przyjeżdza!!! :P miłego długiego weekendu!
![]() |
#2422 | |||
Zakorzenienie
|
Helo.
Ale dziś piękna pogoda ![]() Szkoda, że muszę spędzić cały weekend na uczelni ![]() Cytat:
A co do przedpokoju, to może po prostu my dobraliśmy brzydki kolor. Ale był na prawdę paskudny ![]() Ja próbuję namówić męża na przemalowanie kuchni, ale na razie kiepsko mi idzie ![]() Co do farbowania, to pytam z ciekawości, bo wiem, że są lekarze, którzy odradzają i są tacy, którzy mówią, że nie ma to znaczenia... Cytat:
Poza tym właśnie jest skype, możesz gadać z TŻ ![]() Cieszę się, że dotarłaś cała i zdrowa... Cytat:
![]() Przekaż mu ode mnie, że jestem zawiedziona jego brzydkim i niedojrzałym zachowaniem ![]() ![]() Aaby, co się nie odzywasz w ogóle prawie? Jak się kociki miewają? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry kochane.
![]() Wczoraj cały dzień spędziłam u rodziców i nie miałam kiedy się odezwać. Odwiózł mnie do domu chłopak siostry - na motorze!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Butter jak się do mnie odezwie to mu przekażę
![]() My tez w sypialni mamy 1 ścianę w innym kolorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Dlatego obwieszczam, że jak coś to sobie sama jadę dziś do szpitala bo na co mi wsparcie pogniewanego męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Podczytywałam Was wczoraj ![]() Jakaś rozmemłana dzisiaj jestem ![]()
#2428 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy dziś przyjdzie moja bransoletka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Konto usunięte
|
No nic, ja zmykam póki co.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Wtajemniczenie
|
Godzina juz minela.
Slabo mi troche i niedobrze,obym wytrwala jeszcze godz. Poczytalam troche ksiazke ale nie moge czytac bo mi sie w glowie kreci.takze siedze i patrze w okno.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.