Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 20:00   #2401
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Kochane Moje Pisze tylko ze u nas wszytsko ok, strasznie zalatana jestem. Odezwe sie jakos w weekend lub na poczatku tyg to opowiem Mysle o was i ....... o Madzi, czy jeszcze w dwupku jest

Milego weekendu
nawzajem nie przemęczaj się
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:24   #2402
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Jestem
prawie dostałam skierowanie na patologię
mam bardzo słabe wyniki morfologii
:
dbaj o siebie!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:30   #2403
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Zgłaszam się że żyje i czytam ale nie mam sił pisać.
Stary 2012-04-26, 20:44   #2404
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja też mykam już spać, bo oczy mi się zamykają..
Część rzeczy przewieźliśmy, dokupiliśmy też pędzle i inne pierdoły...

To dobranoc
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:54   #2405
ButterBear
Zakorzenienie

Emilko, dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nawzajem nie przemęczaj się
Evel, widziałam inne Twoje torty - są super.

Czy mogę spytać robisz je na sprzedaż, czy 'hobbistycznie'?

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Zgłaszam się że żyje i czytam ale nie mam sił pisać.
Czemu nie masz siły? Co się dzieje?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:30   #2406
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Oj to musi byc bardzo trudna decyzja. Tym bardziej, że nie wiecie do końca gdzie Wam bedzie lepiej. Pewnie finansowo lepiej bedzie w uk ale w PL pewnie masz całą rodzinę, znajomych itd. No ale jak sama dobrze wiesz że jak teraz nie wrócicie to potem już nigdy.. no chyba, że na emeryturze. eh.

Super łoże
Trudna trudna, ale juz raczej podjeta

Cytat:
Blonde, Butter, a co z tymi piersiami ? roztrzaskać ? bo jak je mam zawinać żeby się nie rozlazły?
rozbic cienko jak na kotlety

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Witam w to piekne i sloneczne popoludnie!!!
Melduje sie z lozka, do ktorego mnie wpedzila choroba
No nic, postaram sie Was jakos nadrobic ale ciezko bedzie bo Wasze tempo mnie przygniata . Ale tesknilam za Wami!!!
Bylam dzis u gina, jutro na czczo badanie prolaktyny.
Potwierdzil mi, ze jestem juz po owulacji ale oczywiscie nie widac jeszcze nic, czy nasze dzialania cos daly.
Ale powiedzial mi tez, ze na USG bylo widac, ze sie uwolnily az 3 jajeczka i ze gdyby sie udalo (na co szansa na razie jest nikla z powodu tej mojej cholernej prolaktyny) to moglyby to byc blizniaki lub nawet trojaczki

pozdrawiam Was serdecznie i ide pic herbatke
zdrowka i trzymam kciuki

Emilia dbaj o siebie

Dobry wieczor

A co tu taka cisza

Bylismy w MPrzewietrzylismy troszke, dobralismy sobie kolory do scian itp.
Stary 2012-04-26, 22:03   #2407
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bylismy w MPrzewietrzylismy troszke, dobralismy sobie kolory do scian itp.
Jakie kolory wybraliscie?

Ja wlasnie zrobilam lazanie

Dziewczyny to prawda ze do porodu nie mozna miec wymalowanych paznokci?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:14   #2408
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Prawda, bo lekarz po sinieniu paznokci stwierdza czy nie występują jakieś nieprawidłowości ze strony układu krążenia.

Poza tym (cytat):
mgr Magdalena Witkiewicz, położna

Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci.

Hania

Stary 2012-04-26, 22:15   #2409
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Do salonu, jedna sciana ciemy braz, reszta jasny beż, kuchnia oliwkowa, sypialnia 1sciana fiolet ciemny, pozostale jasny beż, pokój Seby(raczej peach),przedpokój oliwkowo-zielony, lazienki nie malujemy, bo jest ładna

tak, gdzies wyczytalam, ze musza widziec w razie jakby sinialy
Stary 2012-04-26, 22:21   #2410
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Prawda, bo lekarz po sinieniu paznokci stwierdza czy nie występują jakieś nieprawidłowości ze strony układu krążenia.

Poza tym (cytat):
mgr Magdalena Witkiewicz, położna

Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci.
O kurde , wiecie ze ja nie widzialam o tym. Dzieki za info

Cytat:
Do salonu, jedna sciana ciemy braz, reszta jasny beż, kuchnia oliwkowa, sypialnia 1sciana fiolet ciemny, pozostale jasny beż, pokój Seby(raczej peach),przedpokój oliwkowo-zielony, lazienki nie malujemy, bo jest ładna

Super kolory Juz sie nie moge doczekac zdjec

Kurde to ja na szybko bede musiala zmywac lakier bo zawsze mam wymalowane

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:27   #2411
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Blonde, wszystko brzmi super. Jeśli tylko mogę jedno podpowiedzieć - my zrobiliśmy przedpokój właśnie oliwkowo-zielony, kolor wyglądał fajnie w koloratorze, a nałożony na ściany sprawił, że przedpokój wyglądał jak szpital przemalowaliśmy
Może Twój wybrany kolor wyjdzie ładnie, ja tylko mówię, że nasz efekt nas rozczarował

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
O kurde , wiecie ze ja nie widzialam o tym. Dzieki za info

Kurde to ja na szybko bede musiala zmywac lakier bo zawsze mam wymalowane
Nie ma sprawy Przecież to nawet niemożliwe wiedzieć wszystko

Może poród Cię aż tak nie zaskoczy, żeby zmywać lakier na szybcika

Dziewczyny, a farbujecie włosy w ciąży? bo różne opinie krążą, czy się powinno czy nie...

Hania

Stary 2012-04-26, 22:30   #2412
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Blonde, wszystko brzmi super. Jeśli tylko mogę jedno podpowiedzieć - my zrobiliśmy przedpokój właśnie oliwkowo-zielony, kolor wyglądał fajnie w koloratorze, a nałożony na ściany sprawił, że przedpokój wyglądał jak szpital przemalowaliśmy
Może Twój wybrany kolor wyjdzie ładnie, ja tylko mówię, że nasz efekt nas rozczarował
tylko widzisz, ja nie mam jeszcze wizji, ale bardzo mi sie podoba wlasnie tak jak jest jedna sciana wymalowana innym kolorem(czesto tak robia wlasnie na scianie z kominkiem)i w przedpokoju tez cos takiego chcemy zrobic, moze i 2 sciany mniejsze na oliwkowy a reszta na jakis zielen co by do tego pasowało...niewiem jeszcze dokładnie, bo to tak w myslach tylko jest
Mam nadzieje,z e jakos to bedzie wygladałoi nie bedzie szpitalnie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:

wymalowane

Butter ja farbowalam
Stary 2012-04-27, 00:17   #2413
Amani
Zakorzenienie

Cześć Kochane!!!!
ja się melduję, że wszystko ok doleciałam i po raz trzeci zakochałam się od pierwszego wejrzenia mój siostrzeniec jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaki kochany!!! On od razu poznał ciocię ze skype i wcale się mnie nie bał Jest bardzo absorbujący, co 2h albo je albo śpi, także ciągle coś przy nim się robi. A ja się go uczę...
Szczerze mówiąc przez to bardzo mi się dzień dłuży, a myślałam, że będzie wręcz przeciwnie.
Z TŻem rozmawialiśmy przez kamerki na skype (Bogu dzięki za ten wynalazek) i mi trochę ulżyło, a TŻ mówi, że wręcz przeciwnie, bardziej tęskni dopiero jeden dzień a naprawdę czuję się jakbym wieki go nie widziała. Eh, mam nadzieję, że będzie lepiej

Nadrobię Was przed spaniem, bo jeszcze jedziemy na sklepy z siostrą.
Buziaki

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 06:40   #2414
aaby
Zakorzenienie

UWAGA: przelatuję!

Cytat:
Kochana nie czytaj na necie bo sie bedziesz tylko niepotrzebnie stresowac Najlepiej umow sie do gina bedziesz wiedziala co i jak i nie zamartwiala sie
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaby leć do lekarza.
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Abby Ty może idź do lekarza, będziesz spokojniejsza. Nie ma co zwlekać z takimi rzeczami.
Wybieram się, wybieram - tylko powoli
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Maleństwo normalnie tak mnie wkurzył, że aż myślałam, ze z tego wszystkiego urodzę. Wiadomo, że teraz kasa nam sie bardzo liczy, nie zarabiamy nie wiem ile i czasami nam coś zostaje a czasami musimy brać z oszczędności. Więc generalnie staramy się życ ekonomicznie a ten kuźwa wszystko pieprzy.... mandatami. w styczniu dostał 100 zł za przekroczenie prędkości. Wtedy się wkurzyłam, ale mi przeszło, mówię kit... raz się zdarza. A wczoraj mu przyszło zdjęcie , ze znowu przekroczył i tym razem 300 zł. Kur.... co ja śpię na kasie aby jego mandaty płacić?? I jeszcze mówi abym się nie wkurzała, bo się przyznał. Toż chyba i tak by sie przyznał jakby nagle 300 zł z konta nam znikło. To ja oszczędzam, wyrzekam się wielu rzeczy aby nas było stać na dziecko a ten co?? Powiedziałam mu, ze jak nie umie jeździc przepisowo to niech wcale nie jeździ, więc sie na mnie wkurzył i sobie poszedł do innego pokoju.
Generalnie od wczoraj (od powrotu z jego pracy) nie rozmawiamy.
Zgadzam się co do bezsensowności tego wydatku - też mnie wkurza każdy mandat, bo zazwyczaj jest to naprawdę w tak głupim momencie, że aż żal płacić za takie "wykroczenie". No ale stało się - nie cofniesz
Ja też kiedyś strasznie się wściekałam, ale od kiedy sama dużo jeżdżę, to zmieniłam trochę podejście. Co prawda ja nie zarobiłam jeszcze żadnego mandatu (jak to możliwe?! ), ale też nie jeżdżę przepisowo i wiem, że zwyczajnie nie da się przepisowo jeździć - któraś z Was podała przykład 30km/h tam, gdzie dziury - idealny przykład!
Więc po prostu odpuściłam trochę, bo sama mogę w każdej chwili mandat przywieźć.
I jeszcze jedna kwestia - Twój mąż też zarabia i na pewno też jest wściekły, bo zdaje sobie sprawę z ogromu wydatków, jakie Was czekają. Nie złość się

Cytat:
Aaby - fajnie że wpadłaś chociaż na chwilkę Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A wiesz, że taki guzek ma moja przyjaciółka w pachwinie, tylko czasem jej się "schowa", a czasem bardzo go czuć, gin jej powiedział, że to tłuszczak i że to nieszkodliwe, może u Ciebie będzie to samo
Gratuluję zdania
Podejrzewam jednak węzeł chłonny. Przedwczoraj i wczoraj zaaplikowałam sobie sporą dawkę aspiryny, solidnie się wygrzałam i bólu praktycznie nie odczuwam, a i rozmiar jest zdecydowanie mniejszy. Ale oczywiście zapytam gina podczas wizyty

Dziękuję Strasznie się cieszę!

Cytat:
Aaby, widzisz ja to czułam, że u Ciebie się coś dzieje. Powinnaś iść do lekarza, co najwyżej Ci powie że to nic złego a gdyby nie daj Boże coś, to lepiej się skontrolować, tym bardziej że to świeża sprawa i napewno wszystko da się jakoś leczyć niestety nie wiem co to może być bo nigdy nie miałam ani o tym nie słyszałam.
Wyczułaś
Choć bardziej od dziania się czegoś panuje u mnie brakoczas...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 06:54   #2415
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja... to np. TŻta nie biję....

bo ja chrapię.

Cytat:
W naszym pokoiku stoi nie poskładane oto takie łóżeczko dla naszej malutkiej Kruszynki
TŻ BARDZO SZCZĘŚLIWY, A JA JESZCZE BARDZIEJ

Cytat:
Jestem
prawie dostałam skierowanie na patologię
mam bardzo słabe wyniki morfologii
Mam brać BIOER 4 razy dziennie 1 tabletkę i jeśli za 4 tygodnie nie pomoże to będzie kiepsko. Ogólnie od samego początku było kiepsko,ale teraz to już jest bardzo źle.
Trzymam kciuki by wyniki poszybowały w górę

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Melduje sie z lozka, do ktorego mnie wpedzila choroba

Ale powiedzial mi tez, ze na USG bylo widac, ze sie uwolnily az 3 jajeczka i ze gdyby sie udalo (na co szansa na razie jest nikla z powodu tej mojej cholernej prolaktyny) to moglyby to byc blizniaki lub nawet trojaczki
Zdrówka!

O kurczę, zabrzmiało jak horror
Ale ja po prostu nie wyobrażam sobie ciąży mnogiej

Cytat:
Kochane Moje Pisze tylko ze u nas wszytsko ok, strasznie zalatana jestem. Odezwe sie jakos w weekend lub na poczatku tyg to opowiem Mysle o was i ....... o Madzi, czy jeszcze w dwupku jest
Czasu dużo Kochana życzę!

Cytat:
Tak, choćby dlatego, że po paznokciach można sprawdzić krążenie (jeśli są sine, to dzieje się coś niedobrego).

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!!!!
ja się melduję, że wszystko ok doleciałam i po raz trzeci zakochałam się od pierwszego wejrzenia mój siostrzeniec jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaki kochany!!! On od razu poznał ciocię ze skype i wcale się mnie nie bał Jest bardzo absorbujący, co 2h albo je albo śpi, także ciągle coś przy nim się robi. A ja się go uczę...
Szczerze mówiąc przez to bardzo mi się dzień dłuży, a myślałam, że będzie wręcz przeciwnie.
Z TŻem rozmawialiśmy przez kamerki na skype (Bogu dzięki za ten wynalazek) i mi trochę ulżyło, a TŻ mówi, że wręcz przeciwnie, bardziej tęskni dopiero jeden dzień a naprawdę czuję się jakbym wieki go nie widziała. Eh, mam nadzieję, że będzie lepiej
Kochana, wierzę, że z każdym dniem będzie łatwiej i Tobie, i TŻowi! Zobaczysz - nim się obejrzysz, już będziecie razem

Jeśli chodzi o krew pępowinową, to gdzieś ostatnio czytałam (chyba nawet na stronie instytutu, który się tym zajmuje), że takiej krwi nie można zastosować przy dziecku, z którego pępowiny się ją pobrało - ewentualnie dla rodzeństwa. Zdziwiło mnie to, ale może rzeczywiście tak jest
Mnie przede wszystkim zniechęcają koszty. A poza tym dla mnie to trochę jak wywoływanie wilka z lasu.

Onyks, czytałam o działce - super! A powiedz mi: napisałaś, że czekacie na decyzję o warunkach zabudowy... A nie macie MPZP dla tego obszaru?

Co do chrapania - mój mąż też chrapie, ostatnio ze wzmożoną intensywnością. I też dopuszczam się łapoczynów

stokrotka -

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-04-27, 07:00   #2416
aaby
Zakorzenienie

Witam u podnóża dłuuuuuuuuuuuuuugiego weekendu!
Tak tak - szef zaakceptował wniosek urlopowy

Co prawda nie jedziemy nigdzie ani też konkretnych planów na ten czas nie mamy, ale potrzebuję odpoczynku
Niestety mąż nie będzie miał wolnych całych 9ciu dni (zwłaszcza, że jutro i pojutrze ma jeszcze zajęcia na uczelni ), ale choć parę dni się polenimy razem

W planach na pewno sprzątanie piwnicy (która widziała piwnicę, do której nie można wejść?! ) i ruszenie pracy mgr - choć to ostatnie mało realne
Przysięgam dziewczyny - chyba do niczego w życiu nie zabierałam się tak, jak do tej pracy

Wczoraj dostałam telefon służbowy, więc oficjalnie zostałam przywiązana A łudziłam się, że ominie mnie ta smycz

Poza tym dobrze. Pogoda nastraja baaardzo pozytywnie i pysk sam się śmieje na widok słoneczka
Wczoraj mieliśmy po pracy wyruszyć na rolki, ale tak mnie rozbolała głowa i tak się ciężko poczułam, że niestety musieliśmy to odłożyć. Chyba ciśnienie szalało, bo byłam kompletnie pijana, nieprzytomna i jakby mnie ktoś młotkiem w głowę trzasnął. Wieczorem, po tabletce p/bólowej przeszło i byłam tak rześka, że mogłam siedzieć do nocy. Efekt taki, że zanim zasnęłam, to chyba z 1,5h powierciłam się w łóżku. Nienawidzę nie móc zasnąć

Miłego piątku Kochane!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-04-27, 07:02   #2417
xxKasiax
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.
Wlasnie siedze sobie w poczekalni,bo mam robiony test na glucose.Wypilam juz soczek,powiem wam ze mi smakowal.
Teraz 2 godz. oczekiwania.Wzielam sobie "jezyk niemowlat" do czytania.
Stary 2012-04-27, 07:10   #2418
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Baobabek

teraz szukam kompletu pościeli na allegro

o mąż jest w końcu zjem obiadek
jak znajdę to ci wrzucę linka jaką ja kupowałam małemu, już jak miał jakieś pół roku z Kubusiem puchatkiem, nie będę teraz kupować bo mam 3 komplety, ale ta z kubusiem jest najlepsza, droga była, ale jakość super, tyle razy prana i nic nie bleknie zaraz poszukam bo to dawno było, nie wiem czy baba jeszcze je ma

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Baobabku mi się wydaje, że od 17 tygodnia się liczy 5 miesiąć ale mogę się mylić - a co do remontu to mieliśmy podobnie - najpierw praca a potem remont - a robiliśmy generalny łącznie z waleniem ścian, przenoszeniem kuchni do pokoju itp, nawet wylewki robiliśmy. I zajęło nam to jakieś 3 miesiące łącznie z urządzaniem się, więc spokojnie zdążycie przed porodem
Bika - wczoraj pojechałam na mieszkanie - załamałam się! jak zobaczyłam jak tż skrobie ściany (te które niby były wyszpachlowane i tylko farbę kłaść....) i jak opornie mu to schodzi to myślałąm że wybuchnę płaczem! tak mi go żal się zrobiło...i oczywiście kolega co to fachowcem jest - wczoraj nie mógł...i kolejny dzień w plecy!

Cytat:

Gratuluję 18 tygodnia

Pokaż zdjęcie w sukience

dzięki
zdjęcia nie pokażę, bom gruba
Cytat:

gratuluje 18stego tygodnia!

dzięki
A ja już wstałam, zjadłam śniadanie, mały jeszcze śpi, a za oknem kolejny piękny dzień

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:19   #2419
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o krew pępowinową, to gdzieś ostatnio czytałam (chyba nawet na stronie instytutu, który się tym zajmuje), że takiej krwi nie można zastosować przy dziecku, z którego pępowiny się ją pobrało - ewentualnie dla rodzeństwa. Zdziwiło mnie to, ale może rzeczywiście tak jest
Mnie przede wszystkim zniechęcają koszty. A poza tym dla mnie to trochę jak wywoływanie wilka z lasu.
Jak to nie można dla dziecka, od którego się to wzięło?? Przecież to głupota jakaś!! Po to się pobiera tą krew, żeby w razie czego dziecku pomóc, przecież to jego krew i komórki macierzyste??? ]

Ale nie będę się spierać, bo specjalistą nie jestem...ale dla mnie to głupota...

Mam nadzieję, że dzień mi szybko zleci...chociaż głowa mnie trochę boli...

Amani super, że już na miejscu!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 07:25   #2420
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Mysle podobnie ..
My raz dostalismy 3 mandaty w ciagu 3 dni I nie wkurzalam sie na meza wkoncu to on bedzie placil ze swojej wyplaty A wkoncu kazdemu moze sie zdarzyc.
To macie oddzielne konta?? U nas kasa jest wspólna.

Cytat:
Mysle o was i ....... o Madzi, czy jeszcze w dwupku jest
witaj kochana Ja jeszcze się trzymam

[Blonde ja farbuję normalnie od samego początku.

Amani witaj

Nikita ale by było z tą ciążą mnogą

Strong tak czytam "roztrzaskać te piersi czy nie" i az zgłupiałam co ty chcesz robić, dopiero doczytała, że kotlety

U nas lipa. Mąz wrócił wczoraj i nawet cześć mi nie powiedział (a ja jak dobra żona przygotowałam obiadek). Zjadł, poszedł do salonu i tak się spędziliśmy cały wieczór. Ja siedziałam i czytałam książkę a on obok gapił się w TV. Zarąbiście. Było mi bardzo przykro, bo co jak co, ale to ja mam powód aby się gniewać a nie on. Nawet brzuszka nie dotknął aby się z małą przywitać no cóż... dziś jak szedł do pracy (a miałam do niego sprawę) to 3 razy musiałam ponawiać pytanie aż raczył mi coś tam odpowiedzieć (półsłówkiem). Nawet nie wiecie jak mnie to wkurzyło. Normalnie jak zacznę dziś rodzić to sobie sama pojadę do szpitala a ten niech się dalej gniewa, a co

ja wczoraj skończyłam czytać "język niemowląt" zarąbista książka

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-04-27 o 07:27
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:41   #2421
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
J

prawda

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

hej dziewczeta, może mnie trochę nie być bo ... mąż przyjeżdza!!! :P

miłego długiego weekendu!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:45   #2422
ButterBear
Zakorzenienie

Helo.
Ale dziś piękna pogoda
Szkoda, że muszę spędzić cały weekend na uczelni

Cytat:
tylko widzisz, ja nie mam jeszcze wizji, ale bardzo mi sie podoba wlasnie tak jak jest jedna sciana wymalowana innym kolorem(czesto tak robia wlasnie na scianie z kominkiem)i w przedpokoju tez cos takiego chcemy zrobic, moze i 2 sciany mniejsze na oliwkowy a reszta na jakis zielen co by do tego pasowało...niewiem jeszcze dokładnie, bo to tak w myslach tylko jest
Mam nadzieje,z e jakos to bedzie wygladałoi nie bedzie szpitalnie:p

Butter ja farbowalam
Blonde, my też mamy tak, że jedna ściana jest w innym kolorze.
A co do przedpokoju, to może po prostu my dobraliśmy brzydki kolor. Ale był na prawdę paskudny

Ja próbuję namówić męża na przemalowanie kuchni, ale na razie kiepsko mi idzie

Co do farbowania, to pytam z ciekawości, bo wiem, że są lekarze, którzy odradzają i są tacy, którzy mówią, że nie ma to znaczenia...

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!!!!

Nadrobię Was przed spaniem, bo jeszcze jedziemy na sklepy z siostrą.
Buziaki
Amani, kochana, zobaczysz, jak się będziesz więcej maluchem zajmować, to czas będzie leciał jak szalony. Ile ma maluszek?

Poza tym właśnie jest skype, możesz gadać z TŻ Będzie dobrze.
Cieszę się, że dotarłaś cała i zdrowa...

Cytat:
Cześć
....
U nas lipa. Mąz wrócił wczoraj i nawet cześć mi nie powiedział (a ja jak dobra żona przygotowałam obiadek). Zjadł, poszedł do salonu i tak się spędziliśmy cały wieczór. Ja siedziałam i czytałam książkę a on obok gapił się w TV. Zarąbiście. Było mi bardzo przykro, bo co jak co, ale to ja mam powód aby się gniewać a nie on. Nawet brzuszka nie dotknął aby się z małą przywitać no cóż... dziś jak szedł do pracy (a miałam do niego sprawę) to 3 razy musiałam ponawiać pytanie aż raczył mi coś tam odpowiedzieć (półsłówkiem). Nawet nie wiecie jak mnie to wkurzyło. Normalnie jak zacznę dziś rodzić to sobie sama pojadę do szpitala a ten niech się dalej gniewa, a co

A to łotr z TŻ
Przekaż mu ode mnie, że jestem zawiedziona jego brzydkim i niedojrzałym zachowaniem

Aaby, co się nie odzywasz w ogóle prawie?
Jak się kociki miewają?

Hania

Stary 2012-04-27, 07:46   #2423
201606201204
Konto usunięte

Dzień dobry kochane.
Wczoraj cały dzień spędziłam u rodziców i nie miałam kiedy się odezwać.

Odwiózł mnie do domu chłopak siostry - na motorze!!! Kurde czaderskie przeżycie. Jak wcześniej mówiłam Tż, że motoru nie kupi tak teraz jestem za.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:48   #2424
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter jak się do mnie odezwie to mu przekażę

My tez w sypialni mamy 1 ścianę w innym kolorze

Stary 2012-04-27, 07:48   #2425
201606201204
Konto usunięte

Cytat:

Oj dziecinnie się ten Twój mąż zachowuje, dziecinnie.
Stary 2012-04-27, 07:53   #2426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Oj dziecinnie się ten Twój mąż zachowuje, dziecinnie.
Dlatego obwieszczam, że jak coś to sobie sama jadę dziś do szpitala bo na co mi wsparcie pogniewanego męża

Stary 2012-04-27, 07:54   #2427
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie

Podczytywałam Was wczoraj
Jakaś rozmemłana dzisiaj jestem

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:55   #2428
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ciekawe czy dziś przyjdzie moja bransoletka

Stary 2012-04-27, 08:00   #2429
201606201204
Konto usunięte

No nic, ja zmykam póki co. Miłego dnia.
Stary 2012-04-27, 08:09   #2430
xxKasiax
Wtajemniczenie

Godzina juz minela.
Slabo mi troche i niedobrze,obym wytrwala jeszcze godz.
Poczytalam troche ksiazke ale nie moge czytac bo mi sie w glowie kreci.takze siedze i patrze w okno.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości