|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Też musze iśc do apteki po jakiś zestaw witamin z B6
|
|
|
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Kobitki!
Czy was jeszcze bolą piersi? Bo ja dziś zauważyłam, że mnie nie i zaczynam się martwic ![]() :conf used:
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie rano bolą mniej, a wieczorem bolą bardziej Tak samo mnie już mdłości mineły i sie bardzo z tego ciesze choc to dopiero 10 tydzień Jejku dziewczyny to chyba jakiś szok! Jem drugą bułke z szynką i ogórkiem zielonym! |
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszytkim
![]() Dziś w koncu zrobilam tą betę całą ) a o 15 wyniki. Szczerze mówiąc to nie wiem czego mam się spodziewać? Jeżeli mi coś wyjdzie to co? Nie wiem za bardzo o co chodzi mam nadzieję, żę jak dostanę wyniki to któraś z Was mi wyjaśni Kurde nie wiem co się dzieje ze mną mam takiego lenia że nic mi się nie chce robić.... jak pomyślę, ze mam coś załatwić to już w ogole Co do wagi ja przez ten miesiąc tak strasznie przytyłam.... :| a tak naprawdę to raczej nic mi nie powinno przybyc.. caly czas się obżeram... aaaaa ;(((( kiedy to się skonczy
|
|
|
|
#455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i super
|
|||
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
To mnie troszkę uspokoiłyście. Dzięki mistigue i madzius90
Kia-mia jak zauważyłaś każda z nas o coś drży, zamartwia się. N ie przejmuj się tak bo wyniki na pewno będą ok. Trzymam kciuki kochana
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw ścieram kurze i 15 min przerwy, odkurzam z szeroką nakładką i 15-20 min przerwy, myję podłogi i 30 min przerwy i na koniec biorę się za układanie ciuchów w szafie, bo przez tydzień niezły stosik się uzbierał na krześle przy takim systemie brzuszek nawet nie zdąży się zmęczyć, ale do 12-13 jestem wyjęta z życia ![]() De Kajka ja już się przyzwyczaiłam, bo Tż od stycznia tak wyjeżdża, a wcześniej wracał co 3 tyg, bo są po drugiej stronie Polski, ponad 500 km stąd, więc częściej też mu się nie opłaca, a jak teraz wróci po 2 tyg to naprawdę szybko mi leci ten czas to jest masakra taka rozłąka, pierwsze dwa wyjazdy były okropne, i on tęsknił i ja, nie wiem kto bardziej. Odkąd jesteśmy małżeństwem to nigdy nie rozstawaliśmy się na dłużej niż dwa dni, więc początki były straszne, ale jak to się mówi: człowiek jest w stanie do wszystkiego się przyzwyczaić - brutalne, ale tak jestPewnie do sierpnia będzie tak wyjeżdżał, ale jeśli tak musi być to wolę, żeby teraz wyjeżdżał, a jak maleństwo się urodzi, to chcę żeby był przy nas bo wtedy bardziej będę go potrzebować, teraz sama daję sobie radę, mam mamę blisko, teściów jeszcze bliżej bo z nimi mieszkamy, przyjaciółka i znajomi też blisko więc nie jest źle.Poza tym trzeba dostrzegać pozytywne strony ja się śmieję, że przynajmniej ciążę będę miała spokojną, bo nie ma mnie kto wkurzać i stresować ![]() dzisiaj już rano dzwonił i zapowiedział, że jak tylko wróci ok 2-3 w nocy to od razu mnie budzi wiadomo po co, biedactwo 3 miesiące "pościł", bo ginka powiedziała, że przez pierwsze 12tc lepiej nie, więc jak juz można to już nie może się doczekać
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mojemu tż odmawiam jeszcze... żal mi go troche no ale cóż? Musi czekac do 12 tygodnia
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas post wynosi już ponad dwa tygodnie ![]() Najpierw jakoś ochoty nie miałam, później wylądowałam w szpitalu, więc po wyjściu stwierdziliśmy, że się powstrzymamy. Ale teraz libido mi wzrasta
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tylko tż pocałuje, a mnie już tiri riri! |
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez na początku się bałam. Ale pożałowałam mojego TŻ no bo jak ma spuchnąć?
Pytał się czemu się boję bo przecież on mi niczego nie poprzesuwa . Ale po wszystkim i tak się przyznał, że też się troszkę boi o naszego maluszka.
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, że delikatniej i nie tak często jak wcześniej ale jednak bo do tej pory to nie bardzo o tym myślałam ze względu na dobro maluszka, ale już od jakiegoś tygodnia chodzą za mną jakieś kosmate myśli... dobra, biorę się za sprzątanie bo do 15 się nie ogarnę jak tak będę tu z Wami gadać ale ciężko mi się oderwać
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-04-27 o 09:36 |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja do tej pory byłam "niewyżyta" ![]() Ale jak dowiedziałam się o ciąży to jakoś tak przystopowaliśmy z TŻ, później moje libido w ogóle spadło ![]() A teraz znowu mam kosmate myśle, jak Ty
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrażacie sobie, że w 13 tygodniu ciąży możemy sie już dowiedzieć kto siedzi w naszych brzuszkach? Synek czy córeczka
![]() Normalnie jak mi powiedzą kto to bedzie to chyba umre ze stresu Strasznie mnie to stresuje A Was? |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to nie stresuje, ale chciałabym już wiedzieć
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku mnie strasznie...
Jakbym sie miała tego dowiedziec dopiero przy porodzie to chyba musieliby mnie uśpic.. Nie wiem czemu tak mnie to stresuje... Chyba to taka świadomośc, że tam jednak jest mały człowiek, który zmieni nasze życie. Jak chłopiec to jaki bedzie? Mały rozrabiaka? A potem? Jakiś rozbójnik, pijak a może pilot samolotu? A dziewczynka? Może bedzie jakąś ladacznicą albo panią adwokat.... Matko, tak mnie to stresuje!
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam już wiem kto tam we mnie '' pływa ''
ale nie ukrywam że też troszke sie stresuje ..
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was.
Zaczynam 9 tydzien dzisiaj, mdlosci troszke mniejsze, ale nadal sa czasami brzuszek pobolewa, no ale jeszcze tydzien i zobacze moja fasolke. Odnosnie plci to DE Kajka od samego poczatku twierdzi ze dziewczynka.
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DeKajka Ty już wiesz na pewno? Potwierdzone przez lekarza czy tylko tak czujesz, że to dziewczynka? |
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz moze potwierdzic ok 16 tygodnia pod warunkiem ze ma super sprzeta.
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale ten czas szybko leci .. ja pamietam jak dopiero byl 5 tydzien i jak to wszystko sie zaczynalo .. A teraz juz prawie II trymestr ..
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten czas leci tak szybko, za szybko ![]() U mnie też wszystko zaczęło się w 5 tyg. ![]() Ja już chcę znać płeć ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Odnośnie płci : Cytat:
|
||
|
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
Ojej to tego nie wiedzialam, to ja chce jak najszybciej,
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej wszytskim
weroiniczka ja to ciagle bym frytki i lody jadla masakra przed ciązą tyle nie jadlam tego co teraz a niby mam zdrowo sie odzywiac yhm...wagą sie nie martwie narazie![]() wczoraj jak przy kumplei pożeralam fryty to ona sie spytala czy ja cos jadlam juz dzisiaj a ja mwoie no tak obiad, dwa sniadania a ona boooze bo sie rzucasz jakbys tydzien żarcia nei widziala ![]() ja sie dowiedzialam wczesnie bo pod koneic 3 tyg ale to dlatego ze mialam cykle 21 dniowe wiec jak nie przyszla @ to zrobilam test ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
i zestresujemy![]() ja sie nei nastawiam, chociaz czuje ze to chlopiec ale wolalabym dziewczynke.co bedzie to bedzie ![]() dekajka a masz wymyslone imie?? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() pewnie i tak sie dowiem dopiero w 20-22 tyg wiec kupa czasu jak sie dowiem to wtedy bede przemysliwac
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

..
.. Ale co najwazniejsze wogóle nie miałam mdłości .. dosłownie zero .. Od ponad tygodnia nie biorę tych witamin bo chcialam sprawdzic jak moj organizm zareaguje .. I powiem wam ze wlasnie od tamtego czasu zaczely mi sie codzienne
.. Mysle ze to moze witamina B6 tak na mnie dzialala
.. Wiem tylko ze znowu zaczne je brac bo mialy na mnie zbawienny wplyw
..

28.08 2010 Nasz Dzień
) a o 15 wyniki. Szczerze mówiąc to nie wiem czego mam się spodziewać?