|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
NITA tak tylko zapytała, bo na zdjeciach taka fajna pyziunia z niej
![]() aaGUSIA ale Ci dobrze, że masz wizyte. Ja następną mam dopiero 7 maja....eehhhhh. Ja też już bym chciała, żeby sie zaczęło!
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33797564]Poza tym nie wiem jak to jest możliwe, ja mam chyba coś nie tak z psychiką, ale bardzo szybko przeszła mi zazdrość i niemożność patrzenia na dzieci, wózki, rzeczy dziecięce. Tak sobie myślę (ja to mam czas na takie analizy....), że pewnie inaczej by było, gdybym np. miała problemy z zajściem albo wręcz wiedziała, że nie mogę mieć dzieci. A teraz patrzę na te wózki i nie myślę wcale: czemu ona może a ja nie, tylko raczej: już niedługo..... Naprawdę czasami mam aż wyrzuty, że może nie przeżywam tego tak, jak powinnam..... Czasami aż czuję się nie w porządku w stosunku do Dawida ![]() Co ciekawe, jak byłam w ciąży to może raz mi się zdarzyło widzieć wózek, jaki chciałam kupić. A teraz? Widzę go prawie za każdym razem, jak wychodzę, nawet na moim osiedlu i to często w takim kolorze, jak chciałam Ot ironia losu.... I co jest już naprawdę straszne, ciągle myślę, że teraz bym chciała dziewczynkę. Naprawdę mam ogromne wyrzuty...... Ale po prostu chciałabym, żeby teraz wszystko było inaczej, żeby ciąża była spokojna, żeby się dobrze skończyła.... No i druga rzecz, postanowiłam zacząć jeść normalnie. Skoro gin powiedział, że za 3-4 miesiące, to muszę przez te 3-4 miesiące nadrobić też straty tych wszystkich składników odżywczych, co przy dwóch posiłkach dziennie jest raczej niemożliwe. Na razie postanowiłam skończyć brać swoje witaminy z ciąży, mam też jakieś kapsułki od gina (takie gratisowe, jakieś z DHA czy coś), a potem może wystarczy zbilansowana dieta, no i koło lipca-sierpnia zacznę łykać folik, na szczęście mam jeszcze zapas.[/QUOTE] ja póki co jeszcze nie myślę o kolejnej ciąży, tzn myślę na zasadzie, że kiedyś, ale nie nastawiam się, bo nam już życie spłatało figla, jak się nastawiliśmy na starania to okazało się, że moje różne dolegliwości się nasiliły i musiałam się podleczyć, trwało to prawie pół roku, dopiero potem starania i udało nam się za 2 razem. teraz, tzn w przyszłości chciałabym się nie nastawiać, tzn niby podjąć decyzję, ale nie liczyć dni, nie popadać w paranoję, że dzisiaj musimy, tylko po prostu nie zabezpieczać się i cieszyć sobą i życiem, tylko czy to w ogóle jest realne? jeszcze po takich przejściach jakie mamy? myślę też, że takie nasze nastroje i nastawienia chcę/nie chcę dziecka za 3-4 m-ce będą bardzo zmienne, tak samo jak sposób patrzenia na inne dzieci. ja wiem, że jeszcze i będę kochać wszystkie dzieci i nienawidzić zanim doczekam się własnego. Cytat:
o foliku i czymkolwiek dla mężczyzn przed ciążą pierwsze słyszę ![]() Cytat:
u nas w poniedziałek będzie dziwny czas: rok od ślubu i miesiąc od śmierci naszego maleństwa. w ogóle..jakoś nie potrafię pisać/mówić, że to poronienie, wydaje mi się to pojęcie jakieś takie płytkie , zmniejszające to wszystko sama nie wiem. Dla mnie mimo wczesnej ciąży to było dziecko, które nie żyje, zmarło. Mimo, że miało tylko kilka milimetrów było naszym kochanym dzieckiem. Może jestem po prostu przewrażliwiona ![]() ___________ mąż uparł się, żeby zaciągnąć mnie do psychiatry, dzisiaj idziemy,
|
|||
|
|
|
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję, niby widać poprawę ale i tak zaraz jedziemy do pediatry.
dzień dobry. Co u Was? Dasti, AniaAnia, aagusia odliczamy... moni_ka mam nadzieję, że specjalista coś zaradzi. Daj znać po wizycie. Piękne słoneczko |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8,5 kg
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
na narodziny w moje urodziny też widze jest szansa choć Dasti pewnie szybciej, ale jest jeszcze Ania i Agusia
10 maja
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33798514]Odległy? Ja z moimi doświadczeniami z NFZ strasznie się cieszę z tego terminu
Potem też jakoś zleci, mam nadzieję. A potem - oby do sierpnia, września. [/QUOTE] Też wydaje mi się że termin nie jest odległy. Jak w sierpniu się uda to tp. będzie na początek maja ![]() Cytat:
Cytat:
dla męża, żyjąc przeszłością wykończysz się. Oczywiście że trzeba przeżyć żałobę, ale trzeba też próbować pozbierać się i w końcu zacząć snuć plany na przyszłość. Mam nadzieję że wizyta u lekarza pomoże Ci chociaż trochę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
ALFA czyli w mój oficjalny termin wg OM
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja wczoraj znikłam bo jak wyszliśmy na spacer to zostaliśmy już do 20 na polu ;p z małymi przerwami dekold mam cały spalony dzwoniłam aby umówić się na wizytę w sprawie bioderek Mikiego i co ... kontrakt wyczerpany, trzeba 100 zł wydać Ale jestem zła bo zamiast umówić się od razu po wizycie Właściwie nie wiem po co ta wizyta bo lekarz mówił, że z tym się za bardzo nie da nic zrobić i pewnie te 3st czy 4 st różnicy się wyrównają zeberka jak się czujesz ? nita Mikiego ważyłam 2 dni temu 7 100 ( ale jakoś nie czułam tej różnicy na naszym spotkaniu ) dasti już 40 tc ?? kiedy to zleciało ?? dasti, ania, agusia która pierwsza chce na porodówkę ???
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zaczęłam 40tc ![]() Chyba wszystkie chcemy tak samo... baaarrdzo mocno
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
a propo bioderek, mój tz wymyślił wczoraj że nie kupi dziecku hulajnogi bo od tego się biodra i kręgosłup krzywi
sam na to wpadł
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Dzisiaj u mnie ok więc gonię od rana..... sałatka zrobiona, ciasto skończone- posyłam do Teściowej bo jutro tam się spotykamy z Rodziną Tz-a A dzisiaj Teściowa ma przyjechać do nas więc czekam... pieczarkowa gotowa, do kawy będa gofry ze śmietaną - zaraz robię ciasto na gofry,żeby potem już nie szaleć Cytat:
ale prawda taka, że w żadnej ciąży płeć dziecka nie była dla mnie istotna właściwie była mi obojętna... Alfa- pamiętam, że dzień Matki dla Ciebie trudny- dla Ciebie to rocznica # a dla mnie rocznica tp pierwszej ciaży... Przetrwamy monika- daj znać jak po wizycie Dasti, ania, agusia- która pierwsza? black- ja kupiłam na ciuchach małe rzeczy- 0-3m-te będą potrzebne w pierwszej kolejności, większe zdążę kupić później jak już dziecko będzie - chociażby przez Allegro , kilka rzeczy mam większych 3-6m. Tak w ogóle to kupiłam dopiero chybaa 10 ciuszków ![]() ciągle mi się wydaje, ze to za wcześnie i że mam czas...i ciągle mam lęk natalia- spiekłaś dekolda na raka? nieźle
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-04-27 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz kręgosłup boli i rwa kulszowa z ciąży powróciła wierzę, że chcecie mieć już to za sobą, już nie długo będziecie tulić swoje szczęścia - moje właśnie opanowuje siadanie i utrzymanie tej pozycji ![]() Cytat:
ale już jest o niebo lepiej - pomógł kremik Mikołaja z Babydrem - niebieski
|
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
ZEBERKA babo! skąd w Tobie tyle energii? Powinnaś promować reklamę "poznaj atom.pl"
![]() odwiedziny teściowej dobrze, ze mam je za sobą i spokój na kilkanaście, mam nadzieję, tygodni![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzisiejsza sylwusia
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale to już blisko
za chwilę będziecie miały swoje maluch przy sobieJa jednak idę do lekarza na 16. Kaszel mnie męczy co raz bardziej i zaczyna dusić w klatce. Mam nadzieję, że to nic poważnego :/
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy antybiotyk,
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i krótka to była wizyta![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
za to przy tym bieganiu mniej ruchów odczuwam... Tz jednak jutro ze mną jedzie do gin! Hurra! Komu mogę dać znać jak wizyta? Nie będzie mnie przez weekend- jedziemy do Teściówki. Wymyślliłam, ze jutro rano pojedziemy przed 6.00 do gin. Ona przyjmuje od 8.00 więc mam nadzieję, że będziemy jedynymi z pierwszych pacjentów Tz się ucieszył z tego planu bo jakbym jechala tak jak zawsze - w południe - to nie dałby rady ze mną jechać.---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- maksikola- ![]() Czy mogę prosić o info gdyby któraś z koleżanek rozpakowała się przez weekend?
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() My z Tobiaszem się kisimy w domu bo ja cała obsypana a Kamil dzisiaj jest pierwszy raz sam na dworze. Najgorzej będzie w długi majowy weekend, wszyscy będą na dworze a my w domu przy otwartym oknie ![]() Nita Sylwia jest cudowna
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu- a jak Tobiasz? Zdrowy?
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- ania, Dasti, agusia- planujecie rodzić same czy z Tz-etami?
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie przy żadnym porodzie nie było tz-ta
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
ja po wizycie
wszystko ładnie, przepływy max, nic już na tym usg nie widziałam kawałek potylicy (z 3d buźki nici), brzuszka, nogi wciąż chłopiec ![]() a i lekarz mi mówił, że ważne są ruchy - ma ich być 10 na dobę
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie przy pierwszym porodzie był Tż a przy drugim był do momentu jak zdecydowali, że będę miała cesarkę. Ale Tobiasza pierwszy widział i trzymał na rękach Tż.
|
|
|
|
#4196 |
|
Konto usunięte
|
Nic w sumie dzisiaj nie załatwiłam, oprócz tej poradni genetycznej.
Do swojej lekarki po skierowania pójdę w poniedziałek. Do kardiologa jadę się zapisać, podano mi w jednej przychodni adres przychodni, w której są jeszcze terminy na ten rok, no to mi babka zaproponowała termin 9.10 , ale powiedziałam jej, o co chodzi, że straciłam ciążę a miałam nadciśnienie i powiedziała, że mam przyjechać, to jakoś się wciśniemy szybciej. No to w poniedziałek znowu trasa (bo ta przychodnia jest dość daleko), ale ja się oczywiście cieszę, bo to oznacza niesiedzenie w domu. Bolą mnie okropnie nogi, ale to nic. Ponawiam też pytanie: jak myślicie, czy jest możliwe, żeby w 3 i pół tygodnia po porodzie dostać @? Bo to, co się tam na dole dzieje, najbardziej przypomina okres, z tym, że nic a nic nie czuję brzucha. Wczoraj miałam USG i niby wszystko było ładnie i OK, a od wczoraj mam istny potop i to czerwony Czy to się wciąż mieści w granicach normy po porodzie czy to @?
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A6W już jedzie :P?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33805202] Ponawiam też pytanie: jak myślicie, czy jest możliwe, żeby w 3 i pół tygodnia po porodzie dostać @? [/QUOTE]nie rodziłam, ale każdy organizm inny, każda inaczej reaguje
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
za to wie gdzie można zamówić mały dobok (strój) do taekwondo
![]() dzieciaki (1,5 roku i 4lata) trenera pozowały do zdjęć w takich strojach
|
|
#4199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cudoooo
ojj...to nie fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ale w sumie ja też tego chcę![]() Zaraz spiszę sobie do Ciebie numer i jak urodzę to wyślę eska Ale nie zapowiada się
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No to super [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33805202] Ponawiam też pytanie: jak myślicie, czy jest możliwe, żeby w 3 i pół tygodnia po porodzie dostać @? [/QUOTE] Perse nie wiem, ja miałam tak, że krwawiłam długo, potem chwile plamiłam i dostałam @, ale to po 5 tygodniach. Tylko, że u każdej to może być inaczej... Wróciłam od lekarza, zapisała mi eurespal, flavamed, dexacaps, bo nie chciałam antybiotyku. Wykupiłam, a teraz wszędzie czytam, że nie za bardzo to w ciąży, a mówiłam że się staramy. Już sama nie wiem, bo lekarka mówiła, że to niby mogę :/
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2012-04-27 o 17:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

ja mam termin na 4 maja.
Ot ironia losu....
jakbyś żyła przeszłością to co to byłoby za życie 
10 maja

,
za chwilę będziecie miały swoje maluch przy sobie