|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Drewniane lozeczko i obijanie sie dziecka o szczebelki :(
Pomozcie dziewczyny bo wlasnie obnizylam lozeczko na sam dol (poniewaz 7mc synek raczkuje,siada i podciaga sie-ogolnie wszystko naraz) no i mam problem jak zabezpieczyc szczebelki gdyz te wszystkie materialowe zabezpieczenia nie sa robione na taka szerokosc no i jak zalozylam te stare zabezpieczenia to siegaja do polowy lozeczka wiec synek podciaga sie na nich i znowu obija glowka o szczebelki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Drewniane lozeczko i obijanie sie dziecka o szczebelki :(
Moja córka ma prawie 2 lata i jeszcze używa łóżeczka ze szczebelkami, więc ja na twoim miejscu zainwestowałabym w turystyczne.
A dlaczego obija się główką o szczebelki? Robi to przypadkiem czy dla zabawy? Bo nie wyłapałam ![]() Dzieci często tak robią dla zabawy, a potem z tego wyrastają.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może wymierz łóżeczko i poproś krawcową żeby ci uszyła ochraniacz? Nie miałam takiego problemu, nic mądrzejszego nie wymyślę.
Odnośnie Ani, moja córka dostała "dorosłe" łóżko jak miała 1,5 roku i używa go do dziś, ma już 5 lat. Wymiary 140 na 70, są niskie szczebelki gdzieś na 20-30 cm, w jednym miejscu ich brak. Jak była mniejsza obróciliśmy jej łóżko bokiem bez połowy szczebli do ściany żeby nie wypadła, po 2 msc daliśmy na stronę bez części szczebelków i tak śpi do dziś. Ochraniacz jest oczywiście, do tej pory boję się go zdjąć żeby jej tam nie utknęła ręka lub noga ![]() Edytowane przez gosik79 Czas edycji: 2012-04-27 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no właśnie.. czemu nie poprosisz krawcowej o uszycie ochraniacza? u mnie 140 na 70 i zwykły ochraniacz wystarczył. masz jakieś niewymiarowe łóżko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wpisz sobie w Google "Ty i My" wyskoczy Ci strona z akcesoriami dla dzieci. Kupiłam od nich taki ochraniacz. Mam łóżeczko standardowe 120x60, polowe lożeczka mam wyłożone ochraniaczem Feretti a druga polowe ochraniaczem od nich. Kosztował mnie na Allegro 32 zł ( ale nie wiem czy jeszcze tam sprzedają) i dla mnie super. Gruby, ładny, gladki, bez żadnych miskow, falbanek i kwiatków. Pralam go już wiele razy w pralce i jest cały.
Polecam ![]() A poszewke na ochraniacz jesli chcesz mieć w jakiś konkretny wzór łatwo uszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dużo dzieci tak robi i podobno to obijanie nie jest aż takie groźne. Spotkałam się z teorią, że dziecko nie jest w stanie walnąć w szczebelki wystarczająco mocno. Inna sprawa, to ochraniacze są właściwie odradzane ze względu na potencjalne ryzyko uduszenia... ehh, i tak źle i tak niedobrze... W każdym razie obijania głową u dziecka nie da się uniknąć, niedługo zacznie chodzić, przewracać się itd...
Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2012-04-27 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Moj sie obija, krzywdy sobie nie zrobi, a ochraniacz zdjelam bo od kiedy wstaje w lozeczku to wspina sie na niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
jesli dziecko zaczyna plakac jak sie uderzy w glowke, to bym faktycznie pomyslala o ochraniaczu, ale jesli to Ciebie przeraza uderzenie o szczebelki a dziecko nic, to chyba bym sobie dala spokoj
moja ma 16 miesiecy i tez uderza, ale nie specjalnie tylko przy obrotach - nie ma ochraniaczy bo caly czas zamiast zasypiac to siedziala i probowala odwiazywac te tasiemki ![]() uszycie ochraniacza nie jest trudne, tylko ze czasem niestety się nie opłaca robić to samemu, bo czesto kupujac 1-2 mb tkaniny zapłacimy duzo, co innego jesli mamy w domu czy u kogos znajomego maszyne do szycia i wykorzystamy np jakas posciel czy cus
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Widziałam gdzieś w internecie ochraniacz zrobiony z poduszek na krzesła. Takich plaskich. Były przywiązana sznurkami do szczebelek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
chyba chodzi o dzieci, ktore ledwo zaczynaja sie obracac, i tak przycisna buzie ze nie dadza sie rady same potem obrócić ? sama nie wiem
![]() |
#12 |
Gang Iren
|
Moja corka czasem obijala glowa o szczebelki,ale nic sobie tym nie zrobila.
Za to ja wolalam obijac o kaloryfer ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Można kupić ochraniacze na całe łóżeczko ale są dosyć drogie.Ja miałam szerokie i zakładałam 2 różne na łóżeczko żeby jak najwięcej było zakryte.
Jak córka miała około 8 miesięcy kupiłam łóżeczko turystyczne i szczerze je polecam.Można regulować wysokość . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Łóżeczko turystyczne mamy kupione na wyjazdy. Ja go nie lubię bo mała w nocy robi dużo hałasu kiedy sie kręci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
moja szkrobie palcami ten material,
![]() w domu zdecydowanie lozeczko drewniane
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię się obijało (przy przewracaniu z boku na bok itp bo śpi we wszystkie strony
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na wysokość, a ja osobiście nie spotkałam się z ochraniaczem wysokim jak łóżeczko
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.