Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 20:11   #2311
tahito
Raczkowanie

GG do tahito
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które już rodziły czy wody płodowe maja jakiś zapach/ kolor czy są przezroczyste...? mam przezroczyste upławy i bolą mnie plecy na dole- jak na okres... nie chce rodzić jeszcze... nie w długi weekend... szpital pewnie pusty... lekarze nad morze i w góry się szykują...
Moje były zupełnie przeźroczyste i bezwonne.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:13   #2312
tahito
Raczkowanie

GG do tahito
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
no fakt, brzuszek nie wygląda na ciążowy moja mam kupiła mi tego typu bluzkę i w niej nie chodzę bo czuję się jak kulka ja myslę że jeżeli czujesz się w niej źle to po prostu zostaw ja na po porodzie - na czas jak jeszcze trochę brzuszka będzie a teraz kup inną jeżeli możesz sobie na to pozwolić

a ja mam dzis cały dzień mokro w gaciach i już sama nie wiem co o tym mysleć... wyczytałam na necie że są testy w aptekach na "wyciek wód płodowych " ale obdzwoniłam wszystkie apteki w okolicy i nie ma sa na zamówienie...
Testy są,ale drogie,jak pójdziesz do lekarza to w sekunde Ci sprawdzi papierkiem lakmusowym.
Stary 2012-04-27, 20:13   #2313
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi przez pewien czas się śniły mocno erotyczne sny z Mężem . Teraz to ostatni sen, jaki w ogóle pamiętam, to taki, że już mieliśmy małą przy sobie i miała takie długie rączki i nóżki .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:14   #2314
blueelektron
Rozeznanie

jak się sączą to podobno jest caly czas uczcie mokrości, leżysz i masz mokro, chodzisz i masz mokro i to przez dluższy czas
Stary 2012-04-27, 20:15   #2315
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Testy są,ale drogie,jak pójdziesz do lekarza to w sekunde Ci sprawdzi papierkiem lakmusowym.
widziałam w necie że około 40zł tylko ich nie ma... do lekarza w weekend nie da rady, do szpitala nie ide bo automatycznie zostane na oddziale ...
no cóż, jeżeli byłyby wody to pewno już bym miała jakieś skurcze czy cuś ...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:23   #2316
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jak zwykle, weekend się zaczyna i się wku....am Przeważnie na weekend mam zrypany humor
Nie pytajcie o co, bo długo by opowiadać, a historia mało ciekawa

Pola, GRATULUJĘ!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:24   #2317
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jak zwykle, weekend się zaczyna i się wku....am Przeważnie na weekend mam zrypany humor
Pisz co się stało tak w skrócie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 20:31   #2318
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
widziałam w necie że około 40zł tylko ich nie ma... do lekarza w weekend nie da rady, do szpitala nie ide bo automatycznie zostane na oddziale ...
no cóż, jeżeli byłyby wody to pewno już bym miała jakieś skurcze czy cuś ...
nie chcę cię martwić ale pierwszy poród mialam wywoływany właśnie przez to ze mi gdzieś wody uciekły. Przez jakiś tydzień miałam wrażenie ze jakoś mi bardziej mokro,powiedziałam otym lekarzowi a on powiedział ze popuszczam pewnie ale po tygodniu miałam uczucie jakby mi brzuch zrobił sie taki kapciowaty ,poszłam więc do szpitala na usg za które musiałam zapłacić i się okazało ,że mam mało wód i po 3 dniach w szpitalu wywołali mi poród. Byłam wtedy w 38 tyg. Ale żaden lekarz nie mógł jednoznacznie stwierdzić co sie stało-czy rzeczywiście uciekały czy może coś innego.
Stary 2012-04-27, 20:34   #2319
8ewus8
Zadomowienie

Co do odstających uszu to chyba nic się nie da teraz zrobić.
Ja biorę pod uwagę, że moj mały będzie takie miał, bo mąż ma trochę odstające i jego dziadek miał baardzo odstające.
Mojego męża siostra miała operację na uszy, męża siostra cioteczna też miała operację na odstające uszy, więc co jakieś czas te odstające uszy się u nich w rodzinie odzywają.
Niby ludzie zakładają dziecku opaski, pilnują żeby nie zagięło się gdzieś ucho, ale myślę, że jak w genach gdzieś to tkwi to jedynie operacja w późniejszym okresie wchodzi w grę.

Jeśli chodzi o bluzki to ja właśnie zauważyłam, że bluzki o takim kroju nie pasują ciężarnym, w odcinanej pod biustem ja też się źle czuję, najlepiej mi w przylegającej całkowicie tunice albo sukience, ale jak mam lekko rozkloszowaną to też już nie czuję się dobrze.
Nie wiem czy pamiętacie jak wklejałam linki, gdzie kupiłam taką fioletową bluzkę -kimono, myślałam, że w niej teraz pochodzę, ale jak założyłam to mam wrażenie, że jestem gruba i poczeka aż brzuszka nie będzie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:35   #2320
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Racja święta racja. Ta bluzka zostaje w szafie, a jutro muszę kupić coś innego. W ostateczności jest jeszcze poniedziałek i środa??czy sklepy będą czynne przez ten porypany długi majowy weekend?
u nas nie ma długo weekendu więc nie mam pojęcia jak ze sklepami w Polsce najważniejsze że już coś postanowiłaś

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Timii - żartujesz że taka zimnica u was??!??!

U nas ma byc po 25-29st.C w weekend...

Dzis poszlalam w second handach - kupilam w sumie 3 rzeczy bez przymiarki, bo bylam zlala potem i....
-nie zauwazylam w jednej bluzce dziurki, ale przyszyje cos ozdobnego
- w nastepne 2 bluzki i tunike sie nie mieszcze

Mam nadzieje, ze po porodzie jednak w nie wejde
ale jaja z Twoimi zakupami
z pogodą u nas nie żartuję ani trochę, 8st w ciągu dnia, do tego leje i wieje!! to już jest lekka przesada! kapukat może potwierdzić.
dużo bym dała żeby się do Polski choć na ten weekend przenieść

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wiecie co, już prawie 21.00, a u mnie za oknem 24 stopnie - szok!!!
ostrzegałam, że będę strzelać

Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:37   #2321
8ewus8
Zadomowienie

Doczytałam - Pola gratulacje!!!
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:44   #2322
Timii
Rozeznanie

w sprawie pieluszek - ja też mam ok 20 tetrowych i 5 flanelowych ale już żałuję że nie kupiłam ich w odwrotnych proporcjach. te tetrowe - choć mam 2 rodzaje (jedne tańsze a drugie po 4zl za sztukę podwójnie tkane jakieś mega lux) doprowadzają mnie do szału!! tak się je beznadziejnie prasuje że niech je szlag trafi. nie wiem jak moja mama wychowała nas trójkę używając tylko takich! jak sie wścieknę to dokupię tych flanelowych, milusie i fajniusie (dopóki nie ma w nich kupska oczywiście )
Stary 2012-04-27, 20:48   #2323
niunia32
Zakorzenienie

zjedliśmy pizze właśnie

przestawiam Malinowy pokój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po1m.jpg (75,3 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po2wc.jpg (45,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po3v.jpg (47,2 KB, 72 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:50   #2324
Timii
Rozeznanie

Alfy Twój brzuszek na zdj przodem wydaje się być zupełnie inny niż bokiem jak dwie różne osóbki maluszek na zdj z usg wymiata! jaka poważna mina
Stary 2012-04-27, 20:51   #2325
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
zjedliśmy pizze właśnie

no to teraz już pozostalo czekać aż się urodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 20:52   #2326
Timii
Rozeznanie

Cytat:
zjedliśmy pizze właśnie

wow, ale ładnie
Stary 2012-04-27, 20:52   #2327
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
zjedliśmy pizze właśnie

Fajnie wyszedł!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:58   #2328
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
nie chcę cię martwić ale pierwszy poród mialam wywoływany właśnie przez to ze mi gdzieś wody uciekły. Przez jakiś tydzień miałam wrażenie ze jakoś mi bardziej mokro,powiedziałam otym lekarzowi a on powiedział ze popuszczam pewnie ale po tygodniu miałam uczucie jakby mi brzuch zrobił sie taki kapciowaty ,poszłam więc do szpitala na usg za które musiałam zapłacić i się okazało ,że mam mało wód i po 3 dniach w szpitalu wywołali mi poród. Byłam wtedy w 38 tyg. Ale żaden lekarz nie mógł jednoznacznie stwierdzić co sie stało-czy rzeczywiście uciekały czy może coś innego.
wiedziałam że tak będzie że w 9 miesiącu będę schizować czy to już czy nie.... ja też mówiłam ostatnio ginowi że mam więcej upławów , powiedział że w ciązy tak może być- ale dziś mam mokre majty/wkładkę za przeproszeniem i nie jest to juz białe tylko przezroczyste- zapachu też nie ma rano pewnie wstanę i będzie wszystko ok a to tylko moja schiza...a jak nie to może podjadę do szpitala na ktg czy usg chociaż jak ostatnio pytałam to lekarz powiedział że szpital nie świadczy usług ambulatoryjnych i dopiero po przyjęciu na oddział robią takie badania...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
ślicznie, teraz tylko czekać na LOKATORA
Stary 2012-04-27, 20:58   #2329
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja też będę strzelać a jak będzie mało to jeszcze batem dołożę wybaczcie dziewczyny ale my tutaj nadal zimę mamy ja chyba w jakiś cieplejszy kombinezon zainwestuje co by maluch nie zmarzł.... no i grzanie pójdzie znowu w ruch
kapukat Wy nadal ogrzewacie dom czy już odpuściliście?

dziewczyny pytanie z tych głupich - mja koleżanka ma synka z bardzo odstającymi uszami wygląda to delikatnie mówiąc niefajnie. myślicie że można było temu jakoś zapobiec? np. czapeczka non stop?? nie wiem czy to ma sens no ale oni takich nie mają więc skąd u niego tak nienaturalnie odstające uszka??
no u nas też zimno - juz mam dość, maj za chwilę a tu jak zima... brrrr

co do ogrzewania - my grzejemy więcej teraz niż zimą grzaliśmy! bo zimą nie wiało tak i nie padało tyle - a teraz mam dziecko w domu i nie ubiorę go jak eskimosa niestety pozostało nam dogrzewać - a skoro R czasami sam włącza bo twierdzi że jest zimno, to musi być naprawdę nieprzyjemnie

co do uszek - moja mama zawsze mówiła że trzeba zakładać czapeczkę i uważać jak sie dziecko kładzie...ale wydaje mi się, że nie jest w stanie sobie tak przygniatać uszu ciągle, żeby mu odstawały i to genetycznie jest - może ktoś w rodzinie miał odstające? powinni mu zoperować i po kłopocie - u nas był chłopiec, a ponieważ dzieci są bardzo złośliwe to przezywali go słoniątkiem Bambi czy coś takiego, aż mama zaplaciła za operację korygującą, szkoda tylko że tak późno, bo chłopak nabawił się takich kompleksów że nie pytajcie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm miałam takie ładne pieluszki flanelowe takie ciemno niebieskie z jeżykami - po praniu zrobiły się bledsze kolory miał ktoś tak?
kij z tym takie tez są spoko, ale mnie to zdziwiło, nic innego koloru mi nie potraciło...
ile macie tetry (białej, kolorowej) a ile flanelek?
ja mam 15 tetrowych i 4 flanele - te używam tylko na przewijak

Cytat:
Dziewczyny które już rodziły czy wody płodowe maja jakiś zapach/ kolor czy są przezroczyste...? mam przezroczyste upławy i bolą mnie plecy na dole- jak na okres... nie chce rodzić jeszcze... nie w długi weekend... szpital pewnie pusty... lekarze nad morze i w góry się szykują...
są bezzapachowe i bez koloru, dopiero jak praktycznie wypłyną to może się trochę zabarwienia krwi pojawić, ale nie zawsze - jak chlustną to rzeczywiście jakby ktoś Ci bańke wody w gacie nalał ja jak zdięłam w domu spodnie po dojechaniu z miasta - już mokra i znowu mi się wylało, to stałam i się tak śmiałam, że jakby ktoś nam mnie popatrzył z boku to pomyślałby zesikała się wariatka i się cieszy

Cytat:
leci litrami albo się sączą

mnie się ostatnio nic kompletnie nie śni...no albo nie pamiętam
żadnej z tych opcji nie jesteś w stanie przegapić - czy się sączą czy się leją - zapewniam Was że wtedy będziecie wiedzieć że wody odeszły

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Pola, GRATULUJĘ!
eeee...opowiadaj - jeśli nie nam to komu

Pola wielkie gratulacje!!! witamy w gronie Mam
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 20:59   #2330
blueelektron
Rozeznanie

tak sobie myśle, czy żeby się wody sączyly to musi wypaść czop śluzowy?
Stary 2012-04-27, 21:02   #2331
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
w sprawie pieluszek - ja też mam ok 20 tetrowych i 5 flanelowych ale już żałuję że nie kupiłam ich w odwrotnych proporcjach. te tetrowe - choć mam 2 rodzaje (jedne tańsze a drugie po 4zl za sztukę podwójnie tkane jakieś mega lux) doprowadzają mnie do szału!! tak się je beznadziejnie prasuje że niech je szlag trafi. nie wiem jak moja mama wychowała nas trójkę używając tylko takich! jak sie wścieknę to dokupię tych flanelowych, milusie i fajniusie (dopóki nie ma w nich kupska oczywiście )
nooo rolują się po praniu te tetry ale ponoć kiedyś lepsze grubsze te tetry były, tak moja połozna ze SR twierdzi może też lepiej się je wtedy prasowało
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:06   #2332
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
zjedliśmy pizze właśnie

bardzo przytulnie
Stary 2012-04-27, 21:07   #2333
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

żadnej z tych opcji nie jesteś w stanie przegapić - czy się sączą czy się leją - zapewniam Was że wtedy będziecie wiedzieć że wody odeszły
i to mnie pociesza zdecydowanie - tego się trzymam
Stary 2012-04-27, 21:09   #2334
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

co do uszek - moja mama zawsze mówiła że trzeba zakładać czapeczkę i uważać jak sie dziecko kładzie...ale wydaje mi się, że nie jest w stanie sobie tak przygniatać uszu ciągle, żeby mu odstawały i to genetycznie jest - może ktoś w rodzinie miał odstające? powinni mu zoperować i po kłopocie - u nas był chłopiec, a ponieważ dzieci są bardzo złośliwe to przezywali go słoniątkiem Bambi czy coś takiego, aż mama zaplaciła za operację korygującą, szkoda tylko że tak późno, bo chłopak nabawił się takich kompleksów że nie pytajcie
moj mąż i jego ojciec maja jedno ucho troche bardziej odstające...
ciekawe czy nasza mala to odziedziczy
Stary 2012-04-27, 21:09   #2335
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak sobie myśle, czy żeby się wody sączyly to musi wypaść czop śluzowy?
z tego co ja wiem to nie, tak przynajmniej miała koleżanka - wody jej się sączył ale czop nie odszedł.
Stary 2012-04-27, 21:10   #2336
moniczka1302
Wtajemniczenie

ide zrobic sobie jakąś sznitę bo padne z glodu
Stary 2012-04-27, 21:10   #2337
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
i to mnie pociesza zdecydowanie - tego się trzymam
tak patrzę na Twoją datę ślubu, zaszlaś w noc poślubną?
chyba nie , coś pomieszalam, bo ja mialam ostatnią miesiączkę 20 a ty masz tp dzień przede mną

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-04-27 o 21:12
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:11   #2338
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak patrzę na Twoją datę ślubu, zaszlaś w noc poślubną?
w noc poślubną nie bo OM 17.08
Stary 2012-04-27, 21:12   #2339
Timii
Rozeznanie

Cytat:
co to jest sznita??
Stary 2012-04-27, 21:13   #2340
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
też bym coś zjadlam, np. kabanosa ale niestety później by mi się pól nocy odbijalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości