|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
ja kupilam "komarzyce" i mam nadzieje ze zadziala i dziady nie beda ciac ![]() ad. prania/pralni to my mamy pralke w piwnicy i wg to super rozwiazanie. Mamy tam sznury wiec w razie W mozna na szybko tam pranie wywiesic. Nasza piwnica jest cala wylozona kafelkami wiec nie jest typowa piwnica. a w jednym pomieszczeniu tz planuje postawic taki spory stojak na wino na jakies 54 sztuki narazie ma chyba z 7 sztuk takiego fajnego winka
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też zrobiliśmy sobie winną piwniczkę Regaliki z drewnianymi skrzyneczkami, wyłożonymi siankiem...ale zanim ją całą zapełniliśmy to wypiliśmy to, co leżakowało kilka dni i pieron piwniczkę winną strzelił
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahahaha |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny...ja mykam spać, bo jutro trzeba wstać
Pewnie mnie nie będzie, bo o ile laptopa będę miała gdzie włączyć, to niestety kabla od internetu już nie Nie wiem jak ja wytrzymam bez Was!!! Może coś wykombinuje... ![]() Aha....i prośba taka..jakby Madzi się zachciało rodzić, to dajcie mi jakoś znać Hehe...Bika ty masz do mnie numer, to pisz!!! To miłej nocki dziewczynki i weekendu...spróbuję się odezwać jakoś! |
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jak cos zniknie, będzie na kogo zwalić ![]() Cytat:
![]() Madziu, jak sytuacja z TŻ? Dalej idzie w zaparte, gamoń jeden? |
||
|
|
|
#2586 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie
Chciałabym troszkę z Wami porozmawiać, otóż staramy się z mężem o dzidzie już pół roku ale to tak jakby ując nie planowanie takie typowe i staranie, nie mierze temperatury itp. tylko mniej więcej wyliczam dni płodne itd. I co będzie to bedzie - będziemy się cieszyli Otóż moje cykle są 25-26 dniowe. Ostatni @ dostałam 13 kwietnia, kochaliśmy się od 21 do 24 kwietnia, później mąż wyjechał na delegację. Wiem że to za szybko aby cokolwiek wykryc ale Kocham męża i chciałabym miec dziecko i chyba dlatego troszkę schizuje. Ale dzisiaj pojawiła się taka brązowawa wydzielina i nie wiem co mam o tym myśleć ponieważ wcześniej nigdy takowej nie miałam. Nie wiem może Wy chociaż samą rozmową jakoś mnie nie wiem uspokoicie, bądź wytłumaczycie mi co to może oznaczać. Nie chcę iść do lekarza bo on na pewno jeszcze nic mi nie powie, a to czekanie na kolejną @ w niepewności mnie dobija z lekka. Proszę tylko o wyrozumiałość. |
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, chciałam już być na bieżąco, ale cytuje, cytuje i ciągle mnie coś odciąga od komputera.
hehe gdyby był tu TŻ to byłabym w 7. niebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja lubię jak już dzieci głowę trzymają i są takie mobliniejsze a nasz to taki śmieszek kochany ![]() A tak w ogóle to nie wiem jak ogarnę te wszystkie pory karmienia, spania, butelek sto pięćdziesiąt, jakieś inne urządzenia co w PL o takich nie słyszałam, wózek niby prosty w obsłudze, ale też mam problemy :P moja sis używa na iphonie aplikacji, gdzie się klika kiedy mały je, kiedy się go przewija itd. więc wszystko jest zapisywane, można zerknąć potem o której jadł, ile razy robił qpe - taki dzienniczek ![]() co to kateringu to nie ma problemu, mogę pisac my zamawiałyśmy z tej strony: http://www.nutrisystem.com/jsps_hmr/home/index.jsp tam można poczytać przykładowe menu my zamówiłyśmy na miesiąc, a potem mam zamiar sama spróbować na ich przykładzie
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-04-27 o 22:43 |
||
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogarniesz ogarniesz ja tez mam stresa bo jakby "cofne" sie na poziom nizej z kabanosow i kanapki z pomidorem wejde w pierwsze lyzeczki mafefki i jabluszka ![]() kurcze fajna sprawa z tym kateringiem jakbym mieszkala sama to moze bym i czegos podobnego poszukala u nas ale nie wyobrazam sobie gotowac osobno dla tzta i mamy i Mai i nie probowac cienki bolek jestem haha Butter no babcia jak ma zapowiedziane ze ma flaszka nie zniknac to nie zniknie haha kiedys Tztowi zachcialo sie wina a byla juz po 22 i tz pyk pyk po cichutku do piwnicy a tu....babcia wychodzi z mieszkania i leje ![]() wiecie co przed chwila wylalam na siebie cale piwo ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- jejuuuuuu Amani rzucilam tylko okiem na to menu i oslinilam sie od samego patrzenia
|
|
|
|
|
#2589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My byśmy finansowo nie wydolili na dom 140 m , a 3 sypialnie i kotłownię ma ten który się Wam nie podoba czyli nr 2 Cytat:
Cytat:
![]() Kotek ale mi smaka na piwo narobiłaś |
||||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz spać ;D jutro czekają nas zakupy ciuchowe
![]() ![]()
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz, Ty pojechałaś do usa głównie zajmować się maluchem, czy na wakacje po prostu a przy okazji małym się zajmować? ![]() Cytat:
![]() Jak to oblałaś się całym piwem? Niezguła
|
||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać bo jutro do szkoły
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle byś się zbytnio nie wczuła i Majce dała mafefke, a małemu kiełbachę ![]() Szczerze to nie wiedziałam, że tak dużo szczególików jest przy opiece nad dzieckiem. Wiadomo, inaczej jak się jest z nim od narodzin i samemu się dopasowuje odpowiednią butelkę, porę spania itd.... a inaczej jak ktoś nagle przyjdzie i musi się nauczyć "instrukcji obsługi" ![]() co do diety, to ja też jak jest jakaś przeszkoda, to nie umiem się powstrzymać i stwierdzam, że się nie da ale teraz mam wszystko pod nosem, już wygodniej mieć nie mogę, więc MUSI się udać tym razem jak patrze na to menu to się boję, że przytyję na tym, nie wiem jak można chudnąć jedząc takie rzeczy. Chyba, że dostarczą mi wszystkiego po łyżeczce heheh super historia z babcią strażniczką winnicy ![]() Cytat:
![]() Ja pojechałam tym razem tylko zajmować się Małym. Moja mama z nim była do niedawna, ale wróciła do PL i ją "zmieniłam". No ale wiadomo, rozrywki też nie brakuje
|
|
#2594 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
![]() Ja już na nogach, bo przyzwyczajenie i Tż wstaje do pracy także chcąc nie chcąc budzę się z nim. ![]() Jem pomidorki ze śnietaną, a zaraz wezmę się trochę za mieszkanie. Umyję podłogę na balkonie i wywalę pościel. |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Butter już tną komary?? fuck... ja jestem na nie uczulona i puchnę od razu ech... A co do rzeczy dla maluszków to już nic nie mów, można się uzależnić. Maleństwo "jakby Madzi się chciało rodzić" nie mi tylko małej ![]() Co do męża to już jest dobrze ![]() Dziś po 15 jedziemy na KTG do szpitala a potem na grilla i mam zamiar się najeść na zapas hehe.
|
|
|
|
#2596 |
|
Konto usunięte
|
Kurde to gadanie wszędzie o długim weekendzie to lekka przesada. Ja tam mam normalny weekend. :P
|
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Hej nie mam dzis czasu bo mamy wesele, więc przejżę Was w poniedziałek I pochwalę się wynikiem testu Miłego weekendu lecę do fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aaaa.... i jeszcze jedno - MADZIA spakuj sobie do szpitala skarpetki po porodzie jest strasznie zimno
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to organizm się jakoś wychładza, czy jak?? |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do małych rzeczy dla dzidziusiów, to my mamy zawaloną całą szafę nimi, a wczoraj jeszcze nosidełko dojechało ![]() Więc nie wiem, czy jak przyjdzie co do czego, to będę musiała w ogóle cokolwiek kupować - ale to fajnie ![]() A w tym to się normalnie zakochałam wczoraj - już chciałam kupować ![]() http://www.smyk.com/bluza-chlopieca-...a-dla-dzieci-p |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Butter szalona kobieto
Fajnie, ze tak dużo rzeczy dostajesz. My to w sumie tylko (albo i ąż bo to mega drogie) dostaliśmy ubranka a resztę trzeba było kupić. Cała wyprawka (bez tych ubranek) wyniosła nas 4 tys zł ale 3 tys dostaliśmy (babcia, moi rodzice, teściowa) więc nas to w sumie 1 tys wyniosło. Potem kasa z becikowego wpadnie i z PZU , ale to pójdzie na chrzciny i pewnie jakieś inne rzeczy.
|
|
|
|
#2601 |
|
Konto usunięte
|
Butter Ty już się spodziewasz maleństwa?
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dopakować druga torbę do szpitala i tak mi się chce, że chyba wcześniej urodzę niż sie spakuję
|
|
|
|
#2603 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna dla mnie i jedna dziecka. Na razie spakowałam wszystko w jedną ale tak z zapasami na jeden dzień, jednak mi koleżanka doradziła aby wziąć więcej więc muszę dopakować.
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja przy pierwszej ciąży też nie planowałam, tylko kochaliśmy się wtedy kiedy mieliśmy ochotę. Apropo plamienia to czasem na początku ciąży takie coś występuje, gdy jajeczko się zagnieżdża Nie martw się na zapas- życzę aby test okazał się pozytywny ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- MAdzia ja nie wiem, ale przed porodem mi mama tak doradziła i potem dziękowałam, że jej posłuchałam skarpetki nie zajmują duzo miejsca
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, czy Wy dostałyście słowotoku??? Próbuję Was nadrobić i nie mogę...
Która to miała dziś rano test robić? Bo nie mogę znaleźć wątku... Jaki wynik? Stokrotka kiedy powtarzasz teścik? Gosia? jak tak Twoje kiełbasiane zachcianki? ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- no właśnie! dlaczego Butter nie ma w naszej liscie??? |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ze szkoły
Z tego co pamiętam to Butter nie chciała być na liście, żeby nie zapeszać
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotko no właśnie, jak tam wynik testu??
Wczoraj mąż mi 2 książki przyniósł z biblioteki. Dziś wzięłam jedną i się wciągnęłam. W efekcie dalej jestem w piżamie |
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubie te z Myronem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

narazie ma chyba z 7 sztuk takiego fajnego winka 

Może coś wykombinuje...

Chciałabym troszkę z Wami porozmawiać, otóż staramy się z mężem o dzidzie już pół roku ale to tak jakby ując nie planowanie takie typowe i staranie, nie mierze temperatury itp. tylko mniej więcej wyliczam dni płodne itd. I co będzie to bedzie - będziemy się cieszyli 
wiem!!! bedziesz mi pisala codzien co Ci przywiezli a ja bede zgapiala 

, a 3 sypialnie i kotłownię ma ten który się Wam nie podoba czyli nr 2