W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 06:54   #4141
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

To i my się witamy z Dominikiem

Właśnie jemy bułę. Już prawie wszystko spakowałam, jeszcze tylko szybkie zakupy w pepco (może będą czapki ) i w drogę.
Ciekawe jak mój Dzieć ją zniesie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:04   #4142
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

wkleiłam coś w klubie

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

lecę przebrać koope bo śmierdzi z kilometra :P

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:06   #4143
isiaok
Rozeznanie

Witamy!
Przyznac sie która wyszła z kupy????????Bo wskoczyłam na jej miejsce Pobudki co 2h a od 5 śpiew, pikanterii dodała@ o 3 w nocy-czad na majówke!!! Właśnie sie zorientowałam, ze tż pojechał ze spacerówka w bagażniku
Dobrze, ze humor mam dobry
Buziaki dla Wszystkich-miłego dnia!!!!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:47   #4144
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

you
mnie też dzisiaj czekam impreza z dwójką pewnie o 21 będziemy jechać do domu
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 08:24   #4145
mamad1
Zadomowienie

Witam.
U nas bez zmian. Stan podgorączkowy, Mały marudny. W nocy wstawałam chyba z 15 razy. Znowu łapaliśmy siuśki i o 12 ma być wynik. Jestem zmęczona. Od noszenia Małego bolą mnie ręce, kręgosłup, nogi, choć w sumie bardziej martwię się o niego, bo widać, że coś mu dolega (ale co?) Od srody siedzimy w domu Spanikowana babcia jakby nie ułatwia sytuacji

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Jaś, Antoś witajcie w gronie ośmiomiesięczniaków!kla ski:
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 09:27   #4146
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tutaj bardziej chodzi o niebezpieczeństwo udaru w takie mocne słońce. Myślę,że dzieci raczej ściągają nakrycia bo nie lubią a nie z powodu ciepła mój też kombinuje ale jednak nie daje za wygraną i po chwili zapomina ,że coś miał ściągnąć
Moja nosiła cały czas czapki,opaski nie przeszkadzało jej nic a nic,
a kiedy zaczęło się robić co raz cieplej zaczęła je ściągać,
dlatego stwierdzam że jej za ciepło,bo wyjść w niej wyjdzie,
ale zaraz na dworze ściąga.

CO do udaru dlatego robię wszystko aby miała cień,
jeżeli nie ma nic na głowie.

Kupię na dniach kapelusik jakiś może to będzie dla niej lepsze,
bo w jakiś tam sposób rzuca cień na oczy

Jacieee właśnie tekst mówi wszystko za siebie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 10:00   #4147
agni82
Zadomowienie

" ciągle pada.. asfalt ulic jest dziś sliski jak brzuch ryby...."
normalnie cały czas. ledwo znajduję 20 min. przerwy żeby wyskoczyć po zakupy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dobrze napisałaś rain

U mnie pada cały czas, chwilami to jakby mi ktoś lał wiadrami wody w okna
potwierdzam

Cytat:
Strasznie zazdroszczę Wam pogody i weekendu majowego

U mnie pada, pada i pada Niedługo sfiksuję od siedzenia w domu
W niedzielę jadę kupić sobie kalosze.
kochan kalosze to jeden z moich pierwszych zakupów tu po przyjeździe i służą mi do dziś. a biegam w nch już ponad 2 tygodnie.
ja nie siedze w domu - ty też nie bo zwariujesz. Kalosze, płaszcz przeciwdeszczowy i wypad na świat. mnie tam deszcze nie straszny.
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

dla pocieszenia, wczoraj szlam z mlodym bez czapeczki i slysze jak matka do matki mowi: "POPATRZ BEZ CZAPKI". z takim wyrzutem. Chrzanie to

co do czapki Jaciee nie wierz, ja sobie mysle, ze wieksze prawdopodobienstwo zachorowania nakladajac czapke. Dziecko sie spoci, cos sie odkryje i przewianie gotowe.
u nas czapka jest jak wieje i jak jest 7-12 stopni, jak jest więcej to czapki nie ma. skarpetek zresztą tez nie.
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a u nas... Helenka raczkuje już na całego, lata po całym mieszkaniu ( a jeszcze całkiem niedawno dochodziła tylko do progu pokoju, do przedpokoju się bała wejść) i od około tygodnia zaczęła się prostować - ćwiczy klęk prosty oczywiście podpierając się o coś rączkami...

A teraz trochę ponadrabiam... żeby nie było, że tylko o nas...

aaa chodziliście na bilans 8-miesięczniaków? (coś takiego mi wpadało w oczy)
brawo dla Helenki. Emil robi identycznie
a co do bilansu -to my mamy mieć 17 maja.

no i ogólnie to już wiecie że u nas pada i pada i pada....itd...
mimo to chodzimy z Emilem na spacery, choć ta mała przebrzydła jaszczurka nie lubi tej folii od deszczu i wiecie co robi? przez to okienko wystawia stopy, ale żeby jeszcze one chociaz w skarpetkach były - a skąd-musza byc gołe. no i czasami ludzie się uśmiechają, a czasami pytają czy mu nie zimno. a co mam zrobić? spętać mu te nogi? jak wystawia to chyba nie zimno

my mamy kapelusiki przeciwsłoneczne(laski z UK z Matalana po funcie, albo 1.25), całkiem sympatyczne. mam 2 z tygryskiem i jeden zielony ciemny z uszkami. jak zrobię zdjęcia to pokażę. w ogóle są jakieś przeceny tam teraz to nawet szlafroczek mu kupiam 4 funty.

za ubieranie dzieci tak grubo jak to dziwewczyny opisałyście, to bym te matki chyba

życzenia dla wszystkich dzisiejszych dzieciaczków, kciuki dla potrzebujących i raz jeszcze zazdraszczam wam pogody
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 10:57   #4148
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam.
U nas bez zmian. Stan podgorączkowy, Mały marudny. W nocy wstawałam chyba z 15 razy. Znowu łapaliśmy siuśki i o 12 ma być wynik. Jestem zmęczona. Od noszenia Małego bolą mnie ręce, kręgosłup, nogi, choć w sumie bardziej martwię się o niego, bo widać, że coś mu dolega (ale co?) Od srody siedzimy w domu Spanikowana babcia jakby nie ułatwia sytuacji

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Jaś, Antoś witajcie w gronie ośmiomiesięczniaków!kla ski:
Trzymak kciuki za wyniki-może sie cos wyjaśni

piwnooka77 U Nas bilans w 9 miesiącu-dopiero w maju nasza lekarka wraca z urlopu. Po Nas Panie z rejestracji zawsze same dzwonia kilka dni przed wizytą, wiec nie martwie sie terminami

Dziewczyny w UK Ja za to wylałam już w ogródek setki złotówek przydałby sie deszczyk...
a tak na poważnie to zawsze współczułam znajomym z UK tej szarej pogody-nie dajcie sie depresjom
I na poprawe nastroju dodam, żę My właśnie przez słońce siedzimy teraz w domu...
Byłam z Ewcia teraz 2h na trawce-w cieniu z gruba warstwa kremu a i tak jest czerwoniutka...Na termometrze o 10 było 26 stopni!!!wiec czekamy teraz do 16...chłodzimy sie w domu
W domu dla odmiany 19 stopni i siedzimy na długi rekaw
Sasiadki lekko zdziwione-Ewcia była na gołe stopyrki,spodenki i T-shirt-chyba trzeba sie przyzwyczaić do tych kąśliwych spojrzeń
Zjadła trawe i kwiatka, sekundy dzieliły ja od kamieni...

Gotujemy kalafiorowa z kasza manna-ciekawe czy zdobedzie uznanie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

I zapomniałąm sie pochwalić!
Ewa stanęła dzisiaj przy lodówce!!!Płaskie powierzchnie już nie straszne

Johny, Anthony
Stary 2012-04-28, 11:48   #4149
CrazyMachine
Zadomowienie

Hej-hej widze, ze temat ubierania jest nr1, to wrocilysmy wlasnie ze spaceru i mam wyrzuty, ze za grubo ubralam mloda, ale nie zeby w zlej wierze, tak mi sie wydawala ok na balkonie. Miala rajstopy, spodnice, body z dlugim rekawem. Ludzie teraz przeroznie ubieraja dzieci. Ja tocze wieczne wojny z moimi rodzicami. Oni to by najchetniej chyba zawineli mloda w spiwor. Odbieram ostatnio po pracy mala, a mama do mnie, ona ma STRASZNE uczulenie, caly dzien policzki czerwone. Ja na to, nie uczulenie, tylko goraco dziecku jest. Popatrz na siebie podkoszulek i krotkie spodnie, a mala jak ja rana przywiezlismy (a bylo chlodno), czyli rajtki, body z krotkim i bluzka z dlugim - uwaga to czego nie znosze wsadzona w rajtki. A stopni ponad 20.
Ida tez czapki sciaga.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:05   #4150
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Mamad, Isia

Johny najlepsze zyczonka od Antosia i mamy!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:58   #4151
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
my mamy kapelusiki przeciwsłoneczne(laski z UK z Matalana po funcie, albo 1.25), całkiem sympatyczne. mam 2 z tygryskiem i jeden zielony ciemny z uszkami. jak zrobię zdjęcia to pokażę. w ogóle są jakieś przeceny tam teraz to nawet szlafroczek mu kupiam 4 funty.
Muszę popatrzeć, czy gdzieś w moich okolicach jest taki sklep

Dzień dobry

Ale mnie dzisiaj głowa boli... Byliśmy wczoraj wieczorem u męża brata i wróciliśmy o 1. A. poszedł o 7 do pracy, a mi Szymon dał pospać do 9, ale to i tak za mało dla takiego śpiocha jak ja
Dzisiaj oczywiście deszczu ciąg dalszy, ale na poprawę humoru pomalowałam paznokcie na czerwono, a teraz popijam kawkę

Miłego dnia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 13:51   #4152
zanetaa88
Zakorzenienie

Co to za upały są
Dobrze, że chociaż wiatr wieje,
bo przecież paść można !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 14:58   #4153
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co to za upały są
Dobrze, że chociaż wiatr wieje,
bo przecież paść można !
U mnie nie bardzo wieje.... Jeszcze trochę a normalnie zdechne.....
Stary 2012-04-28, 14:58   #4154
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja juz po szkole Dzisiaj miałam wszystkie zajęcia z jednym profesorem i zlitował się nad nami i puścił nas baaaardzo szybko

Teraz czekam u mojej mamy aż Domek wstanie, bo śpią razem.

Nocka dzisiaj u nas z przygodami. Otóż dostałam takiego zapalenia pęcherza, że o 3 w nocy robiłam nasiadówkę. Mało tego łyknełam przeterminowane tabletki, które były do 2010. Mdli mnie do teraz...
Nie wiem jak to się stało, bo co jakis czas robię porządki w apteczce.
Mama całe szczęście miała Furaginum, więc się nałykalam i już czuję się lepiej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
to kiedy zaczynacie?
Ja najchętniej zaczełabym JUŻ Jednak muszę się obronić najpierw, a poza tym budowa... Myślę, że jak już wybydujemy dom to pomyślimy i o rodzeństwie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
TŻ wreszcie wrócił, i dziś wreszcie idziemy na basen pierwszy raz po zabiegu
Zazdroszczę! Bawcie się dobrze.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
wahasz się bo myślisz nad rodzeństwem dla Domka w niedługim czasie? czy po prostu nie chcesz się truć hormonami?
Nie chcę się truć

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To i my się witamy z Dominikiem

Właśnie jemy bułę. Już prawie wszystko spakowałam, jeszcze tylko szybkie zakupy w pepco (może będą czapki ) i w drogę.
Ciekawe jak mój Dzieć ją zniesie
Miłego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witamy!
Przyznac sie która wyszła z kupy????????Bo wskoczyłam na jej miejsce Pobudki co 2h a od 5 śpiew, pikanterii dodała@ o 3 w nocy-czad na majówke!!! Właśnie sie zorientowałam, ze tż pojechał ze spacerówka w bagażniku
Dobrze, ze humor mam dobry
Buziaki dla Wszystkich-miłego dnia!!!!
Ojjj czyli miałyśmy obie co robic o 3 w nocy

Cytat:
Witam.
U nas bez zmian. Stan podgorączkowy, Mały marudny. W nocy wstawałam chyba z 15 razy. Znowu łapaliśmy siuśki i o 12 ma być wynik. Jestem zmęczona. Od noszenia Małego bolą mnie ręce, kręgosłup, nogi, choć w sumie bardziej martwię się o niego, bo widać, że coś mu dolega (ale co?) Od srody siedzimy w domu
Matko, co jemu jest Oby szybko przeszło, żebyście oboje juz się nie męczyli

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hej-hej widze, ze temat ubierania jest nr1, to wrocilysmy wlasnie ze spaceru i mam wyrzuty, ze za grubo ubralam mloda, ale nie zeby w zlej wierze, tak mi sie wydawala ok na balkonie. Miala rajstopy, spodnice, body z dlugim rekawem. Ludzie teraz przeroznie ubieraja dzieci. Ja tocze wieczne wojny z moimi rodzicami. Oni to by najchetniej chyba zawineli mloda w spiwor. Odbieram ostatnio po pracy mala, a mama do mnie, ona ma STRASZNE uczulenie, caly dzien policzki czerwone. Ja na to, nie uczulenie, tylko goraco dziecku jest. Popatrz na siebie podkoszulek i krotkie spodnie, a mala jak ja rana przywiezlismy (a bylo chlodno), czyli rajtki, body z krotkim i bluzka z dlugim - uwaga to czego nie znosze wsadzona w rajtki. A stopni ponad 20.
Ida tez czapki sciaga.
Jak moja teściowa

Youyou, Blondynkapoznan udanych imprez!

JASIU, ANTOSIU BUZIAKI OD CIOCI I DOMKA Z OKACJI 8 MIESIĘCY!!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 15:11   #4155
alibany
Rozeznanie

JASIU, ANTOSIU Sto Lat chłopaki!!!

Witam!!
Dopiero się upały zaczęły,a ja mam dosyć Kurcze no nie dogodzisz, za zimno źle, za gorąco jeszcze gorzej
Byłyśmy dzisiaj z Alą w Toruniu na zakupach przy okazji spacerek po mieście i obiad u teściowej. W drodze powrotnej tak mi płakała w samochodzie, że pędziłam jak szalona by byc juz w domu
Okazało się, że była koopa
Ale później też płacz,już taki z przemęczenia no i teraz śpi od godziny. Także dzisiaj o 18 nie będzie już nocnego spania. Ale to fajnie, pod wieczór jeszcze wyjdziemy na dwór, bo będzie wtedy przyjemnie ciepło
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 16:27   #4156
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki.
Mam okrutne wyrzuty sumienia, bo ostatnio czuję się jakaś niespełniona. W domu wszystko robię na pół gwizdka, bo nie mam czasu. Okna dalej brudne, ledwo udaje mi się pomyć podłogi czy zetrzeć kurze.
Mamą też jestem na pół etatu i to też mnie wkurza. Z Dominikiem spędzam niewiele czasu, a i to potrafię się na niego wkurzyć Np. dziś rano. Wstał o 5.40 i płakał do 7. Byłam zła, bo musiałam się szykować do pracy, a nie było jak bo Domin wył, a ja nie wiedziałam czemu. No i wybuchnęłam. O 7mej zasnął () a ja szybko się umyłam, ubrałam i zła (na siebie) poszłam do pracy.
A tam? A tam też na pół gwizdka. Kiedyś byłam liderem grupy (oficjalnie dalej jestem), nie było dla mnie problemem zostać po godzinach, szef mnie doceniał, klienci lubili, ogólnie 300 % normy. Teraz punkt 17 wybywam do domu, ku zaskoczeniu mojego przełożonego, bo przecież zawsze byłam dyspozycyjna. Przestało się liczyć, że w godzinach pracy jestem na pełnych obrotach, bo przecież czasem trzeba zrobić coś dodatkowo na już, a ja nie mogę. A czemu? Bo lecę do domu, żeby wykąpać dziecko i położyć spać. I tyle mojego. Niby nikt mi nie mówi wprost, że coś jest nie tak, ale mina czy docinki szefa mówią same za siebie.
Koło się zamyka.
Moge sie podpisac pod kazdym Twoim slowem. Obowiazki domowe tylko te najpotrzebniejsze, bo jak juz jest chwila to wole z dzieckiem ja spedzic. Na szczescie nie odczulam jeszcze w pracy efektow uczonych, ale czasem brakuje mi tego, zebym mogla dluzej sobie posiedziec i skonczyc jakis temat. Ostatnio musialam zostac z godzine dluzej, to mialam okropne wyrzuty sumienia względem Idy, ze taki dzień bez czasu dla niej.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
JASIU, ANTOSIU Sto Lat chłopaki!!!

Witam!!
Dopiero się upały zaczęły,a ja mam dosyć Kurcze no nie dogodzisz, za zimno źle, za gorąco jeszcze gorzej
Dopiero piekna wiosna sie zaczyna, a ta juz narzeka.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:43   #4157
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
U nas też ponad 30 stopni jest na pewno.
Julka ubrałam tak: na początku rano miał cienki sweterek narzucony tylko, bluzkę z krótkim, cienkie spodenki (tak się podciągają zawsze, że w połowie spaceru magicznym sposobem robią się długości rybaczek ), skarpetki i czapkę z daszkiem którą co chwilę ściągał i w końcu był bez niej no i skarpetki. Potem już bez sweterka
Poszlismy na kawkę do kolezanki a potem wzięłam jej 7 letnią siostrę i poszliśmy po męża jakieś 3 km do pracy.
40 minut czekałam ale na szczęście Julek spał także bez płaczu się obyło.

Sposób wg mojego teścia na spocone dziecko: KREMEM GO TRZEBA POSMAROWAĆ! hahah

Też się rzucali, że jak to bez czapki ale kilkanaście odburknięć chyba dało efekty
Głowa mnie teraz boli i mam wysypkę na rękach od słońca.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 17:37   #4158
isiaok
Rozeznanie

Byłyśmy po południu chwilke na dworze ale szybko wróciłysmy...40 stopni w cieniu...
Pamiętam pogode z tamtego roku bo akurat do czerwca pracowałam i było zimno!!!!!!!!!Ciekawe jakie bedzie lato
Stary 2012-04-28, 17:47   #4159
aania_20
Zakorzenienie

Jasiu, Antosiu, buziaki!
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ja najchętniej zaczełabym JUŻ Jednak muszę się obronić najpierw, a poza tym budowa... Myślę, że jak już wybydujemy dom to pomyślimy i o rodzeństwie

a kiedy się bronisz? Jak to mi lekarz mówił - od myślenia to nic nie będzie

Więc nie myślcie tylko działajcie, a reszta jakoś pójdzie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas też ponad 30 stopni jest n

Sposób wg mojego teścia na spocone dziecko: KREMEM GO TRZEBA POSMAROWAĆ! hahah

A my po basenie, super było Adaś miał długą przerwę, bo ponad 2 miesiące, ale piszczał, śmiał się, chlapał baaaardzo był zadowolony. Co prawda nie wiem dlaczego największego ataku śmiechu dostawał jak widział pływającą matkę...

aha, no i ma czwartego ząbka

a w ogóle dzień spędzamy na fajnym zajęciu, bo TŻ stwierdził że trzeba wreszcie jakiś projekt domu wybrać
Wkleję Wam dzisiejsze:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035431.jpg (21,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035435.jpg (24,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035455.jpg (18,3 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-04-28 o 17:51
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 17:48   #4160
aania_20
Zakorzenienie

widziałyście? straszne http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Stary 2012-04-28, 18:24   #4161
Marina1
Zakorzenienie

Bożee ten artykuł aniu, straszne...
A poza tym czarujący Adaś na zdjęciach i projekt domu wybraliście coś już?

teliczku okulary w snc, nie wiem czy u Was jest taki sklep, tam generalnie są dość tanie rzeczy do domu i odzież.

A my fajnie spędziliśmy dzisiejszy dzień ( pomijając bolącego kła mamy ).
Byliśmy z młodym na karuzeli, rozbiła się niedaleko naszego tesco. Zalczyliśmy ( oczywista z Igorem, chociaż wydaje mi się, że on był tylko alibim do karuzelowych przepraw ) dwa razy ( raz z tatą, raz z mamą ) takie kaczki podnoszące się do góry i samochodziki.
Fajnie było.
Teraz Igorek padł.

No i ja też go ubrałam b. lekko dziś. Bez czapki, bez skarpet, tylko rampers. Ale było tak gorąco, że inaczej się nie dało.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 18:46   #4162
agni82
Zadomowienie

Cytat:
o Boże.....ale dlaczego
Adaś uroczy - wcale się nie dziwię, że panie dają się oczarowywac.
Cytat:

Dziewczyny w UK Ja za to wylałam już w ogródek setki złotówek przydałby sie deszczyk...
a tak na poważnie to zawsze współczułam znajomym z UK tej szarej pogody-nie dajcie sie depresjom
I na poprawe nastroju dodam, żę My właśnie przez słońce siedzimy teraz w domu...
no to mnie pocieszyłaś. Bo stokroć bardziej wolę deszcz niż taki upał.. Ja ogólnie bardzo lubię deszcz, tylko ciężko coś przez to zrobic jak tak leje cały dzień, a pan Emil nie lubi tej folii od deszczu.

i wiecie co, przechwaliłam swoje kalosze. Zamokłam dziś.. 8 lat mi prawie służyły, a dziś się porwały.no cóż. wkrótce się chyba uzależnię od www.amazon.co.uk.

acha i wiecie co jeszcze??? u nas pada

Żanetko - kupiłam nastepną remoladę i wyślę Ci z Polski. Mam nadziję, że tym razem dojdzie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:37   #4163
patik87
Zakorzenienie

Helloł.
Ale mi humorek dopisuje, chyba mnie przegrzało
Do południa w szkole, potem na dworze z Sarą, teraz szybkie sprzątanie i dopiero siadłam na pupę.
Sara w bodziaku na krótki i spodenki plus kaszkiet na bakier - szkoda że nie mam zdjęcia, miss wioski i okolic normalnie tak słodko wyglądała moja dziecina.

Nosidło już uszyte, w drodze w tej chwili. Nie mogę się doczekać. Ciekawe czy się młodej spodoba. Brumek nie poci się Tymek waszym? I jak byliście na działce?

Ania ale słodziak z Adasia
Kurcze mieni mi się klawiatura, serio.

Mamad kurcze od czego ta gorączka? oby pojawiła się wysypka i będzie jasne. Wychodzicie na dwór na trochę?

Trzymajcie kciuki jutro. Mam 2 zaliczenia, jak zwykle jestem NIE PRZYGOTOWANA.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 19:42   #4164
brumek
Zakorzenienie

Milky Dżony,
Antosiu
-
sto lat moje ulubione chłopaki

Stary 2012-04-28, 19:56   #4165
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Czesc

Jaś, Antoś wszystkiego najlepszego chlopcy

Cytat:
" ciągle pada.. asfalt ulic jest dziś sliski jak brzuch ryby...."
normalnie cały czas. ledwo znajduję 20 min. przerwy żeby wyskoczyć po zakupy

u mnie tez pada, juz przestalam zwracac uwage i spaceruje w deszcz

a Matalana uwielbiam, ale juz dawno nie odwiedzalam, moze jutro sie wybiore po te kapelutki

Cytat:
Muszę popatrzeć, czy gdzieś w moich okolicach jest taki sklep
warto, fajne rzeczy maja

Ale Wam tam w PL zazdroszcze tego slonka, tu caly czas mokro...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 20:11   #4166
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry wieczór

Ale cudny, przepiękny, gorący dzień Tyle miesięcy na to czekałam Normalnie nowe życie we mnie wstąpiło, uśmiech nie schodzi mi z twarzy i latam w podskokach cały dzień, aż mąż się na mnie dziwnie patrzy

Na działce nie byliśmy, tylko dwa spacery zaliczyliśmy: jeden wózkowy we trójkę, drugi w nosidle tylko Tymuś i ja Co do ubrania to u nas body z krótkim rękawem i pielucha i to wszystko

A o 19 poszliśmy na basen W końcu udało mi się męża wyciągnąć. I mieliśmy calusieńki basen tylko dla siebie, bo nikogo nie było Tylko my i ratownik na brzegu Tymuś się nie bał nic a nic.

Cytat:
choć ta mała przebrzydła jaszczurka nie lubi tej folii od deszczu i wiecie co robi? przez to okienko wystawia stopy, ale żeby jeszcze one chociaz w skarpetkach były - a skąd-musza byc gołe
Jak słodko
Skoro wystawia sam z siebie to chyba znaczy że mu nie zimno

Cytat:
piwnooka77 U Nas bilans w 9 miesiącu-dopiero w maju nasza lekarka wraca z urlopu. Po Nas Panie z rejestracji zawsze same dzwonia kilka dni przed wizytą, wiec nie martwie sie terminami

I zapomniałąm sie pochwalić!
Ewa stanęła dzisiaj przy lodówce!!!Płaskie powierzchnie już nie straszne
My na bilans idziemy 16 maja, czyli Tymuś będzie miał 9 miesięcy bez 6 dni

A dal Ewy przeogromne brawa

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ida tez czapki sciaga.
Nie cierpię tego, a w naszym kraju to powszechne zjawisko niestety

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nocka dzisiaj u nas z przygodami. Otóż dostałam takiego zapalenia pęcherza, że o 3 w nocy robiłam nasiadówkę. Mało tego łyknełam przeterminowane tabletki, które były do 2010. Mdli mnie do teraz...
Nie wiem jak to się stało, bo co jakis czas robię porządki w apteczce.
Mama całe szczęście miała Furaginum, więc się nałykalam i już czuję się lepiej
O kurcze, niedobrze Od czego to paskudztwo?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja jestem z tych, którym NIGDY nie jest za gorąco

Cytat:
Widziałam. Nie rozumiem. To straszne, straszne, straszne

Cytat:
1. aha, no i ma czwartego ząbka

2. a w ogóle dzień spędzamy na fajnym zajęciu, bo TŻ stwierdził że trzeba wreszcie jakiś projekt domu wybrać
1. Brawo
2. O, jak fajnie Po cichutku zazdroszczę, bo to staje się moim marzeniem ostatnio Tylko jakoś tak nie wyobrażam sobie, żeby wyszło poza sferę marzeń. Budowa domu wydaje mi się tak gigantycznym przedsięwzięciem, tyle rzeczy trzeba dograć, ogarnąć itp, że działa to na mnie demobilizująco No i boję się kredytów

Adaś uroczy cudny, taaaaki wesoły

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nosidło już uszyte, w drodze w tej chwili. Nie mogę się doczekać. Ciekawe czy się młodej spodoba. Brumek nie poci się Tymek waszym? I jak byliście na działce?
Poci się, owszem. Zawsze do nosidła cieniej go ubieram niż do wózka. W największe upały raczej nieb będę go w nim nosić

Cytat:
Witam.
U nas bez zmian. Stan podgorączkowy, Mały marudny. W nocy wstawałam chyba z 15 razy. Znowu łapaliśmy siuśki i o 12 ma być wynik. Jestem zmęczona. Od noszenia Małego bolą mnie ręce, kręgosłup, nogi, choć w sumie bardziej martwię się o niego, bo widać, że coś mu dolega (ale co?)

Jaby miał być trzydniówka, to jutro powinno coś wyskoczyć, prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0910.jpg (165,5 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-04-28, 20:13   #4167
Kajool
Zadomowienie

Witam , po calym dniu gonitwy. Padam a pysk, moje dziecko juz spi, ja zaraz tez ide.
Zantea mam farbe :P I to udalo nam sie kupic za pol ceny, bo dulux wyprzedaje stara kolekcje. Takze wiozlam dzisiaj w bagazniku 45 litrow farby. Nie to nie ja maluje ale rodzice i kazdy pokoj bedzie w nowej barwie. Ja wybralam braz z turkusem.
Bylam tez w swoim domu aby jakies letnie rzeczy zabrac i odkrylam takie skarby dla Szymka czapke, kapelusik, spodenki, bluzeczki, pizamki. Czlowiek nawet nie wie co ma
Stary 2012-04-28, 20:57   #4168
aania_20
Zakorzenienie

agni, patik, marinko

Cytat:
2. O, jak fajnie Po cichutku zazdroszczę, bo to staje się moim marzeniem ostatnio Tylko jakoś tak nie wyobrażam sobie, żeby wyszło poza sferę marzeń. Budowa domu wydaje mi się tak gigantycznym przedsięwzięciem, tyle rzeczy trzeba dograć, ogarnąć itp, że działa to na mnie demobilizująco No i boję się kredytów
ja też dlatego na razie nastawiamy się na budowę bez kredytu, może będzie wolniej ale będę spokojniejsza

Masz rację, przy takiej pogodzie od razu człowiek zabiera się do życia

a Tymka zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Bylam tez w swoim domu aby jakies letnie rzeczy zabrac i odkrylam takie skarby dla Szymka czapke, kapelusik, spodenki, bluzeczki, pizamki. Czlowiek nawet nie wie co ma
fajne takie znaleziska

Zmykam do spania, dobranoc!

Stary 2012-04-28, 21:11   #4169
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy się bronisz? Jak to mi lekarz mówił - od myślenia to nic nie będzie
Więc nie myślcie tylko działajcie, a reszta jakoś pójdzie

a w ogóle dzień spędzamy na fajnym zajęciu, bo TŻ stwierdził że trzeba wreszcie jakiś projekt domu wybrać
Wkleję Wam dzisiejsze:
Bronię się czerwiec/lipiec

A wybieranie projektu to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy

Adaśnasz czaruś

Cytat:
Nie otrafięzrozumieć :beczy:
Cytat:
A o 19 poszliśmy na basen W końcu udało mi się męża wyciągnąć. I mieliśmy calusieńki basen tylko dla siebie, bo nikogo nie było Tylko my i ratownik na brzegu Tymuś się nie bał nic a nic.

O kurcze, niedobrze Od czego to paskudztwo?
Baseniku zazdroszczę

A zapalenie nie mam pojęcia od czego. Tak dbam i staram się żeby mnie nie przewiało a tu prosze. Boję się tych zapaleń, bo jeszcze zanim trafiłam z tym do szpitala, większość z nich kończyła się dosyć sporymi krwawieniami. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się szybko zwalczyć...

A Tymcio już w spacerówie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:03   #4170
marzena_S
Zadomowienie

A kuku! Nie ma co jestem uzależniona.
No ale jak mogłam tu nie zajrzeć skoro tacy fajni chłopcy dzisiaj świętują. Jasiu, Antku- sto lat!

Jacieńku, jesteś super mamą- łączenie ze sobą pracy i wychowania dziecka to nie lada wyzwanie. Dla Dominika na pewno jesteś najwspanialsza, a pracodawca który nie potrafi zrozumieć, że teraz rodzina jest dla Ciebie na pierwszym planie, a nie praca ponad godzinami jest po prostu kretynem.
Spadek wagi imponujący!

Iustyna, jak tam ma się dzisiaj Zuziak? Powtórzył się wyczyn z ładnie przespaną nocą? (gratuluje wczorajszego i życzę żeby częściej zdarzały się takie noce )

Mamad, może i u Was trzydniówka skoro temperatura taka wysoka? Mam nadzieję, że jutro pojawi się wysypka i wreszcie trochę odetchniesz.

Cookie, aż tak źle? Udało się z tą pracą po znajomości? A jak Zuza po szpitalu? Co z tymi znamionami- już ich nie ma?

Piwnooka, gratulacje dla mobilnej Helenki! Pięknie sobie dziewczyna radzi.

Aania, gratuluje nowego ząbka - Adaś ma śliczny uśmiech. Pochwal się jak zdecydujecie się na projekt domu- uwielbiam oglądać takie rzeczy i ogromnie wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie ).

Natko, fajnie, że nie trzymali Was na uczelni w taką piękną pogodę. Zapalenia pęcherza współczuję- mam nadzieję, że szybko przejdzie.

W temacie ubierania dzieci, to jak wczoraj się zatrzymaliśmy w drodze, żeby wejść do sklepu to mijałam mamę z dzieckiem ubranym w zimową czapkę, szalik, kurtkę i spodnie spod których wystawały rajstopy... Termometr pokazywał 28 stopni, a Hania miała na sobie krótki rękaw, krótkie spodenki, kapelusz i bose nóżki- strasznie mi było szkoda tamtego chłopca. Jego mama oczywiście w krótkim rękawie.

Brumek, to mówisz że dzisiaj mieliście basen dla vipów. Super spacerowicz- taki mały luzak.

U nas sielsko-anielsko. Pogoda cudowna i cały dzień spędziliśmy na powietrzu. U Hani dzisiaj odkryłam siódmego białego potwora! (Brumku gonimy Was ) Wraz z jego pojawieniem się od razu wrócił apetyt mojej głodżilli i lepszy humor. Jeśli jutro będzie równie ciepło to chyba nalejemy Hani wody do baseniku, żeby mogła się popluskać- pozazdrościłam Wam tych wypadów na basen.
Dobrej nocy kobietki.

Kajool, fajne kolory! Te "niebieskie migdały" miały być w pokoju Hani jak jeszcze była wersja, że będzie chłopcem.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-28 o 22:08
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości