|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
, niech Werka szybko wyzdrowieje , czeko, a u kogo kupowałaś? Ku przestrodze
|
|
|
#3422 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, no Ty masz jeszcze trochę czasu
![]() Sama robię ![]() Rzucam się na dwupietrowy angielski ![]() Cos w tym stylu, kremowy z innymi ozdobami. tort.jpg Ania, jest czego ![]() Fajnie, ze Bartuś się dostał ![]() czeko, zdrowka dla Werki ![]() Ale numer. Brak słów. Daj link do sprzedawcy ku przestrodze ![]() Kończę krupnik, ale to 30 st jakoś do niego nie pasuję. Potem naleśniki z dżemem i bitą śmietaną dla chłopców
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-04-27 o 14:34 |
|
|
|
#3423 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko
zdrowka dla malej Ola wow to niezle ja sie nawet nie porywam, nie chce mi sie nawet ![]() musze zadzwonic w koncu do cukierni bo nie wiem ile wczesniej musze zamowic na komunie
|
|
#3424 |
|
Ola-Unhola
|
Za ten z foto babka z bloga bierze 80 zł za kg. Mi zaproponowała 4 kg...
Ja na tortowni wydałam 100 zł plus moja robota. Spróbuję, moze wyjdzie
|
#3425 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie dostalismy sie do zadnego przedszkola
a spelnialismy wszystkie warunki smiech na sali normalnie ide na dwor
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc
![]() U nas maraton kontrolny od wczoraj- na szczęście wszystko ok! Lekarze mówią że możemy być dumni z naszego Syna ![]() Przecołgałam Alana po placu zabaw jeszcze i teraz nóg nie czuję. Angy gdzie do ZOO się wybieracie? Warszawa? Bo my też planujemy ![]() P4W Tomuś słodki z tymi gadkami No i gratuluję grzeczniaka ![]() Aniu super że z przedszkolem sprawa załatwiona. Czeko zdrówka dla Werki, oby szybko wyzdrowiała !! Unholy tort przecudny, mam nadzieję że sie uda. Karo co to za rewolucje w pracy? Dokładają Ci obowiązków? Więcej nie pamiętam... ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- A my na majówkę jedziemy do żubrów Ależ sie ciesze że siewyrwiemy, chociaż na chwilę !!
|
#3427 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślę nad rowerkiem, tylko nie wiem czy 14 czy 14 Cali, chyba TEN kupię, co o nim myslicie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
moja bidulka zasnela, siedze obok niej i pilnuje w razie jakby zwymiotowala, po kapieli tez miala odruch wymiotny na szczescie kolacji nie zwrocila tylko flegme, bo po poludniu to obiad zwymiotowala
![]() oby jutro bylo lepiej ![]() dzieki za zyczenia zdrowka Svi zdrowka dla Marcelka ![]() ku przestrodze http://allegro.pl/show_user.php?uid=19636714 dobranoc
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia wszystkim Chorowitkom
Gratuluje tym, ktorzy dostali sie do przedszkola Agga, ciesze sie, ze wyniki Alana dobre Przyznaje sie bez bicia, ze tylko przelecialam po lebkach, korzystalismy dzis z pieknej pogody, a weekend zapowiada mi sie pracowicie, wiec zycze Wam milego odpoczynku
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
o rajuśku, szperałam trochę na forum kosmetyków naturalnych, ale tyle tego jest, że odpuściłam narazie. Przerasta mnie to :-( Muszę jakiś tonik sobie kupić i chciałam już nauralny- może coś polecicie? ( cera tłusta-wrazliwa).
W niedzielę przysiądę, trochę poczytam i spróbuję sie zorientować co tam dziewczyny polecają. Idem spać, zmęczona jestem. Buziole...
|
#3431 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, szkoda
![]() Będziecie we wrzesniu próbowac? agga, super, ze U Alanka ok Kup hydrolat oczarowy do przemywania Na mazidłach np. ![]() Spotkanie następne mamy dopiero w piątek. Już generalne. Dzisiaj dzieci zaliczyły na 1+, także masakra ![]() Jutro grillek u znajomych, w niedzielę na działeczkę. Pewnie wrócimy w czwartek
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zycie mi ratujesz Te spotkania to tylkostres dla dzieciaków, rodziców ,a i tak do komunii dopuszczeni wszyscy będą. Zazdraszczam, zazdraszczam, a teraz już naprawdę ide
|
|
#3433 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Oj, jakoś za duży szum i halo wokół tego. Dzisiaj Matki stwierdziły, ze koperkę wynajma, żeby teren wokół kościoła wynrównała....Że zbierze się kase i luzik.... Taaaa. 30 zaliczka na film (w sumie 45), zdjęcia osobno - 6 zł za sztukę. 45 za wycieczkę do Lichenia we wtorek Białego tygodnia, jak z dzieckiem kolejne 45. 200 nie wiem na co....dekoracja kościoła chyba w sumie tysiąc, a z tych 200x50 to jest 10 000, więc nie wiem na co 9 tys ![]() Dobranoc
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale cieplutko na dworze ![]() Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~ Zdrówka dla Chorowitków Jola, pokaż te cienkie bawełniane ![]() .
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem mamą czerwcową 2009 ale mój wątek praktycznie umarł, a mam pytanie do mam równolatków
![]() Czy któraś podaje jeszcze mleko modyfikowane swoim dzieciom? np. Bebilon. Jak to mleko się podgrzewa? w garnku normalnie czy tylko w podgrzewaczu czy jak? można na nim owsiankę ugotować? Moja córka (czerwiec 2009) od daaawna już je to co my, pije mleko krowie itp. ale od jakiegoś czasu robi dziwne kupy - takie twarde okrągłe bobki, które dudnią jak wyskakują itp. i chciałabym odgraniczyć nabiał trochę i zastąpić mleko krowie modyfikowanym ![]() Będę wdzięczna za odpowiedzi!! I podziwiam Was, że po tylu latach wciąż piszecie razem i tak się zżyłyście
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() U nas też super pogoda, pranie już jedno wisi...Nigdy więcej płatków mydlanych..... ![]() Ciekawe co ustaliły, bo poszły z tym do księdza...ja juz pojechałam ![]() Co cienkie, co cienkie? ![]() Koszulki? ![]() Cytat:
Długo karmiłam piersią i wczesniej nie jadł mm (była jakas próba, ale nie chciał). Teraz pijemy Bebiko 4 lub Nestle junior bo z tym pierwszym jest czasami problem - brak w sklepach. Jeżeli chodzi o podanie z czymś, to my tylko z płatkami i takie ze szklanki zrobione przelewam do miseczki i zalewam płatki. Z owsianką nie wiem, bo nie je, ale któraś z Dziewczyn powinna Ci pomóc. Z tego co wiem, to mm nie powinno się zagotowac, bo traci wartość ![]() Fajnie u nas prawda? ![]() Sama super Dziewczyny ********** Dzisiaj jednak odebranie komży bo wczoraj nie dało rady, potem fryzjer Małż i Bartek, leżali od Rodziców na grilla do znajomych (to Ci co dom do remontu kupili, więc za dużo oprócz gruzu w domu to nie ma, ale jest ogródek ). ma Musze też u Rodziców pogrzebać, bo w domu Ant ma 2 pary kr spodenek ![]() A i do Rossmanna muszę jechać po szampon i odzywke Alterry bo się skończyło. Miłej soboty
|
|
#3437 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola sprobuje jeszcze w maju drugi nabor bo najsmieszniejsze jest to, ze w tej placowce, ktora wybralam jako trzecia jest jedno wolne miejsce nie wiem dlaczego oni tak robiano i dzwonilam wczoraj do tego prywatnego, do ktorego bym chciala poslac malego, niby jestesmy na liscie ale roznie z tym w ogole jestem w szoku jak dziecko spelniajace wszystkie warunki moze nie dostac sie do zadnego przedszkola
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u mnie to owsianka na mleku z suszonymi owocami, świeżymi, z jabłkiem, cynamonem to rządzi. Kromki, jajecznice czy musli z jogurtem/mlekiem (też chcę spróbować odstawić) to tak średnio chętnie je. Dlatego na tym modyfikowanym miałam nadzieję, że można gotować ![]() Ad.2. Na pewno fajnie, skoro przez tyle lat, bez kłótni, rozłamów sobie piszecie
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, przykro mi Edyta, wstawię Ci później, bo przelotem jestem Seona, mój Kuba pije modyfikowane i niestety potwierdzam, tego mleka się nie gotuje. Ja owsiankę robię na wodzie i dodaję potem jogurtu, więc Cię nie urządza, ale np. mannę gotuję na wodzie, a do ciepłej (nie gorącej) dodaję mm w proszku i mieszam, może spróbuj tak z owsianką.
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas upał niemiłosierny - już zapomniałam jakie to uczucie ![]() szukamy miejsca na wakacje i chyba żadne tropiki w lipcu odpadają... moze w przyszłym roku jak będziemy mogli wziąć urlop we wrześniu umówiłam się z koleżanką na spacer z naszymi dziećmi do później
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() siedzimy w domu bo upal straszny ale wieje mocno jakby bylo malo i mnie chorobsko bierze ![]() Seona moja pije mm ale wszystkie inne mleczne dania robie na krowim
|
#3442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam też jednak przepis na owsiankę na wodzie, zobacz, może pomoże, powodzenia ![]() http://www.bielemorele.pl/owsianka-n...m-lub-bananem/ Spodenki ![]() Nie doczytała znowu ![]() Okej .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-04-28 o 15:06 |
|||
|
|
|
#3443 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Seona moj tez pije modyfikowane
a owsianke kupuje mu z milupy, ktora zalewa sie letnim mlekiem u nas w pl nie ma, ja kupuje w niemczech, ale chyba na allegro widzialam milumusli czy jakos tak jak lubi owsianke to bedzie smakowac, owoce tez mozesz dorzucic o takie cus: http://www.google.pl/imgres?q=milumu...9,r:2,s:0,i:69
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie za pomoc!!!
miramej, morska, mnie tez oswiecilo, ze mozna na wodzie ugotowac ze wszystkimi skladnikami i dolac pozniej sztucznego mleka wybaczcie brak polskich liter, mniejsza trzymam. |
|
|
|
#3445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest jest i to bardzo Szał ciał i uprzęży A wyrównywanie terenu to delikatnie mówiąc przesada, to co taka matka zafunduje dziecku na ślub Przelot helikopterem czy może kupi apartament nad Lazurowym Wybrzeżem?? Czasem dziękuję Bogu że mieszkam w małej mieścinceP.S zamówiam sobie ten hydrolat i jeszcze do tego witaminę C a do włosów wzięłam amlę ![]() U nas można powiedziec upał - 28 stopni Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie chcieliście jechać? Cytat:
Seona dziewczyny już napisały - MM sie nie gotuje bo jest bezwartościowe. Możesz ugotować na wodzie i zalać mm ***** Alan myję z tatą auto = całe podwórko w błocie i dziecko do pasa mokre Ale szczęśliwe
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na dzieci 3-letnie praktycznie minimalna zniżka, więc nie uśmiecha mi się płacić prawie całej stawki za dziecko i nie wiem w sumie gdzie mamy jechać, gospodarstwa agroturystyczne też droższe niż się spodziewałam, a warunki bez porównania z hotelami
|
|
|
#3447 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taa, słyszałam ![]() Cytat:
zdecydowałam się na ten bo mi kumpela poleciła, jej przepisała to znajoma lekarka wiem że drogi ale to czysty przetarty aloes, dałam dziś Zuzi ale niestety jej nie podszedł, mam nadzieję że sie jednak przekona chyba jej ten widoczny miąższ przeszkadza ![]() nie cierpię tych pracowych rewolucji :/ Cytat:
Cytat:
zdrówka życze Cytat:
![]() pytałaś dlaczego? może w maju się uda ![]() Cytat:
właśnie miałam maskę do włosów kupowac ![]() a on miał w niezłej cenie
|
|
#3448 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Wczoraj wrócilismy po 22 z grilla. Dzieci się wybiegały, najadły. Fajnie było ![]() Dzisiaj jedziemy na działeczkę, zaraz zaczynam pakowanie. Milej niedzieli
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Maju ja zlozylam zamowienie 17.04 w ten sam dzien zaplacilam, gosciu nadal twierdzi ze kurier w drodze, na spor nawet nie odpowiedzial wydalam 48zł niby nie jakas duza suma ale jesli towaru nie zobacze to musze dzialac ![]() jutro mamy isc na kontrole a ja nie widze poprawy nie wiem czy moge jej jakis syrop podac jeszcze bo ten Fenspogal oprocz tego ze dziala przeciwzapalnie to tez na odkrztuszanie jest wiec chyba za duzo by bylo, strasznie ja meczy ten kaszel- jeszcze tak nie miala..... obawiam sie ze dostaniemy inny antybiotyk bo ten Bactrim chyba za slaby ![]() milego dnia
|
#3450 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, zdrówka dla Werki
![]() Dziewczyny, udanego długiego weekendu ![]() My sie zbieramy, papa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

nie pisałam Wam?
... Bartus się dostał ... zresztą wszystkie dzieci się dostały, ale u nas wioska to nie ma tak dużo dzieci 

no oszusci jak nic, po co pisali ze wyslali,oczywiscie zażądalam zwrotu pieniedzy

np. Bebilon. Jak to mleko się podgrzewa? w garnku normalnie czy tylko w podgrzewaczu czy jak? można na nim owsiankę ugotować?