|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Co sprawia, ze kobieta staje się łatwa?? | |||
| uprawia seks bez miłości? |
|
68 | 17,85% |
| uprawia seks za pieniądze? |
|
155 | 40,68% |
| uprawia częste zmiany partnerów? |
|
112 | 29,40% |
| taci cnote przed ślubem? |
|
8 | 2,10% |
| uprawia seks z kimś obcym? |
|
110 | 28,87% |
| uprawia zdradzająca partnera? |
|
81 | 21,26% |
| sama taką się czuje? |
|
178 | 46,72% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 381. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kiedy kobieta może poczuć się łatwa???
uprawia seks bez miłości. Zastanawiałam się również nad odpowiedzią o pieniądzach, ale jedno wiązę się z drugim, gdyż za pieniądze też jest BEZ MIŁOŚCI.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy ktoś to może tutaj wstawiał, bo nie czytałam całego wątku... ale w ramach lekkiego sprostowania, parę mądrych słów na temat "łatwych kobiet"
http://www.kominek.in/2011/08/dla-pr...ie-jest-latwa/ |
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
W mojej opinii kobieta łatwa to taka, która nieprzymuszona uprawia seks, na który nie ma ochoty.
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jesli chodzi o sama ankiete to ciekawe sa wyniki. Wychodzi na to ze kobieta jest latwa dopiero jak sie tak sama poczuje. Czyli idac tym tropem lafirynda puszczajaca sie na prawo i lewo nie jest latwa bo sie za taka nie uwaza, natomiast panna ktora gryzie sumienie bo raz jej sie zdazylo np. calowac z obcym facetem po pijaku juz jest. Bez sensu :-D |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma odgórnej sklai, ilości ustalonej od kiedy ktos miałby być za łatwego uznany Oczywiście mniej liberalnie patrzalam na wszystko przy wyborze faceta, ale cóż...
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zastanawia tak łatwe opiniowanie innych,bo przeciez belki w swoim oku nie widac .
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie dlatego uważam, że to co sami o sobie myślimy nie ma aż tak istotnego znaczenia jak to co po prostu widać. Każda kobieta może uprawiać seks ile wlezie i z kim wlezie i potem powiedzieć jak słynna Frytka u Cejrowskiego, że jest kobietą wyzwoloną :P Natomiast niestety otoczenie będzie ją postrzegać inaczej i ta kobieta musi się z tym liczyć. Dla mnie kobieta łatwa to taka, że nie trzeba się za bardzo wysilać żeby ją mieć i właściwie może ją mieć prawie każdy. To samo tyczy się facetów. Jasne, każdemu może się zdarzyć znajomość bez zobowiązań, jakaś przygoda, ale jeśli dziewczyna robi to dla zabawy z kim popadnie to dla mnie jest łatwa, a w swoim mniemaniu może być kobieta wyzwoloną. To nie znaczy, że inni mają obowiązek również postrzegać ją jako kobietę wyzwoloną. Z tymi granicami moralności jak dla mnie też nie jest tak, że to od samego człowieka zalezy. Jeśli facet zabije i będzie czuł się z tym dobrze, bo ma poszerzone granice moralności, albo w ogóle ich nie ma to jak dla mnie jest jeszcze gorszy niż ktoś, kto zabił i ma te wyrzuty i czuje się z tym źle, bo jednak jakąś tam moralność posiada.
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Wiesz chodzi mi o to, że między pytaniem "kiedy kobieta może się POCZUĆ łatwa" a "kiedy JEST łatwa" jest zasadnicza różnica i szczerze mówiąc jedno nie ma związku z drugim.
Mam nieprzyjemność znać jedną taką "łatwą" - jest to osoba, która potrafi (będąc w związku) zrobić loda trzem obcym kolesiom na raz na imprezie. Po prostu lata jak kotka z cieczką. Ja uważam ją za lafiryndę, podobnie jak jej znajomi, jej byly chłopak, obecny, nawet jej rodzeństwo ! ![]() Natomiast ona się za łatwą nie uważa. Mało tego potrafi kogo innego nazwać "szmatą" za wyskoki jakich sama ma dziesiątki na koncie. Ja np. mógłbym teraz ogłosić się geniuszem wszechczasów albo najlepszym kochankiem na kontynencie albo następcą Michaela Jordana Tylko obawiam się, że nikt oprócz mnie by tego nie potwierdził. A sam fakt, że uważałbym się za geniusza jeszcze mnie nim nie czyni - trzeba by to poprzeć czymś konkretnym. To samo dotyczy "łatwej" - zachowuje się tak, iż można by to określić jedynie epitetem "lafirynda", natomiast sama uważa się za wzór cnót ![]() I niech się uważa - proszę bardzo, można nazywać rzeczy w różny sposób, ale koniec końców nic to nie zmienia. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej chodziło raczej o dziewczynę zwykłą, która nie czuje się łatwa i nie ma żadnych przesłanek, by czuć się łatwą. Ot, zwykła dziewczyna. Jednak wiesz, jeżeli kobieta zdradza swojego chłopaka i to z trzema, na jednej imprezie (!!!), to naprawdę hardcore. |
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ustalić kto moze,a kto nie godzien? pomijam te co daja kazdemu,ale czy cnota niewydymka będzie tak samo szanowana,jak ta z kilkoma partnerami na koncie. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
w czyich oczach uchodzi za puszczalską?kto ma prawo ją oceniać? |
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi raczej o przykład potwora z jeziora, gdzie dziewczyna ma chłopaka, a na imprezie zaspokaja 3 typów oralnie...
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie to taka kobieta która łasi się do każdego i uprawia sex z osobą, której nawet nie zna
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morderstwo ma jasne granice,puszczalstwo nie. Jeśli uważasz inaczej to chcę wiedzieć jakie okoliczności i ilu partnerów o tym świadczą Sex za pieniądze to prostytucja Sypianie kiedy jest się zajętym to zdrada Swoją drogą ciekawe czemu Cejrowski tego faceta z sauny nie zaprosił tylko Frytkę?
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-04-28 o 17:43 |
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam szczerze mówiąc w dupie czy mam prawo czy nie - dla mnie panna, która wypiwszy 3 piwa rozkłada nogi przed każdym kto się nawinie albo bierze do buzi każdego pindola, który jest w zasięgu i chętny jest lafiryndą i tyle. Niezależnie od tego czy ma właśnie chłopaka, którego w ten sposób oszukuje czy nie. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Po za tym jak tutaj słusznie zostało zauważone inne jest podejście w takich przypadkach do facetów - nie wzbudza tyle kontrowersji, nawet wśród takich radykałów jak Cejrowski. |
||
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten musi być cycuś dynduś ![]() Dlaczego zaprosił Frytkę? - bo jest szowinistą. Ot,co No i faktycznie chłop zniknął - nawet nie wiem jak się nazywa ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#77 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic bardziej mylnego.Owszem , są ludzie którzy się nie przejmują ale też zazwyczaj mają jakąś przeszłość (niekoniecznie taką jak opisujesz )
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
il u partnerów tworzy łatwą i kto może oceniać.czy może oceniac wspomniana znajoma potwora z jeziora? pisałąś o tym,że łatwa to taka ,która uprawia sex nie kochając . no więc znów zadaje pytanie. ile razu można kochać w życiu? kiedy rozwija się miłość w związku? czy zauroczenie można podpiąć pod uczucie? Cytat:
część z nich nie uprawiała seksu jednorazowo,choć mają swoją wysoką liczbę,ale sa i takie,które mają niski"przebieg",ale zaliczyły sex po jednym piwie. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-04-28 o 18:18 |
||
|
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Toż jak ktoś się raz na jakiś czas schleje jak świnia nie czyni go alkoholikiem. Jeśli jednak łoi non stop, to jest
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łatwo jest stworzyć definicję,jednak nie zawsze można ją wpasować w życie
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam kobiety, która kolesia uprawiającego seks z kim popadnie uznawała za fajnego doświadczonego "kozaka", a dziewczynę zajmującą się tym samym za "lafiryndę".Za to faceci wciąż propagują styl myślenia - wyru*** wiele lasek jestem super hiper za☠☠☠isty, laska ruch*** się z wieloma kolesiami - dno, lafirynda itp. ![]() Co do seksu bez miłości - hmm dla mnie to dziwne, że ktoś za łatwą uważa kobietę uprawiającą seks z kimś, kogo nie kocha. Dla mnie to coś całkiem normalnego, nie każdy łączy seks z mocnymi uczuciami, dla wielu ludzi to tylko doznanie fizyczne, niekoniecznie powiązane z wyższymi sprawami duchowymi. I osobiście nie widzę nic złego w takim podejściu. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Za to na siłę lansują pogląd "facet to co innego, musisz się z tym pogodzić" Tak, jasne |
|
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
Skąd przekonanie, że faceci lansują takie coś skoro "dziewczynie się nie chwalą" ?
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście,ze nie. ![]() Dziewczynom się nie chwalą, ale miedzy kumplami to pewnie coś pisną
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety u mnie jakiś czas temu koledzy na FB wrzucali zdjecie:
![]() Pod jednym wywiązała się spora dyskusja, gdzie co dziwne - faceci wstawiali się za kobietami "wyzwolonymi", ale i tak kliknięć "lubię to" było koło setki, a ci co się wstawiali zostali zakrzyczani przez innych
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza,ze lubię mieć swój klucz
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie każda kobiata spotykająca się z facetem musi z nim spać.jemu przypisuje się kolejną łatwą,a jej łatkę kolejnej -łatwej. dopóki nie zobacze kolesia,czy dziewczyny w "akcji" nie uwierze w szczerość wypowiedzi. kobiety zapytanie najczęściej pomniejszają swoje przygody,a mężczyźni powiększają. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
MargoT, nie pisałam, że łatwa jest, która sypia niekochając. Może nie kochać i spać z kimś i niekoniecznie być uznana za łatwą. Jednak chyba co innego to sytuacja, gdy dziewczyna śpi z każdym, który się nawinie, a dodatkowo np mając faceta. Łatwej nie nazwałabyś np dziewczyny, która mając 14 lat (tak, znam taki przypadek) podrywa nachalnie 20 latków czy starszych, proponuje im zrobienie dobrze, itp? Ja wiem, że jest to pewnie wyniesione w dużej mierze z domu, ale dla mnie taka dziewczyna jest łatwa, w rozumieniu, że każdy może ją mieć i żal mi, że ktoś tak się zachowuje.
Ile razy można kochać? Nie da się dokładnie powiedzieć. Nie, zauroczenie to nie jest dla mnie to samo co miłość. Dla mnie miłość, to wiadomo, jeżeli czujesz, że naprawdę z tym facetem chcesz iść przez życie, nie jest to tylko zachłyśnięcie się czyimś wyglądem. Ja w sumie np do obecnego faceta szybko poczułam, że to z nim chce kroczyć przez życie i byłam tego pewna, ale np, gdyby tylko tak wizualnie mi się podobał, a żadnych planów z nim więcej nie, żadnego więcej uczucia, to wiedziałabym, że to miłość nie jest, tylko \ot spodobał się, pewnie przejdzie mi'. Napisałaś: wiesz,nie chcę rozmawiać o "hardkorowych"przypad kach ,bo one sa bezdyskusyjne,ale o zwyczajnych kobietach,które miały wielu partnerow . No i w porządku, kobieta, która ot, miała wielu partnerów, bo coś nie wyszło albo zdarzyła się jej jakaś przygoda, ale zdecydowanie nie może mieć jej każdy jest ot, zwykłą kobieta jak dla mnie. My pisaliśmy no właśnie o hardcorowych przypadkach. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-28 o 20:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

)