Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 13:41   #3781
dirtysoul
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Moje sobotnie Peee:
Śniadanie: bułka z ziarnami z Lidla z 2 plasterkami necówki, jabłko
2 śniadanie: 1/3 szklanki pesso wodzisław pszenno-owsiane (kaszka, nowość:P) z mrożonymi malinami
Obiad:pierś z kurczaka grillowana, ziemniak, surówka grecka, baton musli Lidl
Podwieczorek: Pewnie lód, bigmilk albo jakis sorbetowy, na ochłodę
Kolacja: serek wiejski z kromką chleba razowo-pszennego Lidl / owsianka czekoladowa, albo truskawkowa Ovitte, również z Lidla.

Wczoraj byłam w Lidlu na zakupach i zrobiłam zapas
I jak to oceniacie? Wystarczająco? Wieczorem pewnie jeszcze coś wpadnie, typu wafelek, sezamki.
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 13:47   #3782
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
Moje sobotnie Peee:
Śniadanie: bułka z ziarnami z Lidla z 2 plasterkami necówki, jabłko
2 śniadanie: 1/3 szklanki pesso wodzisław pszenno-owsiane (kaszka, nowość:P) z mrożonymi malinami
Obiad:pierś z kurczaka grillowana, ziemniak, surówka grecka, baton musli Lidl
Podwieczorek: Pewnie lód, bigmilk albo jakis sorbetowy, na ochłodę
Kolacja: serek wiejski z kromką chleba razowo-pszennego Lidl / owsianka czekoladowa, albo truskawkowa Ovitte, również z Lidla.

Wczoraj byłam w Lidlu na zakupach i zrobiłam zapas
I jak to oceniacie? Wystarczająco? Wieczorem pewnie jeszcze coś wpadnie, typu wafelek, sezamki.
to ma być P ? ja na U jem więcej
Stary 2012-04-28, 14:08   #3783
qathe
Wtajemniczenie

R

I.

jogurt truskawkowy+musli

II.

serek wiejski z kanapką z serkiem topionym pomidorem i ogórkiem

III.

2 kostki ryby w marynacie z cytryny oliwy z oliwek i pieprzu ziołowego, dwie kromki razowca, sałata z feta i oliwą z oliwek

IV.

sałatka owocowa

V.

jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi

Edytowane przez qathe
Czas edycji: 2012-04-28 o 14:09
qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 15:54   #3784
dirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
to ma być P ? ja na U jem więcej
Doszedł jeszcze na podwieczorek serek wiejski 200g lekki, tylko taki był w lodówce ;p
Więc na kolacje pewnie owsianka (ona ma 270kcal) albo 2 kromki chleba z twarożkiem rzodkiewkowym/ frankuterką .

Lepiej, choc odrobinę?
Stary 2012-04-28, 15:57   #3785
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dzisiejsze U
I Sernikowa owsianka (mix płatków i otrąb, siemię, mleko, twaróg, rodzynki, cukier waniliowy, aromat waniliowy, otarta skórka z cytryny, żółtko jajka)- zmodyfikowana i jeszcze lepsza niż wczoraj ; mandarynka

II Żurek śląski z ziemniakami, gotowany na wędzonych żeberkach (treściwy i gęsty)- solidna porcja

III Kromka chleba żytniego z masłem orzechowym crunchy (a w praktyce- na kromce chleba rozsmarowałam jedną łyżkę tego masła, ze słoika wyjadłam jeszcze z 4 . Mam nadzieję, że nie rozboli mnie brzuch ;p), inka z mlekiem, pasek czekolady z orzechami i spore jabłko (< no to pięknie zjadłam... Proszę nie bić. )

IV
2 kromki żytniego z masłem i szynką drobiową i: 1 z rzeżuchą + pomidor, 2 z chrzanem i jajkiem. Pewnie wpadną marchewki i zielony ogórek pokrojony w słupki do pochrupania. ;-)

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:00   #3786
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U
I Sernikowa owsianka (mix płatków i otrąb, siemię, mleko, twaróg, rodzynki, cukier waniliowy, aromat waniliowy, otarta skórka z cytryny, żółtko jajka)- zmodyfikowana i jeszcze lepsza niż wczoraj ; mandarynka

II Żurek śląski z ziemniakami, gotowany na wędzonych żeberkach (treściwy i gęsty)- solidna porcja

III Kromka chleba żytniego z masłem orzechowym crunchy (a w praktyce- na kromce chleba rozsmarowałam jedną łyżkę tego masła, ze słoika wyjadłam jeszcze z 4 . Mam nadzieję, że nie rozboli mnie brzuch ;p), inka z mlekiem, pasek czekolady z orzechami i spore jabłko (< no to pięknie zjadłam... Proszę nie bić. )

IV
2 kromki żytniego z masłem i szynką drobiową i: 1 z rzeżuchą + pomidor, 2 z chrzanem i jajkiem. Pewnie wpadną marchewki i zielony ogórek pokrojony w słupki do pochrupania. ;-)
super

a moge prosić przepis na tą owsiankę?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:04   #3787
nikol12
Rozeznanie

UUUUUUUUUU :
śniadanko : 2 kromki razowca z masłem, szynką, pomidorkiem i ogórkiem, jabłko, banan, pasek gorzkiej czekolady, kawa zbożowa
1h spaceru z psem
kubek cappucino
II śniadanie : szklanka pł.kukurydzianych, szklanka mleka, jabłko, marchewka, 3 wafle ryżowe / 2 z miodem , 1 z dżemem/
1,5 h roweru
Po : wpadło 5 plasterów różnych wędlin
Obiad : talerz pomidorówki z ryżem z wczoraj, placek ( mąka pelnoziarnista, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier - chociaż to było nie potrzebne bo i tak jadłam na słono) - taki gruby naleśnik wyszedł z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem nie light - 150g i marchewką
Po : wafel ryżowy
Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego, gruszka, pasek gorzkiej czeko., dużo krakersów solonych - http://www.liderartur.pl/krakersy/krakersy-mix ( prawie cała paczuszka 100g - coś około 3-4 garści )
1h spaceru z psem
Kolacja : jogurt naturalny, jabłko, 4 łyżki owsianych
1h hula hop+ parę dywanówek
wolę nawet nie myśleć ile kcal miał podwieczorek ;/
Zerknie ktoś ?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-04-28 o 16:05
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 16:43   #3788
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
super

też się dołączam do prośby, tylko tak krok po kroku po kolei co i jak
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:49   #3789
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, bananem, migdałami i suszoną żurawiną; kawa z mlekiem.

Drugiego śniadania brak bo bardzo późno wstałam.

II. Gulasz drobiowy z pieczarkami, groszkiem i połową woreczka kaszy jęczmiennej + fasolka szparagowa; szklanka soku pomarańczowego.

III. Lód koktajlowy (taki o smaku o smaku wanilii, kukułki, ajerkoniaku i krówki, w kubeczku)
Croissant z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową, nutridrink waniliowy.

IV. Spora porcja ryby po grecku, dwie kromki chleba słonecznikowego z pastą z makreli, ogórkiem kiszonym, pomidorem i szczypiorkiem;
kubek kakao na mleku z miodem, paczka sezamków, mandarynka.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 17:01   #3790
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze U

IV
Fajnie Kusisz tą owsianką

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
UUUUUUUUUU :
śniadanko : 2 kromki razowca z masłem, szynką, pomidorkiem i ogórkiem, jabłko, banan, pasek gorzkiej czekolady, kawa zbożowa
1h spaceru z psem
kubek cappucino
II śniadanie : szklanka pł.kukurydzianych, szklanka mleka, jabłko, marchewka, 3 wafle ryżowe / 2 z miodem , 1 z dżemem/
1,5 h roweru
Obiad : talerz pomidorówki z ryżem z wczoraj, placek ( mąka pelnoziarnista, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier - chociaż to było nie potrzebne bo i tak jadłam na słono) - taki gruby naleśnik wyszedł z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem nie light - 150g i marchewką nie rozpadł Ci się???
Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego, gruszka, pasek gorzkiej czeko., dużo krakersów solonych - http://www.liderartur.pl/krakersy/krakersy-mix ( prawie cała paczuszka 100g - coś około 3-4 garści )
1h spaceru z psem
Zerknie ktoś ?
Tu też fajnie

Moje U

I serek wiejski z rzodkiewką i 2 dużymi kromkami chleba żytniego gruboziarnistego z osełką i sałatą

W szkole:
II wrapp: duża wieloziarnista tortilla z serkiem śmietankowym, sałatą, łososiem, rzodkiewką i pomidorem
Pysio z limonką

III Miks pierogów z sosem czosnkowym(5 ze szpinakiem i twarogiem, 3 z kasza gryczaną i twarogiem, 2 z ruskie/ pierogi były robione jakiś czas temu i zostały zamrożone. Wyjęłam je z zamrażalnika i zjadlam )

IV 2 duże Wrapy czekoladowe z kandyzowanymi wiśniami

V 3 duże żytnie naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowym

VI będa 2 kromki żytniego z osełką, sałatą, gotowanym jajkiem,łososiem, rzodkiewką, szczypiorem

Robiła któraś naleśniki z mąki żytniej? Czy one zawsze sie rozpadają ?

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-04-28 o 17:11
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 17:13   #3791
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
UUUUUUUUUU :
1h spaceru z psem
kubek cappucino
1,5 h roweru
Obiad : talerz pomidorówki z ryżem z wczoraj, placek ( mąka pelnoziarnista, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier - chociaż to było nie potrzebne bo i tak jadłam na słono) - taki gruby naleśnik wyszedł z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem nie light - 150g i marchewką
1h spaceru z psem
Zerknie ktoś ?
Jest okej. Tylko czemu przejmujesz się tymi krakersami? Od czasu do czasu zjesz (nawet trochę większą ilość), to nic się nie stanie. Jest dobre.

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
też się dołączam do prośby, tylko tak krok po kroku po kolei co i jak
Przepis poszedł na PW.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Tu też fajnie

Moje U

I serek wiejski z rzodkiewką i 2 dużymi kromkami chleba żytniego gruboziarnistego z osełką i sałatą

W szkole:
II wrapp: duża wieloziarnista tortilla z serkiem śmietankowym, sałatą, łososiem, rzodkiewką i pomidorem
Pysio z limonką

III Miks pierogów z sosem czosnkowym(5 ze szpinakiem i twarogiem, 3 z kasza gryczaną i twarogiem, 2 z ruskie/ pierogi były robione jakiś czas temu i zostały zamrożone. Wyjęłam je z zamrażalnika i zjadlam )

V 2 kromki żytniego z osełką, sałatą, gotowanym jajkiem,łososiem, rzodkiewką, szczypiorem

"Wyjęłam je z zamrażalnika i zjadlam"- ja bym przynajmniej odgrzała. wybacz, musiałam.

No, a tak ogólnie to jak zwykle fajnie. Szczególnie te wrappy- zjadłabym. Robisz je sama, tak?

A
owsianka dobra była, ale jadłam lepsze. :P

Aparatka
20.12.2012 - góra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 17:24   #3792
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jest okej. Tylko czemu przejmujesz się tymi krakersami? Od czasu do czasu zjesz (nawet trochę większą ilość), to nic się nie stanie. Jest dobre.

Przepis poszedł na PW.

"Wyjęłam je z zamrażalnika i zjadlam"- ja bym przynajmniej odgrzała. wybacz, musiałam.

No, a tak ogólnie to jak zwykle fajnie. Szczególnie te wrappy- zjadłabym. Robisz je sama, tak?

A
owsianka dobra była, ale jadłam lepsze. :P
A ja lubię takie mrożone są jak lody (nie no żart Oczywiście że je ugotowalam)

Co do wrapów robię sama ale z gotowych tortilii

Stary 2012-04-28, 17:32   #3793
marimma
Raczkowanie

Jestem ciekawa, co sądzicie o mojej R-ce z dzisiaj.

9.30 - szklanka mleka 2%, 4 łyżki płatków owsianych, łyżeczka zarodków pszennych, łyżeczka budyniu w proszku, łyżeczka słonecznika, niewielka pomarańcza

12:30 - 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem, masło, liść sałaty, 2 plasterki pomidora, kilka plasterków kurczaka wędzonego

13:50 (przekąska) - wafel ryżowy

15:10 - 2 kotlety mielone z indyka, 2 ogórki kiszone, 50 g makaronu razowego, pasek gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem

18:15 - 2 wafle ryżowe, 50 g twarogu chudego, 40 g Danio waniliowego, jabłko

będzie ok. 20:30 - 2 jajka sadzone, kromka chleba razowego ze słonecznikiem, liść sałaty, pomidor

Razem wyszło jakieś 1720 kcal...
marimma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 17:41   #3794
always naughty
Rozeznanie

Podbijam dodaję dzisiejszy i proszę o ocenę
Redukcja

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
Może ktoś zechce ocenić mój REDUKCJA

- owsianka z 6 łyżek płatków, pół szkl. mleka, pół pomarańczy
- pół woreczka ryżu basmati z maggi, dorada pieczona w cieście (mąka zwykła, jajko, sos sojowy, kolendra, imbir), sałatka: sałata, pomidor, 50g kukurydzy z dressingiem na bazie jogurtu
- 2 wafle ryżowe, 2 ugotowane jajka, kilka listków sałaty z dressingiem, 150g fasolki białej w sosie pomidorowym z plasterkiem żółtego sera (chyba 12%tł.)

1580 kcal białka: 100g, tłuszczy: 50g, węglowodanów: 193g
-owsianka z 5 łyżek płatków, pół szkl. mleka, pół jabłka, 3 łyżki prażonych jabłek(musu)
-pół jabłka, wafel ryżowy
-zupa pomidorowa z mięsem z kurczaka, ryżem brązowym i cukinią - 2 duże porcje w odstępie czasu
- sałatka: 2rodzaje sałaty, pomidor, papryka, kukurydza, jajko, cała puszka tuńczyka z wody, dressing

1260 kcal białka: 86g tłuszczy: 27g, węglowodanów: 170g
Stary 2012-04-28, 17:45   #3795
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

Tu też fajnie

Moje U

W szkole:
Pysio z limonką

V 3 duże żytnie naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowym

VI będa 2 kromki żytniego z osełką, sałatą, gotowanym jajkiem,łososiem, rzodkiewką, szczypiorem

mi się nigdy nie rozpadają a do podwieczorku zapomniałam napisać ,,dupki" - jak to mówi moja siostra chałki

Ervisha jak zwykle bosko
Stary 2012-04-28, 17:53   #3796
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
mi się nigdy nie rozpadają a do podwieczorku zapomniałam napisać ,,dupki" - jak to mówi moja siostra chałki

Ervisha jak zwykle bosko
A jak je robisz ? Z samej mąki żytniej? Ja dałam samą, jajka i wodę gazowaną na wpół z mlekiem. Moze to przez tą wodę???? Jestem zła po 5 nalesników wywaliłam bo były mokre, rozleciały się, strasznie sie kleiły i nic nie dało sie z nimi zrobic

Stary 2012-04-28, 17:54   #3797
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, bananem, migdałami i suszoną żurawiną; kawa z mlekiem. Moim zdaniem, to śniadanie idealne. Na utrzymaniu.

Drugiego śniadania brak bo bardzo późno wstałam. To kiepsko

II. Gulasz drobiowy z pieczarkami, groszkiem i połową woreczka kaszy jęczmiennej + fasolka szparagowa; szklanka soku pomarańczowego. Tu to samo. Porcja (wnioskuję z ilości kaszy) marna.

III. Lód koktajlowy (taki o smaku o smaku wanilii, kukułki, ajerkoniaku i krówki, w kubeczku)
Croissant z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową, nutridrink waniliowy. No tu ujdzie

IV. Spora porcja ryby po grecku, dwie kromki chleba słonecznikowego z pastą z makreli, ogórkiem kiszonym, pomidorem i szczypiorkiem;
kubek kakao na mleku z miodem, paczka sezamków, mandarynka. Okej, jeżeli ryby naprawdę spora porcja
Dwa ostatnie posiłki mi się w miarę podobają. Reszta marnie Tyjesz na tym?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 18:06   #3798
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
A jak je robisz ? Z samej mąki żytniej? Ja dałam samą, jajka i wodę gazowaną na wpół z mlekiem. Moze to przez tą wodę???? Jestem zła po 5 nalesników wywaliłam bo były mokre, rozleciały się, strasznie sie kleiły i nic nie dało sie z nimi zrobic
ja robię z mąki , mleka , jajka, cukier jak robię na słodko, proszek do pieczenia - zależy czy chcę grubasy czy takie cieniutkie
hmmm... ja czasami też dodaję wodę i wszystko jest ok ( byle nie za dużo - ciasto nie może być za wodnite)
a smażysz na tłuszczu ? bo ja zawsze nalewam na patelnię odrobinę oleju
Stary 2012-04-28, 18:12   #3799
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
znalazlam cos takiego:
http://zdrowo-i-smacznie.blogspot.co...le-zytnie.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 18:20   #3800
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Nie chodziło mi o toritille

Stary 2012-04-28, 18:22   #3801
dirtysoul
Raczkowanie

Moje Dzisiejsze PPPPPPPPPP:

Śniadanie:
Bułka z ziarnami Lidl, 2 plastry necówki, jabłko

Drugie śniadanie:
kasza pesso 1/3 szklanki z garścią mrożonych malin

Obiad:
grillowana pierś z kurczaka, ziemniak puczony, surówka grecka

Deser:
Batonik musli free Lidl

Podwieczorek:
lód big milk xl, serek wiejski light

Kolacja:
kromka chleba mastemacher żytniego; pół z twarozkiem rzodkiewkowym, pół z plasterkiem szynki filet z kurczaka, rzodkiewką, papryką żółtą, 3 oliwkami i musztardą

Prosze o opinie
Stary 2012-04-28, 18:24   #3802
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodziło mi o toritille
upał mi zaszkodził;p
Stary 2012-04-28, 18:50   #3803
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
Moje Dzisiejsze PPPPPPPPPP:

Śniadanie:
Bułka z ziarnami Lidl, 2 plastry necówki, jabłko

Drugie śniadanie:
kasza pesso 1/3 szklanki z garścią mrożonych malin

Obiad:
grillowana pierś z kurczaka, ziemniak puczony, surówka grecka

Deser:
Batonik musli free Lidl

Podwieczorek:
lód big milk xl, serek wiejski light

Kolacja:
kromka chleba mastemacher żytniego; pół z twarozkiem rzodkiewkowym, pół z plasterkiem szynki filet z kurczaka, rzodkiewką, papryką żółtą, 3 oliwkami i musztardą

Prosze o opinie
Toż to nie jest nawet marne U. I jakościowo i ilościowo kiepsko...
Masz jakiekolwiek pojęcie jak komponuje się posiłki na P?

Aparatka
20.12.2012 - góra

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-28 o 19:05
Stary 2012-04-28, 19:17   #3804
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie:
* 1/3 ciemnej półbagietki z ziarnami, z serem pleśniowym, pomidorem i czarnymi oliwkami

II śniadanie:
* naturalny serek homogenizowany 250g z kakao naturalnym, konfiturą żurawinową, siemieniem lnianym, orzechami włoskimi, orzeszkami pinii, pestkami dyni i słonecznika
* jabłko

Obiad:
* filet z piersi kurczaka, 60g kaszy jęczmiennej, szpinak

Kolacja:
* jajecznica z 2 jaj na oliwie z szczypiorkiem i ziołami prowansalskimi
* 3 wafle ryżowe wieloziarniste:
- z serkiem typu włoskiego i rzodkiewkami
- z pasztetem z kurcząt i pomidorem
- z ziołowym serem żółtym i pomidorem

Do picia: woda źródlana, 2x herbata zielona, 2x herbata owocowa, herbata ziołowa, 2x czarna kawa

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:26   #3805
shaday
Raczkowanie

U

kawa ze śmietanką
Śniadanie: serek wiejski 200g z garścią orzeszków, płatkami/musli, plastrem ananasa z puszki, otrębami i kakao
II śniadanie: lód magnum, pół opakowania truskawek (całe 250g), kilka plastrów szynki w międzyczasie
Obiad: makaron z pszenicy durum z serem żółtym, pomidorem, cebulą i czosnkiem na oleju lnianym
Podwieczorek: latte, kilka kostek czekolady z nadzieniem cappuccino-śmietankowym, kilka kulek lodów toffi
Kolacja: 1/2 piersi z kurczaka na parze, dwie kromki chleba razowego, dwa plastry sera żółtego, pół pomidora, garstka orzechów
shaday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:30   #3806
dirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego jakościowo?...
Stary 2012-04-28, 19:34   #3807
dirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego jakościowo? Jakieś rady?
Stary 2012-04-28, 19:38   #3808
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shaday Pokaż wiadomość
U

kawa ze śmietanką
Śniadanie: serek wiejski 200g z garścią orzeszków, płatkami/musli, plastrem ananasa z puszki, otrębami i kakao
II śniadanie: lód magnum, pół opakowania truskawek (całe 250g), kilka plastrów szynki w międzyczasie
Obiad: makaron z pszenicy durum z serem żółtym, pomidorem, cebulą i czosnkiem na oleju lnianym
Podwieczorek: latte, kilka kostek czekolady z nadzieniem cappuccino-śmietankowym, kilka kulek lodów toffi
Kolacja: 1/2 piersi z kurczaka na parze, dwie kromki chleba razowego, dwa plastry sera żółtego, pół pomidora, garstka orzechów
Jak dla mnie pysznie! Olejem lnianym po prostu polałaś makaron? Uwielbiam olej lniany, ale dotąd jadłam go tylko w połączeniu z twarogiem, stąd ma ciekawość

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:41   #3809
Milka1224
Rozeznanie

U wstane nieprzyzwoicie późno

I twarożek z łychą domowych powideł śliwkowych i masła orzechowego, posypane kakao, do tego mrożone maliny i kilka sucharków pokruszonych, duża kawa

II penne pełnoziarniste z tuńczykiem, pomidorami, ziołami i parmezanem

III treściwa zupa jarzynowa - talerz z dokładką
babciny rogalik drożdżowy z gorzką czekoladą , espresso

IV 2 kromki chleba słonecznikowego (takie po 50g) podtostowane - z wędliną drobiową, musztarda francuską z ziołami, sałata, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem / dużą ilością ricotty i suszonym pomidorem

do picia: woda, herbaty

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-04-28 o 19:43
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:54   #3810
shaday
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Jak dla mnie pysznie! Olejem lnianym po prostu polałaś makaron? Uwielbiam olej lniany, ale dotąd jadłam go tylko w połączeniu z twarogiem, stąd ma ciekawość
Częściowo dusiłam w nim pomidory i cebulę, a trochę dałam na ugotowany już makaron. Smakuje naprawdę dobrze
shaday jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości