|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje sobotnie Peee:
Śniadanie: bułka z ziarnami z Lidla z 2 plasterkami necówki, jabłko 2 śniadanie: 1/3 szklanki pesso wodzisław pszenno-owsiane (kaszka, nowość:P) z mrożonymi malinami Obiad:pierś z kurczaka grillowana, ziemniak, surówka grecka, baton musli Lidl Podwieczorek: Pewnie lód, bigmilk albo jakis sorbetowy, na ochłodę ![]() Kolacja: serek wiejski z kromką chleba razowo-pszennego Lidl / owsianka czekoladowa, albo truskawkowa Ovitte, również z Lidla. Wczoraj byłam w Lidlu na zakupach i zrobiłam zapas ![]() I jak to oceniacie? Wystarczająco? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
R
I. jogurt truskawkowy+musli II. serek wiejski z kanapką z serkiem topionym pomidorem i ogórkiem III. 2 kostki ryby w marynacie z cytryny oliwy z oliwek i pieprzu ziołowego, dwie kromki razowca, sałata z feta i oliwą z oliwek IV. sałatka owocowa V. jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi
Jestesmy mlodzi,piekni,a kiedys bogaci ![]() Edytowane przez qathe Czas edycji: 2012-04-28 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U
I Sernikowa owsianka (mix płatków i otrąb, siemię, mleko, twaróg, rodzynki, cukier waniliowy, aromat waniliowy, otarta skórka z cytryny, żółtko jajka)- zmodyfikowana i jeszcze lepsza niż wczoraj ![]() II Żurek śląski z ziemniakami, gotowany na wędzonych żeberkach (treściwy i gęsty)- solidna porcja III Kromka chleba żytniego z masłem orzechowym crunchy (a w praktyce- na kromce chleba rozsmarowałam jedną łyżkę tego masła, ze słoika wyjadłam jeszcze z 4 ![]() ![]() IV 2 kromki żytniego z masłem i szynką drobiową i: 1 z rzeżuchą + pomidor, 2 z chrzanem i jajkiem. Pewnie wpadną marchewki i zielony ogórek pokrojony w słupki do pochrupania. ;-)
![]() |
#3786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moge prosić przepis na tą owsiankę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
UUUUUUUUUU
![]() śniadanko : 2 kromki razowca z masłem, szynką, pomidorkiem i ogórkiem, jabłko, banan, pasek gorzkiej czekolady, kawa zbożowa 1h spaceru z psem kubek cappucino II śniadanie : szklanka pł.kukurydzianych, szklanka mleka, jabłko, marchewka, 3 wafle ryżowe / 2 z miodem , 1 z dżemem/ 1,5 h roweru Po : wpadło 5 plasterów różnych wędlin Obiad : talerz pomidorówki z ryżem z wczoraj, placek ( mąka pelnoziarnista, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier - chociaż to było nie potrzebne bo i tak jadłam na słono) - taki gruby naleśnik wyszedł z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem nie light - 150g i marchewką Po : wafel ryżowy Podwieczorek : kubek budyniu czekoladowego, gruszka, pasek gorzkiej czeko., dużo krakersów solonych - http://www.liderartur.pl/krakersy/krakersy-mix ( prawie cała paczuszka 100g - coś około 3-4 garści ) 1h spaceru z psem Kolacja : jogurt naturalny, jabłko, 4 łyżki owsianych 1h hula hop+ parę dywanówek wolę nawet nie myśleć ile kcal miał podwieczorek ;/ Zerknie ktoś ? ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-28 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, bananem, migdałami i suszoną żurawiną; kawa z mlekiem. Drugiego śniadania brak bo bardzo późno wstałam. II. Gulasz drobiowy z pieczarkami, groszkiem i połową woreczka kaszy jęczmiennej + fasolka szparagowa; szklanka soku pomarańczowego. III. Lód koktajlowy (taki o smaku o smaku wanilii, kukułki, ajerkoniaku i krówki, w kubeczku) Croissant z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową, nutridrink waniliowy. IV. Spora porcja ryby po grecku, dwie kromki chleba słonecznikowego z pastą z makreli, ogórkiem kiszonym, pomidorem i szczypiorkiem; kubek kakao na mleku z miodem, paczka sezamków, mandarynka.
#3790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Moje U I serek wiejski z rzodkiewką i 2 dużymi kromkami chleba żytniego gruboziarnistego z osełką i sałatą W szkole: II wrapp: duża wieloziarnista tortilla z serkiem śmietankowym, sałatą, łososiem, rzodkiewką i pomidorem Pysio z limonką III Miks pierogów z sosem czosnkowym(5 ze szpinakiem i twarogiem, 3 z kasza gryczaną i twarogiem, 2 z ruskie/ pierogi były robione jakiś czas temu i zostały zamrożone. Wyjęłam je z zamrażalnika i zjadlam ![]() IV 2 duże Wrapy czekoladowe z kandyzowanymi wiśniami V 3 duże żytnie naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowym VI będa 2 kromki żytniego z osełką, sałatą, gotowanym jajkiem,łososiem, rzodkiewką, szczypiorem Robiła któraś naleśniki z mąki żytniej? Czy one zawsze sie rozpadają ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-04-28 o 17:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No, a tak ogólnie to jak zwykle fajnie. ![]() ![]() A owsianka dobra była, ale jadłam lepsze. :P
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wrapów robię sama ale z gotowych tortilii ![]()
![]() |
#3793 |
Raczkowanie
|
Jestem ciekawa, co sądzicie o mojej R-ce z dzisiaj.
![]() 9.30 - szklanka mleka 2%, 4 łyżki płatków owsianych, łyżeczka zarodków pszennych, łyżeczka budyniu w proszku, łyżeczka słonecznika, niewielka pomarańcza 12:30 - 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem, masło, liść sałaty, 2 plasterki pomidora, kilka plasterków kurczaka wędzonego 13:50 (przekąska) - wafel ryżowy 15:10 - 2 kotlety mielone z indyka, 2 ogórki kiszone, 50 g makaronu razowego, pasek gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem 18:15 - 2 wafle ryżowe, 50 g twarogu chudego, 40 g Danio waniliowego, jabłko będzie ok. 20:30 - 2 jajka sadzone, kromka chleba razowego ze słonecznikiem, liść sałaty, pomidor Razem wyszło jakieś 1720 kcal... |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
Rozeznanie
|
Podbijam dodaję dzisiejszy i proszę o ocenę
![]() Redukcja Cytat:
-pół jabłka, wafel ryżowy -zupa pomidorowa z mięsem z kurczaka, ryżem brązowym i cukinią - 2 duże porcje w odstępie czasu - sałatka: 2rodzaje sałaty, pomidor, papryka, kukurydza, jajko, cała puszka tuńczyka z wody, dressing 1260 kcal białka: 86g tłuszczy: 27g, węglowodanów: 170g
![]() |
#3795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ervisha jak zwykle bosko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmmm... ja czasami też dodaję wodę i wszystko jest ok ( byle nie za dużo - ciasto nie może być za wodnite) a smażysz na tłuszczu ? bo ja zawsze nalewam na patelnię odrobinę oleju |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zdrowo-i-smacznie.blogspot.co...le-zytnie.html
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3801 |
Raczkowanie
|
Moje Dzisiejsze PPPPPPPPPP:
Śniadanie: Bułka z ziarnami Lidl, 2 plastry necówki, jabłko Drugie śniadanie: kasza pesso 1/3 szklanki z garścią mrożonych malin Obiad: grillowana pierś z kurczaka, ziemniak puczony, surówka grecka Deser: Batonik musli free Lidl Podwieczorek: lód big milk xl, serek wiejski light Kolacja: kromka chleba mastemacher żytniego; pół z twarozkiem rzodkiewkowym, pół z plasterkiem szynki filet z kurczaka, rzodkiewką, papryką żółtą, 3 oliwkami i musztardą Prosze o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
#3803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz jakiekolwiek pojęcie jak komponuje się posiłki na P?
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-28 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: * 1/3 ciemnej półbagietki z ziarnami, z serem pleśniowym, pomidorem i czarnymi oliwkami II śniadanie: * naturalny serek homogenizowany 250g z kakao naturalnym, konfiturą żurawinową, siemieniem lnianym, orzechami włoskimi, orzeszkami pinii, pestkami dyni i słonecznika * jabłko Obiad: * filet z piersi kurczaka, 60g kaszy jęczmiennej, szpinak Kolacja: * jajecznica z 2 jaj na oliwie z szczypiorkiem i ziołami prowansalskimi * 3 wafle ryżowe wieloziarniste: - z serkiem typu włoskiego i rzodkiewkami - z pasztetem z kurcząt i pomidorem - z ziołowym serem żółtym i pomidorem Do picia: woda źródlana, 2x herbata zielona, 2x herbata owocowa, herbata ziołowa, 2x czarna kawa
#3805 |
Raczkowanie
|
U
kawa ze śmietanką Śniadanie: serek wiejski 200g z garścią orzeszków, płatkami/musli, plastrem ananasa z puszki, otrębami i kakao II śniadanie: lód magnum, pół opakowania truskawek (całe 250g), kilka plastrów szynki w międzyczasie Obiad: makaron z pszenicy durum z serem żółtym, pomidorem, cebulą i czosnkiem na oleju lnianym Podwieczorek: latte, kilka kostek czekolady z nadzieniem cappuccino-śmietankowym, kilka kulek lodów toffi Kolacja: 1/2 piersi z kurczaka na parze, dwie kromki chleba razowego, dwa plastry sera żółtego, pół pomidora, garstka orzechów |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3809 |
Rozeznanie
|
U wstane nieprzyzwoicie późno
![]() I twarożek z łychą domowych powideł śliwkowych i masła orzechowego, posypane kakao, do tego mrożone maliny i kilka sucharków pokruszonych, duża kawa II penne pełnoziarniste z tuńczykiem, pomidorami, ziołami i parmezanem III treściwa zupa jarzynowa - talerz z dokładką babciny rogalik drożdżowy z gorzką czekoladą ![]() IV 2 kromki chleba słonecznikowego (takie po 50g) podtostowane - z wędliną drobiową, musztarda francuską z ziołami, sałata, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem / dużą ilością ricotty i suszonym pomidorem ![]() do picia: woda, herbaty Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-04-28 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.