Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 21:09   #1321
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Pumas na realizacje zamowienia czeka sie okolo 10 dni roboczych, z tym ze jezeli o dostane i cos mi nie przypasuje zawsze mam czas zeby o oddac i ewentualnie kupic inny dlateo zdecydowalam sie juz, po trzeciez jakos w tyle ise czuje z tymi wszystkimi rzeczami dla dzidziulki wiec stwierdzilam ze najwyzszy czas zabrac sie za to.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Zakupiłam śpiworek letni Sterntaler z żółwikeim Sammy i tą przytulankę z bijącym sercem też żólwik Sammy. Są to pierwsze rzeczy które mam oprócz ciuszków
pokaz

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:09   #1322
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane jestem po badaniu i wszystko wzorowo!!!
Mały waży uwaga 1.880g niezły kabanek!lekarz powiedział że jakbym rodziła w terminie to spokojnie dojdzie do 4kgwidziałam go na monitorze jest taki duży w porównaniu z połówkowym,niestety na 3d odwrócił się do nas tyłkiem i za nic nie chciał pokazać buzi dopiero jak lekarz go poszturchał to pokazał polik a reszta twarzy wtulona w łożyskowklejam mojego Pucusia poniżej
termin wg usg się nie zmienił czyli jutro zaczynam 33tc.
Po wyjściu z gabinetu zauważyłam że w opisie mam łożysko na ścianie przedniej,zawsze było na tylniej czy to możliwe że się przesuneło???
jaki słodki bąbel!
_____

karolka110 - Ty, o ile pamiętam, nie masz nigdzie w pobliżu Spiele Maxa? Ale gdybyś mogła się wybrać, to polecam. Po pierwsze - Willkommensgeschenk ma ręce i nogi (frotkowy śliniak, szmaciana lala, dokładnie taka butelka http://www.mytoys.de/Nip-Weithals-Fl....01.02/1824362 i - co chyba najciekawsze - Gutschein na 25€ (przy zakupach od 100, ale wydaje mi się, że to nie problem tyle wydać, nie takie kwoty idą na wyprawkę )
po drugie - te wszystkie akcje, że np między 16 a 30 kwietnia za zakupy ubrankowe, przekraczające 50€, płacisz połowę, albo że w lipcu krzesełka do karmienia kosztują 20% mniej - naprawdę działają
I o ile przecena czegoś, co kosztuje 25€, to zawracanie dupy, o tyle jeśli to dotyczy większych kwot, sprawa zaczyna się bardzo opłacać
(dzięki temu wydaliśmy na wózek o 80€ mniej )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:39   #1323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny z jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla maluszka ?
ja tak myślę z Niwea lub Bambino
Ja mam Johnson's baby. Dostałam za darmo cały zestaw

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
zapomnial sie pochwalic, ze dzis przywiezli nam mebelki dla malego ....czyli jutro skrecanko nas czeka

http://www.baby-dump.nl/index.php?pa...73&groep_id=37
Super

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
w piątek po majówce jedziemy zamówić wózek dostaliśmy od teściów kasę na brykę, teraz moim dylematem będzie który w końcu wybrać
Fajnie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
z innej beczki- właśnie się wypluskałam i ogoliłam z góry na dół
mam pytanie, czy wy tez zważyłyście, że w okolicach intymnych jesteście jakby bardziej ukrwione-ciemniejsze???mi to jakby nawet to ciemniejsze na wewnętrzną stronę ud nachodzidziwne.. ..
Tak. Mam tam teraz ciemniejszą skórę

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do laboratoium,wszystkie wyniki w normie więc cholestaza wykluczona .
Bardzo się cieszę

Cytat:
wiecie co mam znów zapytanko-
wybieram się przy ładnej pogodzie do ZOO i tam jest taki wolny wybieg dla kózek-biegają sobie, można je głaskać, robic fotki itp.
czy z tego powodu, że jestem w ciąży powinnam zrezygnować z dotykania ich???takie są śliczne i słodkie
Czasem rozbrajają mnie Twoje pytania

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Niedawno wróciłam
Przytyłam 1 kg, ciśnienie mam w normie. Maluszek ma się dobrze. Niestety skróciła mi się szyjka , ale jest zamknięta. Mam dalej brać nospę i asmag forte po 3x1, luteinę teraz tylko 2 tabletki na noc dopochwowe. Dostałam receptę na refundowaną Dostałam też skierowanie na odczyn Coombsa. Pytałam o usg miednicy, ale czegoś takiego nie robią. Będę miała usg przed porodem gdzie sprawdzą główkę małego i będą mierzyć moją miednicę. Mówił, że póki co jestem 50/50 odnośnie porodów.
No i widzę się z nim za 2 tygodnie
No to w sumie dobre wieści
Doczytałam, że szyjka ok, chociaż się skróciła.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
mnie nie jest cieżko łazić a jestem w 28 tc. myślę ze za 3 czy 4 tygodnie nie będzie jakiejś tragedii i będę sprawna
Noo oby tak było Powiem Ci, że u mne to się zmieniło dosłownie z dnia na dzień. Jakieś 2 tyg temu mogłam spędzić cały dzień na nogach i było ok. A teraz od jakiś 10 dni, mogę chodzić najwyżej 2 godziny i potrzebuję odpoczynku.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
znow nie jestem na biezaco: masakra jakas..u mnie niestety znowu jakies problemy juz mam dosc..eh zycie dorosle dlatego nic nie oddzywalam sie wczoraj jak tak dalej bedzie to z nerwow naprawde tfu tfu urodze przed terminem
za to moja coreczka postanowila rano mnie tak "skopac" zeby mnie obudzic.. inie pozwolila isc spac dalej...a jak juz wstalam dziecko poszlo spac...ehh
przysla mi dzis paczuszka z kocykiem pielucho-ceratka, pieluszkami tetrowymi i rzeczami dla mnie
bylam dzis 3h na spacerze i nogi do tej pory czuje masakra
Przytulam smutasku

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
My wózek chcemy kupić jakoś w czerwcu.
.
My też.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

ja się pytałam w aptece czy to refundowana i pan mi powiedział, że jak jestem ubezpieczona, to musi być refundowana
To nieprawda niestety To zależy tylko od gina. Wypisując Ci taką receptę (z refundacją po 20 tc) ryzykuje, że zapłaci karę. No i to już od lekarza zależy. Moja nie cce ryzykować i już się z tym pogodziłam.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:44   #1324
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
J

Noo oby tak było Powiem Ci, że u mne to się zmieniło dosłownie z dnia na dzień. Jakieś 2 tyg temu mogłam spędzić cały dzień na nogach i było ok. A teraz od jakiś 10 dni, mogę chodzić najwyżej 2 godziny i potrzebuję odpoczynku.

Ja miałam spadek formy jakiś czas temu, miesiąc temu i faktycznie nie wyobrazałam sobie, co będzie pozniej, skoro już wtedy ciężko mi się chodziło, męczyłam się. Ale teraz jest zupełnie inaczej. Mam formę, nawet miałam głupi pomysł, żeby iść pojeździć na rolkach... ale chłopak mi nie pozwolił Także reasumując, to zależy od organizmu, jak się umie regenerować i jak umie się przyzwyczaić do ew. niedogodności.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:47   #1325
anna99302
Zadomowienie

Za wiele to się od Was kobietki dzisiaj nie dowiedziałam
Maly wciąż bardzo mało ruchliwy...czekam jak maż wróci z pracy to go poszukamy dopplerkiem. Jest mi okropnie gorąco i popuchły mi stopy... i spałam do teraz przez kilka godzin więc wydaje mi się, że maluszkowi też jest ciężko tam w brzuszku
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:48   #1326
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
niestety, ale chyba mógł się mylić. Refundacja przysługuje tylko na zarejestrowane zastosowanie leku. Każde inne nie jest nią objęte i wtedy lek jest płatny 100%. W przypadku luteiny stosowanie jej po którymś tam tygodniu (kiedy już nie ma ryzyka poronienia tylko porodu przedwczesnego) nie jest już zarejestrowanym zastosowaniem, dlatego niektórzy lekarze nie zaznaczają prawa do refundacji. Przynajmniej ja to tak rozumiem po tym jak trochę na ten temat pogrzebałam i co dziewczyny tu pisały.
Ciekawa jestem jak to ma się do tego, że farmaceuta może (chyba) dopisać uprawnienie do refundacji na recepcie. Czy grożą mu jakieś kary jak błędnie dopisze uprawnienie Chyba, że coś pomieszałam, i nie może
Farmaceuta raczej nie może niczego dopisać, chyba...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Agunia, spanie na plecach nie jest zakazane i tylko zależy od ciężarnej. Jeśli Ty się dobrze czujesz w tej pozycji, to spać/leżeć możesz. Większość kobiet w ciąży zle znosi spanie na plecach zwłaszcza od połowy ciąży, bo dziecko naciska jakies tam wnętrznosci i robi się słabo i niedobrze. Tak mi to gin tłumaczyła na chłopski rozum.
!
A mi się najlepiej śpi, leży na plecach. Bo na jednym czy drugim boku Mały tak mnie kopie, że mam wrażenie, że go ściskam. Dlatego chyba najlepiej nam na plecach.

Cytat:
Dziewczyny co do przewidywania, która pierwsza urodzi, to nie róbmy tego, bo to nie żarty....

Proponuję ściśle trzymać się naszej listy i już :p
Popieram Niech każda z nas urodzi wtedy, kiedy przyjdzie jej pora i tyle
Stary 2012-04-28, 21:52   #1327
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam spadek formy jakiś czas temu, miesiąc temu i faktycznie nie wyobrazałam sobie, co będzie pozniej, skoro już wtedy ciężko mi się chodziło, męczyłam się. Ale teraz jest zupełnie inaczej. Mam formę, nawet miałam głupi pomysł, żeby iść pojeździć na rolkach... ale chłopak mi nie pozwolił Także reasumując, to zależy od organizmu, jak się umie regenerować i jak umie się przyzwyczaić do ew. niedogodności.

Cytat:

Popieram Niech każda z nas urodzi wtedy, kiedy przyjdzie jej pora i tyle
dokładnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:57   #1328
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Muminku Pucuś prześliczny i jaki duuuży chłopak z niego,no no no

Byliśmy z mężem w galerii, padam na pyszczek i tak jak pumas nie zakładam leggów do sukienek, nie podoba mi się to
wczoraj w wannie przy kąpieli ścisnęłam sutek i mi wyleciała kropelka mleka jaaaaa ale się zdziwiłam w sumie nie wiem czemu ale takie to nieprawdopodobne mi się wydało że w moich piersiach jest mleko szokk
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:58   #1329
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł Ja już po kawce i śniadanku i melduję, że

dzisiaj zaczynam 31 tc
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
mojemu szef jeszcze za luty nie zaplacil...i za marzec tez oczywiscie...10 powinien dostac za kwiecien... Masakra jakas. Tz przybity jak nie wiem.
To nieciekawie Jak mnie coś takiego wkurza...
Stary 2012-04-28, 22:00   #1330
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, ciiii ja po prostu nie odczuwam, że mam zbędny balast i mogłabym się ew. wywalić. To samo z pójsciem do wesołego miasteczka - tż nie pozwala, bo się porzygam lub urodzę, a ja jakoś nie myślę o tym w ten sposób, choć wiem, powinnam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:06   #1331
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a ponadto zaczynamy 27 TYDZIEŃ- CZYLI OSTATNI TYDZIEŃ VI MIESIĄCA....jeny jak to leci

Gratki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
pozdrowienia od szczęśliwego Kropka
Śliczny kotek
Stary 2012-04-28, 22:07   #1332
chce_byc_mama
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

ohh ale mi sie ochota na popcorn zrobila przez ta emotke chyba sobie zrobie bo akurat mam

Amelcia
Stary 2012-04-28, 22:08   #1333
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Obstawiam że jednak pierwsza będzie nadalka
A przede mną na liście jest 13 dziewczyn
Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny co do przewidywania, która pierwsza urodzi, to nie róbmy tego, bo to nie żarty....

Proponuję ściśle trzymać się naszej listy i już :p
Przepraszam kochane za ale ja nie przewiduję, tylko powiedziałam co mi się śniło
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Narobilas mi ochoty na ciasta [COLOR="Silver"]

To jest podobno bardzo niebezpieczne w ciazy
W SR kazali nam sciagac poki sie da zeby nie trzeba bylo pozniej kombinowac ani jezdzic do szpitala, bo nagle nie ma doplywu krwi do palca
Tak??? a ja tak lubię mój zareczonowy i obrączke...i boje się, że jak zdejmę to zgubię
Cytat:
Heloł Ja już po kawce i śniadanku i melduję, że

dzisiaj zaczynam 31 tc

z tej okazji częstuję ciachem bananowym. Tylko jest nieco za słodkie jak dla mnie, następnym razem muszę dać trochę mniej cukru, no i ja znowu przesadziłam z ilością bananów ale teraz już wiem co i jak i następne wyjdzie idealne
:

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Jak sie nasz pierwszy urodzil mielismy zarobku 1000pln/mies! a jakos nie umarlismy z glodu, moze nie na wszystko starczalo, ale przetrwalismy. Teraz ta moja ciaza na lezaco tez nam nie ulatwia zycia, do tego firma meza pada, no ale coż. Jak sie osiagnie dno to potem moze byc juz tylko lepiej, nie?

A jak sie zaczyna myslec o przyszlosci i za duzo sobie wyobrazac to latwo stracic nadzieje. Najlepiej zyc dniem dzisiejszym. i szukac dobra tu i teraz zamiast sie zadreczac tym co nieprzewidywalne. Szkoda tracic energie. tak mysle

Wiesz-ja np panicznie boje sie ze moze wybuchnac wojna. Wiem ze to glupie ale jak tylko zaczyanaja sie dyskusje ze Rosja costam, ze Iran, itd to ja potrafie nie spac cala noc z przerazenia. Kiedys powiedzialam o tym kumpeli, i ona mi uswiadomila jedno - co mi to da ze teraz sie boje. Jak sie cos stanie to wtedy sie zacznie myslec. A tak ja oczy podkrazone, nerwica, palpitacje - bez sensu. Czlowiek ma bardzo mocny instynkt samozachowawczy. I na parwde w najgorszych warunkach jest w stanie sobie poradzic. Tak dlugo az sie nie podda

Tak ze uszy do góry
WOW to jestem pod wrażeniem 1000/pln... a co do wojny! TO mój mąż też jest zdania, że wisi na włosku!!! Wkurza mnie jak to mówi, ale bardoz możliwe, że to prawda... i jak ja mam dziecko na ten świat przynosic jak tu wojna??
Stary 2012-04-28, 22:11   #1334
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey mamcie! Pozdrawiam z pracy! Wpadłam z takim krótkim pytankiem: czy zauważyłyście, że przy takiej pogodzie dzidziolki są mniej aktywne?
Nie Mój bryka jak szalony
Stary 2012-04-28, 22:13   #1335
depoison
Zadomowienie

Cytat:
to chyba też zależy od dnia (tudzież innych tajemniczych czynników)
czasem potrafię wyjść na 2-3 godziny i wrócić dość zmęczona, czasem - jak dziś - mimo upału będę latać po sklepach/kawach/parkach/pchlich targach 10 godzin (jeszcze wyprzedzając wszystkich przechodniów) i wracam fit

a z tym odczuwaniem balastu to dziwne, nie? zawsze myślałam, że brzuch ciążowy czuć, że to jakoś waży, ciągnie, przeszkadza. No ok, przeszkadza trochę, jak muszę buty zawiązać, ale jak chodzę, siedzę czy leżę to nie czuję go wcale. I też mam ochotę w obcasy wskoczyć, na rower wsiąść... a tu głos rozsądku każe się w głowę puknąć

Cytat:
Za wiele to się od Was kobietki dzisiaj nie dowiedziałam
Maly wciąż bardzo mało ruchliwy...czekam jak maż wróci z pracy to go poszukamy dopplerkiem. Jest mi okropnie gorąco i popuchły mi stopy... i spałam do teraz przez kilka godzin więc wydaje mi się, że maluszkowi też jest ciężko tam w brzuszku
a Ty się czego chciałaś dowiedzieć? w sprawie tych ruchów?
no, moja mała też dziś bardziej leniwa, ale martwiłabym się dopiero wtedy, gdyby nie ruszała się WCALE. A ponieważ od czasu do czasu jednak jakiegoś kopa dostanę, to nieszczególnie się nad tym spadkiem aktywności zastanawiam

Słuchajcie, a z tą książeczką HABA to ja zrobiłam po prostu interes życia! Nowe kosztują nie 17, a... 28€!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:13   #1336
anna99302
Zadomowienie

Kurde nawet was nie nadrobię bo zostawiłam swojego lapka w firmie...dopiero się zorientowałam a mąż zabrał mi swój
Stary 2012-04-28, 22:16   #1337
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane jestem po badaniu i wszystko wzorowo!!!
Mały waży uwaga 1.880g niezły kabanek!lekarz powiedział że jakbym rodziła w terminie to spokojnie dojdzie do 4kgwidziałam go na monitorze jest taki duży w porównaniu z połówkowym,niestety na 3d odwrócił się do nas tyłkiem i za nic nie chciał pokazać buzi dopiero jak lekarz go poszturchał to pokazał polik a reszta twarzy wtulona w łożyskowklejam mojego Pucusia poniżej
termin wg usg się nie zmienił czyli jutro zaczynam 33tc.
Po wyjściu z gabinetu zauważyłam że w opisie mam łożysko na ścianie przedniej,zawsze było na tylniej czy to możliwe że się przesuneło???

teraz lece Was nadrobić
Wspaniale
Stary 2012-04-28, 22:17   #1338
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no i z☠☠☠.alam sobie popkorn

Amelcia
Stary 2012-04-28, 22:27   #1339
Maciejka__
Zakorzenienie

Muminku - gratuluję. Może synek nie urośnie aż taki duży?

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Maciejka byłam w piątek u mojej endokrynolog i powiedziałam, że biorę żelazo na czczo po pół godzinie jak minie od Euthyroxu. Lekarka mi powiedziała, że mam tak nie brać, że żelazo przeszkadza w wchłananiu hormonu i że mam brać je pół godziny przed obiadem najlepiej.
Dziękuję.
Ostatnio co prawda często miałam przerwę dłuższą, niż półgodzinna, ale w takim razie jeszcze ją zwiększę. Nie chcę brać żelaza przed obiadem, bo w czasie obiadu biorę Femibion i magnez, ale może w takim razie przed drugim śniadaniem?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:28   #1340
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
żyję i nie zapomniałam o Was... ale najpierw mieszkała z nami córa męża, potem był najazd jego rodziny i w końcu jesteśmy sami. Melduję, że z nami wszystko w porządku, Młody kopie jak szalony a ja podobnie jak większość zdycham z powodu upałów i bolących nóg. W przyszłym tygodniu mój Mąż ma urlop, więc pewnie też rzadko będę zaglądać ale za tydzień w sobotę wyjeżdża więc będę już chyba na bieżąco. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę nam Wszystkim lekkiego ochłodzenia
Cześć

Cytat:
Moje drożdżóweczki Z tego przepisu robiłam (ale w piekarniku siedziały dwa razy dłużej niż podane jest w przepisie).
Super wyglądają
Stary 2012-04-28, 22:31   #1341
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pokaz
Narazie nie mam, dopiero zamówiłam, ale jak już bede w Polsce to zrobię zdjęcie i pokażę. Ja też właśnie pochłonełam popcorn
Stary 2012-04-28, 22:35   #1342
anna99302
Zadomowienie

Mąż dla świętego spokoju pojechał po mój komputer do firmy!!!!
Cytat:
koszulki są z C&A-jeszcze ich nie nabyłam , to fotki z przymierzalni
Musze je miec!

Cytat:
:

a ponadto zaczynamy 27 TYDZIEŃ- CZYLI OSTATNI TYDZIEŃ VI MIESIĄCA....jeny jak to leci

ale bym się zimnego piwka napiła....ehh tego mi latem na działce bardzo brakuje
życzę Wam miłej sobotki Kochane
ja tez chce zimne piwo.........myslę o kupnie tej Bawarii. może jutro
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
oj jak to mozliwe

swoją drogą chciałabym miec trójeczkę

pozdrowienia od szczęśliwego Kropka
Śliczny niuniuś! KOrzysta ze słoneczka, co?? Moim dzisaij było za gorąco i wolały siedziec w mieszkaniu
Też planujemy trójkę. Zobaczymy jak wyjdzie...ale przez dwa lata po ciąży chce miec przerwę... myślę o spiralce na ten okres
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja też zgubiłam obrączkę niedługo po ślubie na spacerze z psem, na rocznice ślubu dostałam drugą rozmiar mniejszą

Kiciulek przesłodki, ten to ma błogie lenistwo

Ja zawsze mówiłam że chce mieć od 2 do 4 dzieci, ale nie wiem jak to dalej będzie. Ciąża jednak potrafi dać w kość... na pewno będziemy starać się o drugie

Aniu moja córcia dzisiaj baaaardzo leniwa, tylko rano w lożku jak mąż zarzucił na mnie swoją rękę czułam że coś się tam układa na nowo a tak to ciiiisza. Chyba po rodzicach odziedziczyła niechęć do takiej gorącej i słonecznej pogody.
Hania może mnie adoptować mi jej klimat odpowiada w 100% i może być dla mnie całay rok tak pochmurno, deszczowo i niezagorąco

No Ajka toż ba ja taka nienormalna że bez filtra na buzi nie wyprowadze psa, ale to moje zboczenie od wielu lat. Uatywnia się wiosną a kończy jesienią. Zimą się nie filtruje

A wózeczek śliczny

Mąż dziś stawia pizze właśnie czekam, obiecałam sobie że to moje ostatnie szaleństwo i następny tydzień obejdzie się bez słodyczy i fast foodów znów skoczył kg do góry...
No właśnie gdzieś tam czytałam,że maluszki tez odczuwają ciepło... ale jest mi tak przykro jak on taki spokojny

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-04-28 o 22:40
Stary 2012-04-28, 22:37   #1343
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie nie mam, dopiero zamówiłam, ale jak już bede w Polsce to zrobię zdjęcie i pokażę. Ja też właśnie pochłonełam popcorn
ja nie pochlonelam lozylam na 3 minuty do mikrofali, na opakowaniu bylo napisane 2-4 wiec wlozylam na 3 i sie spalil

Amelcia
Stary 2012-04-28, 22:39   #1344
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to raczej nie jest kwestia formy chyba Bo budzę się rano pełna energii, no i działam. Ale po jakiś 2 godzinach zaczyna boleć mnie krzyż i czuję się kiepsko. Odpocznę i znów mogę szaleć A w nocy bolą mnie nogi poniżej kolan. Tylko to nie są skurcze, bo łydki mam zupełnie miękkie. Tylko taki ból jakbym przesadziała z chodzeniem. I mam wrażenie, ze to po prostu są uroki 3 trymestru Przynajmniej u mnie to się pojawiło właśnie teraz.

Cytat:
i tak jak pumas nie zakładam leggów do sukienek, nie podoba mi się to
Mi też się nie podoba. Ale ja noszę same tuniki i do nich legginsy, bo brzucholek mi się nie mieści w żadną sukienkę
Stary 2012-04-28, 22:42   #1345
muminek82
Wtajemniczenie

[QUOTE=pumas;33820582]

Muminek, gratuluję synka giganta!! Ciekawe, ile moja mała waży dzisiaj, bo idziemy łeb w łeb wg OM. No i powiedzcie mi, czy to genetyczne to obowiązkowe, bo nic mi gin nie mówiła, a to aż dziwne - ona taka zapobiegliwa i przewrażliwiona.
[QUOTE]
dziękuje!nie to badanie nie jest obowiązkowe.Też jestem ciekawa ile Twoja mała waży
Cytat:
Zakupiłam śpiworek letni Sterntaler z żółwikeim Sammy i tą przytulankę z bijącym sercem też żólwik Sammy. Są to pierwsze rzeczy które mam oprócz ciuszków
super wklej fotki
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
jaki słodki bąbel!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:44   #1346
hanjah
Zakorzenienie

Chyba będę musiała kupić nowy stanik, bo od tego największego który teraz noszę drętwieje mi skóra pod biustem Obstawiam że to przez druty... a to pewnie głupota taki stanik nosić w ciąży?
A jeśli chodzi o puchnięcie nóg i rąk, to w tamtej ciąży tego nie miałam. Dopóki pracowałam to i tak nosiłam obrączkę na lewej ręce bo tak mi było wygodniej. I do porodu jej też nie ściągałam-cały czas ją noszę
Myślę, że w Polsce byłoby inaczej-tutaj po prostu nie jest tak ciepło, a o prawdziwym upale można pomarzyć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:46   #1347
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Dziękuję.
Ostatnio co prawda często miałam przerwę dłuższą, niż półgodzinna, ale w takim razie jeszcze ją zwiększę. Nie chcę brać żelaza przed obiadem, bo w czasie obiadu biorę Femibion i magnez, ale może w takim razie przed drugim śniadaniem?
ważne, żeby nie rano po euthyroxie i nie z innymi lekami i nie z jedzeniem, tylko pół godziny przed
Cytat:
Właśnie mi uświadomiłyście, że dawno nie jadałam popcornu
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:48   #1348
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
WOW to jestem pod wrażeniem 1000/pln... a co do wojny! TO mój mąż też jest zdania, że wisi na włosku!!! Wkurza mnie jak to mówi, ale bardoz możliwe, że to prawda... i jak ja mam dziecko na ten świat przynosic jak tu wojna??
Przecież wiecznie jakaś wojna wisi na włosku i co jakiś czas ma być koniec świata. Ale czy to oznacza, że mamy zrezygnować ze wszystkiego i po prostu na to czekać?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:52   #1349
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Chyba będę musiała kupić nowy stanik, bo od tego największego który teraz noszę drętwieje mi skóra pod biustem Obstawiam że to przez druty... a to pewnie głupota taki stanik nosić w ciąży?
A jeśli chodzi o puchnięcie nóg i rąk, to w tamtej ciąży tego nie miałam. Dopóki pracowałam to i tak nosiłam obrączkę na lewej ręce bo tak mi było wygodniej. I do porodu jej też nie ściągałam-cały czas ją noszę
Myślę, że w Polsce byłoby inaczej-tutaj po prostu nie jest tak ciepło, a o prawdziwym upale można pomarzyć
Ja trochę spuchłam, bo miałam problem u babci ściągnąć obrączkę. Teraz już zrobię to spokojnie. Ale ogólnie nie puchnę jakoś okropnie, jest to dla mnie praktycznie niezauważalne, gdyby nie obrączka. W stopy było mi tylko gorąco, bo miałam trampki.
Staniki mnie często pod biustem ciasną, szczególnie pod wieczór, po całym dniu noszenia. Dlatego jak siedzę sobie spokojnie w domu, to staram się siedzieć bez stanika, ale na dłuższą metę,t o też jest męczące, bo cycki niestety dostają grawitacji i mam wrażenie, że pocą mi się trzy razy bardziej pod...muszę sobie chyba kupić taki sportowy stanik i po domu w nim chodzić.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:54   #1350
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Muminku Pucuś prześliczny i jaki duuuży chłopak z niego,no no no
dziękuje!
Cytat:
Wspaniale
dziękuje!
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Dziękuję.
dziękuje a niech rośniedopiero przy porodzie będe się martwiła jak dam rade z takim kabankiem
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości