|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
No dobra! właśnie się wkur****!
wyjeżdżam w sobotę więc wzięłam się za przeglądanie ubrań letnich sprzed ciąży. I co???!!! i ![]() ![]() Mieszczę się tylko w dwie pary spodni - ciążowe rybaczki i jeansy długość 3/4. O bluzkach mogę zapomnieć. Nie mieszczę się w nic przez pierdzielony ZWIS ![]() ![]() Kostium kąpielowy mam oczywiście dwuczęściowy, ale na szczęście gatki mają takie rozwijane coś wokół pasa i prawie zasłaniają rozstępy. Z drugiej strony postaram się je po kryjomu opalać (żeby ludzie z plaży nie uciekli bo mnie sycylijska mafia za to dopadnie), może nabiorą nieco urody. No po prostu wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy w tym kostiumie. Generalnie mam to gdzieś, że ludzie będą na mnie patrzeć, ale żal mi tżta, że jedzie z takim wielorybem u boku. Do powrotu do pracy zostało mi 9 tyg. Muszę zrzucić do tego momentu jeszcze z 10 kg, bo handlowcy będą się mnie wstydzili zabierać na spotkania biznesowe z klientami. Jak będę taką "twarzą firmy" to mnie chyba na produkcję na zakuwanie przewodów przeniosą. Tam nikogo nie wystraszę. I tym optymistycznym akcentem kończę dzień dziesiejszy.. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Pear widzę Cię!!! A Ty siedzisz cicho! FOCH Z PRZYTUPEM ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- P.S. dobranoc ![]()
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Łooo matko, jak dobrze odpoczac... Dopiero Dzon nam usnal. Ten to jest niereformowalny. Moglby chodzic spac troche wczesniej, moglby.
Przeszlam dzisiaj chyba ze 100 km, najpierw w galerii handlowej ![]() Przepraszam,ze nie cytuje, ale nie mam sily ![]() No wiec co do ubioru, to my bylismy w body na dl.rekaw i spodenki - ale najgorsze upaly przesiedzielismy w klimatyzowanej galerii, wiec luz. Na jutro mam juz przygotowany tygrysi rampers na krotki rekaw i krotki "spodzian" Tez czeka nas zakup parasolki - KONIECZNIE. Nasza parasolka to koszt ok. 60 zl ![]() Moj tz w koncu zdal dzisiaj prawko ![]() ![]() ![]() ![]() Blanszor, normalnie zaraz Ciebie znienawidze, jak jeszcze sobie poczytam oferte Twojej wycieczki ![]() ![]() Do tego 8 dni tylko z tztem - jak ja Tobie zazdorszcze ![]() Co do zakupkow, to odbilam sobie dzisiaj w Arkadii ![]() ![]() ![]() Agatku, no i brawo dla tzta, ze sie zreflektowal. Pantofel, pantofel ![]() Ech, dobra, lece kimac, bo jutro caly dzien sama z Jaskiem najprawdopodobniej, wiec musze miec duzo sil ![]()
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakupiłam wczoraj chuste ![]() ------------------ d zień dobry ![]() ![]() Miłego weekendu życzę, opalajcie się, odpoczywajcie i grilujcie ![]() My wyjeżdżamy, jak znajdę chwilkę to wejdę jak dojedziemy, a jaknie to do spisania w środę ![]()
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
Hej Pięknisie
dostałam @!!! ![]() ![]()
#4267 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas fajna nocka,młodu przespał od 19.30 do 5 i potem do 7 ![]() ![]() A teraz siedzi na leżaczku i gadaaaaa ![]() Dzisiaj wybieramy się do galeri na zakupy,tylko nie wiem czy ubrac Bartkowi body dlugi rękaw czy krotki?no i spodnie do tego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
Czym dopajacie swoje maluszki? Jest tak gorąco , że trzeba by coś podawac. Zaznaczę, że karmię piersią na zmianę z butelką, bo niestety muszę dokarmiać.
Tak, więc co najlepiej podawać Lilce do picia jak jest upał? Zrobiłam jej dwa razy herbatke z kopru włoskiego, ale dwa razy miala po niej zatwardzenie. Co teraz? Może rumianek , albo odradzacie? Albo wodę niegazowaną, taka ze sklepu , niektóre są tez dla dzieci przeznaczone. Natalko ja bym kupiła z krótkim, pogoda ładna, słońce praży ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-29 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Jak ja się cieszę, że dostaliśmy małą porcję lata ![]() ![]() Do tego nie wiem, czy to wpływ pogody, czy po prostu się złozyło, ale Asia wstawała w nocy tylko raz i grzecznie spała aż do 9.. myslałam, że mi (.) wybuchną ![]() Dzisiaj idziemy na dluugi spacer, bo do moich rodziców (7 km), normalnie to do nich jedziemy, ale dziś spróbujemy tam dojść (zawsze mogę wsiąść w autobus, jak po drodze wymięknę) Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha swojej Hani podaje czasem samą wode przegotowana zeby organizm sie do herbatek nie przyzwyczaił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() u nas piekna pogoda , na termometrze juz prawie 30 stopni, tylko wietrzysko paskudne ale mam nadzieje ze się uspokoi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |||
Wtajemniczenie
|
Siemandero !
Cytat:
A najdalej, ale to juz nie na zagle, to mnie wywialo na Filipiny. Cytat:
Cytat:
![]() Jasiek tez ladnie spal, bo cale 6 h ![]() Milego spacerowania ![]() Tz juz dzwonil do egzaminatora i jedzie dzisiaj do Poznania na egzamin. ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze ją znalazłam w poprzek łóżka!!! ![]() ![]() Młoda śpi w wózku na dworku ![]() ![]() Pearl dzięki za info ![]() Cytat:
![]() A jaką chustę kupiłaś?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Na plaży?? No co jak co, las to las, ale plaża?? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4273 | ||||||
Zakorzenienie
|
hejka dziewczynki
![]() Ja powiem że Was podziwiam, ze te dzieciaczki ubieracie w dl. rękawki i rajstopki ![]() ![]() pamiętajcie zwlaszcza mamy chlopcow, ze dzieci nie wolno przegrzewac zwlaszcza jajek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja to w ogóle wyrodna bo moj Alex bez czapki z gołą głową, mimo iż wiatr był, ale ja uważam, że jak leży w budzie to nic mu się nie stanie, Wy pytacie o okno czy otwieramy, ja na noc mam balkon otwarty, nie wyobrazam sobie tak się kisić, ale to moze ja jakas dziwna ![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-04-29 o 09:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ----------- Dobry ;] U nas pogoda ładna, tylko wiatr okropny hula i tez nie wiem jak ubrać Julę, robię już obiadek (udeczka w piekarniku) ![]() Od wczoraj jestem na Dukanie (wiem, że sa rózne opinie na ten temat), ale cos muszę zrobic, bo już z tej nadwagi mi kręgosłup wysiada, kość ogonowa mnie boli, tak, że czasem ze łzami w oczach wstaję z krzesła ;( No to miłego dnia ![]()
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Bebibebi ja tez dzisiaj dostałam @ i ciekawa jestem jaka będzie, bo pamiętam, że Ty też miałaś potop ostatnio
![]() ![]() ![]() tylko ja wcześniej byłam na takim 100 procentowym i schudlam 10 kg w dwa miesiące, teraz taki lekko oszukiwany, ale chcę zrzucić tylko 4 tzn. jeszcze tak z 2-3 kg no i biegam więc to kwestia czasu. Na Dukanie powinno się jeść te jogurty lighty ja jem niskotluszczowe ale cukier mają, kawę słodzę łyzeczkę, także wiesz.. wczoraj podkradłam tz kawałek pizzy bo robił sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzień Doberek Witam w ten kolejny upalny wiosenny dzień ![]() ![]() moja młoda też miała wczoraj długie body i spodenki bawełniane jak spała to przykrywałam ją pieluchą flanelową ![]() ![]() ![]() Właśnie posłałam Dorotkę z tatusiem na dwór tzn na ogródek ![]() czyli zmykam się relaksować udanej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz też już się zastanawiam nad dietą ale na razie karmię i mam zamiar karmić do roku więc raczej się dietować nie będę ![]()
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
czessssssssssc
![]() to ja chyba tez zle ubieram swoje dziecko ![]() wczoraj był w rampersie a dzisiaj lezy w samym bodziaku na króki.... ja się topię to jemu tym bardziej gorąco. pamietajcie, ze dzieci mają szybszą przemianę materii niz dorosli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wszystkim.
W ten "piękny" deszczowy i wietrzny dzień ![]() ![]() ![]() Karinio takie małe pytanko : Gdzie jeździcie nad morze??? Bo my też już w tym roku byliśmy, ale szukam jakiś fajnych miejsc, bo w sumie jak jest ciepło i mój tz ma wole to się pakujemy i jedziemy. Uwielbiam morze. Co do kremu to my mamy Garnier Ambre Solaire Kids SPF 30, do tej pory używany niestety tylko kilka razy ![]() Nasz Miki to jest mały "terrorysta". Od kiedy skończył 3 miesiące to zasypia i śpi w swoim łóżeczku, tylko czasami jak się przebudzi w nocy to bierzemy go do siebie. I tak właśnie było ostatniej nocy, spał z nami ok. 1,5h i zaczął się strasznie wiercić, kręcić, stękać, kopać tatusia, więc on wstał żeby i wtedy co jak placem odjąć wszystko małemu przeszło i znowu spał spokojnie. Wiec tz juz chciał iść spać do salonu, ale przeniósł Miśka do jego łóżeczka i było ok. Myślę że jemu po prostu było z nami ciasno, bo juz się przyzwyczaił że może sobie spacerować po łóżeczku w nocy. A na koniec jeszcze małe pytanko czy Waszym dzieciaczkom zdarza się tak troszeczku ulać kilka godzin po jedzeniu, jak się bawią i śmieją???
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pearl kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |||
Rozeznanie
|
Wojtuś jest tylko na cycu, więc podaję cyca
![]() Cytat:
![]() Wojtek też ostatnio kręci się po łóżku i w dziwnych miejsach go znajduję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Boroo pochwal się, co ostatnio upolowałaś na giełdzie? ![]() Dzisiaj byliśmy u nas niedaleko na giełdzie i znaleźliśmy wózek ![]() http://allegro.pl/wozek-spacerowka-p...303994777.html Przyznasz sama, że u nas te można dostać niezłe cudeńka ![]() Za to kupiłam Wojtkowi skarpetki, czapeczkę i bodziak dla małego kibica ![]() Wojtek w nocy spał od 21 do 5 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj u księdza i zamówiliśmy chrzest na 10 czerwca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() Ale jestem wypoczęta ![]() Potem zjadla 150mleka i spała do 9 ![]() ![]() Dzis tez jestesmy na ogrodzie, Mała ma body bez rękawka i kiecke z krótkim + cienkie skarpetki i czape z daszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj, chociaz ja wiem ze normalnie by nie zjadała 150 bo juz ze 120 ma problem. Ale sie nie przejmuje, je tyle ile jej potrzebabo kazde dziecko ma swoj apetyt wiec take it easy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zje 120 i ryk, że koniec butli ![]() ![]() ![]() Słuchajcie, muszę se ponarzekać: Ja już rzygam tymi niebieskimi ubrankami małej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oki, koniec narzekania! ![]()
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ja nie wiem dziewczyny, ja nie wiem jak wam sie tak udaje wszystko pocytowac i kazdem z osobna odpowiedziec ![]() Ja zanim pocytuje to mija godz a potem poodpisywac... ![]() ![]() Z tego co pamietam Pearl kciuki za TZ, niech w koncu konkretna kase zarobi na twe szalenstwa zakupowe ![]() Blanszor ty to jestes szczesciara ![]() ![]() Agatek ja bym pojechala mimo wszystko, wytlumaczylabym TZ co i jak i albo sie z tym pogodzi albo nie trudno, who run the world? Girls! ![]() A my uzywamy kremu benathen baby sun cream, 50+ (w zalaczniku)ale tylko kilka razy bo u nas ciagle pada non stop od przeszlo 2 tygodni!!!!!! aaaaaaaa idzie zwariowac ![]() ![]() Kupilam malej czapeczke na cieple dni i ...chyba z niej wyrosnie zanim bede miala okazje jej zalozyc ![]() No i jak czytam jak wy ubieracie dzieciaki laski to wychodzi na to ze ja stosuje zimny angielksi chow, ktoremy bylam tak przeciwna ![]() Np dzis tylko 13 stopni albo i mniej a mala miala body na krotki rekaw+spodenki+sakarpetki +gruby sweter+ cienka czapeczka, cienki kocyk na wierzch i wsio ![]() ![]() Co do pracy to postanowilam jednak zostac na macierzynskim do konca, raz w zyciu mam szanse poczuc jak to jest byc mama i bylabym glupia wracac do pracy teraz jak sie lato zbliza tym bardziej ze po podliczeniu ile bysmy zaplacili za opiekunke nie oplaca sie... ![]() Jestesmy tu sami i nie mamy zadnej pomocy od rodziny wiec...jak maja mi placic pewne pieniadze jeszcze przez nastepne 6 miesiecy to, czemu mam nie korzystac, o prace sie nie boje, spokojnie na mnie poczeka recepcja a byc moze ta biurowa znow sie zwolni jak bede wracac w pazdzierniku w moim hotelu wszystko mozliwe ![]() A agencja po naszej odmowie ( nie bedziemy szuakc gwarantora nia nie zaplacimy im kasy) zadzwonila po kilku dniach mowiac ze wszystko ok i nic nie trzeba robic ![]() A my dzis bylismy na basenie, Mishka byla tam najmlodsza ![]() ![]() jesli kogos pominelam albo zapomnilam wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- aaa i moja kruszyna tez je malo, 90 ml czasem 120ml a czasem tylko 70ml, ale widze po ubraniach ze przybiera na wadze ok wiec sie nie martwie, spaslak z niej nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o ciuszkach ni narzekaj, jeszcze zdazysz wydac pieniądze ![]() ja nie dostałam nic a nic, wszystko musialam kupić sama ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad Waszego terrorysty to nasz też tak podobnie,marudzi,mało śpi.I jak śpi z nami,to tak nas spycha że ja śpie na brzegu,a mąż prawie że na ścianie ![]() Tak zdarza mu się,np dzisiaj po jakimś czasie po jedzeniu troszke wydalił serek. Dzisiaj młodzieniec spał do 7,ale za to wczorajw ciągu dnia mrudził,mało spał.Mam nadzieje,że to nie na zęby,bo pcha ręce do buzi.Powinnam czuć się wyspana,ale jakoś nie czuje. Pewnie dlatego,że później znów z dzieckiem zasnełam i spaliśmy do po 13-stej. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Moje dziecie ma prawie 3 miesiące,w pzyszłym tygodniu będą równe 3 ![]() Rybkie,to fakt mamy paskudną pogode ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- My kupiliśmy uniwersalną parasolke. ![]() Cytat:
![]() Oj,no to kup coś różowego i po sprawie. ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-04-29 o 16:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy z dworku bo wiatr się zebrał. Mała jednak chycała bez rajstop, tylko body kiecka na ramiączka i kapelusik ale jutro jak bedzie tak ładnie to zakładamy krótki rękaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
15/12/2011MIKOŁAJEK Edytowane przez a1988 Czas edycji: 2012-04-29 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
No młody wykąpany,najedzony i chyba śpi.
![]() Wezme się za odpisywanie na posta ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad drugiego akapitu,oj jak ja cie rozumiem ![]() No super,mąż własnie pojechał do pracy,a młody się kręci :/ I zaś będzie koncert marudzenia :/ A tak w ogóle,to mój młody był ważony pare dni temu i ma już 6 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-04-29 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.