Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 23:07   #4261
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

No dobra! właśnie się wkur****!
wyjeżdżam w sobotę więc wzięłam się za przeglądanie ubrań letnich sprzed ciąży. I co???!!! i

Mieszczę się tylko w dwie pary spodni - ciążowe rybaczki i jeansy długość 3/4. O bluzkach mogę zapomnieć. Nie mieszczę się w nic przez pierdzielony ZWIS ciążowych kilogramów zostało mi raptem 3, no więc aż tak kilogramowo się nie spasłam
Kostium kąpielowy mam oczywiście dwuczęściowy, ale na szczęście gatki mają takie rozwijane coś wokół pasa i prawie zasłaniają rozstępy. Z drugiej strony postaram się je po kryjomu opalać (żeby ludzie z plaży nie uciekli bo mnie sycylijska mafia za to dopadnie), może nabiorą nieco urody. No po prostu wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy w tym kostiumie. Generalnie mam to gdzieś, że ludzie będą na mnie patrzeć, ale żal mi tżta, że jedzie z takim wielorybem u boku. Do powrotu do pracy zostało mi 9 tyg. Muszę zrzucić do tego momentu jeszcze z 10 kg, bo handlowcy będą się mnie wstydzili zabierać na spotkania biznesowe z klientami. Jak będę taką "twarzą firmy" to mnie chyba na produkcję na zakuwanie przewodów przeniosą. Tam nikogo nie wystraszę.

I tym optymistycznym akcentem kończę dzień dziesiejszy..

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Pear widzę Cię!!! A Ty siedzisz cicho! FOCH Z PRZYTUPEM

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

P.S. dobranoc niech Wam się śnią brzuchy bez zwisów, cyce sięgające powyżej pępka, łydki chudsze niż rzymskiego legionisty...i tak dalej...

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:35   #4262
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Łooo matko, jak dobrze odpoczac... Dopiero Dzon nam usnal. Ten to jest niereformowalny. Moglby chodzic spac troche wczesniej, moglby.

Przeszlam dzisiaj chyba ze 100 km, najpierw w galerii handlowej , pozniej po lesie i na koncu na patio u tesciow.
Przepraszam,ze nie cytuje, ale nie mam sily

No wiec co do ubioru, to my bylismy w body na dl.rekaw i spodenki - ale najgorsze upaly przesiedzielismy w klimatyzowanej galerii, wiec luz. Na jutro mam juz przygotowany tygrysi rampers na krotki rekaw i krotki "spodzian"

Tez czeka nas zakup parasolki - KONIECZNIE. Nasza parasolka to koszt ok. 60 zl

Moj tz w koncu zdal dzisiaj prawko Puscili go za 4 razem, a i tak nie omieszkal mu koles powiedziec, ze dalej widzi, ze z predkoscia bedzie problem Oczywiscie na egzamin pojechal i wrocil autem A jutro najprawdopodobniej bedzie zdawal egzamin na instruktora lotnictwa Jakby co, to prosze o kciuki.

Blanszor
, normalnie zaraz Ciebie znienawidze, jak jeszcze sobie poczytam oferte Twojej wycieczki Ja do tej pory 3 razy w roku zeglowalam po cieplych krajach, bo moj byly ma firme turystyczna, ktora organizuje takie wypady,no ale teraz skonczylo sie rumakowanie i czekam z wytesknieniem na jakikolwiek wyjazd
Do tego 8 dni tylko z tztem - jak ja Tobie zazdorszcze
Co do zakupkow, to odbilam sobie dzisiaj w Arkadii Tz latal z dzieciakiem, a ja szalalam Zaraz puszcze caly macierzynski

Agatku, no i brawo dla tzta, ze sie zreflektowal. Pantofel, pantofel Co do chusty, to ja mam didymos, a rozmiarowo chodzi pewnie o to, jak ciezkie dziecko moze byc w niej noszone i do jakich wiazan, bo niektorych wiazan sie nie da zrobic przy za malej chuscie.

Ech, dobra, lece kimac, bo jutro caly dzien sama z Jaskiem najprawdopodobniej, wiec musze miec duzo sil

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 00:15   #4263
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Blanszor
, normalnie zaraz Ciebie znienawidze, jak jeszcze sobie poczytam oferte Twojej wycieczki Ja do tej pory 3 razy w roku zeglowalam po cieplych krajach, bo moj byly ma firme turystyczna, ktora organizuje takie wypady,no ale teraz skonczylo sie rumakowanie i czekam z wytesknieniem na jakikolwiek wyjazd
Do tego 8 dni tylko z tztem - jak ja Tobie zazdorszcze
Co do zakupkow, to odbilam sobie dzisiaj w Arkadii Tz latal z dzieciakiem, a ja szalalam Zaraz puszcze caly macierzynski
Pear a po jakich morzach żeglowałaś i do jakich portów zawijałaś? Gdzie Cię najdalej poniosło?

Stary 2012-04-29, 05:10   #4264
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Ja tez patrzyłam na inne dzieciaczki i rzeczywiście wszystkie poubierane na dlugi rekaw, wiec i ja nie rozbieralam

Wez no nie przesadzaj, przeciez 3 jedziesz na wycieczke:rol leyes: Ja w koncu bede miala troche spokoju i bo sprzedam Nikulca mamie na caly wtorek

Parasolke napewno kupisz pasujaca do kazdego wózka, ja kupilam W tk maxx jakas przypadkowa i pasuje, zreszta wydaje mi sie, ze kazda bedzie pasować

zakupiłam żółta mustele 50, bo jako jedna z nielicznych jest od pierwszych dni zycia, bo wiekszośc niestety dopiero od 6 miesiaca
---------------

Dziecko spi, torby spakowane, paznokcie pomalowane wiec trza isc spac, bo rano ruszamy, mam tylko nadzieje, że nasze nowe autko nie zrobi psikusa i bez problemu dojedzie

Dziewczyny, któras pisala (oczywiscie nie pamietam która), ze kupilam z C&A komplet, koszula+ spodnie i cos tam jeszcze, mam pytanie to bylo z normalnej kolekcji czy jakas wyprzedaz, bo poszukuje czegos eleganckiego dla Nikodema na komunie mojego siostrzenca i nie wiem gdzie sie wybrac, by bylo w przystepnej cenie
ja pisalam niestety to byla wyprzedaz ale tam i w h&m czesto sa na takie rzeczy normlna cena 129zl.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 06:31   #4265
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no kurczaki, jeszcze nie wyjechałam a już mi wypomina no
Trzymam za auto! Szerokiej drogi! Uważajcie na siebie

Pearl masz dokładnie taką samą chustę?? nie wiem czym M od L się różni
Takz samego rańca pała mnie Boję się

Zakupiłam wczoraj chuste
------------------
d zień dobry, a zarazem do widzenia
Miłego weekendu życzę, opalajcie się, odpoczywajcie i grilujcie

My wyjeżdżamy, jak znajdę chwilkę to wejdę jak dojedziemy, a jaknie to do spisania w środę
Stary 2012-04-29, 07:32   #4266
Blanszor
Rozeznanie

Hej Pięknisie

dostałam @!!! uffff nie jestem w ciąży. Mam nadzieję, że się skończy przed wyjazdem, bo mam zamiar zbałamucić tżta na plaży

Stary 2012-04-29, 07:36   #4267
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam

U nas fajna nocka,młodu przespał od 19.30 do 5 i potem do 7
A teraz siedzi na leżaczku i gadaaaaa

Dzisiaj wybieramy się do galeri na zakupy,tylko nie wiem czy ubrac Bartkowi body dlugi rękaw czy krotki?no i spodnie do tego.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 08:20   #4268
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czym dopajacie swoje maluszki? Jest tak gorąco , że trzeba by coś podawac. Zaznaczę, że karmię piersią na zmianę z butelką, bo niestety muszę dokarmiać.

Tak, więc co najlepiej podawać Lilce do picia jak jest upał?
Zrobiłam jej dwa razy herbatke z kopru włoskiego, ale dwa razy miala po niej zatwardzenie. Co teraz? Może rumianek , albo odradzacie? Albo wodę niegazowaną, taka ze sklepu , niektóre są tez dla dzieci przeznaczone.

Natalko
ja bym kupiła z krótkim, pogoda ładna, słońce praży

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-29 o 08:21
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:21   #4269
aneczka_wroc
Raczkowanie

Dzień dobry!
Jak ja się cieszę, że dostaliśmy małą porcję lata Tylko faktycznie, trzeba będzie kupić parasolkę, bo wieszanie pieluchy na wózku, żeby dzieciatku nie świeciło to trochę obciach Takie parasolki to są uniwersalne, czy różnia się nakładkami na pałąk wózka? Bo nie wiem, czy kupować na allegro czy musi być jakis konkretny model?
Do tego nie wiem, czy to wpływ pogody, czy po prostu się złozyło, ale Asia wstawała w nocy tylko raz i grzecznie spała aż do 9.. myslałam, że mi (.) wybuchną
Dzisiaj idziemy na dluugi spacer, bo do moich rodziców (7 km), normalnie to do nich jedziemy, ale dziś spróbujemy tam dojść (zawsze mogę wsiąść w autobus, jak po drodze wymięknę)
Miłego dnia!
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:52   #4270
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Czym dopajacie swoje maluszki? Jest tak gorąco , że trzeba by coś podawac. Zaznaczę, że karmię piersią na zmianę z butelką, bo niestety muszę dokarmiać.

Zrobiłam jej dwa razy herbatke z kopru włoskiego, ale dwa razy miala po niej zatwardzenie. Co teraz? Może rumianek , albo odradzacie? Albo wodę niegazowaną, taka ze sklepu , niektóre są tez dla dzieci przeznaczone.

Natalko

ha swojej Hani podaje czasem samą wode przegotowana zeby organizm sie do herbatek nie przyzwyczaił
Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jak ja się cieszę, że dostaliśmy małą porcję lata Tylko faktycznie, trzeba będzie kupić parasolkę, bo wieszanie pieluchy na wózku, żeby dzieciatku nie świeciło to trochę obciach Takie parasolki to są uniwersalne, czy różnia się nakładkami na pałąk wózka? Bo nie wiem, czy kupować na allegro czy musi być jakis konkretny model?
Do tego nie wiem, czy to wpływ pogody, czy po prostu się złozyło, ale Asia wstawała w nocy tylko raz i grzecznie spała aż do 9.. myslałam, że mi (.) wybuchną
Dzisiaj idziemy na dluugi spacer, bo do moich rodziców (7 km), normalnie to do nich jedziemy, ale dziś spróbujemy tam dojść (zawsze mogę wsiąść w autobus, jak po drodze wymięknę)
Miłego dnia!
My tez dziś dość długi dystans bo 5 km. Idziemy do narzeczonego Hani

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj wybieramy się do galeri na zakupy,tylko nie wiem czy ubrac Bartkowi body dlugi rękaw czy krotki?no i spodnie do tego.
Ja zakładam dlugi i kiece cieniuśka no i rajtki cienkie, jak bedzie jej za gorąco to zdejme kiece

Dzień dobry

u nas piekna pogoda , na termometrze juz prawie 30 stopni, tylko wietrzysko paskudne ale mam nadzieje ze się uspokoi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:00   #4271
pearpearl
Wtajemniczenie

Siemandero !

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear a po jakich morzach żeglowałaś i do jakich portów zawijałaś? Gdzie Cię najdalej poniosło?
Zwiedzilam cala Dalmacje i Cyklady. Wzdluz i Wszerz.
A najdalej, ale to juz nie na zagle, to mnie wywialo na Filipiny.

Cytat:
No wiec ja bym Ci radzila dlugi rekaw. Galerie sa klimatyzowane i mojemu wczoraj bylo tak dobrze. Chyba ze krotki rekaw, zeby na podworku bylo mu dobrze i jakas leciutka bluze juz do galerii.

Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Miłego dnia!
Z parasolkami to nie wiem, ja kupuje taka do swojego wozka. Byc moze sa uniwersalne?
Jasiek tez ladnie spal, bo cale 6 h (.)(.) jak kamien. Jak zjadl, to znowu odpadl, tak sie nabomblil.
Milego spacerowania

Tz juz dzwonil do egzaminatora i jedzie dzisiaj do Poznania na egzamin. Trzymajcie kciuki, zeby wszytsko bylo ok i zeby w koncu byl tym instruktorem

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:07   #4272
*Agatek*
Zakorzenienie

u nas nocka 'taka se' młoda coś nie mogła zasnąć, budziła się jak co dopiero zasnęła koło 22... potem przed 4 trza było wstać no i przeciągnęłam ją do 9 na papu bo o 8 nie chciało mi się z wyra wstawać, więc podawałam jej smoka i włączyłam karuzelę, która ma już zdziebko dość

Jeszcze ją znalazłam w poprzek łóżka!!! ta to jest wiercipięta

Młoda śpi w wózku na dworku a ja szybko nadrabiam

Pearl
dzięki za info

Cytat:

Zakupiłam wczoraj chuste
------------------

My wyjeżdżamy, jak znajdę chwilkę to wejdę jak dojedziemy, a jaknie to do spisania w środę
oj tam oj tam

A jaką chustę kupiłaś??
Cytat:
Hej Pięknisie

dostałam @!!! uffff nie jestem w ciąży. Mam nadzieję, że się skończy przed wyjazdem, bo mam zamiar zbałamucić tżta na plaży
czyli nie będzie dzieciaczka następnego na forum
Na plaży?? No co jak co, las to las, ale plaża?? szoks!
Cytat:
Witam

do galerii body z długim, albo krótki + cienka kurteczka. Moja śmiga dziś w krótkim bodziaku i spodzienkach cieniutkich

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:09   #4273
kamciurka
Zakorzenienie

hejka dziewczynki
Ja powiem że Was podziwiam, ze te dzieciaczki ubieracie w dl. rękawki i rajstopki nie wiem może to u mnie tylko 30 stopni jest, przecież to jest już upał, wyższe temp. w Polsce są rzadkie, więc kiedy będziecie je ubierać w rampersy np?? ja ewentualnie Alexa przykrywam tetra jak zawiewa, a tak ma rampersa, lub body i cieniuskie spodenki, sama zdycham z gorąca wiec nie wyobrazam sobie go tak cieplo ubierac
pamiętajcie zwlaszcza mamy chlopcow, ze dzieci nie wolno przegrzewac zwlaszcza jajek
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Czytałyście to- http://www.sfora.pl/Tragedia-w-Krako...-pietra-a42940 31 mama z 3 miesięcznym dzieckiem rzuciła się z wieżowca.Ona poniosła śmierć,a maluch walczy o życie,jest w stanie krytycznym.]

a
masakra
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiodorowa_Wasilijewa

któraś pójdzie w jej ślady?
wydaje mi się to wręcz nierealne, toż ona nic innego nie robiła tylko gziła się i rodziła
Cytat:

też muszę parasolkę kupić, a są jakieś UNIWERSALNE? Do każdego rodzaju wózków?? u tego sprzedawcy co zamawiałam- nie ma :/
ja kupiłam uniwersalną w Smyku za 45 zł mają chyba wszystkie możliwe kolory mam niebieską identyczną jak wózek...
Cytat:
Dziewczyny martwię się ,czy ta główka płaska bardziej z jednej strony wróci do normalnego kształtu.Ogólnie to jest już poprawa od czasu jak bierzemy inne witaminy d.3.No ale czy zrobi się calkiem normalna?Dodam ,że nie widac tego bardzo no ale mnie to trapi.
mój też taką ma, Wam chociaż zmienili witaminy, a nam kazała lekarka tylko kłaść więcej na brzuszku, my przechyliliśmy mu łóżeczko na jedną stronę tak by obracał głowę na stronę którą ma nie spłaszczoną
Cytat:
Hej

my dziś spędziliśmy cały dzień na dworku. Mały był ubrany tylko w body z krótki rękawem, było w słońcu 30 stopni. Jak przysnął w wózku nakrywałam go pieluchą.
to tak jak ja, my bylismy do 20 na dworze z małym i miał body z krótkim, potem spodenki jeansowe 3/4 jeszcze i pieluszka tetra i to wsio
Cytat:
Witam

jeju ja nie wiem dziewczyny, ale dla mnie dł. rękaw to tak do 25 stopni jeszcze ok, ale jak już więcej toż to upał, weź mu jakiś sweterek lub bluzę jak by w galerii mocno klima chodziła

ja to w ogóle wyrodna bo moj Alex bez czapki z gołą głową, mimo iż wiatr był, ale ja uważam, że jak leży w budzie to nic mu się nie stanie, Wy pytacie o okno czy otwieramy, ja na noc mam balkon otwarty, nie wyobrazam sobie tak się kisić, ale to moze ja jakas dziwna

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-04-29 o 09:12
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:43   #4274
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Hej Pięknisie

ja też dziś dostałam, tak samo myslałam jak Ty, bo się z mężem nie zabezpieczaliśmy cały miesiąc na plaży seks mi się marzy nanana ...

Cytat:

Natalko
Po koperku raczej dziecko powinno się lepiej wypróżnić, więc może spróbuj inną firmę i podawaj tą herbatkę z kopru, ja daje jeszcze ułatwiającą trawienie albo rumiankową z hippa wszystkie

-----------
Dobry ;]
U nas pogoda ładna, tylko wiatr okropny hula i tez nie wiem jak ubrać Julę, robię już obiadek (udeczka w piekarniku)
Od wczoraj jestem na Dukanie (wiem, że sa rózne opinie na ten temat), ale cos muszę zrobic, bo już z tej nadwagi mi kręgosłup wysiada, kość ogonowa mnie boli, tak, że czasem ze łzami w oczach wstaję z krzesła ;(

No to miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:52   #4275
kamciurka
Zakorzenienie

Bebibebi ja tez dzisiaj dostałam @ i ciekawa jestem jaka będzie, bo pamiętam, że Ty też miałaś potop ostatnio mam nadzieję, że teraz nie, bo w te upały to masakra i ja też Dukana lece już dwa tygodnie i dwa kilo mniej
tylko ja wcześniej byłam na takim 100 procentowym i schudlam 10 kg w dwa miesiące, teraz taki lekko oszukiwany, ale chcę zrzucić tylko 4 tzn. jeszcze tak z 2-3 kg no i biegam więc to kwestia czasu. Na Dukanie powinno się jeść te jogurty lighty ja jem niskotluszczowe ale cukier mają, kawę słodzę łyzeczkę, także wiesz.. wczoraj podkradłam tz kawałek pizzy bo robił sobie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:53   #4276
dph
Rozeznanie

Cytat:

Zakupiłam wczoraj chuste
------------------

jaką? pochwal się tak kusicie tymi chustami tak strasznie mi się to podoba ale cały czas się boję że nie umiałabym tego zawiązać albo że zawiązałabym źle

Dzień Doberek
Witam w ten kolejny upalny wiosenny dzień bo to przecież środek wiosny
moja młoda też miała wczoraj długie body i spodenki bawełniane jak spała to przykrywałam ją pieluchą flanelową a dziś poszła w tych samych spodenkach i w body na krótki rękaw. Oczywiście do tego czapeczka letnia bo ja jednak się boję jeszcze bez czapeczki ona jeszcze nawet 3 miesięcy nie ma a tym bardziej że wiatr jest straszny u nas no ale to nawet dobrze bo przynajmniej da się ten upał wytrzymać
Właśnie posłałam Dorotkę z tatusiem na dwór tzn na ogródek starsza po wsi lata z kolegami a ja mam zamiar zaraz wskoczyć do wanny i zrobić sobie domowe SPA, peelingi maseczki, depilacja i inne bajery :P
czyli zmykam się relaksować udanej niedzieli

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Od wczoraj jestem na Dukanie (wiem, że sa rózne opinie na ten temat), ale cos muszę zrobic, bo już z tej nadwagi mi kręgosłup wysiada, kość ogonowa mnie boli, tak, że czasem ze łzami w oczach wstaję z krzesła ;(

No to miłego dnia
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Bebibebi ja tez dzisiaj dostałam @ i ciekawa jestem jaka będzie, bo pamiętam, że Ty też miałaś potop ostatnio mam nadzieję, że teraz nie, bo w te upały to masakra i ja też Dukana lece już dwa tygodnie i dwa kilo mniej
tylko ja wcześniej byłam na takim 100 procentowym i schudlam 10 kg w dwa miesiące, teraz taki lekko oszukiwany, ale chcę zrzucić tylko 4 tzn. jeszcze tak z 2-3 kg no i biegam więc to kwestia czasu. Na Dukanie powinno się jeść te jogurty lighty ja jem niskotluszczowe ale cukier mają, kawę słodzę łyzeczkę, także wiesz.. wczoraj podkradłam tz kawałek pizzy bo robił sobie
No laseczki z czego wy się chcecie odchudzać? Zwłaszcza kamciurka! bo bebi ze zdjęć nie kojarzę Ja na Dukana złego słowa nie powiem Byłam na nim dwa lata temu razem z mężem i ja schudłam 10 kg on chyba 7 tylko najważniejsze w Dukanie jest to żeby skończyć dietę do końca bo niestety tego nie zrobiliśmy i pojawił się efekt jojo
Teraz też już się zastanawiam nad dietą ale na razie karmię i mam zamiar karmić do roku więc raczej się dietować nie będę a wręcz przeciwnie teraz mam większy apetyt niż jak byłam w ciąży nie mówiąc o zachciankach na słodkie w ciąży nic a karmiąc masakra. Ale co tam waga ważne że dzieci mamy zdrowe!
Stary 2012-04-29, 11:14   #4277
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czessssssssssc
to ja chyba tez zle ubieram swoje dziecko
wczoraj był w rampersie a dzisiaj lezy w samym bodziaku na króki.... ja się topię to jemu tym bardziej gorąco. pamietajcie, ze dzieci mają szybszą przemianę materii niz dorosli no i trzeba wziąc pod uwagę jeszcze pampersa, w którym raczej chłodno nei jest....ale czapeczke cieniutką zakładam jednak..
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:01   #4278
a1988
Raczkowanie

Dzień dobry Wszystkim.
W ten "piękny" deszczowy i wietrzny dzień
Karinio takie małe pytanko : Gdzie jeździcie nad morze??? Bo my też już w tym roku byliśmy, ale szukam jakiś fajnych miejsc, bo w sumie jak jest ciepło i mój tz ma wole to się pakujemy i jedziemy. Uwielbiam morze.
Co do kremu to my mamy Garnier Ambre Solaire Kids SPF 30, do tej pory używany niestety tylko kilka razy

Nasz Miki to jest mały "terrorysta". Od kiedy skończył 3 miesiące to zasypia i śpi w swoim łóżeczku, tylko czasami jak się przebudzi w nocy to bierzemy go do siebie. I tak właśnie było ostatniej nocy, spał z nami ok. 1,5h i zaczął się strasznie wiercić, kręcić, stękać, kopać tatusia, więc on wstał żeby i wtedy co jak placem odjąć wszystko małemu przeszło i znowu spał spokojnie. Wiec tz juz chciał iść spać do salonu, ale przeniósł Miśka do jego łóżeczka i było ok. Myślę że jemu po prostu było z nami ciasno, bo juz się przyzwyczaił że może sobie spacerować po łóżeczku w nocy.

A na koniec jeszcze małe pytanko czy Waszym dzieciaczkom zdarza się tak troszeczku ulać kilka godzin po jedzeniu, jak się bawią i śmieją???
Stary 2012-04-29, 12:37   #4279
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość

A na koniec jeszcze małe pytanko czy Waszym dzieciaczkom zdarza się tak troszeczku ulać kilka godzin po jedzeniu, jak się bawią i śmieją???
czasem sie zdarza ale to nie dużo

Pearl kciuki za tzta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 13:47   #4280
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Wojtuś jest tylko na cycu, więc podaję cyca

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tz juz dzwonil do egzaminatora i jedzie dzisiaj do Poznania na egzamin. Trzymajcie kciuki, zeby wszytsko bylo ok i zeby w koncu byl tym instruktorem
Trzymam

Cytat:

Jeszcze ją znalazłam w poprzek łóżka!!! ta to jest wiercipięta
Wojtek też ostatnio kręci się po łóżku i w dziwnych miejsach go znajduję

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Wy pytacie o okno czy otwieramy, ja na noc mam balkon otwarty, nie wyobrazam sobie tak się kisić, ale to moze ja jakas dziwna
Ja zawsze sypiałam przy otwartym balkonie, teraz oknie, bo tylko okno mamy w sypialni, ale tak jakoś boję się otworzyć je, bo Wojtuś ma łóżeczku właśnie pod oknem... Najgorsze, że mieszkamy na poddaszu i jest teraz u nas 23 stopnie. Dzisiaj wzięłam ustawiłam tylko mikro i otworzyłam balkon w drugim pokoju no i zmieniłam kołdrę na cieniutką, to troszkę lepiej się nam spało. No ale przynajmniej w końcu w ciągu dnia mam wszędzie pootwierane okna a to dzięki Blanszor, która napisała, że zapalenie ucha nie jest od przewiania tylko od wirusów Tak więc tego się teraz będę trzymała

Cytat:
Mojemu nie.

Boroo pochwal się, co ostatnio upolowałaś na giełdzie?
Dzisiaj byliśmy u nas niedaleko na giełdzie i znaleźliśmy wózek Wyglądem przypominał takie o to cudo:
http://allegro.pl/wozek-spacerowka-p...303994777.html
Przyznasz sama, że u nas te można dostać niezłe cudeńka
Za to kupiłam Wojtkowi skarpetki, czapeczkę i bodziak dla małego kibica

Wojtek w nocy spał od 21 do 5 rano Myślałam, że mi cycki rozwali Ale twarda byłam i go nie wzięłam z łóżeczka Za to jak wstał, to wydoił tylko jednego, więc drugi nadal bolał :/ Dopiero jak poszliśmy na spacer do lasu, to dojadł ładnie tak, że w końcu poczułam ulgę w obu

Byliśmy wczoraj u księdza i zamówiliśmy chrzest na 10 czerwca
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:15   #4281
Haniula
Zakorzenienie

hej laseczki
Ale jestem wypoczęta po wczorajszym dniu na powietrzu Lenka spała - uwaga, uwaga - od 19 do 6 rano:szok:
Potem zjadla 150mleka i spała do 9 takie nocki to ja rozumiem

Dzis tez jestesmy na ogrodzie, Mała ma body bez rękawka i kiecke z krótkim + cienkie skarpetki i czape z daszkiem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:23   #4282
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ooo taak... jak się bawię, czy ćwiczę, mimo, że to 2-3 h po jedzeniu to i tak uleje a teraz bujałyśmy się na huśtawce to ulewała też, choć ma zagęszczacz dodawany do mleka, żeby nie ulewała
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej laseczki
Ale jestem wypoczęta po wczorajszym dniu na powietrzu Lenka spała - uwaga, uwaga - od 19 do 6 rano:szok:
Potem zjadla 150mleka i spała do 9 takie nocki to ja rozumiem

Dzis tez jestesmy na ogrodzie, Mała ma body bez rękawka i kiecke z krótkim + cienkie skarpetki i czape z daszkiem
moja je 120 ja chyba moją głoduję na wieczór zrobię 150 ml

Stary 2012-04-29, 15:41   #4283
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
ooo taak... jak się bawię, czy ćwiczę, mimo, że to 2-3 h po jedzeniu to i tak uleje a teraz bujałyśmy się na huśtawce to ulewała też, choć ma zagęszczacz dodawany do mleka, żeby nie ulewała

Moja tez je 120, a nawet częsciej zostawi jeszcze 30ml. dzis tak zjadła bo długa przerwa nocna wiec glodna bardzo była.
Sprobuj, chociaz ja wiem ze normalnie by nie zjadała 150 bo juz ze 120 ma problem. Ale sie nie przejmuje, je tyle ile jej potrzebabo kazde dziecko ma swoj apetyt wiec take it easy
Stary 2012-04-29, 15:51   #4284
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja tez je 120, a nawet częsciej zostawi jeszcze 30ml. dzis tak zjadła bo długa przerwa nocna wiec glodna bardzo była.
Sprobuj, chociaz ja wiem ze normalnie by nie zjadała 150 bo juz ze 120 ma problem. Ale sie nie przejmuje, je tyle ile jej potrzebabo kazde dziecko ma swoj apetyt wiec take it easy
uff a już myślałam, że moja na tym forum najmniej je
Zje 120 i ryk, że koniec butli może też po nocce będę jej robić 150? spróbuję bo jednak w dzień to się opije jeszcze herbatką

Słuchajcie, muszę se ponarzekać:

Ja już rzygam tymi niebieskimi ubrankami małej fajnie, że dostałam, ależ kuźwa non stop tylko ☠☠☠ieski koleżanka dała teraz coś różowego i muszę sprostować, bo ja już ☠☠☠☠☠☠☠ca powoli dostaję od niebieskich ciuszków no i coś kupić muszę w końcu bo wszystko podostawałam

Oki, koniec narzekania!

Stary 2012-04-29, 16:02   #4285
rybkie
Rozeznanie

Dzien dobry

Ja nie wiem dziewczyny, ja nie wiem jak wam sie tak udaje wszystko pocytowac i kazdem z osobna odpowiedziec
Ja zanim pocytuje to mija godz a potem poodpisywac... tym bardziej ze jestescie gaduly
Z tego co pamietam Pearl kciuki za TZ, niech w koncu konkretna kase zarobi na twe szalenstwa zakupowe

Blanszor ty to jestes szczesciara urlopu zazdraszaczam, och mi tez sie marzy sloncedzieki za odp w sprawie pracy

Agatek ja bym pojechala mimo wszystko, wytlumaczylabym TZ co i jak i albo sie z tym pogodzi albo nie trudno, who run the world? Girls!baw sie dobrze

A my uzywamy kremu benathen baby sun cream, 50+ (w zalaczniku)ale tylko kilka razy bo u nas ciagle pada non stop od przeszlo 2 tygodni!!!!!!
aaaaaaaa idzie zwariowac nie ma jak wyjsc na spacer ani jak sie udzielac towarzysko wszysyc zakuci w koce na sofach przed tv
Kupilam malej czapeczke na cieple dni i ...chyba z niej wyrosnie zanim bede miala okazje jej zalozyc
No i jak czytam jak wy ubieracie dzieciaki laski to wychodzi na to ze ja stosuje zimny angielksi chow, ktoremy bylam tak przeciwna,
Np dzis tylko 13 stopni albo i mniej a mala miala body na krotki rekaw+spodenki+sakarpetki +gruby sweter+ cienka czapeczka, cienki kocyk na wierzch i wsioNo ale byla w plastikowej bance - ochronce bo przeciez pada

Co do pracy to postanowilam jednak zostac na macierzynskim do konca, raz w zyciu mam szanse poczuc jak to jest byc mama i bylabym glupia wracac do pracy teraz jak sie lato zbliza tym bardziej ze po podliczeniu ile bysmy zaplacili za opiekunke nie oplaca sie...
Jestesmy tu sami i nie mamy zadnej pomocy od rodziny wiec...jak maja mi placic pewne pieniadze jeszcze przez nastepne 6 miesiecy to, czemu mam nie korzystac, o prace sie nie boje, spokojnie na mnie poczeka recepcja a byc moze ta biurowa znow sie zwolni jak bede wracac w pazdzierniku w moim hotelu wszystko mozliwe
A agencja po naszej odmowie ( nie bedziemy szuakc gwarantora nia nie zaplacimy im kasy) zadzwonila po kilku dniach mowiac ze wszystko ok i nic nie trzeba robic

A my dzis bylismy na basenie, Mishka byla tam najmlodszakazdy sie nia zachwyca i zagaduje nie wiem jak reagowac w takich momentach, mnie tam obce dzieci nie interesuja

jesli kogos pominelam albo zapomnilam wybaczcie

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

aaa i moja kruszyna tez je malo, 90 ml czasem 120ml a czasem tylko 70ml, ale widze po ubraniach ze przybiera na wadze ok wiec sie nie martwie, spaslak z niej nie bedzie
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 16:28   #4286
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Zje 120 i ryk, że koniec butli może też po nocce będę jej robić 150? spróbuję bo jednak w dzień to się opije jeszcze herbatką

Ja już rzygam tymi niebieskimi ubrankami małej fajnie, że dostałam, ależ kuźwa non stop tylko ☠☠☠ieski koleżanka dała teraz coś różowego i muszę sprostować, bo ja już ☠☠☠☠☠☠☠ca powoli dostaję od niebieskich ciuszków no i coś kupić muszę w końcu bo wszystko podostawałam

Oki, koniec narzekania!
A nawet gdyby jadla najmniej to coś z złego? Przeciez kazde dziecko jest inne

A o ciuszkach ni narzekaj, jeszcze zdazysz wydac pieniądze
ja nie dostałam nic a nic, wszystko musialam kupić sama

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość

aaa i moja kruszyna tez je malo, 90 ml czasem 120ml a czasem tylko 70ml, ale widze po ubraniach ze przybiera na wadze ok wiec sie nie martwie, spaslak z niej nie bedzie
Moja tez jest szczuplak, na najniższym centylu, ale niektore dzieci takie są. Dzis z kolei widzialam sasiadow córe. Niespełna 10msc i ponad 10kg. Wyglądała jak mały baleron aż tak niezdrowo
Stary 2012-04-29, 16:48   #4287
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Wszystkim.
W ten "piękny" deszczowy i wietrzny dzień
Karinio takie małe pytanko : Gdzie jeździcie nad morze??? Bo my też już w tym roku byliśmy, ale szukam jakiś fajnych miejsc, bo w sumie jak jest ciepło i mój tz ma wole to się pakujemy i jedziemy. Uwielbiam morze.
Co do kremu to my mamy Garnier Ambre Solaire Kids SPF 30, do tej pory używany niestety tylko kilka razy

Nasz Miki to jest mały "terrorysta". Od kiedy skończył 3 miesiące to zasypia i śpi w swoim łóżeczku, tylko czasami jak się przebudzi w nocy to bierzemy go do siebie. I tak właśnie było ostatniej nocy, spał z nami ok. 1,5h i zaczął się strasznie wiercić, kręcić, stękać, kopać tatusia, więc on wstał żeby i wtedy co jak placem odjąć wszystko małemu przeszło i znowu spał spokojnie. Wiec tz juz chciał iść spać do salonu, ale przeniósł Miśka do jego łóżeczka i było ok. Myślę że jemu po prostu było z nami ciasno, bo juz się przyzwyczaił że może sobie spacerować po łóżeczku w nocy.

Jeździmy zazwyczaj do Bournemouth bądz Poole Choć ostatnio szukamy miejsca,jakiegoś nowego gdzie nie byliśmy jeszcze.A byłaś w Lulworth???Uwielbiam to miejsce,tam jest przepięknie :love; ,jeździmy tam co roku.W tym roku latem mamy zamiar znów pojechać,by małemu pokazać te cudne miejsce
Ad Waszego terrorysty to nasz też tak podobnie,marudzi,mało śpi.I jak śpi z nami,to tak nas spycha że ja śpie na brzegu,a mąż prawie że na ścianie A co do pozycji,kładziemy go normalnie wdłuż,a potem się przekręci i śpi na ukos,bo tak mu zostało od życia płodowego,bo leżał mi cały czas po prawej stronie,albo leży w poziomie.
Tak zdarza mu się,np dzisiaj po jakimś czasie po jedzeniu troszke wydalił serek.

Dzisiaj młodzieniec spał do 7,ale za to wczorajw ciągu dnia mrudził,mało spał.Mam nadzieje,że to nie na zęby,bo pcha ręce do buzi.Powinnam czuć się wyspana,ale jakoś nie czuje. Pewnie dlatego,że później znów z dzieckiem zasnełam i spaliśmy do po 13-stej.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Moje dziecie ma prawie 3 miesiące,w pzyszłym tygodniu będą równe 3 i pije 120-150.To zalezy od jego zachcianki-głodu.

Rybkie,to fakt mamy paskudną pogode nie ma jak wyjść na spacer. Współczuje przebojów z agencją,my też wynajmujemy z agencji i jest naszczęście ok.Mieliśmy przedwczoraj inspekcje ale wszystko ok,bo nic nie demolujemy i nie mamy zamiaru,bo chemy tu długo pomieszkać.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

My kupiliśmy uniwersalną parasolke.

Cytat:

Oki, koniec narzekania!
Ja robiłam,tak że jak nie bylam pewna czy zje odrazu 150 ml mleka,to dawałam mu 120,a jak za chwile był płacz,marudzenie,to dorabiałam mu 30stke.
Oj,no to kup coś różowego i po sprawie.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-04-29 o 16:40
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 17:34   #4288
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

to moja je 180 i czasem trzeba 3o dorobic...

Wróciliśmy z dworku bo wiatr się zebrał. Mała jednak chycała bez rajstop, tylko body kiecka na ramiączka i kapelusik ale jutro jak bedzie tak ładnie to zakładamy krótki rękaw.

Stary 2012-04-29, 18:08   #4289
a1988
Raczkowanie

[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Dzien dobry

A agencja po naszej odmowie ( nie bedziemy szuakc gwarantora nia nie zaplacimy im kasy) zadzwonila po kilku dniach mowiac ze wszystko ok i nic nie trzeba robic

A my dzis bylismy na basenie, Mishka byla tam najmlodszakazdy sie nia zachwyca i zagaduje nie wiem jak reagowac w takich momentach, mnie tam obce dzieci nie interesuja
Rybkie mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś kiedyś, że kontaktowałaś się z jakąś fundacją odnośnie Waszego mieszkania, mogłabyś mi na priv napisać coś więcej na ten temat, bo nam się umowa kończy w czerwcu i wiem, że będziemy mieć ten sam problem. A co do basenu to byliście sami czy na jakiś zorganizowanych zajęciach??? U nas tz idzie z małym w środę pierwszy raz na basen i boję się jak to wszystko zorganizować.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jeździmy zazwyczaj do Bournemouth bądz Poole Choć ostatnio szukamy miejsca,jakiegoś nowego gdzie nie byliśmy jeszcze.A byłaś w Lulworth???Uwielbiam to miejsce,tam jest przepięknie :love; ,jeździmy tam co roku.W tym roku latem mamy zamiar znów pojechać,by małemu pokazać te cudne miejsce
Ojj to niestety nie nasze rejony do wyjazdu nad morze. Dla nas troszkę za daleko. My jeździmy do Brighton, Littlehampton albo Eastbourne, bo tam mamy tak 1,5 h drogi.

U nas się właśnie rozpogodziło. Trochę za późno na spacer, ale jest nadzieja na jutro. Oby było ładnie, bo już wpadam w stan depresyjny przez ta pogodę. Najchętniej to pojechałabym do Polski na wakacje z Mikim, ale tz nie chce nawet o tym słyszeć. Z jednej strony mu się nie dziwię bo też byłoby mi smutno bez niego, i nie chciałabym żeby był cały czas z nami. Ale z drugiej strony on chodzi codziennie do pracy, widuje się z ludźmi, robi codziennie coś innego, a ja codziennie to samo , nie mam nikogo dorosłego z kim mogłabym pogadać, zwariować można. Czekam tylko do 18 jak tz wróci z pracy albo na jego wolny dzień. Smutno mi tak samej, szczególnie jak pomyślę że w Pl tyle rodziny i znajomych z którymi możnaby pogadać

Edytowane przez a1988
Czas edycji: 2012-04-29 o 18:11
a1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 18:40   #4290
Karinio
Zakorzenienie

No młody wykąpany,najedzony i chyba śpi.
Wezme się za odpisywanie na posta

Cytat:
Ojj to niestety nie nasze rejony do wyjazdu nad morze. Dla nas troszkę za daleko. My jeździmy do Brighton, Littlehampton albo Eastbourne, bo tam mamy tak 1,5 h drogi.

U nas się właśnie rozpogodziło. Trochę za późno na spacer, ale jest nadzieja na jutro. Oby było ładnie, bo już wpadam w stan depresyjny przez ta pogodę. Najchętniej to pojechałabym do Polski na wakacje z Mikim, ale tz nie chce nawet o tym słyszeć. Z jednej strony mu się nie dziwię bo też byłoby mi smutno bez niego, i nie chciałabym żeby był cały czas z nami. Ale z drugiej strony on chodzi codziennie do pracy, widuje się z ludźmi, robi codziennie coś innego, a ja codziennie to samo , nie mam nikogo dorosłego z kim mogłabym pogadać, zwariować można. Czekam tylko do 18 jak tz wróci z pracy albo na jego wolny dzień. Smutno mi tak samej, szczególnie jak pomyślę że w Pl tyle rodziny i znajomych z którymi możnaby pogadać
Oj,to szkoda. Aczkolwiek,tak samo mam do tych rejonow,które wymieniłaś kawałek drogi.No,ale jakiś x czas temu chcemy wybrac się do Brighton,bo tam jeszcze nie byliśmy W sumie chcieliśmy,planowaliśmy,a le zawsze coś nam wyskakiwało.
Ad drugiego akapitu,oj jak ja cie rozumiem Rodzina daleko,mąż przez pół dnia pracuje i go nie ma w domu.Niby mam znajom mężatki dzieciate,ale pierwsza to z dwójką dzieci i czasu brak na spotykanie się,właśnie mieli nas odwiedzić,wpaść na kawe i do tej pory nie wpadli..Z drugą znajomą,która ma o pare miesięcy straszą córke od mojego synka,umawialiśmy się na wspólne spacery i odwiedzanie na kawe.Tylko,że pogoda nie dopisuje,mały marudny ostatnio i ciągle coś. :/

No super,mąż własnie pojechał do pracy,a młody się kręci :/ I zaś będzie koncert marudzenia :/

A tak w ogóle,to mój młody był ważony pare dni temu i ma już 6 kg Mówimy na niego Micheline

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-04-29 o 18:42
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości