|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
chciałabym rozpoznawać skurcze... ja ich chyba w ogóle nie czuję... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
szczerze to na to moooooorze właśnie liczę. Tzn ja to wiem mimo iż nie jestem doświadczoną mamą. Przykładem jest pies, mojemu psu też pozwalam na rzeczy , których nie toleruje lub nie tolerowałam u innych, a na walającą się po kątach sierść mam właśnie wyjechane.. bo i tak ni ejestem w stanie nad nią zapanować. Musiałabym stać 24 "ha na de" z odkurzaczem i mopem... no nie chce mi się Cytat:
jak było na grillu ? |
|||
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
kism - jak tam Twoja pierś?? przeszło coś?
w sprawie zestawu body i pajac to nam tez mówili że jak najbardziej sensowne połączenie. ok, pogoda tutaj u nas na pewno nawet w połowie nie jest tak ładna jak w Polsce więc i dzieciak musi być cieplej ubrany. ale w sumie to widziałam i w Pl że dziewczyny tak ubierają maluszki i bardzo mi się ten zestaw podobał. (oczywiście nie w upalny dzień). poza tym niektóre pajace są takie bardziej wyjściowe więc konieczne jest coś bieliźnianego pod spód. milena - ja jeśli miałabym myć włosy w szpitalu to koniecznie potrzebuję suszarki i do tego jeszcze takiej wielkiej okrągłej szczoty bez tego mogę tylko straszyć ale nie sądzę żebym potrzebowała tego zestawu w pierwszej dobie. teraz włosy już praktycznie wogóle mi się nie przetłuszczają naszykuje i mąż przywiezie mi najwyżej za 2 dni, ja mogłabym wtedy szybko się wykąpać i ułożyć te kudły a on mógłby wtedy zostać z małą. nie wyobrażam sobie suszyć włosów gdzieś w łazience i zostawić ją na pastwę losu z drugiej strony mam nadzieję że wyjdę ze szpitala szybko i że ten zestaw nie będzie mi potrzebny
|
|
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
sliczny!
Cytat:
Cytat:
Stas cudny To bedziecie wszyscy na dlugi weekend w domu ![]() Cytat:
Ja ostatnio ukladam ciuszki dla malego i ma ich pelno Pokoj prawie gotowy No i zaczelismy dzisiaj 35 tydzien
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-04-29 o 01:48 |
|||
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Póki co noc w "nowym" pokoju się nie udała, bo jakaś pijana dziewczyna, przez parę godzin darła się ludziom ( także i mnie) pod oknami, na chwilę gdzieś odchodziła i z powrotem wracała... w końcu się wku.wiłam otworzyłam okno i chciałam jej krzyknąć, żeby się zamknęła, bo zgłoszę zakłócanie ciszy nocnej, ale sobie poszła... jak wróci to jej łeb ukręcę !
![]() ![]() ![]() a mój mąż do tej pory oglądał filmy w najlepsze i ćwiczył... To to miały być 108 sztuk ja kupiłam 94 ( innych nie widziałam)Cytat:
![]() ![]() wracam do łóżka |
|
|
|
|
#2496 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
Wczoraj był bardzo intensywny dzień pod IKEA, potem na zakupy typowo zyciowe.Po poludniu pojechalismy do znajomych na 30-tke. Fajnie bylo, posiedzielismy w ogrodzie, pojedlismy, pogadalismy .Ale... tak jak wczoraj to nigdy nie spuchlam - nogi jak balony , prawie mi getry pękły w łydkach. A dziś jedziemy na grilla nad wode. Cytat:
Co do porządków ... w poniedziałek mam zamiar tez troche przetrzepac rzeczy, musze domowic kilka worów próżniowych i poupychac zimowe kurtki, bo juz popralam.---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Jeszcze raz serdecznie Wam gratuluje! Macie zdrowego, ślicznego i silnego Synka! Mam, nadzieje, ze żonka doszła do siebieszybko po porodzie. Pozdrawiam i zycze powodzenia i samych cudownych chwil sprzedzonych z synkiem! ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Ja mam chyba polowe, jak nie mniej z tego Najwyżej będziemy jezdzic z mlodą po sklepach za łaszkami ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
My od wczoraj jezdzimy z torbą i papierami
|
|
#2497 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Fajnie, ze masz takie kolezanki . Mi moje chciały ewentualnie wszystko odsprzedawac .---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Wczoraj bylismy w IKEA i Agata - nie rozumiem po co robią takie pierdzikowate szafki na buty, gdzie wejdzie 8 par obuwia .A mi sie w przedpokoju marzy kuty wieszak na ubrania i kuta polka na buty z siedziskiem ![]() AHA - jak planujesz kupic stol z krzesalmi to polecilabym Ci wyjazd do Kalwarii Zebrzydowskiej bylismy tam jakies 1,5 miesiąca temu ze zxnajomymi, ktorzy zamowili tam stol z krzeslami i wczoraj mialam okazje to oblukac. Piękne to mało powiedziane - cały z drewna, nie zadne plyty mdf i podobne, bardzo porządnie wygląda, i wcale nieduzo dali bo za komplet (stol + 4 krzesla) wyszło 1700zł. A taki stoł to juz chyba na całe zycie.... Dla porownania stol z plyty w IKEA kosztuje 800zł a za krzeslo 200zł... No cudo! Jak bedziesz chciala to dam Ci namiary kawalek drogi jest, ale mysle, ze naprawde warto! My tez raczej tam sie we wszystko zaopatrzymy, ale juz chyba w 3-paku tam pojedziemy, bo moj maz zapowiedzial, ze za tydzien jechac to on sie juz ze mną boi ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ja już kiedyś pisałam, ze niunia to nasz największy pracuś ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
ale jak na czerwiec, to moze rzeczywiscie byc za cieplo, ale kto wie jak bedzie, teraz jest cieplo, a w czerwcu moze padac i byc chlodniej moze przygotuj sobie jeszcze jakis lżejszy komplecik?---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
wczoraj na zakupach wzielismy pampersy i moja mama jak to zobaczyla to mowi "a po co to?" no to ja odpowiedzialam "zeby dziecko mialo w co sr..ac". Wkurza mnie takie wchodzenie z butami we wszystko. Ale poszlam po rozum do glowy i zaczelam odpowiadac odpowiednio na takie zaczepki.
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-29 o 08:06 |
||||
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33818398]No właśnie ja bym bardzo chciała, żeby to był okres, ale dosłownie nie czuję ani troszeczkę brzucha jak zawsze, więc nie wydaje mi się A USG robiło mi dwóch lekarzy, najpierw mój, a potem w szpitalu (i to były dwa różne rodzaje USG) i nikt nic nie mówił o tym.... [/QUOTE] Tak jak ktoś już pisał, twoje odczucia mogą się zmienić teraz podczas okresu. Ja pierwsze dziecko rodziłam w Gdańsku na klinicznej. Cytat:
A ja oczywiście spać nie mogłam, cały czas boli mnie brzuch jak na okres, długo to może trwać przed porodem bo jeszcze ponad miesiąc mi został.
|
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
Witam
jeszcze raz gratki dla tatusia i męża Eify Na wyjście ze szpitala, też przygotowalam zestaw body kr rękaw/bz rękawa plus pajac cieniutki plus czapeczka plus niedrapki + kocyk cieniusieńki Wczoraj dokupilam jeszcze jakies kosmetyki dla siebie typu żel, husteczki, szampon, pasta do zębów Caly wczorajszy dzień prawie przespalam , do 11 mialam sile, nawet się wzielam za odświeżenie okna kuchennego, co się skończylo pawiem, nagle mnie zemdlilo i juz mialam po energii. Dziś już mam zamiar się nie przemęczać, chociaż w planie mam upiec ciasteczka francuskie z jablkiem<ciasto mam gotowe> Trochę żal mi tak siedzieć w domu, jak taka piękna pogoda ale czuję, że to gorąco mogloby mnie wykończyć a grill elektryczny będzie |
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ja tylko na minutkę - dobrze, że dużo nie pisałyście
zaraz jedziemy do szpitala, mam takiego stresa, że szok nie śpię od 4:30, wszystko mnie boli i ledwo chodzę tak mnie stopy bolą... Że już nie wspomnę, że na myśl, że mogę dziś rodzić dostaję mdłości... Ledwo wepchałam w siebie kanapkę. 3majcie kciuki
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to powodzenia!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() big hug!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Moja mama była podobna do Twojej babci. Teraz się śmiejemy, że mamy rozbieżne wspomnienia bo mama uważa, że była z tych co pozwalały się wybrudzić a my pamiętamy ubieranie nas w jakieś sukieneczki, białe rajstopki, lakierki i uważanie gdzie się tyłek sadza bo jak wróciliśmy pobrudzeni to zaraz była awantura. Ja Oliwkę zazwyczaj też ubieram jakoś ładnie ale w ogóle nie reaguję jak sadza tyłek w piasku albo próbuje odpoczywać siadając na kołach od wózka Ma tyle ubranek, że spokojnie ją w coś przebiorę więc niech dziecko włazi gdzie chce, w końcu jak ma poznawać świat. Co do tego co brać do szpitala to jeśli przygotowujesz się na pobyt na patologii ciąży to wzięłabym suszarkę a jeśli poród i pobyt na noworodkach to najwyżej mąż Ci podrzuci jak będziesz potrzebowała. Ja jak leżałam na patologii to miałam ze sobą laptopa, czajnik bezprzewodowy, kawę, mleko i stertę książek ;p Cytat:
I zazwyczaj mam "wyjechane na wszystko" czyt. ☠☠☠☠☠☠☠nik w domu ale obecnie końcówka ciąży sprawia, że mam tendencję do "wicia gniazda" i prawie codziennie sprzątam ale nie ganiam młodej jak wcina bułeczkę i kruszy na dywan. Oczywiście, że czasem nerwy mam w postronkach jak młoda coś zrobi a ja dopiero co skończyłam sprzątać i jestem zrąbana na maxa ale staram się olewać. Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj skręciliśmy szafę do dzieci do pokoiku, uwielbiam robić takie rzeczy Teraz tylko nastawiać pranie i stać przy żelazku żeby móc poukładać w niej ciuszki młodego. Ja w tą pogodę ledwo daję radę, do tego nie mam w co sie ubrać a wychodzić muszę bo młoda nie przyjmuje mojej argumentacji. Dzisiaj TZ w domu więc on będzie wychodził z Oliwką a ja sobie odpocznę
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||||
|
|
|
#2503 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Oszczędzaj się troszkę. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33820976]Lekarze pewnie uznali mnie za zbyt głupią, żebym zrozumiała to słowo na "e" i nie wspominali nic o tym. Ja myślałam, że jak się już oczyści, to już będzie koniec plamienia, a tu takie niespodzianki. Na szczęście Cyklonamina zadziałała. To było naprawdę tak niespodziewane, że się wystraszyłam, a stwierdziłam, że jak mam mieć jeszcze problemy z macicą później, to wolę sprawdzić...[/QUOTE] Lekarze czasami traktują nas jak tępe strzały. ![]() Cytat:
za tydzień. Cytat:
My dzisiaj kolejny dzień na ogródeczku. Wczoraj nawet się lekko zesmażyłam, ale tylko ramiona, nogi i kark, bo brzuszka nie wystawiałam i dzisiaj znowu jedziemy. Tylko najgorsze jest to, że mi nogi strasznie puchną. Ja nie wiem jak będą mamy latowe znosić upały. Wpółczuję im z całego serca.
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana ja juz spać nie moge z tego goraca,mam pytanko bo jak nie urodze do 4 maja to mam sie zgłosic do szpitala 10 maja,ale czy moge isc do innego nie tego w tarnowie?potrzebna była by jakas karteczka czy cos ze mnie lekarz wysyła?bo nie orientuje się a zapomniałam sie zapytac swojej lekarki
|
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
mnie kazała 10 rano przyjsc na szpital,tylko ja tam nie chce rodzic wiec pojade na ten co chce,lub sobie jeszcze przedzwonie do nich i zapytam,mam nadzieje ze nie bedą wywołyać mi porodu tylko samo się zacznie
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Efijy Kasiu k Pola_m Kochane, gratuluję i życzę Wam i Waszym maleństwom dużo zdrówka!!! |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Piękna pogoda za oknem, troche wiatru ale jest bardzo przyjemnie. Zjedliśmy śniadanie na balkonie
dzisiaj obiad u rodzicow, potem do kosciola i kawa u tesciowej---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Claudik czyżby juz? Trzymamy kciuki. Mban pytanie odnosnie zakupów w dozie. Ta cena co hest w koszyku za no pampersy to sie zmieni jak bede odbierać towar, tak? Pewnie bylo juz na ten temat, ale nie pamiętam. |
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super podejście, oby tak dalej! a skurczy na pewno nie przegapisz, nie ma takiej mozliwości chociaż.... moja przyjaciółka mieszka obok szpitala, mąż jej wyjechał na kilka dni, a ją zaczął boleć brzuch - poszła do tego szpitala sprawdzić, czy wszystko w porządku, bo ja to zaczęło niepokoić, ale przecież była pewna, ze jeszcze nie urodzi, bo męża nie ma no i caaaały tydzień jeszcze został mówi, że czekała i czekała, aż ją ktoś przyjmie do zbadania, nie bardzo mogła siedzieć, bo krzesła były strasznie twarde w poczekalni, ale jakoś pochodziła po korytarzu i było ok. Jak ją wzięli na badanie, okazało się, ze ma 10 cm rozwarcia i właśnie rodzi tak więc wszystko jest możliwe potem położne się śmiały, że "pani to konkretnie rodzić przyszła"
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-29 o 09:55 |
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt że nie kupiłam kilku innych dobiazgów, które spisałam sobie ze strony, ale nie były to istotne rzeczy, te na których mi najbardziej zależało to dostałam od ręki. Jedynie co nie kupiłam witaminy K+D, która była w promocji w katalogu, w aptece była zupełnie inna cena, bez możliwości naliczenia rabatu, nie kupiłam, ale może w większych miastach tego problemu nie będzie
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
claudik powodzenia
niuniuniau ja też mam ten syndrom, od rana sprzatam, zrobilam już ciasteczka francuskie z jablkiem, jedno już wcielam, pycha, mąż śpi- śniadanie już mu też przygotowalam, podloga schnie a ja weszlam na wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- masakra u mnie już 29 stopni w cieniu
|
|
|
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mam wielką nadzieję, że samo się zacznie, najlepiej za 2 tygodnie ![]() Witam majowkowo ![]() Upał taki, że trudno sie poruszać ![]() Mam od rana deprechę Więc ja najpierw w nerwy a później w smutki i tak mie jakos trzyma i nie chce odpuścić...Zbieram sie do kościoła, miłego dnia kobietki! Clauudik powodzenia!!!! Oby to było to
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w aptece babka powiedziała, ze od ręki też mozna kupic, rabat nalicza ale cena i tak bedzie wyższa niż przez neta. Bo marże sklepu dokuczają i wszystkiego i tak nie maja od ręki
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, ja dziś tak jak clauudik obudzilam się o 4 , strasznie mi sie chciało 2, ale nic z tego jak tak siedziałam na kibelku dostałam strasznego lęku (takiego jak za dużo kaw się wypije) i dreszczy. Położyła się ,ale nie mogłam zasnąć i cały czas boli mnie krzyż, jak w okres i do kibelka mi się chcę no i takie zdenerwowanie
Już nic mu nie chciałam mówić ,że mam takie objawy, bo ostatnio cały czas się mną zajmuje, spełnia zachcianki, więc niech trochę się rozluźni, bo widzę że on coraz częściej zestresowany
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
powodzenia!!!!!!!!!!!!!Ja dzisiaj będę leżała...nad wodą Myślicie, że przesadzam??? |
|
|
|
|
#2518 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle nie macie pojęcia jak sie cieszę, że nie będę nosiła tego brzuchola w lato. Normalnie nie wyrabiam w te upały. Zawroty głowy, nogi jak kamienie, spuchniete, z oddechem nie daje rady, no masakra...Jeszcze 8 dni ![]() Cytat:
Trzymam kciuki!!!Cytat:
Millena.. śliczne ubranka i takie kolorowe...Gdybyście zobaczyły moją szafę z ubrankami dla mojej Nataszki to róż, róż, róż...Noż do wyżygania... Dzisiaj kolejny dzień upału przed nami...Niech moc będzie z naszymi stopami ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Absolutnie nie!!! Masz się nie przemęczać, a Ty jedziesz się relaksować. |
|||
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja 8 ... tygodni póki co jest spoko, ale pewnie będzie coraz "weselej"---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ja też dziś z miasta uciekam ![]() do mamci na wioseczkę pod lasem jadę
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-29 o 10:36 |
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
WIECIE co, ja juz chce po weekendzie majowym isc rodzić. Boje sie, ze jak zacznę wyjaśniać mala to ona sie zbuntuje i nie beszie chciala wyjsc wtedy kiedy js chce
![]() Cos mnie glowa boli, no. Gabi jedź i odpoczywaj. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Mamy V-VI cz.VIII

W sumie jeszcze nic straconego, ale coraz mniej w to wierzę
Już od wczoraj przestałam zupełnie liczyć skurcze, bo i tak nic mi nie daje wiedza, czy ich było 20 czy 30 w ciągu dnia... Codziennie rano, jak się budzę, to tak trochę z żalem myślę, że minęła kolejna noc spokojnie i nic się nie zaczęło 

ja kupiłam 94 
Chyba spróbuję na razie profilaktycznie zrobić zimne okłady z kapusty, a jak nie przejdzie to w pon jakiegoś innego gina poszukam... Ktoś ma jeszcze jakieś inne rady albo pomysły?
podobno dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej niż my 
...

powodzenia!!!!!!!!!!!!!