Miłośniczki H&M- cz.XII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 19:47   #91
aniap1991
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki H&M- cz.XII

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
nie widziałam jeszcze ale jest boska będę wypatrywać

wydaje mi się, że któraś wizażanka już miała taki przypadek, nie martw się na pewno reklamacja zostanie uznana, pod tym względem h&m jest naprawdę ok

u nas już są te sukienki
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:19   #92
paulinalalala
Zadomowienie

ja pisałam o szwach na pupie w spodniach za 39,90 zł, reklamacja od ręki, jeśli zgodzisz się na zwrot na kartę merch
Ja się zgodziłam, bo i tak robię często zakupy w h&m

Słyszałam, że smutek jest odmianą lenistwa.

paulinalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:14   #93
Nunum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martha1616 Pokaż wiadomość
Wróciłam wlasnie z H&M i zaopatrzyłam sie w słynną chabrową koszule za 19,90zł :P Jestem zadowolona! Prezentuje sie wizualnie jak i pod względem materialu dobrze! Miałam wracać już z pustymi rękoma ale coś mnie podkusiło żeby obrócić się za siebie i patrze a one z magazynu wyjeżdżają! :P :P
PS: jestem z Rybnika
a moglabys wrzucic zdjecie?
LUB jakis inna dziewczyna Bo nie kojarze zeby ktokolwiek wrzucal
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:29   #94
aiwlys88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Czy są już te sukienki? Jaki to dział?

http://www.hm.com/pl/product/00110?a...rticle=00110-A
Jesli sie nie myle to dzial divided

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:50   #95
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Ja bym już nawet wzięła tą ze zdjęcia, ale kosztuje 99zł...
Może się gdzieś uchowa do przecen
ogwiazdka, a w którym sklepie widziałaś? Bo nie wiem, czy wytrwam w czekaniu do przecen, a widzę, że też z Warszawy
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:52   #96
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o tej sukience? http://www.hm.com/pl/product/99510?article=99510-C
Czy warto ją kupić, biorąc pod uwagę fakt, że jest totalnie prześwitująca, więc musiałabym od razy dokupić do niej halkę (cena: 70-80 zł), więc w sumie 160,-
Mnie nie przekonuje, no i dużo byś musiała w sumie wydać. Ale jeśli Ci bardzo zależy

Cytat:
Napisane przez laktoza Pokaż wiadomość
Wybrałam się dziś do H&M w poszukiwaniu bluzeczki za 19,9, znalazałam dopiero w 2 sklepie, rozm. 40, choć potrzebuje 34. Podeszłam do kasy i pytam czy jest jakaś szansa na te bluzeczki w mniejszym rozm., Pani opowiedziała mi, że są te na magazynie, ale własnie dostali info, że mają je schować, że na sklepach mają się pojawić dopiero w połowie maja i w ogóle nie powinno ich być. Nawet jak zapytałam o kolory to wyciągneła z pod lady niebieskie........ Czy słyszałyście coś na ten temat czy w innych sklepach nadal wiszą normalnie?
U mnie wiszą we wszystkich kolorach, wczoraj macałam ale nie cierpię koszul bez rękawów

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 09:17   #97
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
ogwiazdka, a w którym sklepie widziałaś? Bo nie wiem, czy wytrwam w czekaniu do przecen, a widzę, że też z Warszawy
Na Marszałkowskiej na dole. Musisz ich szukać po różnych wieszakach, bo ja widziałam parę na jednym, później na kolejnym też wisiała jakaś sztuka.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 09:33   #98
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Na Marszałkowskiej na dole. Musisz ich szukać po różnych wieszakach, bo ja widziałam parę na jednym, później na kolejnym też wisiała jakaś sztuka.
Serdeczne dzięki, jutro wyruszam!
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:35   #99
dacia14
Raczkowanie

któraś ją ma, lub mierzyła i ma zdjęcie real tej sukienki? Ponieważ na modelce super się prezentuje. Pzdr.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprodCA0LVWGK.jpg (16,9 KB, 104 załadowań)
dacia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:41   #100
PrincessCrown
Raczkowanie

http://allegro.pl/hm-bluzka-chabrowa...309390942.html

na allegro 30zł wyżej
PrincessCrown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:48   #101
Inessia
Zadomowienie

Kochane, powiedzcie mi proszę,
czy przy reklamacji trzeba mieć paragon?
Inessia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 12:07   #102
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inessia Pokaż wiadomość
Kochane, powiedzcie mi proszę,
czy przy reklamacji trzeba mieć paragon?
Nie A jak spytają gdzie jest paragon to powiedz, że wyblakł. A zwrot równowartości dostajesz na kartę, ważną 2 lata.
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:24   #103
mohaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Nie A jak spytają gdzie jest paragon to powiedz, że wyblakł. A zwrot równowartości dostajesz na kartę, ważną 2 lata.

Ooo to super Ja właśnie wczoraj doszłam do wniosku, że chyba zareklamuję spodnie, które kupiłąm w marcu ubiegłego roku, których już od paru miesięcy nie noszę, bo "wiszą" na mnie..
mohaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:26   #104
margaretas
Zadomowienie

w jakich miastach pojawily sie juz te sukienki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 777.jpg (25,5 KB, 48 załadowań)
margaretas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:35   #105
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
nie widziałam jeszcze ale jest boska będę wypatrywać

wydaje mi się, że któraś wizażanka już miała taki przypadek, nie martw się na pewno reklamacja zostanie uznana, pod tym względem h&m jest naprawdę ok
Ja kiedyś nieświadoma byłam i nic nie reklamowałam, a niektóre rzeczy rozlatywały się dosłownie po 2 założeniach. Np torebka za 59,90 lub 79,90 po dwukrotnym założeniu miała pozdzieraną skórkę w różnych miejscach, jaka byłam wtedy zła Teraz nie popuściłabym
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:44   #106
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:46   #107
fauxlige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaretas Pokaż wiadomość
w jakich miastach pojawily sie juz te sukienki?
dołączam się do pytania..

a ktoś wie w jakiej cenie będą??

1.Studiujemy
2.Szykujemy się do ślubu
3.Uczymy się chińskiego..

fauxlige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:48   #108
Inessia
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że faktycznie nie będą robić problemu.
Spodnie kupiłam chyba w grudniu lub styczniu, ale nie mogę nigdzie znaleźć paragonu

Chodzi o słynne szwy na pupie w spodniach za 39.99
Stary 2012-04-29, 12:53   #109
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że faktycznie nie będą robić problemu.
Spodnie kupiłam chyba w grudniu lub styczniu, ale nie mogę nigdzie znaleźć paragonu

Chodzi o słynne szwy na pupie w spodniach za 39.99
to napisz później tutaj czy Ci się udało, bo ja chciałam reklamować bez paragonu i od razu powiedzieli, że musi być paragon, a akurat nie miałam siły się wykłócać
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 12:58   #110
catarina11
Rozeznanie

Dziewczyny, z reklamacją w H&M nie ma najmniejszego problemu Macie na to 2 lata. Paragon po 3 miesiącach jest cały biały, tusz się ściera, więc nie ma możliwości go okazać. Kilka razy oddawałam rzeczy do reklamacji bo rozciągnęły się, nawet po roku od zakupu. Ostatnio zrobiłam reklamację na ponad 200zł. Nie dajcie sobie wmówić, że potrzebny jest paragon. Oni bez problemu w systemie znajdą paragon. A reklamację mają obowiązek uznać.
Stary 2012-04-29, 12:59   #111
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, z reklamacją w H&M nie ma najmniejszego problemu Macie na to 2 lata. Paragon po 3 miesiącach jest cały biały, tusz się ściera, więc nie ma możliwości go okazać. Kilka razy oddawałam rzeczy do reklamacji bo rozciągnęły się, nawet po roku od zakupu. Ostatnio zrobiłam reklamację na ponad 200zł. Nie dajcie sobie wmówić, że potrzebny jest paragon. Oni bez problemu w systemie znajdą paragon. A reklamację mają obowiązek uznać.
Dlaczego mają obowiązek uznać ?

Ostatnio chciałam reklamować sukienkę kupioną rok temu, w której popsuł się zamek - wypadł cały suwak, powiedzieli mi, że to moja wina i nie uznają... A ostatnimi czasy naprawdę nie mam chęci, ani ochoty się kłócić.
Także ja z przebiegu reklamacji w h&m jestem niezadowolona.

Praktycznie z każdą reklamacją z jaką przychodziłam był problem. A, że h&m jakością nie grzeszy to reklamowałam ich produkty już z 5 razy. Po prostu nie lubię jak produkt, który kupię po niedługim czasie nie nadaje się do użytkowania/traci kolor/fason itp. A to u nich bardzo częste.

Kiedyś np. reklamowałam czarne spodnie za 39,9, które po 1 praniu dosłownie straciły kolor, zrobiły się szare - a prałam w płynie do czarnych. Sprzedawca wmawiał mi, że na pewno źle je prałam, dlatego tak się stało. Potem w końcu powiedział, że przy metce była informacja, że spodnie będą puszczać kolor Po jakichś 20 minutach utarczki w końcu zrobił zwrot na kartę merch.

Innym razem reklamowałam balerinki za 39,9 po roku. Porozklejały się podeszwy. Ekspedientka powiedziała, że widać, że są używane i że to normalne. Powiedziałam jej, że trudno żeby wyglądały na nieużywane po roku użytkowania. Później wmawiała mi, że na pewno musiałam je prać w pralce, bo same by się nie rozkleiły. Spojrzałam na nią jak na kosmitkę - kto pierze baleriny w pralce? W końcu też po kilkunastu minutach wymiany zdań w końcu przyjęła reklamację.

Dla odmiany raz miałam bezproblemową reklamację - reklamowałam jakieś 2 miesiące temu te spodnie za 39,9 bo właśnie przy szwie na pupie zrobiły się dziurki. Reklamacja przyjęta od razu, bez żadnego gadania.

No ale ogólnie to jestem naprawdę niezadowolona z reklamacji w moich h&mach, sprzedawcy idą w zaparte, chwilami miewają rozdwojenie jaźni. Nie wiem z czego to wynika?

Zauważyłam tylko, że wszystkie te rzeczy, z reklamacją których miałam problem były kupione dłuższy okres czasu temu (np. reklamacja po 4-6 miesiącach). Bo te bezproblemowe spodnie za 39,9 reklamowałam jakiś miesiąc od kupna.

I nie rozumiem też tych kłopotliwych reklamacji z tego względu, że zawsze robią zwrot na kartę merch - nigdy nie zwracają gotówki - a więc mając taką kartę i tak przecież znowu coś kupię żeby zrealizować tą kartę.

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-04-29 o 13:13
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 13:08   #112
catarina11
Rozeznanie

Nie wiem jak jest w małych miastach, ale w Warszawie zero problemów. Wiem to z własnego doświadczenia, czy moich koleżanek. Jedna moja koleżanka pracuje w H&M i co sezon oddaje ubrania "do reklamacji". Tak naprawdę chce za ich równowartość kupić inne ubrania, a jako powód podaje skurczenie/rozciągnięcie po praniu. Jeśli nie uznali Ci reklamacji to zadzwoń do biura H&M.
Sama pracuję w sklepie odzieżowym i reklamacje rozpatrujemy na korzyść klienta.
Zawsze mogłaś prosić o rozmowę z kierownikiem, a jeśli reklamacja jest odrzucona to musisz zostać o tym poinformowana pisemnie, musi być także podany powód odrzucenia.

Sama oddaje do reklamacji rzeczy po 11-14 miesiącach od zakupu, nie miałam nigdy problemu.

Edytowane przez catarina11
Czas edycji: 2012-04-29 o 13:12
Stary 2012-04-29, 13:35   #113
Inessia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
to napisz później tutaj czy Ci się udało, bo ja chciałam reklamować bez paragonu i od razu powiedzieli, że musi być paragon, a akurat nie miałam siły się wykłócać
Ok dam znać, ale nie wiem jeszcze kiedy pojadę do hm

Paragonu tak jak mówiłam nie znalazłam, ale z pomocą wizażu udało mi się dojść, kiedy spodnie zostały zakupione.
Myślicie, że to może pomóc w razie problemów z przyjęciem reklamacji? Znalazłam też taki mały wydruk z informacją ile pieniążków było na karcie merch, którą wtedy płaciłam, a co za tym idzie mam nr karty. Przy odrobinie dobrej woli chyba nie powinni mieć problemów z odnalezieniem w komputerze tej transakcji (grudzień)?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 13:37   #114
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Ok dam znać, ale nie wiem jeszcze kiedy pojadę do hm

Paragonu tak jak mówiłam nie znalazłam, ale z pomocą wizażu udało mi się dojść, kiedy spodnie zostały zakupione.
Myślicie, że to może pomóc w razie problemów z przyjęciem reklamacji? Znalazłam też taki mały wydruk z informacją ile pieniążków było na karcie merch, którą wtedy płaciłam, a co za tym idzie mam nr karty. Przy odrobinie dobrej woli chyba nie powinni mieć problemów z odnalezieniem w komputerze tej transakcji (grudzień)?

Miałam tak samo Wiedziałam tylko w jakim miesiącu zakupiłam ubranie. Najważniejsze to mieć te metki z wewnętrznym numerem, oni na tej podstawie szukają paragonu.
Stary 2012-04-29, 13:56   #115
mohaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Dlaczego kiepski?? Kupiłam je, bo bardzo mi się podobały i dobrze na mnie leżały, ale po kilku założeniach nie nadają się do wychodzenia w nich gdziekolwiek... A i dodam, że nie schudłam od tamtego czasu... po prostu się rozlazły i tyle

Swoją drogą, czy muszę je reklamować w tym h&mie, w którym je kupowałam?
mohaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:01   #116
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mohaaa Pokaż wiadomość
Dlaczego kiepski?? Kupiłam je, bo bardzo mi się podobały i dobrze na mnie leżały, ale po kilku założeniach nie nadają się do wychodzenia w nich gdziekolwiek... A i dodam, że nie schudłam od tamtego czasu... po prostu się rozlazły i tyle

Swoją drogą, czy muszę je reklamować w tym h&mie, w którym je kupowałam?
w jakim tylko chcesz na terenie kraju w którym daną rzecz kupiłaś
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:35   #117
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 14:43   #118
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
ja ostatnio przy okazji zakupów spytałam czy można reklamować spodnie bez paragonu, pani powiedziała, że nie, bo skąd miałaby wiedzieć, że kupiłam je nie dawniej niż 2 lata temu.
wtedy spytałam czy mogę pokazać wyciąg z konta z tą transakcją, to powiedziała żebym przyniosła to spróbuje coś załatwić więc jeśli ktoś nie ma paragonu, a płacił kartą to może spróbować w ten sposób
Stary 2012-04-29, 15:02   #119
saandy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dacia14 Pokaż wiadomość
któraś ją ma, lub mierzyła i ma zdjęcie real tej sukienki? Ponieważ na modelce super się prezentuje. Pzdr.
Ja mierzyłam, ale niestety nie mam zdjęcia. Bardzo ładna na żywo, ale kolor to typowy jasny róż, a nie takie fioletowawy jak na zdjęciu. I wypada dość duża, bo mi 36 było sporo za duże, a zazwyczaj w h&m noszę 34/36.
saandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 15:08   #120
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez dacia14 Pokaż wiadomość
Ja ją mierzyłam. Lekka i zwiewna Ale niestety 36 było za duże. Odstawała bardzo Rozmiar jest chyba zawyżony.... Poszukiwania sukienki na wesele nadal trwają

Cytat:

Ja jeszcze słyszałam, że warto zachować nawet wyblakły paragon. W jakimś programie o prawach konsumentów mówili. A już najlepiej zrobic skan + zachować wyblakły
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości