|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio tż tez z nią tak miał. Chyba czas pomyśleć o nosidełku ![]() A teraz wykąpana, suszara jedzie i dama śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() może też się skusisz na chustę zamiast nosidła? ![]()
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Tak jak pisałam,dziecie się obudziło,przebrałam go w czystą pieluche bo zbyt mokro już miał i własnie znów musze iść zmienić bo narobił dwójke w pieluche.I co najlepsze leży sobie teraz spokojnie,jak gdyby nigdy nic,a siki mu przeszkadzały bo płakał.
![]() Haniula,oj to dobrze że mała już śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
agatek ja sie boje chusty
![]() ![]() Nosidło to raczej bym kupila jakies dobre typu tula http://www.babytula.pl/collections/n...FYUw3wodHUufBw chociaz wole wozek ![]() karinio u nas odkurzacz tez daje rade ![]() ![]() Aaaale mi ten łeb pęka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
haniu,o takim pomyśle a raczej sposobie z okapem nie słyszałam
![]() Współczuje bólu głowy i dobranoc. ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Dziecie przebrane i dalej może sobie poleżeć w bujaczku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------------------------- Byliśmy w galerii na zakupach małych pierwszy raz z młodym.Zniósł dzielnie wyprawę,trochę pokimał ,trochę pogadał.Cała drogę tj 30 km patrzył przez okno hehe ![]() Kupiliłam Bartusiowi body z krótkim ,spodenki,smoki do butelek,smoczek do buzi,skarpetki i 80 zł poszło.Sobie tylko bluzeczkę i leginsy długie i 3/4 oczywiście czarne ![]() Młody w czasie jazdy autem i w galeri jak siedział w nosidełku to plecy miał mokre. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-29 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje, że coś mi pójdzie na wadze w dół. Cytat:
miłego wieczoru ![]()
![]() |
#4298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Miałam chwile spokoju,bo leża i zacieszał w bujaczku.Na tym koniec,bo zaczął wyć
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ok,zasnął.Tylko jestem ciekawa na ile. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w Chorwacji i Grecji jeszcze nie byłam. Ale oczywiście mamy w planach. Ech podróże to jest to.. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Bebi a Twoja @ to taka jakaś normalna? Bo moją to chyba pogięło! Brzuch boli jak zawsze, ale tylko mini plamienie jest. Może się jeszcze rozkręci. No my się ze dwa razy nie zabezpieczyliśmy i wiem, że tej głupoty już nie powtórzę. Na wyjazd biorę kontener prezerwatyw.
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,jestem jestem.podczytuje tylko na tel wiec jakos mi tak nie idzie pisanie,ale u nas wszystko ok,no prawie. pozdrawiam cie pearl
![]() jestem na 140 stronie i nie moge nadgonic wiec nie wiem co jest aktualnie na tapecie? jesli chodzi o alergie mamy to ja jestem alergikiem na pylki od zawsze i chodze do poradni od lat i mi lekarz mowil ze nie wolno zadnych tabletek bo one zawieraja antyhistaminy ktore podaje sie dopiero dzieciom od 3 roku zycia. w zwiazku z tym karmiac piersia nie wolno ni doustnie. ja tez psikam i smarkam ale mam spraye do nosa i kropelki do oczu i jakos daje rade,wiec chyba da sie zyc ![]() a jestem ciekaawa czy cos wydumali w tym ddtvn o przesypianiu nocy? ja juz w ciazy ogladalam zapowiedzi rano co ma byc ciekawego w programie,pptem czekalam na ten moment az doszli do tematu i okazywalo sie ze nic madrego nie powiedzieli... a tak w ogole to wczoraj zrobilismy chrzciny haneczki dokladnie na jej 2msce zycia ![]() ![]() ![]() a tak jak czytam was to my tez kolejne przeboje z karmieniem-teraz hanka pije nerwowo,wykreca sie marudzi,przerywa. odbija po kilka razy w trakcie i po(choc nie zawsze nam to odbicie wyjdzie) a po odbiciu ulewa,zwraca czesc a ostatnio zaczela ulewac w ciagu 2h po karmieniu tak ze czasem tuz przed nastepnym jej jeszcze cos wyleci. czy ktos tez tak.ma?bo nie wiem czy to normalne czy mam isc z tym do lekarza? dziewczyny ktorych dzieci.maja naczyniaki,czy widzicie jakas poprawe,tzn zeby to sie wchlanialo czy jeszcze za wczesnie? my mamy na powiece i pediatra skierowal nas do chirurga ktorego odwiedzamy teraz co miesiac,za tydz. kolejna wizyta. oby to zniknelo bo dziewczynka z takim czyms ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
ranula mieliście piękna pogodę na chrzciny
![]() U nas mała potrafi ulać i 2h po karmieniu ale w nieduzej ilosci (jest na mm) |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Heloł! hihi, to samo pomyślałam jak poczytałam o bodziakach z długim. W K. zdjęcie wczorajszego Julka. Dzisiaj był komplet koszulka z krótkim + spodenki My po chrzcie wyszło ok ![]() Siostra jest u mnie i nie mam na nic czasu ![]() Upał u nas nieziemski - uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Ogłaszam, że Kinga wypiła 140 ml na noc!
![]() ![]() ![]() ![]() Ahh i co do chrzcin- dałam księdzu 150 i nara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz muszę dzwonić i informować o pomyłce ![]() Ranula gratulacje chrzcin! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też nie umiem, ale postaram się sama nauczyć, a w razie co poproszę teściówę o pomoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Olek był i wczoraj i dziś w bodziaku z krótkim i cienkich podwinietych spodenkach, bez czapki. Blanszor Sycylii piekielnie zazdraszczam ![]() Pear powodzenia dla tzta, daj znać czy zdał no i gratki z okazji odzyskania prawka. W temacie dopajania to pomimo ze Olek jest na moim mleku będę mu robić herbatkę... Wczoraj tak się Dark z pragnienia ze szok... Nie wiedziałam ze od tego... Niestety koperkowa nie smakuje mu, dziś mu dałam trochę rumiankowej Hopp, to też tak średnio ale wypił... No bo chla tyle tego mleka przez te upały ze zwariuje ze ściąganiem a on utyje mi... Wczorajsza waga pokazała 7,89 Masakrejszyn!!! Życzę udanych nocek, my niż dojechaliśmy do rodzinki, zostajemy tu tydzień. Buziaki
#4307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pomimo że kamie wyłącznie piersią młodej podaję herbatkę od 3 tygodnia żeby jej brzuszek nie bolał pije z hippa ułatwiającą trawienie przy okazji nauczyła się pić z butli i nie ma z tym problemu podawałam różnie na początku co drugi dzień, czasami kilka dni przerwy było a teraz staram się codziennie jej dać tą herbatkę
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
A ja jem KRÓWKI!
![]() ![]() ![]() trudno! niech mi dupa rośnie aż pęknę! ![]() ![]()
#4309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra jeszcze jedna krówka i koniec na dziś! ![]() Dobranoc! ![]()
![]() |
#4311 |
Raczkowanie
|
Narobiłam wszystko, nawet pocytowałam, ale bateria mi padła i wszytko szlag trafił
![]() Pamietam tylko o pytaniu jaka chuste kupilam, a wiec Nati cypr, o taka http://www.tublu.pl/chusty-nati/tkan...-2-m-cypr.html, tylko ten pan na zdjeciu malo wyjsciowy ![]() ![]() Natomias odnosnie ubierania maluszków to moj Nikulec w dniu zisiejszym sie zagotował podczas 400km podróży, normalnie wspolczulam mu, tego, ze musi kiblować w tym nosidle....stawalismy chyba z 50 razy zeby go przewietrzyc i zeby mogl sie porozciagac i wypil chyba z 0,5 litra herbatek ![]() ![]() Aaaaa i nasze nowe auto ojechalo bez problemu i zieki temu, ze ma mniejszy silnik to podróz kosztowala nas 150zł, a nie tak jak poprzednio 300 ![]() Lece spac, dobranoc mamuśki ![]()
#4312 |
Rozeznanie
|
Kobitki czy rozliczałyście się z dzieciaczkami? Bo skoro Krzyś urodził się w 2012 to mogę się z nim rozliczyć za 2011? Bo dzis ostatni dzień kiedy mogę złożyć korektę i nie wiem czy sie z tym nie wygłupię
![]()
#4313 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też sie obżerałam strasznie, ale jak widzę, że idzie waga w dół to mnie to motywuje ![]() Nawet robię innym pyszne żarcie (sałatki, grill), a sama jem nabiał. ![]() Cytat:
![]() ------------- Dzień Dobry ! Nie pamiętam kiedy ostatnio leżałam w łóżku z kawą i pisałam do Was ![]() Mąż właśnie pojechał robić nasz domek, Julia śpi na huśtawce, a ja mam chwilkę dla siebie, pewnie niedługą, bo zaraz będzie chciała jeść ![]() Chciałam dzisiaj jechać na zakupy do miasta, a Julkę dać do teściowej. Moje plany niestety nie wypaliły, bo ona nie chce zająć się dzieckiem, bo ona się boi, bo ona nie potrafi karmić .... blee... mąż jest 6 domów dalej w pracy, to by wrócił na chwilkę się zająć, no, ale nie będę się przecież prosić. Moi rodzice wyjechali i nie ma ich w domu,tak to oni by zostali, jakoś z moimi nie ma problemu, zawsze zostają jak potrzebuje wyjść. Zresztą mam też tak, że mojej mamie nie boję się zostawić dziecka, a jak jestem u teściowej i muszę gdzieś wyjść to się o nią boje. Chyba dlatego, że mnie sama nakręca... Bo jak się dziecko zachłyśnie mlekiem, o ona się boi, co ona zrobi itd, a jak się zachłyśnie ślinią tylko ? ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam taką rozmowę z mężem, że wynwioskowałam z niej, ze jak już jestem matką, to muszę siedzieć w domu i tylko się dzieckiem zajmować. A ja dziś chciałam zrobić coś dla siebie, kupić coś sobie, iść do kosmetyczki. A on mi jeszcze mówi, że jak wróci z pracy to jedzie na próbę(grać w zespole) - to on może robić coś dla siebie, a ja nie ? Beznadzieja! No to trochę ponarzekałam,mam nadzieje, ze się nie obrazicie, a teraz zmykam ![]() papapa ![]()
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tą chustę skąd zamawiałaś? Bo to samo na all kosztuje 179 ![]() A no i gdybyś nie napisała, że na foto to facet to bym nie wiedziała! ![]() ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834680]Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie[/QUOTE] no proszę Cię ![]() ![]() Boroo ja się nie rozliczałam i nie zamierzam ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-30 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834788]Jak masz problem to nie odpowiadaj.[/QUOTE]
Tak mam problem ![]() ![]() Jest forum o takich sprawach? Jest. To sobie poszukaj, a nie nam zaśmiecasz forum... ![]()
#4318 |
Konto usunięte
|
Wyluzuj dziewczynko, bo się tylko mądrzysz na tym forum i nic więcej. Doskonale znam formy zabezpieczania, a Tobie nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć. Martw się o siebie, czy wszystko w życiu masz dobrze zaplanowane. Nie wypowiadaj się, bo Cię o to nie proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834859]Wyluzuj dziewczynko, bo się tylko mądrzysz na tym forum i nic więcej. Doskonale znam formy zabezpieczania, a Tobie nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć. Martw się o siebie, czy wszystko w życiu masz dobrze zaplanowane. Nie wypowiadaj się, bo Cię o to nie proszę.[/QUOTE]
Dziewczynkę to Ty urodziłaś ![]() Piszesz tylko na forum jak masz problem zupełnie pomijając posty i nie odpisując na żaden z nich, trochę dziwne nie? ![]() ![]()
#4320 |
Zadomowienie
|
Boro no co ty ;-) nie możesz!!! Przecież Krzynio z 2012 a ty rozliczasz 2011 :-P
Agatem, Dph ja też zre słodkiego dużo :P Ilianko a skąd my możemy wiedzieć to czy zaszlas... :-P zrób test to się dowiesz, jak już tyle czasu minęło, prosta sprawa, my nie wróżki :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.