Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 18:50   #4291
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

moje dziecko chyba nie lubi wozka coraz trudniejsze są z nią spacery Wyszlam po 18 i co, i ledwo przeszlam 10metrow juz źle ale jakoś doszlysmy do porozumienia. Na chwile byl taki wrzask i pisk- bo moja córka nauczyla się piszczeć z niezadowolenia ze skonczyło sie na spacerze na rączkach i pchaniu wózka

Ostatnio tż tez z nią tak miał. Chyba czas pomyśleć o nosidełku
A teraz wykąpana, suszara jedzie i dama śpi A mnie strasznie boli głowa, tak aż migrenowo ale to pewnie na zmiane pogody
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:11   #4292
*Agatek*
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
moje dziecko chyba nie lubi wozka coraz trudniejsze są z nią spacery Wyszlam po 18 i co, i ledwo przeszlam 10metrow juz źle ale jakoś doszlysmy do porozumienia. Na chwile byl taki wrzask i pisk- bo moja córka nauczyla się piszczeć z niezadowolenia ze skonczyło sie na spacerze na rączkach i pchaniu wózka

A teraz wykąpana, suszara jedzie i dama śpi A mnie strasznie boli głowa, tak aż migrenowo ale to pewnie na zmiane pogody
mam dokładnie to samo z wózkiem już jej nie rajcuje spacer w wózku chce oglądać świat z rączek najlepiej! także to chyba normalne

może też się skusisz na chustę zamiast nosidła?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:11   #4293
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Tak jak pisałam,dziecie się obudziło,przebrałam go w czystą pieluche bo zbyt mokro już miał i własnie znów musze iść zmienić bo narobił dwójke w pieluche.I co najlepsze leży sobie teraz spokojnie,jak gdyby nigdy nic,a siki mu przeszkadzały bo płakał.

Haniula,oj to dobrze że mała już śpi Na moje dziecie odkurzacz działa,raz mąż odkurzał mieszkanie,a ten sobie poprostu zasnął.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:20   #4294
Haniula
Zakorzenienie

agatek ja sie boje chusty podoba mi się, ale u kogoś, ja bym się ciągle bała ze zle zawiązałam, a chodzic na jakies nauki to mi sie nie chce
Nosidło to raczej bym kupila jakies dobre typu tula http://www.babytula.pl/collections/n...FYUw3wodHUufBw

chociaz wole wozek

karinio u nas odkurzacz tez daje rade i jeszcze okap kuchenny

Aaaale mi ten łeb pęka ide spać
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:24   #4295
Karinio
Zakorzenienie

haniu,o takim pomyśle a raczej sposobie z okapem nie słyszałam
Współczuje bólu głowy i dobranoc.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziecie przebrane i dalej może sobie poleżeć w bujaczku.
Stary 2012-04-29, 19:28   #4296
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
uff a już myślałam, że moja na tym forum najmniej je
Zje 120 i ryk, że koniec butli może też po nocce będę jej robić 150? spróbuję bo jednak w dzień to się opije jeszcze herbatką

Słuchajcie, muszę se ponarzekać:

Ja już rzygam tymi niebieskimi ubrankami małej fajnie, że dostałam, ależ kuźwa non stop tylko ☠☠☠ieski koleżanka dała teraz coś różowego i muszę sprostować, bo ja już ☠☠☠☠☠☠☠ca powoli dostaję od niebieskich ciuszków no i coś kupić muszę w końcu bo wszystko podostawałam

Oki, koniec narzekania!
ja nie dostałam wcale ciuszkow ,jedynie od tych co przyszli zobaczyc Bartka.Ale i tak większosc dużych albo 74 albo nawet na roczek albo i więcej.
--------------------------------------------------------
Byliśmy w galerii na zakupach małych pierwszy raz z młodym.Zniósł dzielnie wyprawę,trochę pokimał ,trochę pogadał.Cała drogę tj 30 km patrzył przez okno hehe.

Kupiliłam Bartusiowi body z krótkim ,spodenki,smoki do butelek,smoczek do buzi,skarpetki i 80 zł poszło.Sobie tylko bluzeczkę i leginsy długie i 3/4 oczywiście czarne

Młody w czasie jazdy autem i w galeri jak siedział w nosidełku to plecy miał mokre.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-29 o 19:31
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:30   #4297
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Bebibebi ja tez dzisiaj dostałam @ i ciekawa jestem jaka będzie, bo pamiętam, że Ty też miałaś potop ostatnio mam nadzieję, że teraz nie, bo w te upały to masakra i ja też Dukana lece już dwa tygodnie i dwa kilo mniej
tylko ja wcześniej byłam na takim 100 procentowym i schudlam 10 kg w dwa miesiące, teraz taki lekko oszukiwany, ale chcę zrzucić tylko 4 tzn. jeszcze tak z 2-3 kg no i biegam więc to kwestia czasu. Na Dukanie powinno się jeść te jogurty lighty ja jem niskotluszczowe ale cukier mają, kawę słodzę łyzeczkę, także wiesz.. wczoraj podkradłam tz kawałek pizzy bo robił sobie
Dobrze pamiętasz. Dziś nie było aż tak źle i mam nadzieje, że nie będzie już gorzej. Bo ostatnim razem miałam potop od drugiego dnia.
Ja mam nadzieje, że coś mi pójdzie na wadze w dół.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

No laseczki z czego wy się chcecie odchudzać? Zwłaszcza kamciurka! bo bebi ze zdjęć nie kojarzę Ja na Dukana złego słowa nie powiem Byłam na nim dwa lata temu razem z mężem i ja schudłam 10 kg on chyba 7 tylko najważniejsze w Dukanie jest to żeby skończyć dietę do końca bo niestety tego nie zrobiliśmy i pojawił się efekt jojo
Teraz też już się zastanawiam nad dietą ale na razie karmię i mam zamiar karmić do roku więc raczej się dietować nie będę a wręcz przeciwnie teraz mam większy apetyt niż jak byłam w ciąży nie mówiąc o zachciankach na słodkie w ciąży nic a karmiąc masakra. Ale co tam waga ważne że dzieci mamy zdrowe!
Kochana ja do wagi sprzed ciąży mam jeszcze 11 kg ! A chcę zrzucić jeszcze razem (17 kg). Wszystko mi poszło w nogi, biodra, uda, boczki, bo brzuszka aż tak wielkiego nie mam.

miłego wieczoru

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 19:31   #4298
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

U nas jest to samo,dlatego 3 dzień spacerujemy w nosidełku na stelażu i odrazu lepiej.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:53   #4299
Karinio
Zakorzenienie

Miałam chwile spokoju,bo leża i zacieszał w bujaczku.Na tym koniec,bo zaczął wyć

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Ok,zasnął.Tylko jestem ciekawa na ile.
Stary 2012-04-29, 20:24   #4300
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Zwiedzilam cala Dalmacje i Cyklady. Wzdluz i Wszerz.
A najdalej, ale to juz nie na zagle, to mnie wywialo na Filipiny.
Pear to zobaczyłaś już fajny kawał świata. Mnie najdalej wyniosło do Meksyku.
Ale w Chorwacji i Grecji jeszcze nie byłam. Ale oczywiście mamy w planach. Ech podróże to jest to..

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

ja to w ogóle wyrodna bo moj Alex bez czapki z gołą głową, mimo iż wiatr był, ale ja uważam, że jak leży w budzie to nic mu się nie stanie, Wy pytacie o okno czy otwieramy, ja na noc mam balkon otwarty, nie wyobrazam sobie tak się kisić, ale to moze ja jakas dziwna
Kamciurka my dziś byliśmy w galerii na zakupach, potem w ogrodzie resztę dnia i mały był w body z krótkim rękawem i cieniutkich krótkich bawełnianych spodenkach - bez czapki i z gołymi stópkami. Jak się spocił przebrałam go po południu w samo body bez rękawków. Wysmarowałam go kremem z filtrem 50. To kilka osób przeszło obok nas z komentarzem - "no zobacz, ona ma gołe stopy!" - było JEDYNE 33 stopnie. Kilka kobitek widziałam co ubrały dzieci w jeansy i bluzki z długim rękawem. Dziś był też wiatr, to jedna babka nakryła gondolę tą płachtą na zimę. Alan w samochodzie rozpłynął się, pomimo włączonej klimy. To ja nie wiem jak wytrzymały dzieci tak grubo ubrane. U nas otwarte są wszystkie okna. Ale każdy ma swoją teorię na wychowanie dzieci

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ja też dziś dostałam, tak samo myslałam jak Ty, bo się z mężem nie zabezpieczaliśmy cały miesiąc na plaży seks mi się marzy nanana ...

Bebi a Twoja @ to taka jakaś normalna? Bo moją to chyba pogięło! Brzuch boli jak zawsze, ale tylko mini plamienie jest. Może się jeszcze rozkręci. No my się ze dwa razy nie zabezpieczyliśmy i wiem, że tej głupoty już nie powtórzę. Na wyjazd biorę kontener prezerwatyw.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:32   #4301
ranula
Raczkowanie

czesc dziewczyny,jestem jestem.podczytuje tylko na tel wiec jakos mi tak nie idzie pisanie,ale u nas wszystko ok,no prawie. pozdrawiam cie pearl
jestem na 140 stronie i nie moge nadgonic wiec nie wiem co jest aktualnie na tapecie? jesli chodzi o alergie mamy to ja jestem alergikiem na pylki od zawsze i chodze do poradni od lat i mi lekarz mowil ze nie wolno zadnych tabletek bo one zawieraja antyhistaminy ktore podaje sie dopiero dzieciom od 3 roku zycia. w zwiazku z tym karmiac piersia nie wolno ni doustnie. ja tez psikam i smarkam ale mam spraye do nosa i kropelki do oczu i jakos daje rade,wiec chyba da sie zyc moze to karmienie jakos ogranicza alrgie? kto wie.
a jestem ciekaawa czy cos wydumali w tym ddtvn o przesypianiu nocy? ja juz w ciazy ogladalam zapowiedzi rano co ma byc ciekawego w programie,pptem czekalam na ten moment az doszli do tematu i okazywalo sie ze nic madrego nie powiedzieli...
a tak w ogole to wczoraj zrobilismy chrzciny haneczki dokladnie na jej 2msce zycia balam sie ze taka mala i bedzie masakra w kosciele ale jak poplakala chwile i zasnela tak potem nawet polewanie glowy jej nie zbudzilo spala do konca jak aniol. az sie ksiadz smial,bo chrzcil 9 dzieci na tej mszy i kazde po kolei ryk,az na zakrystie zapraszal na uspokojenie. wesolo bylo. hanka dostala mase prezentow,wszyscy ja nosili i bujali caly dzien,az mala tak padla w domu o 21,ze pierwszy raz przespala nam cala noc! a ja mydlalam ze mi (.)(.)wystrzela z nadmiaru pokarmu rano i wez sie tu czlowieiu ciesz ze mozesz pospac!
a tak jak czytam was to my tez kolejne przeboje z karmieniem-teraz hanka pije nerwowo,wykreca sie marudzi,przerywa. odbija po kilka razy w trakcie i po(choc nie zawsze nam to odbicie wyjdzie) a po odbiciu ulewa,zwraca czesc a ostatnio zaczela ulewac w ciagu 2h po karmieniu tak ze czasem tuz przed nastepnym jej jeszcze cos wyleci. czy ktos tez tak.ma?bo nie wiem czy to normalne czy mam isc z tym do lekarza?
dziewczyny ktorych dzieci.maja naczyniaki,czy widzicie jakas poprawe,tzn zeby to sie wchlanialo czy jeszcze za wczesnie? my mamy na powiece i pediatra skierowal nas do chirurga ktorego odwiedzamy teraz co miesiac,za tydz. kolejna wizyta. oby to zniknelo bo dziewczynka z takim czyms
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:44   #4302
czubasek20
Zakorzenienie

ranula mieliście piękna pogodę na chrzciny
U nas mała potrafi ulać i 2h po karmieniu ale w nieduzej ilosci (jest na mm)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:52   #4303
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętasz. Dziś nie było aż tak źle i mam nadzieje, że nie będzie już gorzej. Bo ostatnim razem miałam potop od drugiego dnia.
Ja mam nadzieje, że coś mi pójdzie na wadze w dół.

Kochana ja do wagi sprzed ciąży mam jeszcze 11 kg ! A chcę zrzucić jeszcze razem (17 kg). Wszystko mi poszło w nogi, biodra, uda, boczki, bo brzuszka aż tak wielkiego nie mam.

miłego wieczoru
mi do sprzed ciąży zostało 8 kg ale chciałabym w sumie zrzucić 12 kg no ale to jest marzenie jak dojdę do tych 8 to już będzie sukces, no ale ja to oprócz obżerania się i długich spacerów nic nie robię w tym kierunku od miesiąca sobie obiecuję basen i jakoś nie mogę tam dotrzeć
Stary 2012-04-29, 20:52   #4304
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Heloł!

My po chrzcie wyszło ok

Siostra jest u mnie i nie mam na nic czasu

Upał u nas nieziemski - uwielbiam

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czessssssssssc
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
to ja chyba tez zle ubieram swoje dziecko
hihi, to samo pomyślałam jak poczytałam o bodziakach z długim. W K. zdjęcie wczorajszego Julka. Dzisiaj był komplet koszulka z krótkim + spodenki i pampers

Cytat:
agatek ja sie boje chusty podoba mi się, ale u kogoś, ja bym się ciągle bała ze zle zawiązałam, a chodzic na jakies nauki to mi sie nie chce
Nosidło to raczej bym kupila jakies dobre typu tula http://www.babytula.pl/collections/n...FYUw3wodHUufBw
marzy mi się tula ale 400zł to dla mnie za drogo :/
Stary 2012-04-29, 21:06   #4305
*Agatek*
Zakorzenienie

Ogłaszam, że Kinga wypiła 140 ml na noc! normalnie szokes w tramposzach! tera mam relax i co chwila włączam kunia bo coś niespokojna młoda jest

Ahh i co do chrzcin- dałam księdzu 150 i nara oczywiście jak mi opowiadał jak będzie wyglądała msza to wyszło na to, że sam chrzest jest na 12.15 a msza na 11! a ja w zaproszeniu podałam godzinę 12.15 szybko powiedział nie? nie znam tego kościoła, choć mieszkam tu 6 lat i jeszcze jedno- na chrzcie nie ma dziecka dopiero jedna osoba z nim przychodzi na 12.10... masakra co?! Żeby nie płakało bo to bo tamto, dużo dzieci płakało i on tak robi chrzest
Teraz muszę dzwonić i informować o pomyłce

Ranula gratulacje chrzcin! ja będę chrzciła jak Kiniek będzie miał ponad 4 miechy

Cytat:
a myślisz, że ja się nie boję? Anankee tu dawała fajną stronkę i raz dwa być się naumiała!
Ja też nie umiem, ale postaram się sama nauczyć, a w razie co poproszę teściówę o pomoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 21:20   #4306
MissZuzia
Zadomowienie

Hejka niezłe lato mamy tej wiosny :P
Olek był i wczoraj i dziś w bodziaku z krótkim i cienkich podwinietych spodenkach, bez czapki.

Blanszor Sycylii piekielnie zazdraszczam

Pear powodzenia dla tzta, daj znać czy zdał no i gratki z okazji odzyskania prawka.

W temacie dopajania to pomimo ze Olek jest na moim mleku będę mu robić herbatkę... Wczoraj tak się Dark z pragnienia ze szok... Nie wiedziałam ze od tego... Niestety koperkowa nie smakuje mu, dziś mu dałam trochę rumiankowej Hopp, to też tak średnio ale wypił... No bo chla tyle tego mleka przez te upały ze zwariuje ze ściąganiem a on utyje mi... Wczorajsza waga pokazała 7,89 Masakrejszyn!!!

Życzę udanych nocek, my niż dojechaliśmy do rodzinki, zostajemy tu tydzień. Buziaki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 21:38   #4307
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hejka niezłe lato mamy tej wiosny :P
Olek był i wczoraj i dziś w bodziaku z krótkim i cienkich podwinietych spodenkach, bez czapki.

Blanszor Sycylii piekielnie zazdraszczam

Pear powodzenia dla tzta, daj znać czy zdał no i gratki z okazji odzyskania prawka.

W temacie dopajania to pomimo ze Olek jest na moim mleku będę mu robić herbatkę... Wczoraj tak się Dark z pragnienia ze szok... Nie wiedziałam ze od tego... Niestety koperkowa nie smakuje mu, dziś mu dałam trochę rumiankowej Hopp, to też tak średnio ale wypił... No bo chla tyle tego mleka przez te upały ze zwariuje ze ściąganiem a on utyje mi... Wczorajsza waga pokazała 7,89 Masakrejszyn!!!

Życzę udanych nocek, my niż dojechaliśmy do rodzinki, zostajemy tu tydzień. Buziaki

ja pomimo że kamie wyłącznie piersią młodej podaję herbatkę od 3 tygodnia żeby jej brzuszek nie bolał pije z hippa ułatwiającą trawienie przy okazji nauczyła się pić z butli i nie ma z tym problemu podawałam różnie na początku co drugi dzień, czasami kilka dni przerwy było a teraz staram się codziennie jej dać tą herbatkę
Stary 2012-04-29, 21:44   #4308
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja jem KRÓWKI! choć od tygodnia próbuję ćwiczyć brzuszki, by zwis się schował, to jakoś się mi nie udaje, a mam taką ochotę na słodkie, że szok a słodkie zastępuje seks

trudno! niech mi dupa rośnie aż pęknę! krówki są mega!

Stary 2012-04-29, 21:55   #4309
dph
Rozeznanie

Cytat:
A ja jem KRÓWKI! choć od tygodnia próbuję ćwiczyć brzuszki, by zwis się schował, to jakoś się mi nie udaje, a mam taką ochotę na słodkie, że szok a słodkie zastępuje seks

trudno! niech mi dupa rośnie aż pęknę! krówki są mega!
to już wiem czemu tak wpieprzam słodycze :P uświadomiłaś mnie :P i to by się zgadzało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 22:00   #4310
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
to już wiem czemu tak wpieprzam słodycze :P uświadomiłaś mnie :P i to by się zgadzało
noo ja też i chyba nadrabiam straconą krew przez 4 tygodniowy @ mężuch wraca dopiero 26 maja to ja do tej pory pewnie się spasę jak świnia

dobra jeszcze jedna krówka i koniec na dziś!

Dobranoc!

Stary 2012-04-29, 22:25   #4311
paulaLbn
Raczkowanie

Narobiłam wszystko, nawet pocytowałam, ale bateria mi padła i wszytko szlag trafił

Pamietam tylko o pytaniu jaka chuste kupilam, a wiec Nati cypr, o taka http://www.tublu.pl/chusty-nati/tkan...-2-m-cypr.html, tylko ten pan na zdjeciu malo wyjsciowyNie wiem tylko, jak wsadze tam dzieciaka zeby nie ywpadł, no ale mam nadzieje, ze jakos to opanuje

Natomias odnosnie ubierania maluszków to moj Nikulec w dniu zisiejszym sie zagotował podczas 400km podróży, normalnie wspolczulam mu, tego, ze musi kiblować w tym nosidle....stawalismy chyba z 50 razy zeby go przewietrzyc i zeby mogl sie porozciagac i wypil chyba z 0,5 litra herbatek Ale musze murzyznac, ze mam złote, kochane ziecko, bo pomimo, ze pot mu sciekal po głowce to dzielnie siedzial i nawet nie marudzil w aucie

Aaaaa i nasze nowe auto ojechalo bez problemu i zieki temu, ze ma mniejszy silnik to podróz kosztowala nas 150zł, a nie tak jak poprzednio 300

Lece spac, dobranoc mamuśki
Stary 2012-04-30, 06:26   #4312
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Kobitki czy rozliczałyście się z dzieciaczkami? Bo skoro Krzyś urodził się w 2012 to mogę się z nim rozliczyć za 2011? Bo dzis ostatni dzień kiedy mogę złożyć korektę i nie wiem czy sie z tym nie wygłupię

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 06:44   #4313
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 06:51   #4314
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

Bebi a Twoja @ to taka jakaś normalna? Bo moją to chyba pogięło! Brzuch boli jak zawsze, ale tylko mini plamienie jest. Może się jeszcze rozkręci. No my się ze dwa razy nie zabezpieczyliśmy i wiem, że tej głupoty już nie powtórzę. Na wyjazd biorę kontener prezerwatyw.
Znowu leje się ze mnie jak z kranu tylko troszkę mniej odkręconego jak ostatnim razem, mam nadzieje, że gorzej nie będzie ;/

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
dziewczyny ktorych dzieci.maja naczyniaki,czy widzicie jakas poprawe,tzn zeby to sie wchlanialo czy jeszcze za wczesnie? my mamy na powiece i pediatra skierowal nas do chirurga ktorego odwiedzamy teraz co miesiac,za tydz. kolejna wizyta. oby to zniknelo bo dziewczynka z takim czyms
Moja ma dwa paskudne na rączce, ale pediatra kazała poczekać, może do roku zniknie samo, a jak nie to będziemy działać i blizny zostaną. Ma też na czole taką podkówkę z porodu to akurat jaśnieje, bo te na rączce nie.
Cytat:
mi do sprzed ciąży zostało 8 kg ale chciałabym w sumie zrzucić 12 kg no ale to jest marzenie jak dojdę do tych 8 to już będzie sukces, no ale ja to oprócz obżerania się i długich spacerów nic nie robię w tym kierunku od miesiąca sobie obiecuję basen i jakoś nie mogę tam dotrzeć
mi poszło w dół 1,5 kg dwa dni za mną dukana
Ja też sie obżerałam strasznie, ale jak widzę, że idzie waga w dół to mnie to motywuje
Nawet robię innym pyszne żarcie (sałatki, grill), a sama jem nabiał.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Kobitki czy rozliczałyście się z dzieciaczkami? Bo skoro Krzyś urodził się w 2012 to mogę się z nim rozliczyć za 2011? Bo dzis ostatni dzień kiedy mogę złożyć korektę i nie wiem czy sie z tym nie wygłupię
Kochana nie możesz się tak rozliczyć, bo dzidzia urodziła się w tym roku, a nie w tamtym. Wiec dopiero na przyszły rok to zrobisz

-------------
Dzień Dobry !
Nie pamiętam kiedy ostatnio leżałam w łóżku z kawą i pisałam do Was
Mąż właśnie pojechał robić nasz domek, Julia śpi na huśtawce, a ja mam chwilkę dla siebie, pewnie niedługą, bo zaraz będzie chciała jeść

Chciałam dzisiaj jechać na zakupy do miasta, a Julkę dać do teściowej.
Moje plany niestety nie wypaliły, bo ona nie chce zająć się dzieckiem, bo ona się boi, bo ona nie potrafi karmić .... blee... mąż jest 6 domów dalej w pracy, to by wrócił na chwilkę się zająć, no, ale nie będę się przecież prosić. Moi rodzice wyjechali i nie ma ich w domu,tak to oni by zostali, jakoś z moimi nie ma problemu, zawsze zostają jak potrzebuje wyjść.
Zresztą mam też tak, że mojej mamie nie boję się zostawić dziecka, a jak jestem u teściowej i muszę gdzieś wyjść to się o nią boje. Chyba dlatego, że mnie sama nakręca... Bo jak się dziecko zachłyśnie mlekiem, o ona się boi, co ona zrobi itd, a jak się zachłyśnie ślinią tylko ?

Wczoraj miałam taką rozmowę z mężem, że wynwioskowałam z niej, ze jak już jestem matką, to muszę siedzieć w domu i tylko się dzieckiem zajmować. A ja dziś chciałam zrobić coś dla siebie, kupić coś sobie, iść do kosmetyczki. A on mi jeszcze mówi, że jak wróci z pracy to jedzie na próbę(grać w zespole) - to on może robić coś dla siebie, a ja nie ?

Beznadzieja!
No to trochę ponarzekałam,mam nadzieje, ze się nie obrazicie, a teraz zmykam

papapa

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:00   #4315
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Narobiłam wszystko, nawet pocytowałam, ale bateria mi padła i wszytko szlag trafił

Pamietam tylko o pytaniu jaka chuste kupilam, a wiec Nati cypr, o taka http://www.tublu.pl/chusty-nati/tkan...-2-m-cypr.html, tylko ten pan na zdjeciu malo wyjsciowyNie wiem tylko, jak wsadze tam dzieciaka zeby nie ywpadł, no ale mam nadzieje, ze jakos to opanuje

Natomias odnosnie ubierania maluszków to moj Nikulec w dniu zisiejszym sie zagotował podczas 400km podróży, normalnie wspolczulam mu, tego, ze musi kiblować w tym nosidle....stawalismy chyba z 50 razy zeby go przewietrzyc i zeby mogl sie porozciagac i wypil chyba z 0,5 litra herbatek Ale musze murzyznac, ze mam złote, kochane ziecko, bo pomimo, ze pot mu sciekal po głowce to dzielnie siedzial i nawet nie marudzil w aucie

Aaaaa i nasze nowe auto ojechalo bez problemu i zieki temu, ze ma mniejszy silnik to podróz kosztowala nas 150zł, a nie tak jak poprzednio 300

Lece spac, dobranoc mamuśki
a Ty już wróciłaś? 1dniowy wypad czy co?
A tą chustę skąd zamawiałaś? Bo to samo na all kosztuje 179

A no i gdybyś nie napisała, że na foto to facet to bym nie wiedziała! weszłam, pacze: lok to babsko mi wyglądało

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834680]Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie[/QUOTE]
no proszę Cię co to wątek wpadek czy co? poszukaj sobie odpowiedniego wątku, jest pełno takich. Albo zrób sobie betę. WSZYSTKO JEST MOŻLIWE.

Boroo ja się nie rozliczałam i nie zamierzam

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-30 o 07:02
Stary 2012-04-30, 07:04   #4316
Konto usunięte

Cytat:

no proszę Cię co to wątek wpadek czy co? poszukaj sobie odpowiedniego wątku, jest pełno takich. Albo zrób sobie betę. WSZYSTKO JEST MOŻLIWE.

Jak masz problem to nie odpowiadaj.
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:10   #4317
*Agatek*
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834788]Jak masz problem to nie odpowiadaj.[/QUOTE]
Tak mam problem napisz do brawo girl, bo się zachowujesz jak nastolatka która ma straszną niewiedzę na temat zabezpieczenia się

Jest forum o takich sprawach? Jest. To sobie poszukaj, a nie nam zaśmiecasz forum...

Stary 2012-04-30, 07:14   #4318
Konto usunięte

Cytat:
Tak mam problem napisz do brawo girl, bo się zachowujesz jak nastolatka która ma straszną niewiedzę na temat zabezpieczenia się

Jest forum o takich sprawach? Jest. To sobie poszukaj, a nie nam zaśmiecasz forum...
Wyluzuj dziewczynko, bo się tylko mądrzysz na tym forum i nic więcej. Doskonale znam formy zabezpieczania, a Tobie nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć. Martw się o siebie, czy wszystko w życiu masz dobrze zaplanowane. Nie wypowiadaj się, bo Cię o to nie proszę.
Stary 2012-04-30, 07:24   #4319
*Agatek*
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834859]Wyluzuj dziewczynko, bo się tylko mądrzysz na tym forum i nic więcej. Doskonale znam formy zabezpieczania, a Tobie nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć. Martw się o siebie, czy wszystko w życiu masz dobrze zaplanowane. Nie wypowiadaj się, bo Cię o to nie proszę.[/QUOTE]
Dziewczynkę to Ty urodziłaś

Piszesz tylko na forum jak masz problem zupełnie pomijając posty i nie odpisując na żaden z nich, trochę dziwne nie? Jakoś takie osoby potrafią odpisać, choć po troszku, albo na raty

Stary 2012-04-30, 07:27   #4320
MissZuzia
Zadomowienie

Boro no co ty ;-) nie możesz!!! Przecież Krzynio z 2012 a ty rozliczasz 2011 :-P

Agatem, Dph ja też zre słodkiego dużo :P

Ilianko a skąd my możemy wiedzieć to czy zaszlas... :-P zrób test to się dowiesz, jak już tyle czasu minęło, prosta sprawa, my nie wróżki :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości