|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
e-velku
to teraz synuś będzie, co? ![]() Kasiu, ja zapomniałam o tej studniówce tylko wczoraj na suwaczku zobaczyłam... a potem pomyślałam że tą naszą wspólną przegapiłyśmy. ale jak mówisz nic się nie stało pięćdziesiątka też będzie git ![]() no ja zaczynam 27 dziś to co świętujemy razem? ![]() czuję się dobrze, a powiedz mi dużo kopniaczków teraz odczuwasz? bo ja nie wiele. Kotku, kochana ta Twoja córunia ![]() Żabcia, no niech ćwiczy, tak co silnego syna na świat zdoła wydać. Amen ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Dziewczyny jadę się poszwędać po urzędach i na badanie moczu, jak będzie dobre to będę pod wrażeniem. Jak nie to będę... na oddziele ![]() nie piszcie za dużo
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
e_vel super!! Gratulacje!!!
![]() Witam z rana..głowa mnie dziś boli jak nie wiem co ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- kotekk81 fajne porównanie!!
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Strong super, ze kotlety sie udały, Z czym je robiłaś?? Była aluzja do teściowej?? mabi może zapisz się do nas listę ![]() bao ważne, ze remont idzie do przodu Butter zdrówka. maleństwo to teraz czekam na zdjęcia pokoju. Iza trzymam kciuki za zaliczenie. Kotku zdjęcia Mai super. Kasiu generalnie to nie uczą parcia, ale mi położna pokazała. evel aaaaa gratulacje. Ale wczoraj miałam super dzień Mąz rano pojechał umyć samochód, potem wrócił, pojechaliśmy na zakupki, zrobiliśmy sobie pyszny obiadek i poszliśmy na spacerek. Chodziliśmy bardzo długo. Mąż zaprosił mnie na wielkie lody potem zaszliśmy na piwo i ja na soczek. Zadzwoniliśmy do znajomych a że im się nie chciało wyjść, to my wpadliśmy do nich. Do domu wróciliśmy po 24. A najlepsze, że jak się znajomi dowiedzieli ile ja się nachodziłam i że od nich chcę wracac na piechotę (chcieli nas odwieźć) to byli w szoku ile ja mam siły. generalnie wczoraj ok. 12 km zrobiliśmy
|
|
|
|
#2707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ja dalej zdycham.
Wczoraj wieczorem piłam fervex, syrop i wódkę z pieprzem... niby dziś lepiej, ale katar mnie męczy dramatycznie. Teraz pije mleko z miodem. Znacie jakieś szybkie, skuteczne sposoby na katar? Bo mamy dziś iść na grilla majówkowego, a w takim stanie nie widzę tego zbytnio. Cytat:
![]() trzymam kciuki za badania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcie z klubu też mi sie podoba. Bolało? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Butter a jaki masz katar?? lejący się czy zapychający nos??
Wczoraj kupiłam te rurki z biedronki. Kakaowe i waniliowe. Na raz z mężem pochłonęliśmy całą paczkę (kakaowych)
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, w nocy zapychający nos, w dzień lejący. Chyba mam teraz każdy możliwy rodzaj kataru
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia wariatko!!! Tyle chodzić?
![]() Kilka zdjęć wkleiłam do swojej galerii
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi teściowa poleca ten zawsze http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ciwalergicznym
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Maleństwo aż dziwne, że nie mam dziś zakwasów. Idę oglądać zdjęcia. Niestety mój sen się nie sprawdzi, za dobrze się czuję aby dziś rodzić
|
|
|
|
#2712 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
![]() Piękna pogoda, a w pracy spokojnie, cisza. Tylko wkurzyli mi z komunikacją miejską, bo dziś sobotnie rozkłądy jazdy. No kurde,
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż musiał iść do pracy, szkoda....
Ja potem skoczę tylko do szkoły po mój ostatni obiad Bo na maja już nie wykupuję ![]() Wczoraj mąż mi powiedział, że jednak nie będzie rozmawiał z teściową na temat jej niby wizyty na porodówce bo się boi, że ona i tak zrobi swoje Powiedział, że nie będzie jej po prostu informował, że rodzę tylko potem powie, że to niespodzianka i wyśle mms ze zdjęciem
|
|
|
|
#2714 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze Ty to masz siły, tyle chodzisz. Co czytam to ładne km drepczesz. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() To Ty chodzisz codziennie na obiady gdzieś? |
|||
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu, ja bym jednak porozmawiała z teściową. Jak nie załatwicie tego, to będzie Wam zawsze wchodzić na głowę i będzie robiła, co będzie chciała, jak nikt jej nie powie, że sobie tego nie życzy. Jak rozmowa nie przyniesie efektu i to i tak możecie jej nie informować, że rodzisz. Ale mi się wydaje, że lepiej, jakby mąż pogadał. Jesteście dorośli, dziecko jest Wasze... decyzja kto jest przy porodzie w związku z tym tym bardziej jest Wasza... i ona musi się z tym liczyć mając dorosłego syna. Może wyrazić swoje zdanie, ale musi wiedzieć, że ono nie musi się spotkać z aprobatą Twojego męża...i musi to zaakceptować. Ale to oczywiście moje zdanie. |
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE :jupi :Cytat:
Dzien dobry ![]() Syna odprowadziłam do zlobka, teraz jem sniadanie i niedlugo zmykam do kolezanki sie pouczyc, pózniej mamy wizyte z prawnikiem ![]() Mam meza dzis w domu
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Iza no... to gratulacje
Miła wiadomość z rana Co do obiadów, to ja już 2 rok wykupuje je w szkole. Tanio i smacznie A co do aktywności w ciąży, to ja generalnie jestem za tym aby było dużo ruchu. Do pracy też chodziłam normalnie do 34 tygodnia ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Blonde skoro masz dziś męża w domu, to pewnie z nauki nici Mi zawsze cienko się z mężem uczy.Butter w sumie to masz rację. Powiem to mężowi. Wiesz on się boi, ze ona tak czy siak przyjedzie albo będzie co chwila dzwoniła, bo ją dobrze zna. Niby mówi jedno, a robi drugie. |
|
|
|
#2718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
gardło mnie już wcale nie boli a wczoraj ostro bolało. A co do twojego kataru to chyba nie ma szybkiego lekarstwa, musi być te kilka dni i samo przechodzi.ja mam nieregularne cykle więc teraz sama nie wiem kiedy. W tamtym miesiącu dostałam w 29 dniu, dzisiaj jest 32 dzień, ale cykle potrafię mieć też 36-37 dni więc czekam ogólnie. chciałabym już wiedzieć bo grille się szykują a ja nawet piwka nie mogę wypić. Wolałabym nie móc pić no ale jak się nie udało to chociaz to będzie na pocieszenie Cytat:
Cytat:
nie ukrywam, ze troszkę zazdroszczę ![]() chciałam iść z wynikami mojej wątroby do lekarza w tym tygodniu, ale mój Pan doktor ma wolny cały tydzień, no i trzeba czekać aż do następnego tygodnia
|
|
#2719 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podpisuje się!Kotek! Majka super Aha i też mam tatuaż i powoli szykuję się do drugiego ![]() Witajcie w poniedziałkowy ranek Jem sobie właśnie w domku śniadanko
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
stokrotko szkoda, że sie nie udało do lekarza załapać.
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
oo to dziś imprezujesz, super ![]() My jutro mamy 2 imprezki. Mojej mamy urodzinki oraz kolegi 30-stka. |
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I musze, bo sroda tuz tuz
|
|
#2722 |
|
Konto usunięte
|
Blonde a co masz w środę?
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
"Naukowcy potwierdzają, że dzieci bardziej ruchliwe w wewnątrzmacicznej fazie życia mają lepsze osiągnięcia w rozwoju ruchowym jako niemowlęta." no to o Majkę mogę być spokojna
hehe. Ta się tylko wierci i prawie, ze nie śpi. Wczoraj mąż musiał do niej przemówić, bo mi obiadu nie dała zjeść
|
|
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie miło ![]() No, ale nie pobiję Twoich imprez jutroo To dopiero się wybawisz Masz motywację do nierodzenia
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek tak, tak zaciskam nogi bo taka imprezka będzie, ze szkoda ominąć hehe.
Zresztą 1 i 2 nie mogę rodzić bo moja położna wyjeżdża
|
|
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baba pewnie nie jest głupia, więc jak TŻ z nią porozmawia, ona się postawi i bedzie sie upierać, żeby przyjść, a nie poinformujecie jej o porodzie, to chyba się domyśli, że musi się dostosować do Waszych zasad, przynajmniej w tej kwestii. Cytat:
![]() Fajnie, że już czujesz się lepiej ![]() Cytat:
![]() Ja też dziś w domu. Mąż w pracy. Kazał mi sie kurować i odpoczywać.. ale ja już wstawiłam 2 prania, teraz prasuję, o 12 mam korki, a jeszcze jak się zdecydujemy na tego grilla wieczorem, to muszę zrobić sałatkę brokułową, cevapcici na kiju i myślałam o cieście ;-) |
|||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli będzie taka po urodzeniu jak jest teraz w brzuchu to będziemy mieli czad.
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Zapakowałam mu malutki kaftanik i dałam jako prezent 

to teraz synuś będzie, co? 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 
gratulacje.
potem zaszliśmy na piwo i ja na soczek. Zadzwoniliśmy do znajomych a że im się nie chciało wyjść, to my wpadliśmy do nich. Do domu wróciliśmy po 24. A najlepsze, że jak się znajomi dowiedzieli ile ja się nachodziłam i że od nich chcę wracac na piechotę (chcieli nas odwieźć) to byli w szoku ile ja mam siły. generalnie wczoraj ok. 12 km zrobiliśmy