|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Ja też niestety jestem estetką jeśli chodzi o dobór ciuchów i czasem mnie to wkurza, ale częściej to po prostu mam radochę, lubię sobie tworzyć swoje zestawy, żeby wszystko do siebie pasowało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My dziś byliśmy na działce męża, pół dnia przeleżałam na leżaku z książką, potem zrobiliśmy sobie grilla na kolację i ogólnie było super ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Zauważyłam, że 13 maja nikt nie rodzi to może ja się wstrzelę w kolejkę? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-29 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a przy okazji - tutaj w Irlandii wychodzą z założeniaa że nie powinno być w domu więcej niż 20 stopni, a dziecko powinno spać w temp 16-18.... jeszcze wiele rzeczy Cię tu zdziwi ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie farbuję, nie kupowalam nowych fatałaszkó, kosmetyki tylko te potrzebne... chyba byłam za bardzo zdołowana, zeby myślec o tej sferze zycia ... prostownicy nie uzywam od zeszłego roku, kiedy to mialam dekoloryzacje wlosow i strasznie mi sie zniszczyły. A przed ciaza to w prawie kazdy weekend musialam sobie cos nowego sprawic ![]() Teraz zobojętniałam na wszystko i znowu mi sie włączył dół ![]()
![]() |
#2585 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biore pol tabletki z euthyrox 125 plus jodid, mialam tsh 1.5 ale mi wzroslo, ale wtedy tez zaczely sie te problemy z tetnem co lezalam nw spzitalu 8 dni. I wtedy postanowila ze juz mi nie zwieksza dawki, bo sie boja o moje serducho, Dawno juz nie bylam na wizycie takze sadzac po wadze i przybieraniu mysle ze tsh wzroslo. No ale wizyta dopiero pod koniec maja jak sie wsyztko unormuje, Tylko zeby mi po ciazy nie skoczylo znow o tsh bo chce schudnaC ![]() mam nadzieje, ze bedzie ok ![]() ja sie zdziwilam, ze nie oplaci tej karty bo co roku oplacal, a w tym roku sam bez pomagania i marudzenia stwierdzil, ze w tym roku bedzie mial malo czasu.. Mile ![]() tylko w sumie znalazl nowe zajecie,k bo sedziowanie meczow ![]() no ale i tak w ciagu mca ma ok 7-8 sluzb po 24 h, wiec w domu mam go bardzooooo duzo ![]() Cytat:
![]() Tak samo czasami probuije polowac na bazanty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ALEEEEEEEEE MAM NOGI SPUCHNIETE....
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz mocno mi nogi spuchły ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Wtajemniczenie
|
ja już w ogóle nie mam kostek i mam stopy jak Fiona ze Shreka
![]()
#2588 |
Zakorzenienie
|
Moniczka nie dołuj się
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio sie troche przelalamalm i poszlam sobie cos kupic do ciucholandu. Ale mnie dołują tez inne sprawy, znajomi mnie tez trochę zdołowali - no niestety naleze do osob, ktore biorą za bardzo pewne rzeczy do siebie i tłamszą to w sobie. Np. mowia, ze oni to by sobie mieszkania w starym bloku nie kupili bo to bo tamto... no przykrto mi sie robi jak takie cos slysze, bo my z mezem musimy na to ciezko pracowac i nikt nas nie wspomogl finansowo w takiej inwestycji. Owszem, wolalabym pic sobie kawke na tarasie we wlasnym domku ale co, mam sie zapozyczyc w banku na niewiadomo ile i potem sznur na szyje jak mi sie nie powiedzie w zyciu? Lubie moich znajomych, ale takie komentarze wbijaja mnie w ziemie... ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Na dodatek to nie wiem czy mnie dzis nie zawialo za mocno bo zaczynam smarkac i kichac a glowa m i pęka z tego wiatru ![]() oczywiscie + opuchlizna
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-29 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zadomowienie
|
![]() A Ty MOniczko1302??? Zapowiada się coś na wcześniejszy poród czy spotykamy się 7ego w szpitalu??? ![]() Cytat:
![]() Ja jak wczoraj zobaczyłam swoje stopy to myślałam, że ze śmiechu padnę. Nawet paluszki mam takie...tłuściutkie!!!:ha haha: W ogóle przez ta ciężką końcówkę chyba mi odwala. Normalnie trzeci dzień ryczę bez powodu. Leżę sobie i nagle łzy mi lecą i płaczę... Centipede, gratuluję egzaminów ![]() Śliweńko, możesz mi napisać jak się czujesz po cc??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jezeli jednak wezmie mnie na 6-7 to bede sie czaic przy tej sali VIP i Cie wypatrywac ![]() ja na moje paluchy mowie "morlinki" a ja dzis tez buczalam przez godzine ![]()
![]() |
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety, ale chyba przy końcówce nerwy siadają i płaczem trzeba to jakos odreagować. Morlinki...Trafne określenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o praniu w rękach nie ma mowy ![]() ja myślę że po cc nie będę mogła od razu biec pod prysznic i tym bardziej myć włosów więc chyba suszarka od razu nie będzie mi potrzebna. no ale za 2 dni na pewno poproszę męża żeby mi podrzucił. mam nadzieję że już będę na tyle sprawna że będę mogła się porządnie wykąpać ![]() co do pogody to ja jestem już przerażona. zgodzę się że wypadałoby poczekać 2 tygodnie. chociaż moje koleżanki wychodziły tutaj ze swoimi noworodkami już po kilku dniach na spacer i wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! co to za spanie??
![]() Eh nie pamiętam kiedy taką noc miałam. co półtorej-2 godziny się budziłam. eh... już zjadłam serek wiejski z dżemem i piję kawę. co do suszarki do szpitala, to ja nie biorę. w domu też nie używam. nie lubię suszyć włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zadomowienie
|
Bry
Ja niunia to samo, nie zliczę nawet ile razy się budzę. W ogóle zauważyłam, że jak się przekręcam z boku na bok to jakoś mnie od tygodnia brzuch dziwnie boli, jakby mi mały na wnętrzności naciskał. Jeszcze do tego gardło mnie boli, bo wczoraj wybraliśmy się do rodziny i się okazało, że klima nie nabita, więc otwieraliśmy trochę okna, trochę nawiew i czułam, ze to się źle skończy. Powyjmowałam wczoraj trochę letnich rzeczy, na szczęście nawet w moje ulubione spodenki krótkie się mieszcze, bo są z niskim stanem a w biodrach to ja nawet cm nie przytyłam. Poprałam w piątek i w sobotę ciuszki małego, potem zaczęłam prasować, ale widzę, że na 6-7 są jakieś plamy, których wcześniej nie było, bo oglądałam te rzeczy milion razy ![]() Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-30 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zadomowienie
|
I kolejny piekny dzień , a my z psem w 4 ścianach
![]() Dzień dobry! Zrobiłam czapkę misiową na szydełku, jak ją pozszywam to pokaże. Ide zrobić śniadanie. Smacznego przy okazji, Mamuśki... Świeże MAMY odezwijcie się !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mamuśki zapewne jeszcze w szpitalach albo muszą w domu sie oswoić z nową sytuacją ![]()
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Biorę się dzisiaj za pranie ubranek, kocyków itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jakby powiedzieć, że czasami sobie próbuje pojeździć czyimś samochodem...to jest kradzież ![]() Ja nie rozumiem takiego postępowania, ale każdy żyje wg własnego kanonu wartości ![]() Miłego dnia życzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Millena twój brzuś to piłeczka rzeczywiście ![]() Witam się w ten słoneczny dzień z kawusią.Dzień piekny ale nie dla mnie niestety-będe zdychać bo już się zle czuję.M jeszcze na rybach,dzwoniłam po 5 rano jak się przebudziłam czy żyją ![]() ![]() Ja wstawiłam pranie i mam straszny burdel po gościach,wczoraj nic nie robiłam tylko gary myłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Milena, Alfa fajne brzuszki
![]() ja włączyłam pralkę z kolejnymi malinowymi ubrankami i zabieram się za prasowanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam Ci to leczo jest świetne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Kilka dni mnie nie było a tu już kolejne mamy rozpakowane
![]() Ja już strasznie zazdroszczę bo też już bym chciała urodzić i mieć już to za sobą ![]()
![]() |
#2607 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też nie znoszę suszyć włosów, ale zimą muszę jak głowę umyję a zaraz trzeba gdzieś wyjśc i suszarki też nie biorę do szpitala chociaż mam długie włosy Cytat:
[QUOTE=anulka4771;33835087 Ja wstawiłam pranie i mam straszny burdel po gościach,wczoraj nic nie robiłam tylko gary myłam.[/QUOTE] Ja dzisiaj piorę 2 koce i jasne pranie muszę nastawić ,dokończyć porządki z soboty i pościel przygotować bo dzisiaj w nocy mam gości ![]() ![]() ![]() millena, alfa śliczne zdjęcia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||||||||
Zadomowienie
|
Znowu piękne słoneczko dzisiaj
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2609 |
Raczkowanie
|
Hejka z rana , ja dziś zaczynam 38 tydz. ,nadal żle się czuję ,jak tak dalej pójdzie to pojadę do giną. Mam takie pytanko do mam które nie mają w wózkach za dobrej amortyzacji- co kładziecie na dno gondolki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja się wczoraj zastanawiałam z tż jak podejść do tematu klimy w aucie i jaka powinna być temperatura dobra dla dziecka, przy założeniu że będą upały? Auto się szybka nagrzewa i osiąga temperaturę wyższą niż na dworze, a znów w szpitalu podejrzewam że jest trochę niższa niż na dworze. Jak tu to zrobić, żeby noworodka ze szpitala przez takie różnice temperatur przeprowadzić, włączać tą klimę, a jak włączać to na ile stopni ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.