|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cześć Kochane!
U mnie też upał, ale jak świeci słoneczko to chce się żyć . Nie lubię jak pada deszcz i jest szaro, zimno... Chyba, że taki ciepły wiosenny deszczyk w słoneczku z tęczą ![]() Czytam Was codziennie i nie zawsze mam czas dołączyć się do rozmowy, teraz mam chwilkę, więc piszę. Dziś mąż odbierze wyniki morfo, moczu i obciążenia glukozą - chciałabym żeby były w normie... Muszę się pochwalić, że dziś mamy 100dniówkę!!! Stawiam sok jabłko z miętą - w sam raz na ten upał ![]() Moja Gośka dziś szaleje w brzuszku, już od 5 rano i jest niezmordowana. Uwielbiam te słodkie kopniaki, nawet te bolące ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, miesięcy i pozytywnych wyników badań. |
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej...przez to, że nie śpię od 7, teraz mnie spanie łamie... a wczoraj do 00:30 moje Dziecię szalało w brzuchu-ostatnio zaczyna 21-22 i tak jej schodzi do późnej nocy....
ale, ale!! teraz dostaję na leżąco mniej kopniaków-więcej wykonuje przeciąganek, rozciąganek-super to wygląda jak brzuch się jakby "przelewa" ![]() często też prostuję nóżkę, albo wystawia kolanko albo łapkę, niemal mogę złapać-coraz cudowniej mi z Nią!!! i coraz bardziej nie mogę się jej doczekać
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z miasta, luteiny nie zalatwilam bo ginka dzis nie przyjmuje
rano bylo chlodno, a teraz znowu gorąco
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie popijam zimny sok jabłkowy - jednodniówkę Marwita - polecam ten z owocami rokitnika ![]() Pogoda jest boska, taki wakacyjny klimat, tym bardziej ze do pracy nie trzeba chodzić Och chwilo trwaj wiecznie
|
||
|
|
|
#1626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ale się rozpisałyście Jakoś wczoraj nie miałam weny do pisania wieczorem i wcześniej się położyłam-i zasnęłam przed tv A potem tak zaczęło lać że mnie obudziło i długo nie mogłam zasnąć U Was gorąco, a ja chyba zaraz włączę ogrzewanie bo tak zimno Cytat:
Ale się nie udało i w końcu zrobili jej cc-okazało się że dziecko było owinięte pępowiną Ale gdyby nie to to chyba by je przekręcili żeby mogła urodzić sn...Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny z UK! Jakiś czas temu zapisałam się do Pampers Village (a raczej uaktualniłam swoje dane, bo już przy Dorotce się tam zapisywałam)-a dziś dostałam wiadomość na maila że wyślą mi powitalny pack dla dziecka ![]() Może i Wy zdążycie się jeszcze zapisać? |
|||
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gtauluje 100dniówki!!!i trzymam kciuki za dobre wyniki!
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam właśnie ze spaceru z psem, rany jaki ukrop, mało się nie roztopiłam
![]() Cytat:
za wyniki i gratki studniówki
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
a ja tam sie ciesze ze jest cieplo. w koncu ile ta zima moze trwac
![]() co prawda niestety mnie omija ale chociaz slonce widze a to juz dodaje sporo enegrii i mysli pozytywniejsze Tak sobie natomiast myslalam ostatnio coby was zapytac - bo jestem ciekawa na ile te mity o zachciankach są prawdziwe. Pytanie moje brzmi: Na co najbardziej macie ochote jeść a od czego was odrzuca - i jaka jest plec dziecka. Ciekawe czy to ma jakiś zwiazek? Ja po prostu oszalalam na punkcie rzodkiewek i winogron, a nie trawie mleka i pochodnych. Niestety nie wiem jaka mam plec dzidziola. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- bebe - gratki studniówki! ![]() a dla tych co sie dzis do gina wybierają - pozytywnych wizyt
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (temat mi o tyle bliski, że moja matka urodziła synka właśnie w 8 miesiącu ciąży i niestety historia zakończyła się w sposób najgorszy z możliwych) Cytat:
no to nic, tylko się modlić, by te upały zelżały ![]() Wychodzę z założenia, że to nie kwestia kuwety? (w sensie, że przy tej temperaturze zintensyfikował się kotu zapach siknięcia sprzed dwóch godzin, tudzież zapach samego żwirku?) nie mam pojęcia, co to może być (nam się zdarzyły 'tylko' wymioty przy upale) - może kot po prostu strajkuje, nie podoba mu się ta zmiana klimatu (tak jak nie spodobałaby mu się np. przeprowadzka) i tak to swoje niezadowolenie demonstruje? albo pije teraz za mało, ma zaparcia, kuweta zaczęła się kojarzyć nieprzyjemnie więc robi poza nią? |
||
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zachcianki... Hmm... Na początku ciąży miałam ochotę na majonez - jadłam go do każdej kanapki . Wtedy ktoś zażartował, że może w ciąży jestem... Puściłam to mimo uszu ale tydzień później zrobiłam test i pojawiły się magiczne 2 kreseczki ). Do dnia dzisiejszego wędlin nie jem - tylko sery i nowalijki na chlebku. Do mięsa się powoli przekonuję, od dziadków dostajemy wieprzowinę, jednak i tak najbardziej lubię drób i wołowinkę Jedynie do zachcianek można zaliczyć słodkie - lody, kinder bueno i jogurty - tego poza jogurtami nie jadłam przed ciążą. Zatem wychodzi na to, że jednak jakieś zachcianki są A będę miała dziewczynkę.
|
|
|
|
|
#1634 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na początku ciąży to jadłam wszystko ze śmietaną albo cukrem... kopytka z mięsem...i cukrem. Pierogi z dużą ilością śmietany! I słodycze jem. Teraz szczególnie Do nabiału też mnie ciągnie i muszę powiedzieć , że ząbki mam o wiele bielsze, bo ja michę płatków albo ser biały to codziennie wsuwam. Podsumowując żrem słodkie jak na dziewczynkę a mam chłopaka |
|||||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę że zachcianki ciążowe mają związek z płcią
Jak chodziłam z Dorotką to w ogóle nie miałam ochoty na słodycze-za to zajadałam się mięsem i pomarańczami. A teraz to już w ogóle dziwnie-bo na nic nie mam wybitnego smaka, wszystkiego jem po równo. Do pomarańczy już mnie tak nie ciągnie, a znów mam mieć córkę
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudziłam się cała zlana potem ![]() Dziś musimy z TŻ przejść do Jysk zobaczyć te meble i do apteki, bo mi zostały 4 tabletki luteiny A jeszcze trzeba zakupy na długi weekend zrobić....
|
|
|
|
#1637 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie i miłego wypoczynku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a płeć poznasz?Cytat:
u mnie jest w sam raz, słonko świeci, jest ciepło, ale jest też taki delikatny wiaterek dla ochłody!![]() Cytat:
więc wątpię, żeby to pasowało do jakiejś teorii..a i wszyscy mi mówią, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę
|
||||||
|
|
|
#1638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na kiedy masz termin?![]() Cytat:
![]() Aż sobie dziś kupię tymbarka jabłko-mięta ![]() Cytat:
A na kwaśne w ogóle nie mam ochoty |
||||
|
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w I trymestrze miałam po prostu wiekszy apetyt |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ze mną źle się czuła, mdłości, wymioty... przy moim bracie w ogóle tego nie miała. A ja w obu ciążach właśnie źle się czułam na początku-i mam jedną córę a druga w drodze![]() Ale mam też koleżanki, które mają córki i mdłości nie miały. Gotowała któraś z Was zupę z soczewicy? Macie jakiś sprawdzony przepis? |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mdłości jako takich nie miałam... |
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Bo jadłam normalnie. Tylko w sklepach na działach z przyprawami mi capiało |
||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale się śmiał, więc mu to wybaczyłam. W ogóle każdy kto mnie widzi twierdzi, że będzie chłopak... Denerwuje mnie to czasem . 8 maja mam wizytę i zobaczymy czy moja córeczka będzie nadal córeczką, bo przez to gadanie ludzi zwątpiłam |
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi przez pewien okres tak wszystko intensywnie pachniało, że nie mogłam nawet jeść, bo aż mnie odrzucało... |
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się śmiać chce przed świętami jak ludzie łapią dosłownie wszystko A później półki w sklepach pusteCytat:
![]() To ja w sumie mało objawowo przeszłam 1 trymestr
|
||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niby jak chłopak to całe piękniejemy i promieniejemy a baba to wiadomo samo zło, jeszcze urodę zabierze |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie pamietam na co mialam ochote z moim pierworodnym ale pamietam ze nie moglam na mleko patrzec, a poprzednio własnie nabial (danio glównie) i slodycze i byla dziewczynka, a teraz chce ostre i owoce, warzywa, slodkie oczywiscie, a nabial srednio - wiec by wychohdzilo na chlopca...a wolalabym dziewczynke |
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę ją zapytać czy już im puste półki zostały![]() I będziesz mieć chłopaka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

. Nie lubię jak pada deszcz i jest szaro, zimno... Chyba, że taki ciepły wiosenny deszczyk w słoneczku z tęczą 

Jakoś wczoraj nie miałam weny do pisania wieczorem i wcześniej się położyłam-i zasnęłam przed tv
A potem tak zaczęło lać że mnie obudziło i długo nie mogłam zasnąć
U Was gorąco, a ja chyba zaraz włączę ogrzewanie bo tak zimno 
Ale gdyby nie to to chyba by je przekręcili żeby mogła urodzić sn...
gtauluje 100dniówki!!!i trzymam kciuki za dobre wyniki!

za wyniki i gratki studniówki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Do nabiału też mnie ciągnie i muszę powiedzieć , że ząbki mam o wiele bielsze, bo ja michę płatków albo ser biały to codziennie wsuwam.
A jeszcze trzeba zakupy na długi weekend zrobić....
. 8 maja mam wizytę i zobaczymy czy moja córeczka będzie nadal córeczką, bo przez to gadanie ludzi zwątpiłam