![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podkradanie awatarów - DOŚĆ TEGO!!!!
<śmiech na sali> ciekawe co jeszcze wymyślicie
![]() zadna nie ma tu praw do avatarow chyba ze sama je sobie zrobila, a rzucanie sie kto byl pierwszy a kto ostatni uwazam za dziecinade... takich obrazkow jest 10000000000 i niemozliwym jest nie trafic na takie same przy tak wielkiej ilosci osob na forum!! czyzby duma wziela gore nad rozumem...?! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie uzylabym takiego sformulowania. Jezeli ktos sie loguje na forow nie sprawdza wszytkich avatarow.. a tak pozatym ona nie zobaczyla tego avatara u myszy i nie zrobila sobie takiego samego ![]()
![]() |
![]() |
#123 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() PS A jesli chcecie juz na prawde miec niby ten "swoj" avatar to dodajcie do niego swoj nick i po sprawie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
No cóz Marcelino, ja własnie kojarze Cie po tym, ze nie masz awatara. Jak widzę kogoś bez awka to podswiadomie myslę o Tobie.
![]() I tak jak Ciebie rozpoznaje po braku awka tak innych po awatarze. Oczywiście patrze na nick. Jednak pierwsze wrazenie po zobaczeniu czyjejś wypowiedzi mamy od razu po tym jak spojrzymy na awatar. Lub na miejsce gdzie on się zwykle znajduje. Osoby które mają awatary i jakos tam sie z nimi identyfikują nie uważają tego o czym tu mówimy za niepoważne. Nawet jeśli dla Ciebie ten problem jest niepowazny to co? Mamy się tu tylko powaznymi zajmować? I kto bedzie oceniał powage problemów?
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi sie nie podoba ten post wyzej, ale nie wiem czemu. ton? wykrzykniki? robienie z innych żalosnych bab? no coz, mysle, ze Mysza wielokrotnie pisala do stokrotki, uswiadamiajac jej problem i proszac o zmiane
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||||
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wiedźma
|
Najzabawniej by było, gdyby okazało się, że zdjęcie wyciekło do sieci bez zgody autora i bez uszanowania praw autorskich i wszystkie powyższe Panie zawłaszczyły go bezprawnie
![]() Wcale nie twierdzę, że tak jest. To tylko hipotetyczne rozwiązanie jak pointa z dowcipu: Przyszedł gajowy i wygonił nas wszystkich. ![]() Z resztą nie wiem, czy jest się o co bić, Ten awatar jest w sumie ładny, ale też dość nijaki i prawie każdy mógłby go sobie ustawić. A w przypadku podkradnięcia awatarka unikalnego, jak Luby, Amistad, czy Untouchable - sądzę, że admin poproszony zainterweniowałby w tej kwestii.
![]() |
#128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja musze stwierdzic, ze Twoje wypowiedzi sa bardzo niemile.... to jaki ktos wybiera Avek to jest jego prywatna sprawa. Jezeli avek jest ze stronki z innymi avkami to nie Tobie, ani mi decydowac, kto ma go zostawic a kto nie... Stokrotka nie musi byc oszustka tylko dlategop, ze ma taki sam avatar- to juz jest bezpodstawne oskarzenie, a dzieki swojej opinii dziewcyzniemozesz narobic problemow nma targowisku, czasami wartop liczyc sie ze slowami... co do rozponawania przez Avatar- Avek, nie jest jedytna charakterystyczna rzecza w profilu, zalicza sie do niej, nick, podpis a takze styl pisania... ja osobiście rozpoznam zawsze styl Aeterny nawet gdyby zmienila nick, avek podpis, bo jest wyjatkowy ( ja np. moge kojarzyc Stokrotke a nie mysze i chciec zeby Mysza zmienila Avatar- a czemu nie ![]() Mysza.... nazwa watku jest nieadekwatna do tego o co CI chodzi bo nikt Ci avatara nie ukradl, przede wszystkim dlatego ze nie jest Twoja wlasnoscia!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Uwazam, ze jesli jakis avatar juz funkcjonuje na Wizazu, nie nalezy go zapisywac jako swojego avka, i juz. Nawet jezeli bardzo sie podoba. Na poczatku sprawa powinna byc omowiona na privie (oczywiscie w tym wypadku, kiedy ktorejs ze stron przeszkadza posiadanie avatara na spółę). Jesli to nie poskutkuje, nalezy "ustapic glupszemu"
![]() Jezeli ktos podwedzilby mi MOJE, PRYWATNE ZDJECIE, bylabym mocno wkurzona... ![]() Avatar to nasz identyfikator, obrazek, ktory lacznie z Nickname tworzy internetow postac i dobrze by bylo, aby kazda osoba byla niepowtarzalna i stanowila nie jakas kopie, tylko oryginalna jednostke na forum. Przeciez niewiele forumowiczek (albo zadna) nie zna nas na zywo i sytuacje, kiedy jakas Wizazanka rozmawialaby z druga, myslac, ze to ja, uwazam za naprawde nieprzyjemna :/ ...Kojarzycie film "Zlodziej zycia" ![]()
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Skoro dostępny w necie to dla każdego
![]() ![]() ![]() Jak chcesz być oryginalna to zmień swój av i na innach forach (jak tak bardzo chcesz mieć ten sam) też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Malkol,Agabil-zgadzam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Awia masz racje nie mnie decydowac o tym ale wy tez nie macie prawa osadzac innych, ja tu widze przegaduchy ze az zal patrzec... sprawa powinna byc rozwiaza miedzy tymi osobami ktorych to dotyczy(a ze jedna nie radzi sobie z tym ze druga ma taki sam avatar to trzeba bylo rozdmuchac wojne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Milka69 co sie czepiasz Awii
![]() ![]() zreszta walne CI komplementa ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
To się porobiło
![]() Też uważam, że nie można tu mówić o kradzieży. TO PRZYPADEK że Stokrotka ustawila taki avatar jak Mysza. Nie zrobiła tego po to, żeby komuś dokuczyć ![]() Oskarżenia o podszywanie się sa jeszcze bardziej absurdalne. Gdyby Stokrotka chciała żerować na czyjejś popularności, wybrałaby raczej avatarek osoby która ma na koncie kilka tysiecy postów i wszedzie jej pełno ![]() ![]() Ja nie kojarzę zadnej z dziewczyn, widocznie jakos się z nimi mijam na forum. Wydaje mi się, że jeśli spór może rozwiązać jedynie zmiana avatarka, to powinna to zrobić osoba której cała ta sprawa przeszkadza. Jednocześnie rozumiem obawy osob, ktorych avatarki są w jakis sposob wyjątkowe. Gdyby nagle pojawil się ktoś z avatarkiem Fresy, Bess czy Aeterny - można by to skojarzyć z kradzieżą lub jakimś "podszywaniem się". Jednak avatar o który tutaj toczy się spór jest po prostu popularny i bardzo łatwo dostępny w internecie. Nie ma tu mowy o świadomej, celowej kradzieży...
![]() |
#135 | ||||||||
Zakorzenienie
|
W samo sedno Lubo.
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kiedyś przerobiłam dla swoich potrzeb pewien obrazek i ku mojejmu zdumieniu znalazłam taki przezemnie przerobiony,tylko z usuniętym nickiem.To się nazywa mieć tupet. Cytat:
Cytat:
Nie podbieramy obrazków osobom,które właśnie z nimi są kojarzone.Proste! Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem Twój punkt widzenia Marcelino-po prostu nie masz ava ,z którym byłabyś kojarzona i z którym Ty sama mogłabyś się utożsamiać.Więc ani Cię to ziębi ,ani grzeje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmmmm skąd wiesz, że stokrotka zgapiła av od myszy? jesteś 100% pewna? a no właśnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj wywod mial na celu tylko przyblizenie, ze jakby ktos chcial, to posiadajac taki sam nick/avatar jak wizazanka z dlugim stazem moglby na targowisku namieszac. mnie ta sytuacja generalnie drazni strasznie, prawie tak, jak Mysze. skoro Mysza tyle razy prosila stokrotke by zmienila avatar, to kurcze - moglaby zmienic przeciez. wiekszosc nas by tak zrobila. a nie takie stawianie na swoim. bo tak chce. moze dlatego wlasnie moje wypowiedzi do stokrotki sa takie - Malkol - niemiłe ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fresa ,jest tylko jedna choć ma kilka avatarów i z każdym jest pewnie kojarzona ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
malkol13 hehe ale ja sie nie czepiam ja tylko rzucilam riposte do tego co napisala Awia. Co do mojego awatarka hehe mam nadzieje ze mnie o plagiat nie posadzisz bo tego mogla bym nie przezyc :P aa no i dziekuje za komplementa ... pozdrawiam
![]() ![]()
Edytowane przez milka69 Czas edycji: 2007-01-04 o 17:36 Powód: bo mi literki zjada :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny...wszystkie mmamy racje, ale co z tego - nikogo nie zmusimy do zmiany avatara... bo nie mozemy
![]() a Co do Myszy i Stokrotki... Mysza napewno powinna przeprosic Stokrotke, bo ona tego avatara NIE UKRADLA< gdyz nie byl wlasnoscia Myszy, od tego powinnysmy zaczac, a to ktora z nich zmieni i czy w ogole ktoras zmieni to jest juz inna bajka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co upierać się przy swoim nie będącym całkowicie pewnym ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
prawdę mówiąc nie rozumiem o co jest ta cała dyskusja
jak można uważać za swoją własność znaleziony obrazek (wykonany przez kogoś innego) ? jeżeli tez avatar czy cokolwiek innego jest rzeczywiście stworzony przez siebie to jasne, że ma się pełne prawo do zrobienia komuś awantury – chociaż też nie zawsze bo wycinanie i ozdabianie takiego identyfikatora ze zdjęcia pochodzącego np z takich stron jak deviantart.com (kiedy jego właściciel nie wyraża zgody na przeróbki) też nie jest fair. a co do avatara znalezionego gdzieś w internecie - twórca udostępnia go użytkownikom z całego świata i nikomu nie nadaje praw własności dlatego nie rozumiem jak można twierdzić, że cos jest moje i zabraniać używania tego przez innych jeżeli tylko to "pożyczyłam" . usuwanie użytkownikom avatarow, bo ktoś juz taki ma (w wypadku kiedy ten avatar jest ogólnodostępny ) jak dla mnie jest irracjonalne bo ta osoba ma do niego takie samo prawo jak "pierwszy" właściciel niektórzy mówią, że nawet oznaczanie znalezionego avatara nickiem nic nie daje - ale pamiętajcie ze mazanie po obrazku wykonanym przez kogoś innego tez może wzbudzać kontrowersje - nawet jeszcze większe rozumiem zachowanie Stokrotki, której (jak sadzę) największym celem życiowym nie jest podszywanie się pod innych ale po prostu chęć posiadania avatara jaki się jej spodobał (i był ogólnodostępny) - dlaczego ma ustępować skoro ma do niego takie same prawo jak wszyscy a co do rozpoznawania osób bo avatarze - czy naprawdę tak trudno jest przeczytać nick? (który nie może się pojawić 2 razy na tym samym forum wbrew temu jak ktoś sugerował) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
untouchable:
data rejestracji Myszy:11.2005 data rejestracji stokrotki:07.2006 Mysza ma ten avatar conajmniej od roku. ze tak powiem - najpierw byla Mysza. nie obchodzi mnie, co strokrotka ma na innych forach na wizazu byla II ktora ma ten avatar. i tyle wiedzy mi wystarczy. edit - chocolat - tego samego nicka ni mozna miec. ale moze byc np awia* albo awi@. i co? niby ja, a jednak nie ja. i o tym pisalam wlasnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to,że jeśli jedna osoba jest kojarzona z danym avem,to osoba która z nim kojarzona nie jest i wstawiła go później -potocznie mówi sie,że podebrała/podprowadziła/podwędziła. ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ani o plagiat ani o kradziez nie oskarze... moze poprostu doroslam do tego zeby w avku miec tylko siebie, w koncu avek to czesc mnie ![]() chociaz lezka sie zakreci w oczku jak przypomne sobie treserke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fresa... a ja bede sie upierala, ze z avatarem, ktorym sie posluguja dziewczyny kojazy mi sie tylko STOKROTKA*** i co teraz?? czemu Mysza ma go sobie zostawic, jezeli ja z tym avatarem jej nie kojaze- to tez bedzie nie sprawiedliwe!!!!! dajcie im samym zadecydowac- jak ktorejs zacznie to mocniej przeszkadzac to sama zmieni- tylko wtedy lepiej na rybke z akwarium, czy na swoje foto- nikt wtedy nei ebdzie mial takiego samego av |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
No widzisz Malkol-sęk w tym,że są osoby,które właśnie tego nie rozumieją.
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
malkol13 hehe pozwol ze bede twoja łezką w oku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam, że swój pierwszy avatar wzięłam z jakiejś stronki i miałam go z kilka miesięcy zanim wpadłam w jakimś wątku na post ze zbanowaną użytkowniczką o takim samym avatarze. Widocznie w domyśle chciałam się pod nią podszyć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.