|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
ja wlasnie bede robic frytki bo tesciowa grochowke dzi zrobila poza tym brat rano przywiozl mi nowa dostawe lodow noi na galkach z nniunia tez bylysmy tera zpo malutku zaczynam sie rozgladac za plytkami wanna meblami iiii takimi taaam bo na jesien zaczniemy kupowac a przez zime robic ehhhhhh juz nie moge sie doczekac
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- aaaa jeszcze jeden plus zimowy polog wiadomo na upalach nie byloby fajnie latac w podpaskach a tak na lato dzieci oddchowane figury przywrocone same plusy
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zadomowienie
|
Może z tortellini...?
Cytat:
na spacer w maju wyjść, zadać szyku z wózeczkiem :P w lecie na trawce na kocyku się pobawić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
isia takkk mi przyszlo do glowy zwlaszcza z pologiem bo siostra rodzila w maju upaly byly na porodowce nie do wytrzymania a poniej strasznie zle sie goila nawet zakazenie zlapala boo caly czas w tych cholernych podpaskach maly w wozku upocony ehhhhhh coraz wiecej plusow znajduje chociaz zawsze 2 chialam na wiosne
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Nie pisałam, ale w piątek wylądowałam w szpitalu miałam jakieś jednorazowe plamienie. Dziś mnie wypuścili, w aptece wydałam 150 złoty i mam przystopować, zmienić tryb życia.
Dziewczyny uczulam was nie przemęczajcie się, bo bóle brzucha w ciąży jak się dowiedziałam nie są dobre a jak boli brzuch to nospę brać. Wg USG to 5 tydzień ciąży a wg OM 7, więc na USG tylko pęcherzyk za tydzień mam iść na kontrolne USG. Gratuluję udanych wizyt, ja pójdę za tydzień to mam nadzieję, że już zobaczę zarodek. Beta na razie przyrasta super. |
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki nadrobie was w domu z dnia dzisiajeszego, bo dzisiaj wyplaty robimy i troche zabiegany dzien.
Ale musze sie pochwalic jest mega szczesliwa Bylam w klinice, poniewaz ze wzgledu na moje 4 poronienia, zaczeli mnie diagnozowac, no i dzisiaj mialam kolejne spotkanie (nie wiedzieli ze jestem w ciazy), no i mowie kobiecie co i jak ze zaszlam w ciaze. A ona czy chce zobaczyc serduszko??????????? Jejku az mnie zatkalo, nie bylam przygotowana na dzisiejsze usg i ten momencik , jak szukala dzidzi bym straszny, ale w koncu ujrzala, moje kochane serduszko. Robila przez brzuch na dodatek pusty pecherz a wiec malo widac bylo, ale serduszko bilo. ![]() ![]() W czwartek mam normalne usg, ale nawet nie wiecie jaka ulga zobaczyc serduszko ze bije, ja tak strasznie tego momentu sie balam, i jestem super szczesliwa. Ostatnia dzidzie poronilam wlasnie w 9 tygodniu, ale przestala sie rozwijac juz w 5 tygodniu, A teraz wszystko dobrze ufffffffff.
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika to samo sobie wczoraj myślałam, że na lato już będziemy super ekstra zagojone i szczęśliwe
I może już figura wróci do normy Aniamotylek super, że wszystko z maluszkiem dobrze! |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły odpisywać ![]() Te upały mnie wykańczają, a co mają mówić mamusie w ostatnich miesiącach w takie upały ![]() Dziś oficjalnie zmieniam miejsce zamieszkania!!! Przeprowadzam się do TŻ Ależ jestem szczęśliwa ![]() Trochę rzeczy już popakowałam i przyszłam trochę odpocząć. Jutro TŻ ma urodziny, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze i zrobimy jakiegoś grilla ![]() Tylko, żeby znowu nie było takiego upału ![]() Poza tym zaczyna mnie męczyć jakiś katar, jakby mi było mało Aniamotylek cieszę się, że z Maluszkiem wszystko ok Ninagg współczuje Wiem co przeżywałaś.Dobrze, że plamienia ustąpiły. Oszczędzaj sie Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-04-30 o 16:24 |
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
madzius gratuluje przep;rowadzi gratuluje wizyt
nina bedzie dobrze ja wlasnie robie obiadek zraziki z sosem pieczarkowym do tego ryż co do zdrowego odzywiania to ja staram sie jesc duzo owocow bo niestety frytki pochlanialabym tonami i to z mcdonalda i lody z maca tez mmmtroche zmienily mi sie upodobania wiec niektore rzeczy odrzucilam z kuchni (parówki, pomidory z puszki, oliwki ), bo nie moge na nie patrzec pije duzo soku porzeczkowego -znajoma pielegniarka poradzila mi ze podobno wyplukuje toksyny i ona pila całą ciaze bo lekarz jej kazal ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz owoców jest coraz więcej i coraz większy wybór A ten sok porzeczkowy to kupowany czy własnej roboty pijesz? |
|
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a tortu nie moge bo mąka) na to swieczki z prezentem najgorzej bo on mi nigdy nie chce mwoic co chce a u mnie z wymyslaniem kiepsko ja wole jak mi mowia wszyscy kto co chce---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
bo inne nektary z porzeczek to mają tej porzeczki tyle co kot napłakal , mieszja z aronia, winogronami i jablkamiswoj bym chcaila robic ale narazie to porzeczek nie ma
|
||
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I my tak robimy. Nie ma później problemów z wymyślaniem ![]() Z moim tatą tak jest, że jak się go pytam czego potrzebuje to nigdy nie powie ![]() Muszę zawsze od mamy wyciągać takie informacje ![]() Cytat:
![]() Muszę zobaczyć czy w innych sklepach są. Moja teściowa ma jeszcze z tamtego roku robiony sok z porzeczek, ale jakoś mi nie smakuje, nie wiem czemu
|
||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tz zawsze odpowiada ze on juz ma perzent czyli mnie a ostatnio doszedfl maluszek .ok świetnie ale ja wolalabym konkrety.moja mama tez nigdy nei mowi co chce zawsze mowi ze nic a potem bywa ze jest niezadowolona z prezentow.ja zawsze mowie co chce
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja też lubię jak ktoś powie mi konkretnie potrzebuję tego i tego i z głowy ![]() Nie ma wtedy problemu właśnie z nietrafionym prezentem ![]() Dobra zbieram się pakować dalej, bo jak usiadłam tak wstać nie mogę |
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyneczki jestem!
Dobrze, że dużo nie pisałyście bo byłoby dużo do nadrobienia, a tak widać ,że w domu nikt nie siedzi. Taaaka super pogoda. Ja na weekendzie byłam na wsi. Zaczął się sezon budowlany więc my powoli przygotowujemy się do drugiego etapu budowy wymarzonego domku. Ninagg dobrze, że kryzys zażegnany. Odpoczywaj nie przeforsowuj się. Weroniczka urocza córeczka. Aniamotylek wspaniała niespodzianka. Trzymam kciuki za maluszka DeKajka fajnie, że z mieszkaniem i przeprowadzką się uporałaś. Teraz wypoczywaj w nowym mieszkanku. Odnośnie naszego porodu pod koniec roku też na początku myślałam, że to źle bo zimą z takim maleństwem nie da się wyjść ale jak widać wszystko ma swoje dobre i złe strony. Pozdrawiam was. Odpoczywajcie w ten piękny majowy weekend
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Heej!
Ktoś mnie jeszcze pamięta? ![]() Nie odzywałam się z tego samego powodu, co większość z Was - piękna pogoda i całe dnie na słoneczku. ![]() Niestety jutro wracam do domu = bloku. Nie wiem jak ja wytrzymam w tym dusznym, zatłoczonym mieście, gdzie nawet na balkon się nie da wyjść, bo śmierdzi spalinami. Ogólnie czuję się OK. Przez kilka dni pobolewał mnie brzuszek, ale poleżałam i przeszło. Nie mogę dczekać się piątku - USG genetyczne. ![]() Na prawdę nie pamiętam o czym pisałyście, bo miałam do nadrobienia prawie 20 stron ![]() Trzymajcie się Mamusie.
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
chciałam się przywitać wieczornie, ale jeszcze jest całkiem jasno fantastycznie, dni są już takie długie, nawet z rana spać mi się nie chce i wstaję przed 7 razem z moim Tż, który pracuje w ten weekend, niestety, tylko 3 maja będzie miał wolny, no i niedzielę, ech może 3-go pojedziemy gdzieś tylko we dwoje albo będziemy wylegiwać się w domku się zobaczy jakie będą nastrojejutro jadę do mamy, może na jakiś spacer pójdziemy czy coś chociaż tak mnie te upały męczą, że długo nie wytrzymuję na dworze w weekend byliśmy na weselu i było super nawet trochę "potańczyłam" tzn. przestępowałam z nogi na nogę i ruszałam rękami
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku a mnie wzieło na leżak, chce sobie kupic taki fajny leżak
Na działeczce sie rozwalic, poleżec Chyba sobie taki kupie |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
tak piszecie, że chudniecie, zazdroszczę
jestem w 10 tygodniu, a już mam 3 kg na plusie
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
dobrywieczor
ja calymi dniami jestem na polku jest cudownie momentami az za goroco, ale dobrze jest )czy Was tez bola zeby?? jejku, normalnie mam dosc... wszystkie zeby mialam zdrowe a tu nagle zaczyna mnie bolec;/
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius- super, że się przeprowadzasz do TŻ
Wszystkie lenimy się w te ciepłe, słoneczne dni..brakowało tego ciepełka Dzisiaj miałam dobre samopoczucie ! Przed chwilką zjadłam kolację-bułeczkę z serem i do tego kakao ! Mniam mniam... Słodkich snów Kochane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wam tez tak duszno, ja wytrzymac nie moge caly dzien bylo ok a teraz duszno , bylam na dworze ale nic nie pomoglo
grrrrrrrrrrr |
|
|
|
#682 |
|
Przyczajenie
|
Z miłą chęcią dołączę do forum gdyż takiego szukałam
Termin mam na 21.11.2012 r. Jestem w ok. 11 tyg i powoli mija mi ten cały koszmar. Miałam chyba wszystko : mdłości cały dzień, wyczulony niesamowicie węch, okropnie bolące piersi, ciągłe zmęczenie, bóle głowy. Teraz zostało tylko zmęczenie i bóle głowy także mogę powiedzieć że czuję się cudownie Niunia zdrowa tylko te moje dziecko jest jakieś nadpobudliwe tydzień temu na usg to myślałam że wyskoczy z tego monitora Wasze też tak bardzo skakały w brzuchu podczas badania?
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) moje nie skakalo ale ja bylam w 7tyg ostatnio teraz ide we wtorek juz nei moge sie doczekac ))gratuluje!
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
pregnantwoman - Witaj
Moje małe wrecz odwrotnie Na USG było bardzo spokojne .. myślę jakby tu je pobudzić przy następnym podglądaniu .. ![]() Co do terminu jesiennego to ja sie ciesze. moja siostra rodzila w sierpniu i napatrzyłam sie jak biedna meczyla sie w upały ... A tak wogole to humoru nie mam ..Nawet sobie dzisiaj popłakałam Jakos tu na nowym mieszkaniu pusto .. tylko ja i TŻ.. jeszcze wczoraj była siostra szwagier i mój chrześniak . A teraz mieszkają 50 km od nas .. Dziwnie mi jakos .. tak obco .. tęsknię już.. Co prawda jutro sie z nimi zobacze nad jeziorkiem ale to nie zmienia faktu że mi smutno ..ehhh ..
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-04-30 o 23:56 |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama z całą rodzinką przeprowadza sie za niedługo 300km drogi od nas... nawet nie umiem sobie wyobrazic jak bedzie mi smutno ![]() Cały czas mam wszystkich blisko, a potem?
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.. eh.. Zmianę też mam do dupy- od 11:00 do 20:00, więc cały dzień zmarnowany w pracy.
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze, zobaczysz, a nawet lepiej |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ale sie smutnoooo dzis na forum zrobilo
buziaki dla wszytskich glowa do gory za niedlugo malenstwa beda z nami tooo nie bedziemy same , ehhhhhhh to smao czulam jak sie do tz ptrzeprowadzalam ile sie owylam a niecale 4 km dalej teraz mam znow wizje przeprowadzki wiec straaasznie sie ciesze my dzis same braklo dla nas miejsca w samochodzie tz pojechal do swojej babci pod las porobic porzadki a znim 2 szzwagierki szwagier maz szwagierki dziecko i tesc wiec giiiittttt beda miec ognisko a my jak zawsze same do du..... juz nie moge sie doczekac wiosnyyyy |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Mam juz dosyc tych upałów ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

to ja się cieszę. Może troszkę trudniej będzie ze spacerkami po śniegu, ale nie powiedziane, że śnieg będzie.. W tym roku było go jak na lekarstwo
Poza tym na wiosnę będziemy miały duże bobaski, będziemy siedziały całymi dniami w parku, a nie z dzidziusiem przy cycku, który tylko je i śpi. No i na wakacje można będzie wyskoczyć na klika dni nad jeziorko

I może już figura wróci do normy

Wiem co przeżywałaś.Dobrze, że plamienia ustąpiły. Oszczędzaj sie 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012