Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 21:19   #2581
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

JEŚLI CHODZI O ULEWANIE
dostałam maila z subskrypcji Hippa, oto jego fragment

Ulewanie pokarmu to częsta dolegliwość - zdarza się aż u 70 procent niemowląt. Co jest przyczyną tej dolegliwości? Oto trzy powody:
  • żołądek dziecka jest dość mały, zaś niemowlę potrafi wypić naraz sporo mleka. Malec potrzebuje dziennie 100-110 kalorii na każdy kilogram masy ciała. Zazwyczaj jednak maleństwo spożywa więcej mleka, niż jest mu to potrzebne. Kiedy brzuszek nie jest w stanie już nic przyjąć, pokarm cofa się do buzi dziecka;
  • układ pokarmowy maluszka nie potrafi jeszcze tak szybko trawić, dlatego mleko dłużej pozostaje w żołądku. Kiedy np. zmienisz pozycję dziecka, niestrawione mleko łatwo może się cofnąć;
  • wiele maluszków pije łapczywie, połykając przy tym powietrze (które później musi się w jakiś sposób wydostać). Bezpośrednio po karmieniu bańka połkniętego powietrza wędruje przełykiem w górę i unosi ze sobą część wypitego mleka.
Pamiętaj!

Gdy mleko cofa się w dużych ilościach, a dziecko dodatkowo słabo przybiera lub wręcz traci na wadze, powinnaś zgłosić się z nim do lekarza pediatry.

MAMY PYTAJĄ: W jaki sposób zmniejszyć częstotliwość ulewania?
HiPP ODPOWIADA: Niezależnie od tego, czy podajesz pierś czy butelkę, staraj się karmić dziecko uważnie i bez pośpiechu. Podczas jedzenia niemowlę zawsze powinno być ułożone wygodnie, najlepiej w pozycji półsiedzącej. W trakcie posiłku rób małe przerwy i czekaj, aż maluchowi się odbije - doskonałym momentem na to jest np. zmiana piersi podczas karmienia. A jeśli tuż po zakończeniu posiłku dziecku się nie odbije, ułóż je na brzuszku, potem na plecach, a następnie chwilę ponoś. Delikatnie poklep plecki. Jeżeli to nie poskutkuje, połóż malca na boku (aby nie zakrztusił się ulanym pokarmem). Nigdy nie zostawiaj go w łóżeczku samego, dopóki mu się nie odbije.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-04-29 o 21:21
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 21:24   #2582
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U nas dobry jest rozmiar 50,ale niestety mam tylko kilka sztuk,a te newborn to 56 jest,wiec sa za duze,ale musi w nich byc,bo bez sensu teraz kupowac mniejsze.Mysle,ze szybko do nich dorosnie.
Nie pamietam jak dlugi sie Eryczek urodzil ale Jula miala 47 cm i do tej pory nosimy rozm. 50 (w srode minie 8 tygodni) Urosla od urodzenia 6 cm. Niektore sztuki 56 sa prawie dobre, jednak wiekszosc jeszcze przyduza...

Caly dzien bylismy u tesciowej - miala urodziny. Byla moja mama + jej tz i para przyjacil co zaszli niedawno w ciaze (Jula urodzila sie 7.3 a ta przyjaciolka 7.3 miala ostatni @ ) i bylo calkiem milo... Mala byla ciagle u mnie na rekach - obylo sie bez przekladania z rak do rak, czego sie balam ... prawie caly czas spala, budzila sie na karmienie, a przed 19 to nawet sie nie obudzila tylko ja nakarmilam na spiocha po 20 wrocilismy do domku, przed 21 wykapalam Niunke i teraz zasypia. Maz juz spi a ja nadrabiam zaleglosci wszamalam wlasnie malinek i popilam cola zaraz musze przygotowac sobie butelki i mieszanki na noc i moge isc spac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 21:40   #2583
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
zaraz musze przygotowac sobie butelki i mieszanki na noc i moge isc spac
Jedyny minus karmienia mm

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-29, 21:46   #2584
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jedyny minus karmienia mm
nie jedyny mam na mysli to ze mleko matki jednak jest najlepsze dla malucha, no ale nie dane nam bylo ...

a u mnie to nie taki minus z tymi butelkami bo mam w dwie butelki zawsze wlana wode dla malej, jedna butelka stoi w podgrzewaczu dzieki czemu ciagle jest odpowiednia temp. Mieszkanke mleczna mam poporcjowana w takim pojemniku wiec w nocy jak sie budze to tylko mieszam mleko z woda i podaje malej no i tak samo rano bo podgrzewacz mam na oparciu sofy (szerokie jest) wiec nie musze nawet wstawac
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-29, 21:55   #2585
karolca
Zakorzenienie

tak samo minusem karmienia piersią jest to, że czasem "trzeba mleczarnię wywalilć przy ludziach" (takie moje luźne spostrzeżenie po weekendzie).
Fakt, wygodne jest to, że zawsze mam gotowy i ciepły pokarm dla dziecka, ale karmienie w samochodzie w upał nie nalezy do przyjemności. Jeszcze pół biedy jak mozna ucieć autem w cień i tam posiedzieć lub ustronny parking. Dziś na przykład musiałam karmić Ewelinkę w tłumie spacerowiczów (była wystawa zabytków). Nie świeciłam gołymi piersiami, schowałam się dyskretnie pod pieluszką, skorzystałam z okazji i ochłodziłam nieco córeczkę... ludzie przechodzili, gapili się (nie tylko na samochód)... wyzbyłam się wstydu jak nic

No i Ewelinka dostała pierwszą w zyciu nagrodę
Jako najmłodszy uczestnik rajdu dostała paczkę pieluch co prawda trójeczki, ale za miesiąc-dwa będą ok.
Teraz na siłe zuzywam Huggiesy 1. Dużo mi ich nie zostało, ale są już ciutek przymałe, Pampersy 2 są ok choć nieco większe (ale nie tak ciasne jak 1).
Podobnie w foteliku pasy ustawiliśmy już na drugie zapięcie

A z malutką weszłam dziś na wagę, to wyszło, że wazy około 4,7 kg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-30, 07:11   #2586
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ale tu dzisiaj cisza my zostaliśmy sami na polu bitwy bo tż pojechał do pracy ale chyba damy radę się ogarnąć

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:12   #2587
karolca
Zakorzenienie

a co tu taka cisza?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 07:22   #2588
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a co tu taka cisza?
Może odsypiane są nocki albo wszystkie wyjechały na długie weekendy

Stary 2012-04-30, 07:53   #2589
gosica502
Wtajemniczenie

Hej Hej

My po chrzcinach Gabi naszej Bardzo było sympatycznie, malutka przespała całą mszę w kościele na rękach męża i robiła słodkie uśmiechy przez sen haha Przyjęcie też bardzo fajne, na razie nie mam fotek za bardzo bo muszę pozbierac z aparatów od znajomych i wtedy wkleję na maila.

Retyyy pogoda jest normalnie cudowna ostatnio Gabi cały czas na zewnątrz siedzi faktycznie A że ja mam za 2 tygodnie duży egzamin i właśnie powoli zaczynam się na niego uczyc to ją zaraz biorę do wózka na ogród, sobie kocyk i się będziemy uczyc i opalać Przyjemne z pożytecznym
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:04   #2590
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Desia gratulacje

Stary 2012-04-30, 08:45   #2591
MoniaHan
Wtajemniczenie

faktycznie cicho

gosica super ze chrciny udane, milej nauki na kocyku

a u nas kupki w nocy zielonkawe i w jednej jedna nitka krwi a w drugiej 3
wlanie zadzwonilam do przychodni i czekam na telefon od lekarza.
no i ostatno Hania w ogole nie odbija ale tez i nie ulewa od dwoch dni.
alez sie martwie

o wlasnie doktor do mnie oddzwonil i jedziemy z Hania o 11 do lekarza.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-04-30 o 08:52
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:46   #2592
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Eryk dzis budzil sie co 2-3 godz,wiec super jak na niego

Cytat:
Nie pamietam jak dlugi sie Eryczek urodzil ale Jula miala 47 cm i do tej pory nosimy rozm. 50 (w srode minie 8 tygodni) Urosla od urodzenia 6 cm. Niektore sztuki 56 sa prawie dobre, jednak wiekszosc jeszcze przyduza...

Tu nie mierza,ale jak go mierzylam to ok 50-52 bedzie mial.

Cytat:
tak samo minusem karmienia piersią jest to, że czasem "trzeba mleczarnię wywalilć przy ludziach" (takie moje luźne spostrzeżenie po weekendzie).
Fakt, wygodne jest to, że zawsze mam gotowy i ciepły pokarm dla dziecka, ale karmienie w samochodzie w upał nie nalezy do przyjemności. Jeszcze pół biedy jak mozna ucieć autem w cień i tam posiedzieć lub ustronny parking. Dziś na przykład musiałam karmić Ewelinkę w tłumie spacerowiczów (była wystawa zabytków). Nie świeciłam gołymi piersiami, schowałam się dyskretnie pod pieluszką, skorzystałam z okazji i ochłodziłam nieco córeczkę... ludzie przechodzili, gapili się (nie tylko na samochód)... wyzbyłam się wstydu jak nic

Jako najmłodszy uczestnik rajdu dostała paczkę pieluch co prawda trójeczki, ale za miesiąc-dwa będą ok.
Teraz na siłe zuzywam Huggiesy 1. Dużo mi ich nie zostało, ale są już ciutek przymałe, Pampersy 2 są ok choć nieco większe (ale nie tak ciasne jak 1).

Ale juz Ewelinka duza,super ci rosnie!!

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej Hej

My po chrzcinach Gabi naszej Bardzo było sympatycznie, malutka przespała całą mszę w kościele na rękach męża i robiła słodkie uśmiechy przez sen haha Przyjęcie też bardzo fajne, na razie nie mam fotek za bardzo bo muszę pozbierac z aparatów od znajomych i wtedy wkleję na maila.

Retyyy pogoda jest normalnie cudowna ostatnio Gabi cały czas na zewnątrz siedzi faktycznie A że ja mam za 2 tygodnie duży egzamin i właśnie powoli zaczynam się na niego uczyc to ją zaraz biorę do wózka na ogród, sobie kocyk i się będziemy uczyc i opalać Przyjemne z pożytecznym

Swietnie,ze przyjecie udane.
Ja prawdopodobnie az do grudnia bede miec poganina.
Nie dalo rady teraz chrztu zrobic,bo nie mamy certyfikatu urodzenia.
Stary 2012-04-30, 09:10   #2593
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
faktycznie cicho

alez sie martwie

trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego i czekamy na wiesci !
Cytat:
Dzien dobry!

no to ponosi chwileczke te 50 moja spodenki i spioszki spokojnie jeszcze nosi ale niektore bluzeczki po prostu niewygodnie juz sie zakladaja, zwlaszcza rekawy
certyfikatu? Myslisz Waszych aktow urodzenia czy od Eryczka?

Karolca, ja sie balam takich sytuacji poniekad ze bede gdzies, dziecko nagle zacznie plakac i trzeba bedzie cyca wyjac... a ja bardzo sie krepuje, nawet w szpitalu jak przystawialam mala to wypraszalam tesciowa jak byla... mogl byc tylko maz i polozna.
Wiec poniekad teraz nawet ciesze sie ze jestesmy na mm, ale z innej strony zaluje ze moje dziecko nie dostalo ode mnie tego co najcenniejsze...
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-30, 09:11   #2594
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!

Gosia ale certyyfikat otrzymuje sie bardz szybko, dzwonisz do urzedu, umawiasz sie na wizyte i w ten sam dzen masz certyfikat.
a dlatego sie nie wyrobiliscie bo przenosilas?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:35   #2595
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Nikki mam nadzieję, że brzuszek już nie boli?

A wczoraj Kajuni odpadł kikut!!!!

Teraz już nie Ale wiem dlaczego tak wczoraj bolał musiała jeszcze obkurczać mi się macica bo w ciągu dnia 2 wielkie skrzepy krwi ze mnie wyleciały.

Gratulacje z okazji odpadnięcia kikuta

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Lena GRATULUJĘ kikuta!! Nam kikut już wisi kilka dni na jednym włosku ale boimy się go dotykać.

Dziewczyny wczoraj Andrea przekręciła sama główkę z lewej strony na prawą, bo mnie usłyszała a przed chwilą sama przekręciła się z plecków na boczek .
zdolniacha z niej

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tak gorąco dziś było, że prawie umarłam jeszcze w nic praktycznie się nie mieszczę (spodenki czy spódnice dochodzą tylko pod pośladki) porażka... Mała dostała mi mega potówek na czole od durnej czapki!!! Ale musiałam założyć, bo strasznie wiało, a my ją kilka razy wkładaliśmy i wyciągaliśmy z samochodu, więc bałam się o uszy trochę, ale jak teraz patrzę na to czoło to masakra. Już nagotowałam krochmalu i potraktujemy je nim. Najpierw przetarłam wodą przegotowaną, a potem posmarowałam bepanthenem, ale jakby jeszcze gorzej

Byliśmy dziś w kościele, a potem wieczorem u księdza i zamówiliśmy chrzciny - 15 lipca na 12:00 oczywiście pierwsze pytanie proboszcza: "To kiedy ślub?", a my chórem: "Za rok ". Wzięliśmy małą ze sobą pokazać no i taka przyjemność 100zł za chrzest + 50zł intencja za Laurkę. Już nie mogę się doczekać
To dzień przed Naszą rocznicą ślubu
my dzisiaj idziemy do księdza chcemy zrobić chrzciny w maju lub w czerwcu.

Dzień dobry
Nocka dziś super karmienie o 22 potem o 3 i o 6.50
Z rana trochę marudzenia było , a teraz moje słoneczko śpi a ja muszę zmykać ogarnąć trochę dom .....
Stary 2012-04-30, 09:54   #2596
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
faktycznie cicho

alez sie martwie

No i z mojej kocykowej nauki nici, Gabi jakichś takich okropnych bóli brzucha dostała że masakra. Od wczorajszego popołudnia nie było kupy a tak normalnie to robi 2-3 razy dziennie. Ale na szczęście pomogła herbatka rumiankowa, wypiła 100 ml na raz praktycznie potem pogniotłam brzuch, rozebrałam ją i poszły kupska jedno za drugim. Teraz nakarmiona została i poszłą spac. Oby jak najdłużej spała bo po tym hardkorze muszę odpocząc troszke...

Monia oby wszystko dobrze było z Hanią. Nie wiem co jej może byc, ona przecież jest tylko na Twoim mleczku no nie?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:56   #2597
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Evcia nie wiem co Ci doradzik na brak kupki u Laurki, bo juz wlasciwie wszystkiego probowalas.a jak Laurka sie zachowuje? placze i ma bole brzuszka czy spi normalnie?dobrze ze jestes w kontakcie z lekarka. a czy mozna to jakos sprawdzic? jakies usg jamy brzusznej itd?
Właśnie teraz jak pójdziemy 10 maja i do tej pory nie wypróżni się to poproszę o skierowanie na usg brzuszka, a jak nie da to pójdę prywatnie. Właśnie wcześniej jak 7 dni się nie wypróżniła to już widziałam, że ją boli brzuszek i miała twardy, prężyła się i nic, więc daliśmy czopka. Teraz ostatni był w czwartek, więc dziś 4 dzień bez kupy.

Cytat:
alez sie martwie

napisz Monia koniecznie jak tam!

Ewelajna może masz rację, teraz jak nie będzie bolał Laurę brzuszek to będę czekać jak najdłużej, ale chciałabym żeby sama się wypróżniła najgorzej mnie martwi to, że nie jest na samym moim mleku. Modyfikowane dajemy Bebilon comfort lekkostrawne przeciwko kolkom i zaparciom, więc liczyłam, że coś ono pomoże

Asika też staram się dużo masować, leży często z gołą pupką, masuję jej oliwką i nic Ale teraz staram się cierpliwie czekać póki nie ma żadnych bóli. A blod Zuzi jest super Będę zaglądać na pewno

Karolca chyba jednak moja mała na czole ma nie potówki a pokrzywkę się tego narobiło na czole aż plamy czerwone z małych kropeczek i tylko na czole i skroniach. Nie wiem czy to można spirytusem potraktować a taki 20% można normalnie kupić w aptece? czy samemu się rozcieńcza?

Dzińdybry
Znów piękna pogoda ja muszę się brać za naukę, a tu się nie da Mała ma chyba skok rozwojowy 5. tygodnia. Wszystko mi na to wskazuje. Mam nadzieję, że szybko minie...
Ja dziś nie mogłam w ogóle się dobudzić! Nie wiem co ze mną było, zasypiałam na siedząco. Noc w miarę ok, bo pobudka tylko 2.00 (ja zasnęłam o 3.00 zanim przebrałam, nakarmiłam i ściągnęłam mleko), potem 5.30 i 7.00 - najgorzej o tej byłam rozwalona, ale TŻ wziął małą, a ja pospałam do 9.00 wstałam tak zapuchnieta jakbym tydzień chlała %

Miłego dnia!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:57   #2598
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Może odsypiane są nocki albo wszystkie wyjechały na długie weekendy
my sie pakujemy i wyjezdzamy i wracamy jutro wieczorem wiec prosze mi tu nie pisac duzo
Wiktorek spal duzo na dzialce na swiezym powietrzu w cieniu i o dziwo w nocy tez dobrze pospał
Stary 2012-04-30, 10:13   #2599
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca, ja sie balam takich sytuacji poniekad ze bede gdzies, dziecko nagle zacznie plakac i trzeba bedzie cyca wyjac... a ja bardzo sie krepuje, nawet w szpitalu jak przystawialam mala to wypraszalam tesciowa jak byla... mogl byc tylko maz i polozna.
Wiec poniekad teraz nawet ciesze sie ze jestesmy na mm, ale z innej strony zaluje ze moje dziecko nie dostalo ode mnie tego co najcenniejsze...
Czasem nie można dać wszystkiego co by się chciało. A z tym wstydem... też myślałam, że będzie mnie to krępowało ale muszę uważać, bo takie sytuacje mogą krępować innych. Więc dyskretnie chowam się w kącie auta, okrywam pieluszką albo czymś innym i spokojnie siedzę i głaszczę główkę Ewelinki. Poza tym podczas karmienia tak się wyłączam, że naprawdę mało co do mnie dociera

Cytat:
Karolca chyba jednak moja mała na czole ma nie potówki a pokrzywkę się tego narobiło na czole aż plamy czerwone z małych kropeczek i tylko na czole i skroniach. Nie wiem czy to można spirytusem potraktować a taki 20% można normalnie kupić w aptece? czy samemu się rozcieńcza?
Tak, taki kupisz bez problemu w aptece ja mam właśnie z apteki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-30, 10:42   #2600
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Tak, taki kupisz bez problemu w aptece ja mam właśnie z apteki.
Dzięki tż jest na mieście to kupi, mam nadzieję że będzie dostępny. Jednak to przydatny specyfik

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:59   #2601
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia ale certyyfikat otrzymuje sie bardz szybko, dzwonisz do urzedu, umawiasz sie na wizyte i w ten sam dzen masz certyfikat.
a dlatego sie nie wyrobiliscie bo przenosilas?
Umowilam sie na wizyte,ale to widocznie zalezy od regionu.U nas czeka sie tydzien czasu,jutro mam odbior.A chrzest planowalismy na wczoraj,bo teraz sa u nas znajomi ktorzy maja byc chrzestnymi.

Cytat:
Właśnie teraz jak pójdziemy 10 maja i do tej pory nie wypróżni się to poproszę o skierowanie na usg brzuszka, a jak nie da to pójdę prywatnie. Właśnie wcześniej jak 7 dni się nie wypróżniła to już widziałam, że ją boli brzuszek i miała twardy, prężyła się i nic, więc daliśmy czopka. Teraz ostatni był w czwartek, więc dziś 4 dzień bez kupy.

napisz Monia koniecznie jak tam!

Ewelajna może masz rację, teraz jak nie będzie bolał Laurę brzuszek to będę czekać jak najdłużej, ale chciałabym żeby sama się wypróżniła najgorzej mnie martwi to, że nie jest na samym moim mleku. Modyfikowane dajemy Bebilon comfort lekkostrawne przeciwko kolkom i zaparciom, więc liczyłam, że coś ono pomoże

Asika też staram się dużo masować, leży często z gołą pupką, masuję jej oliwką i nic Ale teraz staram się cierpliwie czekać póki nie ma żadnych bóli. A blod Zuzi jest super Będę zaglądać na pewno

Dzińdybry
Znów piękna pogoda ja muszę się brać za naukę, a tu się nie da Mała ma chyba skok rozwojowy 5. tygodnia. Wszystko mi na to wskazuje. Mam nadzieję, że szybko minie...
Ja dziś nie mogłam w ogóle się dobudzić! Nie wiem co ze mną było, zasypiałam na siedząco. Noc w miarę ok, bo pobudka tylko 2.00 (ja zasnęłam o 3.00 zanim przebrałam, nakarmiłam i ściągnęłam mleko), potem 5.30 i 7.00 - najgorzej o tej byłam rozwalona, ale TŻ wziął małą, a ja pospałam do 9.00 wstałam tak zapuchnieta jakbym tydzień chlała %

Miłego dnia!
Biedna Laura z tymi kupkami,no i wy bo sie martwicie
Mam nadzieje,ze uda ci sie pouczyc mimo wszystko.
Tez mialam taka jedna nocke,ze ciezko mi sie wstawalo.

Dzis poprawa pogody
Jest 16 st,troche wieje,ale nie pada!
Bedziemy spacerowac.Popoludniu chyba pojedziemy do parku.
Jak na razie Radek i moi goscie pojechali znowu buszowac po sklepach.
Ja musze byc w domu,bo czekam za polozna.
Stary 2012-04-30, 11:15   #2602
karolca
Zakorzenienie

Skończyło mi się grzeczne dziecko

Od 6.30 spała... 3 razy po 10-15 minut a tak płacz, ryk i krzyk.
Co pół godziny chce do piersi... no, czasem co godzinę.
TŻ pojechał sobie załatwiać jakieś sprawy, zająć się samochodem... a ja nie wiem jakim cudem dałam radę się aż ubrać i zjeść w biegu śniadanie.

Mam dość... co tydzień ta sama akcja jest

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-30, 11:27   #2603
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Skończyło mi się grzeczne dziecko

Od 6.30 spała... 3 razy po 10-15 minut a tak płacz, ryk i krzyk.
Co pół godziny chce do piersi... no, czasem co godzinę.
TŻ pojechał sobie załatwiać jakieś sprawy, zająć się samochodem... a ja nie wiem jakim cudem dałam radę się aż ubrać i zjeść w biegu śniadanie.

Mam dość... co tydzień ta sama akcja jest

Karolca wdech,wydech,policz do dziesieciu.
I pomysl,ze zawsze moglo byc gorzej.
Z Wiki kolkami mialam codzienny wielogodzinny placz.Ba placz,wrzask jakby ze skory ja odzierali.I ulewanie straszne,po jednym jedzeniu potrafila ulac 3-4 razy.Wiec,jesli ty masz tak raz w tygodniu,to nie jest zle,uwierz mi.

Moj Eryk jak na razie kochane dziecko.Prawie nie placze,czasem pomarudzi przy przebieraniu.No i odpukac toleruje wszystko co zjem.Wczoraj jadlam smazona kielbase z cebula

Martwie sie tylko jego oczkiem.Ropieje mu od poczatku jedno oczko,polozna powiedziala,ze powinno przejsc,ale nie przechodzi.
Dzisiaj znowu jej wspomne o tym.
No i skore ma taka strasznie sucha i mu schodzi.Kapie go w Oilatum,ale za duzej roznicy nie widze.Moze to musi jeszcze potrwac.
Stary 2012-04-30, 11:49   #2604
karolca
Zakorzenienie

Gosia, wiem, że zawsze może być gorzej. Doskonale to wiem. No i nikt nie mówi, że jutro i pojutrze będzie na nowo 'moje' dziecko

Poszłabym na spacer, ale w cieniu jest prawie 30 stopni, a to zdecydowanie za ciepło o tej porze. Na wieczór pójdę na spacerek, przed kąpaniem. Wczoraj o 19 były jakieś 23 stopnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-30, 12:11   #2605
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ja na chwilkę,bo jakoś wyrobic się dzis nie moge z niczym dzis, jeszce w pizamie jestem!!

Mam wiesci od Desi - pisałam do Niej jak sie czuja i kiedy wybieraja sie do domku, napisala;

"Czuje sie dobrze! Viki zla na mamusie bo pomimo, ze odwala kawał dobrej roboty ze ssaniem to nic nie leci, nie mam nawet siary!Wczoraj dostala mm na noc i wytrabila 60 ml :O Byla juz tala głodna!Musialam juz za rada poloznej dac jej smoka bo juz mi zmasakrowala brodawki, chciala ssac rowniez rozek i pieluszke! Mały ssaczek!
Disiaj usg nerek, bilirubina i rozne badania, trzymajcie kciuki ! Jesli ok to jutro do domku! Caluje!"

Trzymamy mocno kckuii za Małą Vikunie i Desię!
Stary 2012-04-30, 12:18   #2606
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dzień dobry! Ja na chwilkę,bo jakoś wyrobic się dzis nie moge z niczym dzis, jeszce w pizamie jestem!!

Mam wiesci od Desi - pisałam do Niej jak sie czuja i kiedy wybieraja sie do domku, napisala;

"Czuje sie dobrze! Viki zla na mamusie bo pomimo, ze odwala kawał dobrej roboty ze ssaniem to nic nie leci, nie mam nawet siary!Wczoraj dostala mm na noc i wytrabila 60 ml :O Byla juz tala głodna!Musialam juz za rada poloznej dac jej smoka bo juz mi zmasakrowala brodawki, chciala ssac rowniez rozek i pieluszke! Mały ssaczek!
Disiaj usg nerek, bilirubina i rozne badania, trzymajcie kciuki ! Jesli ok to jutro do domku! Caluje!"

zeby Desia z Viki mogly jutro wyjsc do domku!

Przyszedl mi wlasnie zamowiony na ebayu poradnik "Pierwszy rok zycia dziecka".Bede miec co czytac w czasie karmien
Stary 2012-04-30, 12:25   #2607
Nikii89
Zakorzenienie

Gosia mojemu Oskarowi też strasznie skóra schodzi. Smaruję go oliwką, kremami nawilżającymi i nic ;/

Mój syn najchętniej zasypia przy cycku.... juz nie wiem co mam robić... bo nie chcę aby się przyzwyczaił do zasypiania w ten sposób. On poje i śpi. Jak go odkładam do łóżeczka to za 5 min wrzask i znów cycka szuka, próbuję go oszukać smoczkiem ale wypluwa i jest głośniejszy wrzask, więc dla spokoju przystawiam go do piersi a on tylko sobie ssa bez jedzenia i znów śpi. Macie jakieś rady??

A macie tak że między karmieniami czujecie jakby od srodka ktoś Was szczypał po piersiach?? jak mam takie dziwne uczucie ;/

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Jeszcze jedno ... Na 13 maja mamy zaproszenie na komunię. Zamierzamy się wybrać choć na chwilę, ale obawiam się klimatyzacji na sali a potem tego wyjścia na ewentualny upał z Oskarkiem. Co byście zrobiły na moim miejscu??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 12:43   #2608
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
faktycznie cicho

alez sie martwie

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku z Hania!

Cytat:
trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego i czekamy na wiesci !

no to ponosi chwileczke te 50 moja spodenki i spioszki spokojnie jeszcze nosi ale niektore bluzeczki po prostu niewygodnie juz sie zakladaja, zwlaszcza rekawy
certyfikatu? Myslisz Waszych aktow urodzenia czy od Eryczka?

Emigra, mleko mamy fakt, cenne jest, ale najcenniejsza milosc rodzica, a tego Juli stanowczo nie brakuje

Cytat:

Kciuki za Desie i malutka Vikunie Widac, ze odruch ssania jest, wiec wszystko powinno byc na dobrej drodze

A w ogole to musze sie pochwalic...Matylda po 10 dniach przerwy zrobiła kupe! Zuzylam chyba z tuzin husteczek, a w dodatku pieluszka Jej przeciekla tak, ze musialam zmienic cale ubranko. Byl straszny placz przy tym, az serce mi sie krajalo, ale ciesze sie, ze wreszcie kupka zrobiona, i martwie zarazem, czy kolejna tez bedzie po takiej dlugiej przerwie.

Evvcia, mam nadzieje, ze u Laurunii wszystko sie unormuje! Ale jak pisalam, to chyba poki co jest w normie, ale rozumie, ze chcesz sie upewnic! Matylda tez puszczala smierdzace pruczki i prezyla sie, ale to juz na 2-3 dni przed kupka, a tak to pruczki wychodzily bezbolesnie...

Pogoda jak to u nas-pochmurno, ale Matyldzie spacer sie nalezy, wiec ubieramy sie i idziemy
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:48   #2609
karolca
Zakorzenienie

znowu karmienie...
ehh..
serio, wyszlabym na spacer, moze udałoby sie zrobic chociaz dwugodzinna przerwe... ale 30 w cieniu to serio za ciepło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-30, 12:59   #2610
Ankhnike
Przyczajenie

Cytat:

Gratuluję Moja Laurunia ważyła 4,5 kg w 6 tygodniu dopiero. Rośnie Ci jak na drożdżach

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gosia mojemu Oskarowi też strasznie skóra schodzi. Smaruję go oliwką, kremami nawilżającymi i nic ;/

Mój syn najchętniej zasypia przy cycku.... juz nie wiem co mam robić... bo nie chcę aby się przyzwyczaił do zasypiania w ten sposób. On poje i śpi. Jak go odkładam do łóżeczka to za 5 min wrzask i znów cycka szuka, próbuję go oszukać smoczkiem ale wypluwa i jest głośniejszy wrzask, więc dla spokoju przystawiam go do piersi a on tylko sobie ssa bez jedzenia i znów śpi. Macie jakieś rady??

A macie tak że między karmieniami czujecie jakby od srodka ktoś Was szczypał po piersiach?? jak mam takie dziwne uczucie ;/

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Jeszcze jedno ... Na 13 maja mamy zaproszenie na komunię. Zamierzamy się wybrać choć na chwilę, ale obawiam się klimatyzacji na sali a potem tego wyjścia na ewentualny upał z Oskarkiem. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Łuszczącą się skórkę przerobiłam. Najlepsza jest oliwa z oliwek. Nie minął tydzień i było po sprawie. Możecie też spróbować. Polecam.
Ankhnike jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości