|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież nie wycofują
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chcieli i póki co to produkcja będzie do końca tego roku
Zobaczymy co dalej
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że chcieli, ale jednak nie wycofują
Bardziej żartem to pisałam. |
|
|
|
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
kamki, ewcia1807, dziękuję za odp. Z jednej strony widzę, że nie tylko ja mam problem z fryzurą po jantarze, ale z drugiej jest nadzieja, że można jednak uchronić się przed wyglądem jak po uderzeniu pioruna ;-)
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mademoiselle_x nie ma za co
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zawsze na noc go używałam, bo na pewno bym z taką szopą nie wyszła do ludzi
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
a ja wcieram jantar przed snem, związuje włosy na czubku głowy i kiedy sie rano budze i zdejmuje gumkę są takie bujnę i od razu takie gęste sie wydaja
![]() to jest tez moj nowy sposób suszenia....super sie układaja i sa proste (nie ma sladu gumki tylko wiadomo że związane w konski ogon wolniej schną.
|
|
#1059 |
|
Konto usunięte
|
jutro mijają 3 tygodnie odkąd stosuję Jantar + CP
są efekty, zdecydowanie malutkim minusem dla mnie jest to, że na początku sporo włosów wypadło, osłabionych, przez co mój kitek nieźle się przerzedził, ale wiem, że to kwestia czasu aż baby hair podrosną i wszystko będzie okej .jeśli chodzi o przetłuszczanie, to wcale nie było lepiej, bywało tak, że musiałam kolejnego dnia umyć włosy, ale przedłużenie świeżości nie było zadaniem Jantaru. robię sobie tydzień przerwy i wracam znowu do wcierania
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam sobie odzywke,nie moge sie doczekac az do mnie przyjdzie
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;33862609]jutro mijają 3 tygodnie odkąd stosuję Jantar + CP
(...) malutkim minusem dla mnie jest to, że na początku sporo włosów wypadło, osłabionych, przez co mój kitek nieźle się przerzedził, ale wiem, że to kwestia czasu aż baby hair podrosną i wszystko będzie okej .[/QUOTE] ja mam to samo- liczyłam że dzięki wcieraniu zauważę mniej wypadających włosów- jest wręcz odwrotnie, ale tłumaczę sobie, że najpierw muszą wypaść słabe włosy, żeby mogły rosnąć silne i zdrowe. Mam tylko nadzieję, że niedługo się doczekam zmniejszonego wypadania, bo jestem w trakcie drugiego miesiąca stosowania. Jak tak dalej pójdzie to będę łysa xD mam tylko jedno pytanie- możesz mi wyjaśnić co to "CP"? szukałam w wyszukiwarce, z marnym skutkiem ;/ xD |
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
CP to Calcium Pantothenicum
Witamina B5
|
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem w połowie II tyg i zaraz skonczy mi sie jantar dobrze ze mam drugi
obliczajac wszystko to na kuracje 7 tyg zejdą mi az 4 butelki;/
|
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
Mi też podczas 3tyg. kuracji schodzi ok.1,5-2 butelki,ale jakoś się tym nie przejmuję
.Jutro zaczynam 3 cykl wcierania Jantaru i tak się zastanawiam nad jedną rzeczą... Rano po myciu włosów wcieram Jantar a mogę dodać jeszcze wieczorem np. wodę brzozową albo seboradin? Któraś z Was już stosowała taką "mieszankę"? |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jak na swoje działanie i bardzo naturalny skład, Jantar jest BARDZO tani. Kompletnie nie rozumiem narzekania w tym wątku na to ile go idzie na kuracjach... Chcecie mieć efekty to stosujcie i cieszcie się, że butelka kosztuje 10zł, a nie 50 ![]() A jak się cena nie podoba to jest prosta sprawa - nie używać. Jest mnóstwo o wiele droższych kosmetyków do włosów... niestety jak się chce mieć efekty to trzeba się poświęcać, także finansowo. Cytat:
![]() Poza tym, ja nie stosowałam, jakoś nie jestem za łączeniem kuracji... ale nie sądzę aby takie kombinowanie zaszkodziło
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-05-02 o 14:10 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Zamawiając jantar na DOZie płacę z góry za produkt czy przy odbiorze w aptece ?
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj na blogu zrobiłam takie porównanie włosy bez Jantara do włosów schnących z nim. Kolor z góry mówię, ze jest ten sam. Pierwsze to 11 marca, drugi dzisiaj (2 maja). enjoy.
Któraś mówiła, o właśnie takiej szopce, a dla dziewczyn na to nieprzygotowanych specjalnie mam zdjęcia )
_______________ - Czas wszystko zmienia. - Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś. Zapuszczam włosy 25 cm(sierpień), I cel: 35 cm niekosmetyczny blog dla kobiet Kapryśne loki - blog |
|
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
dołączam do wątku wcierających
![]() I od razu mam pytanie - trochę poczytałam i widzę, że części z Was też po Jantarze wypada więcej włosów... Ja wcieram od tygodnia od trzech tygodni olejuję codziennie, wyeliminowałam oleje jako przyczynę wypadania, zostaje Jantar... Wcześniej używałam ampułek Radicala i nigdy mi po nich włosy nie wypadały... A może po prostu mój skalp źle na niego reaguje??? Może za dużo go nakładam i obciąża mi włosy przez co wypadają? Ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną? aaa i jeszcze dodam, że mi się szopka po Jantarze nie robi
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ja ostatnio Jantara odstawiłam, bo przestał mi służyć (używałam od września z niewielką przerwą, więc zwalam winę na to, że się skalp przyzwyczaił) i powiem szczerze, że teraz włosy sypią mi się znacznie mniej niż wcześniej, bo jeszcze jakieś 2 tygodnie temu miałam totalną masakrę z wypadaniem
![]() Tylko nie wiem czy to zasługa odstawienia Jantara czy może po prostu szamponu skoncentrowanego Pharmaceris H-Keratinum, który ma przeciwdziałać wypadaniu włosów... używam go już prawie 2 miesiące i też widzę różnicę... |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pomęczę się jeszcze z tydzień z nim i w razie czego wrócę do Radicala albo wiem! zrobię eksperyment na TŻcie on używa tylko szamponu Fructisa, ma zdrowe włosy już widzę jego minę jak mu oznajmię, że ma sobie wcierać coś w skalp
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jakoś nie wierzę w działanie szamponów
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po 1 nie powiedziałam że jantar jest drogi ani słowem słowem nie wspomniałam że nie odpowiada mi jego cena. jest duzo produktów ktorych cena mi nie odowiada a imo wszystko ich uzywam bo mi pasuja - proste po 2 ten wątek jest na temat Jantaru - prawda? wiec gdzie mam pisac swoje przemyslenia. nie wiedziałam ze tak szybko bedzie mi szedł podczas codziennego stosowania pozdrawiam
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyż ponieważ co chwilę ktoś tu pisze ile mu schodzi Jantara i że tak dużo go ubywa i na tak krótko wystarcza
Trochę dziwne podejście moim zdaniem, dlatego ja też wyraziłam swoje zdanie, bo ile można czytać cały czas takie narzekania ![]() Cieszcie się, że wam baby hair rosną, włosy są zdrowsze i mocniejsze, mniej wypadają, mniej się przetłuszczają itp. a nie skupiacie się na tym ile go poszło podczas jednej aplikacji albo na jak długo starcza butelka ![]() Sorry jeśli zabrzmiałam zbyt "ostro"
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, ze jantar można używać skromniej, a jak efekty będą miały być, to będą
Ja przy pierwszej buteleczce nie miałam też umiaru i dużo mi szło ![]() Pierwssza butelka starczyła mi chyba na 2 tygodnie, teraz-na około 4
|
|
#1077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a taki post sie przyda np jak kts wejdzie i zapyta : "dziewczyny ile zuzywacie jantaru w ciagu takiej kuracji??" Cytat:
a to ze mi szybko schodzi to tłumacze tym ze mi coraz wiecej włosow sie pojawia![]() naprawde widze poprawe a to dopiero poczatek
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że z tym też trzeba dojść do wprawy w aplikowaniu, jednemu zejdzie mniej niż innemu... każdy ma też inne włosy i czasem ciężko się dostać do skóry głowy, co też przyczynia się do większego zużycia... Po prostu bez sensu jest wg mnie wyliczanie "ona używa na jeden raz 2ml, a ja więcej, coś robię nie tak"
|
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chociaż u mnie tylko na początku wypadło mi tak dużo włosów, pewnie były osłabione. ostatnio nie zauważyłam wypadania, także to się stabilizuję i chyba nie zostaniesz łysa ;p CP to tabletki Calcium Pantothencium tak jak już ewcia napisała kończę drugie opakowanie i od jutra robię też tydzień przerwy. Cytat:
ja generalnie planuję stosować Jantar do wakacji, potem zrobię sobie 2 miesięczną przerwę, odżywkę będę stosować od czasu do czasu, spryskując całe włosy
|
||
|
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;33873855]ja dokładnie tak samo sobie to tłumaczę
![]() chociaż u mnie tylko na początku wypadło mi tak dużo włosów, pewnie były osłabione. ostatnio nie zauważyłam wypadania, także to się stabilizuję i chyba nie zostaniesz łysa ;p CP to tabletki Calcium Pantothencium tak jak już ewcia napisała kończę drugie opakowanie i od jutra robię też tydzień przerwy. nie stosowałam takiej mieszanki, ale uważałabym z wodą brzozową, z tego co kojarzę ma wysoko w składzie alkohol, mnie niestety wysuszył włosy... mimo, że starałam się nakładać go tylko na skórę głowy. ja generalnie planuję stosować Jantar do wakacji, potem zrobię sobie 2 miesięczną przerwę, odżywkę będę stosować od czasu do czasu, spryskując całe włosy [/QUOTE]A jak na Ciebie działa CP? I w jakich dawkach przyjmujesz? Dzisiaj odebrałam pierwsze opakowanie i tak sobie planuję jak się do tego zabrać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

wydaje mi się, że to kwestia skłądników, z jakich jest zrobiony Jantar, najwidoczniej coś z tego nie jest ogólnodostępne i stąd mała produkcja

Zobaczymy co dalej 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)