|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VI
Cytat:
. Poza tym i tak nie jechałabym z centrum.Przeczuwam, że dziś będę mieć kitowy dzień :/
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na blogu notka z kilkoma kosmetykami do wymiany
|
#4683 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=13029
|
|
|
#4684 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ciekawe jest to, ze trzeba wziąć założenie, czy mówi się "po miejscowemu"
Bo po miejscowemu jest "w Nowej Hucie". I jeszcze nie spotkałam krakowianina, który mówiłby inaczej Problem zaczyna się w tym samym momencie, co problem z Bronowicami, a mianowicie w momencie zauważenia, że Huta z zamierzenia miała być osobną jednostką administracyjną i przez krótki okres czasu nią była - ba, osobnym miastem! - i stąd tak samo jak "w Bronowicach", to "w Nowej Hucie" ![]() Coby nie było - poprawnosć gramatyczną zachowuję taką za prof. Miezianem, można poczytać jak on "Nową Hutę" stosuje, jest historykiem zajmującym się i pasjonującym się Nową Hutą, jego żona z kolei polonistką po krakowskim UJ http://jazon.hist.uj.edu.pl/zjazd/materialy/miezian.pdf (wybaczcie link pierwszy z brzegu)
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-04-30 o 10:50 |
|
|
|
#4685 |
|
Konto usunięte
|
Trust, zdążysz zmalować coś dziś na mój konkurs?
![]() Bo czas do północy... Ktoś jeszcze zamierza wysłać makijaż? ![]() Na blogu recenzja bazy Hean
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo czas do północy... Ktoś jeszcze zamierza wysłać makijaż? ![]() Na blogu recenzja bazy Hean [/QUOTE]Może mi się uda, ale nie wiem - dzisiaj jestem totalnie w rozjazdach, dopiero wróciłam do domu, a po obiedzie wyruszam znowu, a jeszcze taki gorąc Niemniej, będę się starać ![]() Rodzynka, nie widać braku tuszu
|
|
#4687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ewalucja, tova,a co z Wami?
|
|
|
|
|
#4688 |
|
BAN stały
|
oo dzięki, nawet nie wiedziałam. Mówię tak jak wszyscy krakowianie. I raczej wszędzie słyszę "na" Hucie niż "w" Hucie :P
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, szczerze mówiąc, też się nigdy nie spotkałam z "na Nowej Hucie" czy "na Nową Hutę" (albo tego nie pamiętam).
|
#4690 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Przed chwilą wróciłam z działki ![]() Na blogu zdjęcia zapraszam
|
|
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
Szaleję dziś z makijażem ^^
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
ja zorganizaowałam skromniutki rozdanie na blogu.
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie chyba muszę leczyć. Kiedyś nie bałam się owadów, a teraz do pokoju wleciała mi osa. Taka duża. Rozbeczałam się jak dziecko i dosłownie godzinę czekałam w innym pokoju aż z mojego wyleci, a ona ciągle w nim była. Bałam się ją zabić. Nie wiem czemu. W końcu wzięłam się z garść i włączyłam odkurzacz i tak się jej pozbyłam.
Ale kosztowało mnie to tyle nerwów, że teraz się jeszcze trzęsę |
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lakierowa aktualizacja na blogu
|
#4695 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Nie spotkałam przez całe liceum (chodziłam do LO w śródmieściu) nikogo, kto by mówił inaczej niż "mieszkać w Hucie", "jechać do Huty", na studiach też ludzie z Krakowa używają formy "w" Tak jak pisałam, analogicznie do Bronowic, ze względów historycznych i uważam, że jeśli po konsultacji polonistycznej piszą tak historycy zajmujący się tą dzielnicą, to jednak jest to forma faktycznie poprawna ze względu na jej historyczne podłoże. Zresztą tak samo mówi się o innych częściach Krakowa, które kiedyś były np. wsiami, a teraz są częściami miasta, czy nowej Huty: w Grębałowie, w Czyżynach etc... Chyba nawet raz przy omawianiu Wesela polonistka zwróciła nam uwagę na to, ze do dziś mówi się z takich przyczyn "w", a nie "na" Bronowicach. Stąd dostaję gęsiej skórki, gdy ktoś mówi inaczej ![]() A zmieniając temat, to jestem okrutnie głupia. Liczyłam, że to ludzie z HR zadają na rozmowach tzw. "dziwne" pytania, ale jak widać nie tylko
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-04-30 o 13:42 |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak kupiłam sobie psiaka to mi przeszło, a Ty może zacznij hodować pszczoły (są podobne do osy)
|
|
|
|
|
#4697 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja boję się jeździć windami, głębokiej wody, a tak naprawdę panicznie to.. węży
W zoo wyleciałam z płaczem i piskiem, nie potrafię oglądać filmów ani zdjęć z wężami, bo po prostu wpdam w panikę
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Wieeem
Jak zobaczyłam zdjęcia, to uznałam, że wysyłam tak jak jest A co mi tam ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33839178]Szaleję dziś z makijażem ^^[/QUOTE] Uuuu, kololowoooo ![]() [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33839858]A tam od razu leczyć, ja jakieś 10 lat temu panicznie bałam się szczekania psów ale jak kupiłam sobie psiaka to mi przeszło, a Ty może zacznij hodować pszczoły (są podobne do osy) [/QUOTE]Auć, pszczół i os boję się też i nie wyobrażam sobie ich hodować ![]() Ale miodzik jest od nich pysznyyyy ![]() Się wyspałam Fatalnie się śpi jak jest taki upał - straszną duchotę mam w pokoju
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33839858]A tam od razu leczyć, ja jakieś 10 lat temu panicznie bałam się szczekania psów
ale jak kupiłam sobie psiaka to mi przeszło, a Ty może zacznij hodować pszczoły (są podobne do osy) [/QUOTE]Żartujesz? Wystarczy mi, że mój sąsiad to hoduje. |
|
|
|
#4700 |
|
Life is a drink ...
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam!
![]() Mam dość, 4h za kółkiem w upale i pomimo klimy w samochodzie jednak wykańczają...
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam dość czytania lektur xD
|
|
|
|
#4704 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam do domu... Ale gorąco. Coś czuję, że jakieś burzysko się przyplącze. Idę robić 3bita według przepisu Księżniczki
|
|
#4705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to może dlatego tak się ich boisz. |
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Tez bym coś dobrego upichciła, ale nawet do sklepu nie chce mi się iść.
![]() Byłam w ogrodzie na godzinę i uciekłam. Nawet mój pies nie wyrabia, a ona uwielbia się opalać. Zastanawiam się, czy moje pytanie/ próba nawiązania dyskusji z poprzedniej strony zostało niezauważone, czy przez pogodę nikomu nie chce się na takie tematy wypowiadać?
|
|
|
|
#4707 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() TVN robi ze swoich uczestników maskotki (z programów, Top Model,YCD) to normalne u nich. Chyba mało obracam się w sieci bo rzadko widuje takie konkursy gdzie wszyscy się muszą z wszystkiego zrzekać. (chyba, że tu podasz konkretny przykład) |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co piszesz wynika, że wygrany otrzymuje całkiem niezłą promocję, co jest bezcenne, a to, że normalnie na sprzedaniu pracy do wykorzystania np. w reklamie bierze się duże pieniądze jest w moim odczuciu zupełnie bez znaczenia, bo i tak wygrana może przynieść duże korzyści. Inna sprawa jeśli wszytko wygląda tak, jakby po prostu organizator chciał jak najmniejszym kosztem zyskać coś, za co normalnie musiałby nieźle zabulić. (Vide konkurs dla studentów Politechniki Wrocławskiej na zaprojektowanie akademików - główna nagroda wynosiła... 300 zł
|
|
#4709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie przesadzasz, też takie zrzekanie się praw autorskich i bycie na każde zawołanie kojarzy mi się z marionetką, taki regulamin naprawdę odrzuca od wzięcia udziału w konkursie. Jak dla mnie to przesada, typowe wykorzystanie naiwnej osoby (lub po prostu osoby nie czytającej regulaminu), która chce po prostu sprawdzić swoje szczęście. |
||
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy czym, tak jak pisałam wcześniej nie jest to program TVN gdzie faktycznie jakąś popularność, a co za tym idzie również inne korzyści, można zdobyć jak już się zajdzie dalej, tylko zwykła firma, zwykły konkurs. Jednak w regulaminie jest wzmianka o tym, że uczestnik musi się liczyć z występami w np. Dzień dobry TVN, więc jakieś tam kontakty na pewno mają. A pod pojęciem "Utwór" organizator ma na myśli pisemną autoprezentację (wiecie, typu "opowiedz nam swoją historię") plus zdjęcia danej osoby. I akceptując regulamin dana osoba zrzeka się do jakichkolwiek praw autorskich i majątkowych do tego. Organizator może to wykorzystać w dowolny sposób i w dowolnym, nieograniczonym czasie, a jedynym wynagrodzeniem za wszystko jest książka wydana przez organizatora. Dziwne? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

kurcze nooo, not good Ci powiem.
. Poza tym i tak nie jechałabym z centrum.

Niemniej, będę się starać