Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 21:16   #1771
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

A wiecie, że mamusie marcowo-kwietniowe dzisiaj zakonczyły rozpakowywanie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:20   #1772
linzey
Rozeznanie

Witam po weekendowo- od czwartku wieczora byliśmy u rodziny Tż.
Przyjechał jeg brat z Anglii z dziewczyną i dziisaj ich odwieżliśmy na lotnisko.
Cały dzięń w samochodzie
Nie dam rady Was nadrobić zwłaszzca że jutro rano jedziemy do moich rodzicow.
W czwartek przed wyjazdem poszłam do gin skonsultować to czeste twardnienie brzucha.
I w sumie nic sie nie dowiedziałam. tylko że cos tam sie szyjka skrócila ale w sumie nie wiadomoo o ile i jak bedzie sie dalej skracac to pójde do szpitala- nie wiem czy to był żart czy co . Oczywiście L4 nie dostałam bo co mają powiedziec te kobiety które pracują fizycznie i po temacie
Mam jeszcze wizyte 7.V ale już sie umowiłam prywatnie na 18 prywatnie.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:20   #1773
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
przykro mi ze tak smece, ale nie mam komu sie wyzalic.. z teo wszystkiego glowa mnie tak rozbolala ze spac ide zaraz...i tak moj wybranek woli grac...
Możesz nam smęcić do woli
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Soleilka, a nie wystarczy jakiś niewielki stolik, albo inny mały mebel, jak np. blat z nogami ? Przecież biurko to strata kasy i miejsca!!!!!!!!!!!!!!! A jak się kiedyś pozbędziecie kompa, to zostanie wam problem, a tak, to moglibyscie go zaadoptować jakoś inaczej.
Kompa się nie pozbędziemy, bo nie mamy żeby sobie kupić laptopa i nie chcemy - miałam i dla mnie to dziadostwo jest bardzo niewygodne. A biurko wybraliśmy małe i narożne żeby nie zagracało. Zresztą pokój mamy spory i mimo biurka zostaje nam miejsce nawet żeby wózek wcisnąć do pokoju
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Troszkę im zeszło, dziś ostatni kwietnia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:21   #1774
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Soleilka, a nie wystarczy jakiś niewielki stolik, albo inny mały mebel, jak np. blat z nogami ? Przecież biurko to strata kasy i miejsca!!!!!!!!!!!!!!! A jak się kiedyś pozbędziecie kompa, to zostanie wam problem, a tak, to moglibyscie go zaadoptować jakoś inaczej.
szczególnie, że z dniem kupienia lapka komp stacjonarny służy tylko do zbierania kurzu
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:23   #1775
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
A probowalas podlaczyc?? Jak działa? bo też chce nabyc

Ojej czy on jest niepoważny??? może jemu się wydaje, że skoro tak długo jestescie razem to będziesz barzdiej wyluzowana na takie teksty? powiedz mu, że jest ci przykro, a tym bardziej dlatego bo jesteś w ciąży.!

Na pewno wszystko bedzie dobrze! pewnie lekarz sie pomylił
Otworzyłam i tylko sprawdziłam czy wszystko jest w opakowaniu. Zastanawiałam się jeszcze nad inną firmą, ale te monitory z Angelcare mają dobre opinie więc juz nie kombinowaliśmy. Tu w Argosie są też monitory z Tommy Tippee z nianią albo 3 w 1 z kamerką ale w sumie opinie bardzo różne więc kamerki nie bedziemy mieć.
Stary 2012-04-30, 21:27   #1776
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
szczególnie, że z dniem kupienia lapka komp stacjonarny służy tylko do zbierania kurzu
Laptop to złooo... Zaczęłam się okropnie garbić przy nim. Już się więcej na to dziadostwo nie zdecyduję

Bloguję
Stary 2012-04-30, 21:29   #1777
pumas
Zakorzenienie

Aha, no ok Soleilka, widzę, że Cię nie przekonam Ja jestem innego zdania, że laptop to świetna rzecz, niekoniecznie badziewna A co do biurka - sama miałam ten problem - kupiliśmy super miejsce do pracy dla mojego tż, komp stacjonarny itd, wyglądało to rewelacyjnie, ale gdy okazało się, ze pojawi się malenstwo, zdecydowalismy zlikwidować "biurko", ktore zwyklym biurkiem nie było - nie mieliśmy co z nim zrobić, ostatecznie wylądowało schowane pod sofą............
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:37   #1778
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
te chlopy to jakie sdziwne. Ale w czyjes dekoldy to sie lubia gapic ale zeby w nasz ktos sie popatrzył to nie, bo to ich

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

zazdroszcze moj mnie oglada z kazdej strony czy nic nieprzeswituje. Dzis stwierdzil z emoje spodnie takie luzne,cienke 3/4 pumpy są przeswitujące i z emi posladki widac

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ad1. "U nas" w sensie, że w naszym szpitalu.
Ad2. W zębach!

W ogóle dzisiejszy dialog (tż nie może mieć za dużo wolnego - na głowę chłop dostaje):
Ja: (stoję w bieliźnie) tak pójdę z psem na spacer
On: Ok
Ja: Co, myślisz, że jak jestem w ciąży to już jestem nieatrakcyjna dla innych?
On: Oczywiście, że jesteś. Nawet bardziej niż wcześniej.
Ja: Dlaczego bardziej?
On: bo widać, że jesteś zdolna do rozrodu...

Ja sobie nie wyobrażam mieć komputer stacjonarny. Z laptopem jest mi po prostu wygodnie, bo mogę go wszędzie zabrać ze sobą. Jak jeszcze bateria trzyma długo, to w ogóle cudo!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:42   #1779
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no ok Soleilka, widzę, że Cię nie przekonam Ja jestem innego zdania, że laptop to świetna rzecz, niekoniecznie badziewna A co do biurka - sama miałam ten problem - kupiliśmy super miejsce do pracy dla mojego tż, komp stacjonarny itd, wyglądało to rewelacyjnie, ale gdy okazało się, ze pojawi się malenstwo, zdecydowalismy zlikwidować "biurko", ktore zwyklym biurkiem nie było - nie mieliśmy co z nim zrobić, ostatecznie wylądowało schowane pod sofą............
Ja wiem, że w przeciągu 3 lat nie będziemy komputera wymieniać, bo ten ma może rok. To byłoby marnowanie pieniędzy. I dla mnie zwykły komputer jest wygodniejszy, nie garbię się i nie mam nosa przed samym monitorem Zastanawialiśmy się z TŻ nad takim biurkiem stolikowym, ale wolimy mieć szafkę przy biurku, żeby TŻ miał miejsce na swoje pierdoły. A to narożne jest fajne, bo jest małe, ale wygodne TŻ przy nim siedział i jest zachwycony
A laptop sama z siebie sobie nie kupię. Mam w domu swojego i z niego nie korzystam. Chyba bym oślepła konkretnie jakbym znowu do niego wróciła

Bloguję
Stary 2012-04-30, 21:44   #1780
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
no i sie stalo...jednak nic sie nie zmienilo...tz ledwo wstal z drzemki po pracy a juz mnie doprowadzil do placzu... kuwa 15 sec mu to zajelo... dlaczego on jest takim burakiem.... ja juz nie moge... miesiac mnie w domu nie bylo... a on wielka laska ze mi po zakupy pojdzie. Caly dzien zapiepszam bo oczywiscie wogule sie nie zatroszczyl zebym miala co jesc jak leze, robie sie na bostwo, jestem mila, nawet mu obiad zrobilam choc nie moge, a on we mnie pisakiem rzuca i foch ze do sklepu musi isc... ja juz nie wiem co z nim robic... jestem zalamana...
przykro mi bardzobrak słów na zachowanie tżprzytulam mocno
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam po weekendowo- od czwartku wieczora byliśmy u rodziny Tż.
Przyjechał jeg brat z Anglii z dziewczyną i dziisaj ich odwieżliśmy na lotnisko.
Cały dzięń w samochodzie
Nie dam rady Was nadrobić zwłaszzca że jutro rano jedziemy do moich rodzicow.
W czwartek przed wyjazdem poszłam do gin skonsultować to czeste twardnienie brzucha.
I w sumie nic sie nie dowiedziałam. tylko że cos tam sie szyjka skrócila ale w sumie nie wiadomoo o ile i jak bedzie sie dalej skracac to pójde do szpitala- nie wiem czy to był żart czy co . Oczywiście L4 nie dostałam bo co mają powiedziec te kobiety które pracują fizycznie i po temacie
Mam jeszcze wizyte 7.V ale już sie umowiłam prywatnie na 18 prywatnie.
dobrze że umówiłaś się prywatnie,jak można zlekceważyć skaracającą się szyjkę? i nie dać Ci L4 przecież powinnaś się oszczędzać w takim wypadku więcej leżeć,ach Ci niektórzy lekarze
Soleilka dzięki za info o bodziakach w Biedronie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:51   #1781
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Przeżyłam ten dzień, goście już poszli...

Odebrałam wyniki i nie wiem jak mam je interpretować:
- morfologia - podwyższone leukocyty i granulocyty, obniżona ilość krwinek czerwonych, mniejsze stężenie hemoglobiny i obniżony hematokryt,
- mocz - chyba ok,
- obciążenie glukozą: na czczo 92 a po 2 h 175... Laborantka stwierdziła, że z glukozą jest ok, ale jak trochę poczytałam w necie to nie jestem tego taka pewna...

Wizytę u gina mam 8 maja, więc cały tydzień w niepewności...
Chyba nie widziałyście mojego posta... Miała któraś z Was podobne wyniki?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:54   #1782
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej ja juz po pracy ale jeszcze w pracy. Czekam na tz. Zlozylam skarge I prawdopodobnie od srody zmieniam stanowisko I godziny pracy. Jutro mam miec szkolenie zobaczymy.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:55   #1783
pumas
Zakorzenienie

Mamka, a gdzie pracujesz?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:11   #1784
Maciejka__
Zakorzenienie

Dzisiaj zadzwoniła do mnie rejestratorka z przychodni (nie wiem, dlaczego nie położna) i poinformowała, że mój gin będzie miał dalsze zwolnienie. Chciała mnie przepisać z 7 na 9, ale ja mam zwolnienie do 7, więc wolałam nie ryzykować, że będę miała przerwę. 9 byłaby babka, u której byłam ostatnio, a w poniedziałek będzie gin "podobno dobry", który na początku ciąży mówił, że "co ma być to będzie, żadne leki nie pomogą i on nie jest sprzedawcą fotografii" (jak poprosiłam o wydruk z USG). Nie wiadomo co gorsze.
Cieszyłam się, że mój gin zdąży mi zrobić porządne USG po 30 tc, a tu .

Później jechałam do SR i na oddechówkę dotarły tylko 3 dziewczyny (ostatnio było 5, bo te z partnerami przychodzą na inną godzinę), ale na wykładzie o kąpieli i pielęgnacji skóry nas sporo.

Najważniejsze informacje:
* pierwszy raz kąpiemy dziecko w 6 dobie życia w roztworze nadmanganianu potasu, później z dodatkiem kilku kropelek emolientu i raczej bez oliwkowania po kąpieli. Osuszamy, a nie wycieramy. Jeśli skóra jest bardzo sucha to najlepiej używać parafiny farmaceutycznej, a dopiero po miesiącu stosować coś innego;
* twarz przemywamy płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w czystej wodzie, każde oko osobno itd. a jeśli trzeba, to oczy czymś (może wodą) przepłukujemy i masujemy woreczek łzowy;
* przed użyciem wanienkę wyparzamy, wykładamy tetrą i używamy myjki, którą możemy wyprać, a nie siedlisk bakterii typu gąbka, czy mata do wanienki.
* pępek na początku czyścimy patyczkiem na sucho lub zamoczonym w wodzie i oczywiście po powrocie do domu nie stosujemy opatrunku, a jak nie będzie się goił przez 2 tygodnie, to używamy octeniseptu, ale można też mydła "biały jeleń" (również na ranę po cesarce), a najlepiej od razu spirytusu 96% (czyszczenie patyczkiem w środku i wokół);
* codziennie mocno czeszemy, żeby nie było ciemieniuchy;
* paznokietki obcinamy dwa razy w tygodniu; najlepiej w czasie snu;
* nie musimy codziennie stosować pudru; w razie konieczności sprawdza się mąka ziemniaczana;
* do pośladków wystarczy kupić tani Linomag lub Bepanten; Sudocrem dopiero na stany zapalne.

* należy używać kosmetyków jednej firmy, żeby szybko wskazać i wyeliminować przyczynę alergii (a czasem mogą to być perfumy, czy wody stosowane przez rodziców, chyba nikiel z zegarka...);
* nie wolno używać żadnych płynów do zmiękczania tkanin, ani wybielaczy; plamy można czyścić octem;
* wysypkę wynikającą ze zmian hormonalnych po porodzie z powodzeniem leczy się krochmalem;

Poza tym oczywiście nie należy przegrzewać dziecka itd.
Chyba tyle. Ja to tylko przekazuję.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

I tyle pisałyście o upałach, a ja w drodze powrotnej zmarzłam! Było 14-15 stopni, a przedłużeniem tamtej ulicy jest deptak prowadzący do mola, więc wiało jak zwykle mocno, a w dodatku chłodem.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Pytanie do Soleilki, bo albo nie odpowiedziałaś mi na nie kiedyś, albo ja nie zauwazyłam: po co wam to biurko ???
Chyba nie odpowiedziała, ale wielokrotnie pisała, że chodzi do studium. Przecież nie bdzie rozkładać zeszytów i książek na łóżeczku. A poza tym trzeba na czymś postawić komputer.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-30 o 22:06
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:16   #1785
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumcia w firmie z zywnoscia jestem kontrolerem jakosci ale mam supervisora zje.ba.ne.go I psychicznie nie daje rady.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:17   #1786
dottta
Zakorzenienie

witam się po długiej nieobecności ostatnio w ogóle czasu nie miałam Mam nadzieję, że wszystkim mamom zdrowie dopisuje bo mnie gardło okropnie drapie od kilku dni i ogólnie męczy mnie dość okrutnie alergia
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:17   #1787
Soleilka
Zakorzenienie

Obtarłam sobie na spacerze uda i już nie wytrzymuję tak mnie pieką

Bloguję
Stary 2012-04-30, 22:20   #1788
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... ja jakoś nie przewiduję, żebym przed późną starością chciała pozostać bez biurka...
Stary 2012-04-30, 22:23   #1789
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

witam się po długiej nieobecności ostatnio w ogóle czasu nie miałam Mam nadzieję, że wszystkim mamom zdrowie dopisuje bo mnie gardło okropnie drapie od kilku dni i ogólnie męczy mnie dość okrutnie alergia
Hej dottta współczuje bólu gardła i alergii,mój mąż jest alergikiem i wiem jakie to uciążliwe
Stary 2012-04-30, 22:34   #1790
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Może na razie skróciła Ci się tylko trochę? A szpital w takim wypadku to nie żart, ale na ogół wystarczają leki i leżenie.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Chyba nie widziałyście mojego posta... Miała któraś z Was podobne wyniki?
Tak i wielokrotnie o tym pisałyśmy. Lekka niedokrwistość jest częsta i czasami nawet nie wymaga suplementacji żelaza, a podwyższone leukocyty i granulocyty moim zdaniem oznaczają trwającą, lub właśnie zakończoną infekcję. O glukozie też pisałyśmy wiele razy. Po dwóch godzinach powinna spaść poniżej 140, a wynik 140-180 jeszcze nie oznacza typowej cukrzycy, ale wymaga wprowadzenia przynajmniej zmian w diecie.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej ja juz po pracy ale jeszcze w pracy. Czekam na tz. Zlozylam skarge I prawdopodobnie od srody zmieniam stanowisko I godziny pracy. Jutro mam miec szkolenie zobaczymy.
Na jakie? Domyślam się, że najbardziej masz dość kierownika?
Stary 2012-04-30, 22:38   #1791
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
znowu mnie nie bylo ehh za duzo wszytkiego ostatnio masakra
wlasnie jestem po SR i po wizycie u gin
mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla, szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg.... ale i tak juz jet za duzo nio coz
mam nadzieje, ze u was ok zaraz sproboje poczytac
udanego weekendu majowego
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:44   #1792
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla, szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg.... ale i tak juz jet za duzo nio coz
1 kg w ciągu miesiąca i Ty uważasz, ze to za dużo?
Stary 2012-04-30, 22:44   #1793
nicki86
Zadomowienie

Poczytałam Was, pocytowałam i wszystko mi wcieło...

Na początku napiszę, że bardzo cieszę się Authentic Twoim szczęściem to cudnie że znów jesteś mamą. Mam nadzieję że teraz tymbardziej będziesz nie tylko do nas zaglądała poczytać ale i będziesz się udzielała i dzieliła swoim szczęściem Jak dobrze liczę to masz tp na grudzien?

Ando.. przykra sytuacja z tym Twoim mężem... nie wiem co powinnaś z nim zrobić, ale mam nadzieję że znajdzie się na niego sposób i trochę zmądrzeje..

Norniczka cieszę się że wszystko ok, tucz dzieciątko tucz

Gosiu wiem że trudno zachować dystans jak słyszy się że coś się nie zgadza, ale tylko niepotrzebnie dzieciąto na stres narażasz... na pewno będzie w porządku jak dobrze pomierzą na dobrym sprzęcie. A dziecko wcale nie musi mieć książkowych wymiarów żeby dobrze się rozwijać. Moja niuńka na początku miała tak dziwne łożsko że moja gin nie wiedziała sama co na nie powiedzieć ale z czasem się samo naprawiło, a też niepotrzebnie się naryczałam...

Padło jeszcze pytanie o jedzonko... ja od początku do teraz wciągam owoce kg, nie pogardzę też warzywkami. Czyli podobnie jak Soleilka a ja będę miała córkę a ona synka, więc tu zachcianki chyba więcej mają wspólnego z naszym zapotrzebowaniem na składniki tak jak ktoś pisał niż na płeć..

bebe1987 glukoza chyba trochę za wysoka...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:46   #1794
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu dziś się kończy kwiecień

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żebyś trafiła na lepsze stanowisko i z lepszym supervisorem A wiesz w jakich godzinach?

My mamy dwa komputery-dwa laptopy. Jeden nasz, a drugi siostry tż-mąż wymienił w nim dysk twardy i komp dalej hula, a ona już dawno kupiła sobie taki mały
Ten z którego korzysta tż jest bardziej mobilny, a do mojego jest przypięta drukarka, zewnętrzny CD i do niedawna jeszcze dysk zewnętrzny był. Poza tym bateria mi nie trzyma, więc musi być non stop pod kablem-także właściwie ten laptop to jak stacjonarny
I mamy do niego takie niewielkie metalowe biureczko. Komp stoi w salonie, bo w sypialni nie ma miejsca.

I tak mi się przypomniało odnośnie oczu maluszka-jakby ropiały to można je przemywać... mlekiem z piersi Sprawdziłam i działa
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:47   #1795
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej hej hej laseczki Dzisiaj zaś mnie tu nie było, ale dalej się weekenduje. Zresztą niewielki odwyk od kompa mi się przyda
Nie wiem, czy któraś już pisała, jak już to pewnie Soleika i może się powtórzę (wybaczcie ale nie nadrobiłam zaległości), że od 10.05 będą w biedronce body dla dzieciaczków, zestawy pościeli i wózki spacerowe (chociaż do tych to mamy jeszcze sporo czasu) - fotki w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled 2.jpg (76,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Untitled 3.jpg (76,8 KB, 12 załadowań)

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-04-30 o 22:59
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:52   #1796
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
1 kg w ciągu miesiąca i Ty uważasz, ze to za dużo?
kchana kg w ciagu miesiaca nie ale 16-17 kg w ciagu 31 tyg to bardzooo duzo
gratuluje nowej mamusi i 3mam kciuki za szczesliwe rowiązanie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:55   #1797
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
Super, że wszystko ok
kilogram w 4 tygodnie, to mało, więc się ciesz. Teraz już nie będziesz przybierać na wadze dużo, więc głowa do góry

Bloguję
Stary 2012-04-30, 22:58   #1798
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla, szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg
Sas - przecież to bardzo dobre wiadomości! A malutka nie może brykać bez przerwy.

Ando - brak słów. Chyba powinaś szybko wrócić do mamy, a porządkami zajmiesz się po porodzie, albo w 38 tc.

Norniczka - najważniejsze że dostałaś kopię wszystkiego, a na USG możesz wybrać się w Polsce.
Stary 2012-04-30, 23:05   #1799
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
kchana kg w ciagu miesiaca nie ale 16-17 kg w ciagu 31 tyg to bardzooo duzo
gratuluje nowej mamusi i 3mam kciuki za szczesliwe rowiązanie
Już bliżej niż dalej. Po ciąży wszystko zrzucisz, ważne, że dzidziuś zdrowy!
Stary 2012-04-30, 23:08   #1800
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczynki
super że Malutka ładnie przybiera i zdrowo rośniea jeżeli chodzi o wagę to tylko powód do radości poza tym w III trym.mniej przybieramy wiec nie ma się czym martwić a te dodatkowe kg Mała wyciągnie z Ciebie po porodzie głowa do góry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości