|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
A wiecie, że mamusie marcowo-kwietniowe dzisiaj zakonczyły rozpakowywanie?
|
|
|
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendowo- od czwartku wieczora byliśmy u rodziny Tż.
Przyjechał jeg brat z Anglii z dziewczyną i dziisaj ich odwieżliśmy na lotnisko. Cały dzięń w samochodzie ![]() Nie dam rady Was nadrobić zwłaszzca że jutro rano jedziemy do moich rodzicow. W czwartek przed wyjazdem poszłam do gin skonsultować to czeste twardnienie brzucha. I w sumie nic sie nie dowiedziałam. tylko że cos tam sie szyjka skrócila ale w sumie nie wiadomoo o ile i jak bedzie sie dalej skracac to pójde do szpitala- nie wiem czy to był żart czy co . Oczywiście L4 nie dostałam bo co mają powiedziec te kobiety które pracują fizycznie i po temacie Mam jeszcze wizyte 7.V ale już sie umowiłam prywatnie na 18 prywatnie. |
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Laptop to złooo... Zaczęłam się okropnie garbić przy nim. Już się więcej na to dziadostwo nie zdecyduję
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no ok Soleilka, widzę, że Cię nie przekonam
Ja jestem innego zdania, że laptop to świetna rzecz, niekoniecznie badziewna A co do biurka - sama miałam ten problem - kupiliśmy super miejsce do pracy dla mojego tż, komp stacjonarny itd, wyglądało to rewelacyjnie, ale gdy okazało się, ze pojawi się malenstwo, zdecydowalismy zlikwidować "biurko", ktore zwyklym biurkiem nie było - nie mieliśmy co z nim zrobić, ostatecznie wylądowało schowane pod sofą............
|
|
|
|
#1778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam mieć komputer stacjonarny. Z laptopem jest mi po prostu wygodnie, bo mogę go wszędzie zabrać ze sobą. Jak jeszcze bateria trzyma długo, to w ogóle cudo!
|
||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawialiśmy się z TŻ nad takim biurkiem stolikowym, ale wolimy mieć szafkę przy biurku, żeby TŻ miał miejsce na swoje pierdoły. A to narożne jest fajne, bo jest małe, ale wygodne ![]() A laptop sama z siebie sobie nie kupię. Mam w domu swojego i z niego nie korzystam. Chyba bym oślepła konkretnie jakbym znowu do niego wróciła
|
|
|
|
|
#1780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak słów na zachowanie tż przytulam mocno![]() Cytat:
![]() Soleilka dzięki za info o bodziakach w Biedronie |
||
|
|
|
#1781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miała któraś z Was podobne wyniki?
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja juz po pracy ale jeszcze w pracy. Czekam na tz. Zlozylam skarge I prawdopodobnie od srody zmieniam stanowisko I godziny pracy. Jutro mam miec szkolenie zobaczymy.
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, a gdzie pracujesz?
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zadzwoniła do mnie rejestratorka z przychodni (nie wiem, dlaczego nie położna) i poinformowała, że mój gin będzie miał dalsze zwolnienie. Chciała mnie przepisać z 7 na 9, ale ja mam zwolnienie do 7, więc wolałam nie ryzykować, że będę miała przerwę. 9 byłaby babka, u której byłam ostatnio, a w poniedziałek będzie gin "podobno dobry", który na początku ciąży mówił, że "co ma być to będzie, żadne leki nie pomogą i on nie jest sprzedawcą fotografii" (jak poprosiłam o wydruk z USG). Nie wiadomo co gorsze.
Cieszyłam się, że mój gin zdąży mi zrobić porządne USG po 30 tc, a tu Później jechałam do SR i na oddechówkę dotarły tylko 3 dziewczyny (ostatnio było 5, bo te z partnerami przychodzą na inną godzinę), ale na wykładzie o kąpieli i pielęgnacji skóry nas sporo. Najważniejsze informacje: * pierwszy raz kąpiemy dziecko w 6 dobie życia w roztworze nadmanganianu potasu, później z dodatkiem kilku kropelek emolientu i raczej bez oliwkowania po kąpieli. Osuszamy, a nie wycieramy. Jeśli skóra jest bardzo sucha to najlepiej używać parafiny farmaceutycznej, a dopiero po miesiącu stosować coś innego; * twarz przemywamy płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w czystej wodzie, każde oko osobno itd. a jeśli trzeba, to oczy czymś (może wodą) przepłukujemy i masujemy woreczek łzowy; * przed użyciem wanienkę wyparzamy, wykładamy tetrą i używamy myjki, którą możemy wyprać, a nie siedlisk bakterii typu gąbka, czy mata do wanienki. * pępek na początku czyścimy patyczkiem na sucho lub zamoczonym w wodzie i oczywiście po powrocie do domu nie stosujemy opatrunku, a jak nie będzie się goił przez 2 tygodnie, to używamy octeniseptu, ale można też mydła "biały jeleń" (również na ranę po cesarce), a najlepiej od razu spirytusu 96% (czyszczenie patyczkiem w środku i wokół); * codziennie mocno czeszemy, żeby nie było ciemieniuchy; * paznokietki obcinamy dwa razy w tygodniu; najlepiej w czasie snu; * nie musimy codziennie stosować pudru; w razie konieczności sprawdza się mąka ziemniaczana; * do pośladków wystarczy kupić tani Linomag lub Bepanten; Sudocrem dopiero na stany zapalne. * należy używać kosmetyków jednej firmy, żeby szybko wskazać i wyeliminować przyczynę alergii (a czasem mogą to być perfumy, czy wody stosowane przez rodziców, chyba nikiel z zegarka...); * nie wolno używać żadnych płynów do zmiękczania tkanin, ani wybielaczy; plamy można czyścić octem; * wysypkę wynikającą ze zmian hormonalnych po porodzie z powodzeniem leczy się krochmalem; Poza tym oczywiście nie należy przegrzewać dziecka itd. Chyba tyle. Ja to tylko przekazuję. ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- I tyle pisałyście o upałach, a ja w drodze powrotnej zmarzłam! Było 14-15 stopni, a przedłużeniem tamtej ulicy jest deptak prowadzący do mola, więc wiało jak zwykle mocno, a w dodatku chłodem.---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Chyba nie odpowiedziała, ale wielokrotnie pisała, że chodzi do studium. Przecież nie bdzie rozkładać zeszytów i książek na łóżeczku. A poza tym trzeba na czymś postawić komputer. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-30 o 22:06 |
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia w firmie z zywnoscia jestem kontrolerem jakosci ale mam supervisora zje.ba.ne.go I psychicznie nie daje rady.
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po długiej nieobecności ostatnio w ogóle czasu nie miałam Mam nadzieję, że wszystkim mamom zdrowie dopisuje bo mnie gardło okropnie drapie od kilku dni i ogólnie męczy mnie dość okrutnie alergia
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Obtarłam sobie na spacerze uda i już nie wytrzymuję tak mnie pieką
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... ja jakoś nie przewiduję, żebym przed późną starością chciała pozostać bez biurka...
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Na jakie? Domyślam się, że najbardziej masz dość kierownika? |
||
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() znowu mnie nie bylo ehh za duzo wszytkiego ostatnio masakrawlasnie jestem po SR i po wizycie u gin ![]() mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla , szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg.... ale i tak juz jet za duzo nio cozmam nadzieje, ze u was ok zaraz sproboje poczytacudanego weekendu majowego
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Poczytałam Was, pocytowałam i wszystko mi wcieło...
![]() Na początku napiszę, że bardzo cieszę się Authentic Twoim szczęściem Jak dobrze liczę to masz tp na grudzien?Ando.. przykra sytuacja z tym Twoim mężem... nie wiem co powinnaś z nim zrobić, ale mam nadzieję że znajdzie się na niego sposób i trochę zmądrzeje.. Norniczka cieszę się że wszystko ok, tucz dzieciątko tucz ![]() Gosiu wiem że trudno zachować dystans jak słyszy się że coś się nie zgadza, ale tylko niepotrzebnie dzieciąto na stres narażasz... na pewno będzie w porządku jak dobrze pomierzą na dobrym sprzęcie. A dziecko wcale nie musi mieć książkowych wymiarów żeby dobrze się rozwijać. Moja niuńka na początku miała tak dziwne łożsko że moja gin nie wiedziała sama co na nie powiedzieć ale z czasem się samo naprawiło, a też niepotrzebnie się naryczałam... Padło jeszcze pytanie o jedzonko... ja od początku do teraz wciągam owoce kg, nie pogardzę też warzywkami. Czyli podobnie jak Soleilka a ja będę miała córkę a ona synka, więc tu zachcianki chyba więcej mają wspólnego z naszym zapotrzebowaniem na składniki tak jak ktoś pisał niż na płeć.. bebe1987 glukoza chyba trochę za wysoka... |
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My mamy dwa komputery-dwa laptopy. Jeden nasz, a drugi siostry tż-mąż wymienił w nim dysk twardy i komp dalej hula, a ona już dawno kupiła sobie taki mały ![]() Ten z którego korzysta tż jest bardziej mobilny, a do mojego jest przypięta drukarka, zewnętrzny CD i do niedawna jeszcze dysk zewnętrzny był. Poza tym bateria mi nie trzyma, więc musi być non stop pod kablem-także właściwie ten laptop to jak stacjonarny ![]() I mamy do niego takie niewielkie metalowe biureczko. Komp stoi w salonie, bo w sypialni nie ma miejsca. I tak mi się przypomniało odnośnie oczu maluszka-jakby ropiały to można je przemywać... mlekiem z piersi Sprawdziłam i działa |
||
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej hej laseczki
Dzisiaj zaś mnie tu nie było, ale dalej się weekenduje. Zresztą niewielki odwyk od kompa mi się przyda ![]() Nie wiem, czy któraś już pisała, jak już to pewnie Soleika i może się powtórzę (wybaczcie ale nie nadrobiłam zaległości), że od 10.05 będą w biedronce body dla dzieciaczków, zestawy pościeli i wózki spacerowe (chociaż do tych to mamy jeszcze sporo czasu) - fotki w załączniku
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-04-30 o 22:59 |
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
kchana kg w ciagu miesiaca nie ale 16-17 kg w ciagu 31 tyg to bardzooo duzo
![]() gratuluje nowej mamusi i 3mam kciuki za szczesliwe rowiązanie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilogram w 4 tygodnie, to mało, więc się ciesz. Teraz już nie będziesz przybierać na wadze dużo, więc głowa do góry
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ando - brak słów. Chyba powinaś szybko wrócić do mamy, a porządkami zajmiesz się po porodzie, albo w 38 tc. Norniczka - najważniejsze że dostałaś kopię wszystkiego, a na USG możesz wybrać się w Polsce. |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o wagę to tylko powód do radości poza tym w III trym.mniej przybieramy wiec nie ma się czym martwić a te dodatkowe kg Mała wyciągnie z Ciebie po porodzie głowa do góry |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

A co do biurka - sama miałam ten problem - kupiliśmy super miejsce do pracy dla mojego tż, komp stacjonarny itd, wyglądało to rewelacyjnie, ale gdy okazało się, ze pojawi się malenstwo, zdecydowalismy zlikwidować "biurko", ktore zwyklym biurkiem nie było - nie mieliśmy co z nim zrobić, ostatecznie wylądowało schowane pod sofą............

przytulam mocno

Było 14-15 stopni, a przedłużeniem tamtej ulicy jest deptak prowadzący do mola, więc wiało jak zwykle mocno, a w dodatku chłodem.
bo mnie gardło okropnie drapie od kilku dni i ogólnie męczy mnie dość okrutnie alergia