|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki nr 1, potem trzeba klepać biedę - vol. 17
Doberek
wsunęłam śniadanie i biorę się za sprzątanie, w końcu dzisiaj wróciły mi siły bo ostatnie dwa dni tylko leżałam a mieszkanie zapuszczone no i dzisiaj inwazja teściów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Wycuwam Majuwecke
![]() do Poznania mowisz? ![]() No kto jeszcze, kto? ![]() Co nie wiedzialam, jak nie wiedzialam?! ![]() Cytat:
Malutko zmarszczek, skora delikatna, a jakie piekne wlosy, blyszczace, delikatne, szok. Dzis Majoweczki dzien pierwszy |
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
Co dziś robimy ? mamy jakąś wish listę na dziś??? ![]() Mnie od rana drażnią moi rodzice i teściowie, tzn rodzice dzwonili już wczoraj przypomnieć że mam flage powiesić .. o 8mej dzwonił teść w tej sprawie.. więc trzeba było tyłek z łóżka zwlec, flagi poszukać... uprasować.. mąż poszedł do swego królestwa szukać patyka i ściskających plastikowych zacisków... i zaraz będą wieszać na balkonie przed chwilą dzwonił znowu teść że jakieś drzewo mamy dziś posadzić dla Marcina, tj dąb - bo on go juz dla nas ma i trzeba sadzić akurat dzisiaj .... ja chyba wsiadam w samochód i uciekam gdzieś bo coś za bardzo nam dzień organizują ![]() Czy Wam też ktoś KAŻE wieszać flagę?? napyskować zdążyłam że 4 lipca amerykańską powieszę to więcej ludzi to zauważy - bo ja nie wiem ale to się chyba po to wiesza aby być podobnym do reszty społeczeństwa, bo reszta wiesza to i ja muszę?? mam depresje flagową ooo.. Junior przeleciał , krzycząc do ojca :" Tata, idziemy już flagę namaszczać???" a ja tłumaczę młodemu że nie "namaszczać" tylko na maszt ją wkładać conajwyżej - dobrze, że chociaż ten rozbawić umie mimo woli---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
U mnie dzisiaj pewnie będzie grill , w ogrodzie, ale bez piweczka.. mój mąż odkąd zachorował to stał się abstynentem - nic a nic nie pije- aż mi głupio przy nim pić- chyba będe wychodzić aby się upić za to jak palił tak pali te gooopie fajki, no może mniej pali, ale pali
Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-05-01 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
O matko ale sobie pospałam
9 godzin ![]() Mój plan na majówkę to inwazja w pokoju Kaszki, koniecznie sprzedać pewne zabawki, koniecznie przetrzepać szafę z tego co ewidentnie za małe. Okna bym pomyła ale mnie napiętnują, chociaż święto pracy jest ;p Nikt mi nic wieszać nie kazał, rodzice w Paryżu, a teściowie ganiają Kaszkę po łąkach i lasach. 42 stopnie w słońcu, 25 w cieniu, 27 w mieszkaniu 4 z 5 okien na południowy-wschód czyli wszystkie pokoje uffffffffff jak goroąco Edytowane przez Luksa Czas edycji: 2012-05-01 o 10:00 |
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadkowie już od dawna nie wywieszają, a u nas też w zasadzie nie ma gdzie - chyba że wkopię w trawnik przed domem. Moja prababcia używała tylko szarego mydła i kremu nivea - do śmierci miała skórę gładką i miękką, a włosy pełne blasku - o dziwo miała tylko kilka siwych pasm - reszta to kruczoczarne włosy. Też bym tak chciała ![]() Dokiu, zchilałtuj się na grillu
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
no wieczorem musze się jednak wyluzować bo coś zbytnio się rozchodziłam |
||
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek słoneczny
![]() pospałyśmy do prawie 8 ![]() tak myślę czy teraz wyjdziemy czy później, bo jest znikomy wiatr i mocne słońce po wczorajszych szaleństwach nie chce ją tak na słońce wystawiać
|
|
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak te mydła mają w sobie coś co pozwala wolniej się starzeć
25.01.2008 Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ Edytowane przez KarolaKG Czas edycji: 2012-05-01 o 10:23 |
||||
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa
i micha sałatki bez majonezu ![]() Kurcze, czemu Majka dziś pracuje? To jest zgodne z kodeksem Pracy? Edytowane przez Luksa Czas edycji: 2012-05-01 o 10:24 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też gorąc I jeszcze muszę umyć Szczurowatą, bo Tatusiek ją zestresował
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
25.01.2008 Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ |
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też nie wiem.. może za 2 dni wolne , bo u mojego męża czasem tak jest
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ja też ją podziwiam, ja bym tak nie wytrzymała ze skunksowatym |
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale gorąc Zaraz idę trochę poopalać bladą skórę ![]() Dlaczego można jeszcze głosować w konkursie? ![]() Miał trwać do 30.04
|
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł....
Cytat:
Twój szef to powinien karę zapłacić jak nic- nie możesz pracować w dni ustawowo wolne od pracy- w takie dni w firmie/ sklepie może pracować tylko właściciel. Nawet markety są pozamykane a Ty tyrasz. Cytat:
Niezgodne... Donosimy do PIP-y? |
||
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pociesze Cie Sarunieczko, że mój mąż tez w pracy...przez co grill nam sie przesunął na godziny popołudniowe...chyba sama pójde z dziewczynkami na działke a on dojdzie... ![]() Loveve w przypadku takigo zachłyśnięcia trzeba dziecko dłuższy czas obserwowac...mogło dojsc do zachłystowego zapalenia płuc co zdarza sie w takich przypadkach dość często...trzymam kciuki za maluszka
|
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nienawidzę spalinowych kosiarek, bo lecę prawie jak ten koleś. Jestem taka lekka, ze robię za choragiewke Dzis powinien mój pingwinek przyjść ![]() Wlasnie odkryłam pierwszy minus emigracji nie mogę po pracy pojechać z rodzicami na moja ukochana wieś pobyczyć sie pod sosnami
|
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i w takie dni zwykły pracownik też może pracować - pod warunkiem że dostanie umowę zlecenie/o dzieło.
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca może bowiem zlecić pracę w godzinach nadliczbowych – także w święto lub niedzielę – jeśli zachodzą sytuacje wymienione w art. 151 § 1 Kodeksu pracy, tj. w razie konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii, a także w razie szczególnych potrzeb pracodawcy. Szczególne potrzeby pracodawcy należy tu rozumieć jako sytuację wyjątkową i nieprzewidywalną, a nie stałe wykonywanie pracy ponad obowiązujący pracownika czas pracy Czyli Majkę nie obowiązuje, a musi ...żeby chociaż ten chytrus godnie im za to płacił
|
|
|
|
|
|
#2510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
:conf used:Heloł, ale hot |
|||||
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga ja tez juz nastawiam sie na zmianę pracy nie ważne jaka, byle zeby była na pełen etat i w miarę blisko, żebym nie musiała pieszo godzinę iść ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- KYAAA!!! PINGWINEK PRZYSZEDŁ!!! ![]() ![]()
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach ![]() 25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2012-05-01 o 12:24 |
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego uważam, że ten pracodawca Majki pracę w dniu dzisiejszym podciąga sobie pod szczególne potrzeby pracodawcy. I w tym momencie jakby nie patrzeć kodeksu nie łamie. Ale może się nie znam.
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie... Duzo znam takich przypadków, osób, które nawet nie wiedza że w święta nie powinny pracować i pracują szef każe to przychodzą. U mnie na osiedlu znaczy u nas jest mnóstwo takich sklepików- gdzie właśnie w święta czy niedziele pracownicy etatowi maja wolne, a pracuje sam właściciel lub zona czy córka. Wiec da się rozwiązać wszystko. Poza tym u Majki szef jest po prostu chytry wydaje mu się że za☠☠☠iście dużo straci jak da pracownikom wolne, jakby co najmniej kilka tysięcy koszul uszyły w taki dzień.Jadę po obiedzie na dzialkę do teściowej....na grila, ale chyba wezme książkę ze sobą co by się nie denerwować ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktem jest że duża część społeczeńtwa nie wie, że przysługuje im ten dzień wolny i jeżeli rzeczywiście nie ma takiej potrzeby to nie muszą iść do pracy.
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia ta mgiełka z Twojego bloga jest mocno cytrusowa, bo takiego czegoś szukam... |
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku tak, później troszkę ta cytrusowość blednie. Mocno cytrusowa jest z tej serii mgiełka o nazwie White Ginger.
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma dodatkowych umów, mają płacone ileś tam więcej, jak za dyżur świąteczny ![]() Cytat:
Mama ma płacone więcej w święta, za dyżur nocny jak i za niedzielę. Pracownicy tż też mają wolne, a to co miało być zrobione dzisiaj i to co mieliby zrobić w czwartek 3 maja trzeba będzie niestety zrobić jutro albo w piątek. Ale przez to do tej pani która to robi idzie druga osoba do pomocy, ponieważ sama nie dałaby rady wszystkiego zrobić Posiedziałam 1,5 godz na słonku, więcej nie dałam rady ![]() Troszkę złapało mi ręce, dekolt a nogi mniej ![]() Wysmaruję się samoopalaczem i będę brązowa
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2012-05-01 o 13:33 |
||
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiliśmy z tżem 55 ruskich pierogów
i 22 z jabłkiem, cynamonem i cukrem zaraz pęknę
|
|
|
#2520 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
Saruś jedź, będzie fajnie Dokia mi nikt nie każe wieszać flagi Jamapi przesyła pozdrowienia z Wygonina |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

a mieszkanie zapuszczone no i dzisiaj inwazja teściów 

A na śniadanie zjadłam sobie pieczywko Wasa i póki co efektów ubocznych nie ma

I która jeszcze

....

:conf used:

i 22 z jabłkiem, cynamonem i cukrem
Klaudia 16.10.2009