![]() |
#631 | ||
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 45
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() W tym tygodniu znowu coś zrobię ale jeszcze nie wiem co ![]() Tutaj jets lista sklepów http://www.sagacook.com/pl/Consumers...hereToBuy.aspx ja kupiłam w "Piotr i Paweł" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 709
|
Dot.: Gotowanie na parze
dzięki, to tez skoczę do PiP, nie mogę się doczekać żeby coś pysznego upichcić i zaskoczyć mojego TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Bezbłędne są te przepisy z papierem na ich stronie. Nie miałam patentu na wykonanie zapiekanek, a tam fajnie opisują dokładnie przygotowanie. Oj wiosna będzie sprzyjać zdrowemu gotowaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 709
|
Dot.: Gotowanie na parze
kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Polecam mój patent na roladę z łososia. Rozkładasz sobie papier na nim polewasz ciasto naleśnikowe, może bardziej puszyste-omletowe, które podpiekasz w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika nakłądasz płaty łososia na nie własnoręcznie nalepiej zorbiony przecier chrzanowy tudzież chrzan śmietanowy i takie cudo zwija się. Podaje się pokrojone, można ozdobić pietruszką. Papier jest idealny bo nie wysusza ciasta. Musze dopytać mamy ile trzymałyśmy ciasto w piekarnik aby było gotowe do zawinięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 709
|
Dot.: Gotowanie na parze
a to ciasto w jakiejś formie miałaś? bo na samym papierze to by się chyba rozlewało?
póki co spróbuję tej wersji z ziemniakami, oby coś wyszło, bo mnie M. (kucharz zawodowy) wyśmieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Nie, nie rozlewało się. Ciasto takiej konsystencji, że teoretycznie płynne ale dobrze się układało papier zagięty, tylko że ono było tak fajnie wilgotne zastanawiam się jak mama to zrobiła. ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-03
Wiadomości: 274
|
Dot.: Gotowanie na parze
niestety nie posiadam parowaru, ale zainteresował mnie ten papier do gotowania. widział może go ktoś w Poznaniu? dzisiaj szukałam w Piotrze i Pawle, ale nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
pysiam i reszta dziewczynek witajcie - ja jak na razie na diecie SB i w dodatku wrocilam 5 marca do pracy i czasu brak. Ale pysiam czaje sie na twoj blok czekoladowy - uwielbiam piec dla rodziny i znajomych i widziec ze im smakuje - taka wariatka ze mnie
__________________
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
eveewe Witaj
![]() brawa za sukcesy na SB ![]() ![]() ![]() ja też uwielbiam robić smakołyki dla rodzinki, ale czasem mnie to gubi i muszę siępilnować ![]() A jak w pracy zaklimatyzowałaś się już? Buziaki ślę ![]()
__________________
*** -12,5kg*** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
![]() jeżeli uda mi się go kupić to co polecacie "na pierwszy raz" z papierem , żeby sie udało jak ktoś nie wie o co chodzi ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() pozdrowionka.
__________________
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |||
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na podanej wyżej stronie znajdziesz równiez przepisy różne i sposób przyrządzania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
|
Dot.: Gotowanie na parze
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]()
__________________
*** -12,5kg*** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Papier wydaje mi się być... hmmmm bardziej naturalny ? no jakoś tak.. Folia od razu kojarzy mi sie z aluminium, rodnikami etc etc. Wolę papier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() Folie alumniniowa mozna uzyac do piekarnika chociaz ja osobiscie wole pergamin jak sie go pogniecie jest bardziej wytrzymaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
zaraz, zaraz, do pogniecionego pergaminu można cos włożyć, związać w sakiewkę, włożyć do wrzątku i co nie rozmoknie ?
![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() Papier pergaminowy do piekarnika i do parowaru. W papierze pergaminowym nie sprawdzalam czy mozna gotowac we wrzatku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
Produkty SAGA wykonywane są z trzech gatunków papierów bazowych. Papier jest doskonałą bariera przeciwko wilgoci, tłuszczom, a także białku zawartemu w mięsie lub rybach. O. Tak pisza na http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/main.aspx
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 45
|
Dot.: Gotowanie na parze
Zwykły papier pergaminowy (czyli coś w rodzaju papieru śniadaniowego) rozpływa się przecież jak tylko poczuje trochę wody. A papier do gotowania saga jest stworzony specjalnie, głónie na potrzeby gotowania więc nie mięknie. A co do gotowania w foli to jakoś nie przemawia to za mną, jakby nie było folia to plastik a gotowanie w plastiku jakoś nie wygląda mi na zdrowe tak do końca.
Jeżeli chodzi o przepis na pierwsze gotowanie to polecam zwykłą mieszankę warzyw... A potem już wszystkie przepisy ze strony sagi, wg tego co kto lubi ![]() Jak nie możesz dostać w Piotr i Paweł to może zobacz w Makro albo zamów z tej strony http://www.ekuchnia.com/Papier-do-gotowania-SAGA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: szwędam się :)
Wiadomości: 150
|
Dot.: Gotowanie na parze
tam na stronie jest lista sklepów w których można go dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 709
|
Dot.: Gotowanie na parze
Gdzieś w sklepie internetowym widziałam tez mniejsze opakowania za 12 zł 100 arkuszy. Te duże to chyba do restauracji są. nie wiem, ale ja aż tyle tego papieru nie używam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-11
Wiadomości: 174
|
Dot.: Gotowanie na parze
Ja właśnie mam i fajna sprawa. Najczęściej używam do podkładania pod ciasto i podoba mi się to, że rozmiar jest dopasowany do blachy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 709
|
Dot.: Gotowanie na parze
No w sumie fakt, dawno nic nie piekłam, ale niedługo urodziny to wypróbuję... Bardzo nie lubię kiedy ciasta pachną blachą :/ Jeśli papier się sprawdzi, może obejdzie się bez wymieniania całego dobytku na silikonowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 110
|
Dot.: Gotowanie na parze
Wow, jakie wy tu wynalazki uskuteczniacie
![]() W moim garze do gotowania na parze pichciłam same prościutkie rzeczy typu: pierś z kuraka, rybka i mnóstwo warzywek ![]() Jakoś brakło mi inwencji twórczej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 29
|
Dot.: Gotowanie na parze
do gotowania na parze jestem przekonana od dawna. planuję zakup- ale nie wiem czy lepiej garnek (taki 4elementowy) do gotowania na parze czy parowar elektryczny? doradźcie mi coś, dodam że chce wydać do 100zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Ja mam nakładkę na garnek, wyglada jak sitko i jest b zadowolona z tego bo garnek i pokrywkę używam do tego co chcę
![]() A ten elektryczny też niewielki a w szafce zajmuje dużo miejsca i nadaje sie tylko do jednego.
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-11
Wiadomości: 174
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.