![]() |
#631 | ||
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() W tym tygodniu znowu coś zrobię ale jeszcze nie wiem co ![]() Tutaj jets lista sklepów http://www.sagacook.com/pl/Consumers...hereToBuy.aspx ja kupiłam w "Piotr i Paweł" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
|
dzięki, to tez skoczę do PiP, nie mogę się doczekać żeby coś pysznego upichcić i zaskoczyć mojego TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
|
Bezbłędne są te przepisy z papierem na ich stronie. Nie miałam patentu na wykonanie zapiekanek, a tam fajnie opisują dokładnie przygotowanie. Oj wiosna będzie sprzyjać zdrowemu gotowaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
|
kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
SPAMER
|
Polecam mój patent na roladę z łososia. Rozkładasz sobie papier na nim polewasz ciasto naleśnikowe, może bardziej puszyste-omletowe, które podpiekasz w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika nakłądasz płaty łososia na nie własnoręcznie nalepiej zorbiony przecier chrzanowy tudzież chrzan śmietanowy i takie cudo zwija się. Podaje się pokrojone, można ozdobić pietruszką. Papier jest idealny bo nie wysusza ciasta. Musze dopytać mamy ile trzymałyśmy ciasto w piekarnik aby było gotowe do zawinięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
|
a to ciasto w jakiejś formie miałaś? bo na samym papierze to by się chyba rozlewało?
póki co spróbuję tej wersji z ziemniakami, oby coś wyszło, bo mnie M. (kucharz zawodowy) wyśmieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
SPAMER
|
Nie, nie rozlewało się. Ciasto takiej konsystencji, że teoretycznie płynne ale dobrze się układało papier zagięty, tylko że ono było tak fajnie wilgotne zastanawiam się jak mama to zrobiła. ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
niestety nie posiadam parowaru, ale zainteresował mnie ten papier do gotowania. widział może go ktoś w Poznaniu? dzisiaj szukałam w Piotrze i Pawle, ale nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
pysiam i reszta dziewczynek witajcie - ja jak na razie na diecie SB i w dodatku wrocilam 5 marca do pracy i czasu brak. Ale pysiam czaje sie na twoj blok czekoladowy - uwielbiam piec dla rodziny i znajomych i widziec ze im smakuje - taka wariatka ze mnie
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
eveewe Witaj
![]() brawa za sukcesy na SB ![]() ![]() ![]() ja też uwielbiam robić smakołyki dla rodzinki, ale czasem mnie to gubi i muszę siępilnować ![]() A jak w pracy zaklimatyzowałaś się już? Buziaki ślę ![]()
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
![]() jeżeli uda mi się go kupić to co polecacie "na pierwszy raz" z papierem , żeby sie udało jak ktoś nie wie o co chodzi ![]()
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrowionka.
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |||
SPAMER
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na podanej wyżej stronie znajdziesz równiez przepisy różne i sposób przyrządzania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#647 |
SPAMER
|
Papier wydaje mi się być... hmmmm bardziej naturalny ? no jakoś tak.. Folia od razu kojarzy mi sie z aluminium, rodnikami etc etc. Wolę papier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Folie alumniniowa mozna uzyac do piekarnika chociaz ja osobiscie wole pergamin jak sie go pogniecie jest bardziej wytrzymaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
zaraz, zaraz, do pogniecionego pergaminu można cos włożyć, związać w sakiewkę, włożyć do wrzątku i co nie rozmoknie ?
![]()
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Papier pergaminowy do piekarnika i do parowaru. W papierze pergaminowym nie sprawdzalam czy mozna gotowac we wrzatku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
SPAMER
|
Produkty SAGA wykonywane są z trzech gatunków papierów bazowych. Papier jest doskonałą bariera przeciwko wilgoci, tłuszczom, a także białku zawartemu w mięsie lub rybach. O. Tak pisza na http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/main.aspx
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
|
Zwykły papier pergaminowy (czyli coś w rodzaju papieru śniadaniowego) rozpływa się przecież jak tylko poczuje trochę wody. A papier do gotowania saga jest stworzony specjalnie, głónie na potrzeby gotowania więc nie mięknie. A co do gotowania w foli to jakoś nie przemawia to za mną, jakby nie było folia to plastik a gotowanie w plastiku jakoś nie wygląda mi na zdrowe tak do końca.
Jeżeli chodzi o przepis na pierwsze gotowanie to polecam zwykłą mieszankę warzyw... A potem już wszystkie przepisy ze strony sagi, wg tego co kto lubi ![]() Jak nie możesz dostać w Piotr i Paweł to może zobacz w Makro albo zamów z tej strony http://www.ekuchnia.com/Papier-do-gotowania-SAGA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
SPAMER
|
tam na stronie jest lista sklepów w których można go dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
|
Gdzieś w sklepie internetowym widziałam tez mniejsze opakowania za 12 zł 100 arkuszy. Te duże to chyba do restauracji są. nie wiem, ale ja aż tyle tego papieru nie używam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
|
Ja właśnie mam i fajna sprawa. Najczęściej używam do podkładania pod ciasto i podoba mi się to, że rozmiar jest dopasowany do blachy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
|
No w sumie fakt, dawno nic nie piekłam, ale niedługo urodziny to wypróbuję... Bardzo nie lubię kiedy ciasta pachną blachą :/ Jeśli papier się sprawdzi, może obejdzie się bez wymieniania całego dobytku na silikonowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
Wow, jakie wy tu wynalazki uskuteczniacie
![]() W moim garze do gotowania na parze pichciłam same prościutkie rzeczy typu: pierś z kuraka, rybka i mnóstwo warzywek ![]() Jakoś brakło mi inwencji twórczej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
BAN stały
|
do gotowania na parze jestem przekonana od dawna. planuję zakup- ale nie wiem czy lepiej garnek (taki 4elementowy) do gotowania na parze czy parowar elektryczny? doradźcie mi coś, dodam że chce wydać do 100zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nakładkę na garnek, wyglada jak sitko i jest b zadowolona z tego bo garnek i pokrywkę używam do tego co chcę
![]() A ten elektryczny też niewielki a w szafce zajmuje dużo miejsca i nadaje sie tylko do jednego.
![]() |
#660 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.