|
|
#1891 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Jaki Skuter ma ogon
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() My dzisiaj byłyśmy na działce...ale niestety Fioncia się bała troszkę. siedziała cały czas w altance...nie chciała wyjść, potem Pani troszkę pochodziła z Nią na szelkach...ale i tak nie bardzo jej to wyhcodziło. bała się hałasów... a w tamtym roku szalała aż miło...może jak następnym razem pojedzie będzie lepiej
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1894 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Dostałam Szarego, bo w poprzednim DT mieszkał w większym mieszkaniu z 2 kotami i nie było żadnego problemu, nigdy nie załatwił się poza kuwetą ani nie bił się z rezydentkami. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- A czy łatwo jest oddać kota tak hop-siup ? Przy pierwszym lepszym problemie? ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
I po co ja otwierałam tę fotę...
|
|
#1897 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - trzeba się zastanowić, ile ten problematyczny okres może trwać, czy po jego wyeliminowaniu nie będzie zaniedbane ze względów finansowych odpowiednie żywienie i leczenie kota i czy dla kota nie będzie gorsze, gdy spędzi kilka miesięcy z nowym państwem, przyzwyczai się do nich i kociego towarzystwa, a nagle wróci do starej pani i nowego lokum...
Masakra, mam okna oblepione owadami Dobrze, że założyłam drobną siatkę, mało syfu wlatuje do środka... Owady wyłapane, teraz czas na syczenie, gryzienie po brzuchu, kopanie po głowie i wydzieranie futra...
|
|
#1898 |
|
KOTerator
|
Witaj w klubie, u mnie po trzech tygodniach feliwaya wróciło u Soni warczenie
. Jutro pójdę chyba na jakąś hipnozę i będę rozkminiać co się mogło zmienić 5 tygodni temu , że tak się zmieniła. ![]() Ja już się nic nie odzywam, w identycznej sytuacji dostałam bana w listopadzie. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-29 o 23:54 |
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Och...
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
Pozdrowienia z San Francisco
![]() Dziewczyny, moja kolezanka, ktorej kotke ma przechowac Siejusia, ma naprawde bardzo trudna sytuacje zyciowa, gdzie w tej chwili priorytetem jest bezpieczenstwo jej i coreczki i rozwiazanie, jakie przyjeto w tej sytuacji jest najmniejszym złem i nie ma co rozkminiac. Mam nadzieje, ze kotki sie dogadaja |
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak fajnie że jesteś Też mam taką nadzieję i sądzę że tak będzie, bo Ancij nie jest agresorem, wręcz przeciwnie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
A my się meldujemy już z domku
Sobota zleciała szybko na kocich szaleństwach, wczoraj już w domu Coma odsypiała, a dziś jest taka smutna, że serce mi pęka. Od wczorajszego popołudnia zrobiła tylko siusiu, apetyt ma, ale nie spała z nami i tylko leży i wygląda przez okno. Ona chyba nie chciała wracać do domu ![]() Uwielbia jeździć do Księciunia, drugi kot to wspaniały kompan dla niej. W sumie zawsze jak wracamy to jest przybita, ale teraz jakoś tak bardziej. Zamówiłam Feliway. Oby jej przeszło. Jestem dziś do popołudnia w domu, spróbuję ją zainteresować zabawą.... Martwię się.
|
#1903 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wieczorem zgodnie siedzieli przy oknie i packali w owady za szybą, a że szyby były całe oblepione z drugiej strony robalami to mieli zajęcie na długi czas ![]() Rano obudziłam się z Burym na stopach i Szarym pod pachą. Pogłaskałam Szarego, ale chyba trochę się bał, że go przegonię. Bury się obudził i zaraz go pogonił, po czym przyszedł na poranne mizianki. Jak Szarego nie ma w pokoju, to Bury jest miziasty i zabawowy, jak Szary leży w kącie, to Bury jest pełen napięcia. Pozamykałam okna, Feliway w kontakcie, może podziała, o ile wcześniej się nie ugotują na poddaszu :P Cytat:
Mam obecnie mały dylemat moralny, bo dostałam maila w sprawie Szarego od jakiejś pani, że podobny kot jej niedawno uciekł przez okno, które było stale otwarte, bo kot sikał i śmierdziało. Fundacja zasugerowała mi, że jeśli znajdzie się właściciel i udowodni, że zaniedbał kota, to mam poinformować, że kot już znalazł nowy dom. Dziwnie mi z tym. A przypomnij mi, czemu macie tylko jednego?
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale może już niedługo. Miało być wcześniej, ale trochę nam się pokomplikowało. Idę po kocie mleko. Chce ktoś?:P
Powietrze pachnie jak malinowa mamba Edytowane przez deser czekoladowy Czas edycji: 2012-04-30 o 10:48 |
|
|
|
|
#1905 |
|
Nie depcze krokusów
|
Deserku - też z tego powodu nie chcę na razie drugiego rezydenta i zastanawiam się, czy przy 36 m kw. bez odrębnie zamykanych pomieszczeń ma sens tymczasowanie, skoro za każdym razem dzieją się takie cyrki jak teraz...
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje bure siedzi w oknie. Pochlipała mleczka od niechcenia i wróciła na okno, ehh.
Powietrze pachnie jak malinowa mamba Edytowane przez deser czekoladowy Czas edycji: 2012-04-30 o 11:37 |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak u Was, ale u nas żar słoneczny z nieba się leje kot padł na parapecie, a jest taki brudny, że chyba prędko go na pościel nie wpuszczę
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() melduję że Nensi już na stałe przeprowadziła się do sypialni rodziców na noc do mnie przychodzi ok 6 na jedzenie i kuwetę... dodatkowo dzisiaj wszyscy zaspali bo Pysia obudziła nas dopiero po 6 ![]() miziaczki dla kociaków ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiedziała że majówka---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ancijomaczek, skarbek kochany, wymęczony upałem śpi calutki dzień w cieniu i nawet nie przychodzi co moment na tulaski. Od czasu do czasu nacieramy go wodą, a on mruczy wtedy jak szalony Moje maleństwo leniwe |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podczas upałów moczę ręczniki w zimnej wodzie i rozkładam na podłodze w kuchni pod narożnikiem. Koty przychodzą tam sobie poleżeć jak im gorąco.
Jedna z moich kotek natomiast leży na słońcu nawet w największe upały, czasami się zastanawiam czy jakiegoś udaru słonecznego nie dostanie.
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
, juto ja tez swietuje swieto pracy , bo jestem na wolnym Moje koteczki nie widze prawie caly dzien , a jak wracam z pracy to czekaja na papu i potem szybciutko ida spac cwaniaki jedne , a jak jest bardzo goraco to u mnie w domku maja jak w raju bo leza na podlodze i sie chlodza bo mam plytki , w calym mieszkanku , we wloszech prawie kazy dom tak ma podloge
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Ale cisza na forum
A ja mam już po weekendzie. Muszę leżeć w łóżku, bo mam zapalenie gardła A Ancijomak broi jak zwykle. Pomysł z mokrymi ręcznikami jest super Anitast, Ancijomak wstaje rano na puszkę, a później przez cały dzień tarza się po podłodze, zasypiając niekiedy w najmniej odpowiednim miejscu Skórzana kanapa jest pewnie okupowana przez koty? Jest pewnie chłodna i ciągnie je do niej? Głaski dla Twoich rozrabiaków |
|
|
|
#1913 | |||
|
|
Ogłoszenia, które rozwalają :
1. "Oddam yorka Oddam Yorka w dobre ręce z powodu wyjazdu na majówkę. Więcej szczegółów pod nr " 2. "Oddam psa ! Oddam za darmo 3 miesięczną suczkę mieszańca owczarka belgijskiego z labradorem, wychowana z dziećmi. Niestety mam za małe mieszkanie "- to ile czasu musiało minąć, żeby pies wychował się dziećmi, a pani stwierdzić, że ma za małe mieszkanie???3. "Kupię yorka do 200zl Kupię yorka do 200zl dla mojej opiekuńczej miłej, troskliwej córki na komunie. Pilne " 4. " Małego kundelka Szukam mikropieska od 2 do 5 lat. " - co to jest 'mikro-piesek' ? 5. "Przyjmę pieska miniaturkę rasy chihuahua (za darmo). " 6. "Przyjmę Yorka Przyjmę szczeniaka rasy York, dla córek, które marzą o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę " 7. "Kupię yorka do 100zł Kupię szczeniaka rasy York do 100zł, dla córki, która marzy o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę (możliwość podpisania umowy gwarancyjnej) "- a, jeśli pies się 'zepsuje', to koszt 'naprawy' pokrywa sprzedający ![]() Kurczę, ja, jak na czym się nie znam, to chociaż poszukam na dany temat, a nie piszę jak leci... ![]() Biedne zwierzęta ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Współczuję tej Pani, naprawdę. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Jaki to musi być ból, kiedy osoba kochająca i dbająca o zwierzaka, zmuszona jest go oddać A niektórzy nie mają z tym problemu... Jest jakaś szansa, żeby ktoś pomógł tej kobiecie? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Chodziło mi o to, że właśnie nie oddała go od razu na stałe, do schroniska czy w byle pierwsze lepsze ręce. Spieszyłam się i dlatego zacytowałam całość ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
A ja byłam od 14 w pracy... SAUNA!!! Masakra normalnie. Nie dość, że upał na dworze, to i na hali A, wczoraj dostałam jeszcze 'm jak okres' ![]() Ale odbiję to sobie któregoś dnia na basenie
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas niestety nie obeszło się bez weta
![]() I zastrzyków. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze. A wszystko przez to, że w niedziele próbowała przecisnąć się przez małą dziurę w transporterze i się zaklinowała. Przy okazji nadwyrężyła boleśnie kręgosłup i pęcherz, dlatego nie sikała. Na szczęście w nocy, parę godzin po antybiotyku zrobiła siku i qpe. Dzisiaj jest już lepiej, wróciła wesoła Coma, ale jeszcze dzisiaj nie sikała
|
#1915 |
|
|
Święto Pracy...
![]() Spadam na ogródek, kwiatki siać
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które trzymały kciuki za mojego białaczkowego Gacka - dziękuję... Niestety nie dał rady... odszedł w niedzielę rano
Wydawało się, że kroplówki i leki pomagają. W sobotę czuł się troszkę lepiej, a w niedzielę już go z nami nie było
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
agatka, bardzo nam przykro
miał z Tobą dobre życie, szkoda, że nie było takie długie jak powinno być ![]() Nimfa20, no mnie też rozwalają te ogłoszenia 'kupię yorka do 200zł' :[ k***a, dobre buty są droższe, a bez yorka żaden dzieciak jeszcze nie umarł, więc nie rozumiem tych tekstów, że to dla dziecka... |
|
|
|
#1918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra, dla mnie to nie ludzie. No właśnie, gadaliśmy z mężem że tak kochamy Ancijomaka, że gdybyśmy byli zmuszeni go oddać, to serce by nam pękło ![]() Rozumiem Cię Kochana, mnie dopadło to samo+jakieś ohydne choróbsko ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Biedna malutka---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Jaka słodycz Kotki dzisiaj leniuchują ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Bardzo mi przykro, mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo jest Ci ciężko. Trzymaj się Kochana |
|||
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno zrobiłaś dla niego wszystko co mogłaś
|
|
#1920 | |
|
|
Cytat:
Biedne kocisko... Trzymaj się ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ech, szkoda normalnie gadać...
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

I po co ja otwierałam tę fotę...

. Jutro pójdę chyba na jakąś hipnozę i będę rozkminiać co się mogło zmienić 5 tygodni temu
, że tak się zmieniła.

A, wczoraj dostałam jeszcze 'm jak okres'
Biedna malutka