Koty część IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 18:52   #1891
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Spiace niedzielne popoludnie
1. Skuter
2. Cycek
Jaki Skuter ma ogon jak Milka a Cycek widzę, że zarekwirował łóżko i już nie odda .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:34   #1892
morenica
Zakorzenienie

Witamy
My dzisiaj byłyśmy na działce...ale niestety Fioncia się bała troszkę. siedziała cały czas w altance...nie chciała wyjść, potem Pani troszkę pochodziła z Nią na szelkach...ale i tak nie bardzo jej to wyhcodziło. bała się hałasów...
a w tamtym roku szalała aż miło...może jak następnym razem pojedzie będzie lepiej
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:44   #1893
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Jaki Skuter ma ogon jak Milka a Cycek widzę, że zarekwirował łóżko i już nie odda .
bedzie walka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:06   #1894
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
moim zdaniem ale to tylko moja opinia za szybko pozwolilas kotom na bezposredni kontakt, u nas Skuter na poczatku sporo czasu spedzil w lazience a kontakty bezposrednie byly nadzorowane jak bylismy w domu, cala procedura zaprzyjazniania trwala ok 2 miesiecy, zawsze podkreslam ze w dokocaniu cierpliwosc jest kluczem
Nie miałam innej możliwości Daniels w kilka podskoków otwiera drzwi do łazienki, a z klatki obaj potrafili uciec, robiąc przy tym bałagan. Nie mam innego zamykanego pomieszczenia, bo mieszkam w kawalerce.

Dostałam Szarego, bo w poprzednim DT mieszkał w większym mieszkaniu z 2 kotami i nie było żadnego problemu, nigdy nie załatwił się poza kuwetą ani nie bił się z rezydentkami.
Cytat:
odnosnie drapania - ja nie toleruje drapania mnie czy meza, oba wiedza ze nie ma bicia na lozku kiedy my tam jestesmy, nie ma drapania ludzi pod zadnym pozorem, zabawa nie zabawa, w moim stadzie takie sa zasady
Na szczęście nie drapią mnie celowo, tylko dostaje mi się, jak się biją na łóżku. A biją się w pościeli od niedawna, wcześniej Bury bronił tego miejsca jak lew, a Szary bał się wskakiwać. Trudno, by kot w parę dni załapał, że to niepożądane, na razie wywalam ich z łóżka i opryskuję wodą. Jeszcze będą z niego ludzie
Cytat:
Napisane przez my nickname Pokaż wiadomość
Malla
Teściowa była jeszcze wcześniej niż kot I też wstawała do pracy o 5, a jednak kot spał dalej z nami. Więc sądzę, że to raczej wiosna działa tak pobudzająco na zwierzaki
Kot rośnie tak jak i dziecko. Zmieniają się jego upodobania, duży wpływ ma też pora roku i hormony. Na dzień dzisiejszy jedyne co możesz zrobić, to dać jej wstać - uchylać drzwi lub wypuszczać, gdy zaczyna jęczeć. Jeśli masz siatkę na oknie, to je otwórz, pewnie to ją trochę przytrzyma
Stary 2012-04-29, 20:43   #1895
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Spiace niedzielne popoludnie
1. Skuter
2. Cycek
Piękne koty
Stary 2012-04-29, 23:08   #1896
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Monika, nie bądź taka radykalna w swoich poglądach, bo nie wiesz w jak trudnej sytuacji znalazła się kobieta. Wiesz, jak wszystko wali Ci się na głowę, a Ty mimo wszystko szukasz jak najlepszego rozwiązania, to chyba jednak świadczy o tym, że kochasz zwierzę. Nie jest kobiecie łatwo, widać że kocha tego kota i jest strasznie przejęta tym, że nie może go zatrzymać, a co rusz ma nowe kłody pod nogi, więc proszę Cię- nie oceniaj w taki sposób. Mogła oddać kota do schroniska, albo wcisnąć go pierwszemu lepszemu człowiekowi. Poza tym nigdy nie wiadomo w jak trudnej sytuacji znajdzie się któraś z nas.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie lepiej znaleźć nowy dom stały?
A czy łatwo jest oddać kota tak hop-siup ? Przy pierwszym lepszym problemie?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
mój kot się zepsuł, leży pod samochodem albo pod krzakiem, nie ma sił już brykać
Thriller na dobranoc I po co ja otwierałam tę fotę...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 23:43   #1897
Malla
Nie depcze krokusów

Nimfa - trzeba się zastanowić, ile ten problematyczny okres może trwać, czy po jego wyeliminowaniu nie będzie zaniedbane ze względów finansowych odpowiednie żywienie i leczenie kota i czy dla kota nie będzie gorsze, gdy spędzi kilka miesięcy z nowym państwem, przyzwyczai się do nich i kociego towarzystwa, a nagle wróci do starej pani i nowego lokum...

Masakra, mam okna oblepione owadami Dobrze, że założyłam drobną siatkę, mało syfu wlatuje do środka... Owady wyłapane, teraz czas na syczenie, gryzienie po brzuchu, kopanie po głowie i wydzieranie futra...
Stary 2012-04-29, 23:50   #1898
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
teraz czas na syczenie
Witaj w klubie, u mnie po trzech tygodniach feliwaya wróciło u Soni warczenie . Jutro pójdę chyba na jakąś hipnozę i będę rozkminiać co się mogło zmienić 5 tygodni temu , że tak się zmieniła.

Cytat:
Monika, nie bądź taka radykalna w swoich poglądach
Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Ja już się nic nie odzywam, w identycznej sytuacji dostałam bana w listopadzie.

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-04-29 o 23:54
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 00:21   #1899
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Nimfa - trzeba się zastanowić, ile ten problematyczny okres może trwać, czy po jego wyeliminowaniu nie będzie zaniedbane ze względów finansowych odpowiednie żywienie i leczenie kota i czy dla kota nie będzie gorsze, gdy spędzi kilka miesięcy z nowym państwem, przyzwyczai się do nich i kociego towarzystwa, a nagle wróci do starej pani i nowego lokum...

Masakra, mam okna oblepione owadami Dobrze, że założyłam drobną siatkę, mało syfu wlatuje do środka... Owady wyłapane, teraz czas na syczenie, gryzienie po brzuchu, kopanie po głowie i wydzieranie futra...
Malla,kochana, dlatego właśnie nie wykluczamy możliwości zostawienia kotki na stałe. Nie ukrywam, że sprawą priorytetową jest dla mnie samopoczucie Ancijomaka po zamieszkaniu z nową kotą, dlatego w dużej mierze od tego czy się dogadają zależy, czy kotka zostanie na zawsze, czy też nie. Oczywiście pomijając możliwość odbioru kotki przez jej prawdziwą mamusię. Jeszcze nic nie jest przesądzone, będziemy się zastanawiać, jak kotka z nami zamieszka, ale dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi, dzięki temu rozważę więcej opcji

Och...
Stary 2012-04-30, 00:38   #1900
ziazik
Rozeznanie

Pozdrowienia z San Francisco

Dziewczyny, moja kolezanka, ktorej kotke ma przechowac Siejusia, ma naprawde bardzo trudna sytuacje zyciowa, gdzie w tej chwili priorytetem jest bezpieczenstwo jej i coreczki i rozwiazanie, jakie przyjeto w tej sytuacji jest najmniejszym złem i nie ma co rozkminiac. Mam nadzieje, ze kotki sie dogadaja
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 01:00   #1901
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z San Francisco

Dziewczyny, moja kolezanka, ktorej kotke ma przechowac Siejusia, ma naprawde bardzo trudna sytuacje zyciowa, gdzie w tej chwili priorytetem jest bezpieczenstwo jej i coreczki i rozwiazanie, jakie przyjeto w tej sytuacji jest najmniejszym złem i nie ma co rozkminiac. Mam nadzieje, ze kotki sie dogadaja

Jak fajnie że jesteś Mam nadzieję że majówka udana Też mam taką nadzieję i sądzę że tak będzie, bo Ancij nie jest agresorem, wręcz przeciwnie Masz rację i zgadzam się z tym, co mówisz, z resztą Twoja koleżanka jest rozsądną osobą, nie dało się tego nie zauważyć podczas rozmowy. I ma naprawdę na względzie dobro kota, tak jak wcześniej pisałam- widać że jest jej bardzo przykro z powodu rozstania z kotką
Stary 2012-04-30, 09:45   #1902
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

A my się meldujemy już z domku
Sobota zleciała szybko na kocich szaleństwach, wczoraj już w domu Coma odsypiała, a dziś jest taka smutna, że serce mi pęka. Od wczorajszego popołudnia zrobiła tylko siusiu, apetyt ma, ale nie spała z nami i tylko leży i wygląda przez okno. Ona chyba nie chciała wracać do domu
Uwielbia jeździć do Księciunia, drugi kot to wspaniały kompan dla niej.
W sumie zawsze jak wracamy to jest przybita, ale teraz jakoś tak bardziej. Zamówiłam Feliway. Oby jej przeszło. Jestem dziś do popołudnia w domu, spróbuję ją zainteresować zabawą.... Martwię się.
Stary 2012-04-30, 10:44   #1903
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Witaj w klubie, u mnie po trzech tygodniach feliwaya wróciło u Soni warczenie . Jutro pójdę chyba na jakąś hipnozę i będę rozkminiać co się mogło zmienić 5 tygodni temu , że tak się zmieniła.
U mnie wczoraj wieczorem to Daniels prowokował ataki, a Szaruś chował się za moimi nogami... Zamknęłam Szarego w łazience, a Bury się do niego dostał, więc wzięłam Szarego na ręce i przytulałam, a Bury mi skakał po nogach.

Wieczorem zgodnie siedzieli przy oknie i packali w owady za szybą, a że szyby były całe oblepione z drugiej strony robalami to mieli zajęcie na długi czas

Rano obudziłam się z Burym na stopach i Szarym pod pachą. Pogłaskałam Szarego, ale chyba trochę się bał, że go przegonię. Bury się obudził i zaraz go pogonił, po czym przyszedł na poranne mizianki. Jak Szarego nie ma w pokoju, to Bury jest miziasty i zabawowy, jak Szary leży w kącie, to Bury jest pełen napięcia. Pozamykałam okna, Feliway w kontakcie, może podziała, o ile wcześniej się nie ugotują na poddaszu :P
Cytat:
Według mnie nie powiedziałaś nic złego, zareagowałaś tak, jak każdy wolontariusz na wieść o podobnej sytuacji. U mnie podobną reakcję budzą ogłoszenia "oddam 3-letniego psa z powodu alergii". Bez znajomości szczegółów sytuacji łatwo ferować wyroki, ale dobrze, że sprawa się trochę rozjaśniła i usprawiedliwiła.

Mam obecnie mały dylemat moralny, bo dostałam maila w sprawie Szarego od jakiejś pani, że podobny kot jej niedawno uciekł przez okno, które było stale otwarte, bo kot sikał i śmierdziało. Fundacja zasugerowała mi, że jeśli znajdzie się właściciel i udowodni, że zaniedbał kota, to mam poinformować, że kot już znalazł nowy dom. Dziwnie mi z tym.
Cytat:
Napisane przez deser czekoladowy Pokaż wiadomość
Ona chyba nie chciała wracać do domu
Uwielbia jeździć do Księciunia, drugi kot to wspaniały kompan dla niej.
A przypomnij mi, czemu macie tylko jednego?
Stary 2012-04-30, 10:47   #1904
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie wczoraj wieczorem to Daniels prowokował ataki, a Szaruś chował się za moimi nogami... Zamknęłam Szarego w łazience, a Bury się do niego dostał, więc wzięłam Szarego na ręce i przytulałam, a Bury mi skakał po nogach.

Wieczorem zgodnie siedzieli przy oknie i packali w owady za szybą, a że szyby były całe oblepione z drugiej strony robalami to mieli zajęcie na długi czas

Rano obudziłam się z Burym na stopach i Szarym pod pachą. Pogłaskałam Szarego, ale chyba trochę się bał, że go przegonię. Bury się obudził i zaraz go pogonił, po czym przyszedł na poranne mizianki. Jak Szarego nie ma w pokoju, to Bury jest miziasty i zabawowy, jak Szary leży w kącie, to Bury jest pełen napięcia. Pozamykałam okna, Feliway w kontakcie, może podziała, o ile wcześniej się nie ugotują na poddaszu :P

Według mnie nie powiedziałaś nic złego, zareagowałaś tak, jak każdy wolontariusz na wieść o podobnej sytuacji. U mnie podobną reakcję budzą ogłoszenia "oddam 3-letniego psa z powodu alergii". Bez znajomości szczegółów sytuacji łatwo ferować wyroki, ale dobrze, że sprawa się trochę rozjaśniła i usprawiedliwiła.

Mam obecnie mały dylemat moralny, bo dostałam maila w sprawie Szarego od jakiejś pani, że podobny kot jej niedawno uciekł przez okno, które było stale otwarte, bo kot sikał i śmierdziało. Fundacja zasugerowała mi, że jeśli znajdzie się właściciel i udowodni, że zaniedbał kota, to mam poinformować, że kot już znalazł nowy dom. Dziwnie mi z tym.

A przypomnij mi, czemu macie tylko jednego?
Malutkie mieszkanko, niestety
Ale może już niedługo. Miało być wcześniej, ale trochę nam się pokomplikowało.

Idę po kocie mleko. Chce ktoś?:P

Edytowane przez deser czekoladowy
Czas edycji: 2012-04-30 o 10:48
deser czekoladowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:51   #1905
Malla
Nie depcze krokusów

Deserku - też z tego powodu nie chcę na razie drugiego rezydenta i zastanawiam się, czy przy 36 m kw. bez odrębnie zamykanych pomieszczeń ma sens tymczasowanie, skoro za każdym razem dzieją się takie cyrki jak teraz...
Stary 2012-04-30, 11:35   #1906
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

Cytat:
Deserku - też z tego powodu nie chcę na razie drugiego rezydenta i zastanawiam się, czy przy 36 m kw. bez odrębnie zamykanych pomieszczeń ma sens tymczasowanie, skoro za każdym razem dzieją się takie cyrki jak teraz...
Ciężka sprawa. My mamy jeszcze mniej. Ale gdyby to tylko ode mnie zależało to wzięłabym drugą kotkę. Niestety, a może i stety, mąż stąpa twardo po ziemi i stanowczo mówi nie.

Moje bure siedzi w oknie. Pochlipała mleczka od niechcenia i wróciła na okno, ehh.

Edytowane przez deser czekoladowy
Czas edycji: 2012-04-30 o 11:37
deser czekoladowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:36   #1907
esfira
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem, nie jest fajnie kogoś okłamywać, ale pomyśl, jeśli babka nie rozkminiła, że kota się kastruje, żeby nie śmierdział i nie zadbała o zabezpiezenie okien, to czy zadba o kota jak zachoruje? A zresztą może to nie jest wcale ten sam... Ale dobrze by było z panią pogadać i jej objawić prawdę co do kastracji, może jej następny kot będzie miał więcej szczęścia
nie wiem jak u Was, ale u nas żar słoneczny z nieba się leje kot padł na parapecie, a jest taki brudny, że chyba prędko go na pościel nie wpuszczę

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:39   #1908
Lenka 91
Zadomowienie

hej dziewczyny

melduję że Nensi już na stałe przeprowadziła się do sypialni rodziców na noc do mnie przychodzi ok 6 na jedzenie i kuwetę...

dodatkowo dzisiaj wszyscy zaspali bo Pysia obudziła nas dopiero po 6

miziaczki dla kociaków

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Malla,kochana, dlatego właśnie nie wykluczamy możliwości zostawienia kotki na stałe. Nie ukrywam, że sprawą priorytetową jest dla mnie samopoczucie Ancijomaka po zamieszkaniu z nową kotą, dlatego w dużej mierze od tego czy się dogadają zależy, czy kotka zostanie na zawsze, czy też nie. Oczywiście pomijając możliwość odbioru kotki przez jej prawdziwą mamusię. Jeszcze nic nie jest przesądzone, będziemy się zastanawiać, jak kotka z nami zamieszka, ale dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi, dzięki temu rozważę więcej opcji

Och...
będzie dobrze

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:13   #1909
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

melduję że Nensi już na stałe przeprowadziła się do sypialni rodziców na noc do mnie przychodzi ok 6 na jedzenie i kuwetę...

dodatkowo dzisiaj wszyscy zaspali bo Pysia obudziła nas dopiero po 6

miziaczki dla kociaków

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

będzie dobrze
Wiedziała że majówka

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Ancijomaczek, skarbek kochany, wymęczony upałem śpi calutki dzień w cieniu i nawet nie przychodzi co moment na tulaski. Od czasu do czasu nacieramy go wodą, a on mruczy wtedy jak szalony Moje maleństwo leniwe
Stary 2012-04-30, 19:34   #1910
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Ja podczas upałów moczę ręczniki w zimnej wodzie i rozkładam na podłodze w kuchni pod narożnikiem. Koty przychodzą tam sobie poleżeć jak im gorąco.
Jedna z moich kotek natomiast leży na słońcu nawet w największe upały, czasami się zastanawiam czy jakiegoś udaru słonecznego nie dostanie.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:37   #1911
Anitast
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny jakos tak zapracowana bylam , ale podczytywalam Was , juto ja tez swietuje swieto pracy , bo jestem na wolnym a mialm ciezki weekend w pracy

Moje koteczki nie widze prawie caly dzien , a jak wracam z pracy to czekaja na papu i potem szybciutko ida spac cwaniaki jedne , a jak jest bardzo goraco to u mnie w domku maja jak w raju bo leza na podlodze i sie chlodza bo mam plytki , w calym mieszkanku , we wloszech prawie kazy dom tak ma podloge
Stary 2012-05-01, 09:58   #1912
Siejusia
Zadomowienie

Ale cisza na forum A ja mam już po weekendzie. Muszę leżeć w łóżku, bo mam zapalenie gardła A Ancijomak broi jak zwykle. Pomysł z mokrymi ręcznikami jest super
Anitast, Ancijomak wstaje rano na puszkę, a później przez cały dzień tarza się po podłodze, zasypiając niekiedy w najmniej odpowiednim miejscu Skórzana kanapa jest pewnie okupowana przez koty? Jest pewnie chłodna i ciągnie je do niej? Głaski dla Twoich rozrabiaków
Stary 2012-05-01, 10:39   #1913
Nimfa20

Ogłoszenia, które rozwalają :

1.
"Oddam yorka

Oddam Yorka w dobre ręce z powodu wyjazdu na majówkę. Więcej szczegółów pod nr "
2.
"Oddam psa !

Oddam za darmo 3 miesięczną suczkę mieszańca owczarka belgijskiego z labradorem, wychowana z dziećmi. Niestety mam za małe mieszkanie "- to ile czasu musiało minąć, żeby pies wychował się dziećmi, a pani stwierdzić, że ma za małe mieszkanie???

3.
"Kupię yorka do 200zl

Kupię yorka do 200zl dla mojej opiekuńczej miłej, troskliwej córki na komunie. Pilne "
4.
" Małego kundelka

Szukam mikropieska od 2 do 5 lat. "
- co to jest 'mikro-piesek' ?
5.
"Przyjmę pieska miniaturkę rasy chihuahua (za darmo). "

6.
"Przyjmę Yorka

Przyjmę szczeniaka rasy York, dla córek, które marzą o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę "
7.
"Kupię yorka do 100zł

Kupię szczeniaka rasy York do 100zł, dla córki, która marzy o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę (możliwość podpisania umowy gwarancyjnej) "- a, jeśli pies się 'zepsuje', to koszt 'naprawy' pokrywa sprzedający

Kurczę, ja, jak na czym się nie znam, to chociaż poszukam na dany temat, a nie piszę jak leci...

Biedne zwierzęta

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Wiem. Sama miałam takie problemy, że niby coś mi tam świtało o oddaniu, ale ja bym się zaryczała!

Współczuję tej Pani, naprawdę. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Jaki to musi być ból, kiedy osoba kochająca i dbająca o zwierzaka, zmuszona jest go oddać
A niektórzy nie mają z tym problemu...
Jest jakaś szansa, żeby ktoś pomógł tej kobiecie?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Nie przesadzaj Chodziło mi o to, że właśnie nie oddała go od razu na stałe, do schroniska czy w byle pierwsze lepsze ręce.
Spieszyłam się i dlatego zacytowałam całość

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
nie wiem jak u Was, ale u nas żar słoneczny z nieba się leje kot padł na parapecie, a jest taki brudny, że chyba prędko go na pościel nie wpuszczę

A ja byłam od 14 w pracy... SAUNA!!!
Masakra normalnie. Nie dość, że upał na dworze, to i na hali A, wczoraj dostałam jeszcze 'm jak okres'

Ale odbiję to sobie któregoś dnia na basenie
Stary 2012-05-01, 10:46   #1914
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

A u nas niestety nie obeszło się bez weta
I zastrzyków. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze. A wszystko przez to, że w niedziele próbowała przecisnąć się przez małą dziurę w transporterze i się zaklinowała. Przy okazji nadwyrężyła boleśnie kręgosłup i pęcherz, dlatego nie sikała. Na szczęście w nocy, parę godzin po antybiotyku zrobiła siku i qpe.
Dzisiaj jest już lepiej, wróciła wesoła Coma, ale jeszcze dzisiaj nie sikała
Stary 2012-05-01, 10:52   #1915
Nimfa20

Święto Pracy...

Spadam na ogródek, kwiatki siać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03653.jpg (48,6 KB, 7 załadowań)
Stary 2012-05-01, 11:04   #1916
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny, które trzymały kciuki za mojego białaczkowego Gacka - dziękuję... Niestety nie dał rady... odszedł w niedzielę rano
Wydawało się, że kroplówki i leki pomagają. W sobotę czuł się troszkę lepiej, a w niedzielę już go z nami nie było

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:23   #1917
esfira
Zakorzenienie

agatka, bardzo nam przykro miał z Tobą dobre życie, szkoda, że nie było takie długie jak powinno być

Nimfa20, no mnie też rozwalają te ogłoszenia 'kupię yorka do 200zł' :[ k***a, dobre buty są droższe, a bez yorka żaden dzieciak jeszcze nie umarł, więc nie rozumiem tych tekstów, że to dla dziecka...

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:33   #1918
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Ogłoszenia, które rozwalają :

1.
"Oddam yorka

Oddam Yorka w dobre ręce z powodu wyjazdu na majówkę. Więcej szczegółów pod nr "
2.
"Oddam psa !

Oddam za darmo 3 miesięczną suczkę mieszańca owczarka belgijskiego z labradorem, wychowana z dziećmi. Niestety mam za małe mieszkanie "- to ile czasu musiało minąć, żeby pies wychował się dziećmi, a pani stwierdzić, że ma za małe mieszkanie???

3.
"Kupię yorka do 200zl

Kupię yorka do 200zl dla mojej opiekuńczej miłej, troskliwej córki na komunie. Pilne "
4.
" Małego kundelka

Szukam mikropieska od 2 do 5 lat. "
- co to jest 'mikro-piesek' ?
5.
"Przyjmę pieska miniaturkę rasy chihuahua (za darmo). "

6.
"Przyjmę Yorka

Przyjmę szczeniaka rasy York, dla córek, które marzą o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę "
7.
"Kupię yorka do 100zł

Kupię szczeniaka rasy York do 100zł, dla córki, która marzy o takim piesku. Gwarantuję bardzo dobrą opiekę (możliwość podpisania umowy gwarancyjnej) "- a, jeśli pies się 'zepsuje', to koszt 'naprawy' pokrywa sprzedający

Kurczę, ja, jak na czym się nie znam, to chociaż poszukam na dany temat, a nie piszę jak leci...

Biedne zwierzęta

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Wiem. Sama miałam takie problemy, że niby coś mi tam świtało o oddaniu, ale ja bym się zaryczała!

Współczuję tej Pani, naprawdę. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Jaki to musi być ból, kiedy osoba kochająca i dbająca o zwierzaka, zmuszona jest go oddać
A niektórzy nie mają z tym problemu...
Jest jakaś szansa, żeby ktoś pomógł tej kobiecie?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A ja byłam od 14 w pracy... SAUNA!!!
Masakra normalnie. Nie dość, że upał na dworze, to i na hali A, wczoraj dostałam jeszcze 'm jak okres'

Ale odbiję to sobie któregoś dnia na basenie

Masakra, dla mnie to nie ludzie.

No właśnie, gadaliśmy z mężem że tak kochamy Ancijomaka, że gdybyśmy byli zmuszeni go oddać, to serce by nam pękło

Rozumiem Cię Kochana, mnie dopadło to samo+jakieś ohydne choróbsko

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez deser czekoladowy Pokaż wiadomość
A u nas niestety nie obeszło się bez weta
I zastrzyków. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze. A wszystko przez to, że w niedziele próbowała przecisnąć się przez małą dziurę w transporterze i się zaklinowała. Przy okazji nadwyrężyła boleśnie kręgosłup i pęcherz, dlatego nie sikała. Na szczęście w nocy, parę godzin po antybiotyku zrobiła siku i qpe.
Dzisiaj jest już lepiej, wróciła wesoła Coma, ale jeszcze dzisiaj nie sikała

Biedna malutka

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Święto Pracy...

Spadam na ogródek, kwiatki siać

Jaka słodycz
Kotki dzisiaj leniuchują

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które trzymały kciuki za mojego białaczkowego Gacka - dziękuję... Niestety nie dał rady... odszedł w niedzielę rano
Wydawało się, że kroplówki i leki pomagają. W sobotę czuł się troszkę lepiej, a w niedzielę już go z nami nie było

Bardzo mi przykro, mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo jest Ci ciężko. Trzymaj się Kochana
Stary 2012-05-01, 11:45   #1919
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
przykro mi na pewno zrobiłaś dla niego wszystko co mogłaś

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 12:14   #1920
Nimfa20

Cytat:
Biedne kocisko... Teraz jest za TM

Trzymaj się

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Nimfa20, no mnie też rozwalają te ogłoszenia 'kupię yorka do 200zł' :[ k***a, dobre buty są droższe, a bez yorka żaden dzieciak jeszcze nie umarł, więc nie rozumiem tych tekstów, że to dla dziecka...
Ech, szkoda normalnie gadać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości