|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!
Zdaję sobie sprawę, że podczas diety należy mniej jeść, zdrowiej i do tego włączyć dużo ruchu, tak wszystko wiem, natomiast nie rajcuje mnie wydawanie 500 zł tygodniowo na jakieś diety, które przynoszą marne efekty, bardziej wierze sobie niż Dukanom, sranom itp. Wiem co mogę jeść i ile żeby sobie nie zaszkodzić, bo znam perfekcyjnie moje ciało i jego możliwości. Jak widzicie zbliża się wielkimi krokami lato. Ubranie spodenek w tym stanie byłoby dla mnie wielkim wyzwaniem, nie mam wielkiej nadwagi, właściwie nie mam jej w ogóle, mam 168 a ważę 60kg, mimo wszystko mam problemy tylko z pewnymi partiami mojego ciała, a mianowicie pupa i nogi, tam zawsze wszystko mi się odkłada, chciałabym schudnąć z tych miejsc i pozbyć się cellulitu. Z tego co widzę jest tutaj dużo osób orientujących się w dietach więc chciałam zasięgnąć porady:
Jedząc: paprykę, pomidory, rzodkiewki, ogórki, jabłka, jogurty naturalne, arbuzy, grejpfruty,pomarańcze, kiszoną kapustę, ciemne pieczywo w małych ilościach, sałatę, pijąc: zieloną herbatę, czerwoną herbatę, wodę, biegając codziennie 4 km, mam szansę schudnąć 5 kg w miesiąc i pozbyć się cellulitu? Przypominam, że po skończeniu diety będę w stanie jeść cały czas to co jadłam podczas prowadzenia jej ponieważ uwielbiam te warzywa i owoce. Będę stosowała również masaże antycellulitowe, będę brała błonnik, skrzypowitę, nie będę jadła po 18, zero słodyczy, fast foodów, ograniczenie soli do minimum, zero kawy no i oczywiście minimum alkoholu. Co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy!!
jak na lato
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
włącz do tej swojej diety więcej składników koniecznie - a najlepiej zredukuj jeszcze owoce (tzn jedz sobie owoce ale nie jako składnik diety w 50% a jako np. dodatek do śniadania ) - dodaj przed wszystkim białko, o ile jesz mięso to chudy drób i ryby, wędlina chuda, jakieś twarożki i serki wiejskie również bieganie codziennie to moim zdaniem niezbyt dobry pomysł - moim zdaniem jak ktoś chce ćwiczyć dla zdrowia i figury a nie np. wyczynowo to treningi 5 razy w tygodniu to max, co drugi dzień to opcja optymalna - i do tego to powinny według mnie być zmienne treningi a nie tylko jedna rzecz (połączenie właśnie np. biegania/rowerów z elementami treningu siłowego) i myślę, że normalnie się odżywając (zamiast wywalać 90% składników z jadłospisu bo tak) w 1,5 - 2 miesiące zdrowo i na stałe dasz radę te 5 kg zrzucić co do cellulitu na cuda w jeden miesiąc to ja bym nie liczyła, co najwyżej jakąś poprawę ale na pewno nie na całkowite usunięcie (chociaż nie wiem jaki tam jest ten twój)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Policz sobie, że tracisz kilogram w momencie, gdy spalisz 7000 kcal.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.