|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Hej , jestem i ja.. już byłam na mieście i zdążyłam wszamać hamburgera
![]() to na pocieszenie bo wczoraj wylazła mi wielka opryszczka no i z okazji dzisiejszego 33 tygodnia I już mam zgagę
|
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odrazu pomyślałam o mojej Kruszynce <33333333 a już myślałam że nigdy nie będę mamą !
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka-dostałam przesyłkę z Cow&Gate z tą płytą o której wczoraj pisałaś
|
|
|
|
#1894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Może nie potrzebnie odbierasz jego zachowanie osobiście, może jego humorki nie mają związku z Twoją osobą. Twoja zamartwianie się nic nie zmieni. Moim zdaniem powinnaś przestać mu nadskakiwać jak rozkapryszonej księżniczce i zająć się sobą, zobaczysz wtedy szybko mu przejdzie. |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
ten film jest przepiekny, pomyslcie że juz niedługo....
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki wakacyjny avatar!!!
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
juz drugi dzien strasznie mnie glowa boli... masakra...
ale dzwonil moj niegodziwy juz pare razy pytac jak sie czuje
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Pdhwao ten filmik jet cudowny widac jak mala swietnie czuje sie w wodnym srodowisku, ale ja bym sie chyba bala tak kapac,
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Hania ha no widzisz
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
ja lece do mojego obozu pracy :/
milego dnia paa
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
A może tak zrób? weź Amcie i jedź gdzieś do rodziców, może chłop się trochę ogranie?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwo filmik jest przecudowny!!! popłakałam się
ostatnio na porodach i na słodkich dzieciach się wzruszam....gdyby mi ktoś wcześniej to powiedział to pewnie bym wyśmiała![]() wanilka naleśniki po meksykańsku są mega!! zrobiłam wersję z wołowinką i Małz mnie wychwalił pod niebiosa tak mu smakowało![]() a teraz się ogarniamy, bierzemy kocyk i idziemy gdzieś na trawkę poleżakować, wykorzystać tę piękna pogodę miłego popołudnia Mamusie Kochane
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak czasami robilam na samym poczatku. Gaziki/platki kosmetyczne i ciepla woda. Mozna troche zaoszczedzic na chusteczkach.---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Wczesniej nie mialam sil. Za duzy upal...
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Linka dobrze że już minęło
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to przesadzaja. Ale kazda zrobi jak bedzie uwazac za sluszne. Wedlug mnie za duzo cackania sie.... Wanienke mozna ew. wyparzyc raz po zakupie jesli ktos chce. Ja tego nie robilam bo i po co. Kocykow i niczego innego przeciez tez nie wyparzalam. Poza tym nie jestem za super sterylnym podejsciem do dziecka. Czapeczki w domu nie zakladalam wcale. CO do niedrapek faktycznie nie uwazam ich za niezbedne. Tym razem raczej nie kupie. W sumie i tak ich nie uzywalam ![]() Oczu nie przemywalam niczym, chyba ze faktycznie byla taka potrzeba. Uzywalam i uzywam nadal plyn do plukania. Lubie jak ciuchy sa miekkie A bez tego sa nawet dla mnie za sztywne. Piore razem z naszymi.Kosmetyki zwykle, nie emolienty. Do pepka nic, ew. octenisept. Nie czesalam codziennie mocno. Po prostu ukladalam wloski szczotka. Poza tym nawet jak sie u nas pojawila ciemieniucha to kazali delikatnie ja wyczesywac, nikt nigdy nie uzyl slowa "mocno" ![]() Paznokcie obcinalam po prostu wtedy kiedy widzialam ze juz czas. Faktycznie najlepiej uzywac kosmetykow jednej firmy. I gdyby cos sie dzialo to zmiana ![]() Uzywalam odplamiacza (jak juz wprowadzalam jedzonko), plynu do zmiekczania od samego poczatku. Ale jak juz napisalam, kazda zrobi jak uwaza. Dziecko to taki sam czlowiek jak my, fakt ze bardziej delikatny, ale to nie oznacza ze musimy sie trzasc nad wszystkim, wychowywac super sterylnie i uwazac na wszystko co "sztuczne"...
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
Jejku jak u nas zimno. Siedze w salonie pod kocem a i tak ręce mam jak lód.
Ja się trochę boję tej kąpieli dzieciaczka, mam nadzieję że szybko sie nauczę co i jak .
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i boje sie tego samego, ale intuicja nam wszystko podpowie ![]() phdwao fajny ten filmik |
||
|
|
|
#1912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() spokojnej pracy dziewczyny a te ochraniacze na łóżeczko trzeba prać czy można to odpuścić? |
|||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach i spacerze. Pogoda taka sobie, dobrze że nie pada chociaż. Ale grilla w tym tygodniu raczej nie zrobimy
![]() Wiecie co, nagle z dnia na dzień zrobiło mi się ciężko-ciężko mi się chodzi, oddycha, cokolwiek robi w domu. Ja wiem, że to już koniec 30. tygodnia i że poprzednim razem też tak chyba miałam, ale trochę mnie to przeraża... czuję się jak wieloryb-pisałam Wam że ostatnio nie mogłam podnieść się z wanny? Udało mi się dopiero jak się przekręciłam na kolana... Wieczorem nie mogę się ułożyć, bo mi w każdej pozycji niewygodnie... dobrze że chociaż spać mogę, choć są noce kiedy trudniej zasnąć... I jeszcze plecy mnie w jednym miejscu bolą-pod prawą łopatką... Wiem, że Wy też tak na pewno macie... ale przyszłam się troszkę pożalić bo nikt jak Wy mnie nie zrozumie |
|
|
|
#1914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mycia pupki wodą to może i sama będę stosować... ale to się okaże ![]() Z resztą żeby wykluczyć wszelką chemię z życia trzeba byloby się do jakiś ekologicznych wiosek przeprowadzić się... chyba aż tak 100% nie trzeba dziecka odgradzać od wszystkiego, bo później może mieć problemy np. z tolerancją płynów itd. tak myślę na chłopski rozum ![]() Absolutnie do 19 nie wyłażę na dwór jak nie muszę ![]() Niecierpię upałów... nienawidzę słonca wiem że dziwna jestem, ale tak już mam Na molo może pójdę wieczorkiem jak już nie będzie tak prażyło![]() gratuluje 33tygodnia |
||
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
muminek nicki dzięki
muminek ja nie prałam ochraniacza i raczej prać nie będę nicki ja byłam dzisiaj rano to się spociłam że szok:/ dzisiaj chyba pójdziemy ale tak jak ty gdzieś o 19 , po pierwszej miłości hanjah nie szkodzi że się żalisz bo kto cię tak zrozumie jak my ciężarówki
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie ściągnęłam formularz Birth Plan i go sobie wypełniam sama dla siebie, po mału uświadamiam sobie czego moge sie spodziewać, czego oczekiwać...
|
|
|
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
Ja to codziennie mam problemy ze snem, przewracam się z 8 razy w nocy, za każdym razem sie budzę, dzisiaj w ubikacji byłam z 5 razy w nocy a wcale dużo nie piłam przed spaniem. Poza tym wszystko mnie boli, stawy mi strzelają, kręgosłup boli, wiercę się, kręcę i mam juz naprawdę dosyć. TŻ przez to też sobie spokojnie nie pośpi, jak ja ciągle wstaje.
Powiedział mi że chyba na jednym dziecku skończymy bo ja to się nie nadaję na ciążę, sypie się.... A ja chcę jeszcze jedno, ale czasami jak tak źle sie czuję to sie zastanawiam czy nie ma racji. Może w Polsce będzie lepiej, Irlandia mi nie służy na moje stawy, za duża wilgotność.
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas śpię z tego gorąca
TŻ poszedł z psem, a ja nie mam sił na wyjście z domu. Chociaż marzą mi się lody
|
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj cicho
Ja niedawno wróciłam od babci. Pogoda jest super, bo jest słonce, ale jest też nasz morski wiaterek!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

mnie 2 noce z rzedu bolały jajniki jak lezałam na boku, zrozumiałam, że pewnie klocuszek uwala sie na nich i dusi

zrobiłam wersję z wołowinką i Małz mnie wychwalił pod niebiosa tak mu smakowało
masakra

TŻ poszedł z psem, a ja nie mam sił na wyjście z domu. Chociaż marzą mi się lody