|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Rrrr
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
![]() I 2 grzanki z chleba słonecznikowego, na wiosennie ![]() II duze parfait (rozłożone na 2 przerwy) - jogurt naturalny, płatki orkiszowe i żytnie, jabłko, mrożone maliny, prażone migdały, suszona żurawina III pierś z kurczaka pieczona na pikantnie do tego ziemniaki i brokuły z patelni + dużo przypraw rożek smietankowy IV pszenna tortilla a w środku sałata, papryka, tunczyk, ketchup i tabasco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
Uuuuu
1. Owsianka (50 g płatków, szklanka tłustego mleka) z bananem i jabłkiem 2.serek wiejski (200g) z połową jabłka i paroma łyżkami musu owocowego (takiego dla niemowląt ) 3. miseczka barszczu ukraińskiego, mały kotlet mielony, 2 średnie ziemniaki, pół brzoskwini z puszki (surówka do obiadu ![]() 4.kawałek domowego sernika bananowego ![]() 5. 2 kromki z chleba graham z twarożkiem/ masłem i serem żółtym, ogórkiem, papryką i oliwkami ![]() w ciągu dnia parę herbat, trochę wody mineralnej, kawa z mlekiem
#3874 |
Raczkowanie
|
hej
jestem tu nowa, zamieszczam P 1. bułka słodka z makiem, kakao na mleku, serek waniliowy 2. jabłko 3. grahamka z żółtym serem, snickers 4. 4 naleśniki: 2 z dżemem, 2 z cukrem, niedługo po 4 cukierki truflowe 5. chrupki kukurydziane (takie jak jedzą dzieci) 6. 2 kromki chleba zwykłego z wędliną, serem żółtym i ogórkiem dodam, że pieczywo smaruję margaryną i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
8min ABS woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta Ś: owsianka z kostką gorzkiej czekolady z musem pomarańczowym (rozpuściła się w miseczce ![]() IIŚ: pół jabłka, Jogobella light malinowa z bakaliami (rodzynki, nerkowce, laskowe, archaidowe, migdały) i kawałkiem twarogu 40min jazdy na rowerku + 10min na brzuch O: trochę bulionu z marchewką i koperkiem, schab w sosie cebulowym z kaszą gryczaną, burakami i brokułem; resztka smoczego owocu i 4łyżeczki sernika na zimno 3h spaceru K: omlet z 1 jajka z polędwicą sopocką, musztardą francuską, pół pomidora z mozzarellą light, kawałeczek sera Camembert z żurawiną 1/3 jabłka 1,5l herbaty zielonej, 0,25l czerwonej, 0,5l wody jak to wygląda? ![]()
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tak, to super, ale podstawą Twojej diety są cukry proste. Brakuje w niej białka i tłuszczy, i warzyw, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. powyżej poprawki ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2012-04-30 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Wczorajszy:
Śn. naturalne, mocne kakao z imbirem (mleko 3,2% ok. 400ml), 2 kromki razowego ze słonecznikiem z masłem, pęczkiem rzodkiewek, szczypiorkiem i solą ![]() czarna kawa gorzka, garść słonecznika II śn. kawał domowego sernika (sam ser;p) z polewą i kokosem, jabłko gdzieś tu schrupałam marchew O. miska bardzo gęstych flaczków wołowych zasmażanych, duży kawałek gotowanej wołowiny, 2 korniszony Podw. 2-3 potarkowane marchewki z cynamonem, sokiem z cytryny, kilkanaście? świeżych orzechów włoskich Kol. 2 kromki razowego: masło, sałata lodowa, 3 pl szynki/masło, sałata, kiełbasa kminkowa, cały pomidor, ze 2 łyżki buraczków na zimno, 2 łyżki pasty z sardynek w oleju i warzyw potem wpadł jakiś lód śmietankowo-limonkowy, dość spory Jak na te upały to i tak jestem z siebie dumna bo apetyt w takie dni się ulatnia;p Do ocenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę do kuchni ![]() jadłospis całkiem fajny, cho c bardziej na u. a Ty, zdaje się, na P jesteś, prawda? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
P
1. 2 kromki chleba, kakao na mleku, serek waniliowy potem chrupki kukurydziane ze śmietaną i cukrem, sporo czekolady mlecznej toffi 2. 2 kromki chleba z wędliną, serem żółtym, ogórkiem, pół jabłka 3. ziemniaki, pierś z kurczaka smażona w panierce, surówka z marchewki i jabłka 4. gruszka, lion biały 5. 2 kromki chleba z wędliną, serem żółtym, ogórkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Pee:
Śniadanie: jajecznica na maśle z pomidorami, szynką i szczypiorem, tata robił dla całej rodziny, zjadłam ok z 2 jaj, 5 herbatników maślanych LuGo Drugie śniadanie: serek wiejski Piątnica Trzecie śniadanie: owsianka ( trzy łyżki płatków owsianych górskich, pół jabłka, cynamon) na 1/4 szklanki mleka 2% i 3/4 szklanki wody Obiad: zupa pomidorowa z makaronem rurki, chochla Podwieczorek: 2 frankfuterki, 2 pieczarki z grilla, trochę musztardy chrzanowej Kolacja: rytuał, czyli serek wiejski, tym razem Włoszczowa z pół łyzeczki miodu, pewnie I co powiecie? Proszę o szczere opinie! <prosi> |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Rozeznanie
|
P:
I. Dwie kromki chleba słonecznikowego z masłem, szynką, serem żółtym, sałatą i pomidorem + dwa jaja na twardo z majonezem; kawa z mlekiem. II. Banan, jabłko, kiwi - zalane jogurtem naturalnym z miodem i płatkami migdałowymi; szklanka soku marchwiowego. (niedużo bo późno wstałam) III. Talerz rosołu z lanymi kluseczkami; Szaszłyk z grilla - z karkówką, boczkiem, papryką i cebulą, pieczone w folii ziemniaki z sosem czosnkowym, sałatka; szklanka Redd'sa. IV. Pucharek z tiramisu domowej roboty; cappuccino, pół paczki mieszanki studenckiej (czyli około 50g) V. Dwa naleśniki z białym serem, rodzynkami i cynamonem; kubek kakao na mleku z miodem; pomarańcza.
#3887 |
Rozeznanie
|
U majówkowe
![]() śniadanie : placek ( 3 łychy mąki pełnoziarnistej, 2 łyżki mleka, 2 jaja ubite, cukier, oliwa do smązenia) z jog.nat. z pł. owsianymi ( dosypane do wysokości kubeczka ), jabłko, kubek cappucino spacerek z psem - coś ok 40 min II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem i / 1 z twarożkiem, szynką , ogórkiem, 2 z serkiem kanapkowym i ogórkiem/jabłko , marchew ok. 45-50 min jazdy na rowerze Obiad : talerz kurczaka z ciemnym ryżem z warzywami, kubek kompotu morelowego Podwieczorek : jogurt owocowy z 2 garściami pł. kukurydzianych, jabłko , kawa zbożowa z łychą miodu ![]() Kolacja : serek wiejski, 2 kromki razowca , z 5 ogórków kiszonych pewnie pójdę jeszcze z psem na spacerek - ok. 40 min Zerknie Ktoś ? ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-01 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Moje U I śniadaniowy twarożek (kostka sera białego półtłustego zmiksowana z odrobiną jogurtu naturalnego i truskawkami wymieszana z truskawkami pokrojonymi w kostkę, saszetką musli tropikalnego, pełną garścią orzeszków arachidowych, domowy Sprite z cytryną ![]() II porządny kawałek babki drożdżowej z rodzynkami, duża szklanka koktajlu gruszkowego (jogurt naturlany 330g zmiksowany z duzą gruszką)(wyszło mi chyba z pół litra bo gruszka pościła sok dałam radę wypić 2/3 całej porcji) IV duża miska wegetariańskiego bigosu z młodej kapusty, 2 kromki chleba pszennego (tylko taki w jest w domu) Lód śmietankowy z orzechami w rożku V 2 x jogurtowy wrap bananowo-miodowy, resztka koktajlu z II śniadania VI będzie duży rogal maślany (bardzo dawno jadłam) na pół obie z osełką,twarożkiem wymieszanym z jogurtem naturalnym, odrobiną miodu i całą masą orzechów włoskich i kakao (też dawno piłam ![]() W ciągu dnia oprócz koktajli i domowego sprite wypiłam 1,5 l wody i 2 herbaty zielone z cytryną
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
dobrze trzeba ale Ty robisz to po każdym posiłku... Troche to podejrzane
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Mi też się spodobało takie na luzie i smaczne
![]() Moje U I śniadaniowy twarożek (kostka sera białego półtłustego zmiksowana z odrobiną jogurtu naturalnego i truskawkami wymieszana z truskawkami pokrojonymi w kostkę, saszetką musli tropikalnego, pełną garścią orzeszków arachidowych, domowy Sprite z cytryną ![]() II porządny kawałek babki drożdżowej z rodzynkami, duża szklanka koktajlu gruszkowego (jogurt naturlany 330g zmiksowany z duzą gruszką)(wyszło mi chyba z pół litra bo gruszka pościła sok dałam radę wypić 2/3 całej porcji) IV duża miska wegetariańskiego bigosu z młodej kapusty, 2 kromki chleba pszennego (tylko taki w jest w domu) Lód śmietankowy z orzechami w rożku V 2 x jogurtowy wrap bananowo-miodowy, resztka koktajlu z II śniadania VI będzie duży rogal maślany (bardzo dawno jadłam) na pół obie z osełką,twarożkiem wymieszanym z jogurtem naturalnym, odrobiną miodu i całą masą orzechów włoskich i kakao (też dawno piłam ![]() W ciągu dnia oprócz koktajli i domowego sprite wypiłam 1,5 l wody i 2 herbaty zielone z cytryną
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
Woda mineralna gazowana (z prądem jak niektórzy piszą
![]() ![]()
#3896 |
Rozeznanie
|
Ktoś obiektywny spojrzy na moje U?
![]() I kawowa owsianka z lodówki - płatki owsiane i orkiszowe, kopiasta lyzeczka kawy, szklanka naturalnego mleka sojowego z mrożnym musem malinowym <3 i migdałami II 3 gałki lodów - jogurt wiśniowy, mandarynka, malina III pełnoziarnisty makaron z łososiem, szpinakiem, pieprzem, zielonym groszkiem i szczypiorkiem IV garść migdałów i orzechów brazylijskich V wiejski z warzywami, pieprzem i pewnie kromka razowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.