Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 13:37   #2671
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Flowerbombka to sie nazywa express porod super!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 13:54   #2672
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Mag guzow i zadrapan u Filipa przezylam wiele i u Szymona tez mnie to czeka i zdaje sobie sprawe ze inaczej sie nie da, jednak ta sytuacja byla wyjatkowo niebezpieczna, wolalabym jej uniknac.
Sliczne zdjecia z chrzcin a Ty wygladasz kwitnacoMały chyba podobny do Ciebie?
Dziękuję niestety Filip raczej jest Tżtowy chociaż i tak powoli już się zmienia bo na początku to cały tatuś był

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Opis porodu:

A i dzis w nocy odpadł nam kikut...juppi

Mag super wyglądacie....uwielbiam takie rodzinne zdjęcia...no i śliczna sukienka
ale fajny opis porodu, taki optymistyczny

za kikut

i dziękuję bardzo, sukienka też mi się od razu spodobała

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:18   #2673
Aguśkaa83
Zakorzenienie

mag ale cos tam w jego urodzie jest z Ciebie, ja tam widze Ciebie

Flowerbombka swietny opis porodu, super szybki porod. Ja tak podobnie rodzilam Filipa, bo tez ta najgorsza akcja trwala 2 godziny tylko a przez ponad 7 godzin pobolewalo jak na @, wraz z uplywem czasu coraz mocniej ale jednak znosnie. I wybralismy sie do szpitala jak mialam skurcze co 5,6 minut a w aucie juz mialam w drodze co 4 minuty.
No a jak dojechalismy, to na izbie przyjec odeszly mi wody i po odejsciu wod juz zginalam sie z bolu. I moglabym tez nie dojechac gdybysmy nie wyjechali wtedy co wyjechalismy do szpitala. No to kiedy planujesz rodzenstwo dla Morfeuszka? Sliczny jest ten Twoj synek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:36   #2674
karolca
Zakorzenienie

dopadla mnie straszna migrena. strasznie sie czuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:57   #2675
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
oby szybko przeszlo

ja ostatnio mam bol glowy podczas jazdy samochodem, obojetnie czy kieruje czy jestem pasazerem

Stary 2012-05-01, 15:07   #2676
koniakonia
Zakorzenienie

Rodzina śpi
A ja słucham muzyczki, przed chwilą przeszła burzunia, malutka taka, a ja liczyłam na jakąś porządną,to by się ochłodziło

Z Niną lepiej, z tym,że dzisiaj musiałam Jej lekarstwo wcisnąć na siłę, zawsze chętnie łykała, ale ten antybiot pewnie gorzki, na szczęście jutro ostatnia porcja.

Monia
dobrze ,że sprawdzisz tą krew w kupce no bo to różnie jest, lepiej dmuchać na zimne

Karolca mnie tak ostatnie dwa dni napierdzielał łeb od zatok,współczuję, pewnie to na zmianę pogody , co?

Lena Kaja miała kiedyś kilka dni ,że puszczała bączki śmierdzące i kupki też smierdziały pewnie od naszego jedzenia , nie wszystko chyba jeszcze też tam w jelitach działa jak trzeba , u nas minęło samo, pewnie u Was to też incydent, zwykłe kupki pachną jak to tż nazwał " jak maślane ciasteczka "

Kiedy macie usg nerek?
Mag super, że uroczystość udana, pięknie wyglądaliście, a Ty i ta Twoja kiecka ślicznie

Flower fajny opis, chciałabym sn przeżyć, w cc nie ma tej magii i z tego powodu mi smutno czasem ,że ja tego nie przeżyje , ech.....

Z tym wyginaniem to pewnie do pewnego stopnia jest to normalne, ale jak macie wątpliwości lepiej zapytać lekarza , niech spojrzy fachowym okiem , bo to jednak różnie jest, pewnie pediatrzy to sprawdzają na wizytach patronażowych czy przy szczepieniu i tak sami z siebie, ale lepiej się upomnieć jak coś Was dręczy

Dzisiaj już mam humor dobry, bo już się o dziewczyny tak nie boję, smętne jest to siedzenie w chacie, ale ja tam zawsze próbuje znaleźć dobre strony wszystkiego mamy czas tylko dla siebie, nigdzie się nie spieszymy, czyste lenistwo, rzadko kiedy tak się zdarza

ps. tak myślę,ża za dwa lata zaczynam się rozglądać za bocianem Tż nie mówi nie, a w obliczu tego co teraz mamy w domu to dobrze hihihi dwie marudne baby i niemowle

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Ia2s-IsVNqU
o taka piosenka , która mnie w taki fajny nastrój wprowadza

a ten kolo to jest niezły , bo jest też śpiewakiem operowym
http://lampert.pl/

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-01 o 14:59
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 15:13   #2677
MoniaHan
Wtajemniczenie

Konia to sie zdziwilam ze on spiewakiem operowym jest - nie slyszalam o tej grupie i tym gosciu - ale sympatycznie graja

zdjecia na mailu przesliczne - wszystkie maluszkie slodkasne sa bardzomamusie i tatusiowie tez piekni

gkatarzynka
czy Twoja Hania jest troszke rudawa?czy mi sie wydaje?

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-01 o 15:17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 15:19   #2678
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Konia to sie zdziwilam ze on spiewakiem operowym jest - nie slyszalam o tej grupie i tym gosciu - ale sympatycznie graja
no to lekka muzyczka, dobrze mnie nastraja bo ja też taki film o sobie gram

a to uwielbiam
http://www.youtube.com/watch?v=qADj97dMhhY
http://dzoan.reason.wrzuta.pl/audio/..._-_flower_duet
i pomyśleć,że uwielbiałam chodzić do dyskoteki

hihih, ale ze mnie taki świr muzyczny , ale stwierdzić muszę ,że muzyka jest najlepsza na wszystko no poza forum oczywiście
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:01   #2679
mag_99
Rozeznanie

Konia dziękujemy ja i moja kiecka

A co do Lamperta to ja też go lubię już od czasów kiedy wygrał szansę na sukces, moja ulubiona piosenka PIN to "bo to co dla mnie" niestety nie mogę zamieścić linka bo na IPadzie yt otwiera się w odrębnym oknie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:25   #2680
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kupki mają specyficzny zapach ale nie są śmierdzące. Mają zapach jakby strawionego mleka (ja go tak odbieram).

Ewelinka też trzyma główkę częściej na lewo niż na prawo, ale pediatra jak i położna stwierdziły, że tak musiała być ułożona w brzuchu i z czasem to minie. Można delikatnie masować, ukłądac na drugą stronę. Pomaga.
dzięki, mam nadzieję, że u nas to też nic niepokojącego!
dziś położyłam małą na brzuszku i z głowką w lewo, nie spodobało Jej się, zaczęła płakac.. Pozwoliłam jej usnąc i we śnie znów Ją przekręciłam i troche tak poleżała. Obudziła się po jakimś czasie, znów popłakała, ale delikatnie pomasowałam Jej kark i się uspokoiła. I pare razy tak było, ale rzeczywiście chyba taki masażyk pomaga.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Co do kupek, maja one specyficzny zapach ale oczywiscie do przezycia, te kupki Filipkowe to dopiero smierdza a te to moge powiedziec ze pachna, ale majac porownanie
Co do tego wyginania sie, dzieci tak maja, ale zdarza sie ze to objaw wzmozonego napiecia miesniowego. Moj Filip tak mial i Szymon tez sie odgina jak go trzymam na reku w pozycji pionowej. Z Filipkiem bylismy nawet prywatnie u neurologa skontrolowac czy wszystko jest ok i czy nie ma wlasnie tego wzmozonego napiecia, ale neurolog po zbadaniu powiedzial, ze wszystko jest super i ze rozwija sie bardzo dobrze a potem mu to wyginanie sie samo przeszlo. Obserwuj a jesli sie martwisz idz do neurologa.
tak, tak, do neurologa idziemy tak czy siak, bo z racji tego wcześniactwa Kai mamy to w zaleceniach ze szpitala.
Ale dzięki za to co napisałaś, trochę się uspokoiłam

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

MoniaHan ja też myślałam że się przeciąga, bo tak to trochę wygląda, tyle że robi to dośc często, więc zaczęłam obserwowac i zauważywałm, że własnie zawsze w prawo, a z głowką na lewo w ogóle nie chce leżec.
Poczytałam trochę w necie i własnie znalazłam to co Aguśka pisała o tym napięciu mięśniowym.. A wiem, że Kaja miała z tym problemy przy urodzeniu więc może to jakaś kontynuacja.. Także chcę to skontrolowac u lekarza.

Bardzo dobrze, że wywalczyłaś to badanie kupki!

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Flower super opis! ekspresowy poród - pozazdrościc!

a wiesz.. mimo 8 godzinnego bólu ja też jestem pewna że chcę miec drugiego dzieciaczka!
I w ogóle to czasem chciałabym przeżyc to jeszcze raz! Tylko żeby Kajunia była ze mną po porodzie..

Co do kupek, to mi się kojarzy ten zapach z taką troszkę przeleżałą jajecznicą.. I przez to chyba długo nie zjem jajek w tej postaci

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Piękne foteczki na mailu!

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
też miałam ostatnio, ze trzy dni temu.. Myślałam, że zejdę, a Kakulka była do tego niegrzeczna..
Oby szybko Ci odszedł ból..

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Rodzina śpi
A ja słucham muzyczki, przed chwilą przeszła burzunia, malutka taka, a ja liczyłam na jakąś porządną,to by się ochłodziło

Z Niną lepiej, z tym,że dzisiaj musiałam Jej lekarstwo wcisnąć na siłę, zawsze chętnie łykała, ale ten antybiot pewnie gorzki, na szczęście jutro ostatnia porcja.

Monia dobrze ,że sprawdzisz tą krew w kupce no bo to różnie jest, lepiej dmuchać na zimne

Karolca mnie tak ostatnie dwa dni napierdzielał łeb od zatok,współczuję, pewnie to na zmianę pogody , co?

Lena Kaja miała kiedyś kilka dni ,że puszczała bączki śmierdzące i kupki też smierdziały pewnie od naszego jedzenia , nie wszystko chyba jeszcze też tam w jelitach działa jak trzeba , u nas minęło samo, pewnie u Was to też incydent, zwykłe kupki pachną jak to tż nazwał " jak maślane ciasteczka "

Kiedy macie usg nerek?
Mag super, że uroczystość udana, pięknie wyglądaliście, a Ty i ta Twoja kiecka ślicznie

Flower fajny opis, chciałabym sn przeżyć, w cc nie ma tej magii i z tego powodu mi smutno czasem ,że ja tego nie przeżyje , ech.....

Z tym wyginaniem to pewnie do pewnego stopnia jest to normalne, ale jak macie wątpliwości lepiej zapytać lekarza , niech spojrzy fachowym okiem , bo to jednak różnie jest, pewnie pediatrzy to sprawdzają na wizytach patronażowych czy przy szczepieniu i tak sami z siebie, ale lepiej się upomnieć jak coś Was dręczy

Dzisiaj już mam humor dobry, bo już się o dziewczyny tak nie boję, smętne jest to siedzenie w chacie, ale ja tam zawsze próbuje znaleźć dobre strony wszystkiego mamy czas tylko dla siebie, nigdzie się nie spieszymy, czyste lenistwo, rzadko kiedy tak się zdarza

ps. tak myślę,ża za dwa lata zaczynam się rozglądać za bocianem Tż nie mówi nie, a w obliczu tego co teraz mamy w domu to dobrze hihihi dwie marudne baby i niemowle

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Ia2s-IsVNqU
o taka piosenka , która mnie w taki fajny nastrój wprowadza

a ten kolo to jest niezły , bo jest też śpiewakiem operowym
http://lampert.pl/
Fajna piosnka już ją słyszałam, i też mi w ucho wpadła

W piątek mamy wizytę patronażową, więc pewnie lekarz da nam skierowanie na usg brzuszka, bioderek, morfologię (to wszystko mamy w zaleceniach). Jeszcze musze isc na wizytę do pediatry z NFZ i wziąc skierowanie do neurologa.

A jutro ide do przychodni zważyc Kaję i zmierzyc bilirubinę, bo wciąż mnie kurcze martwi ta żółtaczka. Mam nadzieję, że zmniejszył się poziom bili.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:

hihih, ale ze mnie taki świr muzyczny , ale stwierdzić muszę ,że muzyka jest najlepsza na wszystko no poza forum oczywiście
oo tak!!!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-01 o 16:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:27   #2681
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no to lekka muzyczka, dobrze mnie nastraja bo ja też taki film o sobie gram

a to uwielbiam
http://www.youtube.com/watch?v=qADj97dMhhY
http://dzoan.reason.wrzuta.pl/audio/..._-_flower_duet
i pomyśleć,że uwielbiałam chodzić do dyskoteki

oj ja tez lubilam dyskoteki - chyba 3/4 lokali w wawie zaliczylam a wczesniej wszystkie wiejskie zabawy u siebie na wsi a teraz najchetniej slucham jazzu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 16:37   #2682
karolca
Zakorzenienie

z migrena tak lekko nie jest ale wzielam apap, pospalam chwile i boli mnie lzej. ale nie bylam w stanie nic zrobic, nic nie widzialam, krecilo mi sie w glowie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-01, 17:17   #2683
aaagga
Raczkowanie

cześć mamusie!
wszystkie rozpakowane wow na początku to wydawało się to takie nierealne, a dałyśmy radę : roza::r oza:

Zastanawiam się skąd macie teraz tyle czasu na wizaż
Mam nadzieję że to źle nie zabrzmiało, nie chciałam żeby to był zarzut. Mam głupie wyrzuty sumienia że w tym czasie kiedy bym siedziała na forum mogłabym zrobić coś dla mojego dziecka. I do tego teściowie się czepiają że ja nic w domu nie robię i że wykorzystuję tż żeby sprzątał i gotował (obgadują mnie za plecami). Jaka ja jestem samolubna.
Tak na prawdę to chodzę na spacerki do mamy i nie ma mnie koło 5 godzin, jak nie ma tż to nie chce mi się siedzieć w domu. Dominik śpi od 21.00 do 7.00 z jedną półgodzinną przerwą na cycusia, za to w dzień by chętnie wcale nie spał i tylko na spacerku chętnie usypia.

Ciągle dziennie idzie mi koło 15 pieluch, a jak jest u was?

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:24   #2684
karolca
Zakorzenienie

aaga, olać gadanie teściów Zajmowanie się dzieckiem jest bardzo absorbujące i ciężko robić cos innego, zwłaszcza jak maluszek w ciągu dnia czuwa lub nie spi. Dobrze, że TŻ pomaga, gorzej jeśli bałagan mu nie przeszkadza Mnie nerwica bierze, że jest bałągan i brudno a mój mnie pyta "gdzie"
Nie dziwie się więc, że chętnie wychodzisz do mamy Jest pogoda to trzeba korzystać z pogody i spacerować.

Jesli chodzi o pieluszki to u nas idzie około 7 dziennie. Nie wybudzam Ewelinki jak zrobi kupkę w czasie snu tylko czekam aż się obudzi, wtedy jest zmiana pieluszki, karmienie itp. Moze to błąd, ale serio, jak śpi to jestem szczęśliwa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-01, 17:27   #2685
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc aaaga no ja juz mam mniej czasu na wizaz, wczesniej mialam duzo czasu bo Hania sporo spala w dzien - a ostatnio w dzien jest bardziej aktywna, np. dzis od godz 10 praktycznie nie spala, no moze 2x po 20min i jakies tam drzemnki przy cycku.
wspolczuje sytuacji z tesciami

u nas idzie na dobe jakies 10-13 pieluch.nie wszystkie z kupka, bo kupek jest moze 3-5 na dobe.

Karolca to straszne sa migreny w takim razie, skoro to sa az taie objawy.

Stary 2012-05-01, 17:33   #2686
karolca
Zakorzenienie

MoniaHan, migrena, taka typowa jest koszmarna! Mroczki, problemy z mówieniem i czytaniem (cholerne uczucie!), zawroty głowy, nudności i mdłości, czasem i wymioty, koszmarny ból głowy.

Podejrzewam, że dzisiejsza migrena ma trochę wspólnego z pogodą i ciśnieniem. Bo było ok, ale zniosłam wózek po schodach i od razu wyszłam na słońce, wtedy się zaczęło. Ale ważne, że jest już lepiej.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-01, 18:16   #2687
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja właśnie mam chwile i czytam Was pijąc karmi

W weekend byliśmy u teściów a tam oczywiście zjazd rodzinny wszyscy na noc ale miałam za to nianiek

ja nie wiem jak w taką pogode ubierać maluszka i jeszcze nie wyszłam z nim na krótki rękawek i nie przegrzałam go.

A tak ogólnie to mały czasem daje Nam ostro popalić, mało śpi i my również ostatnio chyba go kolka męczyła bo strasznie się prężył, ale daliśmy mu kropelki i chyba było lepiej.

Teraz w planie mam kupno maty już mam upatrzoną bardzo fajną teraz tylko trzeba ją kliknąć bo zamawiam na allegro

Jutro ma być u Nas położna 4 raz a łącznie ma być 6 razy.

muszę się na dniach zabrać na nadrobienie maila

desia gratulacje bo wcześniej nie miałam jak

kulkaaga gratulacje

Aj i musze zmykać kąpać maluszka i dać mu jeść

I na koniec mój Michaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4250339mniejsze.jpg (38,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4270342mniejsze.jpg (62,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4270350mniejsze.jpg (59,3 KB, 33 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:43   #2688
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Jolka też piłam dziś karmi na grillu, TŻ mi zakupił miałam trochę wyrzuty sumienia, bo to gazowane, a ja gazowanego nie pijam - postanowienie porodowe
Ależ ślicznie Michalek wygląda Stroisz go

Cytat:
Hej,
ja tylko wpadam przekazać wieści ,że z nereczkami Desiowej Viki wszystko jest ok, usg wyszło idealne
Super

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witajcie drogie mamy

byłam z Wami i przeżywałam wasze porody prawie codziennie
dokładnie 21 kwietnia rok temu urodziłam synka Wiktora.. tym bardziej poruszała mnie wasza sytuacja

gratuluje każdej, nowo upieczonej mamie i życzę dużo sił zdrowia i cierpliwości
i witam śliczne wasze dzieciątka na tym świecie .. oby zdrowo się chowały i duuużooo w życiu radości miały
Dzięki Powodzenia dla Was

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
oj ja tez lubilam dyskoteki - chyba 3/4 lokali w wawie zaliczylam a wczesniej wszystkie wiejskie zabawy u siebie na wsi a teraz najchetniej slucham jazzu
Skąd ja to znam
Dobrze Monia zrobiłaś, że sprawdzisz te kupki, jak się powtarza to nie ma żartów oby minęło i nic nie oznaczało
Przy okazji napomknę, że u nas kupy dalej nie ma o matko...

Aaaga w związku z tym, że Laurka nie robi kupy () u nas idzie tak 8 pampersów - przed każdym karmieniem ją przewijam, a je równo 8 razy na dobę, nie wiem jak ona to wylicza Ja mam czas na wizaż, bo TŻ siedzi ze mną do 20 maja, ale potem mi się skończy, bo jeszcze więcej nauki dojdzie, więc pewnie sporadycznie będę zaglądać no ale zobaczymy. Zresztą dla mnie to uzależnienie - muszę zajrzeć choćbym padała na twarz

Karolca jak się czujesz? już odeszło całkowicie? współczuję tego bólu głowy

Później nadrobię mejla, bo teraz będzie kąpanie dzidzi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:49   #2689
karolca
Zakorzenienie

evvcia, głowa boli, niestety, ale mogę już w miarę normalnie funkcjonować.

Fotka z dzisiejszego spaceru
470881_3881856773883_1502733183_33306704_1013948447_o.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 21:02   #2690
Asika21
Rozeznanie

Dziewczynki potrzebuję natychmiastowej rady, bo ręce mi już opadają. Zuzia od rana ma humory tak jakby brzuszek ją bolał, jeść jadła ale na raty, ale to pewnie przez tą temperaturę. A po południu zaczęła puszczać bączki i szła przy tym maluteńka ilość kupki w kolorze zielonkawym. Teraz mam wrażenie że ma biegunkę, bo poszło 5 malutkich kupeczek takich bardziej wodnistych, a w ostatniej pieluszce zobaczyłam niewielką ilość śluzu. Zuzia jest 6 dzień po szczepieniu na rotawirusy i podaje jej codziennie espumisan a dziś i wczoraj dałam jej lactulosum bo miała zaparcia i nie wiem czemu tak się dzisiaj stało, bo do tej pory nigdy takich kupek nie było tylko raczej plasteliniaste. Wszyscy mówią, żebym się wstrzymała ze szpitalem i poczekała do jutra czy pojutrze, żeby ją poobserwować, a nie od razu na szpital się pchać :/ Pomóżcie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:06   #2691
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
sliczne dzieciaki macie
wrocilismy po dzialkce i moje dziecie w dzien przy upale non stop pilo herbatke a nie chcialo wcale jest ;/ na szczescie w nocy zjadl 2 razy porzadnie, z dwojga zlego dobrze ze mu herbatka wchodzila bo by sie odwodnil!!! w dzien spal calkiem niezle i nocka tez dobra mam nadzieje ze dzis tez pospimy
ja jestem tak opalona ze na dekoldzie mam pecherzyki male i ogolnie zmeczona jestem swiezym powietrzem i upalem... jutro wrzuce zdjecia Wiktorka

no i 2 maja skonczymy 2 miesiac

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-01 o 21:07
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:27   #2692
natkulec
Zadomowienie

dziewczynki mam pytanie, Madzi jest teraz gorąco bo jest duszno ogólnie w domu i na dworze, płacze z tego powodu i nie może spać, a przez to że płacze jeszcze bardziej sie poci, nie wiem jak jej pomóc, możecie coś poradzić??? nie ma gorączki bo sprawdzałam, jest jej tylko gorąco choć jest w samym bodziaku. Męczą mnie też tu wszyscy że powinnam jej się dać wody napić, choć położna mi mówiła że mój pokarm wystarcza za jedzenie i picie, ale już sama nie wiem. Dajecie pić jak dzieci są tylko na piersi???
Stary 2012-05-01, 21:33   #2693
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie, Madzi jest teraz gorąco bo jest duszno ogólnie w domu i na dworze, płacze z tego powodu i nie może spać, a przez to że płacze jeszcze bardziej sie poci, nie wiem jak jej pomóc, możecie coś poradzić??? nie ma gorączki bo sprawdzałam, jest jej tylko gorąco choć jest w samym bodziaku. Męczą mnie też tu wszyscy że powinnam jej się dać wody napić, choć położna mi mówiła że mój pokarm wystarcza za jedzenie i picie, ale już sama nie wiem. Dajecie pić jak dzieci są tylko na piersi???
Ja bym dała przegotowanej wody lub herbatkę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-01, 21:34   #2694
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje herbatke,
moj marudzi od 3h mierzylam nawet temp i jest ok
Stary 2012-05-01, 21:37   #2695
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
cześć mamusie!
wszystkie rozpakowane wow na początku to wydawało się to takie nierealne, a dałyśmy radę : roza::r oza:

Zastanawiam się skąd macie teraz tyle czasu na wizaż
Mam nadzieję że to źle nie zabrzmiało, nie chciałam żeby to był zarzut. Mam głupie wyrzuty sumienia że w tym czasie kiedy bym siedziała na forum mogłabym zrobić coś dla mojego dziecka. I do tego teściowie się czepiają że ja nic w domu nie robię i że wykorzystuję tż żeby sprzątał i gotował (obgadują mnie za plecami). Jaka ja jestem samolubna.
Tak na prawdę to chodzę na spacerki do mamy i nie ma mnie koło 5 godzin, jak nie ma tż to nie chce mi się siedzieć w domu. Dominik śpi od 21.00 do 7.00 z jedną półgodzinną przerwą na cycusia, za to w dzień by chętnie wcale nie spał i tylko na spacerku chętnie usypia.

Ciągle dziennie idzie mi koło 15 pieluch, a jak jest u was?
Ja mam czas na wizaz, gdy mala spi, mam juz posprzatane mieszkanie, itp wiec czemu nie zagladac?
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczynki potrzebuję natychmiastowej rady, bo ręce mi już opadają. Zuzia od rana ma humory tak jakby brzuszek ją bolał, jeść jadła ale na raty, ale to pewnie przez tą temperaturę. A po południu zaczęła puszczać bączki i szła przy tym maluteńka ilość kupki w kolorze zielonkawym. Teraz mam wrażenie że ma biegunkę, bo poszło 5 malutkich kupeczek takich bardziej wodnistych, a w ostatniej pieluszce zobaczyłam niewielką ilość śluzu. Zuzia jest 6 dzień po szczepieniu na rotawirusy i podaje jej codziennie espumisan a dziś i wczoraj dałam jej lactulosum bo miała zaparcia i nie wiem czemu tak się dzisiaj stało, bo do tej pory nigdy takich kupek nie było tylko raczej plasteliniaste. Wszyscy mówią, żebym się wstrzymała ze szpitalem i poczekała do jutra czy pojutrze, żeby ją poobserwować, a nie od razu na szpital się pchać :/ Pomóżcie
moze to reakcja na ten srodek ?
podawaj jej wode jak cos zeby sie nie odwodnila jesli to biegunka...
Cytat:
niekiedy mimo karmienia wylacznie piersia trzeba podac wode dodatkowo

mielismy dosyc niespokojny wieczor, Julisia kupki nie umiala zrobic i strasznie plakala, kapiel pomogla troszke ja uspokoic a potem zasnela wymeczona...

same slodziaki na mailu
tez cos wrzuce zaraz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:40   #2696
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

moze to reakcja na ten srodek ?
podawaj jej wode jak cos zeby sie nie odwodnila jesli to biegunka...

Mąż podał jej wodę, uspokoiła się teraz i zasnęła. Bardzo się martwię, ale wiem że nie można też z byle pierdółką jeździć czy też wzywać lekarza. Całą noc będę miała teraz nieprzespaną bo będę się zamartwiać i czuwać nad malutką. A jak jutro nie będzie poprawy to pójdę do przychodni, bo wyjścia nie będę miała. Tylko pewnie powiedzą mi to samo, że to może być reakcja na lek, albo wyślą na szpital :/ A tego bym chciała uniknąć.

Stary 2012-05-01, 21:42   #2697
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż podał jej wodę, uspokoiła się teraz i zasnęła. Bardzo się martwię, ale wiem że nie można też z byle pierdółką jeździć czy też wzywać lekarza. Całą noc będę miała teraz nieprzespaną bo będę się zamartwiać i czuwać nad malutką. A jak jutro nie będzie poprawy to pójdę do przychodni, bo wyjścia nie będę miała. Tylko pewnie powiedzą mi to samo, że to może być reakcja na lek, albo wyślą na szpital :/ A tego bym chciała uniknąć.
Ja bym przeczekala ... zwlaszcza ze dostala lek przeciw zaparciom tak?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:45   #2698
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Natqulec ja też bym dała wody się napić. Pokarm możesz mieć tłusty i jednak malutkiej pragnienie nie zostaje zaspokojone. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Może do jutra się poprawi a jeśli nie to lepiej to sprawdzić. Dobrze jak udało się małej usnąć, może przez noc przejdzie.
A jak często podajesz lactulosum i w jakiej dawce, że działało? Ja podałam Laurze przez dwa dni, raz dziennie malutką łyżeczkę i nic nie dało za to jak sama wzięłam jedną łyżkę stołową to 40 minut w łazience nie moje

Super fotki na mejlu Zwłaszcza Mag Filipek wyglądał elegancko (ale on długi!), a mamuśka prześlicznie świetny kolor sukienki!

Idę spać... Tak mi gorąco, że zaraz zdechnę Moje dzieciaki (Laura i TŻ) śpią już od 21:50
Dobrej nocki

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:48   #2699
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja bym przeczekala ... zwlaszcza ze dostala lek przeciw zaparciom tak?

Tak tak, syropek przeciwzaparciom no i ten espumisan bierze cały czas, ale po espumisanie nic się takiego wcześniej nie działo. A syropek jej kiedyś też podawaliśmy, ale tylko przez parę dni i jak kupki wróciły do normy to od razu odstawiliśmy. Oczywiście lekarz pediatra nam go zalecił. A dziś już nie wiem sama czemu tak się dzieje, mam nadzieję że to nic poważnego. Może też i ta pogoda robi swoje. Oby tak było.

Stary 2012-05-01, 21:50   #2700
natkulec
Zadomowienie

Dałam wodę, wypiła, ale jak ja podniosłam to ulała prawie wszystko co wypiła, cały czas płacze i nie wiem co robić... kupki robi, bączki idą... nie wiem co jej jest

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości