|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - część II
Na razie zamówiłam na helfach Cassię.
Spróbuję się na początek pobabrać w ziołowej farbie i zobaczyć czy się nie zniechęcę do takiej formy. Jak do mnie dotrze i się nią upiększę to obiecuję zdjęcia
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Równiez na początek zamawiam cassie potem zobacze czy moje włosy polubia henne.
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi na czym konkretnie polega henna gloss? W jakich proporcjach się ją wykonuje? Jakie przynosi efekty?
|
|
|
|
#4624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dołączam zdjęcie swoich włosów w słońcu, trzy tygodnie po farbowaniu
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
Mam do was jeszcze jedno pytanie
![]() Henna już do mnie przyszła i będę farbować w przyszłym tygodniu. Od kilku dni myję włosy szamponem bambino i nie używam żadnych odżywek (moje zniszczone włosy bardzo cierpią przez to ;P ) Czy możecie mi powiedzieć jak pielęgnować włosy po farbowaniu? Nadal myć szamponem bambino? A jakiej odżywki mogę używać? |
|
|
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
??? Przecież przed farbowaniem henną nie trzeba rezygnować z ich używania... Ważne, żeby włosy były oczyszczone z parabenów i silikonów, ale przecież jest cała masa odżywek, która nie ma ich w składzie...Co do pielęgnacji włosów po farbowaniu - z autopsji mogę powiedzieć, że na suszę najlepiej robią oleje,
|
|
#4627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam jeszcze inne pytnie ;> Farbowałam trzy dni temu khadi jasny brąz, wczoraj po 24 godz umyłam włosy, nałożyłam maskę i podczas spłukiwania strasznie dużo leci mi kolorowej wody. Dzisiaj umyłam znowu i znowu to samo, czy henna przy każdym myciu się tak bardzo wypłukuje ? Czy może zrobiłam coś nie tak?
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja się trochę boję zielonkawego na moich naturalnych, bardzo jasnych włosach. Mam do Was w zasadzie jeszcze pytanie techniczne: rozrobię Cassię z sokiem z cytryny i zostawię na 12h. Jeśli chcę dodać do tego łyżkę odżywki (myślałam o Glorii) to lepiej tuż przed użyciem czy zaraz po rozrobieniu?
|
|
#4630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie :
Czy po odżywce cassia są odrosty?
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam
Żadnego koloru mi nie nadała
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
dziś farbowałam khadi orzechowy brąz trzymany ok 1godzine 10 min
po zabiegu ojjj ciężkie do rozczesania ,troszkę suche ale o dziwo błyszczące i miękkie , farba pokryła rudości jak na foto 1 , włoski ciemniejsze albo moje wrażenie zależy od swiatła ... zdjecie nie oddaje dobrze koloru zobaczymy jak będzie po 1 myciu szamponem, oleje odzywka mam pytanie czy trzeba bite 48h odczekać czy np jutro rano mogę już umyć?1-przed malowaniem 2- przed malowaniem( 1 foto przed pielęgnacja omo i olejami a 2 w trakcie ![]() 3-po malowaniu henną foto z komórki 4,5,6 -po malowaniu po upływie 24h w świetle słonecznym 7 bez oświetlenia generalnie kolor sie zmienia w zależności od oświetlenia
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2012-04-30 o 09:44 |
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
o i dziękuję za taką szybką odpowiedz
Mam nadzięję że mnie równiez nie nada koloru Mam naturalny kolor włosów
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponieważ wszystkie odzywki które mam aktualnie w domu zawierają silikony... Chodziło mi o to czy po farbowaniu już, będę mogła normalnie nakładać odżywki po każdym myciu włosów? |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy to ja już nie kumam? :Pmożna umyć włosy dzień po farbowaniu henną, spróbuj wytrzymać do wieczora chociaż, szkoda, żeby szybciej się zmyła.
|
|
#4638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
btw - ja bym na Twoim miejscu zakupiła jakąś bezsilikonową odżywkę przed farbowaniem albo ponakładała kilka dni pod rząd olej - podejrzewam, że po kilu dniach mycia włosów tylko bambino będziesz miała potworną suszę po hennie, która i tak sama z siebie przecież wysusza
|
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo, bardzo dziękuję za poradę
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mam ciemne odrosty a reszte włosów bardzo jasny blond to czy bedzie duża różnica w kolorze po klasycznej hennie ?
Odnośnie oleju może być Aml Dabur, olej z pestek winogron lub jojoba ? Który byłby najlepszy ? Mam jeszcze alterre migdał i papaja i BD. A odżywka garnier awokado i karite czy może maska bingo ?
Cel włosy do pasa ![]() drożdże, pokrzywa, skrzyp, vitapil, wit z grupy B, wit A+E od 27.04 pielęgnacja zgodna z CG od 01.03 Edytowane przez yuna6666 Czas edycji: 2012-04-30 o 19:20 |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj w nocy nakładałam jasny brąz khadi.
Zmyłam po 1,5 h i moim oczom ukazały się zielono-seledynowe włosy! Myślałam, że padne..... ![]() Gdzie niegdzie tylko takie małe plamki brązu... Dziś rano na szczęście jest więcej brązu (który nie jest jasny)... zieleń została na końcówka i jest zielona "poświata". Utleniają się powoli? Dziwna sprawa.... :/ |
|
|
|
#4643 |
|
Konto usunięte
|
Zielone włosy to niedokładnie zmyta papka.
|
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Jest sens je teraz płukać jeszcze?
|
|
|
|
#4645 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli nie przeszkadza to jakoś bardzo, to nie ma sensu płukać. To nie jest szkodliwe.
|
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
aktualizacja koloru mam pytanie czy bordowa poświata wymywa się z czasem?
farbowałam orzechowym brazem czy po hennie khadi mozna farbowac szamponem koloryzujacym oczewiscie jak sie wymyje? takim bez amoniaku? garnier color&shine naprzykład? trzymałam godzine ta papke wiec moze wymyje sie szybko... bo nie wiem czy 2 raz nałoze khadi włosy troszke przesuszone mimo nakładania oleju ale dzis na cała noc nałoze i zobaczymy jutro i ta poswiata troszke denerwujaca
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2012-05-01 o 19:44 |
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam problem - kilka dni temu farbowałam włosy ciemnym brązem khadi, kiedyś moje włosy były rozjaśniane, później farbowałam na ciemniej ale farba dobrze nia łapała (ciągle z zielonym odcieniem) i zdecydowałam się na khadi, kolor złapał pięknie ale teraz po kilku myciach na tych pasmach włosów które są najbardziej przetrawione rozjaśniaczem farba wymywa się do odcienia zielonego
![]() Nie ma tych pasm dużo i zastanawiam się czy może nie pofarbować ich jeszcze raz (tylko tych pasm) ? jest sens, czy znów się wymyje ? ciągle mi wyłazi ta zieleń, już 2x farbowałam chemicznie a teraz tą farbą khadi i kiedy już się cieszyłam że pozbyłam się tego paskudnego odcienia on znów się pokazał co robić co robić ? |
|
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Farbowałam Khadi dopiero trzy razy i powiem Tobie, że z każdym kolejnym hennowaniem kolor jest intensywniejszy, głębszy. Też miałam przetrawione pasma, z których po pierwszym farbowaniu henna się sprała. Obecnie wszystkie włosy są jednolite
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
z jednej strony to racja, ale przyglądając się dokładniej tym pasemkom stwierdzam, że są niebiesko-zielone, nawet bardziej niż wcześniej i się obawiam że im częściej będę nakładać tą mieszankę tym kolor będzie coraz to bardziej niebiesko-zielony (więcej indygo, więcej tego odcienia)? czy se wmawiam jakieś czarne scenariusze ? :P
|
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

)
??? Przecież przed farbowaniem henną nie trzeba rezygnować z ich używania... Ważne, żeby włosy były oczyszczone z parabenów i silikonów, ale przecież jest cała masa odżywek, która nie ma ich w składzie...

co robić co robić ?