|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
A tak poza tym to uważam że nie jem za mało, bo trzymam wagę i nie jestem głodna |
|
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie ten dział---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
I przepraszam jeśli Cię uraziłam. Nie to miałam na myśli. Nie chciałam
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raczej nie ma co do tego reguły..przede wszystkim udaj się do ginekologa i zrób badania hormonów |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też podziwiam jej metabolizm przy zerowym ruchu
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Taki zerowy to on nie jest. Z rana idę na spacer. Potem po obiedzie czasem pochodze po podwórzu. czasami raz w tygodniu wybieram się na miasto jak mam jakieś sprawy do załatwienia, więc nie jest tak ze się nie ruszam A metabolizm bardzo mi sie poprawił. Moze dlatego ze w ciągu dnia pije dużo wody
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi wyszły złe wyniki badań hormonalnych;/ ja też pije dużo wody ale aż tak mega metabolizmu to nie mam niestety;p |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
U
1. dwa tosty pszenne, sałatka (puszka groszku konserwowego, tuńczyk w oleju, dwa jajka na twardo, majonez), inka karmelowa z mlekiem i cukrem 2. budyń o smaku Frugo, garść słonecznika 3. duża miska rosołu z makaronem, domowe chipsy bekonowe (czyli po prostu smażony boczek wędzony ), salaterka sałatki warzywnej (ogórki, rzodkiewki, pomidory, fasola konserwowa, oliwa, ocet winny)4. będzie serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, pomidor, ogórek), może tost do tego, herbata z cytryną i cukrem. w ciągu dnia woda z cytryną i miętą jak to wygląda?
|
#3909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
smacznie i na luzie ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Ervisha, dzięki
budyń spoko, jak kisiel, tylko w znośniejszej dla mnie formie ![]() po obiedzie wpadła jeszcze figurka karmelowa w czekoladzie - jeszcze zjadam prezenty ze świąt
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
UUUUUU
ś: 3 wafle ryżowe z masłem, wędliną drobiowa i keczupem, jajko z majonezem, parówka, rzodkiewki o: duża papryka faszerowana miesem mielonym z cebulką fasolą czerwoną i kukurydzą zapieczona z serem, ziemniaki z sosem pieczarkowym p: podwójna porcja sernika, jabłko k: papryka jak na obiad, pół kajzerki z masłem, sałatka ( mix sałat,fasola, kukurydza, rzodkiewki, kiełki, sos jogurtowo-keczupowy)
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Iza wiosenna, Ervisha dziękuję za wczorajsze oceny
Tak, powinnam być na P, jakoś nie potrafie się przełamać do skoku kalorycznego w 1 dzień choć wiem, że byłoby to najlepsze... No ale rozum swoje a psychika swoje,ehh. Póki co sama widzę, ze zwiększam stopniowo jedzenie, widze po porcjach, składzie potraw, jem bez wyrzutów i dobrze mi z tym ;p |
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wątek, szkoda że wcześniej tu nie wpadłam. Dołączam się
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
R na dziś
I.ciepła woda z cytyną; owsianka z 4 ł płatków, i 2ł otrąb, na niecałej szklance mleka 2% , łyżka rodzynek, dwie suszone śliwki, duża łyżka prażonego na teflonie siemienia lnianego ; plaster twarogu ; zielona herbata 1h spaceru z psem II. jogurt nautarny z jabłkiem cynamonem i 10szt orzechów laskowych prażonych na teflonie. III.pół szklanki suchego makaronu pełnoziarnistego świderki, z sosem z czosnku i przecieru pomidorowego oraz ziół; pulpety z (samego)mięsa drobiowego na parze, bez bułki i mąki; sałatka z kapusty i marchwii 30km na rowerze IV.puszka tuńczyka wsw z sosem jak w obiedzie, na dwóch waflach ryżowych z 100% brązowego ryżu. (nie mogę jeść chleba, bo nigdy nie skończy się na dwóch kromkach... a te wafle uwielbiam) do tego trzy zielone herbaty i ze 3l wody bardzo proszę o rzucenie okiem, męczę się z napadami i chciałabym jakoś tego uniknąć nie stroniąc od węglowodanów i tłuszczy.
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
wstawiam mój wczorajszy jadłospis z prośbą o ocenęRedukcja śniadanie: 2 kromki chleba razowego przypieczone w tosterze posmarowane naturalny pasztetem sojowym & lekki serek wiejski z solą i pieprzem II śniadanie: jogurt naturalny danone, kilkanaście migdałów obiad: sałatka ze smażonej bez tłuszczu połowy dużego fileta z kurczaka, z 1/4 kostki fety, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i oliwą z oliwek kolacja: lekki serek wiejski z pomidorem i przyprawami Poza tym: kawa, 2 czerwone herbaty, cola zero i jakieś 3 litry wody ![]() & callanetics Osoby kompetentne proszę o komentarz
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-02 o 10:36 |
|
|
|
#3919 |
|
Raczkowanie
|
P? :
Śniadanie: duża bułka grahamka: pół z serkiem twarogowym z ziołami w plastrach i rzodkiewka ; pół z twarogiem rzodkiewkowym i rzodkiewka spacer z psem, 50 min. (wczesniej nie zaznaczałam ruchu, od dzis to bede robic) Drugie śniadanie: omlet( jajko, łyżeczka oliwy, łyżka mąki graham, proszek do pieczenia) z owocami (trochę banana, truskawek, mandarynka) Obiad: łosoś z brokułami (http://www.ikea.com/pl/pl/store/katowice/restaurant) chodzenie po Ikei, ok godzina Podwieczorek: pewnie owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, ale nie wiem jakie dodatki dam gdzies tu bedzie spacer z kumplem i psem,ok. godzina Kolacja: wiadomo, moja miłość, serek wiejski z miodem pewnie taniec, zalezy ile bede miała ochote, czy bedę zmeczona bardzo, ale ok. godzina Po: zimnyyyy reds żurawinowy <3 Kuuurde, tak to wyszło, jakbym wszystko chciała spalac, ale tak nie jest, lubię ruch,nie umiem usiedziec na miejscu ;p A na spacer z pieskiem ktos wyjsc musi... Proszę o oceny, zmodyfikowanie, rady...dodam, ze czesto po kolacji jestem głodna, więc biorę sobie jeszcze drugi serek wiejski/ jogurt owocowy 200g i czasem wpadnie jakas słodkość... Edytowane przez dirtysoul Czas edycji: 2012-05-02 o 10:41 |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tylko gdzies ten nabial na jajka zmienila (kolacja ), ale i tak mi sie podoba.
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
to są bardzo poważne tematy, i nie widzę sensu rozważania ich na tym wątku
skoro uważasz że Ervisha umieszcza tutaj jadło wzięte z kosmosu, to jest jej problem, nich sobie zmyśla ![]() a jeśli koniecznie chcesz o tym z Nią porozmawiać na ten temat jest takie coś jak "wyślij prywatną wiadomość do użytkownika Ervisha'" I możecie sobie konwersować ile wlezie ![]() pozdrawiam a tak żeby nie było ot, czy to bardzo źle jeśli nie mam w ogóle apetytu dziś (jestem w połowie drugiego trymestru ciąży). ? Jest taki upał że piję tylko zimny sok pomarańczowy na zmianę z wodą i zjadłam koktajl z kefiru banana, szpinaku, truskawek, i miseczkę lodów. Muszę się zmuszać do jedzenia czegoś konkretnego? W końcu nie jestem sama.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-05-02 o 12:43 |
|
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Poza tym, do koktajli możesz dodawać zmielone siemię, mielone orzechy, otręby, które nawet nie zmienią jego smaku. Poza tym możesz zrobić sobie pudding ryżowy (również z brązowego ryżu) albo kaszkę manną na mleku i schłodzić porządnie w lodówce, a potem podać z musem owocowym. Jest wiele możliwości. A tak w ogóle gratuluję i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa! Tak może nieelegancko zapytam: wiadomo już- chłopczyk czy dziewczynka? (przepraszam jeśli zbyt prywatnie, oczywiście nie musisz odp.)
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiesz jak wygląda moje życie, jak moje samopoczucie i psychika.... Psychologiem też nie jesteś
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Wiesz to pewnie przez upał nie chce Ci się jeść. Wiele osób tak ma w taką pogodę, jednak ze jesteś w ciązy powinnaś jeść treściwie. Najlepsze jakieś lekkie potrawy typu chłodniki, zupy, moze sałatki z makaronem/ kaszą. Dobrze że chociaż pijesz soki i koktajle. Dobrze by te koktajle były na mleku lub jogurcie naturanym
|
|
#3924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- aha i dziękuję za rady ![]() Chociaż w sumie już się teściowa mną zajęła, zjechała mnie całkowicie, i robi zupę strasznie źle znoszę tę upały, muszę to jakoś przetrwać.
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Popatrz uwaznie bo nie udzielam się tylko w tych tematach i nie we wszystkich ......
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
eRrrr!
I: 3 łyżki płatków orkiszowych, 2 łyżki musli Sante niedosładzanego wymieszane z resztką wiejskiego i jogurtu nat. (po ok. pół opakowania). II: mała grahamka na pół, na każdej połowie po 2 plastry filetu z indyka, obie grubo wysmarowane tzatziki na serku homo nat; miseczka surówki z różnych warzyw. III: sałatka: lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula, odrobina kukurydzy, z grillowaną piersią z kurczaka i sosem na bazie oliwy i octu winnego. IV: nie wiem czy czasowo wyrobię, ale jeśli tak to będzie kubek zimnego kefiru. V: dwa jajka w koszulkach z warzywami. Masa wody, kawa, wieczorem 30days shred. Ujdzie?
|
|
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
U ( ???) :
I : panceksy kakaowe( z 3 łyżęk mąki pełnoziarnistej)z jogurtem owocowym z dosypanymi pł. owsianymi, 2 łyżeczki dżemu,gruszka, kubek cappucino II : bułka z ziarnami z / 1 z serkiem kanapkowym, ogórkiem, pomidorem, 2 z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem/ jabłko spacer z psem - 45 min III : kawał domowej drożdzówki, z 1/2 jog.nat, jabłko IV : ziemniaki, sporo surówki i wątróbki Po : lód zielona budka happy twist truskawkowy V : jabłko, jogurt nat. z kakao, 4 cienkie wafle ryżowe po : kubek mleka z miodem Zerknie ktoś ? ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-02 o 17:55 |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.owsianka z serkiem wiejskim na szklance mleka 3,2%,z jagodami i garścią mieszanki studenckiej 2.duża grahamka z masłem,wędliną,sałatą i pomidorem, jabłko 32km rower 3.miseczka barszczu ukraińskiego, kurczak z ryżem i jakaś sałatka obiadowa ze słoika 4.jogurt bananowy,jabłko,pomarańcz a,inka z mlekiem 5.2kromki razowego z masłem,wędliną drobiową,sałatą,pomidorem ,ogórkiem i szczypiorkiem, earl grey z cytryną
|
#3929 |
|
♥
|
Co prawda nie jestem modem dietetyki ale proszę o zaprzestanie kłótni .
jeśli macie sobie coś do wyjaśnienia proszę to zrobić na pw bo polecą ostrzeżenia |
|
|
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
W ramach powrotu do tematu podbijam dzisiejsząR
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

A tak poza tym to uważam że nie jem za mało, bo trzymam wagę i nie jestem głodna 
To nie ten dział
I przepraszam jeśli Cię uraziłam. Nie to miałam na myśli. Nie chciałam
A metabolizm bardzo mi sie poprawił. Moze dlatego ze w ciągu dnia pije dużo wody

(21.04.12r)

), ale i tak mi sie podoba.