|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Nieee. Spoko. Chociaż położna na sr mówiła, że spokojnie możemy się wybrać jak poczuję skurcze. Cytat:
Podbijam pytanie, ja po tygodniu mam 7,5 cm bez szczególnego dyskomfortu. Dzisiaj spróbuję troszkę więcej. Ciiiiii. Chciaż niektóre już powinny się szykować - mat2sia, libretka, różowa... ![]()
![]() |
#2852 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Idziemy dzisiaj do kina. Mam nadzieję, że wysiedzę na seansie. Ostatnio każdego dnia gdzieś jestem...gdyby to moja ginka widziała. Mam zalecenie leżeć, ale o niebo lepiej się czuję, jak gdzieś "bywam", niż jak leżałam. Mam nadzieję, że nie będę sobie później pluła w brodę ![]() ![]() A na obiad mieliśmy makaron z truskawkami ![]() Mój psiak miał dzisiaj szczepienie przeciw wściekliźnie i teraz go łapka boli. Taki jest mój bidulek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Agatka na rwe to ja cierpialam przez dwa miesiące
![]() ![]() Dzisiaj chyba zostanę u Małego na noc, cały dzień jest niespokojny, także nie mam sumienia go tu porzucić. Zaopatrzylam sie w zielona herbate i będę ja pila, kawy nie mogę. Co do wagi,to może rzeczywiście spada dlatego,że przestrzegam diety dł karmiacych,oczywiście bez przesady,ale ciągle krążek i to dlatego. Tak w ogole mam pytanie, pod pachą przy prawej piersi zrobiła mi sie dużą trudach,która za każdym razem jak odciagam pokarm dobrze rozmasowuje i ona znika,ale szybko pojawia sie znowu i boli ![]()
#2854 |
Rozeznanie
|
chyba Ty
![]() 6stego nie chcialabym, bo to wypada niedziela,koniec dlugiego weekendu, a 7go bedzie juz moja gin i mam wizyte, wiec od 8go czmu nie. Chociaz na 8go jestem zapisana do fryzjera,w miejscowosci gdzie mieszkaja moi rodzice- 130km ode mnie,bardzo chce pojechac,chociaz nie wiem czy w czasie jazdy nie pojda mi wody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Wtajemniczenie
|
O jaa ale kusicie z tym jedzeniem.Ubóstwiam makaron z truskawkami
![]() W sumie to nie jest głupie żeby zjeść pózniej nie będe mogła ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Swoja drogą odważna jesteś,że taki kawał do fryzjera jedziesz. Mały masz ten brzuszek,choć ostatnio na zdjęciach był większy,chyba. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-01 o 18:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tam mialam sukienke bombke, luzniejsza w brzuchu z kieszeniami i baaardzo sciagnieta pod biustem i dlatego tak sie wydaje,bo pod biustem jestem mini,a brzuchol 88cm to max |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Anulka tak myślałam
![]() ![]() ![]() Ips. Ile sie parzy zielona herbate,żeby miała właściwości pobudzające? Zawsze mi sie to myli ![]()
#2858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jak miałam zapalenie brałam bodajże duomox,ale ja sie nie czułam,gorączka 40 stopni,dreszcze i ten guz który bolał,samo masowanie mnie bolało.U ciebie może to wczesne stadium i jakbyś pod prysznicem rozmasowała to może by przeszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Kaska - super opis porodu!
![]() Ewunia - ja miałam 10 cm po ok. 2 tyg. ćwiczeń. Może nawet ciut krócej. Potem do porodu tylko utrzymanie wyniku ![]() ![]() Dasti - fajne te sposoby na wywołanie porodu ![]()
#2861 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |||||||
Rozeznanie
|
witam mamuśki,
![]() ja dopiero teraz was doczytałam bo jak zwykle jestem zabiegana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym coś pomóc w kwestii guzka ale totalnie nie mam doświadczenia oby masaż pomógł i żebyś nie musiała brać antybiotyku. Cytat:
na ubranka małej kupiłam osobny kosz w markecie. nie chcę prać ich razem z naszymi więc będę trzymać je osobno. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie wiem o co chodzi dziewczyny, ale ja nasłuchałam się wcześniej samych koszmarnych opisów porodów. no po prostu traumatycznych wręcz i ból dziewczyny opisywały jako taki mocny że już wolały umrzeć... a na naszym forum już kilka mam rozpakowanych i żadnych takich przeżyć, więc chyba nie jest aż tak źle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno pytanie - czy was też ogarnęła paranoja na punkcie zdrowia dziecka? ja wszędzie widzę tylko chore dzieci ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
hie hie
![]() tż złapał kota i mówi : ooo poćwiczymy, jak to dziecko trzeba trzymać... niestety kot zaczął się wyrywać i go gryźć a tż na to: ej takie małe dzieci nie gryzą ![]()
#2864 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Na wstępie dziękuję za wszystkie gratulacje wybaczcie ze nie indywidualnie każdej z osobna. Ja czuję się jeszcze słabo ale na szczęście Stasiu jest grzeczny nie zapeszając a jego tatuś mi bardzo pomaga więc mam nadzieje że niebawem będę silniejsza pewnie nie bez przyczyny jest fakt że przy porodzie ubyło mi trochę krwi. Jeśli chodzi o poród to wszystko zaczęło się w nocy ( tak nie chciałam żeby to było w nocy jak na przekór)o 1 byliśmy już w szpitalu bo sączyły się wody przyjęli mnie na oddział i co powiedzieli że jeszcze sporo czasu i odesłali mi męża do domu . Ja o 3 w nocy dostałam bóli i były to i krzyżowe i brzuszne jednocześnie żeby było weselej bardzo mocnych nie wiedziałam co mam ze sobą w tej chwili zrobić na ktg okazało się ze są owszem bardzo silne ale co godzinę i tak do 6 rano się męczyłam ( moja rada jak będziecie mogły skorzystać z wanny czy prysznicu to trochę pomaga bóle są troszkę mniej odczuwalne) po tym przyszła położna i powiedziała że dadzą mi oxytocynę żeby przyspieszyła skurcze bo już dość długo się męczę a potem mogę nie mieć siły i zaświeciło się światełko w tunelu dla mnie ze poród się przyśpieszy. Po tym pozwolili zadzwonić po męża i przenieśli mnie na salę porodową i podłączyli oxytocynę i faktycznie skurcze były częstsze ale słabsze i tak maszerowałam z tą kroplówka bo tak mi było lepiej ( mąż mi bardzo pomagał w skurczach masował i ćwiczyliśmy bez niego byłoby trudniej) . skurcze nie chciały się nasilić i tak zaczął się kolejny etap skurcze miał co 3 minuty no i parłam ale to nie takie łatwo szło bo bóle były za słabe i mogły by być częściej choć położna i tak się dziwiła że tak idzie na skurczach co 3 minuty. Starałam się słuchać położnych i przeć tylko w tedy kiedy kazały mąż mnie wspierał i w tych bólach starał się dodać mi otuchy i wiary że się uda bo byłam już coraz bardziej zmęczona. Poród jakoś jedna szedł na tych bólach co 3 minuty na koniec jak przyszło do urodzenia główki to dopiero jazda bo główka zaklinowała się jakoś i moje skurcze które nie były zbyt silne nie pomagały za bardzo iść jej do przodu mimo iż parłam z całych sił masakra, niby było miejsce żeby główka mogła przejść ale nie mogła i lekarz zdecydował na nacięcie krocza, dziewczyny nie będę ściemniać Wam przy słabszych bólach to bolało bardzo, ale przez to udało się i główka przy kilku podejściach wyszła a potem to już szybko poszło i Staś był już na brzuszku mąż przeciął pępowinę i potem poszedł z małym na krótkie badanie a ja urodziła jeszcze łożysko ale to już mniejszy ból . Potem musiał gin. mnie poszywać jeszcze coś tam wyczyścił bo krwawiłam ale to już nie bolało i tym samym dotrwałam do końca. Teraz kilka rad tak może się przydadzą . Dziewczyny jeśli nie jesteście zdecydowane czy rodzić razem czy same to powiem Wam że ja nie wiem czy dałabym sobie radę bez męża , pewnie tak ale był mi prawdziwym wsparciem podtrzymywał na duchu i dawał siłę których mi już brakowało. Był ze mną do samego końca i zwłaszcza właśnie w tej końcówce był cudowny i jego pomoc była dla mnie nie oceniona także pomyślcie nad tym czy nie rodzić razem jak nie jesteście przekonane. Po drugie dla tych co jeszcze myślą o SR ja bym poleciła żeby wybrać się do szkoły przy szpitalu w którym będziecie rodzić(jeśli macie możliwość). Ja jestem bardzo zadowolona że się na to zdecydowałam bo jest zupełnie inny kontakt jak już poznasz ludzi którzy tam pracują i wtedy jest lepszy kontakt bo się znacie, ja miała to szczęście że na tej zmianie były położne które znałam i mój gin miał dyżur. I tak banalna rada jak możecie to bierzcie koszule do porodu bo jak ja bym została przy swojej to do kosza. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Prośba do zorientowanych mam mianowicie taka Czy można odciągnięte mleko z różnych godzin w ciągu dnia mieszać razem ? chodzi o zlanie do jednej butelki , bo mam za dużo pokarm a Stasiek go nie zjada jeszcze wszystkiego i dużo mi zostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny. Mam już internet
![]() Teraz zaczynam Was nadrabiać...od str 77 ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mleka,to ją nie mieszam,ale może można ![]()
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() U nas sypialnia prawie pomalowana... Kiedy pokój małego, nie wiem, ale mąż będzie skazany już na samego siebie, bo ja nie mogę... Trochę chciałam pomóc i zaczął mnie brzuch boleć, pachwiny już odczuwam boleśnie... No zobaczymy co będzie i kiedy... Jeszcze mamy czas... ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Poszłabym na spacer, ale pewnie mąż nie będzie chciał iść... |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
wlasnie mi sie wylalo z krocza z litr wody :P ....
plakac mi sie chce, maz juz jedzie z pracy ![]() po jakim czasie mam jechac na porodowke? nie mam skurczy;/
#2869 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Agatka... Ja nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to się dzieje, mocno trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
ok dzieuszki no to pisze osttani post
![]() a leje sie tyle tych wod ze nie idzie tego nie zauwazyc, brzucha to ja juz polowy nie mam... boje sie, skromnie proisze trzymajcie kciukasy ![]() no i mam zero skurczow
#2874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- właśnie wróciłam od położnej ze szpitala mówiła, że jak odejdą wodę trzeba od razu jechać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym nie mieszała pokarmu,jak nie wypije, to trzeba wylać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam się spakować 3go, ale nie byłam na zakupach... Jeszcze zdążę się spakować... 10 wizyta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda nie do mnie to pytanie, ale ja też rodziłam syna 4 kg. Poród owszem łatwy nie był (może dlatego że wywoływany) ale jak juz po tych kilku tygodniach wszystko się zagoiło, no i tak jak Kotek pisała - gdy hormony wróciły do normy, to seks był taki jak wcześniej, mężulo nigdy nie narzekał ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia Agatko!!! Oby jak najmniej bolało i poszło szybko! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Idę spać... Mąż nie chce iść na spacerek... Nudzę się...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.