Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 20:42   #901
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Olusia mam ksiazke o pielegnacji niemowlat z mojego dziecinstwa.. Soczki od 3 tygodni, zupy chyba w trzecim miesiacu, mm z rozrobiona maka - sama w to nie wierzylam ale tak bylo, moja mama potwierdza

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
tak.. kumpela doswiadczona potwierdzila ze to potówki

a tak spytam- jak cos to zasypką zasypywac w takie upały ?
Dalia ja sypie pod paszkami i ma szyje
Stary 2012-05-01, 20:43   #902
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
goldi a jak te krostki u maluszka? Zeszły?

Baha o tym zasiłku jest w klubie? Jeśli tak, daj na priv bo mnie nie ma w klubie
zeszly
teraz wyszla jakas kaszka na czole ale moze to od banana bo pierwszy raz dostal

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Ja chetnie, jak mlody bedzie mial jakies 1,5 roku, ale musze kiedys skonczyc te studia, wiec nie wiem jak to zrobic. Ogolnie to jak patrze na te wszystkie brzuszki na miescie, to zazdroszcze
a tz tak wypalil, ze trzeby sie postarac, zeby sie wiosna urodzilo, bo pogoda spacerowa bedzie

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

a u nas dzis przyjemny chlodek
to moze znowu spotkamy sie na watku w poczekalni
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:44   #903
kojka
Raczkowanie

Dalia mozna tez starsza metodą - wykapać dziecko w krochmalu . Ja tak robiłam i pomagało
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:46   #904
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Olusia mam ksiazke o pielegnacji niemowlat z mojego dziecinstwa.. Soczki od 3 tygodni, zupy chyba w trzecim miesiacu, mm z rozrobiona maka - sama w to nie wierzylam ale tak bylo, moja mama potwierdza
no dokladnie.Dzisiaj tez tesciowa kazala mi malej dac wode z cukrem ("a myslisz,ze my co dawalismy dzieciom!!??"),oczywiscie tego nie zrobilam.
Niestety zbyt wczesne podawanie cukru moze doprowadzic w przyszlosci do chorob np trzustki (czego nie moge przetlumaczyc mojej glupiej kolezance!!).Ja do roku kategorycznie zabranialam dawac Maxowi slodyczy,ciast,tortow itd,a ta 6-miesiecznemu dziecku tort z tlusta smietana dawala...niewazne.
Kiedys standardy zywienia byly inne,teraz sa inne,ale jesli chodzi o mleko,to raczej kolo roku podam,jesli alergia do tego czasu zniknie.Jak nie,to bedziemy myslec

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

ja sypie maka ziemniaczana takie rzeczy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:47   #905
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Jezuniu... Chyba jakies fatum dzisiaj nade mną wisi Opalałam się trochę na balkonie to mała wysypka mi wyskoczyła pod szyją i swędzi jak cholera... Wczoraj nad zalewem mnie coś udziabało, coś mnie swędziało, dwa razy podrapałam, a dzisiaj obudziłam się, a tu spuchnięte i czerwone (z boku dekoltu) Kupiłam Fenistil i smaruje.. Ale nie wiedzę zbytniej poprawy... W czwartek jedziemy na grilla - zniknie to ?

I prawie zawału dostałam, mała uderzyła się zabawką i taki ryk był, że głowa małaPrzyłożyłam jej ręczniczek mokry na główkę, nosiłam, a ona płakała i płakała.. Po chwili się uspokoiła i brechta A mnie prawie serce stanęło, bo nie wiedziałam gdzie się uderzyłą i jak mocno.. O Matyldo!:
ojej... mam nadzieje ze zejdzie
moj mlody kiedys wsadzil sobie palec do nosa i wpadl w tak dziki placz jakby ktos mu mozg nosem na zywca wyciagal

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Princ mnie tez jakies komarzysko pozarlo

Dziewczyny zakup dnia- silikonowa nakladka na palec do mycia i masowania dziaselek
Furore robi
moj na ten wynalazek patrzy takim wzrokiem:
Stary 2012-05-01, 20:48   #906
muffinka90
Zakorzenienie

wlaczylam sobie nasza pierwsza czesc na poczekalni, smiesznie sie czyta z perspektywy czasu i i tych kilkumiesiecznych bobasow, jak sie witalysmy i zamartwialysmy kazdym ukluciem w brzuchu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:49   #907
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hihi nadal "pracuje" na Wasze zaufanie
i super Ci idzie, ja czuje jkabys byla z nami od dawna na forum

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Filip jak widzi, ze zblizam sie ze szczoteczka to od razu sie w glos smieje
moj tak reaguje na wode morska do nosa ledwo ja widzi to smiech, po psiknieciu to wije sie z radosci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 20:51   #908
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

ja sypie maka ziemniaczana takie rzeczy

ale taka ... nieprzetworzoną??? pytam no bo krochmal to trzeba mąke zagotowac i dop. dolać do wody... ( a swoją drogą czemu tak ??? bo zawsze mnie to zastanawia )

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:53   #909
muffinka90
Zakorzenienie

domiks ja tez dlugi czas nie maialm tv radia itd i wcale mi tego nie brakowalo, a nie mialam tyle zajecia jak teraz z mlodym

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

goldi moj jak sie zblizam do nosa z czymkolwiek to sie wije, ale bynajmniej nie z radosci

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:55   #910
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Chyba następnym razem sprzątając też wypróbuję taki trick :
http://www.youtube.com/watch?v=iG9ok...feature=g-logo

Stary 2012-05-01, 20:58   #911
OlusiaS
Wtajemniczenie

dalia normalna,zwykla,z torebki .Krochmalu nigdy nie robilam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 21:00   #912
kojka
Raczkowanie

Cytat:
ale taka ... nieprzetworzoną??? pytam no bo krochmal to trzeba mąke zagotowac i dop. dolać do wody... ( a swoją drogą czemu tak ??? bo zawsze mnie to zastanawia )
Krochmal do kapieli to chyba dlatego że maka w wodzie się nie rozpusci i osiadzie na dnie wanienki , a krochmal to jednak na ciałku zostanie ? tak myśle
A jak chcesz posypywac to taką suchą - jak pudrem
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:00   #913
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
A faktycznie, polozna polecala jak chlopcy byli mali. Stosujesz zamiast pudru- na wacik i pod pache czy gdzie trzeba
Stary 2012-05-01, 21:05   #914
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
wlaczylam sobie nasza pierwsza czesc na poczekalni, smiesznie sie czyta z perspektywy czasu i i tych kilkumiesiecznych bobasow, jak sie witalysmy i zamartwialysmy kazdym ukluciem w brzuchu
hehe pamietam jak polecialam do gina przerazona w pewien piatek bo mnie klulo w macicy... wzial mnie szybko na usg a tam okazalo sie ze mlody wbil mi noge w sciane macicy az sie odgiela
brakuje mi ciazy

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
domiks ja tez dlugi czas nie maialm tv radia itd i wcale mi tego nie brakowalo, a nie mialam tyle zajecia jak teraz z mlodym

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

goldi moj jak sie zblizam do nosa z czymkolwiek to sie wije, ale bynajmniej nie z radosci
to moj jest dziwny lubi jak mu sie w nosie majstruje
Stary 2012-05-01, 21:06   #915
ja_dalia
Wtajemniczenie

nooooo... dzięki to jutro ja obsypie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:07   #916
goldika
Zakorzenienie

pochwale sie ze bylismy dzis 4h nad woda, grollowalismy i byczylismy sie na kocu
ha! pierwszy raz od chyba 4lat opalalam sie! stwierdzilam, ze znudzilo mi sie bycie biala oczywiscie spalilam sie na raczka...

mlody dzis pierwszy raz w zyciu zasnal na brzuszku!
Stary 2012-05-01, 21:10   #917
OlusiaS
Wtajemniczenie

maka ziemniaczana chlodzi,dobra jest tez na odpazenia,np pupy,czy zgiec
Stary 2012-05-01, 21:16   #918
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

[/COLOR]patrzę na pasek i żądnej z mam nie kojarzę nieładnie tak podczytywać
Ja jestem czesto na pasku i podczutuje regularnie, zadko pisze, bo zadko mi ktos odpisuje :/i bardzo mnie to drazni ale podczytywac chyba moge co? Jak tak czytam i czytam to czesto sie zdarza ze ktoras z was ma tez moj problem i jak radzicie to i ja korzystam
Stary 2012-05-01, 21:21   #919
OlusiaS
Wtajemniczenie

agulan ogolnie jest tak,ze wiekszosc z nas ma takie odczucia,ze jest olewana .Ile razy ja cos pisalam i cisza w eterze,ale nie ma co sie przejmowac.Czytac naturalnie mozesz,przeciez jestes jedna z nas .
A podgladaczy,co sie nigdy nie udzielalo wiele razy widzialam
Stary 2012-05-01, 21:24   #920
Oliveira79
Zadomowienie

Dzieciaki spia no i w koncu wyszla ja sobie na balkonik i moge Was troche poczytac i nadgonic
Bianka mi sie dzisiaj obudziła z zaropialym oczkiem kurcze nie wiem, czy TŻ jej czegos nie sprzedał bo od kilku dni chodzi i kaszle i rozsiewa nio ale ze jakby nie było jestesmy w szpitalu to 4 razy w ciagu dnia zakropili jej oczko i mam nadzieje ze jej przejdzie

Cytat:
Mamy starszakow, kiedy zaczelyscie swoim dzieciom zwykle mleko podawac?
Bo jak na blizniakach napisalam ze soni dawalam od okolo roku zwykle mleko to byla lekka zdziwka
Ja mojemu Oliwierowi zgodnie chyba z zaleceniami dałam pierwszy raz po 3 roku a nie wiem czy nawet nie jeszcze pozniej, dlugo pił to mleko dla dzieci Candia (nawet jak chodził do żłoba to Bebiko bylo zapewnione dla dzieci do 1go roku, wiec jak skonczył rok to ja przynosilam to bebiko specjalnie dla niego ) - ale ja to jestem troche walnieta w tych sprawach, tzn. bardzo uwazam na to co daje starszakowi do jedzenia - wychodze z zalozenia ze dopóki moge miec na to wpływ to ja bede decydowac co on bedzie jadł i staram sie zeby na codzien nie jadł zadnych chipsów, chrupków smakowych, napojów gazowanych (od wielkiego dzwonu i w wyjatkowych okazjach moze) i namietnie sprawdzam etykiety i skład produktów - wiadomo nie uniknie sie kazdego swinstwa, ale chociaz w pewnym stopniu mozna ograniczyc.

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:27   #921
glamourous
Zakorzenienie

Agulan ja czasem jak po calym dniu nieobecnosci doczytuje to nie wiem potem co komu odpisac... I zazwyczaj wyskakuje z jakims haslem nie na temat byle cokolwiek napisac
Musze tez kiedys w wolnej chwili zajrzec na stare watki... Ale tyle ich bylo. Moze na emeryturze doczytam

Mi brakuje brzuszkai ciagle sie za ciezarowkami ogladam
Moi chlopcy tez na brzuszku usypiaja... Na plecach to sie wierca, machaja konczynami- a tak to maja choc troche ruchliwosc ograniczona
Stary 2012-05-01, 21:28   #922
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

jestem i czytam ale zle mi sie odpisuje z telefonu. siedzę u tesciow do niedzieli.

Ja miałam juz 3 flaki bo przebiłam i maz i raz teść latał.
I tęsknie za TŻ.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:35   #923
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja jestem czesto na pasku i podczutuje regularnie, zadko pisze, bo zadko mi ktos odpisuje :/i bardzo mnie to drazni ale podczytywac chyba moge co? Jak tak czytam i czytam to czesto sie zdarza ze ktoras z was ma tez moj problem i jak radzicie to i ja korzystam
Agulan, ja Cię kojarzę i zawsze Ci odpisuję kojarzę Cię bo też jesteś podwójną mamą i pamiętam jak opowiadałaś, jak teściowa chciała zobaczyć jak karmisz córkę i zanim sobie przyszła z kawą, to mała już była najedzona

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
patrzę na pasek i żądnej z mam nie kojarzę nieładnie tak podczytywać
elf, a niech podczytują może szukają odpowiedzi, jakieś porady. Ja ostatnio chciałam się o coś zapytać w sprawie mojej 3-latki i żywcem nie ma kogo, bo wszystkie mamy pouciekały do prywatnych klubów zapytałam w końcu na lipcowo- sierpniowych 2009 i dostałam odpowiedź. Mnie się ten podział super podoba zwierzenia w klubie, jak ktoś ma ochotę pożalić się to tam idzie, kuchnia osobno i wszystko o gotowaniu, zdjęcia też można sobie pooglądać w osobnym wątku nie trzeba całego wątku przeszukiwać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:37   #924
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Moi chlopcy tez na brzuszku usypiaja... Na plecach to sie wierca, machaja konczynami- a tak to maja choc troche ruchliwosc ograniczona
moja nigdy w zyciu na brzuszku nie usnela i jakos sie nie zanosi - jak zmeczona to sie wscieka a ze sama jeszcze nie za bardzo umie sie odwrócic z powrotem to oczywiście wielki lament

Stary 2012-05-01, 21:46   #925
glamourous
Zakorzenienie

Oli a masz pewnosc ze maly fatycznie dostawal ten bebilon w przedszkolu

Dziewczyny- jak czesto pierzecie rzeczy maluchow? Bo u mnie jak pralka ma dzien przerwy to swieto normalnie... Zwlaszcza ze ostatnio w te upaly to mi szkoda maluchow w pampkach zaparzac i zakladam im tetre na kilka godzin w ciagu dnia

Oj normalnie az sie rozmarzylam jak sobie pomyslalam o poczatkach naszego forum... Mdlosci, zachcianki, fotki brzuszkow, wybor imienia...
Tylko szkoda ze nam tyle mamus zniknelo bezpowrotnie albo odzywaja sie raz na ruski rok

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
moja nigdy w zyciu na brzuszku nie usnela i jakos sie nie zanosi - jak zmeczona to sie wscieka a ze sama jeszcze nie za bardzo umie sie odwrócic z powrotem to oczywiście wielki lament
Oli ja wczoraj pol dnia rzekrecalam z brzuszka
Na plecy. Chlopcy odkryli radosc z procesu obracania sie a jak juz byli ma brzuszku to sie wsciekali. Przekladalam na plecy i zabawa od nowa moi w ogole znacznie spokojniej spia na brzuchu

Tylko mi sie czasem zapomina. Ostatnio karmilam po ciemku i jednemu isilowalam glowke do cyca dociagnac. Dopiero jakis przeblysk swiadomosci- o matko co ja robie on przeciez na brzuchu lezy
Stary 2012-05-01, 21:50   #926
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Oli a masz pewnosc ze maly fatycznie dostawal ten bebilon w przedszkolu
wiesz, pewnosci nie masz nigdy - ale kobitki byly super w tej akurat grupie, poza tym nie robilam zadnej wojny z tego powodu, ze musze mleko przynosic, tylko grzecznie poprosiłam i wytłumaczyłam; aha! no i dla nich to nie byl problem bo młody "kiblował" w tej grupie nastepny rok (z czego bardzo sie ucieszyłam bo babeczki-opiekunki naprawde byly super, wiec młody nie musiał sie do nowych przyzwyczajac) wiec one tak i tak robily mleko dla pozostałych maluchów, tylko formalnie nie mogly dawac Oliemu bo był "za stary" i mu sie nie nalezało

Stary 2012-05-01, 21:51   #927
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny- jak czesto pierzecie rzeczy maluchow? Bo u mnie jak pralka ma dzien przerwy to swieto normalnie... Zwlaszcza ze ostatnio w te upaly to mi szkoda maluchow w pampkach zaparzac i zakladam im tetre na kilka godzin w ciagu dnia

Oj normalnie az sie rozmarzylam jak sobie pomyslalam o poczatkach naszego forum... Mdlosci, zachcianki, fotki brzuszkow, wybor imienia...
Tylko szkoda ze nam tyle mamus zniknelo bezpowrotnie albo odzywaja sie raz na ruski rok
Ad.1. Glam, u mnie to samo. Codziennie piorę.

Ad.2. Ja też żałuję, że tyle mam nie odzywa się

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-05-01 o 21:52
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:54   #928
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Tylko mi sie czasem zapomina. Ostatnio karmilam po ciemku i jednemu isilowalam glowke do cyca dociagnac. Dopiero jakis przeblysk swiadomosci- o matko co ja robie on przeciez na brzuchu lezy
własnie to sobie wyobraziłam

biedny dzieć

Stary 2012-05-01, 21:55   #929
glamourous
Zakorzenienie

Jak to kiblowal? Z czego? za wczesnie poslalas czy co?

Agulan ja tyz cie pamietam, masz taka sliczna Juleczke ktora niedawno szla do szkoly, pamietam ze wstawialas wasze fotki z rozpoczecia roku. Myku z tesciowa i kawa nie pamietam niestety
Stary 2012-05-01, 21:56   #930
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja też żałuję, że tyle mam nie odzywa się
ale za to sa nowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości