Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 09:33   #2041
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
to dawaj znac jaka diagnoza! ale mysle ze pogoda tz moze miec wplyw bo u nas co chwile karetki jezdza wiec ludzie zle reaguja widac
I nic dziwnego. Ta pogoda jest straszna. Boje sie co bedzie w lipcu i sierpniu

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:35   #2042
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyte

U nas tez upal. Wczoraj niby mialo padac. Ale co. Pokropilo i przestalo. W tym czasie siedzielismy na placu zabaw. Co chwile pare kropelek i koniec I teraz znowu od rana upal. Uff... A trzeba sie z domu ruszyc po zakupy jakies :/
no to takie jakies male chmury sa - u nas lało wiadrami a u tesciow -20 min drogi samochodem, tylko pokropilo troche. Ale w wiadomosciach mowili ze tak kilka dni ma byc wiec moze o Ciebie tez w koncu zahaczy

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:37   #2043
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no to takie jakies male chmury sa - u nas lało wiadrami a u tesciow -20 min drogi samochodem, tylko pokropilo troche. Ale w wiadomosciach mowili ze tak kilka dni ma byc wiec moze o Ciebie tez w koncu zahaczy
U nas niby ma byc dzisiaj burza. A jak bedzie - zobaczymy W kazdym razie na nic sie nie nastawiam. Chcialam z TZ skoczyc na zakupy dla malucha.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-02, 09:38   #2044
dottta
Zakorzenienie

za wizyty

taka piękna pogoda że żal siedzieć w domu
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:38   #2045
Ando
Rozeznanie

Cytat:
I nic dziwnego. Ta pogoda jest straszna. Boje sie co bedzie w lipcu i sierpniu
oj-ja oba porody mialam akurat w samym srodku wakacji, i teraz tez sie xzapowiada... Pamietam ze na koncowce to lezalam na lozku jak kaszalot na plazy... ledwo zipiąc, a w przerwach w wannie z chlodna woda... No najgorsze sa te 2 ost tygodnie, bo juz sie ma dosc wszystkiego

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-02, 09:39   #2046
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

za wizyty

Czy ja wiem... Jest tak goraco, ze strach wyjsc Zwlaszcza, ze mlodego musze po placu zabaw ganiac, idzie sie umeczyc...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-02, 09:40   #2047
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

za wizyty

heh- dobre z ta kurą

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-02, 09:40   #2048
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem... Jest tak goraco, ze strach wyjsc Zwlaszcza, ze mlodego musze po placu zabaw ganiac, idzie sie umeczyc...
no chyba że tak ja tak myślę czy nie wybrać się gdzieś do cienia, na ławeczkę, poczytać
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:41   #2049
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
oj-ja oba porody mialam akurat w samym srodku wakacji, i teraz tez sie xzapowiada... Pamietam ze na koncowce to lezalam na lozku jak kaszalot na plazy... ledwo zipiąc, a w przerwach w wannie z chlodna woda... No najgorsze sa te 2 ost tygodnie, bo juz sie ma dosc wszystkiego
Ja co prawda pozniej, bo na poczatku wrzesnia, ale tez kiepsko bylo na koniec :/ Glownie lezalam na lozku. Mialam taka sytuacje, ze sama musialam robic wszystkie zakupy i sprzatac. Ale naprawde nie za dobrze mi to szlo Zanim sie doczolgalam do kuchni, mijalo sporo czasu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-02, 09:43   #2050
Ando
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie-nie wiem czemu drzew nie sadza na placach. U nas jest jeden z fontanną i jeden z drzewami i tam jest przyjemnie nawet w upal, ale ten najbizej to istna patelnia, wszystko nagrzane ze sie oparzyc mozna. Bez sensu. A wystarczyloby kilka drzew od poludnia....

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-02, 09:44   #2051
Selay
Raczkowanie

blueberry88 trzymamy kciuki kochana, niedaj sie szpitalowi i informuj co i jak bo my tu przezywamy razem z toba

dla wszystkich co maja dzis badanka, ja mam dopiero w piatek ale juz niemoge sie doczekac...a najbardziej jak wezme moje malenstwo na rece

ja leniuchowam wczoraj ile sie dalo...wyslalam smsa do szefa ze zle sie czuje (oczywiscie nie chcialo mi sie pracowac ) i odpoczne w domu...wiec spalam i lezalam do 17tej
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:47   #2052
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie-nie wiem czemu drzew nie sadza na placach. U nas jest jeden z fontanną i jeden z drzewami i tam jest przyjemnie nawet w upal, ale ten najbizej to istna patelnia, wszystko nagrzane ze sie oparzyc mozna. Bez sensu. A wystarczyloby kilka drzew od poludnia....
ja tez tego nie rozumiem. Dla dzieci to tez jest meczace... U nas na najblizszym, malutkim placu jest pare drzew obok wejscia, wiec od biedy mozna odejsc kawalek od dziecka i sie schowac Ale mojego malucha musze miec nie dosc, ze na oku, to jeszcze na tyle blisko zeby go zlapac. Rozne pomysly szybko mu wpadaja do glowy

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-02, 09:59   #2053
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ale naskrobałyście. U mnie upał totalny,wczoraj byliśmy w Giżycku - mąż zabrał mnie na 2-u godzinny rejs statkiem . Zmarzłam strasznie. Pojechałam w sukience i leginsach,ale później zdjęłam leginsy bo było mi gorąco. Za to na jeziorze tak "ciągnęło" , że dzisiaj znowu boli mnie gardło i mam katar.
Mąż dostał 2 tygodnie urlopu. Nie wiem jak z nim wytrzymam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Postaram się odezwać wieczorem,o ile mąż udostępni mi latopa

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:03   #2054
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ale naskrobałyście. U mnie upał totalny,wczoraj byliśmy w Giżycku - mąż zabrał mnie na 2-u godzinny rejs statkiem . Zmarzłam strasznie. Pojechałam w sukience i leginsach,ale później zdjęłam leginsy bo było mi gorąco. Za to na jeziorze tak "ciągnęło" , że dzisiaj znowu boli mnie gardło i mam katar.
Mąż dostał 2 tygodnie urlopu. Nie wiem jak z nim wytrzymam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Postaram się odezwać wieczorem,o ile mąż udostępni mi latopa
Fajnie ze sie dobrze bawilas pomimo tego ze zmarzlas. Ja juz wole zmarznac niz sie spocic

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-02, 10:04   #2055
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejo

gratki
dzięki!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej hej!

Witamy w 29 tygodniu
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam się i ja w 24 tyg
tak ostatnio sobie myślałam, że większość z Was się już rozpakuje a ja na samiutkim końcu - według tp ...
gratki!
[QUOTE=Linka25;33863519]Ale jestem szczęśliwa Powód - dziś udało mi sie umówić na dziś do rozchwytywanej pani doktor, która ma świetne opinie, i to w medicoverze gdzie mam opiekę (czyli wizyta za darmo).
U mojego gina mam wizytę dopiero w połowie maja, po 4 tygodniach od poprzedniej i już zaczęłam schizować z powodu twardniejącego brzucha - pisałam tu, że zastanawiam się na IP. Ale wiadomo IP to niechętnie, ostateczność.
Jednak cieszę sie, ze ktoś mnie obejrzy
[QUOTE]
super że udało się załatwić wizytę trzymami czekamy na dobre wieści !
Cytat:
witam z rana! wczoraj szybko sie okazalo czemu mnie ta glowa tak bolala - taka mielismy burze ze myslalam ze mi okna powybija Wichura, grad, grzmoty - sama przyjemnosc a potem takie super powietrze

Malz mnie zabral do tesciow na ogrodek - pierwszy raz od 2 miesiecy bylam poza domem rekreacyjnie... oczywiscie w nocy mi brzuch pokazal co mysli na temat moich wymyslow, no ale dzis mam wizyte u gin wiec sie okaze co dalej.
za udaną wizytę!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam. Szyjka nie skróciła się dalej. Zemdlałam dwa razy, więc właśnie pakuję się do szpitala...
Blue trzymaj się Kochana odezwij do nas,oby to nie było nic poważnego dobrze że z szyjką ok!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:05   #2056
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej
wstalam i boli mnie gardlo :/
jeszcze tego mi brakowalo.

Blue nie daj sie szpitalowi!

Ando Linka trzymamy kciuki za wizyty

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:08   #2057
agunia82
Zakorzenienie

Hej Ale miałam zrypaną noc... najpierw się obudziłam koło 3 i było mi tak gorąco, że zasnąć nie mogłam, a potem o 5 rano chyba dzieciaki sąsiadki urządziły sobie karaoke, włączyły muzykę na cały regulator i zaczęły się drzeć (bo śpiewem tego nie nazwę) na całe gardło
Małż już o 6 nie wytrzymał i poszedł ich z.☠☠☠ać to od sąsiadki usłyszał, że "ciszy nocnej już nie ma" a na jego pytanie, czy o 5 rano też nie było, ta mu strzeliła tekstem "to trzeba było przyjść wtedy i powiedzieć" W takim razie następnym razem nie będziemy się chrzanić tylko od razu po policję dzwonić, jak sąsiadka taka mądra. Na szczęście po wizycie małża się uciszyli

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Karolina PW miala dzisiaj logowanie zupelnie niedawno :/ ale do nas nie zaglada juz od paru dni :/

też się zastanawiam, gdzie ona zniknęła mam nadzieję, że wypoczywa i dlatego tylko zagląda a nic nie pisze

Cytat:
Hej hej!

Witamy w 29 tygodniu

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej mamusie

dzisiaj małż mi zrobił pobudkę przed wyjściem do pracy tekstem "gdzie są moje sandały?", a jak już w piątek prosiłam go żeby pomógł mi schować zimowe buty i wyjąć letnie to owszem pomógł mi, ale swoich sandałów wyjąć nie chciał, bo on jakoś jeszcze pochodzi ale nie ma czasu teraz się z tym bawić (faktycznie wyjąć jedno pudełko z górnej szafki to taka strata czasu że ho ho). No i pozastawiał je pudłami z kozakami a dzisiaj rano chce sandały zwlekłam się z łóżka żeby mu pomóc, ale i tak musiał wysłuchać mojego marudzenia

heh jakbym słyszała opowieść o moim małżu też mówił mi że ja mam wybrać taki wózek jaki uznam że będzie odpowiedni, a ostatnio sam zaczął zgłębiac temat i mi powiedział że on SAM wybierze kilka modeli wózków a ja tylko mogę powiedzieć, który bardziej mi się podoba i wybrać kolor haha no ale już się zdecydowalićmy na Captive.
Widzę, że nie tylko mój tak ma, więc może takie zachowanie leży w męskiej naturze
Ad.1 Ja bym nie wstała

Ad. 2 hehe, kto wie, może

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ale jestem szczęśliwa Powód - dziś udało mi sie umówić na dziś do rozchwytywanej pani doktor, która ma świetne opinie, i to w medicoverze gdzie mam opiekę (czyli wizyta za darmo).
U mojego gina mam wizytę dopiero w połowie maja, po 4 tygodniach od poprzedniej i już zaczęłam schizować z powodu twardniejącego brzucha - pisałam tu, że zastanawiam się na IP. Ale wiadomo IP to niechętnie, ostateczność.
Jednak cieszę sie, ze ktoś mnie obejrzy
super trzymam mocno

Cytat:
Malz mnie zabral do tesciow na ogrodek - pierwszy raz od 2 miesiecy bylam poza domem rekreacyjnie... oczywiscie w nocy mi brzuch pokazal co mysli na temat moich wymyslow, no ale dzis mam wizyte u gin wiec sie okaze co dalej.
trzymam

Cytat:
Nie nadrabiam. Szyjka nie skróciła się dalej. Zemdlałam dwa razy, więc właśnie pakuję się do szpitala...
Cytat:
Chyba dlatego szpital, że padłam dwa razy... Nie wiem sama. Nigdy nie leżałam w szpitalu. Biorę ze sobą kompa i internet Mam nadzieję, że będę się odzywać.
ojej, mam nadzieję, że wszystko będzie ok W sumie dobrze, że szpital, przebadają Cię dokładnie, tym bardziej, że już wcześniej zdarzało Ci się zasłabnąć

No dobra, to skoro małż chce wydać więcej na wózek, to powiedzcie mi, czy któraś z Was widziała na żywo wózek mutsy 4 rider i jest w stanie mi o nim coś napisać? Bo znalazłam dość fajną ofertę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:11   #2058
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Na poludnu anglii pokazuja zagrozenia powodziowe !
a u mnie nie pada

Amelcia
Stary 2012-05-02, 10:27   #2059
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło jednak dobrze i żebyś szybko do nas wróciła
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:27   #2060
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
Cytat:
a ja 13:20
trzymam kciuki za wizyty
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:29   #2061
chce_byc_mama
Zakorzenienie

musze isc pod prysznic i do polskiego a mi sie nie chce :/

Amelcia
Stary 2012-05-02, 10:32   #2062
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

No dobra, to skoro małż chce wydać więcej na wózek, to powiedzcie mi, czy któraś z Was widziała na żywo wózek mutsy 4 rider i jest w stanie mi o nim coś napisać? Bo znalazłam dość fajną ofertę
Agunia chyba dottta kupiła ten wózek,jak czegoś nie pokręciłam
Stary 2012-05-02, 10:33   #2063
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej Ale miałam zrypaną noc... najpierw się obudziłam koło 3 i było mi tak gorąco, że zasnąć nie mogłam, a potem o 5 rano chyba dzieciaki sąsiadki urządziły sobie karaoke, włączyły muzykę na cały regulator i zaczęły się drzeć (bo śpiewem tego nie nazwę) na całe gardło
Małż już o 6 nie wytrzymał i poszedł ich z.☠☠☠ać to od sąsiadki usłyszał, że "ciszy nocnej już nie ma" a na jego pytanie, czy o 5 rano też nie było, ta mu strzeliła tekstem "to trzeba było przyjść wtedy i powiedzieć" W takim razie następnym razem nie będziemy się chrzanić tylko od razu po policję dzwonić, jak sąsiadka taka mądra. Na szczęście po wizycie małża się uciszyli
jerys jak ja nie cierpie takich ludzi.. to juz nie jest brak wyobrazni, tylko zwykle chamstwo...

ja mam na nieszczescie sasiada alkoholika... na szczescie zadko mu sie zdarza awanturowac, ale wczoraj tez cos u niego po domu latalo i wrzeszczal "k,k" bez przerwy... eh, mam nadzieje ze po przeprowadzce w koncu bedzie lepiej, bo jak dotad to w kazdym miejscu mielismy takiego...

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-05-02 o 10:34
Stary 2012-05-02, 10:38   #2064
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ojoj więc powodzenia!!najważn iejsze, że z szyjką wszystko dobrze

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Agunia chyba dottta kupiła ten wózek,jak czegoś nie pokręciłam
nie nie ona ma Murę 4wiem, bo też ją kupuję
Stary 2012-05-02, 10:39   #2065
kasikkkkka
Zadomowienie

Witajcie!
Znów bardzo dawno mnie nie było, ale nie mam za bardzo czasu ani siły, jak już ten czas się znajdzie...
Najbardziej drażni mnie obecnie to gadanie w kółko w radiu o tym długim weekendzie, a ja muszę pracować... 1 i 3 maja mam wolne, ale reszta dni pracująca, dziś też idę. Cały ten tydzień taki w kratkę
U mnie nadal upały, tak że nos wychylam z domu jedynie wtedy kiedy muszę Na szczęście tż się zlitował i w miarę możliwości wozi mnie do pracy, bo gdybym miała tłuc się 45min w jedną stronę w taki upał to bym chyba padła
3mam kciuki dziewczynki za wizyty i za blue, żeby wszystko było ok w tym szpitalu
szczerze współczuję tym z was, które mają kłopoty z tżtami
ostatnio mam fazę na galaretkę z owocami i co drugi dzień wcinam taki deserek i zauważyłam, że moja mała strasznej głupawki dostaje później, szaleje strasznie, kopie, wierci się, aż brzuch faluje
Stary 2012-05-02, 10:40   #2066
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

nie nie ona ma Murę 4wiem, bo też ją kupuję
czyli pokręciłam
Stary 2012-05-02, 10:41   #2067
anna99302
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie! A u nas dzisiaj 15 stopni! mogloby byc ciut cieplej ale i tak ciesze sie ogromnie, że już po upałach bo myślałam, że padnę
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

w życiu bym nie powiedziała, ze kefir zawiera alkohol
No ja też nie! Może dlatego mówią, żeby kaca kefirem leczyc? Muszę przerzucić się na maślankę...
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Karmi wg mnie jest ohydne. Wypiłam początkiem ciąży łyk i fuj, nigdy więcej Za to lech free jest całkiem ok w smaku, jeśli ktoś w ogóle lubi piwo. Ja lubię
Hmm a ja muszę sprobowac tego Karmi. I tej Bavarii. Ale to przy kolejnych upałach

Cytat:
Hej hej!

Witamy w 29 tygodniu[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam się i ja w 24 tyg
tak ostatnio sobie myślałam, że większość z Was się już rozpakuje a ja na samiutkim końcu - według tp ...

Cytat:
oooo to niedobrze! A może przez pogodę??

I kciuki za wszystkie wizyty

Karolina PW gdzie jesteś???
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:49   #2068
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
czyli pokręciłam
nic się nie stało

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

muszę Wan wyznać, że dziś rano, pierwszy raz miałam na koszulce mokre od lewej piersi-chyba lekko podczas snu ją nacisnęłam i troszkę siary się ulało....ale jak naciskam codziennie, by sprawdzić to nigdy nic nie leci, nawet kropelkanie to żebym chciała, ale jakoś zawsze piszecie o tym, byłam ciekawa co ze mną, ale dziś wcale mnie to nie ucieszyło, wręcz przeciwnie...
EDIT: jednak wycisnęłam z lewej ze 4 kropelki-żółtego....
gdzieś czytałam, że może polecieć siara podczas miziania przez Małża-czy to prawda??bo obawiam się, że teraz będę miała lęki przed miziankiem....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-02 o 10:53
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:49   #2069
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Blue, trzymaj się! Mam nadzieję, że to nic poważnego. Mi się też w ciąży robiło już parę razy słabo,ale nigdy jeszcze nie zemdlałam.

Ja zaraz jem śniadanko i uciekam na miasto. Muszę iść do urzędu dowód osobisty odebrać
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:50   #2070
nadalka
Zakorzenienie

blue oby było wszystko dobrze dziewczyny kciuki za wizyty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości