|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
no i dlategoś Ty i Alfa, i Beta
heh. są plusy i minusy. w wypadku 200 km może by była inna decyzja w wypadku ponad 500, i braku auta, taka jest chyba najlepsza
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- dzięki
, mam kilka par, że na to nie wpadłam![]() tyle, że "kitki" mam grubaśne więć mogą uciskać w innym miejscu ![]() muszę spróbować
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33858299]No na pewno Ibupromu nie wolno łykać w ciąży. Apap wolno. Ja miałam w ciąży jeden raz mega migrenę (a ja mam migreny ze wszystkimi objawami, wymioty, światłowstręt, utrata wzroku na chwilę, paraliż jednej strony ciała... masakra:/), ale naprawdę ogromną, to mi pozwolili wziąć nawet 2 czy 4 Apapy. [/QUOTE]
nie, to w ciąży nie łykałam ibupromu, ale wcześniej, owszem. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33859851]Oświęcim to chyba takie miejsce, które na stałe pozostaje w pamięci... Ja byłam w 8 klasie podstawówki (ha, ciekawe ile z Was chodziło do 8-klasowej podstawówki Ja byłam ostatnim rocznikiem przed reformą, którą uważam za największe zło w polskiej edukacji, oprócz nowej matury) i pamiętam niektóre rzeczy dokładnie do dziś. [/QUOTE]ja i nie byłam ostatnim rocznikiem
|
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
jestem mało wylewna, a "po" mówiłam każdemu... nawet jak nie chciał słuchać. i trafiłam tu. na szczęście.
Moniczka, bolesne, ale życiowe... )
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
pani- ja dzisiaj pisałam smsa do znajomych i zakończyłam POZDRAWIAM WAS CIEPŁO i też mi się nasunęło, że lepiej byłoby w taki upał jak się pot po plecach leje napisać POZDRAWIAM WAS CHŁODNO
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
pani- to byłaby chyba ostatnia wymiana smsów ze znajomymi
![]() szukam powoli prezentów na dzien dziecka dla chrześniaków Tz-a bo potem nie będę mieć na to głowy macie jakies pomysły ? wiek 5lat i 8 lat- dziewczynki- (myślałam o sukienkach )chłopak - 13 lat - (pewnie jak zawsze jakiś firmowy ciuch- spodenki, koszulka itp) chłopczyk 7 miesięcy - (grający nocnik) może któraś mi podpowie co fajnego możnaby kupić...?
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Wstałam, wyprawiłam męża i nie chce mi się iść spać z powrotem. |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
W nocy miałam jakieś koszmary![]() Zeberko ja jeszcze do tych rzeczy dokupiłabym jakieś słodycze i wydaje mi się, że powinno być ok. |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
słonecznie a ja w pracy no nic... tutaj chyba bardziej odpoczne niż w domu panika kiedy wyjeżdżasz? ty dziś też w pracy?
|
|
#4482 |
|
Konto usunięte
|
Co za wspaniałe uczucie narzucić bluzkę, założyć spódnicę i wyjść po świeże bułki na śniadanie... A nie kilka warstw, ciężkie buty, parasol....
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracuśwyjeżdżam w piątek. dziś nie w pracy, ale powinnam pojechać tak naprawdę, bo mam kilka ważnych telefonów do wykonania cóż... wykonam je z balkonu...
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ coś wspomina, że jak straci pracę tu to poszuka czegoś w Wawie. Z jednej strony się cieszę, bo zawsze chciałam mieszkać w mieście, ale z drugiej strony to tak daleko od domu i tam bylibyśmy całkiem sami, a jak Lena się urodzi to byłabym ciągle z nią sama bez niczyjej pomocy. Trochę to przerażające
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Lena
a w jakiej branży mąż się specjalizuje?! Kunegundaaaa, hop hop gdzie jesteś?!!!!!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-02 o 08:45 Powód: apel do Kundzi ;) |
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ skończył budownictwo i jest inżynierem budowy.
Na podkarpaciu kiepskie szanse na znalezienie pracy dobrej. Kolega TŻta z roku w wawie zarabia około 2000zł więcej za to samo co robi TŻ
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Konto usunięte
|
My na początku dziecko chcieliśmy nazwać Milena/Milan.
Możecie uznać mnie za wariatkę, ale potem strasznie zraziłam się do tych imion, bo wybieraliśmy je w okresie, kiedy miałam okropne mdłości i imiona kojarzyły mi się z tym nieprzyjemnym okresem.... Długo dochodziliśmy do zgody jeśli chodzi o imię dla chłopczyka. W końcu wybraliśmy imię Dawid. Mojej rodzince bardzo się nie podobało to imię, ale ja byłam nieugięta. No i okazało się dla nas pechowe (podkreślam, dla nas, bo Wy może macie inne doświadczenie z tym imieniem), na cmentarzu, gdzie są groby dziecięce, jest kilku Dawidów A jeszcze Wam opiszę, w jaki sposób mąż mi dał znać, że zgadza się na to imię (bo u nas to ja wybieram, a on tylko "zatwierdza"). Był na spacerze kiedyś zimą sam, zrobił w śniegu kształt serduszka, w środku którego była literka D i pokazał mi zdjęcie
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale negocjacja stawek też inna ![]() ale stawki między różnymi miejscami w Polsce są ogromne taka paskudna Polska rzeczywistość....Ma super zawód, więc na pewno sobie poradzi
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ja nie wiem gdzie ona zniknęła szkoda że się nie odzywaMusze Wam się pochwalić, że wczoraj mój TŻ wziął mnie na wycieczkę motorem, a zawsze się wzbraniałam bo jakoś się bałam. I jakby tego było mało, później dałam się namówić na lekcję jazdy na motorze ale mi się spodobało. Może sobie prawko zrobię, bo mój TŻ uczy prawa jazdy, między innymi też motorem. A wieczorem mieliśmy grilla u znajomych, zresztą dzisiaj też idziemy
|
|
|
#4490 |
|
Konto usunięte
|
A my zero planów i jeszcze się pokłóciłam rano z mamą przez telefon... A w sobotę urodziny TŻa, czyli moi rodzice i teściowa = teatr. Boski długi weekend
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33864260]A w sobotę urodziny TŻa, czyli moi rodzice i teściowa = teatr. [/QUOTE] Ja mam urodziny w październiku, 22, ale już wszystkim powtarzam, że nie chce ich obchodzić, bo to jest data kiedy odeszła Hanusia
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że damy radę, w sumie wyjścia nie mamy przecież
|
|
|
#4493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33859851](ha, ciekawe ile z Was chodziło do 8-klasowej podstawówki Ja byłam ostatnim rocznikiem przed reformą, ...[/QUOTE]hhahaaa! ja chodizłam i za mną jeszcze troche roczników ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33864260]A my zero planów i jeszcze się pokłóciłam rano z mamą przez telefon... A w sobotę urodziny TŻa, czyli moi rodzice i teściowa = teatr. Boski długi weekend [/QUOTE]PERSE! Dasz rade! choć łatow pewnie nie będzie. Przygotuj sobie jakiś zestaw tematów bezpiecznych. BERBIE!, PANIKA! oczywiście pracują! Pracusie jedne! PANI! wierze ze podjełas najlepsza z mozliwych decyzji FIO! ja mysle ze z takim zawodem to Tz nie bedzie miał problemów ze znależieniem pracy! ANIAANIA!!!!!!!!!!!! AAAAAGGGUSIA!!!!! DASTI!!!!!!!- - gdzie jesteście???? Na porodówce??????????? |
|||
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie upał. Siedzę w domu i pije hektolitry wody
![]() Cieszę się na samą myśl o jutrzejszym wyjedzie do miasta, spędzimy z TŻtem 2 dni sami
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie na zakupy ide!!!!!!!!!!!!!!!mam nadzieje ze upał mnie nie zabije!
FIO! a Wy mieszkacie z rodzicami? |
|
|
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też by przerażała wizja bycia samą z dzieckiem w obcym mieście, bo tu jakby nie było mamy jednych i drugich rodziców i w sumie 2 siostry. Ale znam pary, które powyjeżdżały albo na studia albo po studiach do innych miast i sobie radzą. Nie mają innego wyjścia Czasem ma to też swoje plusy, bo nikt się nie wtrąca w wychowanie dziecka
|
||
|
|
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monika Gratuluje rocznicy slubu i wszystkiego najlepszego z tej okazji. Pamietaj,ze Wasz Aniolek czuwa nad Wami!!!!!!!!!! Natalia jak po pierwszym wypadzie na basen?? Jak Miki?? Zadowolony?? Zeberko,ale tata zrobil z bratek niespodzianke Wam Super![]() A gadaniem tesciowej sie nie przejmuj w ogole. Jak sie czujecie dziewczynki?? Upaly piekne-nie? ja uwielbiam taka pogode ![]() Jak ciezarowki sobie z nia radza?? Ja mega duzo pije. Myslicie,ze mozna spokojnie pic truskawkowa niegazowana wode?? Bo zwykla mi nie smakuje no chyba,ze gazowana....W niediele i wczoraj nad jeziorkiem bylam,wiec fajnie jak na taki upal. Niestety wczoraj popoludniu zaatakowala mega burza z dwoch stron i ulewa....
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to wogóle mam manię z czytaniem składu ale jak juz płacę to chcę wiedzieć za coja pije zwykłą gazowaną
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mieszkamy z rodzicami TŻta i jego mama jest cały czas w domu.
Black ja bym nie piła tych smakowych wód, możesz do niegazowanej dolać troche soku albo wycisnąć cytryne czy pomarańcze a już całkiem inny smak, a do tego o wiele zdrowiej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

W nocy miałam jakieś koszmary

klask i: