|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#62522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale musisz stosować się do zaleceń dermatologa w pierwszej kolejności humektanty przy takich temperaturach wysuszą jeśli nie zabezpieczysz emolientem ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- mam nadzieję, że troszkę sie podoba ![]() a ja mam jakiś przesusz i przyklep na łbie, ostatnio włosy jakoś ciężko wyglądają, fajnie tylko po myciu, na drugi dzień nie ma co zbierać :x myślę o grzywce na bok, ale Sylwestrowy mówi, zę jak zrobię to będę żałować myślę też o malowaniu na rudo, skoro i tak szamponetki robią mi rudo... co sądzicie?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-02 o 14:18 |
|
|
|
|
#62523 |
|
Zakorzenienie
|
Lepsza zwykła Sesa czy Egzotyczna??
Dla kręconych włosów. Czy to obojętne? |
|
|
|
#62524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, a jakie emolienty mogę dać poza olejami - bo jakoś oleje chyba się przejadły albo nie pasują włosom na lato, bo przestały działać...
|
|
#62525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo do odżywki coś bardziej odkażającego - olejek herbaciany? ale on wysusza Cytat:
nie lubię Glorii i posadzam ja o zło! ![]() może odżywka emolientowa przed myciem, mycie szamponem no kubeczkowo i po tym lekka humektantowa? |
||||
|
|
|
#62526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rudy jest super, ale obwaiam się, że podkreśli buby na twarzy ![]() może trzeba inne dawać? może silikon jakiś lekki? ale najpierw rozpraw się z bakteriami! ![]() Ajriszku merci (z)beaucoup! wEłosy marudki, pokazuję (mycie Fitomedem kubeczkowo, potem Alterka morelowa, potem płukanka lniana, żel bielenda i mrożący, spanie bez niczego, dzisiaj wyglądają tak
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-02 o 14:43 |
|
|
|
|
#62527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi nie posłuzyła jako d/s, dlatego chciałam zobaczyć czy może do mycia się nada, ale może mi nie pasuje... aha i po slsie użyłam dwa razy jn z makiem a ona ma chyba wysoko humektanty, może to ona? co prawda za pierwszym użyciem nie było źle, dopiero za drugim się popsuło... może być to też wina maski bingo z keratyną i spuruliną, choć sama keratyna dokapana do odżywki mi służy bardzo, no ale może skład tej konkretnie maski już nie... i zawsze po nałożeniu tej maski kładę jeszcze coć emolientowego na kwadrans. jak myslicie co to? więcej grzechów nie pamiętam
|
|
#62528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to kawaCytat:
Cytat:
zejdź do minimum najpierw SLS / szampon potem jedna odżywka i płukanka to co opisujesz to moze byc wszystko - od braków po przekarmienie |
|||
|
|
|
#62529 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uwierzyłam, że moje włosy jednak nie są proste, dopiero niedawno, a ,,punkt startowy" miałam gorzej rokujący, niż Ty Cytat:
Nie wiem, czy Was nie podrażni NaCl i Sodium Benzoate? Nie jestem tak wrażliwa, jak Ajrisz, ale moja skóra lubi kaprysić, a w tym szamponie mam wrażenie, że nie zauważa nawet że ma SLS ![]() A to http://www.helfy.pl/shikakai-puder-szampon-do-wlosow? Ziółka mogą podrażnić, ale wymieszane z czymś łagodnym? -- Ostatnio w ogóle nie używam ,,normalnego szamponu" - odżywki bez problemu zmywają oleje, włosy są jakieś takie zadowolone, falują, A PRZEDE WSZYSTKIM - NIE WYPADAJĄ Wczoraj była maska - Bingo shea, brahmi, shikakai i spirulina. Mycia nie było wcale
|
||
|
|
|
#62530 |
|
Zakorzenienie
|
Miód rzeczywiście nawilża jak szatan
|
#62531 | |
|
Zakorzenienie
|
mało kawowo wyszło, w słońcu to odcień sierści spaniela
Cytat:
|
|
|
#62532 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ok. dwa miesiące temu zainteresowałam się zdrowszą pielęgnacją włosów i odkryłam, że jestem falowana Mogłybyście rzucić okiem na moją pielęgnację? -2-3 razy w tygodniu olejuję włosy (pestki winogron, które mi średnio podchodzą i sezam - ten mi odpowiada), pod olej nakładam odżywkę Alterry z granatem. -włosy myję Alterrą z migdałem -odżywka d/s Alterra z granatem (nie przepadam) i Garnier Awokado i Karite ( lubimy się) -odżywka b/s Joanna z miodem (nie mam na razie porównania) -żel Bielenda biały (wydaje mi się, że włosy na zdjęciach są źle odgniecione, co o tym sądzicie?) -Maska Alterra z granatem i Kallos latte Po wypłacie planuję zakup półproduktów
|
|
|
|
#62533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na wszelki wypadek opisuję. moja pielęgnacja to: olej arachidowy/ryżowy/dyniowy na kilka godzin mycie szamponem alterra migdałowa/dulgon kids/babydream/fitomed mydlnica odżywka natur vital/tbs rainforest moisture z miodem ew. raz na tydzień 2 odzywki: maska bingo (ostatnio ta keratyna- spirulina) na 5 min. potem garnier fructis nutri - odbudowa na 1o-15 min. potem spłukuje i na to jako b/s joaśka rumianek/joaska wrzos no a ostatnio poszła ta makowa po raz pierwszy odciśnięte w bawełną, koszulka na kilka minut. olej na końcówki wcierka jantar codziennie
|
|
#62534 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ofeminin.pl/makijaz/nowos...35c462241.html
ciekawe jakie składy mają |
|
|
|
#62535 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie odpada z kilku powodów ale ciekawie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ba ![]() Że znaczy karmelowa? :P Cytat:
![]() Cytat:
Uwaga - szampon migdałowy nie jest taki delikatny jak by się zdawało - ma SLS Cytat:
Koniecznie keratyna ![]() Cytat:
Cytat:
lato nam się zrobiło z nienacka Nadal uważam - SLS i ostrożnie, bez protein i lekkie emolientowe Nooo eukaliptus :C ja KCE |
||||||||
|
|
|
#62536 |
|
Rozeznanie
|
mnie bardziej interesuje garnier fructis mega objętość, producent obiecuje że bez silikonów...warto by zobaczyć skład.
|
#62537 |
|
Rozeznanie
|
jak używacie miodu? solo, do maski, odżywki?
|
|
|
|
#62538 |
|
Zakorzenienie
|
A lepsze Mazidła czy ZSK??
|
|
|
|
#62539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardziej takie cuś: http://i.pinger.pl/pgr422/46195e2e000080674d286c96 zwłaszcza a takimi jaśniejszymi pasmami jak na brzuchu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-02 o 16:48 |
|
|
|
|
#62540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomóżcie początkującej falowłosej
![]() Ostatnio przedobrzyłam z odżywkami i musiałam dzisiaj użyć Barwy, a wieczorem mam zamiar farbować włosy. Czy po farbie będę musiała użyć szamponu z SLS, jeśli na dobre chcę przejść na CG? |
|
|
|
#62541 |
|
Zakorzenienie
|
Do maski
I ja tylko przed myciem.
|
#62542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedziele farbowalam i po splukaniu farba 'umylam' biowaxem do farbowanych (dla proby bo zazwyczaj mylam odzywka bs joanna z makiem) i potem dalam na chwile garniera karite. Wyszo dobrze, nie bylo obciazenia, dzisiaj mylam BD (na noc na skal jantar a na dlugosc olej) i potem garnier karite. Wlosy czyste i puszyste. chyba ze zle sie czujesz nie uzywajac szamponu po farbie. ja preferuje taka metode bo farbuje sie na czerwono i zalezy mi na mocnym utrwaleniu kolorku (u mnie ten sposob dziala)
|
|
#62543 |
|
Raczkowanie
|
Wracam do świata żywych
przez długooooo trwający remont i poblemy z internetem podczytywałam forum jak mi się udało dorwac do komputera więc raczej baardzo rzadko, jeszcze nie logując się. No ale nieważne. Z tego samego powodu moja pielęgnacja może i opierała się na w miarę zgodnych z cg kosmetykach, ale używałam zawsze czegoś na szybko, akurat tego co znalazlam w szufladzie. Oprócz tego zdarzyło mi się zmywac włosów farbę (białą! ) do drewna i tynk, ale to osobna historia; ) wklejam zdjęcie po 3 dniach ostrej pielęgnacji, takiej jaka ma byc. No i mam pytanie, czym mogę uzupełnic pielęgnację? póki co używam: szampon: Alterra migdał i jojoba, raz na jakiś czas jakiś z slsem znaleziony w łazience (garnier najczęściej) odżywki d/s: Alterra granat&aloes, Timotei natural delights różowa, Hegron różowy ( do mycia), Isana z babassu (na wykończeniu) , Artiste różowa, Radical serum (bardziej na skalp) maska Alterra z granatem, olej kokosowy, olej z pestek winogron Co mogłabym dokupic? Brakuje mi odżywki b/s ale nie wiem, czy jest konieczna, do tej pory po prostu po myciu nakładałam bez spłukiwania kroplę jakiejś odżywki d/s lub olejku i było ok. Planuję niedługo zrobic zamówienie na zsk, ale po przeczytaniu wątku o półproduktach mam mętlik w głowie. Chcę sobie sklecic mgiełkę i może jakieś serum na końcówki. No i coś do tuningowania odżywek i masek. W sumie przerwa w pielęgnacji nie zadziałała jakoś źle, pod konic stycznia podcinałam włosy i dzisiaj nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki. Jedynie miałam na głowie straszny puch ![]() ale się rozpisałam... Ale pokornie wracam i jak zagubiony baranek proszę o pomoooc [tak mi się przypomniało: zdjecia bez lampy, w świetle dziennym. Mam problem z brakiem objętości tuż przy głowie... Co mogę zrobic? Po myciu włosy odciskam w koszulkę, potem na chwile w nią zawijam, daję im wyschnąc naturalnie. Nie wiem, gdzie robię błąd.]
Edytowane przez czikibam Czas edycji: 2012-05-02 o 17:01 |
|
|
|
#62544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastosuję się do Twoich rad. Farbuję na kolor bliski naturalnemu, więc w razie katastrofy nie będzie aż tak widoczna
|
|
|
|
|
#62545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sadze zeby byla katastrofa, jedyny problemik to jak farba jest na czole i kolo uszu na skorze, ja robie tak ze jak splukam farbe, daje na wlosy odzywke ta ktora uskuteczniam mycie, robie masaz skalpu i ugniatam wlosy (czyli regularne mycie) i zanim ja splucze to biore troche szamponu na palce i nakladam na uszy i czolo (chodzi o linie jak sie wlosy zaczynaja), pocieram troche i potem splukuje wszystko, a potem juz normlanie odzywka ds (u mnie to od wielu miesiecy garnier karite) katastrofa moze byc jak przeciazysz wloski np nie splukasz dobrze odzywki ds i dasz za duzo odzywki bs (jak uzywasz)
|
|
#62546 | |||
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj kupiłam, bo jest szalony rabat 4 %
Cytat:
. Tak mi przyjeżdżają pod drzwi i jest dobrze (lenistwo) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj znowu byłam na zakupach I kupiłam kwas hialuronowy w ampułkach ![]() Ah i miodek. Maska i psykanka się robi
Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-05-02 o 18:01 |
|||
|
|
|
#62547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakieś takie.. ładne ![]() Cytat:
A ja nie mam w domu miodu ![]() Dziewczyny, zaniedbałam się trochę. Cały czas zestaw minimum, nie daje kłaczkom pić. Dzisiaj na noc pójdzie olej, na resztę nie mam pomysłu.
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-05-02 o 17:47 |
||
|
|
|
#62548 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na moje ślepe oko odżywka:miód 2:1.
|
#62549 |
|
Raczkowanie
|
Martek_ szampon Garniera kupiony daaaawno temu we Wloszech, moja ciotka gdzies go wypatrzyla
nie ma silikonow, niestety etykietki sa juz tak zdarte ze nie da sie niczego odczytac. A z ta objetoscia... Dzisiaj umylam hegronem i jest ok, wlosy sa swieze nawet przy skalpie. A czasem mam tak klapniete ze az sie plakac chce. Nie moge wybadac od czego to zalezy :bezradny: Przepraszam za brak polskich znakow, pisze na telefonie...
Edytowane przez czikibam Czas edycji: 2012-05-02 o 17:53 |
|
|
|
#62550 |
|
Zakorzenienie
|
A jak się ma miód skrystalizowany??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

albo nie pasują włosom na lato, bo przestały działać...