|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Oj, dużo, dużo lepsza, lepszej już nie szukam, bo i tak już przymierzyłam wszystko co możliwe, musiałabym gdzieś daleko teraz jechać. Uciekam
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Agatka Trzymam kciuki
![]() Czekamy na wieści ![]() Witam Ja dziś po wizycie, szyjka pozamykana wiec jeszcze nic się nie dzieje. Serduszko pięknie bije ![]() Położna pokazała jak ćwiczyć sutki bo mam wklęsłe w inny sposób niż do tej tej pory robiłam i jeszcze powiedziała że to jest zadanie męża żeby je ćwiczyć ![]() W noc parę razy miała skurcze i do tego brzuch jak kamień... Badania w normie hemoglobina podskoczyła 12,9 co mnie cieszy bo dalej bez żelaza ![]() Jedyną zmorą bakterie i leukocyty w moczu, dostałam na końcówkę antybiotyk. Za 2 tyg kontrola i jak do tej pory nie urodzę to dostaję skierowanie do szpitala. Stopy spuchnięte idę je wymoczyć i dziś odpoczywania
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hemoglobine masz ładną.
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Ale mam zaległości w odpisywaniu od wczorajszego południa Dobrze, że chociaż czytałam w miarę na bieżąco. Wczoraj popłudniu i dłuuugi wieczór spędziliśmy z teściową i szwagierkami, bo teściowa wylatuje jutro na stałe do Anglii... Przez 7 lat małżeństwa zdecydowanie w większości była dobrą teściową, więc mi żal.Ja znowu wczoraj późnym wieczorem miałam sporo skurczów... Po prysznicu nie przeszły, ale położyłam się spać o 3ej, bo strasznie mi się już chciało spać - pomyślałam, jak to jest to, to najwyżej mnie obudzi Ale spałam do rana... Rano po obudzeniu znowu kilka skurczów, więc myślę sobie "ok, jest dobrze, dalej coś się dzieje...", ale znowu się uspokoiło Ale, ale... może to już niedługo ![]() I przede wszystkim: agatka, powodzenia!!!!!! Może już po wszystkim? ![]() andzya, mooooocno trzymam kciuki, żeby Antoś wrócił dziś z Tobą! |
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mało kto wierzy, że przytyłam już 12kg akurat ja to bym się nie pogniewała jakby mi z 10kg zostało, choć jak znam swój organizm to polecą...
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym Karo postraszyła to by wyszła przed weekendem majowym albo bym TŻ wykorzystała ![]() ![]() mogło by u mnie popadać
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też by mogło, ale dopiero wieczorem. teraz mam cały balkon prania
|
|
|
|
#3040 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko czemu tak buźki do zdjęcia nie chce pokazać?Miałam Ci najpierw pisać, że ta temp go złapała może po prostu od słońca i zmęczenia, ale już doczytałam, że jednak ospa... Życzę lekkiej i szybkiego wyzdrowienia!Cytat:
![]() Odpiszę krótko - usg podawało ok. 3500-3750, więc trochę zaniżyło, bo Maks miał 4040g. Poród w moim odczuciu i po czytaniu opisów innych kobiet był... jak poród Lekko nie było, ale przecież to przeżyłam i nawet mam zamiar drugi raz! Ja byłam nacięta i dużo popękałam, ale super mi sie wszystko zrosło, nie mam żadnych dolegliwości z tego powodu, po 2 tyg. już miałam wszystko w miarę dobrze zagojone i normalnie siedziałam. Mąż mnie wiele razy przekonywał, że nie ma żadnej różnicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze raz, agatko, moc kciukiów, żeby Leoś ładnie wyskoczył!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja myślę odnośnie tych naszych porodów, że po prostu dotychczas dziewczyny miały to szczęście, że porody przebiegały dość dobrze, szybko, bez większych trudności. (Choć dalej nie wiemy, co u poli... Może napiszę do niej...) Super by było, gdybyśmy wszystkie tak mogły, ale pewnie niektóre z nas mogą mieć trochę gorzej, może skończyć się na nieplanowanym cc... Ale nie ma co o tym myśleć ![]() I bardzo mocno starać się zmienić nastawienie Ty wiesz już z góry, że czeka Cię cc, więc masz o tyle dobrze, że możesz się do tego odpowiednio przygotować i nastawić.
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-02 o 14:33 |
||||||||
|
|
|
#3041 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można zlewać mleko ściągnięte w ciągu 24h i osobno schłodzone. Ale przede wszystkim dlaczego w ogóle ściągasz mleko? Nie ściągaj więcej niż potrzeba! Niepotrzebnie sobie zwiększasz laktację. Pewnie, że warto mieć jakiś niewielki zapas w zamrażalniku, ale jeśli Staś ładnie łapie pierś, to nie ma żadnej potrzeby, żebyś ściągała. Jeśli ma problem ze złapaniem piersi albo bardzo Cię bolą, a on niedawno jadł i nie chce więcej, to ściągaj jak najmniej - tylko tyle, żeby mógł uchwycić lub w drugim wypadku tyle, żebyś poczuła ulgę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój miał normalny urlop i te 2 dni okolicznościowego. Może też Twój gin normalnie wypisać opiekę na chorym członkiem rodziny, płatne 80%. W szpitalu nie wiem, jak się na to zapatrują i czy będę chętni, żeby wypisać, jeśli nie będzie ku temu jakiejś faktycznej potrzeby...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nr już widzę masz, ale pisz do agaty śmiało. Jak znajdzie czas, to pewnie odpisze. Nic nie wspominała, że chce oddać opiekę na mailem, więc myślę, że możesz napisać ![]() Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do zgagi to powtarzam jak mantrę - tylko HELICID!!! ale jest na recepte
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się po męża
coś mi się wydaje, że rower będziemy do auta pakować bo leje |
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam info od Agatki !!!!
"Urodziłam! Nie było super łatwo ale Leon już jest ze mną Waga 3800, 56cm, główka 36. Malutki jest siny bo był 2 razy obwiązany pępowiną ale i tak jest cudowny
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do oksy to szczerze powiem że nie wiem a ja nie dopytywałam.Choć moze dlatego że ja w ogóle nie odczuwałam skurczy Po podaniu oksy zaczęłam je odczuwać Nie wiem,teraz będe o wszystko pytaćCytat:
![]() ![]() klask i: Gratulejszyn![]() A Agatka tak się bała i już po wszystkim. |
||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję kolejny kawaler
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czytałam na odwrocie w sklepie chyba 3 razy a dopiero jak wróciłam do domu zobaczyłam ten maleński napis że powyżej 3 miesiąca ale to ja sierota jestem a Ciebie wprowadził w błąd... może masz kogoś w rodzinie co skorzysta albo na przyszły rok- ale masz też pełne prawo oddac sprzedawcyCytat:
GRATULACJE!!! |
||
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Ciąg dalszy info od Agatki
"Wczoraj po 20 odeszły mi wody ale nie miałam regularnych skurczy. Dziś rano mi wywoływali i o 10.50 po 35 min partych wyszedł, z tym że mam 18 szwów sporo popękałam No ale już po wszystkim! Dziewczyny rozparcelowujcie się! " P.S. Sorki że tak na czarno info, ale nie wiem jak zmienić kolor czcionki i wielkość jestem zielona w tym
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-05-02 o 15:34 |
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam u lekarza i jestem zła, bo Pani doktor stwierdziła że nic mi nie może podać na alergię, no bo jestem w ciąży, a wiem z dobrego źródła, że bezpieczne są niektóre leki na alergię np. zyrtek czy claritine, dała mi tylko leki miejscowe, czyli krople do nosa, oczu i uszu i ziołowy syrop, no więc meczę się dalej. Znowu mnie czyści, ale dla mnie to nie objaw zbliżającego się porodu, bo czyści mnie regularnie co kilka dni. Mam potwornie twardy brzuch i mało ruchów czuję, jeżeli sytuacja z ruchami małej się nie poprawi to wieczorem pojadę do szpitala na ktg. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- z tych nerwów kupiłam sobie pomidorki i zaraz zrobię je ze szczypiorkiem i zaleję gęstą śmietaną, no i zjem, mniam, czyli zachcianek ciąg dalszy
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam odpowiedź od poli
Hej,dzieki za troske mialam sie odezwac i mi wylecialo.jestesmy jeszcze w szpitalu-do piatku,Maly ma zapalenie pluc i antybiotyk.poza tym wszystko ok jest b.grzeczny i ladnie ssie.urodzil sie cc niestety,nie otworzyla sie szyja po 18h skurczy.59cm,3490g.A jak u was?Pozdrowionka Pozdrowiłam ją w imieniu wszystkich
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!Duży chłopak
Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-05-02 o 16:12 |
|
|
|
|
#3059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULUJĘ ![]() ![]() Cytat:
może teraz kolejka się odblokowała ![]() Cytat:
oj trochę się męczyła... dużo zdrówka dla maluszka |
|||
|
|
|
#3060 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do szwów i popękania to oby szybko się zagoiło ![]() Cytat:
Współczuję tych 18 godzin skurczów.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Mamy V-VI cz.VIII

Przez 7 lat małżeństwa zdecydowanie w większości była dobrą teściową, więc mi żal.
Po prysznicu nie przeszły, ale położyłam się spać o 3ej, bo strasznie mi się już chciało spać - pomyślałam, jak to jest to, to najwyżej mnie obudzi
Ale spałam do rana...
Rano po obudzeniu znowu kilka skurczów, więc myślę sobie "ok, jest dobrze, dalej coś się dzieje...", ale znowu się uspokoiło
Ale, ale... może to już niedługo
Może już po wszystkim?
Dzięki Kotku za radę 
chciałabym mieć to już za sobą
Ty wiesz już z góry, że czeka Cię cc, więc masz o tyle dobrze, że możesz się do tego odpowiednio przygotować i nastawić.
boli mnie wszystko po tym wczorajszym spacerze, zakwasy mam. Dzisiaj jadę na ktg do szpitala
rano miałam delikatne czyszczenie w wc. Nie chcę się napalać że to jakieś zwiastuny są bo brzuch, wody, czop na swoim miejscu 

klask i: Gratulejszyn
13.08.2011