|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Ando marsz do drugiego gina i niech cie tu niestrasza
...w ktorym ty tygodniu jestes ze teraz niby masz pepowine 2 a nie 3 kanalowa i lozysko wzrastajace - takie rzeczy to juz w 12t wychodzi na USG , a to ze wod niewidzieli to sie zadaza na zlym/wadliwym sprzecie lub kiepskiej obsludze,
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Będę musiała pomyśleć o tym masażu ![]() Mnie nie boli w lędźwiach tylko z jednej strony pod łopatką... Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jak Cię weźmie wcześniej to i w połowie sierpnia możesz urodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny i duży I widać kawałek cyca ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Musi być ok!Cytat:
![]() Może lekarz się pomylił? Może warto sprawdzić to jeszcze u innego? Jezu, ta wizja mnie przeraża... Musi być przecież dobrze! |
|||||||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz opcje z calym cycem
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ando to nie może być prawda
![]() ![]()
|
|
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
No wiec rozmawialam ze znajoma lek i ona mowi ze moj gin mial kiedys taki przypadek gdy byl ordynatorem - ponoc to byla glosna sprawa, bo kobieta mu kopnela... Dlatego jest taki przewrazliwiony.
Mowi tez ze wszystko zalezy jak bardzo sie wrosnie, bo jak troche to wyciecie macicy zalatwi sprawe ale jak sie weżre do wnetrza no to sorry... Ponoc krew sika tak ze lekarz jest caly upaprany. Ma mi poszukac najlepszego zabiegowca jakiego tam mają, i zobaczymy. Jedno jest pewne - wiecej dzieci absolutnie miec nie bede |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę żebym mnie wprawiła w kompleksy, przy Tobie to ja płaska jestem
![]() Wczoraj TŻ mnie zaskoczył. My od początku nastawialiśmy się, że będzie dziewczynka (Anielka) no i jak dowiedzieliśmy się, że jednak chłopiec, to za każdym razem jak TŻ bolał brzuch, to śmiałam się, że pewnie Anielka go kopie. Wczoraj wracaliśmy z kebaba i złapał go jakiś skurcz brzucha i mu mówię, że pewnie Anielka go porządnie skopała. A TŻ do mnie, że jak mówię Anielka, to on czuje się jakby stracił córkę, tak był na nią nastawiony. I że cieszy się z Fabianka, ale był bardzo nastawiony na Anielkę. No i mówi mi, że jego to nie obchodzi, ale za kilka lat może być i co druga na mieście Anielką a on i tak nazwie tak swoją córkę. Moja mina: Bo TŻ mówił, że nie chce więcej dzieci...Kurde miło mi się zrobiło TŻ mówił, że za jakieś 5-6 lat chce pomyśleć o powiększeniu rodziny |
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Ando mam nadzieję, że te opinie Twojego lekarza się nie potwierdzą!!! strasznie to wszystko brzmi, ale zdaje mi się, że nie będzie źle
ja nie wiem jak ja jutro z rana włożę te pończochy one są tak ciasne, że ledwo mi na rękę wchodzą....
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idziesz na polną? |
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do tz to moj tez chce dziecko drugie. Ale tak za 2-3 lata
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek idziesz do tego szpitala czy dopiero sie bedziesz zapisywać?
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
No co, to prawda
![]() My najpierw chcemy iść na swoje, mieć dobrą robotę i zaczniemy starania Ando trzymam kciuki żeby było dobrze Musi być, kciuki mamuś lipcowo-sierpniowych są magiczne ![]() Idziemy z TŻ na lody
|
|
|
|
#2174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
uff dotarłam do domku po maratonie...
najpierw pojechaliśmy do castoramy kupić papier ścierny i lakierobejcę, żeby łóżeczko przygotować. Potem do DOZ-u po pampki. A tam istna komedia, pan farmaceuta najpierw przyniósł tylko połowę mojego zamówienia, potem dobre kilka minut się z nim ogarniał, po czym ja mówię, że tu 2 opakowań jeszcze brakuje, bo zamawiałam 4 a nie 2. No to poszedł szukać, znowu parę minut go nie było, przyniósł i znowu parę minut się z tymi dwoma opakowaniami ogarniał. A jak wyszliśmy z apteki, to się zorientowałam, że dał mi nie te pieluchy co trzeba. Zamawiałam 2 opakowania 2-5 kg i 2 opakowania 3-6kg, a on mi dał 4 opakowania 3-6 kg. No to się cofnęliśmy i mówię, w czym rzecz. A on "aaaaa bo to wszystko było niepodpisane, i ja myślałem, że to tamte były, bo leżały" na szczęście wymienił bez problemu. Już tak na marginesie wspomnę tylko, że zamówienie składałam już dawno, dostawa miała być w maks 72h a tu cisza i miał przyjść sms, że jest gotowe do odbioru. W systemie widać tylko, że zamówienie wyszło z magazynu i tyle. Byliśmy w pon w tamtych okolicach, to mogłam odebrać. A jak już byliśmy pod domem, dzwoni babka z DOZ-u, czy ja mam zamiar w ogóle odebrać to zamówienie, bo leży długo i czeka Po 2 godzinach od tej rozmowy przyszedł mi sms, że zamówienie gotowe do odbioru ![]() Na koniec pojechaliśmy oglądać wózki, no i tak: urban 4 rider odrzuciliśmy, bo po złożeniu stelaż jest mega wielki (w urban rider jest chyba podobnie). Fajny jest mutsy transporter, ale niestety, spacerówka nie jest przekładana przodem/tyłem do kierunku jazdy. I tak, jak się zdecydujemy wydać więcej kasy, to kupimy x-lander x move, jak nie, zostajemy przy tako jumper Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7621978 Cytat:
za wynikia z tą szyjką to jakieś jaja, i jak tu wierzyć lekarzom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny mają rację, skonsultuj to z innym ginem. Mam nadzieję, że diagnoza okaże się nietrafiona
|
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Tak
tylko oni moga cokolwiek. Z tego co sie dowiedzialam od znajomej to tak: - prawdopodobnie mnie poloza juz na amen w szpitalu - prawdopodobnie beda czekac do momentu minimalnej dojrzalosci dziecka -czyli pewnie kolo 30tc , chyba ze cos sie zacznie wczesniej dziac, i na stół. A co potem no to juz nie wiadomo... Ale ona mowi zeby chciec wyciecie macicy bo inne rozwiazania niosa duze ryzyko, a jesli macice zostawia to kolejna ciaza mnie zabije, wiec i tak i tak koniec z dziecmi. Zbytnich nadziei na inna diagnoze nie mam-w koncu gosc jest ordynatorem... ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
widze ze LINKA tez nie najlepiej. Trzymam kciuki zeby sie ustabilizowalo i dobrze toczylo dalej |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
padam
zrobilam obiad- fasolke po bretonsku , wypucowalam lazienke, kuchnie i pokoj bylam po owocie i lody ( chlodzi mi sie w lodowce arbuzik ) Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz do nas pisac, będąc w szpitalu?
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
jesli ktos mi pozyczy lapka... eh, zal mi moich dzieci w tym wszystkim...
kurcze-nie moge umrzec...oni sa za mali zeby mieli zostac sami.... eh,jak sie zmienia perspektywa w obliczu takiego zagrozenia... Dobra. Koniec tego-najpierw ostateczna diagnoza. Kuwa-nie chce umierac... |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co Tz na to wszystko?? tzn wspiera Cie mam nadzieje....
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
pojechal do pracy...nic nie mowil, sie wkurzal tylko ze glupawke dostalam...
ale jak go znam usiadzie pod kompem i sie zmaknie w sobie kompletnie... z reszta wlasnie mi glupawka mineła i zaczynam histeryzowac Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-05-02 o 17:06 |
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz byc bardzo silna!!!
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tza..wydaje mi sie, ze on nie moze sobie z tym poradzic i ogarnac tego wszystkiego.... co go nie tlumaczy i mam nadzieje, ze bedzie Cie wspieral!!!
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie cały czas brzuch napina
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mi się dzisiaj straszliwie nudzi
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie nogi bolą
![]() Ando nawet nie myśl o umieraniu! Bądź dobrej myśli, wiara naprawdę działa cuda i Ty musisz wierzyć, że będzie ok! Zresztą jesteś potrzebna swoim dzieciom i temu nienarodzonemu maluszkowi, musisz walczyć o to, żeby wszystko było ok I pamiętaj - w nas masz wsparcie
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam z mężem z zakupów... tak się cieszyłam bo kupiliśmy w końcu fotele na balkon ze stolikiem i jemu 2 par spodni a tu taka wiadomość że już mi radość przeszła...
Ando nawet jeżeli diagnoza okaże się trafna to w Tobie jest siła żeby pokonać to dziadostwo. Masz ogromną motywację w osobach Twoich dzieci i musisz się zebrać w sobie i stawić czoła teraz przeciwnościom. Ja wierzę w to, że się uda i choćby mieli tę macicę wyciąć to niech wytną tylko Ty musisz mieć siłę a wtedy wszystko się dobrze skończy |
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

...w ktorym ty tygodniu jestes ze teraz niby masz pepowine 2 a nie 3 kanalowa i lozysko wzrastajace - takie rzeczy to juz w 12t wychodzi na USG , a to ze wod niewidzieli to sie zadaza na zlym/wadliwym sprzecie lub kiepskiej obsludze,

Dostałam skierowanie do szpitala na obserwację 

one są tak ciasne, że ledwo mi na rękę wchodzą....

na szczęście wymienił bez problemu. Już tak na marginesie wspomnę tylko, że zamówienie składałam już dawno, dostawa miała być w maks 72h a tu cisza i miał przyjść sms, że jest gotowe do odbioru. W systemie widać tylko, że zamówienie wyszło z magazynu i tyle. Byliśmy w pon w tamtych okolicach, to mogłam odebrać. A jak już byliśmy pod domem, dzwoni babka z DOZ-u, czy ja mam zamiar w ogóle odebrać to zamówienie, bo leży długo i czeka